מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קטאקט התחלתיחגית14/11/2010
בת 45, לאחר קרע ברשתית שאוחה בלייזר לפני כשנתיים, 12- בין ימין ו-9- בעין שמאל, עם קטאקט התחלתי.
האם מומלץ ניתוח השתלת עדשה או ניתוח קטארקט עם תיקון אופטי.
האם השתלת עדשה מזרזת את הקאטרט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטאקט התחלתי - תגובה
ד''ר נדב בלפר16/11/2010שלום חגית. אם התכוונת לניתוח השתלת עדשה לתיקון משקפיים - הרי שלא עושים אותו כאשר יש קטרקט - אפילו התחלתי. אם וכאשר הקטרקט מצדיק ניתוח - לאחר דיון עימך והחלטה מושכלת ומשותפת, תוצא העדשה שלך ותוחלף בעדשה מלאכותית. זהו ניתוח הקטרקט. יש לזכור כי בשל החורים שהיו לך ברשתית את בסיכון סטטיסטי גבוה יותר לבעיות ברשתית לאחר ניתוח הקטרקט.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- תרומת דם לפני לייזרחווה14/11/2010
האם יש בעיה כלשהי/ חשש בתרומת דם בשבוע שלפני ניתוח לייזר להסרת משקפיים בשיטת PRK?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומת דם לפני לייזר - תגובה
ד''ר נדב בלפר16/11/2010לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- האם בדיקת התאמה יכולה לפגוע בעין?דורי14/11/2010
עשיתי שתי בדיקות התאמה בהפרש של שבוע אחד מהשני, בשני מכונים שונים.
מאז שעשיתי את הבדיקה השנייה (לפני כשבוע) אני רואה....שונה.
אני רואה הכל קצת יותר מטושטש ופחות חד... האור של הרמזורים בלילה יותר מרוח... כשאני עובר מלהסתכל על מהשהו קרוב למשהו רחוק ולהפך לוקח לעיניים שלי רגע להסתגל... שזה יותר ממה שהיה קודם.
אני יודע שזה נשמע לךא הגיוני בעליל... אבל רציתי לדעת אם מישהו מהרופאים פה שמע בעבר על תופעה כזו - או שיותר הגיוני שזה משהו פסיכולוגי (בגלל שפתאום אני יותר "מודע" כביכול לעיניים שלי כתוצאה מהבדיקה והטיפות...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם בדיקת התאמה יכולה לפגוע בעין? - תגובה
ד''ר נדב בלפר16/11/2010ממש לא
גש לבדיקת עיניים - אולי זה ללא קשר לבדיקות ההתאמה אלא יש בעיה ............* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- טיסה לאחר ניתוחמיכל12/11/2010
היי
אני מתאימה גם ל-PRK וגם ל-LASIK. ואני מתלבטת איזה ניתוח לעשות.
אחד השיקולים שלי הוא - כמה זמן אחרי הניתוח אפשר לטוס. שכן אני מרבה לטוס במסגרת העבודה.
כמה זמן מותר לטוס אחרי PRK וכמה זמן אחרי LASIK ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנל באותה דילמה
נעמה17/11/2010האם אפשר לטוס כשבוע אחרי הניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהטיסה לאחר ניתוח - תגובה
ד''ר נדב בלפר18/11/2010אין שום מניעה לטוס. צריך לוודא ולהקפיד על טיפול וביקורות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אחרי ניתוח להסרת משקפייםאורח09/11/2010
עשיתי לפני יומיים ניתוח להסרת משקפיים בשיטת השיוף. אני עדיין עם העדשות שלאחר הניתוח, אבל אני רואה ממש מטושטש. האם זה סביר? האם אני אמור לראות מטושטש כל כך.?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח להסרת משקפיים - תגובה
ד''ר נדב בלפר10/11/2010זה בהחלט סביר
עצם העובדה שאתה קורא מהמחשב היא טובה. עדיין לא החלים פצע השיוף. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- משקפייםסיגלית09/11/2010
בת 61, לפני כ 8 שנים עברתי ניתוח להסרת משקפיים בלייזר. נעשה לי ניתוח מונוויזן. בעין שמאל השאירו לי מספר מינוס 1. אני מסתדרת מצויין גם לראיה למרחק וגם לקריאה.
לפעמים בקריאה ממושכת של ספר אני נעזרת במשקפי קריאה אולם בהחלט יכולה לתפקד בלעדיהם. הבעיה שלי היא ראיה למרחק. התיקון לא היה מלא ונשאר לי מינוס רבע מספר בעין ימין. הדבר לא מפריע לי ביום יום, אולם בנהיגה בחושך אני נזקקת למשקפיים.
אלא שכשאני הולכת להזמין משקפיים נותנים לי משקפיים עם תיקון מלא, כלומר גם בעין שמאל, ואז כשאני מרכיבה אותם זה גורם לי לראיה מעוותת כמו בהרכבת משקפיים חדשים, וזה מאוד מפריע לי. ושאלתי, האם אפשר לבקש מהאופטיקאי לתת לי משקפיים רק עם תיקון בעין ימין כשבין שמאל תהיה עדשה ללא מספר, מה שידמה את הראיה שלי ביום יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפיים - תגובה
ד''ר נדב בלפר09/11/2010אפשר
הסבירי לו את בקשתך או - מיצאי אופטומטריסט אחר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- החלמה מניתוח אינטרלאסיקיוסי07/11/2010
אני נמצא שבוע וחצי לאחר ניתוח הסרת משקפיים. הימים הראשונים היו ממש טובים, אך בימים האחרונים אני חש בירידה בפוקוס וממש בלתי אפשרי לנהוג בלילה. כמה זמן זה יקח? האם איכות הירידה אכן יורדת לאחר הניתוח ואח"כ עולה? זה מטריד מאד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה מניתוח אינטרלאסיק - תגובה
ד''ר נדב בלפר07/11/2010יש תנודות בתקופת ההחלמה
עוד קצת סבלנות ואני מקווה שיתאזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח לייזר והקשר למחלת עורדויד - גיל 2307/11/2010
שלום,
אני מעוניין לבצע ניתוח להסרת משקפיים וקראתי באחד הכתבות שלא מומלץ לאנשים עם מחלות עור (במיוחד פסוריאזיס) לבצע את הניתוח.
יש לי אטופיק דרמטיטיס, האם המחלה מכניסה אותי ל"רשימה השחורה" של האנשים שלא מומלץ להם הניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לייזר והקשר למחלת עור - תגובה
ד``ר עמי הירש07/11/2010שלום לך, אין מניעה לבצע את הניתוח בשל סיבה זו.
כמובן שיש לבצע בדיקת התאמה מלאה וקפדנית.
בברכה, דר' הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מה זה התוספת CV בניתוח לאסק?דורי05/11/2010
עישתי בדיקת התאמה והרופא המלי לי על לאסק.
עכשיו אני יודע מה זה לאסק.. אבל בדף שקיבלתי שמתי לב בבית שהרופא רשם לאסק CV ולא לאסק...
אז מה זה בדיוק התופסת הזו של הCV?
האם זה כמו הWAVEFRONT שעושים בPRK?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה התוספת CV בניתוח לאסק? - תגובה
ד''ר נדב בלפר07/11/2010נכון
זו התוכנה (לכל חברה של לייזר יש כזו - רק בשם שונה) העוזרת להתאים הטיפול ספציפית - לפי מיפוי הקרנית של העין שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- Wavefrontגולן05/11/2010
שלום,
רציתי לדעת מה ההבדל בין 3 הטכנולוגיות הקשורות לWavefront טכנולוגיה להפחתת תופעות לוואי של הילות וסנוורים ועיוותים אופטיים בקרנית
allegreto (מכשיר שיש בו כבר את הטכנולוגיה הזאת)
cv (טכנולוגיה שמתווספת למכשיר מסויים)
4D (טכנולוגיה חדשנית במכשיר שלטענת החברה יש לה יכולות דיוק הכי טובות בעולם כי היא פועלת על 4 צירים ולא על 3 צירים כמו האחרות)
רציתי לדעת האם באמת 4D באמת הטכנולוגיה הכי חדשה שיש והאם הוא באמת טוב יותר מהשתיים האחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Wavefront - תגובה
ד''ר נדב בלפר07/11/2010זו התוכנה (לכל חברה של לייזר יש כזו - רק בשם שונה) העוזרת להתאים הטיפול ספציפית - לפי מיפוי הקרנית של העין שלך
אני איני מכיר את התוכנה 4D ואיני יכול לחוות דעתי
שים לב לשיווק - כל חברה תטען שמה שהיא מייצרת טוב ביותר (לפעמים זה נכון)
חשוב יותר הרופא מאחורי התוכנה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- השפעת לייזר אחרי גיל 40a04/11/2010
אם מורידים את המשקפיים לקוצר ראיה -א יך זה משפיע מבחינת רוחק הראיה? האם נצטרך מיד להרכיב משקפי קריאה? כמה מהר יגיע תורם? ואיך משפיע הדבר אם לא מגיעים לתוצאת 6:6? האם זה מונע או דוחה את הרכבת משקפי הקריאה? מה לעשות? מה עושים בדרך כלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת לייזר אחרי גיל 40 - תגובה
ד''ר נדב בלפר07/11/2010חשוב להבין שניתוחי הסרת המשקפיים לסוגיהם אינם מונעים או עוצרים את התהליכים הטיבעיים בעין, כולל הצורך במשקפי קריאה. כל אחד נזקק למשפי קריאה בסופו של דבר (לעיתים זה מתבטא בהסרה של משקפי מינוס למרחק כדי לקרוא- אבל זה אותו מנגנון). אנחנו פשוט לא יודעים מתי זה יקרה.
לצורך הדוגמה, אדם בן 40 עם מינוס 1.5 לרחוק, הקורא יותר טוב ללא משקפיו מאשר עימן, יזדקק למשקפי קריאה מיד לאחר ניתוח בו תתוקן ראיתו למעיניו. פתרונות : לא להינתח כלל. לנתח לרחוק 2 עיניים ו.....להשתמש במשקפי קריאה. לנתח עין לרחוק ולא את השניה- לאחר תקופת הסתגלות יסתדר טוב לשני המרחקים ללא בעיה (מונו-ויז'ן).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהניתוח לייזר
דניאלה09/11/2010שלום רב שבוע שעבר עברתי ניתוח לאסיק עם עדשה ולאחר מכן הוציאו לי את העדשה כמה זמן החלמה כי עיניים שלי אדומות ויבשות וכן מתי יהיה שיפור הראייה?
וכן מתי אוכל לנהוג?
עיניי צורבות אשמח לדעת מתי יחול שינוי
תודה יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהניתוח לייזר - תגובה
ד''ר נדב בלפר09/11/2010הקצב הוא אישי
כבר בימים הקרובים צפוי שינוי לטובה
מציע להרבות בשימוש בתחליפי דמע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- רמת דיוק CV מול מכשיר ה Allgrettoירון04/11/2010
שלום רב,
אני מרכיב משקפי ראיה עם מספר של בערך 5-6
אני רוצה לעבור את ניתוח ה Lasek. במכון אחד הומלץ לי על תוספת ה CV כדי לשפר את הדיוק והחדות של הראיה. ובמכון אחר אשר משתמש במכשיר ה Allgretto מתוצרת חב' WaveLight המשתמש בפרופיל Wavefront Optimize, לא דיברו איתי על תוספת כלשהי לשיפור הדיוק.
רציתי לשאול גורם חיצוני וניטראלי לגבי ההבדלים. הואיל ולא הוצע לי תוספת דיוק במכון השני, זה עם האלגרטו. האם מכשיר ה Allgretto כולל בתוכו בצורה מובנית גם את רמת הדיוק של ה CV? ולכן לא הוצע לי תוספת דיוק?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת דיוק CV מול מכשיר ה Allgretto - תגובה
ד''ר נדב בלפר07/11/2010זו התוכנה (לכל חברה של לייזר יש כזו - רק בשם שונה) העוזרת להתאים הטיפול ספציפית - לפי מיפוי הקרנית של העין שלך . רוב המנתחים היום משתמשים בתכונה זו - שאל למען הסר ספק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מיואש חייב עזרהחי03/11/2010
שלום שמי חי בעוד חודש בן 21.
ב6/09 עשיתי ניתוח להסרת משקפיים(לא אציין כרגע את המקום)ללא חיתוך הקרנית
כיום כבר שנה וחצי אחרי אני עדיין בבעיה.זה השאיר לי את עין ימין פלוס חצי ועין שמאל למינוס חצי,זה ממש מפריע לי וכל פעם אומרים לי תבוא לביקורת עוד שלושה חודישם שים גנטיל וזה יהיה בסדר(בפעם האחרונה הרופא גם הביא לי תרגיל של שתי דקות כל יום למיקוד) זה לא עוזר אני מגיע למצב שאני קוראה אני סוגר עין אחת הרבה פעמים כדי להתרכז ולפעמים למשהו רחוק הפוך עם העין השנייה זה גם שינה לי תעין הדומיננתית מימין לשמאל..וגם ההילות והסינוורים אני שנה וחצי אחרי כמעט וכל רמזור שאני רואה ומנורה נראית לי ממש מרוחה פשוט קשה לי
ואני מרגיש לא ממוקד קשה לי לקרוא אפילו...מה לעשות?האופרמריסט הקודם שלי טוען שאני צריך משקפיים לפחות לנהיגה קריאה וכ"ו(אבל אני לא ידוע מה יהיה עם הסינוורים במצב כזה)אני נואש אני חייל שנפצעתי בתחילת טירונות אבל כבר במטווחים הראשונים ראיתי שאני בבעיה..
האם לעשות תיקון?אם איזה רופא אפשר להתייעץ ממקום אחר שלא קשור למקום שעשיתי תלייזר אני מרגיש שהם מושכים אותי ולא אורמים את האמת?תגידו לי רק לאיזה כיוון ללכת כי אני כבר לא מסוגל יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואש חייב עזרה - תגובה
ד''ר נדב בלפר07/11/2010מצא רופא שאתה סומך עליו - ופעל בעצתו לאחר בדיקה מדוקדקת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- צילנדר יכול להעלם 3חודשים אחרי PRK?אריאל03/11/2010
עשיתי PRK לפני 3 חודשים, פחות שבוע..
עין שמאל מעולה.
עין ימין ישנו צילנדר קטן שמאוד מאוד מפריע, לא ניתן להבחין בפרטים קטנים
עם העין, מסך מחשב, פלאפון ושלטים הכל קצת כפול ופשוט לא ניראה טוב.
יש מקרים שאחרי 3 חודשים צלינדר נעלם?
שאני שם טיפות הראייה בעין משתפרת זמנית, בעיקר עם FML שאני עדיין שם
בהוראות רופא..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילנדר יכול להעלם 3חודשים אחרי PRK? - תגובה
ד''ר נדב בלפר07/11/2010סבלנות וחשיבה חיובית יביאו לשיפור הרצוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- תופעות לוואי מניתוח לייזרילון02/11/2010
שלום ,עברתי ניתוח לייזר לפני 3 שנים ו 8 חודשים
1. תופעה ראשונה שקיימת מאז הניתוח היא צריבה בעיניים בעיקר לאחר השינה .
2. תופעה שנייה שקוראת בחודש וחצי האחרון היא סינוורים בנהיגה בלילה ועייפות בעיניים כלומר לאחר בדיקה שנייה אני רואה עדין טוב מאוד אך ללא שום קשר איני יכול לנהוג בלילה עקב סינוור מאורות ומעייפות מתישה
אשמח לתרופת הרגעה ולפיתרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי מניתוח לייזר - תגובה
ד''ר נדב בלפר07/11/2010נראה לי, שאחרי כה הרבה זמן , ראוי יותר לחוות דעה לאחר בדיקה מתאימה של העיניים
יחד עם זאת - נשמע כאילו יובש הוא הגורם העיקרי לתלונות. תחליפי דמע מספר פעמים ביום ודאי לא יזיקו, וקרוב לוודאי יעזרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)