מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבולבליוסי24/09/2010
לא הבנתי..
הוויבפרונט חוסך בעובי קרנית או לא ?!
קראתי פה הודעה של רופא שאומר שהטכנולוגיה חוסכת בעובי קרנית..
ומצד שני הבנתי שהוויבפרונט מוריד יותר (ב-30 מיקרון ?!).
מה הנכון?..חוסך או לא והאם עדיף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמי יוסי ולא ירון-טעות
יוסי24/09/2010התגובה הייתה להודעה של ירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהוויבפרונט
פרופ' ישראל קרמר27/09/2010יוסי שלום רב,
שיטת הליטוש של ה wave front היא מצויינת, מתוחכמת יותר ומדוייקת יותר בהשוואה לליטוש הרגיל, הסטנדרטי. היא מונעת סינוורים בלילה ומשפרת את איכת הלילה וכן גם מתקנת צילינדר בדיוק רב יותר. לכן 30 המיקרון אינם ניתנים להשוואה למשקלו של ליטוש ה Wave front בקבלת ההחלטה אם כן או לא להשתמש ב Wave front.
בברכת שנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עזרה דחופה !יוסי24/09/2010
אני עומד לעבור ניתוח לייזר ברשת "עיניים" במועד ממש קרוב.
הניתוח יהיה בשיטת האינטראלסיק..אך כרגע לא החלטתי לגבי ה-וויבפרונט.
עובי הקרניות שלי הוא בערך : ~527 ימין ...~535 שמאל..(הבנתי שזה טיפה מעל הממוצע).
כמו"כ הבנתי שבשיטת הוויבפרונט הלייזר "מגלח" טיפה יותר מעובי ההקרנית-בערך כ-30 מיקרון יותר.
ולכן שאלתי : בנתוניי אילו..האם כדאי להשתמש בשיטה זו בשל יתרונותיה לגבי ראיית לילה וסינוורים..או עדיף לוותר כדי שיישאר עובי קרנית עבה יותר באם אצטרך תיקונים בעתיד?!
מחכה לתשובה בקוצר רוח..בתודה מראש !
כמו"כ תודה על כל תשובותיכם באתר שעוזרות מאוד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה
יוסי25/09/2010בתודה..זה חשוב לי מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלטעמי, סמוך על מי שבדק אותך
ד''ר נדב בלפר26/09/2010ואמור לטפל בך
ולא על רופא וירטואלי כמוני, שלא מכיר טוב את עינייך ושאר הנתונים. דון עם המנתח על האופציות ואל תעבור ניתוח עד שאתה לא מרוצה מהתשובות והאפשרויות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהWave front
פרופ' ישראל קרמר27/09/2010יוסי שלום רב,
שיטת ה wave front מונעת סינוורים והילות בלילה באופן מוחלט וכן גם מתקנת צילינדר באופן מדוייק יותר בהשוואה לשיטה הרגילה. אני ממליץ על שיטת ליטוש מתוחכמת זו בחום רב. 30המיקרון אינם חשובים כל כך לגבי עומק הליטוש בקנית שעוביה הוא 527/535 אלא אם כן מדובר בקוצר ראייה מאוד גבוה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שערה בעיןיניר24/09/2010
היי
יש לי שאלה קטנה...
מה עושים במקרה ונופל ריס או נכנסת שערה לעין?
מאיפה אני יודע שהשערה יצא ולא נכנסה לעפעפיים או לתעלות (במידה וזה אפשרי בכלל)?
אשמח לעזרה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוטפים במים או מחכים
ד''ר נדב בלפר24/09/2010שהיא תישטף החוצה על ידי הדמעות
לא נתקלתי במקרה כמו שתיארת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסרת משקפיים בלייזריעל22/09/2010
שלום, אני מעוניינת לעבור ניתוח להסרת משקפיים בלייזר, המספרים שלי הם: עין ימין- 2.25- ו 1.5- צילינדר, עין שמאל- 1.75- ו 2- צילינדר בחצי שנה האחרונה, ואני בת 27. השאלה שלי היא כמה זמן המספרים צריכים להיות יציבים לפני הניתוח? האם מספר שנים? והאם שינוי של 0.25/0.5 הינו שינוי משמעותי? הרי גם בבדיקת עיניים במקומות שונים ייתכן ותיהיה סטייה קטנה בתוצאות.
שאלה נוספת- אני מרכיבה משקפיים כל הזמן, גם לראייה מרחוק וגם לראייה מקרוב (את אותם משקפיים), מה זה אומר לגבי הראייה שלי, ולגבי הניתוח אני אצטרך? בנוסף אני עובדת כל היום מול המחשב, האם לאחר הניתוח תיהיה לי בעייה, המספרים יוכלו לחזור? או שיהיה לי יובש בעיניים? (גם ככה שורפות לי העיניים לפעמים לאחר יום העבודה).
כמו כן, לפני כשנה וחצי עשיתי בדיקת התאמה בהדסה בירושלים ואמרו לי שהניתוח המתאים לי הוא לאסיק ושזה הניתוח הפשוט והקל ביותר וההחלמה המהירה ביותר. ולפי מה שאני קראתי כאן בפורום הניתוח הפשוט ביותר הוא האינטרלאסיק. האם לא היה אז את הניתוח הזה ולכן לא המליצו לי עליו?
תודה מראש,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת משקפיים
פרופ' ישראל קרמר24/09/2010יעל שלום רב,
אני מעריך כי המשקפיים שלך הם משקפי (+) היות ואת משתמשת בהם גם לרחוק וגם לקרוב, ולכן באמת השיטה היעילה ביותר ליטפול ב(+) היא האינטרא לאזיק עם ליטוש רובוטי מהסוג CV. בשיטת האינטראלאזיק חותכים את הקליפה בשלב הראשון של הניתוח בעזרת לייזר מתוחכם הנקרא אינטרא לאזיק, במקום השימוש בסכין אשר נעשה בניתוח מסוג לאסיק. החיתוך עם הסכין הוא יותר מסוכן ואילו חיתוך הקליפה ע"י האינטרא לאזיק הוא יותר בטוח וגם יותר מדוייק, ותוצאות הניתוח המשולב של חתיוך הקליפה עם הלייזר וליטוש מס המשקפיים בעזרת המערכת הרובויטת הנקראת custovue נותנת תוצאות מצויינות. לגבי היובש בעיניים , זו תופעה שכיחה ויש לטפל בה בטיפות ליובש.
בברכת שנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אני בן 49 עם משקפי קריאהזהר22/09/2010
האם אפשר להסיר משקפיים בעזרת ניתוח , לייזר?
ומהם הסיכונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפי קריאה
פרופ' ישראל קרמר24/09/2010זהר שלום רב,
ניתוח לייזר להורדת משקפי קריאה בלבד הוא בעייתי לגבי אותם המטופלים אשר אינם זקוקים למשקפיים לראייה מרחוק. במידה ואינך זקוק למשקפיים לרחוק, הטכנולוגיה העכשווית איננה מתאימה לך. אני מציע לך לחכות להתפתחויות טכנולוגיות בעתיד.
בינתיים אפשר לעשות טיפול לייזר לקרוב רק לעין אחת, אך עליך לדעת כי הראייה לרחוק בעין זו לא תהיה טובה, היות והעין הזו תהפוך לקצרת רואי בעקבות הטיפול.
בברכת שנה טובה,
פרופ' קרמר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לרופאי הפורוםשירה21/09/2010
היי,
הייתי בפגישת יעוץ אצל מנתח עיניים בנוגע להשתלת עדשות מלאכותיות(המטרה היא שינוי צבע העיניים).
הוא אמר לי שברגע שישתיל לי את העדשות אני אצטרך להשתמש כל חיי בטיפות סטרואידים מכיוון שהעדשות משבשות את הזרימה הטבעית של הנוזל שמנקה ומזין את העיניים ובכך למנוע את הלחץ תוך עיני.
לי אין בעיה עם זה,אבל אני רוצה לדעת.
אם אשתמש בכל יום בטיפות,זה ימנע את הלחץ תוך עיני ושאר הבעיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת עדשות צבע
פרופ' ישראל קרמר24/09/2010שירה שלום,
אינני ממליץ לך לעבור ניתוח להשתלת עדשות עם צבע קשתית מלאכותי, היות וקיימים סיבוכים לטווח הארוך הקשורים בעדשות אלו.
אני ממליץ לך לנסות עדשות מגע עם צבע.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאו לשמוח בחלקך, ולהיות שלמה עם מתת
ד''ר נדב בלפר24/09/2010האל שזכית לה. צבע כזה או אחר: האם זה כה חשוב?
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ארוזיה וPRK- לפרופ' קרמר ושאר הצוותאלכס21/09/2010
שלום פרופסור.
הייתי אצלך שלשום בביקורת (חודש ו20 יום לאחר ניתוח PRK).
אמרת שהכל תקין וההחלמה תיהיה ארוכה, אבל עדיין אינני מצליח להירגע במיוחד לנוכח המצב של עין ימין שלי.
להזכירך, אחרי חודש ושבוע מהניתוח, התפתחה לי ארוזיה קלה-בינונית בעין ימין מה שגרם לירידה חדה (!) בחדות הראייה באותה עין.
בבדיקות שנעשו לי לפני הארוזיה, בעין ימין ראיתי כבר 6:6 (או ממש קרוב לזה..)
אתמול בבדיקה, נאמר לי שאני רואה בימין 6:10 וישנו גם צילידנר 0.5 (לפני זה אם אני לא טועה לא היה..)
כבר לפני שבועיים הארוזיה נרפאה לחלוטין. איך זה יכול להיות שחדות הראייה לא חזרה כלפני הארוזיה? איך פתאום הופיע צילינדר?
אני יודע שלאחר החלמת האירוזיה לוקח ימים בודדים עד שחדות הראייה חוזרת.. אצלי עבר שבועיים וישנו שינוי זניח בלבד!
האם נתקלת במקרים כאלה בעבר? איך ארוזיה כזאת קטנה גרמה לכזה נזק? האם זה בלתי הפיך?
האם יש סיכוי שחדות הראייה בעין ימין הייתה מילא מגיעה למצב הזה ופשוט התיזמון עם האירוזיה היה מקרי?
כרגע ע"פ הוראות שלך אני משתמש בFML טיפות 3 פעמים ביום, ועוד שבועיים מהיום לרדת ל2 פעמים ביום.
האם יש לשקול אולי בסטרואידים יותר חזקים לאור מצב שלי?
כאמור, אני מאוד לחוץ
אני חודש ו20 יום לאחר הניתוח
רואה 6/10 בשני העיינים, וכמו שציינתי בעין ימין יש לי צילינדיר.. וזה ממש מפריע לי.. אני רואה בעין ימין מטושטש למדי.
אשמח לקבל תגובתך!
שנה טובה!
אלכס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוזיה
פרופ' ישראל קרמר24/09/2010אלכם שלום רב,
בשלב זה אין מה לעשות פרט לשימוש בטיפות FML על פי ההוראות שקיבלת ושימוש בטיפות ליובש מסוגים שונים.
הפצע שהופיע חודש לאחר ניתוח הPRK נגרם ע"י שפשוף מגורם חיצוני, והוא מביא לכך ששכבת תאי הציפוי של הקרנית מתרפאת לאט מאוד ויקח לה מספר חודשים להחליק את שטח פניה.
עד אז כנראה שישאר צילינדר.
יש להעזר בסבלנות,
בברכת שנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עזרה מרופאי פורוםיניר20/09/2010
שלום רב,
לפני כחודשיים וחצי עברתי ניתוח לייזר להסרת משקפיים בשיטת Lasek c.v.
לאחרונה הייתי בבדיקה מכיוון שהתלוננתי על אדמומיות מתמשכת, אי נוחות בעין בעת מצמוץ וכאבים באזור העיניים.
בבדיקה שנערכה לי נאמר כי ישנו גירוי קל בעפעפיים משהו שיחלוף לבד עם הזמן אבל ניתן לטפל בזה כבר כעת על מנת שלא יציק.
הובא לי מרשם לטיפות הבאות:
fml 0.1%
viscotears gel
דמעות מלאכותיות (שאני כבר משתמש בהם רפרש).
מכיוון ששכחתי לשאול מספר שאלות אז אני שואל עכשיו לפני שאקנה תרופות אלה.
ראשית, המינון של 4 פעמים ביום למשך שבועיים (על פי המלצת הרופא) לטיפות fml מזיק לראיה בעין לאיכות הראיה או לירידה בה עקב שימוש ממושך? אני חושש מלקיחת התרופה שמא יגרום לי לדרדור בראיה.
האם צריך להפסיק את הטיפות בהדרגה? או שפשוט אחרי שבועיים להפסיק שימוש וזהו.
מה סדר לקיחת הטיפות fml 0.1% ו- viscotears gel ודמעות מלאכותיות- מה לוקחים לפני מה וכמה זמן מחכים בין טיפה לטיפה?
אשמח לעזרה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת עפעפיים
פרופ' ישראל קרמר24/09/2010שלום רב,
עקב דלקת העפעפיים כדאי להמשיך עם טיפות FML x 4 לשבועיים ואח"כ לרדת במינון בהדרגה לx2 ביום לשבוע ו 1x1 לעוד שבוע נוסף. את הדמעות המלאכותיות והג'ל כדאי להמשיך לעוד חודש נוסף 4 פעמים ביום. בין הFML והטיפול ליובש יש להמתין מינימום חצי שעה. אין חשש בטיפול ע"י FML אך יש לעקוב אחר הלחץ התוך עיני.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתופעה מטרידה
יניר26/09/2010בהמשך לתגובתך לגבי טיפות fml, הנני ממשיך להקפיד על מתן טיפות fml כ- 4 פעמים ביום בהתאם להוראות.
לאחרונה החלה לי תופעה מטרידה בעין שמאל כאילו בחציו של העין ישנו מסך ערפל כזה שמפריע לתפקוד היומיומי. קראתי בעלון כי ישנה תופעת לוואי: טשטוש ראיה, אך לא היה רשום שום דבר לגבי התופעה שהזכרתי.
אני שם את הטיפות כבר 5 ימים ונשאר לי עוד שבוע וחצי להמשיך עד לביקורת. האם להמשיך או שכבר עכשיו צריך להפסיק ולפנות לרופא על מנת שלא יהיה נזק.
האם זה דבר נפוץ? שמעת על תופעה כזאת? אני חושש על ירידה בראיה בעקבות מתן הטיפות האלה.
תודה מראש על תשובתך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהבכל מקרה של ספק - גש לרופאך
ד''ר נדב בלפר26/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- גבות אחרי לייזרמור20/09/2010
שלום, עשיתי אתמול ניתוח אינטלאסיק ורציתי לדעת האם ניתן לעשות מריטת גבות או שיש מיגבלת זמן שצריך להמתין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבות אחרי לייזר
פרופ' ישראל קרמר24/09/2010מור שלום רב,
מומלץ להמתין כ3-4 שבועות לאחר ניתוח האינטראלזיק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מכשיר Nidek EC-5000גדעון20/09/2010
נאמר לי כי ברשת שבע עיניים משתמשים במכשור מאוד ישן. בדקתי איתם, מסתבר שהם משתמשים במכשיר לייזר מסוג Nidek EC-5000 ונאמר לי על ידם כי זהו מכשיר חדיש.
חיפוש קצר באינטרנט מראה שהוא קיבל אישור FDA כבר ב 1998, כלומר לפני 12 שנים.
לא קצת ישן מידי? אני בטוח שמאז היו התפתחויות טכנולוגיות גדולות..
עדיף ללכת למקום אחר עם מיכשור יותר חדש?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטרף לשאלה
מתן23/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהסוג הלייזר במרפאה.
פרופ' ישראל קרמר24/09/2010גדעון שלום רב,
אני מציע לך ליצור קשר ישיר עם המכון של שבע עיניים ולברר את הפרטים המדוייקים לגבי סוג הלייזר שלהם.
אני יכול רק לאמר כי במרכז שלנו בת"א קיים לייזר אחר הנקרא Visx Star S-4, מזה שנתיים.
בברכת שנה טובה,
פרופ' קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהישן - לא תמיד גרוע
ד''ר נדב בלפר24/09/2010כמה דברים חשובים
א - זהו מכשיר ישן (בן כ-10 שנים), העובד מצויין ונותן תוצאות טובות מאד - עם קבלות.
גם הרופאים כבר "ישנים" - או שאולי תעדיף רופא ומכשיר "חדשים"?? אני לא בטוח.
ב - המכשיר עובר תחזוקה וכיול שוטפים כמקובל.
ג - ב20 השנים האחרונות , לא היה ממש שיכלול של הלייזר מסוג אקסימר (זהו הלייזר המשמש לשיוף הקרנית בכל המכונים בכל העולם). השיכלולים הם בעיקר במדידות, בתוכנה הטיפולית ובטכניקות הסובבות את הניתוח (סכין מול לייזר לחיתך, מניעת הצטלקות ועוד). הניידק הם חברה ותיקה ומובילה עם עדכון שוטף של הנ'ל.
לטעמי - סמוך על הרופא המטפל בך.
ובוודאי - אתה מוזמן לערוך סקר ולהחליט כרצונך
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההאם המכשיר תומך ב- wave front?
מתן27/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההאם המכשיר תומך ב- wave front? - תגובה
ד''ר נדב בלפר13/10/2010כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההקפצה...
מתן09/10/2010???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההקפצה... - תגובה
ד''ר נדב בלפר13/10/2010כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהמכשיר Nidek EC-5000 - תגובה
פרופ' ישראל קרמר13/10/2010שלום רב,
בסניף שלנו בת"א במרכז עזריאלי ,קיים מכשיר לייזר חדשני מסוג 4 visex-stars
עם טכנולוגיה מתקדמת מסוג customvue Wave Front
אשמח לעזור לך
בברכה
פרו'פ קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ירידה בראייה לאחר ניתוח lasekאנונימית19/09/2010
שלום,נותחתי לפני כ4 ימים ע"י ד"ר עמי הירש בעיניים,ת"א.
מחר עתידים להסיר לי את העדשות הטיפוליות.
הייום חלה לי ירידה בראייה (לאחר שביום ה3 לניתוח סבלתי כאבים איומים שלא חוויתי אפילו בלידה)
האם הירידיה בראייה בשלב כזה הינה נורמלית?(לאחר שתאי האפיתל צמחו מחדש)
אולי הדבר נובע עקב הצטברות חומרים על העדשה (מהטיפות) מה שיוצר טישטוש?
אשמח לתשובה מהירה.
תודה.
דואגת,אנונימית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה תהליך ההחלמה הצפוי
ד''ר נדב בלפר19/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- דמעות מלאכותיותיניר16/09/2010
היי
קניתי טיפות דמעות מלאכותיות הילוקומוד והשתמשתי בהם מספר פעמים, אך לאחרונה נגעתי בטעות בפיה ממנה יוצאת הטיפה והיה רשום בדף ההוראות להימנע מנגיעה באזור זה כדי לא למנוע זיהום.
רציתי לדעת איך אני יודע שאני עדין יכול להשתמש בטיפות אלה והן לא מזוהמות? (כך שאולי אני שם טיפות שאנני יודע שזהמתי בטעות)
אשמח אם תוכלו להרחיב בעניין הזה .
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין הרבה מה להרחיב
ד''ר נדב בלפר17/09/2010אם יש חשש לזיהום - יש צורך להחליף הבקבוק
גמח'ט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עזרה קטנה.שירה14/09/2010
קראתי כתבה בYNET
שיש שיטה חדשה להשתלת עדשות ללא ניתוח.
יש אמת בדבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרף קישור ואשמח להתייחס
ד''ר נדב בלפר16/09/2010אני לא ממש בטוח במה מדובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאסור לעלות לפורום קישורים
שירה20/09/2010האם יש לך אי מייל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה[email protected]
ד''ר נדב בלפר24/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- INTERLASIKניר14/09/2010
שלום אני בזמן הקרוב עומד לעשות ניתוח לייזר לתיקון הראיה, יש לי קוצר ראיה גבוה 9 עם צלינדר 1 עברתי בדיקה והמליצו לי לעבור את הניתוח INTERLASIK , שאלתי מה דעתכם לגבי ניתוח מסוג זה ? והאם הוא עדיף על הLASK .
בנוסף ארצה לדעת מה עליי להקפיד ולדעת לפני הניתוח ,
והאם אתם יכולים להמליץ לי על מומחה קרנית שיבדוק אותי
בתודה מראש ניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שבדק אותך ואת עיניך
ד''ר נדב בלפר16/09/2010הוא רופא עיניים מומחה המתעסק בניתוחים מסוג זה ובקרניות כל הזמן. את מי בדיוק אתה שואל על עוד פרטים? אותי (אני עוסק בזה אך לא בדקתי אותך)? את קהל המנותחים (יש להם נסיון של אולי 1-4 אנשים) ?
לעניין - אוכל להתייחס לשאלה מסוג זה רק לאחר בדיקת התאמה, כמקובל. בכל מרכז רפואי בו יש מחלקת עיניים יש מומחה קרנית - קל מאד לאתר ברשת. בנוסף יש כאלו העובדים לא דרך ביח
גמחט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הילו-קומוד המלצהיניר13/09/2010
שלום,
עברתי לפני חודשיים ניתוח להסרת משקפים בשיטת LASEK C.V.
עד היום השתמשתי בדמעות מלאכותיות של חברת רפרש, אך לאחרונה רציתי להחליף סוג זה של טיפות לחברת הילו-קומוד.
רציתי לדעת אם דמעות מלאכותיות של חברת הילו-קומודטובות לעין שעברה ניתוח?
למרות שרשום על הקופסה ואני מצטט: "מתאים לשימוש לכל סוגי העדשות" ולמטה רשום:"לשיפור ההידרציה (מיום) של משטח העין, לשימוש גם במקרים הכלולים בתחום התערבויות ניתוחיות בעיניים".
והאם ניתן להשתמש בטיפות אלה לתקופה בלתי מוגבלת?
אשמח להמלצתכם בנושא הטיפות על מנת לא לגרום נזק לבריאות העין.
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות מצויינות
ד''ר נדב בלפר13/09/2010ואין בעיה בשימוש ממושך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)