מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סוף, סוף פתחו מכון לאבחון וטיפול במחלבוש21/03/2011
במבוגרים הסובלים מהפרעות קשב וריכוז. זה נקרא - דרך המהות והוא נמצא במכללת סמינר הקיבוצים (שמעתי שיש שם מכון לאיבחון סטודנטים) ברמת אביב.
מישהו כבר שמע על המכון הזה ? דעות .?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוף, סוף פתחו מכון לאבחון וטיפול במ - תגובה
ד``ר עדי אדר23/03/2011שלום לך!
אנא הפנה נושאים אלו לפורומים מתאימים כגון פורום הפרעות קשב בתפוז.
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ
ב12/06/2011הילד שלי בכיתה א 7.5 אובחן רק השנה כADHD נטל ריטלין 10 מ"ג שעבד עליו טוב מנובמבר עד פברואר בפברואר החלפנו לריטלין 20SR כדי שיהיה לו ליותר שעות מאחר והוא גם נימצא בצהרון בבית ספר.
מבחינה לימודית הוא בסדר תמיד יש מקום להשתפר סה"כ בסדר.
מבחינה התנהגותית לפני שהוא לקח את התרופה המורה בכיתה העירה לא מעט אבל היא סה"כ דמות חיובית עבורו פשוט ידעה איך לנהוג עימו. לאחר בתרופה הוא קיבל רק שבחים.
הבעייה העיקרית היא הצהרון לשם הוא הולך שם רכזת הצהרונית לא הפסיקה לקדוח כל דבר קטן חגיגות ממש סיוט .
באמצע השנה זה כמעט התפוצץ ואז בהתערבות של כולם ולחץ שלי והמנהלת הוא נישאר עשו לו תוכנית התנהגותית שבחודשיים הראשונים מפברואר עד אפריל הם התנהגו לפי התוכנית אני גם החלפתי לו את התרופה לSR ורק אז היא נירגעה שהיא ידעה ולא דקה קודם מחודש מאי היא החלה שוב להתלונן ואני הסקתי שכניראה התרופה חלשה והסברתי לה ששנה הבאה אני כניראה אחליף אבל היא ממשיכה להתלונן על כל דבר ופיתאום כל החיזוקים וכל היחס אליו ניפסק מצידה בקיצור לא מעניין אותה ואין לה שום סבלנות
לי כבר כל כך נימאס שאמרתי לה שבשנה הבאה הוא ילך למקום אחר ועשיתי זאת מאוד יפה אמרתי שאני מעריכה ואני מבינה ושיש לי התייעצות בקיץ בנוגע לתרופה והיא מאוד התפלאה מהתגובה שלי שאמרתי לה שאני מאפשרת לה לאמר לי את דעתה בסוף יוני.אחרי יומיים היא שוב מתחילה כל דבר קטן היא מתלוננת והוא מספר לי שהוא מקופח הרבה.זהו.
עכשיו אני אם להודות באמת מאוד כועסת עלייה אני חושבת שהיא פשוט הרשתה לעצמה לקדוח ולא להתמודד לפי רצונה אני מבחינתי שיתפתי את כל הפעולה האפשרית וכב לא יכולתי הרגשתי שאני סובלת מימנהועכשיו אני צריכה למצוא לבן שלי צהרון ב800 ש"ח יותר ודי קשה לי .
חשבתי לדבר עם מנהלת בית ספר יש לי הרבה תלונות בנוגע אלייה וצהרון הוא חלק בלתי ניפרד מהבית ספר אני מאוד כועסת על גיבוי שהיא מקבלת ואני רוצה שישמעו גם את הצד שלנו מה אתם אומרים?
אני יודעת שאני צריכה להתייעץ בנוגע לטיפול התרופתי שלו התקשרתי לפסיכיאטרית פעמיים טרם החזירה תשובה .
אני מבקשת ייעוץ בנוגע להתמודדות עם המיסגרת בצהרון היא פשוט לא מניחה לי והכל כמובן בכדי שלא נמשיך וכבר אמרתי לה שלא נמשיך מה עוד?וגם כיצד לטפל בילד בכל מה שקשור בחוקים וגבולות מאוד קשה איתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ - תגובה
ד``ר עדי אדר15/06/2011שלום לך!
ברור שאיני יכול להתייחס במדויק לנושא מכיוון שאני מקבל את המידע רק מנקודת ראותך. עם זאת איני בטוח שהבעיה היא שהחונכת בצהרון ויתכן והקושי נעוץ בתפקודו של ילדך ולכן חשוב מאוד להיפגש אם הרופא המטפל ולנסות לאזן את הטיפול התרופתי!
במצבים כאלה חשוב טיפול משולב הכולל גם עיצוב התנהגותי ויעוץ משפחתי על ידי פסיכולוג העסוק בתחומים אלו.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קשב וריכוז במגזר הערבימארון20/03/2011
*מארון נסאר
הפרעות קשב וריכוז במגזר הערבי
ישראל,המגזר הערבי, השנה היא 2011
בעודנו מדברים על אחוזי פשיעה גבוהים שהם מנת חלקו של מגזר זה ואחוז של 3% בלבד של סטודנטים ערביים שמצליחים להשתלב במערך ההשכלה הגבוהה.
רק דפוק כמוני יכול לזרוק את האמירה הבלתי אחראית שלפחות ל50% מהצעירים הערביים שמעורבים בפלילים ואלו שנשרו מבית הספר יש הפרעות קשב וריכוז !
אז שילכו לטיפול ושההורים שלהם ידאגו לכך..
ומהיכן להורים קשי יום יש את הזמן ומקורות המידע הרלוונטיים על מנת להבין את פשר הדבר ומה שעוד יותר גרוע הוא שברגע שבן אדם ממוצע מהמגזר הערבי ישמע שמדובר בהפרעה המשתייכת לחלק מהפרעות פסיכיאטריות הוא יעדיף לא לשמוע על הנושא ואם מישהו ישכנע אותו שבנו/בתו לוקים בהפרעה אז הוא יטיל אימה על כל מי שינסה לפתוח את הפה כלפי חוץ ויטען שאין צורך שמישהו יידע שיש לו בן "חולה נפש"
זה מזמן הוכח הדבר שללוקים בהפרעות קשב וריכוז ישנו סיכוי גבוהה ביותר לנשירה מבית הספר הידרדרות לאלכוהוליזם ולפלילים (לפי מחקר ל 70% מהאסירים בבתי הסוהר בארץ יש הפק"ר )כמו כן הוכח, שהם מעורבים יותר בתאונות דרכים קטלניות שכן הם בסיכון אלכוהוליזם לצד חוסר יכולתם להתרכז לאורך זמן בנסיעה והיותם חובבי אתגרים אזי הם נוסעים במהירות מופרזת ויוצרים משולש סיכונים קטלני בכבישים.
בקרב המובטלים עומד שיעור הסובלים מהפרעות קשב על כ 60% שרובם אינם מסוגלים לעבור מבחני מיון וראיונות עבודה סטנדרטים אפילו למקומות עבודה שאינם מצריכי השכלה
ספציפית כגון שירות לקוחות/מכירה ויתרה מכך לאילו הסובלים מהפרעות קשב כמעט בלתי אפשרי לעבור מבחני פוליגרף.
נכון, הנתונים הללו נכונים לגבי כלל הלוקים בתסמונת אך העובדה שרק 3% מהאזרחים במגזר הערבי נעזרים בשירותי בריאות הנפש לעומת 97% שאינם ערביים, זהו בעצם המסמר האחרון שננעץ בתקוות של רבים מהצעירים הערביים שכולם אומרים להם, חבל יש לכם פוטנציאל לא רע להצליח בחיים.
אין בכוונתו של מאמר זה להוסיף על העדר תקציבים ואפליה ממסדית כלפי המגזר הערבי אך אנא מכם אל תתביישו להוסיף מרכיב זה לנתונים הנ"ל ולנסות לדמיין את התוצאה הכואבת שמתקבלת מכך.
הפרעות קשב וריכוז הם עדיין בגדר טאבו במגזר הערבי וההרס של צעירים שיכלו להצליח בגדול נמשך, תארו לכם כמה צעירים יכלו להיות כעת במרומה של תהילה ובמקום זאת הם נמצאים מאחורי סורג ובריח או שבמקרה הטוב עובדים בעבודות מזדמנות.
בשם האב, הבן ורוח הקודש, שמישהו יעזור להוריד אותם מהצלב..
*הכותב הוא מייסד מרכז מקאן לקידום צעירים ערביים בישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קשב וריכוז במגזר הערבי - תגובה
ד``ר עדי אדר20/03/2011שלום לך!
אני מודה לך על החומר שאתה מעביר אם כי יש חילוקי דעות מסויימים על אחוזים כאלה או אחרים שציטטת.
אין צורך לסווג הפרעות קשב כהפרעות פסיכיאטריות! אלו הפרעות תפקדיות של אנשים בהחלט נורמטיביים וחלק גדול מהמטופלים כולל מנהל הפורום הנוכחי (דר' בקלו ואנוכי) רופאי ילדים ונוירולוגים. לכן ברור שאם מציגים את הבעיה כהפרעה הנוירולוגית הרי שהסטיגמה הכרוכה בכך פחות תפריע לאלו אשר זקוקים לאבחון וטיפול.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובה
מארון21/03/2011שלום ד"ר
תודה על תגובתך, ובאשר לתיאור ההפרעה אזי נסיתי להראות כיצד היא משתקפת בעיני כלל החברה..ואם תואיל בטובך אל נא תחסוך להוסיף אותי לרשימה המכובדת של המטופלים :)
אגב באשר לציטוטי האחוזים אודה לך באם תתקן אותי ממקורותיך המהימנים ובתודה מראש..
מאחל לך שבוע מקסים
מארון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב תרופותשאול17/03/2011
שלום רב
אני בן 26 מטופל כמעט שנתיים בפריזמה מינון 60 מ"ג להפרעה טורדנית כפייתית והיא עזרה לי מאד ,לאחרונה ולפני התייעצות עם הפסיכיאטר שלי התחלתי להשתמש בקונצרטה להפרעות קשב וריכוז ,לאחר שימוש של 5חודשים בקונצרטה במינונים עולים היא עזרה לי מאד בבעיות הקשב והריכוז, אבל לאחר תקופה זו היתי צריך לעלות למינון 108 מ"ג קונצרטה ליום בכדי שיעזור,ולאחר המפגש האחרון עם הפסיכיאטר שלי הוא המליץ לעזוב את הקונצרטה ולהשתמש באדרונקס במקומם 4 מ"ג ביום, אני כבר בלי קונצרטה כמעט שבועיים ונוטל רק את האדרונקס 4 מ"ג והפריזמה 60 מ"ג ולא מרגיש שיפור במצב הריכוז.
1.האם יש עדות לתועלת האדרונקס להפרעות קשב(מנסיונך) לאנשים בעלי רקע הפרעות מצב רוח?
2.שילוב אדרונקס עם קונצרטה גרם למצב היי ותופעות לוואי שונות?האם עדיף לחזור לקונצרטה או להמשיך באדרונקס עם העלאת מינון(לפי המלצת פסיכיאטר שלי)?ומה הוא הזמן והמינון המיטבי שבו ארגיש שיפור בהפרעת הריכוז בנוגע לאדרונקס?
3.מה המינון המקסימלי של קונצרטה לאדם ששוקל 88 ובגילי?(לא זהה למינון ריטלין שהינו 90 מ"ג,לפי בירורים 90מ"ג ריטלין רגיל שווה להרבה יותר ביחס לקונצרטה.
מאד מאד מצטער על ההארכה אבל אני מבולבל מאד,אני נמצא במעקב פסיכיאטרי ורק רוצה את דעתך בנושא, כי אני יודע שאתה לא יכול להמליץ על טיפול בפורום.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב תרופות - תגובה
ד``ר עדי אדר20/03/2011שלום לך!
אני בעצמי זקוק לקונצרטה כדי לנסות להבין מה שאתה מציין כי זה מאוד עמוס.
בכל אופן כדי לפשט את הנושא : המינון המקסימלי המומלץ לקונצרטה הוא 90 מ"ג וזאת כמובן על פי המלצה של רופא מטפל.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית הצבת גבולות לילדה עם ADDלאה16/03/2011
שלום,
אני חייבת ייעוץ לבתי בת 5.8 עם ADD.לאחרונה בתי החלה ליטול ריטלין ועושה רושם שבגן משפיע עליה לטובה.מאידך,בבית כמו גם לפני הטיפול יש בעייה בהקשבה,היא אינה מקשיבה לנו ,כשמבקשים ממנה לא לעשות משהו וזה גורם לי לכעוס עליה כל בזמן דבר שלא נעים לי וכמובן גם לבתי.אני מבינה שחלק מהבעיה שלה היא אימפולסיביות ולכן היא מתקשה להקשיב לי כי באותו רגע היא "נעולה" על משהו אחר.אך אני חייבת שהיא תקשיב לי ואני לא יודעת איך לעשות את זה.
אשמח אם תעזרו לי או תגידו לי לאיזה גורם מקצועי עליי לפנות כדי לקבל ייעוץ לבעיה זו.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית הצבת גבולות לילדה עם ADD - תגובה
ד``ר אריה בקלו19/03/2011שלום,
אם הילדה מקבלת ריטלין קצר טווח הרי ברור שבגן התנהגותה תהיה טובה יותר מאשר בבית.
בעיקרון, הכאס לא עוזר ואף מזיק.
אני מציע שתקבלי עזרה ממאמנות אישית- קשב וריכוז.
במקביל יש לשקולמתן טיפול ארוך טווח שיכסה גם את שעות אחה"צ.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- B COMPLEX OR BeCALM'dשני16/03/2011
קראתי רבות על שני המוצרים הטבעיים הללו. בתור אמא לשני ילדים עם ההפרעה ואני בעצמי, ובתור אחת שכבר ניסת המון תרופות של הפרעת קשב, שלא עזרו או שהתופעות לואי היו קשות, אשמח לשמוע האם מישהו ניסה את אחד המוצרים (שרשומים בכותרת), והאם הנסיון היה טוב או לא. אני מודה שאני התחלתי לקחת את הבי קומפלקס, ואכן מרגישה יותר רגועה ופחות בסטרס - אבל זה בשילוב הויואנס שאני נוטלת כך שאני לא בטוחה מה עוזר יותר. מה שאני יודעת שהויואנס גורם לי ולבני עצבנות יתרה, ואני מקווה שהמוצרים הנ"ל יעזרו לפחות בהרגעה, אם לא בריכוז. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר B COMPLEX OR BeCALM'd - תגובה
ד``ר עדי אדר16/03/2011שלום לך!
לי כרופא אין לי ניסיון עם תכשירים אלו ואנחנו בעיקרון מטפלים עם תרופות שנבדקו בצורה מבוקרת ומומלצות על ידי גופים רפואיים בינלאומיים וכמובן על ישי משרד הבריאות בישראל.
יש הרבה מאוד מוצרים שונים ומשונים - גם היום התודעתי למוצר עם השם המעניין - קפיצטלין.... אכן אין ספק שעל "הרכבת" של הריטלינופוביה (הפחד מריטלין) רוכבים הרבה חברות, מוצרים אשר באמצעותת שיווק, לעתים אגרסיבי, מנסים לשכנע ביעילות החומר שהם משווקים.
בברכה,
דר' עדיאדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי נאלמוני15/03/2011
שלום לך
התחלתי לפני 10 ימים טיפול לבני בריטלין 10 מג וביומיים האחרונים הופיעו תנועות בילתי רצוניות בפנים האם להמשיך או להפסיק?ומתי זה אמור לחלוף?\
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי נ - תגובה
ד``ר עדי אדר16/03/2011שלום!
יתכן והתנועות שאתה מציין הם טיקים. לא ציינת אם זוהי הפעם הראשונה שתנועות אלו מופיעות כאשר לעתים אכן טיקים מופיעים בסמוך מאוד להתחלת הטיפול התרופתי בריטלין.
תופעה זו לא מסוכנת אך כמובן שהיא לא רצויה. יש לעקוב האם התופעה נמשכת, מתגברת ולשקול עם הרופא המטפל את המשך הטיפול, החלפה לתכשיר אחר או הפסקת הטיפול.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קשב וריכוז - תסמיניםאבא11/03/2011
שלום,
בני בן ה-6 הוא ילד חכם, מאוד מצליח בכיתה א' הוא לומד אנגלית עם מורה פרטי כי זה מעניין אותו וגם מתמטיקה הוא מלמד את עצמו מעבר למה שלומדים בכיתה, למרות כל זה יש לו המון תסמינים שנראים ליכמו בעיות קשב וריכוז כגון:
מאבד את הריכוז מהר מאוד בכל דבר שלא הכי מניין אותו, מורח את הזמן בענייני שיגרה(אוכל, מקלחת, צחצוח שיניים...),לא מסוגל לשבת בשקט(באוכל, בקריאת ספר, בהכנת שיעורים...),לא מסוגל לשבת ולהקשיב כשמדברים איתו, דעתו מוסחת בקלות מכל דבר קטן, זוכר פרטים קטנים אך שוכח את העיקר(למשל לא זוכר מה היה בכללי בביה''ס אך יכול לזכור מי לא הגיע לכיתה או מה לבשה המורה).
האם יש צורך ללכת לאיבחון או לחכות עם זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קשב וריכוז - תסמינים - תגובה
ד``ר אריה בקלו12/03/2011שלום,
אין סתירה בין ילד חכם לבין הפרעת קשב וריכוז.
הפניה לאבחון צריכה , לדעתי, להתבצע כאשר מתגלות בעיות וקשיים בתחומי הלימוד,חברה,בית או התנהגות. אם לאו, ניתן להמתין.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אבא12/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוי הפרעת קשב וריכוזpredator10/03/2011
שלום, עשיתי אבחונים ממוחשבים בהם התגלתה הפרעת קשב וריכוז לדעת המאבחנת אך תשובה סופית לאישור ההפרעה אמרו לי שאוכל לקבל רק אצל נוירולוג\פסיכיאטר...כל המטרה של האבחון הייתה בשביל הפסיכומטרי, ונאמר לי שלסובלים מבעיות קשב וריכוז רוב הסיכויים לא תינתנה התאמות כשלהן.
השאלה שלי היא מה הפרוצדורה שעליי לעבור אצל הנוירולוג והאם יש באמת צורך בתור אליו ומה יוצע לי אצלו.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילוי הפרעת קשב וריכוז - תגובה
אבחון קשב וריכוז לא מתבסס על אבחון ממוחשב.
רק אבחון קליני מלא אצל רופא מורשה יכול לתת אבחנה ובהתאם לממצאי האבחנה קובעים את הצרכים הטיפוליים ואת ההתאמות הלימודיות הנדרשות.
כמו בכל דבר, מסקנות הרופא הן המלצה בלבד למוסד החינוכי.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 5עירית10/03/2011
רציתי לשאול מהם היתרונות של אבחון היפר אקטיביות בגיל צעיר (בן 5), אם בכלל מאבחנים בגיל זה. מכיוון שלא אתן לבני ריטלין או כל תרופה אחרת בשלב זה של חייו, מה הצורך באבחון? האם הוא רק כדי שההורים ידעו? האם זה כדי להרגיע את הגננת?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 5 - תגובה
בגילאי הגן אני מעדיף להפנות ילדים לבדיקה במרכזים להתפתחות הילד.
אבחוני קשב וריכוז אני מעדיף לדחות לפחות לכיתה א'.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה על אדרל+רמוטיברשת09/03/2011
אני מתנצלת על ההצפה בשאלות . פשוט המיקרה מאוד מורכב והניסוי והתעיה קשים:
כיום בני , בן ה16 (בעית קשב קשה מלווה בהפרעת אכילה) לוקח:
אצה כחולה-ירוקה + areus (הוא אלרגי) ב - 6 בבוקר
חצי כדור כתום +רבע כדור כתום אדרל ב-8 בבוקר
חצי כדור אדרל כתום ב 11 בבוקר
1 רמוטיב+1 אצה כחולה ירוקה + 1 כדור אבץ + 10 cc ברזל של פלורדיקס + 10cc ויטמינים של פלורדיקס + 10cc פרוקטור (מגנזיום) של פלורדיקס ב - 4 אחה"צ
.
1 zoom ב 9 בערב .
התפקוד השתפר באופן משמעותי מאז המינון של האדרל , אבל מידי פעם , בעיקר בשעות אחה"צ והערב יש לו דימום רציני מהאף ולפעמים הוא מתלונן על סחרחורת עד כדי עילפון.
איזה מבין הכדורים הנ"ל לדעתך גורם לדימום ולסחרחורת (הורדתי zoom משניים לאחד ביום והדימום פחת ואפילו פסק לתקופה , ולאחרונה הוא שוב חזר , למרות שאני עדין נותנת רק zoom אחד ביום , וביומיים האחרונים גם זה לא והוא עדין דימם .
מה לעשות אני עא ובדת אע צות ???
בבקשה תשובה בהקדם , תודה על הסבלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה על אדרל+רמוטיב - תגובה
ד``ר אריה בקלו15/03/2011שלום,
חלק מהמרכיבים שהילד מקבל לא מוכרים לי מהפרקטיקה שלי ולכן אינני יכול לחוות דעה.
אינני מבין מדוע הצורך בשילוב אדרל עם זום ??!
לא נתקלתי בתופעת דימום באף עקב אדרל.
אני מציע לפנות לרופא המטפל לברור כללי - ל.ד. ,תיפקודי קרישה ,וכו' וכן בדיקת א.א.ג. לשלילת בעיה מקומית באף.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף טבעי לקונסרטהוsigimen08/03/2011
שלום
אני בסביבות גיל ה30
הובחנתי כסובל מהפרעות קשב בעיקר בתחום האימפולסיביות.
אני נוטל קונסרטה 72 מ"ג מס' חודשים(לפרקים)
יש שיפור ברוגע הפנימי, אבל יש לי תופעות לוואי שאני לא מצליח להשתחרר מהן.
חוסר תיאבון והפרעות שינה אלו אפקטים מקובלים.
הבעיה שלי שהתרופה יוצרת אצלי תופעות פסיכולוגיות שליליות כגון:
חוסר תקשורת
חוסר חשק
מצב נפשי כבוי
ומחשבות שליליות על סף האובדניות
אני ממש רוצה לשפר את איכות חיי, אבל לא במחיר הזה.
אני רוצה לדעת האם יש תחליף טבעי אשר יכול להוות תשובה הולמת.
שמעתי שטיפול בוויטמין B6 יכול להביא לתוצאות חיוביות.
האם יש רופא המתמחה בנוירולוגיה אשר יכול לטפל בבעיה שלי בעזרת תרופה טבעית ללא תופעות לוואי הרסניות כפי שתארתי?
האם יש דרך אחרת לחיות, או שאני צריך להשלים עם העובדה שלא ניתן לטפל בבעיה ללא תופעות לוואי פסיכולוגיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף טבעי לקונסרטהו - תגובה
ד``ר אריה בקלו09/03/2011שלום,
תופעות לוואי שאתה מתאר אינן מחויבות מציאות.
אתה חייב לחזור לרופא המטפל כדי להתאים את הטיפול (סוג, מינון) ובמקביל לשלול מצב של תחלואה נילווית מהתחום הפסיכיאטרי.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכוונה באבחנה בהפרעות קשב וריכוזאבי08/03/2011
שלום רב,
בננו בן 6 ולומד בגן חובה, שזאת לאחר שבחרנו להשאירו שנה נוספת לאור הממלצת צוות הגן מפאת חוסר בשלות רגשית.
קיבלנו אישור מהעירייה להכניס אותו לגן משולב שבו ישנו צוות מקצועי מכל התחומים(ריפוי בעיסוק, קלינאית תקשורת, צוות גננות מתוגבר וכו'). יש לציין כי זהו גן רגיל לכל דבר המאגד ילדים בני אותו הגיל ללא בעיות כלשהן עם מספר ילדים הדורשים תגבור.
שנה זו עשתה לו נפלאות, הוא התקדם בכל התחומים, אך לצערנו הרב התחום היחיד בו התבקשנו כעת ע"י הגננת (שהיא משכמה ומעלה) ללכת לאבחון בנושא קשב וריכוז, שכן זהו הנושא שבו יש צורך לקבל אבחנה לאור הקשיים שהוא נתקל בהם.
ליבנו נפל, למרות שאין אנו מופתעים מכך שכן אבחנו אצל בננו בעיות קשב קלות לאורך השנים, אך הם כמעט ואינם מורגשים. הילד נבון, מבריק, חברותי, ילד טוב אך מפוזר מעט ומפחד מכשלונות.
אנו חוששים מהמילה "רטלין", ולכן לקראת עלייתו לשנה הבאה לכיתה א' איננו יודעים מה לעשות.
אשמח להכוונתכם בנושא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה באבחנה בהפרעות קשב וריכוז - תגובה
ראשית, לא לפחד כלל , גם לא מריטלין !
לרוב ,מומלץ להגיע לאבחון רק מכיתה א' ובהתאם לנסיבות.
במקרים בעיתיים ניתן לבצע אבחון כבר בגל 6 אך לאור העובדה שהילד נמצא בגן המשולב שנותן מענה עכשווי, אינני חושב שצריך למהר.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך יעוץאייל08/03/2011
שלחתי לדוקטורס הפרעות קשב וריכוז שאלה
אני בן 21
1 אני מרגיש שכל דבר שאני מתחיל בו אני לא מסיים [רשיון נהיגה לימודים ,אימון כדורסל וכולי]
2 שאני לומד כל הזמן רגלי זזות
3 אני מאבד הרבה דברים [אחרי זה מוצא ] כביכול לא מרוכז במה שעושה חושב על משהו ובאותו זמן שם את הדבר במקום מסוים ולכן לא זוכר
4 קופץ מדבר לדבר [אפי באינטרנט קופץ מנושא שמתחיל בו [רוצה איזה הורדה ,ומשהו תופס אותי באמצע ועובר אליו]
5 ארגון זמנים לא הגיוני רואה שעושה תמיד בזמן קצר יותר ממה שנצרך כאילו מארגן יום שלא יכול להיות
6 תמיד מגיע 5 דקות יותר מאוחר
7 יש טיפה קושי אז עוזב את הדבר סף תסכול נמוך
8 כל דבר אני לא עושה בזמן ,רק מתי שאין ברירה ואז מרגיש תחושה של כח לעשות -שאין ברירה
דוחה דברים לרגע האחרון
דבר נוסף [בלימודים דברים מורכבים שיש להם הרבה פרטים מאד קשה לי]
לאמא שלי ממש יש לה את אותם דברים
ומאופינת בבית מבולגן
הרבה פעמים אין אוכל בזמן רק מאוחר בלילה
מאבדת הרבה פעמים דברים
מאחרת תמיד לפגישות וזמנים
אני מרגיש בבעיה בן של בעיה מה עושים ?
זה בעיות בקשב וריכוז או מה זה?
אשמח לשמוע חוות דעת מה זה ומה כדאי לעשות תודההה רבה רבה
[אפילו מכתב זה כבר חצי שנה אני רוצה לעשות וכל פעם דוחה]דוחה]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך יעוץ - תגובה
ד``ר אריה בקלו13/03/2011שלום,
מה שנשמע כמו ADHD , ונראה כמו ADHD , זה כנראה ADHD .
ובנימה יותר רצינית, כדאי שתלך לאבחון מלא של הפרעת קשב וריכוז.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה שכן
לילך02/04/2011אם תקרא את השאלון ששואלים באבחון הרי ששאלת כאן כמעט את כל השאלות שהתשובה שלהם בדרךכלל ADHD,מנסיוני האישי שגם אני בת 44 וגם בני בן16 יש לנו הפרעות קשב+אימפולסיביות.
ושרשמת מה אתה עובר כאילו אני רשמתי זאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד עם adhd עושה ש.ב. יום שלםeb07/03/2011
ילדי בן 10 בכיתה ד'
מאובחן כלוקה ב ב adhd
בבית הספר הוא לא מקבל ריטלין או כל טיפול אחר והוא תלמיד מצטיין והמורה יודעת להכיל אותו והכל על מי מנוחות רוב הזמן.
בבית הוא יכול להכין שעורי בית במשך שעות על שעות. אני לא מוצאת דרך לעזור לו להתרכז ולהכין שעורי בית ולסיים. יש לציין שהילד מחונן ולומד בבית ספר למחוננים כך שהכל אמור להיות לא כל כך קשה בשבילו.
האם יש לכם רעיון איך לעזור לי ?
האם שווה לנסות דבר מה אלטרנטיבי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד עם adhd עושה ש.ב. יום שלם - תגובה
ילדים עם ADHD סובלים בין השאר מדחיינות ו"מריחת" משימות שלא מענינות אותם .
יתכן והשיעורים בכיתה מענינים אותו יותר והוא לא נדרש לבצע משימה ממוקדת ומתמשכת כגון הכנת ש.ב.
אפשר ללמוד שיטות תיווך להכנת ש.ב. (מאמנות) או לשקול טיפול תרופתי קצר טווח לצורך הכנת השיעורים.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצרטה ושתיית מים מרובהאבי07/03/2011
שלום, אני בן 29 וכבר כמה חודשים שאני לוקח קונצרטה- לאחר שגיליתי לא מזמן ש"המצב" שלי הוא לא המצב הרגיל וכי יש חיים אחרים, ככל הנראה. אולם, נראה שגם ב-36 וגם ב-54 אני צורך כמויות מים אדירות- אני לא חושב שאגזים אם אומר שאני שותה לפחות חמישה ליטרים ביום. אני מנסה להוריד את הכמויות, אבל ללא הצלחה.
משום שאני מניח שזה בעייתי למדי, האם תרופות אחרות, לדעתך, יכולות לפעול באופן אחר עליי ולהביא אותי לשתות מים באופן "נורמלי" יותר (אם לא שותה, אגב, אז כואב לי הראש)?
אשמח לתגובה ותודה מראש, אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצרטה ושתיית מים מרובה - תגובה
יובש בפה הינה תופעת לוואי מוכרת לתרופה (כל סוגי הריטלין).
ברור שככל שהתרופה פועלת יותר זמן, קונצרטה פועלת עד 12 שעות,כך נמשכת התופעה.
יחד עם זאת נראה לי שהתגובה שאתה מציין מעט מוגזמת.
אני מייעץ לך לבדוק אם לא קיימת בעיה רפואית אחרת בתחום משק המים/כליות שלך.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)