מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם ניתן לעשות תיקון אחרי PRKדורי02/11/2010
הבנתי מהרופא שאחרי לאסיק אפשר (התיקון יהיה PRK)
אבל השאלה שלי אם אחרי PRK אפשר לעשות ניתוח תיקון מאותו סוג, או שיש בעיה עם זה..?
בנוסף רציתי לשאול מה העובי קרנית המינימאלי שיכול להיות לבן אדם - ה"קו האדום" שאותו לא עוברים.
לי יש קרנית בעובי של 540, והבנתי שעבור כל מספר מורידים 15-20.
עכשיו המספר שלי הוא 4.5... זה אומר שמורידים 90 -> וישאר 450... האם זה תקין? האם אפשר לעשות על ה450 האלה תיקון בעתיד אם צריך (אמן ולא צריך חח)
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן לעשות תיקון אחרי PRK - תגובה
ד``ר עמי הירש07/11/2010שלום, הקרניות שלך עבות. המכשירים כיום מאשרים הסרה גם של 13 ו- 14 מיקרון לכל מספר, עומק הליטוש אינו פועל יוצא רק של כמות מיקרונים פר מספר אלא מתייחס גם לקוטר הליטוש (שמתייחס לקוטר האישון).
אין כל בעיה אחרי ניתוח PRK לבצע ניתוח נוסף מאותו הסוג.
בברכה,
דר' עמי הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- חודש לאחר ניתוח לייזר בשיוףח01/11/2010
שלום
לפני כחודש עברתי ניתוח לייזר בשיטת השיוף
אני רואה מצויין ויש לי שתי שאלות
1 אני לא סובלת מיובש וכו' אלא מדי פעם מול מחשב או תאורה יש לי עקצוץ בעין
והעין קצת מציקה ודומעת ,מה ניתן לעשות?
2 אני עכשיו מסיימת את בקבוקון התחליפי דמעות
השאלה אם לקנות ולהמשיך לשים 3 פעמים ביום
אני לא סובלת מיובש בעיניים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
ח01/11/2010אני לאחר חודש מהניתוח
האם זה בסדר שאני אשתמש במכונת שיזוף עם הכיסוי מגן לעין או שעדיף להמנע בחודשים הקרובים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהחודש לאחר ניתוח לייזר בשיוף - תגובה
ד''ר נדב בלפר07/11/2010כדאי להמשיך עם תחליפי הדמע מס חודשים ו...... לא כדאי שיזוף טיבעי או מלאכותי גם למספר חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עובי קרניתהילה31/10/2010
לפני הניתוח PRK-CV היה לי עובי קרנית באזור ה580
כמה יש לי עכשיו?
האם אחרי ניתוח יורד פחות או יותר אותו מספר אצל כולם או שזה לא קבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובי קרנית - תגובה
ד''ר נדב בלפר31/10/2010זה תלוי מה המספר שנותח
בעיקרון זה מחסיר (מדקק) בממוצע של 15-20 מיקרון לכל דיאופטר (מספר, כולל צילינדר) שטופל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- סינוורים והילותנדב תומר31/10/2010
שלום, עשיתי ניתוח לפני כשבוע ויש לי סינוורים והילות. אני רוצה לדעת אם זה עובר ואם כן אז מתי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוורים והילות - תגובה
ד''ר נדב בלפר31/10/2010שלום נדב (גם אני)
שבוע אחרי זה ממש סביר. תלוי בסוג הניתוח - אך בעיקרון זה אמור להשתפר בהדרגה
תתחדש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אינטראלאסיק או לאסיקיוסף28/10/2010
יש רופאים בארץ ובעולם הטוענים שהשיטה הכי חדשנית היום היא אינטראלסיק
לייזר החותך קרנית ולא המיקרותכם , הסכין החותכת קרנית ויש רופאים כמו פרופסור פרוכט שטוען שהכי חשוב הרופא ולא זה עם לייזר או לו וכן יש לו המכשיר הכי טוב בארץ עם 4D עם צילינדר והילה
אודה לכם על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינטראלאסיק או לאסיק - תגובה
ד''ר נדב בלפר31/10/2010לא ממש ראיתי כאן שאלה שניתן לענות עליה
אם אתה מחפש בורר בין האופציות- לדעתי לא תמצא אותו מהימן יותר אם הוא וירטואלי אלא חי ונושם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עין עצלההילה27/10/2010
ביצעתי ניתוח prk בעין העצלה לפני שבוע אני רואה הרבה יותר טוב ויש לי מרחב ראייה גדול יותר איני יודעת מה המספר ומה חדות הראייה..
קראתי שיש גישה שאומרת שאפשר לתקן עין עצלה גם אחרי גיל 7 רציתי לדעת למי זה מתאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין עצלה - תגובה
ד''ר נדב בלפר31/10/2010שמח לשמוע שכבר יש לך שיפור
יש שיטה לא חודרנית בשם neurovision
העוזרת בגבולות טיפול שונים. בחיפוש קצר באינטרנט תמצאי מידע נגיש.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מספר קטן אחרי השתלת עדשהאורי27/10/2010
אם לאחר ניתוח השתלת עדשה(ארטיפלקס) נשאר מספר קטן תוך כמה זמן ניתן לתקן אותו בלייזר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר קטן אחרי השתלת עדשה - תגובה
ד''ר נדב בלפר31/10/2010אחרי בדיקת התאמה , יציבות של חצי שנה ו.... תיאום ציפיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- טשטוש לאחר ניתוח לאסיקשני26/10/2010
בס"ד
שלום, לפני שבוע עשיתי ניתוח לייזר בעיניים ע"י חיתוך.
ואני מודאגת כי כשאני רואה אורות בלילה הם מאוד מפוזרים.
כמו רמזורים ופנסי מכוניות...
זה נורמלי?? זה אמור לעבור עם הזמן??
תודה מראש
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טשטוש לאחר ניתוח לאסיק - תגובה
ד''ר נדב בלפר31/10/2010שבוע אחרי זה ממש סביר. תלוי בסוג הניתוח - אך בעיקרון זה אמור להשתפר בהדרגה
תתחדשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- חדות ראיייה נמוכהאורי26/10/2010
יש לי מספרים גבוהים (10-) וצילינדרים גבוהים ( 4-) וגם עם משקפים איני רואה חד. האם לאחר ניתוח לייזר/השתלת עדשה אוכל לראות טוב יותר ממה שאני רואה כיום עם משקפיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדות ראיייה נמוכה - תגובה
ד''ר נדב בלפר31/10/2010זה לרוב אינו צפוי..........
אבל - עם מינוס 10 יש הקטנה משמעותית של הדמות עם משקפיים ויש קצת ייתרון לעדשות מגע או ניתוח.
יש גם אפשרות שילוב עם שיטת neurovision
הכל בתלות בנתוני הבדיקה שלך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אל דר' נדבדניאלה25/10/2010
רציתי להודות לך על תשובתך ואני מתאימה לניתוח ומספרי לא גדל והרבה תודה יום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל דר' נדב - תגובה
ד''ר נדב בלפר25/10/2010בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עיניים אדומות כל הזמןסיון25/10/2010
שלום רב,
עברתי ניתוח להסרת משקפיים בשיטת PRK לפני כעשרה חודשים ומאז אני סובלת מאדמומיות מסביב לאישונים ויובש תמידי. הדבר מפריע לי מאוד ונראה מאוד לא אסטתי. האם מדובר בתופעה חולפת? האם יש דרך להקל על האדמומיות? האם מותר להשתמש בטיפות סטילה או ויזולין להפחתת האדמומיות?
לתשובתכם, אודה.
נ.ב
נותחתי ע"י ד"ר דוייב ממרפאת עיניים של לוינגר.
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים אדומות כל הזמן - תגובה
ד''ר נדב בלפר25/10/2010סטילה ויזולין ודומיה מהווים טיפול קוסמטי (מלבין את העיניים) אך יכולים להחמיר את היובש ולכן אינם מומלצים כטיפול קבוע
תחליפי דמע הן המתאימות ביותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהיש תרופת סבתא
מ21/11/2010גם אני עברתי ניתוח לייזר ויש לי אדמומיות כזו לעיתים רחוקות, זה באמת לא נראה טוב, הרופה לא עזר, אבל יש תרופת סבתא...לטפטף כמה טיפות של תמצית תה של ויסוצקי(שיהיה חזק)בלילה לפני השינה...תוך יומיים זה נעלם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהיש תרופת סבתא - תגובה
ד''ר נדב בלפר21/11/2010אני מעדיף את התה שלי דרך הפה - ולא ממש חזק
תמצית התה יכולה להחמיר את הגירוי ואינה רעיון כל כך טוב, לטעמי. הייתי מציע בכל זאת תחליפי דמע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אני כבר שבועיים לאחר הניתוחאריק ס.24/10/2010
שלום לרופאי הפורום המלומדים,מתי באמת ניתן לשפשף את העיניים לאחר ניתוח LASIK (חיתוך), ובנוסף,מתי אמורה לחלוף תחושת האי נעימות בעיניים + ההילה\הקרניים ממקורות אור בלילה (הדבר הופך את הנהיגה בחושך כמעט לבלתי אפשרי).
והאם כבר ניתן ממש להרטיב את העיניים ???
תודה עכל תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני כבר שבועיים לאחר הניתוח - תגובה
ד''ר נדב בלפר24/10/2010חודש או יותר - עדיף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה,אז
אריק ס.25/10/2010גם לשפשף וגם להרטיב לאחר חודש ? מה לגבי תחושת ההילה והקרניים? הבנתי שזה טבעי לחלוטין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח לייזרסימה24/10/2010
אני בת 43 , מרכיבה משקפיים
המספרים שלי לקרוב 2.25 ולרחוק 0.75
בבדיקות קודמות :
מ: 12/2006 לקרוב היה 1.5 OD
1.25 OS
מ: 04/2008 לקרוב היה 1.5 OD
1.25 OS
בבדיקה מ- 03/2010 לקרוב היה 2.00 OD
1.75 OS
נכון להיום לקרוב 2.25 בשני הצדדים ולרחוק 0.75
כמו כן לא הצליחו להתאים לי עדשות מגע מולטיפוקל
שאלתי היא האם במקרה שלי ניתן לבצע ניתוח לייזר?
ואם כן, האם יחזיק לי לכל החיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לייזר - תגובה
ד''ר נדב בלפר24/10/2010שלום סימה
אין כל ניתוח ש"יחזיק לחיים" כי הניתוח מתקן את הקיים ולא מונע את השינויים בעתיד. כל ניתוח
מלבד זה - התיקון לקריאה (קרוב) אינו עדיין בשיא תפארתו......... הייתי מחכה בשל אי היציבות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- 3 ימים לאחר ניתוח lasikאיציק23/10/2010
היום 3 ימים לאחר הניתוח,משעות הצהריים אני מרגיש שאני רואה פחות טוב כלומר רואה בהיקות מסוימת שאני צופה בטלויזיה.ומרגיש בכללי שהראיה פחות טובה (טישטוש מסויים).בבוקר הראיה היתה מצויינת ועכשו פחות,אני לוקח את כל הטיפות שצריך לפי המלצת הרופא.האם זה טיבעי או שיש ממה לחשוש?הביקורת הבאה היא בעוד 3 וחצי שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3 ימים לאחר ניתוח lasik - תגובה
ד''ר נדב בלפר24/10/2010זה ממש טיבעי
התנודות הללו צפויות
גש לרופא אם יש החמרה או הפרשה או כאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- פלגים prkגילה23/10/2010
לאחר שלושה שבועות מהניתוח הרופא שם לי פלגים ואני איתם עדיין. בימים האחרונים עין שמאל בבוקר מלאה בהפרשות לבנות ואני מרגישה שיש לי קרום דביק מעל העין כל היום. האם זה קשור לפלגים או שזה לא מזיק שהם עדיין בעין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלגים prk - תגובה
ד''ר נדב בלפר24/10/2010אם אילו פלאגים זמניים הם יימסו לאחר חודשיים לערך
מה שאת מתארת מצריך בדיקה לוודא שאין דלקת
גשי לרופאך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)