פורום הסרת משקפיים בלייזר - יש לך שאלה?

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• תרופות עיניים למסירה
    מיכל
    12/09/2010

שלום
    הודעה זו מופנית לגולשים
    תכננתי לעשות ניתוח להסרת משקפיים בלייזר (ברשת עיניים), והתחרטתי ברגע האחרון, אחרי שכבר קניתי את תרופות המרשם המתאימות.
    חבל לי לבזבז אותן, אז אני רוצה למסור את התרופות למישהו באיזור ירושלים שמתכנן לעבור את הניתוח. כולן סגורות ובתוקף. אלו התרופות:
    ויטמין C500 לא חומצי - 100 טבליות
    MAXIDEX - שני בקבוקים של 5 מ"ל
    VIGAMOX - 5 מ"ל
    VOLTAREN OPTHA EYEDROPS diclofenac sodium - 5 מ"ל

ולרופאים - האם קיים גוף שאוסף תרופות מסוג זה לתרומה?
    תודה,

מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    תרופות עיניים למסירה

הוספת תגובה

• תבורכי

ד''ר נדב בלפר
    12/09/2010

לא ידוע לי על גוף כזה אבל אולי בקופח יכירו מישהו
    שנה טובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

ליאור
    14/09/2010

שלום מיכל..קיבלתי היום את מרשם התרופות הנ"ל ברשת עיניים

כמה יוצא הסכום של 4 התכשירים ?!

בתודה מראש.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• קניית תרופת

ניר
    14/09/2010

מדוע התחרטת לא לעבור את הניתוח ברשת עיניים אם יורשה לי לשאול? גם אני עתיד לעבור שם ניתוח יש לך סיבה מסוימת שצריך לדעת או סתם סיבות אישיות ?
    בתודה ניר

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• חודש לאחר PRK, כניראה צילנדר..
    אריאל
    12/09/2010

אני חודש אחרי PRK +CV
    הראייה לא חדשה במשך כל שעות היום חוץ מכמה דקות בבוקר או לאחר שינה.
    ראייה כפולה בעין ימין בנוסף לטשטוש כללי.
    ניסיתי משקפיים עם צילנדר וראיתי מעולה איתן, מה שגורם לי להבין שאולי יש לי צילנדר.
    שמע שזה מצב שעלול לקרות וזה זמני, אבל בכל זאת חודש לאחר הניתוח זה קצת מלחיץ.
    אני לא רואה טוב גם מקרוב, קושי בקריאה ובעבודה עם מחשב עדיין..

הביקרות שלי רק עוד שלושה שבועות, רציתי לדעת אם כדאי להמתין או לבוא לבדיקה מוקדמת.
    והאם זה באמת נפוץ שמתפתח צילינדר שלא היה לפני הניתוח והוא אכן יחלוף בשבועות הקרובים.

תודה מראש,
    שחר.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    חודש לאחר PRK, כניראה צילנדר..

הוספת תגובה

• לדעתי גש לבדיקה במקום בו נותחת.

ד''ר נדב בלפר
    12/09/2010

איני יכול ממש להבין מהנתונים מה הבעיה , אם כי נשמע לי שהרעיון שהעלת הגיוני.
    בברכה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• נותחתי בעיניים

שחר
    13/09/2010

אמרו לי שאין אופציה להגיע לבדיקה בשבועיים הקרובים
    אבל אני לא יודע אם זה רעיון טוב לחכות שבועיים.
    למרות שברמת העקרון, אין הרבה שאפשר לעשות בכל מקרה..
    אז להתעקש על בדיקה? או שאפשר להגיד שצילנדר אחרי חודש זה נורמלי
    ופשוט לחכות שבועיים

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• לא חשוב היכן נותחת

ד''ר נדב בלפר
    13/09/2010

ואני עובד גם ב"עיניים"
    אם יש בעיה - יקבלו אותך לבדיקה
    בהצלחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי, תודה רבה.

אריאל
    14/09/2010

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• רגע אתה אומר שצילידנר

ש
    14/09/2010

אחרי חודש חודש וחצי זה לא תקין?
    כי לי תמיד אמרו שבPRK חדות ראייה מקסימלית יכולה להגיע לעיתים אחרי 3 חודש...

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• זה ממש לא מה שאמרתי

ד''ר נדב בלפר
    16/09/2010

אם אתה זקוק למידע או בדיקה - צור קשר טלפוני עם מוקד "עיניים", הסבר את ההתכתבות שלנו, ויפנו אותך לבדיקה או שיחה על מנת שתבין כל מה שלא ברור לך
    בברכה
    גמח'ט

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• Wavefront והשתלת עדשת טוריק
    דניאל
    11/09/2010

האם מערכת הWavefront שמיועדת לניתוחי לייזר לשיפור איכות הראייה יכולה לעזור בקביעת הכוח האופטי של העדשה הנחוצה בניתוחי השתלת עדשה מסוג ארטיפלקס? (יש לי מספרים וצילנידרים גבוהים מאוד)

לבדיקת התאמה
    סגירה
    Wavefront והשתלת עדשת טוריק

הוספת תגובה

• לא. זו מערכת

ד''ר נדב בלפר
    12/09/2010

תוכנה השייכת למכשיר הלייזר
    אולי בעתיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• עיניים אדומות - עזרה
    יניר
    09/09/2010

היי

לפני כחודשיים עברתי ניתוח לייזר להסרת משקפיים בשיטת LASEK C.V.
    לאחר בדיקת של חודש לאחר הניתוח נאמר לי כי העיניים נראות בריאות וצריכות להחלים, אך ישנה תופעה בעין שמאל המטרידה אותי מאז הניתוח וחשבתי שזה יחלוף.
    מאז הניתוח עין שמאל מציקה לי לעייתים קרובות וכן ישנה אדמומיות מתמשכת, כאילו נימי הדם בתוך העין אדומים מאוד ואז לאחר מספר שעות מפסיקים ושוב ככה. לפני מספר ימים בנוסף לתופעה זו החלה אדמומיות ממש מציקה ומגרדת באזור החיבור של העין בקצה (באזור חיבור העפעפים).
    חשוב לי לציין, כי תופעות אלו לא מספיקות לי מאז הניתוח, לפעמים אני משתמש בדמעות מלאכותיות, אך זה עוזר לפרק זמן קצר ביותר. ולפעמים אני רואה מן השתקפות על פני הקרנית.

האם תופעות אלו מאופיינות לניתוח מסוג זה?
    מה עושים כאשר העין ממש מגרדת ואדומה?
    ומה זאת ההשתקפות הזאת שלא מפסיקה על פני הקרנית במיוחד עם אור שמש?
    ואיזה דמעות מלאכותיות עדיפים יותר לעין?, אולי אני גורם נזק... אני משתמש ברפרש או ג'נטיל.

אשמח לתשובתכם בנושא על מנת להסיר ספק שהכל בסדר.
    תודה מראש וחג שמח!

לבדיקת התאמה
    סגירה
    עיניים אדומות - עזרה

הוספת תגובה

• משהו נוסף

יניר
    10/09/2010

באזור החיבור של העפעפיים ממש בקצה העין קרוב לאף האדמומיות החזקה נראת כמו נקודה אדומה קטנה שמציקה ופצע אדום בתוך העין על פני הקרנית.
    מה זה יכול להיות ואיך מטפלים בזה? אני מתחיל קצת לחשוש לבריאות העין.

תודה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• יובש

ד''ר נדב בלפר
    12/09/2010

זה כנראה שם המשחק
    שים הרבה ! תחליפי דמע - לפחות כל 2-3 שעות..... ואני מניח שתוך שבוע יחול שיפור
    אם יש ספק - חזור לבדיקה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ויסקוטירס - האם מכיל חומר משמר?
    לינוי
    08/09/2010

קראתי בכמה מקומות באינטרנט שויסקוטירס מכיל חומר משמר.. האם זה נכון?
    אם כן - עד כמה זה מסוכן לעין?
    האם שימוש בו 4-5 פעמים ביום מסכן את העין?

ומה ההבדל בינו לבין הג'נטיל ג'ל? האם הוא נחשב ל"חזק" יותר?
    באיזה מצב עדיף להשתמש בו מאשר הג'נטיל ג'ל?

תודה

הוספת תגובה

• הויסקוטירס יותר צמיג

ד''ר נדב בלפר
    12/09/2010

יכול לטשטש קצת הראיה בדקות לאחר הכנסתו לעין.
    יש חומר משמר בשניהם.
    אין סכנה בשימוש של 4 פעמים ביום

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• וויבפרונט
    אליאור
    05/09/2010

נבדקתי ב"עיניים" ונמצאתי מתאים לניתוח אינטראלאסיק (עובי קרניות בסביבות 520)..לא דובר עימי על אפשרות ה-וייבפרונט.

האם בכל אופן כדאי להינתח גם בטכנולוגיה זו (שהיא שדרוג "השלב השני") ? האם שיטה זו באמת חשובה/מועילה/מוסיפה לניתוח האינרטלאסיק הרגיל ?

והאם השיקול במקרה שלי צריך להיות אך ורק הכספי?

בתודה מראש.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    וויבפרונט

הוספת תגובה

• וויב פרונט

פרופ' ישראל קרמר
    08/09/2010

שיטת הוויב-פרונט היא שיטת ליטוש מתוחכמת המבוססת על נתונים של מערכת רובוטית המאבחנת את המבנה האופטי של העין לפני הניתוח והלייזר מבצע את הליטוש על סמך הנתונים של מערכת רובוטית זו.
    הליטוש בשיטת הוויב-פרונט מונע סינוורים בלילה באופן מוחלט וכן מתקן צילינדרים בצורה יעילה יותר בהשוואה לליטוש לייזר ללא וויב-פרונט.
    עובדות אלו כדאי לקחת בחשבון לפני ביצוע הניתוח.

בברכה,

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• HelpHelpHelp
    ?
    04/09/2010

האם אפשר לעשות השתלת עדשה צבעונית שמתלבשת על הקשתית ומכסה אותה ובכך משנה את מראה הקרנית האמיתית?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    HelpHelpHelp

הוספת תגובה

• אפשר לענות לי בבקשה?

לינה
    07/09/2010

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת עדשה צבעונית

פרופ' ישראל קרמר
    08/09/2010

שלום רב,

לא ניתן להשתיל עדשה עם צבע ולא מומלץ לבצע ניתוח כזה עד היום. ייתכן שבעתיד הטכנולוגיה תאפשר זאת אך יש לקחת בחשבון כי זה ניתוח ברמת סיכון מסויימת והשאלה האם ניתן לקחת סיכון כזה במקרה שלך?

בברכה,

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• לרופא

לינה
    08/09/2010

מדוע לא ניתן להשתיל עדשה צבעונית כיום ובעוד 20 שנה זה יהיה אפשרי?
    אתה אומר שבעצם,תאורטית ניתן להשתיל עדשות צבעוניות.
    מה הסיכונים הכרוכים בניתוח כזה?הרי סיכונים קיימים בכל ניתוח...
    למה דווקא על הניתוח הזה אתה לא ממליץ?

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• הוא עדיין לא מאושר

ד''ר נדב בלפר
    08/09/2010

בעולם המערבי.
    כלומר אין אישור של משרד הבריאות.....
    משמע - עדיין לא הוכח כמה הוא בטוח ומה הסיכונים
    לא ניתן להשתילו בארץ
    שנה טובה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לעשות ניתוח לייזר?
    ירון
    04/09/2010

למה לעשות ניתוח לייזר? האם ישנה הצדקה רפואית או שזה עניין אסתטי נטו?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    למה לעשות ניתוח לייזר?

הוספת תגובה

• ניתוחי לייזר

פרופ' ישראל קרמר
    08/09/2010

הסיבה לעבור ניתוח לייזר לביטול משקפיים כוללת פיתרון למקרים שבהם ישנה אי סבילות לעדשות מגע, למקרים שמעוניינים להיפתר מהתלות במשקפיים או בעדשות מגע ועל ידי כך לשפר את איכות החיים וכן במקרים של ספורטאים , אנשי ביטחון, טייסים או חיילים ביחידות המיוחדות אשר משקפיים או עדשות מגע מפריעים בעיסוקם הספציפי.

בברכה,

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• מה העלויות של ניתוח לייזר?
    ירון
    04/09/2010

מה העלויות של ניתוח לייזר?

בתודה מראש

לבדיקת התאמה
    סגירה
    מה העלויות של ניתוח לייזר?

הוספת תגובה

• עלויות

פרופ' ישראל קרמר
    08/09/2010

טווח המחירים ברשת "עיניים" הוא בין 8500 ל 16000 ש"ח. המחיר תלוי בשיטת הניתוח -עם קליפה או בלי קליפה וכן בשיטת ליטוש הלייזר- בעזרת מערכת רובוטית או על ידי ליטוש סטנדרטי.
    בברכה,

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח לייזר
    ירון
    04/09/2010

שלום רב,

אני בן 22 ויש לי קוצר ראייה+צילינדר. אני לא זוכר בדיוק את המספרים אבל בערך 2.5-3 קוצר ראייה וצילינדר בסביבות 1 בשני העיניים.
    מה הסיכונים בניתוח לייזר? האם זה כמו כל ניתוח שיש בו סיכונים ושכדאי להימנע כמה שניתן?

האם זה נכון שלעתים מספיק לעשות ניתוח לייזר בעין אחת והעין השנייה מסתגלת ולא צריך לעשות בעין השנייה? האם זה אפשרי גם עם צילינדר שהעין השנייה תסתגל?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    ניתוח לייזר

הוספת תגובה

• ניתוח לייזר

פרופ' ישראל קרמר
    08/09/2010

באופן כללי קימים שני סוגי ניתוחי לייזר לביטול משקפיים.
    1. ליטוש לייזר בלבד- של שטח פני הקרנית. זהו ניתוח בטוח מאוד לא חודרני ואיננו כולל שלב כירורגי כלשהו. החיסרון של ניתוח זה הוא החלמה איטית והדרגתית של חדות הראייה.
    2. ליטוש לייזר מתחת לקליפה אשר חותכים אותה בשלב הראשון של הניתוח , במכון שלנו הקליפה נחתכת בעזרת קרן לייזר מתוחכמת ואילו במכונים אחרים בארץ חותכים את הקליפה בעזרת סכין מיוחדת הנקראת מיקרוקרטום. החיתוך בעזרת הלייזר הוא הרבה יותר בטוח ומדוייק בהשוואה לחיתוך על ידי הסכין.
    לא מומלץ לבצע ניתוח לייזר בעין אחת עקב אי הנוחות הנגרמת כתוצאה מאי שיווי משקל בין שתי העיניים לאחר ניתוח של עין אחת .

בברכה,

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב
    אופיר
    03/09/2010

עברתי ביום שלישי האחרון הסרת משקפיים בלייזר.
    בעין שמאל רעדתי בעת ביצוע הלייזר. כבר אחרי שיצאתי מהניתוח הרגשתי כי עין שמאל רואה פחות טוב מימין. היום אחרי שלושה ימים אני רואה הבדל משמעותי בין עין שמאל לימין, כאשר ימין מתפקדת בצורה תקינה ואני רואה איתה באופן יחסית ברור שלטים ואותיות לעומתה עין שמאל מטושטשת לגמרי ואני לא יכול לקורא או לראות שום דבר (הרבה יותר גרוע ממה שהיה לפני הניתוח).
    אני ממש לא רואה טוב בעין שמאל ומפחד מאוד שהיא לא תתייצב.
    אמרתי לרופאה המנתחת אך היא לא נתנה יחס לדברי כאשר אמרה שזו עוד מוקדם מידי לראות תוצאות.
    נותחתי בשתי העיניים שהמספרים שלי הם בין 1- ל 1.5 והצילנדר גם הוא בערך 1 בשתי העיניים.
    עברתי ניתוח בשם: lassek.
    כמו כן מה המשמעות של הניתוח לגבי הגיוס שלי שאני מחכה לו ממש בקרוב ומה המשמעות לגבי הפרופיל הצבאי שלי וסוג התפקוד בצבא.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    שלום רב

הוספת תגובה

• ניתוח לייזר

פרופ' ישראל קרמר
    08/09/2010

שלום רב,
    ניתוח מסוג LASEK כמו ניתוח מסוג PRK או ASA זהו ניתוח הכולל ליטוש שטחי (שיוף) של שטח פני הקרנית ללא כיסוי של קליפה. עקב כך תהליכי הריפוי באיזור שיוף הקרנית הם איטיים והדרגתיים ולעיתים לוקח זמן רב עד ששכבת תאי הציפוי של הקרנית (אפיתל) מחליקה את עצמה ואת שטח הפנים שלה ומתרפאה באופן מלא. לכן חדות הראייה יכולה להיות ירודה יחסית מספר שבועות ולעיתים קורה שבשתי העיניים חל תהליך שונה בקצב ההחלמה שלו ולכן הראייה בעין אחת יכולה להיות שונה מאשר בשנייה ותופעה זו לאוו דווקא קשורה ברעידות שאתה מספר עליהן בזמן הניתוח.
    לעיתם יש לחכות בסבלנות תקופה ארוכה עד שהראייה מתאזנת בשתי העיניים. לעיתים רחוקות התוצאוה האופטית שונה בין שתי העיניים ודורשת תיקון בעין אחת אך ההחלטה על התיקון יש לקבל רק אחרי לפחות חצי שנה של מעקב.

בברכה,

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי כלל ניתוחי הסרת המשקפיים
    דורי
    03/09/2010

דיברתי עם מהנדס לייזרים רפואיים לשימושים שונים, בין השאר לניתוחי הסרת משקפיים, והוא אמר לי שהטכנולוגיה עדיין לו מפותחת מספיק להבטיח שלא יהיו תקלות בעתיד ואם הייתי הבן שלו הוא לא היה נותן לי לעשות ניתוח כזה היום... אולי יותר לקראת גיל ה40 שלי.
    הוא אומר שהניתוחים מתבצעים על ידי דיקוק עובי הקרנית או משהו כזה וזה נותן פיתרון לזמן הקרוב אבל בגיל מבוגר יותר כשמבנה העין מתדרדר מפאת הזקנה אז יש צורך בתיקון חוזר - אבל בגלל שהעין כבר דקה אז אי אפשר לעשות זאת.

מה שאני שואל בעצם זה האם כל הניתוחים להסרת משקפיים בלייזר מתבצעים על ידי דיקוק הקרנית, או שיש גם פתרון אחר? (לא זוכר את השם המקצועי, אבל הניתוח של ליטוש העין הוא גם כזה?)
    והאם יש בעיה כלשהי עם המספרים ו/או הצילינדר שלי שמונע ממני לעשות את הניתוחים האלו...

לצורך העניין אני בן 22 ואלה המספרים שלי, כשבשנה וחצי האחרונות המספר בעין ימין לא השתנה ובשמאל עלה ברבע מס' בלבד:
    R - 2.00 - 2.25 X 80
    L - 3.25 -1.75 X 90

הוספת תגובה

• ועוד שאלה קטנה...

דורי
    04/09/2010

מה קורה לגבי היחשפות לשמש אחרי חודש אחרי חצי שנה?
    ראיתי שיש כמה ששאלו לגבי משקפי שמש... יש בעיה כלשהי עם העיניים מבחינת חשיפה לשמש? אני חייב ללכת עם משקפי שמש כל החיים במהלך היום? חחחח או שזה רק בהתחלה אחרי הניתוח?...

למשל אני מתכנן טיול סקי לאחרי הניתוח נגיד בכמה חודשים... ששם השמש גם באה מלמעלה וגם יש החזר מהשלג אז זה פי 2 שלג (ובן דוד שלי שלא עשה ניתוח לא הלך עם משקפי שמש והתעוור זמנית ליום - אז יש פה סכנה גדולה מהבחינה הזו).... א ז אם עברתי ניתוח כממה חודשים לפני - יש בעיה עם זה? עדיף שאני לא אצא לטיוחל אחרי? או כל החיים??

אני פשוט מבולבל... חח

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• בזמן הריפוי (לא כל החיים)

ד''ר נדב בלפר
    12/09/2010

יש להקטין החשיפה לשמש - ולכן ממליצים על משקפי שמש טובות

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• כל הניתוחים

ד''ר נדב בלפר
    12/09/2010

מלטשים את הקרנית. זה הרעיון. הניתוח מיועד לטיפול בראיה לרחוק - לא קרוב
    לכך אין עדיין טיפול מוכח

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לגבי ניתוח עתידי נוסף?

דורי
    14/09/2010

אם מישהו עושה ניתוח לתיקון הראייה עכשיו... ואחרי הרבה שנים (כשהוא בגיל 50-60) יש לו בעיה בעין.. אז אפשרי לעשות ניתוח חוזר? ניתוח נוסף?
    או שבגלל שכבר נעשה ניתוח בעבר ועובי הקרנית קטן יותר מבמקור אז ישנה אפשרות שלא יהיה ניתן לעשות ניתוח נוסף?

ואחרי כחודש אז לא אמורה להיות רגישות לשמש... ואפשר ללכת בלי משקפי שמש ולעשות הכל כמו לפני הניתוח (מבחינת חשיפה לשמש), נכון?

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ילד יום

ד''ר נדב בלפר
    16/09/2010

שלום
    איני יודע מה יהיה אז. כעת יש אנשים שביתעו הניתות לפני 20-15 שנים ועוברים ללא בעיה ניתוח נוסף (אם המדדים מתאימים) או ניתוח קטרקט לפי הצורך
    משקפי השמש מומלצים תמיד לכולם. אחרי ניתוח PRK או LASEK - לחודשיים ימים באדיקות
    גמחט

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• הסרת משקפיים
    מיקי
    01/09/2010

רציתי לשאול האם אני יכולה לעבור ניתוח הסרת משקפיים במידה ואני סובלת מפזילה? האם יש דרך לשפר אותה?
    אודה לכל מידע בנושא לגבי טיפול אפשרי והיכן ניתן לקבלו

תודה רבה מראש

לבדיקת התאמה
    סגירה
    הסרת משקפיים

הוספת תגובה

• ניתוח לייזר ופזילה

פרופ' ישראל קרמר
    08/09/2010

שלום רב,
    פזילה איננה מהווה הוראת נגד לניתוח לייזר לביטול משקפיים. לעיתים קרובות ניתוח הלייזר משפר בעייה של פזילה במידה ומדובר ברוחק ראייה (+) המלווה לעיתים קרובות פזילה מסוג מסויים. לכן אני מציע לבוא לבדיקה על מנת להעריך את סוג הפזילה וסוג התשבורת של המשקפיים.

בברכה,

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• lasek או interlasik
    רועי
    01/09/2010

שלום, אני בחור צעיר בן 25 בריא, בעל מספרים נמוכים יחסית (2 בימין ו-2.5 בשמאל)
    עובי קרנית טובה לפי מה שנאמר לי 530 בערך, עפ"י הבדיקה שביצעתי נמצאתי תקין לכל סוגי הניתוחים, שאלתי היא:
    מהו הניתוח הנכון בעבורי (LASEK OR INTERLASIK) ? ברור לי בדיוק מה מבוצע בכל ניתוח, מהו תהליך ההחלמה וכו, אך מאחר ויש לי אפשרות בחירה אני קצת מבולבל ולא בטוח איזה ניתוח עליי לעבור?
    השאלה היא: לבחור צעיר ובריא שמתאים לכל סוגי הניתוחים , איזה ניתוח מומלץ לבצע?
    תודה.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    lasek או interlasik

הוספת תגובה

• lasek או interlasik

פרופ' ישראל קרמר
    08/09/2010

שלום רב,
    הניתוח מסוג LASEK או PRK הוא ניתוח בטוח ויעיל. היות והוא לא כולל את המרכיב הכירורגי של חיתוך הקליפה בשלב הראשון של הניתוח , יש לקחת בחשבון כי ההחלמה הראיתית בעקבותיו תהיה איטית יחסית לניתוח מסוג INTRA LASIK שהוא ניתוח בעל שלב כירורגי של חיתוך הקליפה וביצוע ליטוש הלייזר מתחת לקליפה. ההחלמה הראייתית לאחר ניתוח הINTRALASIK היא מהירה מאוד- כ24 שעות וגם נוחה מאוד היות ואין כאבים כפי שיכול לקרות בימים הראשונים לאחר ניתוח מסוג LASEK.

בסה"כ התוצאה הראייתית תהיה אותה התוצאה לאחר שני הניתוחים, אך בעקבות ניתוח הLASEK יש לקחת בחשבון שהיא תושג לעיתים רק אחרי חודש-חודש וחצי ובימים הראשונים לאחר ניתוח הLASEK תהיה אי נוחות משמעותית.

בברכה,

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שיטת הPRK
    ישראל
    01/09/2010

1) לפני כמה זמן היא פותחה?

2)אם הבנתי שזו שיטה יותר בטוחה,
    ואם הבנתי שבשיטה זו לא מורידים כלל ולו שכבה דקיקה ביותר מקרנית העין בשונה משאר השיטות,
    האם הבנתי נכון?

3) והאם זה אומר שמי שנמצא מתאים לשיטה זו עליו להעדיף שיטה זו על פני שאר השיטות הקיימות?

4) מה מעלתה ויחודיותה (אם יש אכן מעלה ויחודיות) ע''פ השיטות הקודמות או המקבילות?

5} והאם זו שיטה רווחת אשר נמצאת בכל המכונים להסרת משקפיים,? 'אם' לא בכולם מדוע? האם מחמת שעדיין לא רכשו [הן מסיבות תקציב וכו' או מכל סיבה בירוקרטית] או מחמת שלא כולם סומכים ע''ז כמשהו בטוח ועדיף על פני הקיים?

תודה מראש וסליחה על האריכות, פשוט בדפדוף ע''פ שאר השאלות בפורום לא מצאתי [או אולי לא הבנתי]תשובות ברורות לאלו השאלות

לבדיקת התאמה
    סגירה
    שיטת הPRK

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' ישראל קרמר
    02/09/2010

ישראל שלום רב,
    1. שיטת ה PRK קיימת שנים רבות, למעשה מאז שנת 1992
    2. בשיטה זו מבצעים שיוף שטחי של שטח פני הקרנית ללא חיתוך קליפה
    3. על מנת לבדוק התאמה לשיטה זו או לשיטה אחרת חייבים לעבור בדיקה במערכות הבדיקה של המכון שלנו כדי שאוכל לענות על כך
    4. היא שיטה בטוחה, ללא כירורגיה אך ההחלמה שלאחריה לא נעימה מס' ימים וההחלמה הראייתית איטית
    5. שיטת הליטוש היא שונה במכון עיניים בהשוואה למכונים האחרים. עקב שימוש בטכנולוגיה הנקראת CUSTOMVUE.

בברכה, פרופ' קרמר

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה