מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבחון קשב וריכוזגיא יעקובי08/04/2011
שלום רב ד''ר,
שמי גיא ואני כבן 34 ותמיד הייתה לי את התחושה שאני סובל מסוג של הפרעת קשב והייתי רוצה לדעת הייכן אני יכול לאבחן את האם יש לי את הפרעה בצורה הטובה ביותר??
תודה רבה ,
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון קשב וריכוז - תגובה
ד``ר עדי אדר08/04/2011
שלום לך!
איננו ממליצים בפורום על מכונים או מאבחנים כולל לא על עצמנו....
אני ממליץ לך לפנות למוקד המידע של הקופה שלך לגבי מומחים לנושא באיזור מגוריך.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להתחיל לטפל בהפרעת קשב?אלעד07/04/2011
שלום רב,
אני גבר בן 26, מעולם לא הובחנתי כסובל מבעיות קשב וריכוז או היפראקטיביות אבל כאשר קראתי על התסמינים, ראיתי שהיו לי את כולם. 100 אחוז וברור כשמש.
תמיד ידעתי שיש לי הפרעת קשב וריכוז, הוריי מעולם לא שלחו אותי לאיבחון כאשר הייתי ילד וכאשר התבגרתי סוג של למדתי לחיות עם זה.
כיום, אני חושב שאני יכול להצליח הרבה יותר בעבודה שלי ובכלל בתחום חיי האישיים השונים אילו הייתי מרוכז יותר ומפוקס יותר - מוטיבציה יש לי.
רציתי לדעת אילו אופציות עומדות בפניי? איפה ללכת לאיבחון? האם האיבחון של הפרעות קשב וריכוז הוא למעשה "איבחון להשפעת רטלין"? אילו תרופות אפשר לקחת מלבד רטלין? ובכלל איפה אפשר למצוא עוד מידע על האופציות שעומדות בפניי בתור אדם מבוגר שמעולם לא טיפל בבעיה הזו?
אני בהחלט חושב שחיי יכולים להשתפר אם הייתי יותר מרוכז - אני מעופף הרבה פעמים, לא שם לב לדברים (אני יכול לספר של מקרים קיצוניים שקורים לי ביומיום), קורא לעיתים פסקאות בספר 5 או 6 פעמים עד שאני באמת שם לב למה אני קורא, אני סובל מבעיות זיכרון קשות למדיי מגיל מאד צעיר וכן קיים אצלי חוסר שקט תמידי - הדבר התבטא גם בצעירותי כאשר לא הייתי מסוגל לשבת ולהכין שיעורים, גם כאשר הנושא עניין אותי וידעתי את התשובות לשאלות.
אשמח אם אחראי הפורום ואנשי הפורום יוכלי לעזור ולהפנות אותי למקורות מידע, ואם אפשר לספק גם תשובות וידע.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להתחיל לטפל בהפרעת קשב? - תגובה
ד``ר עדי אדר08/04/2011שלום לך!
לגבי חומר על אבחון הפר ת קשב יש מידע רב בנושא באינטרנט כולל שאלונים לאבחון עצמי (שאלון כזה אף נמצא באתר שלי).
להערכתי במקום לחפש עוד ועוד מידע אתה פשוט צריך לגשת לאבחון!
אנחנו לא ממליצים בפורום על מכונים ספציפים אבל אתה יכול לפנות למוקד המידע של הקופה הרפואית בה אתה מבטוח ולקבל מידע על מאבחנים מוכרים על ידי הקופה
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאמת מינון רטליןמשה06/04/2011
שלום,
אובחנתי לפני כחודש ע"י נוירולוג שיש לי הפרעת קשב וריכוז(אובחנתי גם בילדות).
התחלתי עם רטלין 10 מ"ג שהגבתי לו היטב(לקחתי 5 כדורים סה"כ). לאחר מכן עברתי לקונצרטה 36 מ"ג שגרמה לי ליותר מדי תופעות לוואי(בחילה, שתן כל שעה, יובש בפה).
עכשיו אני עם רטלין LA. בהתחלה לקחתי את המינון של ה-20 מ"ג שבו לא הייתי מרוכז בכלל ובדאון. כשכרגע אני עם מינון של 30 מ"ג.
כרגע, אני חש קצת עייף, יובש חלקי בפה, רגוע, קצת מדוכדך ומרוכז חלקית.
לשאלה-
1) האם תחושות אלה מאפיינות תת מינון או יתר מינון?
2) האם יכול להיות שהרטלין הארוך פשוט לא מתאים לי וכדי לי לחזור לקצר טווח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמת מינון רטלין - תגובה
בדרך כלל מומלץ להמתין שבועיים-חודש של נטילה רציפה (אני מדגיש רציפה) של תכשיר ריטלין לפני שמחליטים על מידת השפעתה.
יובש בפה היא תופעת לוואי מוכרת של ריטלין.
לעתיים עייפות או דכדוך מהווים תופעת לוואי של תת מינון (לא ציינת את משקלך).
התאמת מינון תרופתי תעשה רק על ידי רופא מטפל וצריך לקבל פרטים הרבה יותר מפורטים לפני שמחליטים על מינון ספציפי (כולל תפקוד רגשי שלך, שעות פעילות, זמן נטילת התרופה, רציפות הנטילה ועוד.
בברכה,
ר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
משה08/04/2011קודם כל, תודה על התשובה.
לשאלות-
מה הכוונה זמן ממושך? כל יום לקחת למשך שבועיים- שלוש?
לגבי המשקל- אני שוקל 62 קילו.
בינתיים, אני אפסיק לקחת עד הפגישה עם הנוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר עדי אדר08/04/2011אכן כן!
יש לקחת ברציפות למשך פרק זמן זה על מנת להתרשם מיעילות הטיפול
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין למבוגריםגילי06/04/2011
שלום,
אני סטודנטית ומאובחנת בבעיית קשב וריכוז
אני נוטלת ריטלין 10 מ"ג רק לתקופת מבחנים ... השאלה שלי היא האם ייתכן מצב כי הגוף שלי התרגל לכדור ובשלב מסוים הפסיק להשפיע ?
לפני כחודש נטלתי את הכדור למשך שבועיים והוא עזר לי פלאים , עכשיו התחלתי שוב והוא הרבה פחות עוזר - רק לשעתיים .
האם אפשר לקחת שני כדורים יחד ?
אציין כי גילי 30 ומשקלי 58 .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין למבוגרים - תגובה
אכן בהחלט יתכן מצב בו המערכות האנזימטיות שלנו "מעלות הילוך" ומפרקות את התרופה בקצב יותר מהיר.
בהחלט מומלץ לפנות לרופא המטפל ולשקול איתו מינוני תרופה.
אנוחנו לא מיעצים בפורום זה יעוץ תרופתי פרטני.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חריץ בצד ימין בגולגולתגיורא05/04/2011
שלום רב,
מזה זמן רב שמתי לב שיש לי חריץ מאונך בצד הימני של הגולגולת שמתחיל מעל הגבה הימנית ומסתיים כמעט בקודקוד אני יכול לחוש בחריץ זה רק כשאני ממשש את המצח והגולגולת - לדברי הורי אף פעם לא נפגעתי באיזור זה ולאחר שקראתי שהצד הקדמי ימני בקורטקס אחראי על תפקודי ניהול אני מתחיל לחשוב שיש קשר בין זה לבין הפרעת קשב וניהול קשה ממנה אני סובל המתבטאת גם בקודי בשליטה על דחפים (בזבזנות) התמדה והוצאה לפועל של תוכניות כמו כן בילדותי סבלתי מ ocd האם ישנו קשר ואיזה בדיקה צריך לעשות כדי לשלול ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חריץ בצד ימין בגולגולת - תגובה
ד``ר אריה בקלו05/04/2011שלום,
הגולגולת שלנו איננה סימטרית וניתן למשש חריצים ובליטות שכן היא מורכבת ממספר לוחות (עצמות).
רק פגיעה ממשית במוח עצמו או יצירת לחץ על מעטפת המוח עלולים לגרום לפגיע בתפקוד המוח.
במקרה של חשד לפגיעה כזאת מבצעים בירור מעמיק יותר כגון בדיקה נוירולוגית, CT מוח או MRI .
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעת לוואי מדאיגה לקונצרטהטל31/03/2011
שלום,
אני סטודנט בן 26, בריא מאוד בדרך כלל.
לפני שלושה ימים השתמשתי בפעם הראשונה בקונצרטה.
לקחתי כדור יחיד שהשפיע עליי השפעה חיובית מאוד מבחינת לימודים.
כמעט כל תופעות הלוואי היו קלות ונסבלות והתרופה הייתה חיובית מאוד בעבורי פרט לתופעה אחת שמדאיגה אותי:
מאז השימוש היחיד בתרופה הדופק שלי מרגיש משונה,
אחת לחצי דקה בערך אני מרגיש לחץ קל בחזה - כמו פעימה חזקה במיוחד.
האם התופעה שיגרתית או חריגה ?
כמה זמן אני יכול לצפות שהתופעה תחלוף ?
האם יש צורך להפסיק עם נטילת התרופה עד לפגישה עם הרופא המטפל?
אציין כי התופעה לא הפריעה לי במהלך פעילויות גופנית מאומצת שביצעתי בימים אלא.
תודה, טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעת לוואי מדאיגה לקונצרטה - תגובה
ד``ר עדי אדר01/04/2011שלום לך!
מומלץ לחזור מיד לרופא מטפל ועל פי הממצאים יש לשקול ביצוע בדיקת א.ק.ג ויתכן אף בדיקות נוספות כגון הולטר.
כמובן שהחלטות אלו נתונות לרופא המטפל כולל השיקול האם להמשיך בתרופה או להפסיק אותה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון נוירולוגי בגיל 7ליאור31/03/2011
שלום, ביתי בת 7,בעיצומה של כיתה א'. רכשה קריאה וכתיבה, אם כי עדיין איטית ויש מקום לתרגול. רוכשת יפה את מיומנויות החשבון, אם כי, לפי המורה יש צורך בתרגול כדי להטמיע את החומר.
לאחרונה, ב"דרך אגב" העירה לנו המורה שטווח הריכוז שלה קצר, יש קושי בהתארגנות ולעיתים חסרת מוטיבציה. אתמול ביום הורים, כבר קיבלנו דף המפנה אותנו לאבחון נוירולוגי והתבקשנו לקיימו כבר השנה.
שאלותיי-
1.האם אין דברים שניתן לעשות לפני שהולכים לאבחון נוירולוגי? אין "תחנות בדרך" ודברים שאפשר לעשות כדי לנסות לשפר את המצב? לדעתנו קצת ממהרים לשלוח לאבחון.
2.האם מטרת אבחון נורולוגי הוא להחליט לגבי מתן רטלין, או שמתוצאותיו אפשר להגיע להחלטות נוספות (כמו קושי רגשי וכו..)..?
נשמח לחוות דעתכם לפני פגישה שתערך בביהס עם היועצת (לבקשתינו, עדיין לא נערכה אף פגישה מתחילת השנה). נוסיף כי הילדה חברותית מאוד, אהובה על ילדי הכיתה, נבונה ומוכשרת בתחומים רבים. בשנות הגן תפקדה נהדר וללא קשיים.
תודה רבה, לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון נוירולוגי בגיל 7 - תגובה
ד``ר עדי אדר01/04/2011שלום לך!
מטרת האבחון היא לא האם לקבוע אם צריך ריטלין או לא! האבחון משמעותו קביעת אבחנה, אבחנה מבדלת, דרכי טיפול אפשריות כולל טיפול לא תרופתי.
במצבים כאלה יש המלצות שונות, "לא תרופתיות" כולל ישיבה בקדמת הכיתה, חלוקת משימות למשימות קצרות, ניסיון לאתגר, לתגמל, הוראה פרטנית, אפשרות לצאת לאוורור מחוץ לכיתה ועוד.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת מבחן טובהשרון29/03/2011
בן 9.ערכנו מבחן טובה ולהלן התוצאות:
ללא רטלין עם רטלין
מיקוד קשב 98 102
אימפולסיביות 109 111
זמן תגובה 83 109
עקביות תגובה 90 116
תוצאה כללית 89 96
מדד 2.12 - ADHD 1.72
ואני שואלת :
האם הילד זקוק לרטלין ?
האם לאור התוצאות אפשר להסיק כי לילד הפרעת קשב ? או שיש לערוך ברור נוסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת מבחן טובה - תגובה
ד``ר עדי אדר30/03/2011שלום לך!
אין ספור פעמים ציינו בפורום זה שתוצאות מבחן טובה לא מהוות אינדיקציה לטיפול בריטלין!!!! מבחן טובה מהווה מבחן עם שיעור דיוק של כשמונים אחוז. לצורך הדגמה מתוך כמאה ילדים עם תוצאות דומות לבן שלך אנחנו עלולים לאבחן לא נכון כעשרים מהם!
מבחן טובה היא בדיקת עזר המדמה איך ילד מתמודד בחדר שקט (בדרך כלל) עם מטלה משעממת מאוד. מכאן ועד לאבחנה של הפרעת קשב הדרך ארוכה ויש צורך לבצע אבחון אצל מומחה בתחום זה על מנת לאבחן נכון.
לאור תוצאות הבדיקה יש מקום לבצע אבחון.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמוטרדת28/03/2011
בני בן 5.5 אוהב לשחק איתי משחקים ובגן הגננת אומרת שהוא אוהב לסיים את דפי העבודה מהר כדי שיוכל לשחק עם חברים או במחשב. את ההוראות בדף הוא עושה מצויין (אולי מכיוון שהוא כבר יודע לקרוא וזה קל לו). ובשעת הריכוז הוא יושב על הכיסא עם רגל אחת מקופלת לאחור.
שמתי לב שגם בבית כשהוא משחק במחשב או יושב באוטו כשנוסעים הוא מעדיף לשבת עם רגל אחת מקופלת מתחת לטוסיק.
הוא מטופל אצל קלינאית שעובדת איתו על בניית סיפור ברצף מבלי להשמיט משפטים.
האם צורת ישיבתו על הכיסא עם רגל אחת מאחור ולפעמים קצת תנועתיות מעידים על בעיית קשב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר אריה בקלו29/03/2011שלום,
התשובה היא , לא.
זה ממש רחוק מלהספיק או אפילו לחשוד בהפרעת קשב וריכוז.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכת ריטליןנגה28/03/2011
שלום, האם ניתן לקחת לסירוגין (לפי צורך ) ריטלין 10 מ"ג
זה רק לשם תקופת מבחנים של 3 שבועות. ההשפעה היא של 4 שעות.
תודה ומחכה לתגובה.
ז"א יום כן ויום לא לדוגמא? או פעמיים ביום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכת ריטלין - תגובה
ד``ר אריה בקלו29/03/2011שלום,
הריטלין פועל כשנוטלים אותו ואין לו אפקט מצטבר, ולכן התשובה היא -כן.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריטלין ללא מרשם רופא
נגה29/03/2011כל עוד אין לי איזשהי רגישות, אני יכולה לקחת ריטלין ללא מרשם רופא? יש כזה ריטלין? האחרון שניסית לוויתי מחבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריטלין ללא מרשם רופא - תגובה
ד``ר אריה בקלו01/04/2011
תרופת הריטלין ניתנת רק עם מרשם רופא , וטוב שכך !
אינני ממליץ ליטול את התרופה ללא המלצת ופיקוח רופא.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מודאגתמוטרדת25/03/2011
הבן שלי בן 5 וחצי שנים מטופל אצל קלינאית תיקשורת מגיל 3והוא התקדם די טוב.עתה בשל קושי בארגון סיפור ברצף כלומר הוא יכול לראות רצף של תמונות ולהסביר תמונה בפני עצמה אך כסיפור ברצף לפעמים זה נשמע לקוי. גם כשהוא מסביר הצגה שראה בגן יש הרבה קפיצות מנושא לנושא ואין אירגון של החוויה. לעומת זאת הצלחתי ללמד אותו לקרוא והוא יודע לחבר ולחסר מספרים עד 10 (דבר שמבחינתי כן דורש ריכוז) כמו כן הכתיבה שלו מאוד טובה ומסודרת. שמתי לב כשהוא עם חברים ומשחק במחשב הוא מתלהב ומדבר בקול רם. בגן הגננת אומרת כשהוא מקשיב בריכוז לפעמים זה נראה שהוא מנותק אך כששאלתי אותה האם הוא עונה תשובות לעניין היא אמרה שכן. כשהמורה להתעמלות בגן מפעילה אותם הוא לא עושה את ההוראות שהיא אומרת (ולא בגלל שהוא מפריע אלא בגלל שכנראה הוא לא מבין את ההוראות) הוא לא ילד שמרביץ ולא אגרסיבי להיפך ילד די מתחשב. מה שמדאיג אותי זה שמצד אחד בחשבון וקריאה הוא מצויין (קלט די מהר) אך מצד שני אני חוששת שהוא לא יבין הוראות של המורה כשתקרא סיפור ותשאל שאלות על כך (כי אז יכול להיות שהוא יאלתר תשובות מהגיון ולא מדוייקות מהסיפור) אני צריכה כמה פעמים לחזור על הסיפור כדי שיפנים אותו. כשביקשתי ממנו לחזור על רצף של 5 מספרים הוא הצליח לחזור רק על 4 . האם זה ילד שסובל מקשב וריכוז או שפשוט צריך להמשיך עם הקלינאית שתחדד לו איך בונים סיפור ומסבירים בצורה מובנת.
בברכה
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מודאגת - תגובה
ד``ר אריה בקלו25/03/2011שלום,
אני חושב שאת מודאגת מעבר לנדרש.
קלינאית תקשורת טובה מזהה לרוב חשדות להפרעת קשב וריכוז.
בירור בעיות התפתחותיות בגיל זה נעשות במסגרת המכונים להתפתחות הילד.
שאלת הקשב יכולה להדחות ללא חשש לכיתה א', במהלכה ניתן יהיה להתרשם אם קיימת בעיה.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטלין LAמירב24/03/2011
האם יש שוני באפקט הכדור אם פותחים אותו ושמים במעדן לבין אם בולעים אותו בשלמותו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטלין LA - תגובה
ד``ר אריה בקלו01/04/2011שלום,
RITALIN LA היא קפסולה המורכבת ממיני קפסולות המכילות 2 סוגי חומר.
אם בולעים את התוכן עם מעדן ללא לעיסה, האפקט יהיה זהה לבליעת הקפסולה בשלמותה.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטלין LAמירב23/03/2011
בני בן 9 והתחיל לפני כחודש טיפול ברטלין 10 מג' ומעט התקשה לבלוע את הגלולה אבל אחרי מס' ניסיונות הוא מצליח
היום לאחר כחודש הרופא רשם לי רטלין LA 20 מ"ג - אך מכיוון שהכדור גדול מעט יותר הוא אינו מצליח לבלועו
ואני פתחתי אותו בתוך מעדן
רציתי לדעת עם רטלין LA הוא אותו דבר כמו הרטלין 20 מ"ג הרגיל SR מבחינת אפקט והשוני היחיד הוא אפשרות פתיחת הכדור ושפיכת הגרגרים
והאם הגודל של הSR הוא כמו גודל הכדור של 10מג'
כי אם אין הבדל אז יכולתי לתת לו את ה20 מג SR - את זה הוא יוכל לבלוע ובנוסף הLA אינו מסובסד ע"י קופח
אשמח לקבל תשובה בהקדם כי בתור אמא חדשה בתחום אני ממש לא מבינה בהבדלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטלין LA - תגובה
ד``ר עדי אדר23/03/2011שלום !
ריטלין SR מאוד דומה בגודלו לריטלין 10 מ"ג.
בעיקרון ריטלין LA הוא כדור בעל השפעה עדינה יותר מריטלין SR ועם פחות תופעות לוואי. משך ההשפעה דומה והיא מעט ארוכה יותר עם ריטלין LA.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשב והרטבת לילהדנה22/03/2011
בני בן ה-9 אובחן כ-ADHD. סובל מהטרבת לילה שלא נפתרה ע"י שימוש בפעמונית (בשני מקומות שונים). כיום הוא מטופל בשניידר- מאחר ומינירין לא עוזר הרופא המליץ על שילוב של מינירין עם פרימוניל. מאחר והתחיל לקחת ריטלין רופא הילדים אמר שיש התווית נגד בין שתי התרופות. הרופא משניידר אמר שניתן לקחת פרימוניל עם ריטלין. בכל מקרה הילד מסרב לבלוע את הכדור-גם מרוסק של הפרימוניל וכרגע חזרנו לנקודת ההתחלה. האם מניסיונך הריטלין יכול להשפיע לטובה על הרטבת הלילה. שמתי לב שבשעות היום כשהילד בהשפעת הריטלין הוא יותר מודע לצורך ללכת לשירותים. האם יש טעם להמשיך בטיפול להרטבת הלילה או לחכות שיעבור לבד?י
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב והרטבת לילה - תגובה
ד``ר עדי אדר23/03/2011שלום לך!
אתם מצאים בידיים טובות,. בבית חולים שניידר ואני בהחלט ממליץ לפעול על פי הרופא המטפל בכם שם.
לא מוכרת לי התווית נגד כזו לשילוב ריטלין עם התרופות שהזכרת.
ריטלין לא משפיע באופן ישיר על הרטבת לילה. מאידך מכיוון שקיים מרכיב רגשי ברור להרטבת לילה הרי ששיפור בתפקודו בעקבות מתן ריטלין עשוי לסייע בעקיפין גם לתלונה של אנורזיס - כלומר יתכן וטיפול בריטלין ישפר תופעה זו, באופן בלי ישיר.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושות לאחר אבחוןרמי21/03/2011
שלום,
אתמול עברתי אבחון להפרעת קשב וריכוז (אתמול עברתי את מבחן ה TOVA ועוד יומיים אני אמור לקבל תשובה).
לצורך ביצוע המבחן לקחתי שני כדורים של 10MG כל אחד, תקופה קצרה לאחר מכן התחיל אצלי רעד בידיים, יובש בפה ותחושה מוזרה כזאת בכל הגוף.
לאחר סיום השפעת הריטלין רוב התחושות נעלמו חוץ מתחושה אחד שמציקה לי כל הזמן אני מרגיש מין רעד פנימי כזה בכל בגוף במיוחד בפלג גופי העליון. יתר על כן, זה מלווה בתחושת חולי מוזרה.
אני בן 21, בריא בדרך כלל.
תודה מראש,
ראמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושות לאחר אבחון - תגובה
ד``ר עדי אדר23/03/2011שלום לך!
כללית המינון שאתה מציין הוא מינון גבוה בתום מינון ראשוני ובהחלט ייתכנו תופעות ללואי שונות , במיוחד במינון גבוה.
התופעות אלו אמרות לחלוף תוך מספר שעות ובהחלט מצופה לאחר יממה שהן יחלפו לחלוטין.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)