פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות
    א.
    30/05/2011

שלום רב,
    בני, בן 8+ אובחן כבר בגיל 5 ב-ADHD ומאז מטופל בריטלין. בתחילה SR ובשנתיים האחרונות הוחלף לLA 20.כשאובחן התגלתה בעיה קשה של זיכרון.
    בנוסף לריטלין הרופא רשם גם ויטמין B (מגה) וגם אומגה 3 לריכוז בהתחלה ולאחרונה הוריד את האומגה.
    לאחרונה במשך שעות הלימודים הוא אינו עובד עצמאית, מבחנים אורכים יותר זמן מכלל הכיתה ואינו מספיק להעתיק מהלוח. המורה טוענת שחסר המון חומר ויש "ריחוף". כמו כן בכיתה אינו עונה על תרגילי כפל כשנשאל בע"פ ואילו איתי הוא שולף בלי בעיה.
    יש לציין שאת הויטמין הוא לוקח לעיתים רחוקות כי הכדור גורם לו לבחילה.
    הייתכן שעכשיו אחרי שימוש ממושך הריטלין כבר לא משפיע?
    האם האומגה יעילה ביחד עם ריטלין? ומה לגבי הויטמין?

לגבי בני הבכור בן 11+ ישנה בעיה רגשית בנוסף לבעיה של ריכוז והוא גם אובחן ומטופל בדיוק כמו הבן השני למרות שהתנהגותו לא דומה. עשינו מבחן טובה שיצא תקין, וניסינו כל מיני טיפולים רגשיים כמו:רפלקסולוגיה, פסיכודרמה, רכיבה על סוסים(שלא הועילו) הידרותרפיה,(שהצליח אך הופסק בגלל בירוקרטיה)וריפוי באמנות(שעדיין מתנהל).
    איך אוכל לאבחן אותו מחדש?
    ניסינו תקופה של יותר משבועיים ללא הכדור והיה בסדר גמור גם מצד בית הספר, קיבלתי תגובה טובה מהמחנך ולא היו שום התפרצויות מצד הילד, אך רמת הלימוד שלו ירדה!
    מדובר בילד נבון וברמת לימוד גבוהה. בין הראשונים בכיתה."בעל יכולות גבוהות מאוד"- דברי מנהלת ביה"ס.
    מה דעתכם מה עליי לעשות להמשיך עם אותו כדור או אולי להחליף או אולי להפסיק ולנסות משהו אחר?
    תודה רבה מראש.
    א.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות

הוספת תגובה

• כמה שאלות - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    30/05/2011

שלום,
    מבולבלים ? גם אני.
    יתכן מאוד שלבנך בן ה 8 יש חוסר התאמת מינון ועל זאת יש להיוועץ עם הרופא המטפל.
    אומגה 3 - יתכן ועוזרת לנושא, לא לגמרי מוכח.
    וויטמין B - אם חסר, זה לרוב למבוגרים אך לבטח לא מזיק במינון נכון.
    לגבי הבכור- יתכן,לפי התיאור ,שהוא רק עם הפרעת קשב,ADD , ולכן יותר מבלבל. קיימת תמיד האפשרות של אבחון ראשוני לא מלא או לא מדויק(וזו רק השערה) ובמקרה כזה יש לשקול אבחון חדש עם נתונים עדכניים.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונצרטה וריטלין באותו יום

IRITIRIT
    10/01/2012

ואם אני עושה שימוש ברטלין של 20 מליגרם לאחר שימוש של קונצרטה 36 מילגרם?

אני משתמשת כבר תקופה די ארוכה בקונצרטה והיא פועלת הרבה פחות מ-12 שעות.
    אם עברו למשל 10 שעות או יותר מאז לקיחת הקונצרטה האם אוכל לקחת ריטלין באותו היום של 20 מלגרם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונצרטה וריטלין באותו יום - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    13/01/2015

שלום,
    אסור לקחת קונצרטה פעמיים ביום כי זה אומר פעילות הנמשכת יממה שלמה ללא "מנוחה" של מערכות הגוף וכמובן עם פגיעה ביכות השינה.
    אפשר לעשות שילובים אך רק ע"י הרופא המכיר את המטופל .

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונצרטה פעמיים ביום?
    בר
    30/05/2011

מה עושים כשקונצרטה אחת במינון של 36 לא מספיק ליום שלם? כשצריך להתרכז בבוקר וגם בלילה. האם אפשר לקחת קונצרטה פעמיים ביום?

לקביעת תור
    סגירה
    קונצרטה פעמיים ביום?

הוספת תגובה

• קונצרטה פעמיים ביום? - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    30/05/2011

שלום,
    קונצרטה פועלת עד 12 שעות ומכאן שנטילתה פעמיים ביום תגרום לפעולה של כל היממה..... ומתי תלך לישון?!
    בקיצור , התשובה היא לא מוחלט.
    אפשר להתיעץ עם הרופא המטפל לגבי הצורך בהשלמה קצרת טווח.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

בר
    31/05/2011

תודה על התגובה המהירה.

מדובר בתקופת בחינות. אני לוקח קונצרטה בבוקר כדי להיות מרוכז במבחן של אותו יום ובלילה אני רצה ללמוד לקראת המבחן הבא אבל כבר קשה לי להתרכז.

האם אפשר לקחת רטלין אחרי קונצרטה? בבוקר קונצרטה ובערב ריטלין?

שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין אחרי קונצרטה?

בר
    31/05/2011

מדובר בתקופת בחינות. אני לוקח קונצרטה בבוקר כדי להיות מרוכז במבחן של אותו יום ובלילה אני רצה ללמוד לקראת המבחן הבא אבל כבר קשה לי להתרכז.

האם אפשר לקחת רטלין אחרי קונצרטה? בבוקר קונצרטה ובערב ריטלין?

שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    31/05/2011

שלום,
    ניתן להוסיף ריטלין קצר טווח אחרי קונצרטה אך המינון והתדירות חייב להיעשות רק ע"י הרופא הפטפל.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין אחרי קונצרטה

עדי
    12/01/2015

לאחר נטילת קונצרטה 36 מ"ג, כמה שעות עלי לחכות ע"מ לקחת ריטלין 10 מ"ג?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין אחרי קונצרטה - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    13/01/2015

שלום,
    קונצרטה פועלת 12 שעות.
    השילוב בין קונצרטה לתרופה נוספת מותאמת באופן אישי ורק ע"י הרופא המטפל.
    לכן אינני יכול לתת תשובה ברורה לשאלה.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 7
    אמא מיואשת
    29/05/2011

שלום
    אני אמא לילד בן 7 שלומד בכיתה קטנה, לפני כשנה היינו אצל נירולוג על מנת לאבחן את הילד מכיוון שהוא לא היה רגוע כל הזמן היה בוכה וצועק ללא סיבה שנראית לעין, הוא עוהר מבכי לצחוק במהירות הוא מאוד כעוס כל הזמן ומקלל את עצמו כמו אני דפוק וכו' הנירולוג המליץ להתחיל המתן ריטלין, הילד קיבל ריטלין LA20 אך לא היה שום שיפור בילד לאחר פגישה נוספת שנערכה כשלושה חודשים לאחר מכן הופננו למס' בדיקות כמן MRI מוח EEG
    ושיחה עם פסיכיאטרית, הפסיכיאטרית מצאה לנכון שהכול תקין עם הילד מבחינה זו, עהרו עוד שלושה חודשים ונפגשנו שוב עם הפסיכיאטרית מכיוון שהפרעות ההתנהגות הוחמרו!!! ואז היא הציעה להפסיק את מתן הריטלין ולעבור לריספרדל כיום הילד מקבל חצי כדור בלילה וחצי כדור בבוקר אך אין שינוי הילד מתנהג כמו זומבי רעב כל הזמן ומבחינה התנהגותית הוא רק מתדרדר הגענו למצב שהוא זורק כיסא בכיתה והוא רק בכיתה א'
    מבחינת הפסיכיאטרית מדובר בהפרעה דו קוטבית???? ומבחינת הנירולוג הפרעת קשב עם היפראקטיביות. אציין שמביחנה לימודית הוא ילד עם המון פוטנציאל אבל הוא לא פנוי ללמידה על מנת לממש את הפוטנציאל מכיוון שהוא כל היום חסר שקט ונחת.
    אני אשמח לקבל איזה המלצה או כיוון כדי לנסות למצוא באמת את הבעיה על מנת להקל על הילד מביחנת העומס הנפשי והתסכול.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בן 7

הוספת תגובה

• בן 7 - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    30/05/2011

שלום,
    לצערי, קטונתי מלחלוק על דעותיהם של נוירולוג ופסיכיאטר.
    בעיות פסיכיאטריות והפרעת קשב וריכוז יכולים להמצא יחד באותו הילד וכמובן להחמיר את הבעיה ואת הקושי בטיפול.
    העקרון ברפואה הוא לזהות את הבעיה המרכזית ולטפל ראשית בחלק היותר בעייתי.
    לי כרופא ילדים נראה שהפרעה דו קוטבית חמורה מהשאר אך כאמור, קטונתי.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל...

אמא מיואשת
    30/05/2011

תודה על התגובה אך אינני מנסה לקבל אבחנה או לחלוק על האבחנה אך רופאת הילדים אצלנו במרפאה טוענת כי הפרעה דו קוטבית נדירה מאוד בגיל הזה והילד לעניות דעתה אינו מתאים לאבחנה הזו אבל שוב זו רק דעתה. נכון שמדובר בהפרעה חמורה וקשה ואם אכן זו הבעיה של בני אני אקבל את האבחנה ואעשה את כל מה שבאפשרותי לעשות על מנת לעזור לו אך האם באמת ניתן לאבחן בגיל כה מוקדם?
    ואיך ניתן לאבחן ברמת הדיוק והבטחון הגבוהיים ביותר?
    ומדוע אין תגובה לריספרדל? אם אכן זו הבעיה התרופה היתה אמורה להשפיע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל... - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    31/05/2011

שלום,
    אלו שאלות שצריך להפנות לפסיכיאטר ילדים.
    במקרים של ספק באבחנה מקובל לפנות לגורם נוסף לקבלת חוות דעת נוספת.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• TOVA
    שי
    29/05/2011

שלום רב
    היום עשיתי מבחן TOVA עם ובלי ריטלין ובבדיקה ראשונית של המחשב אמרו שאחרי הריטלין הבדיקה היית טובה פי 4 יש לציין שאני בן 40 וקבלתי כדור 10 מג האם זה אומר שיש בעיה של קשב וריכוז. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    TOVA

הוספת תגובה

• TOVA - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    30/05/2011

שלום,
    זה אומר שאחד הפרמטרים לאבחון-חיובי.
    לקבלת תשובה מלאה יש לבצע אבחון מלא כפי שכבר הסברנו פעמים רבות בפורום.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות-קונצרטה
    ליר
    29/05/2011

שלום,היום אובחנתי כADHD והרופאה נתנה לי 2 מרשמים לתרופות,
    אחד לשבועיים לקונצרטה 18 מ"ג ואחד לחודש ימים ל27 מ"ג,
    היא אמרה שה18 מ"ג זה רק לשבועיים הראשונים ואח"כ רק ל27 מ"ג .
    שאלות-
    1.בבית המרקחת אמרו שאי אפשר לתת לשבועיים אלה רק לחודש את התרופה,ולכן קיבלתי 18 מ"ג לחודש ,האם זה לדעתכם בסדר שאקח בהתחלה את ה18מ"ג לחודש הראשון?ואח"כ אקח את המינון הגדול יותר?או שפשוט אזרוק את החצי קופסה שנשארה ..
    2.האם מותר לקחת את התרופה פעמיים ביום?לדוגמא בבוקר לבית ספר,ואחר הצהריים ?
    3.הרופאה המליצה לי לעסוק בהרבה ספורט,איזה עוד דברים יכולים לעזור לי חוץ מנטילת התרופה?
    לפי מה שהיא אמרה התסמינים מצביעים פחות או יותר על הפרעת קשב וריכוז שקטה אצלי.ללא החלק ההיפראקטיבי..(אני כל הזמן נוטה להיות חולמני,כל הזמן מרגיש בעייפות מנטלית..ומרגיש כאילו "המוח חושב לאט אצלי")
    למשל תוספי תזונה?
    4.קראתי באלון של התרופה שצריך לברר עם הרופא נטילה במקרים של -מחשבות או חזיונות לא שגרתיים,ולא אמרתי את זה לרופאה,האם אתם חושבים שתהיה לי בעיה לנטול את התרופה?
    תודה מראש לעוזרים!!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות-קונצרטה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין

ליר
    29/05/2011

אני בן 17 גובה 1.68 ומשקל 51

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    30/05/2011

שלום,
    כנראה שבבית המרקחת רצו למכור לך חבילה שלמה..... אין מניעה לקבל מספר מצומצם של כדורים לנסיון.
    מעשית, מדובר במינונים לא גבוהים. מקובל לעלות מינון בהדרגה, כל רופא ושיטתו.
    פעילות ספורטיבית תמיד טובה לבריאות האדם.
    תוספי מזון לא הוכחו מדעית בצורה ברורה.
    במידה ויהיו לך חזיונות שוא בעקבות נטילת הטיפול ,עליך לדווח מיד לרופא המטפל.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת קשב וריכוז בגיל מבוגר..
    רונה
    29/05/2011

שלום..
    אני בת 49 ולאחרונה אובחנתי כלוקה בADD
    האם תתכן החמרה ושינוי בתסמינים ככל שהגיל מתקדם
    והאם לריטאלין יכולות להיות תופעות לוואי בגילאים אלו,
    ואם כן מה הם??
    תודה
    ויום נעים:)

הוספת תגובה

• הפרעת קשב וריכוז בגיל מבוגר.. - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    30/05/2011

שלום,
    הפרעת קשב יכולה להיות בכל גיל.
    חלק מהמקרים משתפרים עם הגיל ואחרים לוא.
    התגובה לטיפול היא אישית ולרוב איננה תלות גיל.(למעט גילים יותר מתקדמים משלך).
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין
    עידו
    28/05/2011

שלום,
    קוראים לי עידו אני בן 16,
    אחרי איבחון דידקטי שההקלות לא הקלו לי בבעיות היום-יומיות החלתתי ללכת לניורולוג.
    אחרי כמה בדיקות גופניות ושאלון שהבאנו מהבית אז ישר החל להסביר על ריטלין ובסוף נתן מרשם. (מהר מידי אם את שואלת אותי)
    הוא אמר לנו שיתן 24 מלגרם(אני שוקל 60 קילו),והדפיס לחודשיים,הסביר לנו לקחת שני כדורים אחד אחרי השני,
    הלכנו לבית המרקחת והרוקח הביא לנו ריטלין LA 30 מ"ג,רשום על החבילה של הריטלין שבכל קפסולה יש 30 מילגרם.(תואם את מה שהניורולוג רשם במרשם)
    האם יכול להיות שזה טעות של הניורולוג ?
    עוד שאלה-לקחתי אתמול פעם ראשונה לפני בית ספר וחוץ משינוי ממש קל (אולי פסיכולוגי בכלל) שאני יותר מרוכז,ואחרי זה באו כאבי בטן והרגשה כללית מוזרה,הרגשתי גם טיפה חולשה ברגליים(זה הגיוני?יום לפני רצתי ריצת 2000,מה יותר סביר שהגורם ?)
    תוך כמה ימים מהשימוש הראשון הכדור באמת מתחיל להשפיע ?
    האם מרגישים את ההבדל באופן דרסטי ?
    האם אחרי השפעת הכדור (8 שעות אחרי לקיחתו למשל) חוזרים לאותו מצב או שיש ירידה בקשב ?
    תודה רבה !עידו.

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין

הוספת תגובה

• ריטלין - תגובה

ד``ר עדי אדר
    29/05/2011

שלום לך!

אינני יכול לחוות דעה על מינונים כאלה או אחרים ומה נכתב בהמלצת הרופא. בכל מקרה לא קיים מינון של 24 מילגירם וזה לבטח רישום שגוי שלך.

בעיקרון המינון שניתן לך הגיוני ויש צורך לחכות לפחות שובעיים-שלושה לפני שמתרשמים אם מינון מסויים יעיל וכן האם קיימות תופעות לוואי משמעותיות. לא ניתן להסיק מסקנות אחר יום-יומיים.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין LA
    ליאת
    28/05/2011

שלום רב,
    ביתי בת 9.5 מקבלת ריטלין LA 20 מ"ג מזה 4 שבועות, 4 ימים בשבוע ללא שינוי ביכולות הלמידה ,ללא תופעות לוואי וללא השפעה על התאבון.אינה היפראקטיבית וקשה לאבחן שינוי אך על פניו נראה שאין שינוי.
    .אני שמה את תכולת הקפסולה ביוגורט והיא לא לועסת אותה.הרופא המליץ לשים לה קפסולה וחצי למס' ימים לניסיון ואם יהיה שיפור לעבור לכדור של 30 מ"ג.
    איך אני יכולה למדוד חצי קפסולה?
    הבנתי גם שחלק מהגרגרים הם לטווח ארוך וחלק לטווח קצר. האם זה הגיוני או שעדיף
    לתת לה מלכתחילה קפסולה שלמה של 30 מ"ג LA?
    האם יש טעם עוד לחכות לשיפור עם ה- 20 מ"ג או שזה כבר היה אמור להשפיע?
    חשוב לי לדעת כי בקרוב תסתיים השנה ובשנה הבאה תתחלף המורה ויקח זמן עד שתכיר אותה .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין LA

הוספת תגובה

• ריטלין LA - תגובה

ד``ר עדי אדר
    29/05/2011

שלום לך!

אין אפשרות מעשית למדוד חצי קפסולה וזה כמובן "בערך". מותר לנסות שיטה זו כי מבחינה סטטיסטית החלוקה בין הגרגרים לטווח הקצר והארוך תהיה שווה.
    פרק זמן של חודש הוא מספיק על מנת להתרשם מיעילות מינון מסוים.

בהחלט ניתן על פי המלצת הרופא לעבור בהמשך ריטלין LA קפסולה שלמה (לא ציינת משקל של הילדה)

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין LA
    ליאת
    24/05/2011

שלום רב,
    ביתי בת 9.5 מקבלת ריטלין LA 20 מ"ג מזה 4 שבועות, 4 ימים בשבוע ללא שינוי ביכולות הלמידה ,ללא תופעות לוואי וללא השפעה על התאבון.אינה היפראקטיבית וקשה לאבחן שינוי אך על פניו נראה שאין שינוי.
    .אני שמה את תכולת הקפסולה ביוגורט והיא לא לועסת אותה.הרופא המליץ לשים לה קפסולה וחצי למס' ימים לניסיון ואם יהיה שיפור לעבור לכדור של 30 מ"ג.
    איך אני יכולה למדוד חצי קפסולה?
    הבנתי גם שחלק מהגרגרים הם לטווח ארוך וחלק לטווח קצר. האם זה הגיוני או שעדיף
    לתת לה מלכתחילה קפסולה שלמה של 30 מ"ג LA?
    האם יש טעם עוד לחכות לשיפור עם ה- 20 מ"ג או שזה כבר היה אמור להשפיע?
    חשוב לי לדעת כי בקרוב תסתיים השנה ובשנה הבאה תתחלף המורה ויקח זמן עד שתכיר אותה .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין LA

הוספת תגובה

• ריטלין LA - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    28/05/2011

שלום,
    ככלל אנחנו מבקשים להתיעץ עם הרופא המטפל בכל הקשור לשינויי טיפול.
    את צודקת בעניין תוכן הקפסולה. אכן קשה לדייק במינון התוכן כך שיהיה בדיוק חצי, אך גם אלו שבולעים את התוכן ולועסים מעט לא מדייקים מאוד כך שניתן לנסות מספר ימים ולראות את התגובה.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של ריטלין 10 מג
    predator
    24/05/2011

שלום אני בת 21 התחלתי היום טיפול בריטלין, התחלתי מכדור 10 מ"ג למרות שהנוירולוג רשם לי 1.5 פעמיים ביום אבל ציין שאני יכולה לשנות מינונים לפי ההרגשה שלי. בכל מקרה, חוץ מזה שהייתי מרוכזת לתקופה קצרה יש לי מספר שאלות: אחרי שנטלתי את התרופה היה לי דופק מהיר, לחץ בצד שמאל של החזה זיעה בכפות ידיים ורגליים וחוסר מנוחה יחד עם גלי חום ואנרגיה, לאחרי ההשפעה נתקלתי בכאבי בטן מלווים בגזים, פחות כאבים יותר מן רטט בבטן בלי הפסקה ורעשים מוזרים יש לציין כי הבטן שלי רגישה אולי יש צורך בתרופה מתאימה לי יותר?, ולבסוף בריבאונד נתקפתי ברעב גדול...אני לא מעוניינת בתופעות לוואי נוספות בחיים שלי בנוסף להפרעת קשב, כך שאם אני כבר מהיום מתחילה לחוש דברים כאלה האם זה מספיק לי בשביל להפסיק ולהתייעץ עם הנוירולוג על טיפול אחר או שאם אני אמשיך לקחת...וגם אעלה את המינון למה שהנוירולוג אמר לי ההשפעה תהיה טובה יותר ותופעות הלוואי יעלמו?

תודה רבה, מצפה לתשובה.

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של ריטלין 10 מג - תגובה

ד``ר עדי אדר
    27/05/2011

שלום לך!

אני ממליץ להמתין בסבלנות כשבועיים-שלושה לפני שאת משנה מינון (מומלץ בהחלט ביעוץ הרופא המטפל!). תתכן תקופת ביניים של מספר שבועות עד שהגוף מתרגל לתרופה ואין להחפז להסיק מסקנות לאחר יום יומיים של טיפול.
    עצה כללית - ככל שנוטלים את התרופה בצורה מסודרת הסיכוי לתופעות לוואי פוחת!

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת לוואי אחרי שבוע- פריחה בעור

predator
    28/05/2011

המשכתי לקחת שבוע ורק פעם אחת באמת לקחתי 30 מ"ג כמו שרשום לי, קודם כל זה מנע ממני לישון בכלל כל הלילה, הראש פשוט לא מפסיק לפעול ודבר נוסף יום לאחר מכן הופיעו לי נקודות מפוזרות ואדומות על יד אחת קבוצה קטנה וגם ביד הנשניה וכמו 2 עקיצות על היד והרגל, אני יכולה בוודאות להסיק שזאת פריחה? אני לא רוצה ליטול כדי שזה לא יחמיר...

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת לוואי אחרי שבוע- פריחה בעור - תגובה

ד``ר עדי אדר
    28/05/2011

שלום לך!

אכן נראה כי את מעט רגישה לריטלין ובמצבים כאלה מומלץ לעלות בזהירות ותוך התיעצות עם הרופא המטפל.
    לגבי נושא הפריחה הוא אכן מדווח אבל בתדירות מאוד נמוכה ועדיין קשה להחליט האם קיים קשר ישיר . האפשרות המעשית לדעת את זה היא נטילה מסודרת של ריטלין ולהתרשם אם הפריחה מופיעה בסמוך לנטילת התרופה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש במחשב לילדים עם הפרעות קשב
    רוחלה
    23/05/2011

האם ישנה התייחסות מחקרית לגבי שימוש במחשב בקרב ילדים עם הפרעות קשב.
    האם הוא מגביר את ההפרעות? האם מומלץ בכלל שימוש במחשב באופן גורף או
    שרק ביישומים ספציפיים?
    הבת שלי , הסובלת מהפרעות קשב וריכוז , משתמשת במחשב ואני די חוששת.

רוחלה

הוספת תגובה

• טרם קיבלתי מענה

רוחלה
    26/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש במחשב לילדים עם הפרעות קשב - תגובה

ד``ר עדי אדר
    27/05/2011

שלום לך!

שימוש במחשב לא מגביר באופן ישיר הפרעות קשב. עם זאת ילדים עם הפרעות קשב יכולים להתמקד טוב בסיטואציות שונות הנתפסות על ידם כמעניינות ולכן שכיחה מאוד התופעה שהם שקועים שעות רבות במחשב ולא פניים ללמידה. כלומר באופן עקיף את צודקת - ילד אשר "רובץ" שעות מול המחשב לא פנוי ללמידה ולכן בהחלט מומלץ כחלק מהצבת גבולות וקביעת לוח זמנים מסודר להגביל את השימוש במחשב לשעות לאחר ביצוע מטלות לימודיות ולא לפני כן.

לגבי ישומים ספציפים אין לכך הנחייה גורפת.עם זאת רצוי כי ילדים עם נטייה לאלימות לא ירבו לשחק בתכונות או משחקים אלימים- משימה לא קלה להורים ליישמה.....

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לכם.
    ליר
    23/05/2011

היי ,קבעתי טור לפסיכאטרית ילדים לבצע הערכה של הפרעות פסיכוטיות והפרעת קשב וריכוז אצלי.
    אני בן 17.
    אמא שלי הזמינה טור לפסיכאטרית ילדים,אך אמרו לה שהיא חייבת לבוא.
    ואני פשוט לא מעוניין שאמא שלי תהיה בשיחה ,מה עליי לעשות?אמא שלי בעצמה לא תוכל להגיע לתור שנקבע,ולפי מה שהבנתי בכלל השיחה צריכה להיות אישית ביני לבין הפסיכאטרית, עם כך למה היא אמרה לה שהיא חייבת להגיע?כי אני פשוט לא יגיד את מה שעל הלב שלי עם אמא שלי תהיה איתי..יש לי מטען רגשי כבד מאוד אחרי ה17 שנים האלה שסבלתי מכל מיני דברים שלא ייחסתי להם חשיבות.(שהם לכאורה הפרעות),כעת יש נזק.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום לכם.

הוספת תגובה

• שלום לכם. - תגובה

ד``ר עדי אדר
    27/05/2011

שלום לך!
    סביר בהחלט להניח כי הרופא מעוניין לשמוע את אימך ומאידך בהחלט מותר גם לך לשבת עם הרופאה ביחידות! חשוב מאוד במקרים כאלה לקבל נתונים גם מהאם ולא רק ממך ולכן הדרישה של הרופאה היא בהחלט סבירה.

איני יודע מה הגישה המקצועית של הרופאה אך כנראה שהיא רוצה לקבל פרטים מסויימים מאימא שלך ובהמשך ניתן לבקש לדבר איתה ביחידות.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת תדירות הריטלין
    משה
    22/05/2011

שלום, אני בן 33 אובחנתי עם בעייית קשב וריכוז ( מינון עד 60 מ"ג ליום) השאלה שלי האם על מנת לראות השפעה צריך לקחת את התרופה כל הזמן או שאפשר רק בימים מיוחדים בהם נדרש ממני ריכוז גבוה כגון לימודים ? או יום עמוס ישיבות ?
    האם האפקט הוא אפטימאלי ללא קשר ללקיחת התרופה באופן קבוע ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    השפעת תדירות הריטלין

הוספת תגובה

• השפעת תדירות הריטלין - תגובה

ד``ר עדי אדר
    27/05/2011

שלום לך!

ככל שנוטלים את התרופה בצורה מסודרת יש פחות תופעות לוואי. מאידך תתכן מידה של ירידה בהשפעת התרופה בשימוש ממושך לעומת שימוש אפיזודי.

ככלל אני ממליץ בדרך כלל טיפול קבוע.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעות לוואי של זום
    שחר
    20/05/2011

בני בן השש עדיין לא אובחן אך זה ברור למדי.. בעצת הנוירולוגית החלטנו (מאחר והוא עדיין לא בבית ספר)לתת לו "זום" שך טבע אך אני חוששת שזה משפיע על מערכת העיכול וגורם לו לכאבי בטן. ניסיתי לברר דרך טבע אך התשבה שקבלתי היא כי זו תופעת לוואי לא ידועה. האם בכל זאת ידוע משהו על כך? (לשמחתי הזום משפיע לטובה ומרגיע קצת את הילד ולכן חבל לי)תודה .

לקביעת תור
    סגירה
    השפעות לוואי של זום

הוספת תגובה

• השפעות לוואי של זום - תגובה

ד``ר עדי אדר
    20/05/2011

שלום לך!

אין לי ניסיון עם זום, למרות שהתכשיר נמצא בדרכי ואיני מכיר את תופעת הלוואי שהזכרת בהתיחס לזום . היא גם לא מוזכרת בעלון של החברה.

אני מציע כמובן להתיעץ עם הנוירולוגית לגבי המשך טיפול. במקביל ניתן לשקול מתן טיפול נוגד כאבים.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם לבן שלי זום עשה כאב בטן

דינה
    24/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממליצה על מבחן חדש יותר וטוב יותר
    נטע
    19/05/2011

מבדק ה-MOXO- מבדק חדשני ותופס תאוצה (אגב- זה פיתוח ישראלי).
    מחקר מצא שהוא מהימן יותר מהטובה

הוספת תגובה

• ממליצה על מבחן חדש יותר וטוב יותר - תגובה

ד``ר עדי אדר
    20/05/2011

שלום לכם!

איני מתנגד לחידושים בתחום זה במיוחד אם מקורם מישראל.

אני מתכוון לבחון את המבחן אך אני מוטרד מאורכו המזערי של המבחן - 10 דקות ואיני משוכנע כי פרק זמן כה קצר מתאים לבחון את טווח הקשב של מבוגר או 7 דקות אצל ילדים. במבחן טובה פרק הזמן הנבדק הוא מעל 20 דקות וזה הבדל משמעותי.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מענה לד"ר אדר

נטע
    22/05/2011

ד"ר אדר שלום,
    המבדק אותו ראית הינו המבדק הביתי, המיועד לקהל הרחב לביצוע בבית.
    יש לנו מבחן קליני, המיועד לאנשי המקצוע. הוא קצר יותר מהטובה (15 דקות לילד ו-18 דקות למבוגר), ידידותי יותר לשימוש ובעל יתרונות רבים נוספים.

נשמח לתאם פגישה כדי להדגים לך את המבדק ולתת לך הסבר מפורט.
    נטע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מענה לד"ר אדר - תגובה

ד``ר עדי אדר
    22/05/2011

אשמח לקבל פרטים נוספים במייל שלי

[email protected]

ואגב - האם כללית מושלם מושלם הכירה בסבסוד מבחן זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מענה לד"ר אדר - תגובה - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    22/05/2011

אשמח לקבל פרטים למייל שלי
    [email protected]
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה