מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מהי אבחנת ODDרותי07/02/2011
שלום לכם
האחיין שלי מאובחן כילד ADHD, עם בעיות קשות של התנהגות...
הוא נמצא בחינוך מיוחד בגן שפתי.. אבל בטוחים שצוות הגן לא יכול להתמודד עם הקשיים שלו.. אחותי מקבלת הרבה מאוד טלפונים לעבודה.. וחסרת אונים לחלוטין..
הילד בן 6 מטופל בניולפטיל וריטלין LA, לאחרונה יש לו רגרסיה מאוד חריפה.. הוא מקלל, מרביץ לכולם, מסכן את עצמו, היפראקטיבי ברמות שאי אפשר לרסנו.. מאוד מאוד קשה...
אחותי ממש אובדת עצות לא יודעת לאן לפנות וכיצד לאבחן אותו, היא פנתה לאיבחון ואמרו לה שהוא ADHD, אבל אנחנו הרגשנו שיש עוד משהו בנוסף.. שזו לא רק הפרעת קשב וריכוז.. יש לציין שהוא מקבל קיצבת נכות מב. לאומי. בשל הבעיות שלו.. ומוכר..
בחיפושינו, מתוך מחשבה שאולי הוא על ספקטרום האוטיזם כבר לא יודעים לאיזה כיוון ללכת, על מנת לאבחן אותו, שנוכל לעזור לילד, נתקלתי באבחנת ODD. והייתי מופתעת, שכל התיאורים של האבחנה פשוט תואמים בול לילד..
האם אפשר לעזור לנו ולכוון אותנו להיכן לפנות על מנת לאבחן את הילד..
הם גרים בראשון לציון..
תודה
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהי אבחנת ODD - תגובה
ד``ר אריה בקלו07/02/2011שלום,
ODD -הפרעה מרדנית מתנגדת, קיימת כתחלואה נילווית ב 30 עד 40 אחוז מהילדים עם הפרעת קשב וריכוז -ADHD וביחד יוצרים שילוב בעייתי של "ילד פיצוץ".
הם מתנהגים כ"דובי לא לא " שלא סופר סמכות מבוגרת ועוד תכונות מהתחום.....
האבחון חייב להתבצע תוך כדי האבחון להפרעת קשב וריכוז ואין צורך באבחון מיוחד !
יתכן ועקב גילו הצעיר ,נמנע המאבחן מהגדרה רחבה אבל חשוב שיקבל טיפול מתאים כי הפוטנציאל של השילוב הזה הוא בעייתי.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך, כלומר אפשר ללכת
רותי07/02/2011שלום לך
כלומר אפשר ללכת למאבחן של הפרעת קשב וריכוז, והוא יכול לאבחן את ODD. שזה נראה על פני השטח כ"בעייה"..
וממש כמו שהגדרת אותו, איך להגיד בשפה פשוטה "לא סופר אף אחד", וכמובן אם צועקים עליו, אוי ואבוי.. עוד יותר גרוע נהיה..
וזה בדיוק "דובי לא לא", עושה מה שהוא רוצה..
אתה יודע מה הוא אוהב במיוחד "משאית זבל" יכול להסתכל שעות ולהתלהב ממשאית הזבל, כיצד היא מרוקנת את הזבל.. כמובן שכולם מעולפים מכל מה שנלווה למשאית, הריח.. אבל הוא לא איכפת לו, הוא פשוט מוקסם.. ואפילו העובדים מכירים אותו, ועושים לו שלום בבוקר, כן יש בעיות איתו, קם מאוד מאוד מוקדם, ונופל מוקדם..
וכמובן נלווה לזה גם בעיית הרטבה, שלא מצליחים להיפטר ממנה..
הוא בשלו, צורח ולא מקשיב לאף אחד.. מאוד מאוד קשה.. חיים לא פשוטים לו, וברור שגם למשפחה סביבו..
וכל מה שסיפרתי ממש על קצה המזלג
אני אמסור לאחותי..
המון תודה
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשב וריכוזסו04/02/2011
לבני נערך מבחן טובה לפני שלוש שנים ונאמר לי שיש לו בעית קשב וריכוז ניתן לנו מספר
"טיפים' כיצד להתנהג בנושא.
לאחר שלוש שנים שוב ערנכו לו מבחן טובה חלק ראשון והתוצאה היתה תקינה ההיתכן
שהוא נירפא מבעית הקשב והריכוז? או שיש עוד צורך בבדיקות נוספות?
ספטומים עדיין יש לא טופל בשום תרופה.
תודה מראש להתיחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב וריכוז - תגובה
ד``ר עדי אדר04/02/2011שלום!
מבחן טובה הוא לא חזות הכל. אי אפשר לבסס בלעדית אבחנה רק על סמך מבחן טובה.
מבחן תקין לא שולל הפרעת קשב ויש צורך לבצע אבחון מלא על מנת להגיע לאבחנה נכונה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשב וריכוז
סו04/02/2011דוקטוןר עדי תודה על התיחסותך מה כוונתך איבחון מלא האם לחלק שני של מבחן טובה עם רטלין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשב וריכוז - תגובה
ד``ר עדי אדר05/02/2011שלום לך!
אני מדגיש שוב - מבחן טובה של חלק אחד או שני חלקים הוא אף פעם לא תחליף לאבחון נוירולוגי הכולל דו"חות המפרטים תפקוד במצבים שונים, קבלת נתונים מפורטים, בדיקה רפואית, עיון באבחונים אשר בוצעו עד עתה וכו'.
מבחן טובה סך הכל בודק תפקוד במצב של שעמום קיצוני ואנו מניחים כי יש קורלציה לתפקוד של אדם עם הפרעת קשב. עם זאת דיוק הבדיקה מוערך כ- 80% בלבד ולכן אסור להסתמך עליה בצורה בלעדית.
בברכה,
דר עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלבול ורטיאליןנוש נוש03/02/2011
שלום רב
אני נוטלת ריטאלין מזה חודשיים וחצי.
בחודש הראשון בו נטלתי את הריטאלין היתה לי תחושה של הקלה ובאמת הרגשתי שיפור רב בתחומים שונים.\לאחר כחודש וחצי של שימוש התחלתי להיות מאוד מבולבלת יותר מבעבר, אני שוכחת מה עשיתי לפני רגע ולא מוצאת את הידיים והרגליים.
חשוב לי לציין כי אני לוקחת כדור וחצי בבוקר ועוד כדור וחצי אחר צהריים.
האם הבלבול קשור לתרופה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלבול ורטיאלין - תגובה
ד``ר עדי אדר03/02/2011שלום לך!
התגובות שאת מתארת לא נראות כקשורות באופן ישיר לטיפול תרופתי בריטלין.
חשוב במצב כזה לפנות לרופא המטפל לצורך הערכה מחודשת , בחינת המינון המתאים והאם יש התעוררות של גורמים נוספים .
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהמירי02/02/2011
אני רוצה להציג את הקשיים שיש לי והייתי שמחה שתעזרו לי להגדיר את הבעייה שלי ותכוונו אותי :
כשאני שומעת הרצאה קשה לי לעקוב מהתחלה ועד הסוף כלומר באמצע אני מתנתקת וחוזרת.
בהרצאה קורה לי לא פעם שהדברים הנאמרים , לא "נקלטים" כאילו משהו נחסם לי בהבנה .
כשאומרים שיש אפשרות לשאול שאלות אין לי אף פעם מה לשאול .
אני אף פעם לא משתתפת כלומר אין לי מה להגיד .
הדברים שנאמרים בהרצאה "מתבלבלים "לי ואין לי כמעט יכולת לחזור על הדברים שנאמרו
אם מישהו שואל אותי על מה הייתה ההרצאה.
מה שאני זוכרת מהדברים ,זה קטעי הרצאה ואין לי אף פעם "תמונה "מושלמת של מה שנאמר ואגב אני מדברת על הרצאות בתחומים שכבר שמעתי עליהם בעבר ולא הרצאה חד פעמית על משהו שאינו מוכר לי
מה עלי לעשות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
מירי02/02/2011אגב אני בת 39 אם זה משנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה - תגובה
על מנת להבין את בעייתך צריך לשבת ולקבל נתונים באופן מפורט על בעייתך או בעיותייך.
הפרעת קשב לא מתחילה בגיל 39 ש' ואין ספק שיש הרבה גורמים המקשים על אישה בגיל זה להקשיב להרצאות.
חשוב לקבל נתונים על מצבך הבריאותי, הרגשי, המשפחתי, החברתית, תולדות עבר, גורמי סיכון רפואיים לפני שמנסים להבין מה הסיבה לתלונות שלך וכמובן שאת זה אפשר לעשות רק במסגרת בדיקה מסודרת אצל רופא.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקלות במבחנים -תלמיד תיכוןלירז01/02/2011
שלום רב ד"ר אדר,
אחי בן 16.5 מאובחן כסובל מהפרעות קשב וריכוז כשנתיים, טופל בריטלין שגרם לדכאונות, ניסו אדרל שלא עזר במיוחד והיום הוא לא לוקח כלום מלבד כדורי אומגה 3. השנתיים האלה קריטיות במיוחד בגלל שזו תקופת הבגרויות- ההקלות שהוא קיבל הינן חלקיות ומאוד לא משרתות ילדים הסובלים מהפרעה כזו (נשמע כאיו מתאימות יותר לדיסלקציה): התעלמות משגיאות ומילונית באנגלית, בוחן ראלי בחלק מהמקצועות.
האם ישנן הקלות נוספות ופרקטיות יותר שניתן לדרוש???
למשל בוחן בע"פ לכלל המקצועות?
תודה רבה מראש,
לירז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקלות במבחנים -תלמיד תיכון - תגובה
אנחנו מתכוונים להתאמות לימודיות ולא להקלות.
התאמות אלו ניתנות על פי הממצאים אבחון פסיכו-דידקטי ולא על ידי רופאים.
התאמות לא דורשים ! - המאבחנת או המאבחן על פי הממצאים באבחון ממליצים על ההתאמות המתאימות.
לא ברור לי מה הכוונה דיכאון אבל יתכן ויש מקום לשקול מחדש את הטיפול לפחות לתקופת המבחנים - גם כישלון במבחני יכול לגרום לדיכאון......
בברכה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון קשב וריכוזshirley01/02/2011
בן 8.9 לומד בכתה ג'.ילד מאד חכם בעל קליטה מאד מהירה,משחק כדורסל.אובחן בגן חובה ע"י פסיכיאטרית ילדים ADD לא הייתה בטוחה לגבי ה-H .בכתה א'ב' קושי להתמודד עם טקסטים (קריאה ותשובות) ובכלל לשבת ללמוד ברצף.בכתה ג' מורתו דורשת ממנו ללא הקלות(בסדר מבחינתנו)מיומנויות הלמידה שלו הולכות ומשתפרות,מצליח לשבת ברצף וביוזמתו אך עדיין יש מוסחויות לסירוגין,מאד אוהב להציק לאחותו ולכלבה.כאשר יש לו מטרה (ללכת לחבר)יעבוד עד שיסיים.טוענת שבכתה מפטפט ולעיתים מרגישה שחולם וצריכה "להעירו",קורא קריאה שוטפת עם התקעויות פה ושם.לא לגמרי חלק ועדיין חשה שמשקיע המון אנרגיה בקריאה ומתעצל להתמודד איתה..במקביל ניתן טיפול אלטרנטיבי לריכוז,מאד עוזר!המורים מדוחים על פער גדול בין התפקוד בכתה לבין השיגיו במבחנים.(ציוניו מאד גבוהים מלבד בשפה)מאז נטילת הטיפול הטבעי יש שיפור גדול גם בכתה.כהוריו אנחנו רואים שיפור כל הזמן!השאלה האם בנוסף הילד צריך לעבור אבחון ואם כן איזה אבחון?אנחנו נגד הרטלין באופן מוחלט!האם האבחון יענה על הצורך בטיפול שאינו תרופתי?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון קשב וריכוז - תגובה
קשה לענות על פי התאור המאוד עמוס הזה האם יש צורך באבחון.
לא ברור לי מה כרגע הבעיה כאשר אתם ציינים כ י השגיו גבוהים וטיפול אלטרנטיבי מאוד עזר לו.
אני חושב שאתם פשוט צריכים לשוחח עם המחנכת והיועצת על מנת להבין האם יש בעיה כלשהי המצריכה אבחון. יתכן יומלץ לכם אבחון דידקטי.מאידך אתם מציינים שהוא במגמת שיפור משמעותית - אז למה לאבחן בעצם?
בברכה,
דר עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשת ורכוז למתבגרתאמא מודאגת31/01/2011
בתי בת 14.5 לומדת בכתה ט'
עד כתה ו' היא היתה ילדה ממוצעת פלוס
במעבר לחטיבה היא ירדה משמעותית בלימודים. עשיתי לה אבחון פסיכודידקטי והיא הובחנה כלקוית למידה.
היום בכתה ט' היא כמעט ולא לומדת בטענה שהמורים לא מבינים אותה, שיש הרבה רעש בכיתה (באמת הכתה עם הרבה בעיות משמעת)
היא מתלונת על כאבים בקיבה (נעשו כל הבדיקות והכל תקין) וכאבי ראש וקושי להירדם בלילה.
רציתי לדעת האם יכול להיות שיש לה בעיות קשב וריכוז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשת ורכוז למתבגרת - תגובה
ד``ר עדי אדר31/01/2011שלום לך!
יכול להיות וכמובן שיתכן והקושי הוא קשיי הלמידה שלה.
יש לשקול בהתיעצות עם המחנכת והיועצת החינוכית אם להערכתן יש מקום לביצוע אבחון של הפרעות קשב. זהו בעיקרון אבחון רפואי המתבצע על ידי מומחים בתחום זה.
לגבי נושא כאבי הראש, קשיי הרדמות בהחלט יש לשקול בדיקה של רופא הילדים והמשך בירור על פי הצורך.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת מוזמנת
טליה31/01/2011להצטרף לקבוצת הורים למתבגרים בעלי הפרעות קשב וריכוז
בתלתן מרכז למידה וטיפול בהוד השרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון קשב וריכוזקארין31/01/2011
היי,
מעוניינת לדעת האם יש עוד דרכים לאבחן בעיית קשב וריכוז מלבד מבחני TOVA?
האם לקיחת רטלין היא דרך לאבחן תופעה כזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון קשב וריכוז - תגובה
ד``ר עדי אדר31/01/2011שלום לך!
מבחן טובה בשום אופן לא מהווה דרך בלעדית לאבחון הפרעות קשב!
המבחן כשלעצמו מהווה בדיקת עזר בלבד וחשוב לבצע אבחון מלא השולל הפרעות שונות, בוחן את מגוון התסמינים על מנת להגיע לאבחנה הנכונה.
נטילה נסיונית של תרופה כבדיקה אבחנתית פסולה אלא אם היא מהווה חלק מאבחון מקיף Iכלומר במהלך מבחן ממוחשב).
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
קארין31/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 5אמא30/01/2011
בני בן 5 ילד מבריק עם יכולות למידה מצויינות ואף לא רגילות. לומד כעת לקרוא בקלות מגיל 2 יודע לזהו מספרים ולמנות בגדול ילד חכם ומושקע מאוד.
כתינוק לא היה נוח ממנו. ישן לילה שלם מגיל 0 (10-11 שעות) תמיד במצב רוח לא הרבה לבכות אכל יפה וכל דבר שצרך הסתגלות עבר בקלי קלות.
כאשר הגיע לגיל 3 נולדה לו אחות עם זאת עבר לגן עירייה שם התחיל הקושי שלו בחברה.
הגננת טענה שאיננו מוצא את עצמו ושהוא תמיד בתנועה.
יש לציין שבבית היה בודק גבולות אך אנחנו עקביים וחד משמעיים ולא שמנו לב לדבר חריג.
כעת הוא בגן חובה שם הגננת חושדת להפרעת קשב. מבחינת עבודות היא אומרת שהוא עושה עבודות מרשימות, שיש לו המון ידע ושהוא ילד חכם בהרבה לגילו. מוטוריקה עדינה וגסה מצויינות. הבעייה היא עם התנועתיות שלו. היא אומרת שקשה לו לשבת במפגשים והוא מרבה להציק ולהכות את חבריו. בנוסף אומרת שיש לו מזל שחבריו עדיין רוצים לשחק עימו ואוהבים אותו וכך גם אחר הצהריים תמיד יש חברים שרוצים להיפגש איתו.
חשוב לי לציין שבבית זה ילד שונה לגמריי. הוא אומנם לעיתים מציק לאחותו לעיתים אך איננו מכה. משחק יפה ומתרכז בכל מטלה. מתארגן בצורה מהירה בבקרים ואני ממש אובדת עצות לגביו ואינני יודעת כיצד לנהוג. היינו אצל נוירולוג והוא טען שכרגע הוא קטן מדי בכדי לדעת האם קיימת הפרעת קשב.
הגננת טוענת שהילד סובל כי הוא נענש על האלימות שלו וכך גם יוצא שיש לו סטיגמה שלילית בגן מצד חבריו. אינני רוצה שהוא יסבול מדימוי עצמי נמוך ולפי בדיקתי האבחונים השונים להפרעות קשב נעשות מגיל 6. מה עליי לעשות בינתיים?
סליחה על המגילה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 5 - תגובה
ד``ר עדי אדר30/01/2011שלום לך!
בגיל צעיר אנחנו משתדלים לא להתחיל טיפול תרופתי (בהנחה שאכן מדובר בהפרעת קשב) אלא לטפל טיפולים התנהגותיים הכוללים יעוץ למשפחה.
אני ממליץ להפנות את הילד להערכה ביחידה לגיל הרך - אלו יחדות מיוחדות לטיפול בילדים צעירים- כך למשל יש יחידה כזו בבאר-שבע בבית חולים סורוקה, באשדוד ועוד.
בברכה,
דר' עדי אדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין אדרונקס לסטטרה חוץרשת29/01/2011
מהמטרה המוצהרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה ההבדל בין אדרונקס לסטטרה חוץ - תגובה
ד``ר עדי אדר30/01/2011שלוםן לך!
השאלה לא מנוסחת בצורה ברורה אך למרות ששתי התרופות מעכבות פירוק של נוראדרנלין הרי שהשפעתן לא זהה כאשר האדרונקס משפיעה בעיקר על מצבי דיכאון בעוד שסטרטרה משיעה בעיקר על תסמיני הפרעת קשב וריכוז.
קיים תחום חפיפה בין התרופה ולשתיהן יש השפעה צולבת - כלומר אדרונקס משפיעה על תסמיני ADHD ואילו סטרטרה על דיכאון.
לכן ניתן לעתים להשתמש באדרונקס - ADHD א ם כי לא כתרופה קו ראשון.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטליןשלי29/01/2011
שלום,
אני בת 23, שוקלת 54 ק"ג ולומדת לפסיכומטרי באופן אינטנסיבי מאוד - כ10 שעות ביום...
עשו לי אבחון טובה לפני כחודשיים והתוצאות הראו שאני צריכה רטלין.
הנירולוגית רשמה לי את כדור ה-LA של שחרור מושהה (20 מ"ג) אך כדור זה לא עשה לי טוב. אז החלפתי לרטלין הרגיל של 10 מ"ג.
הרופאה רשמה לי 2 כדורים ליום. אני לוקחת אותם ברצף בבוקר לפני הלימודים וכמעט בכל יום בערך בשעה 16:00 אני מרגישה חסרת ריכוז אך לא מעוניינת ליטול עוד כדור כיוון שלא אצליח להירדם בלילה....אך אני רוצה וחייבת להמשיך ללמוד.
העניין הוא שאמנם עבר לא הרבה זמן מאז כל התהליך ואני מרגישה שככל שהזמן עובר ההשפעה של הכדור עליי קטנה.
הלכתי לפני שבועיים לרופאת המשפחה שלי שוב וביקשתי ממנה שתרשום לי הפעם 3 כדורים ליום של 10 מ"ג כל אחד.
אך לא הצלחתי להבין כיצד אני לוקחת אותם? 3 בבת אחת? ואם כן לכמה זמן זה אמור להשפיע? (למרות שבין כה וכה מרגישים כשההשפעה עוברת..)
האם ל- כדורים תהיה השפעה חזקה יותר?
3 ביום נשמע לי הרבה ואני מפחדת שלא אצליח לישון בלילה...
אשמח לתשובתך ד"ר כי כל האנשים סביבי לא יודעים לתת לי תשובות, הרופאים תמיד ממליצים לקחת לפי הרגשה ולשנות את המרשם בהתאם!!
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
רוני29/01/2011היי. אני בת 25, התחלתי לקחת ריטלין לפני 4 שנים וכתוצאה מכך הפכתי ל"מומחית לדבר"(לא באופן מקצועי כמובן אלא מנסיון).
את יכולה לבקש 4 כדורים ביום של 10 מ"ג ולקחת 2 בבוקר ולאחר 4 שעות לקחת עוד 2, כך את מכוסה למשך 4 שעות. ריטלין של 10 מ"ג מכסה רק למשך 4 שעות ולכן לא משנה כמה כדורים תקחי בבת אחת זה עדיים לא ישפיע ליותר זמן.
חוץ מזה ישנן עוד אפשרויות כמו ריטלין SR שפועל בשחרור מושהה לפרק זמן ארוך יותר וישנה גם הקונצרטה שמשך השפעתה הוא עד 12 שעות. אלו כמובן האופציות ה"זולות" יותר. ישנן עוד אופציות אך מחירן מגיע ליותר מ1000ש"ח בחודש...
בהצלחה, אם יש לך עוד שאלות אשמח לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה...
שלי29/01/2011תודה רבה :)
בהחלט חידשת לי בנוגע לכך שהרטלין של 10 מ"ג משפיע ל-4 שעות לא משנה כמה לוקחים.... זה לא מה שהבנתי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנא לא לייעץ בפורום!
ד``ר עדי אדר30/01/2011שלום -
אני מבקש לא לתת יעוץ תרופתי במסגרת הפורום - זהו פורום רפואי מקצועי שבו מומחי הפורום נותנים המלצות מקצועיות - קיימים פורום של גולשים להפרעות קשב וריכוז שבהם בהחלט הגולשים רשאים, על אחריותם, לתת המלצות שונות.
תודה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה?
שלי30/01/2011שלום, אשמח בכל זאת לדעת מה אתה חושב ואולי לקבל תשובות לשאלותיי בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרטלין - תגובה
בעיקרון איננו מייעצים יעוץ תרופתי פרטני כי זה תפקידו של הרופא המטפל.
עם זאת ניתן להסביר מספר עקרונות וגם לשאול שאלה אחת - לא ברור לי המשפט - ביקשת 3 כדורים. מה הכווונה - את קובעת את המינון התרופתי? אני מני מוקווה שמי שמנהל את הטיפלו התרופתי זה הרופאה שלך.
המינון המקסימלי המותר למבוגרים הוא כ- 90 מ"ג וזה בהחלט הרבה יותר גבוה ממה שאת נוטלת. למשקלך בהחלט אפשר להגיע ל50-60 מ"ג ליום.
ריטלין 10 מ"ג יותר חזק מריטלין LA 20 מ"ג!!! אמנם ריטלין LA פועל למשך זמן ארוך יותר אבל לשעה נתונה הריכוז של ריטלין 10 מ"ג בערך פי 2 יותר גבוה. כמובן שריטלין קצר טווח 20 מ"ג הרבה יותר "חזק" מריטלין LA . אולי נשמע קצת מסובך אבל זה המצב.
במידה ומטפלים בריטלין רגיל הרי שניתן להגיע לשלוש מנות ביום.
אפשרות סבירה אחרת היא מתן קונצרטה המשפיעה למשך 10-12 שעות.
בסיכומו של דבר, אני ממליץ להמשיך במעקב תרופתי אצל הרופאה המטפלת/נוירולוגית.
בברכה,
דר' ע י אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודים אקדמאיים-הפרעות קשב וריכוזעינת27/01/2011
שלום
רציתי בבקשה לשאול מה ניתן ללמוד (אקדמיה) על מנת לדעת אבחן הפרעות קשב וריכוז ?
תודה מראש,
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודים אקדמאיים-הפרעות קשב וריכוז - תגובה
ד``ר עדי אדר28/01/2011שלום לך!
השאלה לא מובנת לשם איזה מטרה, למה הכוונה בדיוק...
בכל מקרה יש חומר רב על הפרעות קשב וריכוז כולל ספרים שנכתבו בנושא, מאמרים באינטרנט.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימודים אקדמיים- אסביר את עצמי.
עינת28/01/2011שלום ד"ר,
התכוונתי לשאול האם אלה רק נוירולוגים שמאבחנים הפרעות קשב וריכוז, או שקיימים בעלי מקצוע נוספים כמו אנשי חינוך מיוחד או מרפאים בעיסוק שמוכשרים לעשות זאת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימודים אקדמיים- אסביר את עצמי. - תגובה
משרד החינוך הסמיך רק נוירולוגים, פסיכיאטרים ורופאי משפחה שקיבלו הסמכה מיוחדת לאבחן ולטפל (רפואית) בהפרעות קשב וריכוז.
לכן בעלי מקצועות פארה-רפואיים לא מוסמכים לאבחן הפרעות קשב אלא כמובן להעלות חשד מקצועי לקיום ההפרעה במסגרת האבחון שלהם.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוריתדורית26/01/2011
בני בן 8.5 בכיתה ג, לפני כחודשיים הוא הפסיק לשתות ראטלין, כאשר הוא נטל את התרופה, בכיתה ב', הכדור בהתחלה עזר לו מאוד בלימודים, אך היה מאוד מאוד מופנם, וחסר תאבון, ירד במישקל, והחלו לו פחדים נוראים, ולא רצה לצאת מהבית, היום הוא לא מוכן לקחת את הכדור, חברתית יש שיפור, אך בלימודים מאוד קשה, שמעתי על אדרל, ואמרו לי שאין כמעט תופעות לוואי, ובמאמרים אחרים, אומרים שיש את אותם תופעות לוואי כמו לראטלין, מה עושים?
דורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דורית - תגובה
בהחלט גם לאדרל יש תופעות לוואי, בשכיחות מעט יותר נמוכה מאשר ריטלין. זוהי תערובת של אמפטמינים ודומה מאוד בפעולתה לריטלין.
מומלץ כמובן לפנות לרופא מומחה ליעוץ ספציפי!
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקיםסיגל24/01/2011
כתוצאה מלקיחת ריטלין יש לבני טיקים , הפסקנו לו את התרופה לפני 4 ימים , רציתי לדעת תוך כמה זמן בערך אחרי הפסקת התרופה הטיקים אמורים להעלם? בנוסף רציתי לדעת האם לריטלין במדבקות יש פחות תופעות לוואי? (שבינהם הטיקים).
תודה ,סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים - תגובה
קשה לקבוע מתי טקים נעלמים מכיוון שיש להם התנהגות "עצמאית" ולא ניתנת לחיזוי. אם אכן הסיבה הלופעתם היא מתן ריטלין אז יתכן שעד מספר שבועות הטיקים יחלפפו, לעתים מהר יותר. עם זאת גם ללא מתן ריטלין יתכן בהחלט שהם יישנו בהמשך מכיוון שהם קיימים אצל הילד בצורה "חבויה".
לגבי מדבקות סביר להניח כי שכיחות התופעה דומה כי היתרון של המדבקות הוא בעיקר בהפחתת תופעות לוואי אשר כרוכות בספיגה דרך מערכת העיכות ואילו טיקים מהוויםתופעת לוואי מרכזית.
עם זאת קיימת שונות בין הופעת הטיקים בין התכשירים שהושנים למרות שקשה לחזות שונות זו מראש.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן נוראיים אחרי לקיחת רטליןעינת22/01/2011
בני בן ה-7 אובחן כADHA ולוקח מזה כחודשיים רטלין 10 מ"ג. ההשתפרות בלימודים קפצה פלאים, אולם ישנה בעיה שמקשה עליו וזה לאחר כחצי שעה מלקיחת הכדור הוא ממש מתפתל מכאבים. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן נוראיים אחרי לקיחת רטלין - תגובה
ד``ר אריה בקלו22/01/2011שלום,
כאבי בטן ,כמו גם כאבי ראש הינם תופעת לואי מוכרת ושכיחה עקב נטילת ריטלין.
ברוב המקרים, הקפדה על ארוחת בוקר טובה ממתנת את התופעה ועם הזמן, כשבועיים, התופעה נעלמת.
אם למרות זאת הכאבים נמשכים,יש לשקול שינוי בטיפול עם הרופא המטפל, כמובן לאחר ששללתם סיבה אחרת לכאבי הבטן.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)