פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אימפולסיביות
    ליהי
    10/06/2011

בתי בת 5 וחצי הוגדרה במכון להתפתחות הילד כאימפולסיבית והרופא רשם שיש לעקוב בהמשך אחר ריכוז. היא עולה לכיתה א', הגננת טוענת שיושבת יפה בריכוז מקשיבה ומשתתפת אך לעיתים מפטפטת. בנוסף היא מקבלת כל הזמן מכות כי נופלת הרבה מאחר ועושה דברים מהר. הייתי מעוניינת להקל עליה לפני הכניסה לכיתה א' ואודה לך אם תוכל להמליץ לי על טיפול בשיטת אלבאום או טיפול בכל שיטה שמתאימה למצבה באיזור רחובות
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אימפולסיביות

הוספת תגובה

• אימפולסיביות - תגובה

ד``ר עדי אדר
    10/06/2011

שלום לך!

לא ממש ברור לי אם לילדה יש הפרעה כלשהי המצריכה טיפול. ניתן במקרה כזה לבצע אבחון אצל מרפאה בעיסוק לצורך התרשמות יש הפרעה המצריכה טיפול.
    לגבי נושא הריכוז בהחלט מומלץ לבחון את השתלבותה בכיתה א' ואז להחליט אם יש צורך לבצע אבחון.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טורט וקשב וריכוז
    אורנה
    06/06/2011

שלום רב! אני מטפלת בילדה בת 7 שההתפתחות שלה לא תקינה. קיים עיכוב רב. בנוסף אי שקט רב, אימפולסיביות, תאבון מוגבר, יריקות ומילים לא מקובלות שהיא אומרת כמעט כל הזמן, רק בתנאי של אוכל היא מפסיקה את היריקות ואת הקללות. ההורים מדווחים שבבית זה לא קורה. האם זה טורט או קשב וריכוז, או ביחד בנוסף לפיגור.

לקביעת תור
    סגירה
    טורט וקשב וריכוז

הוספת תגובה

• טורט וקשב וריכוז - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    10/06/2011

שלום,
    טורט והפרעת קשב יכולים להמצא יחד באותו הילד ובאחוזים לא נמוכים.
    תפקידו של הרופא המטפל לזהות מה מרכזי יותר, בעיית הטורט או הפרעת הקשב.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר לטפל בבעיות קשב וריכוז?
    נוי
    05/06/2011

שלום שמי נוי,אני סטודנטית להנדסה בת 25, עד כה התכחשתי לבעיות שיש לי, חוסר סבלנות לאנשים, אני משעממת מהר,אין לי כוחות לשבת על הטוסיק להתאמץ וללמוד, לפעמים אני מפגינה חוסר טאקט,והרבה אנשים מסביב טענו שישי לי בעיה, ואני צריכה ללכת לאיבחון,כי אני מרגישה שחיי הם לא כמו שאני רוצה שיהיו, ושיש בעיה ...
    לאחרונה מכר זרק לי הארה שאולי יש לי הפרעה בקשב וריכוז וכדאי לי ללכת לאיבחון,

1.האם לפי התסמינים שאני מתארת יכול להיות שיש לי בעיה של קשב וריכוז?
    2.האם באמת אפשר לטפל בבעיה? ולהרגיש שינוי באיכות החיים..
    3.המכון "דרך מהות" מוכר? (ואני לא מבקשת המלצות,אלא אישור לגביי המכון כי התרשמתי מהתכנים באתר שלהם.)

הוספת תגובה

• אפשר לטפל בבעיות קשב וריכוז? - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    10/06/2011

שלום,
    אכן התסמינים שאת מציינת יכולים להתאים להפרעת קשב וריכוז .
    אני ממליץ לך לעבור אבחון קליני מלא והטיפול ,אם יהיה, יקבע לפי האבחנה.
    הטיפול בלוקים בהפרעת קשב וריכוז , משפר את התפקוד היומי ולכן גם את איכות החיים.
    אינני מכיר את המכון שציינת ולכן אינני יכול לחוות דעה.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סדר וארגון
    א
    04/06/2011

שלום,
    בני בן 11. תלמיד טוב מאוד עם ירידה קלה, ( כעת הממוצע שלנו 80 - 85 בכיתה ה' ). מבין את הנקרא, קורא רהוט, בעל כתב יד יפהיפה, יכולת ניסוח גבוהה, ללא שגיאות כתיב. טוב בחשבון ובאנגלית. בעל ידע עולם ואוצר מילים עשיר.
    ילד חביב וחברותי, אהוד על ילדי הכיתה, פעיל במועצת התלמידים, חבר בתנועת נוער ופעיל ספורטיבית. ללא בעיות התנהגות, מלבד תלונות לא חריגות על פטפוטים. .
    בעייתו: סדר וארגון. לא מכין ש"ב, לא כותב יומן, מסדר את התיק ולרוב מחסיר פריטים, אין לו מושג על עבודות שניתנו ( כשהמשימה ברורה לו מתיישב, מתרכז ומכין אותה היטב באופן עצמאי! ) ומרבה להתנגד בבית כשאנו מבקשים ממנו להכין ש"ב... בעקבות דרישותינו ההורים, יש שיפור לזמן מה וחוזר חלילה. המחנכת שלו אמרה לנו ביום ההורים ( ברוב טקט כי הוא היה איתי ) שהיא חסרת אונים מולו... אני בטוחה שהוא צריך אבחון, רק אינני יודעת איזה אבחון מתאים בדיוק לפרופיל שתארתי. אשמח לתגובתכם.
    בתודה אמא קצת מודאגת
    א

לקביעת תור
    סגירה
    סדר וארגון

הוספת תגובה

• סדר וארגון - תגובה

ד``ר עדי אדר
    05/06/2011

שלום לך!

אני ממליץ להתיעץ בנושא עם המחנכת ועם היועצת החינוכית. לפחות על פי התאור שלך לא ברור אם אכן צריך אבחון או מספר שיחות והצבת גבולות בתחומים מסויימים. בסך הכל תפקדו חיובי.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה

א
    05/06/2011

תודה על תשובתך.
    יש לציין שהמחנכת מעולם לא העלתה את האפשרות של אבחון ועל היועצת אני לא סומכת ( בעקבות מקרים שקרו בעבר ). אני היא זו ששוקלת אבחון, רק כאמור לא ברור לי ממה להתחיל. אני מסכימה איתך שיש לטפל בהצבת הגבולות מול בני, אך עדיין יש לי הרגשה שלא רק בכך העניין, כך שאני חוזרת לשאלתי המקורית למי לפנות על מנת לעזור לבני המתוק?
    ושוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה - תגובה

ד``ר עדי אדר
    05/06/2011

שלום לך!

ניתן לשקול במצב כזה לפנות למורה להוראה מתקנת/פסיכולוגית העוסקות בתחום של אסטרטגיות למידה, לצורך שיפור הרגלי עבודה, סדר ארגון וגם יעוץ משפחתי בכל הקשור לתחומים אלו.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלטרנטיבות לרטלין
    רותי
    04/06/2011

שלום לכם. יש לי שני ילדים שלוקחים רטלין אחד סטודנט עם ADD לוקח רק מאז שהתחיל את האוניברסיטה לאחר שאחותו אובחנה כ-ADHD. ללא רטלין קשה מאד להסתדר איתה. מטריד אותי ששניהם נוטלים את הרטלין כמעט כל יום ואני לא יודעת מתי אם בכלל הם יוכלו להפסיק לקחת. רציתי לברר בקשר לנוירופידבק לתוכנת ATTENGO ולמכון אורה גולן. כל אלו מדברים על טיפול בבעיה כך שייתכן ולא צריך יהיה לקחת רטלין. נוירופידבק מאד יקר השר פחות. השאלה אם למישהו יש נסיון אם והם אכן עוזרים וכדאי להשקיע בהם. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אלטרנטיבות לרטלין

הוספת תגובה

• אלטרנטיבות לרטלין - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    04/06/2011

שלום,
    נוירופידבק הוא אכן טיפול יקר.
    אין הוכחות מדעיות ברורות לגבי הצלחתו.
    בכל מקרה לא מדובר בתחליף לטיפול תרופתי אלא כטיפול משלים.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין LA- תופעת לוואי
    predator
    03/06/2011

שלום אני בת 21 שוקלת 48 ק"ג, עברתי אבחון לפני כחודשיים והתוצאות ADHD אז כבר בערך כשבועיים אני מנסה סוגי ריטלין, בהתחלה ניסיתי ריטלין רגיל 30 מ"ג התחלתי ממנות קטנות ואז ביום השלישי לקחתי את כל ה30 וזה גרם לי לעודף מרץ וחוסר שינה. ויום לאחר מכן הופיעה לה פריחה קטנה, חזרתי לנוירולוג שרשם לי LA 20 מ"ג אבל האמת שאני לא מרגישה הבדל בריכוז כל כך ואיך שלקחתי את התרופה ממצב של מרץ נהייתי עייפה וגם כן הופיע לו צינון והתעטשויות שהבנתי מההוראות אלו תופעות לוואי מיוחדות, אבל בכל זאת יש להמשיך טיפול. אני חוזרת לנויורולג בעוד שבוע האם עליי להמשיך עד התור בטיפול?

תודה רבה על המענה! :)

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין LA- תופעת לוואי

הוספת תגובה

• ריטלין LA- תופעת לוואי - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    04/06/2011

שלום,
    תופעות הלוואי שציינת אינן חמורות ולדעתי כדאי להמשיך בטיפול עד למפגש הקרוב עם הנוירולוג.
    בכל מקרה דרוש טיפול של שבועיים שלושה ברציפות לפני שקובעים עמדה על הטיפול.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ
    מוטרדת
    02/06/2011

בני בן 5.5 בגן חובה ומטופל אצל קלינאית. הוא ילד חברותי מאוד,כשהגננת נותנת עבודות הדבקה, התאמת מספרים, אותיות הוא מבצע אותן ללא כל טעויות ולא פעם היא מתפארת בעבודותיו. הוא יודע לקרוא מגיל 4 ומחבר ומחסר מספרים וגם הכתיבה שלו והעתקת המשפטים שלו לדף היא מדוייקת ומסודרת מאוד (כותב יפה בתוך השורות צרות ולא משמיט אותיות)
    מה שמטריד אותי זה שהקלינאית אמרה לי כשהוא מספר סיפור או חוויה הוא משמיט לפעמים מילים וזה פוגע ברצף המשפט וקצת בהבנתו. לדוגמא כששואלים אותו מה יש בגן? אז הוא יכול לענות יש קוביות, בובות... ושוב להזכיר את הקוביות ולומר שוב שיש קוביות קטנות כאלו וגדולות... בקיצור היא הסיקה שלמרות כשהוא משתף פעולה ויושב בזמן הטיפול הוא לפעמים יכול לחזור על דברים שכבר אמר (קוביות) או שלפעמים התשובות שהוא עונה מראות שהוא לא הבין את מה שהיא שאלה למרות שכבר דיברה על הנושא.
    האם זה מרמז על קשב וריכוז? כי מצד שני הוא יכול לשבת עם משחק קופסא ולשחק איתי שוב ושוב.

מה דעתך? ואם זה נראה כמו בעיות בהבנה אז איך הוא תפס את הנושא של קריאה, חשבון בגיל צעיר ואילו בהבנת השאלה ואירגון התשובה זה נראה כאילו הוא לא מרוכז?

לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ

הוספת תגובה

• ייעוץ - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    04/06/2011

שלום,
    נראה לי שהבעיה שאת מעלה שכיית לתחום התפתחות הילד ולשם כדאי שתפני את השאלה.
    הנתונים שאת מעלה לא מצביעם בהכרח על הפרעת קשב וריכוז.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי במתן הריטלין
    רחל
    02/06/2011

בני היקר בן 5, מאובחן כבר חצי שנה עם ADHD קשה (לדברי הנויירולוגית) הגענו למצב שהגננת מדווחת על סכנה ממשית וחוסר יכולת השתלטות (גם של 3 נשים) כאשר הוא בהתפרצות. רק אתמול הייתי בוועדת השמה ששוקלים להוציא אותו לגן התנהגותי-ריגשי, למרות שעם הריטלין ברוב המקרים הוא מקסים ממש!! הקושי הגדול מתחיל במתן של התרופה. הוא מקבל ריטלין LA 20 וסה"כ אין תופאעות לוואי של אפטיות מידיי (רק טיפה) חוסר תאבון ברור שיש אבל סה"כ ההשפעה טובה. אני אובדת עיצות באיך לתת לו את התרופה. ניסינו ללמד לבלוע- לא הלך. ניסינו עם שוקולד, גלידה, מעדן ואפילו עם הסוכריות הצבעוניות של העוגה, כדי שלא ירגיש את ההבדל (הוא קורא לכדורים הקטנים האלו לכלוכים) והוא מגיב לזה בהקאה, גם כשאני מפצלת את התרופה בכמה מנות של מעדן שוקולוד, בכפית האחרונה הוא יכול להקיא ובכלל אני מגיעה לכפית האחרונה לאחר חצי שעה לפחות של שכנועים ובלאגנים.
    אני לא רוצה לתת לו את הריטלין 10 מ"ג הרגיל, כי מפחדת מההשפעה המהירה והירידה המהירה, מה גם שבגן יצטרכו לתת לו וזה קצת בעיה (הוא בגן עד 13:30 ולפעמים גם צהרון אז אי אפשר השפעה רק של 4 שעות) מה לעשות??? ממש רבתי איתו היום ואני יודעת שזה גרוע אבל אני מאחרת בקביעות לעבודה וממש בסכנה של פיטורים.
    בבקשה עזרה!
    בנוסף הוא מקבל פעם בשבוע רכיבה טיפולית בסוסים והתחיל טיפול ריגשי ע"י פסיכולוגית.
    מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    קושי במתן הריטלין

הוספת תגובה

• קושי במתן הריטלין - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    04/06/2011

שלום,
    ראשית, לא להתיאש כלל !
    שנית, חשוב לשתף את הילד בטיפול. גם בגיל כזה צעיר יש חשיבות לשתפו במהות הטיפול,חשיבותו ואפילו מה יקרה אם לא יטופל. כמובן בשפה ותוכן המתאימים לגילו.
    עירבוב תוכן הקפסולה היא אכן הדרך המקובלת אך ניתן ללמדו לבלוע קפסולה שלמה בעזרת כוס לבליעת כדורים ORALFLO ,טל. 1800616263 .

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! המשך תגובה...

רחל
    05/06/2011

ראשית, תודה רבה!
    העניין הוא שהוא אינטיליגנט מידיי וכאשר ניסיתי להסביר לו על התרופה ושהגוף שלו צריך את זה ושזה עוזר לו, הוא ענה לי בתגובה כועסת, שאין דבר כזה תרופה שעוזרת לילד לא להרביץ, עד שכבר העדפתי לא להסביר לו, שלא יעשה לו אפקט פסיכולוגי ויעשה דווקא ההיפך עם התרופה, בכדי להראות שזה לא עוזר.
    התקשרתי למספר שנתת ואמרו שאין במלאי ורק חודשיים יקח עד שיהיה, אתה יודע על עוד דרך להשיג את זה?
    אני אאלץ לתת לו את הריטלין הרגיל ואחרי שלוש וחצי שעות לתת נוסף ונקווה שזה יעבור בשלום עם התופעות היותר קשות שלו...
    שאלה נוספת, ועדת השמה ייעצה לי לשלוח אותו לגן ריגשי- התנהגותי, האם גן כזה יוכל למתן את ההפרעת קשב הקשה שלו? או שלא ישנה משמעותי, כי בטח גם לשם הוא יצטרך לקחת את הריטלין ובמילא עם הריטלין בגן רגיל הוא נפלא, מה אתה חושב?
    תודה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! המשך תגובה... - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    05/06/2011

אין ביכולתי להתווכח עם מסקנות וועדת השמה .
    אומר רק זאת, הטיפול התרופתי איננו הכל ויש בהחלט מקום לשלב אותו עם טיפול ריגשי/פסיכולוגי.
    היכן ובאיזו מסגרת ? זו כבר שאלה אחרת והיא נתונה לשיקולכם.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטרטרה
    זיו
    01/06/2011

שלום רציתי לדעת מנסינך מה אתה חושב על תרופת הסטרטרה מהי רמתת היעילות של בהפרעות ריכוז ואם זה פחות או יותר מרטלין la?

לקביעת תור
    סגירה
    סטרטרה

הוספת תגובה

• סטרטרה - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    04/06/2011

שלום,
    גם הסטרטרה שכייבת לקבוצת התרופות הממריצות אך היא איננה מתיל פנידט אלא תרכובת של אמפטמינים.
    היא משמשת כבחירה שניה לכאלו שהמתיל פנידט(ריטלין לסוגיו) נכשל או שיש ברקע גם בעיית דכאון/ חרדות.
    התגובה לטיפול איננה מיידית ,דורשת טיפול רצוף.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת קשב ורכוז
    דנה
    01/06/2011

שלום
    מדובר בילדה בת 12 יצירתית מאוד, חברותית ונעימה. לא אוהבת להכין שיעורי בית למרות שלא מתקשה בלימודים ודורשת שמבוגר ישב לידה בזמן כשהיא מכינה שעורים.
    בזמן הכנת השעורים היא כותבת ומתעסקת בקלמר, מוציאה ומכניסה עפרונות וטושים, מספרת סיפורים ונוגעת בכל מה שנמצא על השולחן. כשאני יושבת לידה מסתובבות לי העיניים.
    יש לציין שבאופן קבוע היא דוחה את השעורים לרגע האחרון והיא מאוד לא מסודרת.
    האם סימנים אלה יכולים להעיד על הפרעת קשב ורכוז?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת קשב ורכוז

הוספת תגובה

• הפרעת קשב ורכוז - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    04/06/2011

שלום,
    אני יכול לומר שמדובר על ילדה עם מוסחות ודחיינות, סימנים שהם חלק מהפרעת קשב וריכוז.
    ברור שזה לא מספיק. יש לבדוק מה קורה במהלך השיעורים בבית הספר ועם גם שם קיימות התופעות הרי שיש לשקול פנייה לאבחון.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש קשר בין ריטלין לאמביציה ?
    אסף
    31/05/2011

אני סטודנט בן 26,שנה 3 ללימודיי,כמעט כל התואר שלמדתי הייתי חסר אמביציה להצליח,לא עניין אותי הציונים,לא הגעתי כמעט לשיעורים,למבחנים למדתי בדקה ה-90 כי זה שעמם אותי,הלכתי לאבחון וטענו כי יש לי ADD,התחלתי טיפול בריטלין ואיפשהו הרגשתי שאני הרבה יותר בעל מוטיבציה מצד אחד להצלחה,יותר רוצה להשקיע,להתעניין בלימודים,אך ישנן שתי בעיות עיקריות עם התרופה הזאת עבורי:כנראה שהיא מכניסה אותי ללחץ ומתח גבוהים מדי וזה גורם לי לנשירת שיער ,והפרעות בקצב הלב ,וגם אני מרגיש שקשה לי לשלוף מידע מהזכרון הרבה יותר מבעבר(אולי זה איכשהו מתקשר שהגוף נכנס לסטרס אז קשה לו להזכר יותר),אז נוצרו פה שני מצבים שונים,מצד אחד בלי ריטלין אני שאנן לגמרי,לא מעניין אותי ללמוד בכלל ,ואני רק בדקה ה-90 לומד למבחן,מצד שני כנראה שהריטלין גורם לי לאובר לחץ מהמבחנים ואני מרגיש פתאום שאני חייב להצליח ולהיות מצטיין וכנראה מרוב סטרס זה מכניס אותי לתופעות שליליות,ניסיתי לקחת גם מינון נמוך אך הוא גם עזר פחות וגם עדיין עשה תופעות לוואי דומות,איך אני יכול למצוא את האיזון בין לא להיות שאנן ולרצות להיות אמביציוזי ,לבין לא להיות מתוח מדי לכיוון השלילי מהריטלין?האם יש חלופות נוספות ששווה לשקול שרופא יכול לתת בארץ?

הוספת תגובה

• האם יש קשר בין ריטלין לאמביציה ? - תגובה

ד``ר עדי אדר
    01/06/2011

שלום לך!

לעתים תכופות אנחנו ממליצים על שילוב של טפול פסיכולוגי עם הטפול התרופתי ונראה כי עליכם לשקול אפשרות זו.

בדרך כלל כאשר לומדים לא ברגע האחרון אלא ב"מנות קטנות" ותכופות בעיית השליפה פחות בולטת.

נושא של הפרעות קצב הלב חייב להבדק!

מכיוון שהתגובה לתכשירי ריטלין שונה יש מקום לשקול החלפת תכשיר.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתגובה

אסף
    01/06/2011

אך האם יש קשר בין ריטלין להגברת מתח וחרדות במטופלים?מדוע אני עובר מבנאדם רגוע ושאנן לפני הנטילה לבנאדם שרוצה רק הצלחה ונלחץ מהלימודים פתאום?
    האם הנשירת שיער והבעיות זכרון שנוצרו לי פתאום קשורות למתח שהריטלין יוצר בגופי?
    אילו תחליפים לדעתך יכולים להתאים למי שהריטלין גורם לו לעודף סטרס?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי מתחיל להשפיע ריטלין?
    אמא
    31/05/2011

שלום, בני בן 4.5 עם בעיות התנהגות קשות בגן, מתפרע, זורק חפצים, ולא מסוגל לשבת בקבוצה.
    לאחר התייעצות עם רופא התפתחות הילד, שהוא גם נוירולוג, הוחלט להתחיל טיפול של 5 מ"ג ריטלין, פעמיים ביום בהפרש של 4 שעות.
    אני חוצה את הכדור בבוקר, מפוררת ומכניסה לתוך כוס פטל.
    לאחר שבוע נראה שאין שיפור כלל, והתייעצתי שוב עם הרופא, אמר להגדיל מינון ל 3/4 כדור במקום חצי (כלומר 7.5 מ"ג במקום 5 מ"ג). נתתי לו יומיים 3/4 כדור, אך לצערי
    עדיין אין שיפור,
    מתי ניתן לדעת אם המינון מתאים או לא? אחרי כמה ימים של טיפול?
    ואם זה לא עניין שלי מינון בכלל? איך אפשר לדעת?
    כמו כן- אני קוראת בכל מיני מקומות דעות סותרות על אם מותר לחצות את הכדור, או לפורר אותו.
    מבולבלת???!!!
    אנא עזרתכם!

לקביעת תור
    סגירה
    מתי מתחיל להשפיע ריטלין?

הוספת תגובה

• מתי מתחיל להשפיע ריטלין? - תגובה

ד``ר עדי אדר
    01/06/2011

שלום לך!

תוך שבועיים-שלושה של טיפול בהחלט ניתן להתרשם ממידת ההשפעה של התרופה.
    מותר לחצות את הכדור - אין עם זה בעיה מיוחדת.

בקיצור - סבלנות.....

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אמא
    01/06/2011

אבל יש לי שאלה נוספת, אני מוצאת עצמי כל בוקר מנסה דרכים אחרות כדי לתת לו את הכדור, הוא לא יכול לבלוע אותו מן הסתם כי הוא קטן, האם לפורר בתוך מיץ זה אפקטיבי?
    בכל דרך אחרת (בתוך מעדן או כריך) הוא פשוט מרגיש את הטעם ויורק את זה.....

אודה על התייחסותך,
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום למומחים.
    ש.א
    30/05/2011

אני סטודנטית ואני נוטלת קונצרטה 36 מ"ג וזה עזר לי להתרכז ולהתמודד עם המבחנים, הבעיה שאני מרגישה שזה כבר לא משפיע עליי יותר כמו בעבר ואני חוששת להעלות את המינון כי אני שוקלת רק 45 ק"ג וגובה 1.57 ,שאלתי היא האם להעלות את המינון או לנסות כדור אחר?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום למומחים.

הוספת תגובה

• שלום למומחים. - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    31/05/2011

שלום,
    בהחלט יתכן מצב שלאחר שימוש ארוך ורצוף ישנה הסתגלות למינון והשפעה פוחתת.
    במקרים כאלו ניתן לעשות הפסקה בטיפול לפרק זמן (אם ניתן) או לשנות מינון/תרופה בעצה אחת עם הרופא המטפל.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך ייעוץ דחוף
    שי
    30/05/2011

אני תלמיד בן 16 וכבר הרבה זמן אני חושד בזה שאני לוקה בבעיות של קשב וריכוז...
    אני נתקל לא פעם במקרה שבו אני נכנס לחדר ושוכח מה אני מחפש שם אחריי שאני נזכר אני שוכח שוב!
    אני לפניי בחנים ומבחנים יודע את החומר מסביר ולחברים ואפילו פעם אחת בשיעור פרטי הצלחתי להשלים משפטים של סטודנטית ללשון והבעה...אבל במחנים אני נכשל או מקבל ציונים נמוכים..
    כמו כן קורה לי מספר רב של פעמים מקרה בו אני לא מצליח לשים לב למה שקורה סביבי או שומע מה שאומרים לי..אנשים מדברים אליי ואני לא שם לב או לא שומע טוב ורק אחריי פעם שנייה (במזל) לעיתים שלישית או רביעית אני שומע מה אומרים לי...
    בכיתה אני מצליח להתרכז רק כשאני מצייר על דפים או על השולחן...לפעמים מתעסק במה שבא לי...סרגל עט עיפרון מספריים וכ"ו...
    אמא שלי מתנגדת לזה ואומרת שצריך ללמוד קשה יותר...להתרכז חזק יותר...אבל אני לא מרגיש שאני באמת יכול אני באמת מנסה ואני לא מצליח זה פוגע לי בעבודה שאני לא שם לב מה קורה סביבי ובלימודים שאני לא מצליח לקלוט את החומר ואפילו בדברים הכי פשוטים כמו לדבר עם חברים ולא לשים לב על מה מדברים אחריי שלוש דקות של חשיבה על משהו שקפץ לראש...
    אני נורא ישמח לשמוע עצה של בעל ידע בתחום...תודה מראש, שי

לקביעת תור
    סגירה
    צריך ייעוץ דחוף

הוספת תגובה

• צריך ייעוץ דחוף - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    31/05/2011

שלום,
    מה שנראה כורד, בצבע של ורד ומריח כורד הוא כנראה ורד.
    התסמינים שציינת מעלים חשד סביר להפרעת קשב ,ADD ,ולכן אני בהחלט ממליץ לך לפנות לרופא המטפל ולבקש הפניה לאבחון .
    חבל שתסבול ותהיה מתוסכל מחוסר המימוש העצמי שלך.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין-תופעות לוואי
    רונית
    30/05/2011

שלום! 4 ילדי מאובחנים עם בעיות קשב וריכוז ומטופלים בSL 20 מ"ג ביום ארוך ו10מ"ג ביום קצר.
    הבעיה היא שהם לא אוכלים כלום עד שההשפעה של הכדור חולפת , בבוקר הם אוכלים מעט מאוד, אם בכלל. כמו כן הם מדווחים על כאבי ראש לעיתים קרובות. אנחנו מבוטחים במכבי והרופא אמר לי שאין כדורים חלופיים דרך הקופה . יוצא איפה שאני בדילמה מאוד גדולה ואני מרגישה שבעצם אני מזיקה להם בשל הלחץ מבית הספר להמשיך...
    לבן הצעיר שלי בן 11 יש גם בעיה של גדילה ואי ועליה במשקל ! כרגע הוא במעקב עם אפשרות של טיפול הורמונלי . הוא כמעט לא עולה במשקל משום שהוא מסרב לאכול כשהוא תחת השפעת הריטלין. ואז כשההשפעה חולפת הוא אוכל מעט מאוד.
    בן נוסף בנוסף לתחושות הנ,ל החל בתופעה של "טיקים" אני חוששת שהטיפול בריטלין יגביר את זה ולכן הפסקתי לתת לו עד לבירור נוירולוגי.
    אנ ממש צועקת הצילו בתוך תוכי.. אני לא רוצה להרגיש שאני אמא "רעה" שמזיקה לילדיה.
    עצתכם בבקשה!

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין-תופעות לוואי

הוספת תגובה

• ריטלין-תופעות לוואי - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    31/05/2011

שלום,
    חוסר תאבון היא תופעת לוואי השכיחה ביותר לתרופת הריטלין לסוגיו השונים.
    מומלץ להרגיל את הילדים לאכול ארוחת בוקר טובה כפי שהיה מקובל לפני שנים רבות. אם צריך, להקדים את שעת ההשכמה כך שיגיעו לאוכל לאחר מעט פעילות ולא ברגע האחרון.
    ישנם תרופות אחרות שיתכן שהשפעתם בנושא חוסר התאבון פחותה,אך זה לא מובטח, זה אישי, ועלותם גבוהה יותר כי זה לא בסל התרופות.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה