מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריטלין ללא אבחוןנדב17/04/2011
שלום רב.
שמי נדב ואני סטודנט לתואר דוקטור. סובל כבר מילדותי מהפרעות קשה וריכוז. מעולם לא עשיתי אבחון להפרעות קשב, אולם אני סובל מכל הסימנים המעידים על כך.
לא מסוגל לשבת יותר מ20 דקות וזה מקנה לי חוסר שקט, בלימודים למבחנים לא מתרכז יותר מ15 דקות ואז חייב לקום. קשה לי להקשיב למרצים, קשה לי לשמור על קו מחשבה רציף. לא מסוגל לקרוא יותר מפרק בספר בלי לקום.
לקחתי בעבר ריטלין שנלקח מחבר לכיתה וזה עזר לי פלאים, פתאום הצלחתי לשבת מרוכז 4 שעות (!!!).
הפרעות הקשב כמובן פוגעים בציונים שלי ואני מרגיש שאני מגיע למבחנים לא מוכן עקב לימוד לא מספק.
קראתי בYNET בינואר 2011 שניתן לקבל מרשם לריטלין ללא רופא. הלכתי לרופאת המשפחה והיא מסרבת לתת לי מרשם לריטלין ללא אבחון לא בגלל שהיא לא מאמינה שזה יעזור לי, אלא בגלל שלטענתה אסור לה וזה מנוגד לכללי קופת החולים.
האם נכונה טענתה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין ללא אבחון - תגובה
ד``ר עדי אדר17/04/2011שלום לך!
איני יודע לענות לך על כך - המאמר מתיחס לעמדתה של ההסתדרות הרפואית ואיני בטוח שהנושא אומץ על ידי משרד הבריאות או על ידי קופות החולים.
אני מניח שהרופאה הייתה אמורה לקבל עדכון לגבי הנושא במידה ואכן זוהי מדיניות רשמית של הקופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריטלין ללא אבחון - תגובה - תגובה
ד``ר אריה בקלו19/04/2011ברצוני להוסיף שעמדת קופות החולים הוא נגד מתן מירשם לריטלין ללא איבחון.
לרופא המשפחה יש את הזכות לתת מירשם לפי אבחנה של "שיפור מצב קוגניטיבי" אך לא רק שאין זו חובתו, הוא אף עושה זאת על אחריותו הבלעדית.
בברכה
ד"ר אריה בקלו
חבר במועצה המדעית של הר"י* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים כמעטלילי16/04/2011
אני אמא לתינוק בעוד חודש וחצי הוא בן שנתיים ילד ראשון יש הרבה פחד לגבי בני הוא לא מדבר אף מילה שאנחנו קוראים לו בשמו הוא לא עונה לא מביו אף מילה שאנחנו אומרים לו נגיד אם מבקשים ממנו להביא תיתול או להחזיר משחק למקום הוא לא מבין לא יודע לאכול לבד אם נותנים חטיף הוא שם את הכל בפעם אחת לתוך הפה לא מפחד מאש אין לו גבולות אם הוא רוצה משהו הוא תופס אותי בידיים עד לדבר שהוא רוצה בכיין מאודד לא שקט מה עלי לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים כמעט - תגובה
ד``ר עדי אדר17/04/2011שלום לך!
זה אמנם לא הפורום המתאים אבל על פי התתאור שלך אתם חייבים לקחת אותו לרופא הילדים שלו על מנת שיתרשם מתפקודו ובהמשך למכון להפתחתות הילד על מנת לעבור הערכה של קלינאית תקשורת וכן רופא התפתחותי.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה מומלץ יותר?חגית15/04/2011
מומלץ לתת ריטלין בחופשות גדולות?????
גם אם לא מתכננים להכין שיעורים!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה מומלץ יותר? - תגובה
ד``ר עדי אדר15/04/2011שלום!
מומלץ לתת תכשירי ריטלין במידה וקיימים קשיים תפקודיים התנהגותיים. הגישה של "בבית אנחנו יכולים לסבול אותו" לא נכונה.
כמובן שמותר לתת ריטלין בחפש במידה ויש צורך להתמקד במטלות ספציפיות כולל הכנת מטלות לימודיות.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלתשרה13/04/2011
היי
אני מאובחנת בהפרעות קשב וריכוז ADD
אני מטופלת באדרונקס וציפרמיל כבר חודשיים
אני מרגישה מוזר..אני לא יודעת איך להסביר את זה..ההתקפי זעם שלי הפסיקו ואני פחות מתעצבנת ולוקחת ללב אחרים.. אבל אני עצובה. אני לא יודעת אם לקרוא לזה דיכאון אבל הכל מעורפל ומבולבל לי.. אני עדיין מתקשה להתרכז אבל פחות מבעבר.
יש לי בעיה להקשיב למחשבות ההגיוניות שלי.
המוח שלי ההיגיון כל הזמן מדבר מדבר מדבר אבל יחד איתו יש עוד משהו שם כל הזמן שחייב לומר לי כמה שאני לא כמו כולם וכמה שאני טיפשה ופחותה ולא יפה. אתמול חברות טובות שלי אמרו לי שהן היו נותנות הכל כדי שאני אראה את עצמי כמו שהן רואות אותי..ואני פשוט לא מסוגלת לראות את הבנאדם הזה שהן רואות..
לפעמים אני חושבת שאני אולי מגזימה..אולי אני מחפשת מה רע, איפה לא טוב, אולי אני רוצה צומי? אבל בעצם אני לא מדברת על זה הרבה..עד לאחרונה..זה לא מחשבות חדשות זה מחשבות שהיו שם כל הזמן כל החיים שלי ורק לאחרונה היה לי את האומץ לומר אותן..שאולי כדאי לי לא לסבול ככה ולהרגיש ככה לגבי עצמי עדיף אולי למות. ואז הכל יכול להשתנות ויהיה לי יופם נורא כיפי וטוב..ואז יום למחרת שבוע אחר כך..שוב חוזר חלילה המחשבות האלה באות בלילות בימים תמיד ברגעים הכי לא מתאימים.
מה קורה לי? זה ההפרעת קשב שלי או משהו מעבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבלת - תגובה
ד``ר אריה בקלו15/04/2011שלום,
לדעתי, הבעיה איננה בתחום הפרעת הקשב.
אני ממליץ לפנות בהקדם לפסיכיאטר לבדיקה והסדרת הטיפול התרופתי.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונצרטהעדי13/04/2011
שלום, אני משתמשת בקונצרטה 27 מ"ג במשך 8 חודשים. אני לא נוטלת את הכדור כל יום אבל בגלל שאני לומדת רפואה אז אני חייבת להתרכז במשך שעות ארוכות לכן אני לוקחת את הכדור במיוחד בזמן האחרון כמעט כל יום. בשבועיים האחרונים אני מרגישה שהדופק שלי במנוחה הוא גבוה מהרגיל בסביבות 120, ואני שמה לב לרעידות בלתי רצוניות. עם כל זה הקונצרטה עוזרת לי מאוד להתרכז. מה אני יכולה לעשות? יש אפשרות להחליף למינון יותר נמוך בלי לפגוע באפקטיביות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונצרטה - תגובה
ד``ר עדי אדר13/04/2011שלום לך!
המינון שאת מטופלת הוא פשוט מזערי!
לא ברור לי אם הדופק מהיר גם בימים שבהם את לא נוטלת את התרופה.
כדאי לגשת לרופא המטפל, לעשות אקג, לבדוק כמובן אם הדופק מהיר גם בימים שאת לא נוטלת תרופה כי כמובן ייתכנו סיבות שונות לדופק מהיר.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשב וריכוז לילדה בת 4אפרת12/04/2011
ביתי כמעט בת 4, בגן מתלוננת הגננת שהיא תנועתית יתר ועם סימני הפרעת קשב וריכוז. המליצה לי על ועדה מסוימת שעות שילוב שבהם מגיעה לגן גננת מיוחדת רק עבורה. אני חוששת שעם הזמן ישימו לילדה סטיגמה ותהיה בגן טיפולי.
העניין מדאיג אותי מאוד. האם כדאי לי לקבל את ה"עזרה" שהם מציעים לי בשעות שילוב של גננת? או שיש בכך סיכון שהילדה שלי עלולה להשתייך לגן טיפולי?
2. שאלה נוספת: ביתי מוצצת אצבע ואני רוצה לגמול אותה, יש לך שיטה שעובדת?
חשוב לציין שאני בהליכי גירושין כבר שנתיים.תודהה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב וריכוז לילדה בת 4 - תגובה
בעיקרון איני רואה סיבה סבירה למנוע מילדה סיוע ! ברור כי אם היא מתקדמת בהשגיה ועומדת בהמשך בקריטריונים לשילוב במערכת לימוד ם רגילה זו תהיה המגמה, לשלב אותה בכיתה רגילה. ה"סטיגמה" זו מילה מעורפלת - הסיוע לילדה זה דבר מוחשי!
לגבי מציצת אצבע - לא ברור לי מה רע בכך שילדה מוצצת אצבע בגיל 4 ש'. ניתן בכל מקרה להתיעץ בנושא עם הפסיכולוגית של הגן.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה גיל הכי מוקדם ניתן לקבל רטליןשירה12/04/2011
יש לי תור בעוד כחודש וחצי לרופא המטפל אך מאד רציתי לדעת :
באיזה גיל ניתן לקבל רטלין
האם חולה אפליפסיה לא יכול לנטול רטלין
האם אדם הסובל מאוטיזים או פיגור לא יכול לקבל רטלין .
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באיזה גיל הכי מוקדם ניתן לקבל רטלין - תגובה
בעיקרון קופות החולים מאשרות ריטלין החל מגיל 6 ש' ובמקרים מיוחדים לפני גיל זה ועל פי הנסיבות.
חולה אפילפסיה רשאי לקבל ריטלין. יש לנקוט במנה זהירות במידה ומחלת האפילפסיה לא מואזנת (דהיינו יש שכיוחות גבוה של התקפים).
מותר לתת ריטלין גם לילדים עם אוטיזם או פיגור שכלי.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהמורן-מורן11/04/2011
שלום
רציתי לדעת כיצד ניתן לאבחן בעית קשב וריכוז אצל מבוגרים?
זה קצת דחוף לי..אני לפעמים מרגישה שיש לי את הבעיה הזו..ולא מהיום...
כיצד אני יכולה לטפל בזה?!
למי לפנות מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ד``ר אריה בקלו12/04/2011שלום,
כפי שכבר ציינו רבות , אין אנו נותנים המלצות למאבחנים או מכוני אבחון.
ניתן לברר בקופות החולים, פורומים שונים,המלצות וכו'.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משפחה בהפרעהאתי11/04/2011
בעקבות הרצאה שנוכחתי בה היום ופירוט הסימפטומים לזיהוי הפרעת קשב נוכחתי שכנראה יש לי הפרעת קשב כמו כן לבעלי ושתי בנותיי שמאובחנות ומטופלות.
אני חשה שבנותיי לא מקבלות מענה בבית הספר ובמסגרת החברתית שבה הן נמצאות אחהצ ומתפקידנו ההורים לדאוג לצייד אותן "בארגז כלים" לאן פונים לקבלת מענה משפחתי ההתנהלות בבית לא פשוטה היכן מאבחנים מבוגרים?....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משפחה בהפרעה - תגובה
את שואלת 2 שאלות שונות:
אבחון מבוגרים נעשה לרוב במכונים פרטיים ואיננו נוהגים לתת המלצות פרטיות.
קבלת "ארגז כלים" נעשה באמצעות "מאמנות אישית-קשב וריכוז". גם כאן יש לחפש מאמנים בסקטור הפרטי, המלצות וכו'.
יתכן ובחלק מהקופות קיימים השירותים ל2 הדברים כך ששווה לברר גם בקופה.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקטוז ברטליןמשה11/04/2011
שלום,
מה כמות הלקטוז שיש ברטלין 10 מ"ג?
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקטוז ברטלין - תגובה
ד``ר אריה בקלו12/04/2011שלום
אינני יודע.
פנה לפורום רוקחים.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לואי של ריטליןאמא מודאגת10/04/2011
בתי, בת 7.5, אובחנה כסובלת מהפרעת קשב וריכוז. התחלנו טיפול בקונצרטה, ועקב קושי בבליעה עברנו לריטלין LA. הילדה תחת טיפול כבר קרוב לחדשיים.
בתחילת הטיפול לא נתנו לה תרופה בשבת, והיה לנו רושם שללא התרופה התסמינים חמורים יותר מבעבר. בהתייעצות עם הרופאה המשכנו לתת לה את התרופה ברצף, ללא הפסקות. לקראת חופשת הפסח הוחלט, שוב בהתייעצות עם הרופאה, לעשות הפסקה במהלך החופשה, ושוב נראה שהתסמינים חמורים מבעבר, בייחוד תנועתיות היתר.
האם ידועה תופעה כזו לגבי ריטלין?
כמו כן פחדים שהיו לבתי בעבר גברו מאד לאחרונה - פוחדת להיות לבד באמבטיה, פוחדת ממכשפות, פוחדת מדבורים עד כדי כך שבטיול בו היינו היה קשה לשכנעה לצאת מהמכונית. האם, נוסף לתופעות הלואי הידועות כמו פגיעה בתיאבון וקושי להרדם (שבתי סובלת מהן), נצפו גם תופעות של חרדתיות?
אודה מאד על תשובתכם המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לואי של ריטלין - תגובה
אין לי מספיק פרטים מהאבחון עצמו אך יש לקחת בחשבון שאחוז לא קטן של ילדים עם הפרעת קשב וריכוז סובלים גם מבעיות חרדה.
אבחון טוב אמור לזהות את 2 הבעיות וכן לקבוע מה מישני למה.
במידה וטיפול לא נותן מענה למצב יש לשקול מחדש את הטיפול עצמו ואת האבחנה ,כמובן ע"י הרופא המטפל.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה אם גיל ההתבגרותדורית10/04/2011
יש לי ילד בן 13 כמעט אם בעיית קשב וריכוז מגיל 6 בערך
פשוט הוא התחיל לקחת ריטלין 40 מיליגרם והחליט שהוא לא נכנס לכיתה
מתי שבא לו הוא נכנס ומתי שלא הוא מטייל
הבעייה היא שהוא התחיל להרים את הקול עליי
יש רגעים שאני ממש פוחדת ממנו
ועוד דבר מה עושים איתו שנה הבאה כשהוא צריך ללכת לחטיבה
האם יש פנימייה או בית ספר מיוחדים צריכה עזרה דחוף תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה אם גיל ההתבגרות - תגובה
לא ידוע לי אם האבחון שלו הוא רק ADHD או שקיימת גם תחלואה נילווית ?
בכל מקרה הטיפול בילדים עם הפרעת קשב וריכוז איננו רק תרופתי ויש לשלב גם טיפול פסיכולוגי/התנהגותי.
במקביל אני תמיד מייעץ להורים לקרוא על הנושא ,ישנם גם ספרים שונים וקלים לקריאה
ובכך גם להבין טוב יותר את הנושא וגם לקבל עצות.
ישנם בתי ספר שבהם כיתות מיוחדות ל ADHD .תפני ליועצת בית הספר בנושא.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת טיפול תרופתי על דופקניסים10/04/2011
שלום רב
אני לוקח ריטלין במינון של 20 מ"ג. שמתי לב שיש לזה לפעמים השפעה על הדופק - שהוא עולה. אני לוקח את הכדורים כל יום ורק לפעמים (נגיד פעם בשבוע) זה ממש משפיע על הדופק, והוא עולה ל100-110 במנוחה (לעומת 80 בלי), אני ממש מרגיש את הפעימות בכל הגוף, למרות שלא עשיתי שום מאמץ. במצב כזה לוקח לזה זמן די ארוך להרגע, ובשעה-שעתיים של הדופק מואץ זה מפריע לי לתפקוד התקין.
אני לא ספורטיבי ולא מתאמן, ועשיתי בדיקות אקג ולחץ דם לפני התחלת הכדורים והכל היה תקין. יש לי אסטמה מילדות, בעקבותיה יש כדוריות דם והמוגלבין גבוה, ואני משתמש בערך פעם ביום או פעמיים במשאף ונטולין. האם הלב מתרגל לכדורים והדופק יהיה כל הזמן תקין, או שצריך לנסות איזון תרופתי אחר? האם יש קשר בין הונטולין לריטלין מבחינת השפעה על הדופק?
הבנתי גם שלא מומלץ לעשות מאמץ או ספורט בזמן השפעת הריטלין, כי זה עושה משהו במוח שגורם להתמכרות. זה נכון?
תודה רבה, ניסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת טיפול תרופתי על דופק - תגובה
אין שום קשר בין ריטלין, ספורט והתמכרות !
הריטלין עלול להעלות באופן זמני את קצב הלב, כך עושה גם הונטולין וביחד זה עלול להיות יותר...
אם התופעה נמשכת , מתגברת או מפריעה ,יש להתיעץ עם הרופא המטפל.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ADD Inattentive typeניסים10/04/2011
שלום
אני מבוגר (30) שאובחן עם ADD-PI. ממה שהבנתי על ההפרעה, בשעת משימה שנתפשת במוח כמשעממת, גלי המוח מתמתנים ו"נרגעים", ומשרים מצב דמוי שינה. לא ברור לי אם מדובר בגלי אלפא או תיטה, ובהשפעה שלהם על רצון ממשי ללכת לישון (ולא רק להתחמק מהמשימה המשעממת) ובנוסף רציתי לשאול, האם על ידי מוסיקה ניתן לאזן את הגל הזה (אלפא/תיטא). ידוע, למשל, שמוסיקה קלאסית משפיעה על גלי המוח ומרגיעה אותם. האם להאזין לסוג כזה של מוסיקה יתאים לי או שרק יחמיר את המצב (ובמקרה כזה האם לשמוע מוסיקה קצבית/קופצנית יותר יכול לעזור)? על אותו משקל - האם מדיטציה יכולה לעזור לאזן את המוח בסוג כזה של ADD-PI או גם רק תחמיר את המצב דמוי השינה?
אשמח להפניות למאמרים רלבנטים או טקסטים.
תודה רבה
רונן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ADD Inattentive type - תגובה
ד``ר עדי אדר10/04/2011שלום רונן –
התחום שאתה בעצם מציין אותו הוא נוירו-פידבק ואכן יש מטפלים אשר מצביעים על השגים טובים באמצעות טיפה בשיטה זו.
ברור כי מוסיקה רגועה יכולה לסייעת להשרות רוגע – לגבי הגברת הריכוז זו שאלה אחרת. כללית המוסיקה הופכת סיטואציה משעממת יחסית של למידה ליותר מעניינת ובכך עוזרת בעקיפין בתהליכי המיקוד והריכוז.
ניתן למצוא במקורות שונים, כולל באינטרנט מאמרים על נוירו-פידבק.
לי אישית , אין ניסיון עם שיטה זו.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיסלקציה או סתם איטית?מופ10/04/2011
היי
אני בת 29 ורציתי לדעת אם הבעיה שלי היא דיסלקציה או משהו אחר
שהייתי בכיתה ג' איבחנו לי ליקויי למידה
כיום הכל אצלי איטי, אני עושה הכל יותר לאט מכולם וההספקים שלי מול אחרים מעטים יותר.. שיש לי יותר מדי לעשות אני נכנסת ללחץ ובסוף לא עושה כלום
אלא אם כן אני עושה את זה צעד צעד ולאט..
אמנם אין לי שגיאות כתיב אבל האם יש לי דיסלקציה או שאני סתם איטית?
אני לא מדברת רק על לימודים אלא על החיי יומיום..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיסלקציה או סתם איטית? - תגובה
ד``ר עדי אדר10/04/2011שלום לך!
קשה כמובן לדעת על פי התואר אבחנה מדוייקת.
בכל אופן אם המצב הנוכחי מפריע לך יש מקום לעשות אבחון דידקטי - לא נראה כי צריך לפחות בשלב הנוכחי לבצע אבחון של הפרעות קשב.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)