פורום הסרת משקפיים בלייזר - יש לך שאלה?

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• ניתוח לייזר ארגון
    אביטל
    21/07/2010

שלום רב,
    אני מתעניינת לגבי ניתוח לייזר,אולם אינני סגורה על איזה ניתוח הכי מומלץ.מספר המשקפיים שלי הינו 10 בשתיי העיניים.הבנתי מרופא עימו התייעצתי שהשיטה הנכונה היא אינטראלסיק.אולם כשביררתי מול מרכז מסוים,המליצו לי על ניתוח PRK.השאלה שלי -איזה ניתוח יותר מומלץ במספרים גדולים.
    שאלה נוספת שיש לי היא:מה קורה במהלך הריון.לא הבנתי האם המספר משתנה תמיד? או שיש מקרים שלא? האם הוא חוזר להיות אותו מספר כמו שהיה או מספר נמוך יותר?האם ניתן לדעת מראש האם יהיה לי שינוי במספר?מה לגבי ניתוח תיקון?

ועוד שאלה קריטית עבורי-אני עוברת בעוד מספר ימים ניתוח בלייזר ארגון לתיקון וטיפול בחורים ברשתית.האם פה ישתנה סוג הניתוח המומלץ?האם זה ניתוח מסוכן?כמה זמן אחרי ניתוח שכזה מומלץ לגשת לניתוח לייזר לתיקון הראייה?

מודה לכם מראש,

אביטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    ניתוח לייזר ארגון

הוספת תגובה

• ראשון ואחרון

ד''ר נדב בלפר
    21/07/2010

לייזר הארגון המשמש להלחמת הרשתית - אינו משפיע על ההחלטה לאיזה ניתוח להסרת משקפיים לבצע או על תוצאותיהם. אחרי החלמת הרשתית מהטיפול ניתן להתקדם.
    סוג הניתוח נקבע רק מול הרופא המנתח שבדק את כל הנתונים מעינייך ויכול לדון עימך על היתרונות והחסרונות של כל סוג.
    בהריון - לא ניתן לנבא למי - אך יש נשים אצלן מספר המשקפיים משתנה (ללא תלות בניתוח זה או אחר), ואצל רובן יחזור המספר לקדמותו לאחר סיום ההנקה.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח לייזר למרות צלקת בקרנית
    נועם
    21/07/2010

שלום אני בן 21. ולפני כחצי שנה היה לי כיב בקרנית בעין אחת עקב שימוש בעדשות מגע,ולאחר טיפול העין הבריאה אך נותרה לי צלקת בקרנית..אציין כי היא דיי במרכז העין,אך עדיין היא לא מפריעה לי לראייה למרות מיקומה (אני לא רוצה להיות חד משמעי מכיוון שאני לא יכול לדעת מה כל כך ההבדל בטיב הראייה לפני הצלקת,אבל אציין שהיא לא מפריעה לי בכל אופן.) רציתי לדעת אם זה מונע,או מוסיף סיכון! לביצוע ניתוח לייזר לתיקון הראייה. אשמח לתשובה מפורטת לגבי האפשרות אם בכלל לניתוח במקרה כזה. המון תודה!

הוספת תגובה

• יש אפשרות עקרונית

ד''ר נדב בלפר
    21/07/2010

אולם הפירוט ייתכן רק לאחר בדיקה של עינייך ולא בכלליות
    בברכה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח בשיטת LESK
    דודו
    20/07/2010

שלום שמי דודו עברתי ניתוח לפני 5 חודשים בשיטת השיוף עד היום אני לא מרגיש שיפור המספרים שלי היו קטנים יחסית אחד ורבע בכול עין עים צילינדר חצי אני מודאג לאור המצב נותחתי באמריקן לייזר

לבדיקת התאמה
    סגירה
    ניתוח בשיטת LESK

הוספת תגובה

• כשמסירים מספר יחסית קטן

ד''ר נדב בלפר
    20/07/2010

ההבדל ממה שראית לפני הניתוח הוא פחות מורגש.
    גש למכון בו נותחת ותוכל לברר מה התוצאה
    בברכה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי להתחיל לחשוב על ניתוח תיקון?
    רועי
    20/07/2010

שלום רב,
    לפני 4 חודשים עברתי ניתוח לייזר בשיטת PRK.
    המספרים שלי לפני הניתוח היו כ- 5 בכל עין וצילנדר קל בעין ימין.
    השבוע עברתי בדיקת ראייה, ולצערי, חששותי כי ראייתי אינה תקינה לחלוטין- התאמתו.
    מתברר, כי אומנם המספר התאפס- אך נוצר לי כשלושת רבעי (3/4) צילינדר בכל עין.

בפועל, ראייתי למרחק אינה חדה, כפי שמצופה בשלב זה, לאחר זמן כה רב לאחר הניתוח, אני מרגיש שאין לי מספיק מיקוד, כך שכיתוב למשל אני רואה כפול (כאילו יש לאותיות צל).
    גם בקריאה מן המחשב, ממרחק מסויים קיים טשטוש/ ראייה כפולה של הכתב או הילה מסויימת.

אודה לכם האם תוכלו לשתף אותי במשמעות הדבר. האם ניתן לומר שהניתוח כשל וכי עליי לבצע ניתוח תיקון?
    כמו כן, במידה והתשובה לכך חיובית, האם כאשר מדובר בתיקון, המשמעות היא ניתוח PRK מחדש, עם כל הכרוך בכך?

בתודה מראש,

רועי

הוספת תגובה

• שלום רועי

ד''ר נדב בלפר
    20/07/2010

הניתוח לא כשל שכן ראייתך היום ללא משקפיים היא תיפקודית. הרקמה של כל אדם מחלימה מעט שונה מחברו, הן בתוצאה והן בקצב. לרוב זו נחשבת תוצאה טובה מאד לניתוח - אך עדיין ייתכנו שינויים לטובה - גם לאחר חודשים מהניתוח. אם יש ביה ספציפית כמו שמשתמע מדבריך (כמו למשל כפל ראיה) כדאי להעריך את מצב העין - כולל, אולי, מיפוי קרנית לנסות לזהות אם יש בעיה ספציפית. אם וכאשר יוחלט על ניתוח תיקון/השלמה - הוא אכן ניתוח PRK לכל דבר. בברכה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדל בראיה בין העיניים
    יוסי
    20/07/2010

שלום רב
    לפני חודש עברתי ניתוח מסוג lasek + cv בשתי העיניים.
    יומיים שלושה לאחר הניתוח ראיתי מעולה בשתי העיניים לפרקים.
    הראיה בעין ימין שלי השתפרה פלאים והראיה בה די יציבה, אך הראיה בעין שמאל הדרדה לחלוטין, כשאני רואה איתה מטושטש לגמרי. (לפני הניתוח ראיתי בה הרבה יותר טוב)
    כמו כן אני מרגיש בעין שמאל יובש קל וצריבות מידי פעם .
    רציתי לדעת אם השוני בין העיניים הוא טיבעי, ולהסיר אבן מליבי.

תודה מראש

לבדיקת התאמה
    סגירה
    הבדל בראיה בין העיניים

הוספת תגובה

• הבדלים בין העיניים

פרופ' ישראל קרמר
    20/07/2010

יוסי שלום רב,

באופן כללי ההחלמה הראיתית לאחר ניתוח מסוג LASEK היא איטית והדרגתית, ולעיתים שונה בין עין אחת לשנייה, היות והיא תלוייה בתהליכי ריפוי ביולוגיים של גדילת תאים וחלוקת תאים מסוגים שונים. תהליכים אלו יכולים להיות שונים בין 2 העיניים וגם דרגת היובש שונה לעיתים בין שתיהן.
    לכן הראייה בעין אחת תחלים יותר לאט.
    יש להעזר בסבלנות עד לבדיקה של 3 חודשים מהניתוח ולהמשיך להשתמש בסטרואידים ובטיפות נגד יובש, על פי הנחיות הרופא המטפל.

בברכה,

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תאילנד אחרי PRK
    אור
    18/07/2010

שלום

אני עברתי ניתוח PRK בעין אחת לפני כחודש. את העין השניה עדיין לא ניתחנו מפני שלפי המלצת הרופא, רצוי להמתין עוד מספר שבועות.

אני מתכננת לטוס לתאילנד לתקופה של חודש בספטמבר (זה יהיה כשלושה חודשים לאחר ניתוח העין הראשונה).

שאלתי היא: האם עבר זמן מספיק כדי שאוכל לנסוע? (לפי הרופא מצבה של העין המנותחת טוב מאוד). האם לנתח גם את העין השניה לפני הטיול או להמתין לאחריו כדי שיהיה זמן ריפוי ארוך יותר?

אשמח לשמוע את עצתך

תודה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    תאילנד אחרי PRK

הוספת תגובה

• נשמע שכן

ד''ר נדב בלפר
    18/07/2010

קחי תחליפי דמע למקרה של גירוי או יובש ( אם כי בתיילנד לח למדי)
    טיול נעים

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לנתח גם את העין השניה?

אור
    19/07/2010

או שעדיף להמתין לאחר החזרה מהטיול?

תודה על התשובה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' ישראל קרמר
    25/07/2010

שלום רב, בד"כ תקופת ההחלמה לאחר ניתוח זה היא חודש ימים בממוצע. יש לעשות את החישוב של מועד הניתוח כך שיהיה חודש ימים לפחות לפני נסיעתך לתאילנד.
    יש לקחת בחשבון שתצטרכי להשתמש בטיפות סטרואידים במהלך הטיול.

בברכה,
    פרופ' קרמר

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח להסרת משקפיים בלייזר
    יצחק
    18/07/2010

שלום לכם,

אני מעוניין לדעת, האם ניתוח להסרת משקפיים בלייזר נחשב לניתוח קוסמטי.

תודה מראש

יצחק

לבדיקת התאמה
    סגירה
    ניתוח להסרת משקפיים בלייזר

הוספת תגובה

• לא קוסמטי

ד``ר עמי הירש
    18/07/2010

יצחק שלום זה נחשב לניתוח פונקציונלי (תפקודי) הוא לא בא רק ליפות את מראה הפנים אלא מאפשר ראייה ללא משקפיים או עדשות מגע. מבחינת החוק הוא נחשב לא רפואי.
    אלא במקרים של התוויות מיוחדות

בברכה דר' הירש

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח KASK עזרה דחוף !
    אור
    18/07/2010

בן זוגי עבר לפני 6 ימים ניתוח בשיטל LASK, במכון עיניים, הוציאו לו את העדשה יום אחד לפני התאריך כי היו לו כאבים חזקים, יום למחרת הלכנו שוב לרופא כי הוא הרגיש גוף זר בעין בצד שמאל והרופא אמר שיש הצטלקות בקרנית אבל לא התרגש מזה ולא נתן טיפול שונה.
    אני ממש בלחץ שזה מסוכן?
    מה זה אומר הצטלקות?
    הוא רואה מאוד מטושטש ובמיוחד בעין עם ההצטלקות?
    מה עושים ומתי במצב כזה חוזרים לשגרה? כרגע אינו יכול לעבוד ולקרוא ?
    אשמח לתשובות דחוף תודה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    ניתוח KASK עזרה דחוף !

הוספת תגובה

• הצטלקות

ד``ר עמי הירש
    18/07/2010

שלום רב,
    אין כל סיבה להתרגשות. ההצטלקות עליה מדובר היא בעצם של שכבת התאים החיצונים של הקרנית (האפיתל) המתחלפת בצורה טבעית בגופנו במהלך כל החיים כל 3-4 ימים ולפיכך אכן אין כל סיבה לשנות את הטיפול התרופתי ה מקובל ואני מצפה שחדות הראייה תשתפר במהרה.
    בברכה דר' הירש

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח Lasek/ASA/PRK
    יעל
    17/07/2010

שלום,

נבדקתי השבוע במכון עיניים בעזריאלי ונמצאתי מתיאמה לניתוח Lasek\ASA.
    יש לי כמה שאלות:
    1. יש לי GPC בשתי העינים כבר שנים, שלא ניתן לריפוי. לאחר התייעצויות עם רופאים רבים וטיפול ע"י הפסקת שימוש בעדשות מגע למשך שנה ולאחר מכן שימוש בטיפות: Zaditen, FML ולאחר מכן ניסיון של עשרות סוגי עדשות מגע רכות, נאמר לי כי ככל הנראה לא אוכל להשתמש בעדשת מגע יותר. הוסבר לי כי לאחר ניתוח Lasek יש לשים עדשות מגע טיפוליות למשך 5 ימים. מאחר ושימוש בעדשות מגע גורם לי לצריבה ולתחושת כאב גדולה בעין אפילו לאחר חצי שעה משימת העדשות בעין, אני חוששת כי לא אוכל לשים עדשות מגע למשך 5 ימים והעיינים שלי ידחו אותן. העלתי בעיה זו בפני הרופא, אך הוא הסביר לי שמדובר בעדשות טיפוליות. משום ששימת עדשות מגע בניתוח מסוג זה הכרחית ומונעת זיהומים כאלה ואחרים, אני חוששת כי למרות שהרופא ישים לי את עדשות המגע, העיניים שלי ידחו אותן בגלל ה -GPC ואז הסבירות לזיהום וסיבוכים תעלה.
    שאלתי היא האם חששותי מוצדקים? האם אכן עדשות טיפוליות שונות משמעותית מעדשות רכות? האם עלי לשקול ניתוח מסוג אחר?
    המספר שלי הוא: R-1.75- 0.25*95 L-1.75-0.25*80
    עובי הקרנית - 530 בשתי העייניים.
    2. כמה ימים אחרי ניתוח מסוג זה לא רואים כלום? וכמה זמן צריך לשבת בחדר חשוך? (האם במשך כל 5 ימי ההחלמה לא ניתן לקרוא/ לראות טלוויזיה/ מחשב...איך מעבירים את ימי ההחלמה?)
    3.כמה זמן אסור לשטוף את העיניים /לגעת בהן / לשפשף אותן? (אני חוששת מאוד בגלל הגירוי של העדשות...)
    4. האם הכאב הצפוי הוא גדול או שבמדובר בעיקר באי נוחות?
    5. באיזה מכשיר משתתמשים ב"עיניים" לסוג ניתוח זה והאם הוא החדיש ביותר הקיים בארץ?
    6. מה הסיכון ליובש ולהילה בסוג ניתוח זה ואיך מטפלים בכך? (מקריאה מעמיקה בפורום זה אני מבינה שזו בעיה שכיחה אחרי הניתוח).
    6. לא הומלץ לי על ווייבפרונט על ידי הרופא שבדק אותי. האם עלי לשאול אותו מדוע? (הבתי ששיטה זו תורמת ליצירת תוצאות מודוייקות יותר)
    7. יש לי מבחן סיום MA בסוף נובמבר שמצריך 2 חודשי למידה די אינטנסיבית וקריאה מרובה. הבנתי שההחלמה מניתוח Lasek ארוכה יותר ויכולה להימשך חודשים. מתי היית ממליץ לי לעבור את הניתוח בהתחשב במבחן?

מתנצלת מראש על ריבוי השאלות. לצערי ביום בו הגעתי לבדיקה היו הרבה מאוד אנשים שהמתינו לבדיקה ולתחושתי הרופא בדק אותי היה מעט קצר בזמן והרגשתי לא נוח לשאול את כל השאלות שהיו לי..

תודה מראש ושבוע טוב

לבדיקת התאמה
    סגירה
    ניתוח Lasek/ASA/PRK

הוספת תגובה

• תשובות לשאלותייך

פרופ' ישראל קרמר
    19/07/2010

יעל שלום,
    1. ההחלמה לאחר ניתוח מסוג זה היא קשה בד"כ ומלווה בתחושות לא נעימות ב 4 הימים הראשונים. עדשות המגע גורמות לגירוי בעיניים במשף מס' ימים נוספים אך טיפות הסטרואידים מביאות לרגיעה מסויימת. קחי בחשבון תקופת החלמה לא נעימה של 7 ימים בממוצע. העדשות הטיפוליות די דומות לאופטיות, אך מעט דקות יותר ועבירות לחמצן.
    2. ההחלמה הראייתית תיקח בין שבועיים לארבעה שבועות, תלוי בתהליכי הריפוי
    3. אסור להכניס מים לעיניים ולפנים במשך 7-8 ימים, עד לריפוי מלר
    4. יש לעיתים כאב ותחושות לא נעימות במשך 4 ימים
    5. דור חדש של לייזר אמריקאי מסוג VISX STAR-4
    6. לעיתים מתפתח יובש במשך 3 חודשים ויש להשתמש בתחליפי דמעות למיניהם
    7. ליטוש לייזר מסוג WF מונע הילות בלילה ותוצאותיו מדויקות. אני מאד ממליץעליו
    8. נראה לי שניתוח מסוג INTRALASIK יביא להחלמה מהירה מאד אצלך אך עלי לבדוק את נתונייך בעצמי
    בברכה,
    פרופ' קרמר ישראל

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה קטנה

יעל
    19/07/2010

ד"ר ישראל קרמר שלום,

תודה רבה על תושבותיך.

אשמח לכמה הבהרות נוספות.

1. האם העובדה שעדשות המגע הטיפוליות מעבירות חמצן מקלה על הגירוי שיווצר בעקבות ה- GPC? אנ שואלת כי אני חוששת שהעדשות יפלו לי מהעיניים (מה שעלול לעודד זיהום לפימה שהבנתי) עקב הגירוי נוצר לדבריך בעקבותן ויתגבר ככל הנראה בעקבות ה - GPC.
    האם במקרה של GPC חריף כמו שלי, שלא מאפשר למעשה שימוש בעדשות מגע ניתוחהמצריך שימת עדשות מגע למשך 5 ימים, לא מהווה סיכון, שהעיניים ידחו את העדשות?
    2. הרופא אצלו נבדקתי בעיניים לא דיבר איתי על ווייבפרונט, אלא רק על ASA, בעוד ממליץ על כך? האם אתה ממליץ לי לשאול את הרוםא שבדק אותי לגבי WF?
    3. לגבי המלצתך להיבדק שוב ולשקול את ניתוח האינטרלאסיק. לאחר קריאה מעמיקה בפורום זה ובפורומים נוספים ראיתי שלא מעט רופאים טועני כי בניתוחמסוגזה - ישנם מקרים בהם ייתכנו בעיות בחיתוך או בהצמדות חזרה של המתלה, דלקת בין המתלה לקרנית שמתחתיו, צמיחת תאים תחת המתלה. בנוסף, במשך תקופה ארוכה חוזק ההצמדות של המתלה לקרנית חלש יותר מאשר חוזק הקרנית המקורי, ובתנאים מסוימים של טראומה לעין יכול המתלה להיות מוסט. מדובר אמנם במצבים לא שכיחים, אך ב-PRK הם אינם קיימים. אשמח לשמוע ממך את עמדתך לגביסיכונים בניתוח אינטראלסיק.

שוב תודה רבה והמשך שבוע טוב,

יעל

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום יעל

דר דומינץ
    11/08/2010

ראשית עלי לציין כי כל השאלות שציינת הינן חשובות ונכון את עושה לבקש מענה מדוייק ומורחב לפני קבלת כל החלטה להיכנס לטיפול לתיקון ראייה בלייזר.
    1. אלרגיה כרונית לעדשות מגע GPC שאת מציינת , בפני עצמה אינה פוסלת לביצוע תיקון ראיה לייזר.
    אכן אחת ההגבלות לסובלים ממנה היא הפסקת השימוש בעדשות די לצמיתות.
    ניתוח מסוג lasek ASA (שהוא ניתוח PRK לכל דבר ועניין ללא שום ייחודיות בגין תהליך ביצוע הניתוח או זמני ההחלמה שלו ) מצריך עדשת מגע טיפולית לערך 5 ימים לאחר הטיפול.
    מניסיוני האישי במקרים אלו , שימוש בסטרואידים ובדמעות מלכותיות לאחר הניתוח מונעים את התגובה האלרגית לעדשה הטיפולית המושמת לך בעין.
    ההמלצה שלי היא שימוש מסיבי בימים אלו בדמעות מלכותיות. ושוב מניסיוני במקרים כגון שלך אין בעיה לעין לשרוד את 5 הימים הנדרשים לה עם העדשה , לעיתים ישנה גם אפשרות להוריד את העדשה מוקדם יותר מ 5 ימים אך אין אפשרות להתחייב לכך והדבר בתלוי בקצב החלמה האפיטל שלך על הקרנית.

2. "לא רואים כלום " ציטוט מהשאלה שלך .. הוא משפט שלא נכון ולא קרוב לנכון לאחר שום סוג של ניתוח לתיקון ראיה בלייזר.
    אני גם רוצה להאמין שאף רופא בתחום לא הנחה אותך לשבת בחדר חשוך 5 ימים ...
    לאחר ניתוח מסוג PRK שכולל טיפול משטחי על הקרנית שכבת האפיטל מוסרת ולכן נגרמת לעין בעיקר אי נוחות שיכולה לכלול אפילו כאבים וחדות ראיה לא מספקת.
    אבל בשום מצב את לא לא רואה כלום . את נכנסת רואה מטושטש ללא משקפיים לניתוח ויוצאת ממנו מידית רואה אפילו קצת יותר טוב ממה שנכנסת.
    במהלך 5 - 7 ימים לאחר הטיפול עצמו יכולות להיות תנודות בחדות הראיה שלך עד להתיצבות מלאה שיכולה לקחת גם עד חודש אבל בכול השלבים את רואה !
    ישיבה במקום לא מואר - יכולה להתייחס לזה שכאמור בימים הראשונים לאחר הניתוח אור בוהק של שמש או פלורסנט יכול לסנוור או להציק ולכן ההמלצה שלי היא להיות עם משקפי שמש בימים אלו.
    ההחלטה אם לראות טלויזיה או מחשב היא סובייקטיבית ותלויה בעיקר ביכולת שלך לבצע אותה אין פה מניעה משימוש כדבר שיכול להשפיע לרעה על קצב ההחלמה שלך.
    שוב מניסיוני סביר להניח שב 3 הימים הראשונים תתקשה לראות טלויזיה או לעבוד על המחשב .

3. אסור לשטוף את העיניים בצורה ישירה בין 3 - 5 ימים מהטיפול , אני מניח שבכול ביקורת שלך אצל הרופא ינחו אותך בהתאם לקצב ההחלמה של העין.
    לשפשף את העיניים - אני ממליץ אף פעם ! אבל אני מניח שלשאלתך תוכל לנגוע בעיניים בחופשיות יותר לאחר כשבוע .

4. כאבים לאחר ניתוח PRK הם מאוד אישיים , אני מכיר לקוחות שלא סבלו בכלל מכאבים וכאלו שסבלו מאוד. מניסיוני מדובר על 3 ימים ראשונים שהתחושה בעין יכולה להיות לא נעימה.
    בכול מקרה אנו ממליצים על קוקטייל כדורים מסויים + טפות הרדמה שאנו מספקים במכון ללקוחות שעוברים טפולי מסוג זה לשימוש מוגבל במהלך 3 הימים הראשונים לאחר הניתוח.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה

דר דומינץ
    11/08/2010

5. מכיוון שאני רופא המנתח במכון מתחרה לעיניים אני מעדיף לא לענות על השאלה הזו. אני מאוד ממליץ לך לבדוק את הסוגיה הזו באמצעות מכשיר נייטרלי - גוגל .

6. יובש והילות לאחר ניתוחי לייזר הם תופעות שכיחות לפרק זמן של עד 3 חודשים לאחר הניתוח . תופעות של הילות ויובש ארוכים יותר מפרק זמן זה של 3 חודשים ראשית הינם נדירות מאוד, ויכולות להיות קשורות למגוון סיבות שאת רובן אפשר לצפות טרום ניתוח כגון אישונים רחבים במיוחד , או מסיבות רפואיות מורכבות יותר שלא פה המקום להרחיב עליהם.
    אני רק אציין שכיום בטכנולוגיה בה מנתחים כל המכונים להסרת משקפים בלייזר בארץ מצויידים בטכנולוגיות שנמצאות בשימוש ב 4 שנים האחרונות בעולם ששיפרו את פרופילי השיוף של המכשירים להתמודדות גם עם תופעות אלו לאחר הניתוח . ואכן מניסיוני בשנים הראשונות של הניתוחים סבלו לקוחות באחוזים גדולים יותר מהפועות האלו . כאמור ב 4 שנים האחרונות הטכנולגיה קיימת יש מכונים שרכשו אותה רק לאחרונה.

7. טיפול בטכנולוגיית וויבפרונט במכון care היא בסיסית וכל המנותחים שלנו מטופלים על ידה ללא קשר לסוג ניתוח או מספר וללא תוספות תשלום . זה הטיפול הטוב ביותר שכל עין צריכה כיום לקבל . לא ברורה לי האבחנה שקיבלת .

8. לאחר טיפול PRK לא הייתי ממליץ להיות במחוייבות של למידה אינטנסיביות לפחות כחודש לאחר הניתוח.

בברכה,
    דר יובל דומינץ - מנהל רפואי care הרשת הבינלאומית לתיקון ראיה בלייזר

הכותב הינו מנהל רופאי בחברת care vision ואין לראות בהודעה זו כהמלצה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח הסרת משקפיים בלייזר פעם שנייה
    אריאל
    17/07/2010

בגיל 20 עם מספר מינוס 4.5 עשיתי ניתוח להסרת משקפיים בלייזר , בcare שלוש שנים הראייה היתה שש שש ואחר כך הראייה התחילה להידרדר היום אחרי 6 שנים יש לי 2- ואני שוב לובש משקפיים , עדשות מגע אני לא יכול לשים ומשקפיים באמת לא מתחשק לי לשים שוב , אז הברירה היחידה שלי זה לעשות ניתוח חוזר , הלכתי למרפאה הם אמרו לי שמצב הקרנית טוב מאוד ואין בעייה לעשות שוב ניתוח , אבל הם רוצים שאני יהיה במעקב שנה כדי לראות שהמספר לא עולה .
    השאלות שלי :

האם יש אפשרות שגם אחרי ניתוח פעם שנייה המספר שוב ייעלה לי וזה בעצם לא משנה אם אני ייעשה שוב זה תמיד יחזור ?

אני קצת סובל מסינוור קל בלילה האם זה יכול להחמיר ?

האם מבחינה בריאותית אין סכנה לעשות שוב , אפילו שלפי מה שהם אומרים הקרנית שלי עבה ?

בשביל מה הם רוצים שאני יהיה במעקב הרי ברור שהמספר ימשיך לעלות ??

הוספת תגובה

• תשובה-תיקון

ד``ר עמי הירש
    18/07/2010

שלום,
    בהחלט לא ברור שהמספר ימשיך ויעלה... נותחת בגיל 20 ויתכן שהמספר נכון למועד הניתוח הראשון עדיין לא התייצב. כאשר עולה לדיון נושא של ניתוח נוסף ברור שעדיף ללכת על הצד הבטיחותי ביותר ולוודא שאכן לפחות שנה המספר יציב לפני שמחליטית לבצע ניתוח נוסף.
    בברכה דר' הירש עמי

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• לעשות בכוונה תיקון יתר בלייזר
    טל
    16/07/2010

האם מומלץ לבצע תיקון יתר של חצי מספר על מנת שאם יגדל המספר זה יכסה את זה?(אני בן 24)

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר עמי הירש
    18/07/2010

טל, בהחלט כן. וזאת מתוך שיקול דעת שיתכן ובכל זאת תהיה עלייה וה"עודף הטיפולי" יתכן מענה לכך.

בברכה דר' הירש עמי

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• יובש ותוצאה גרועה

עשיתי ניתוח prk לפני 12 שנים.
    במשך הזמן חזר לי הצילינדר והיה לי בעין ימין 1 ובשמאל 1.25
    גיליתי גם שבעקבות הניתוח נפגעה לי איכות הראיה והרגשתי שאני מאמץ את העיניים .
    לפני שנתיים עשיתי שוב ניתוח customised prk בתיקווה לשפר את איכות הראיה.
    היתה לי החלמה מאוד איטית של שנה ובסוף בעין ימין נשאר לי אותו מספר - צילינדר 1 ובשמאל ירד ל 0.5 . כמו כן איכות הראיה בעין ימין עדיין לא טובה.
    כמו כן נוצר לי יובש קשה בעיניים עד היום.
    מעבר לזה שאני מתכוון לנסות לשים פלאגים, רציתי לשאול האם ייתכן שאם היו מטפלים בי
    בזמן ביובש התוצאות היו טובות יותר, גם מבחינת היובש שנוצר, וגם מבחינת הראיה.
    אני זוכר שעד 3 חודשים ראיתי גרוע מאוד בעין ימין, ואחר כך התחלתי להשתמש פעם בשעה בתחליף דמעות, ואז המצב השתפר מאוד במשך שנה.
    אני שואל את זה כי ראיתי שד"ר קרמר כתב בהודעה קודמת שהלחות בעיניים חשובה להחלמת הקרנית ולתוצאות הסופיות.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    יובש ותוצאה גרועה

הוספת תגובה

• יובש

ד``ר עמי הירש
    18/07/2010

אני בהחלט חושב ששימוש בפלגים שהוצע לך תחילה פלגים זמניים ובאם תהנה מהאפקט שלהם יוצעו לך פלגים קבועים יהיה יעיל עבורך. אופציה נוספת היא שימוש בטיפות עיניים בשם רסטזיס אותן יש לקחת לפרק זמן ממושך.
    בברכה,
    דר' הירש

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• קורס צלילה לאחר ניתוח לאסק
    ערן
    13/07/2010

שלום
    ביצעתי לפני חצי שנה ניתוח לאסק אצל דר הירש. אני מאד מאד מרוצה מתוצאות הניתוח ואין לי תופעות לוואי כלל. אני מעוניין לעשות קורס צלילה ורציתי לוודא שאין מגבלה כלשהי לבצע את הקורס חצי שנה לאחר הניתוח.
    **אציין כי אחד מהמבחנים בקורס הצלילה דורש להסיר את המשקפת בעומק הים ולהשאר עם העיניים פתוחות במים מספר דקות (זה החלק שנראה לי רלוונטי יותר לשאלה..)

תודה רבה

ערן

לבדיקת התאמה
    סגירה
    קורס צלילה לאחר ניתוח לאסק

הוספת תגובה

• ערן שלום,

ד``ר עמי הירש
    18/07/2010

ערן שלום, גם אני צוללן . אין לך נכון להיום כל מגבלה לבצע את קורסי הצלילה השונים בהצלחה ותיהנה... דר' הירש

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• קוצר ורוחק ראיה
    ענת
    13/07/2010

נבדקתי ונמצאתי מתאים לניתוח להסרת משקפיים.הרופא המליץ לי על שיטת PRK.אני סובל גם מרוחק וגם מקוצר ראיה,בערך במספר 2.5 .הרופא אמר שבעיין אחת יתקן את הקוצר ובשניה את הרוחק ושתי הבעיות תפתרנה.
    האם יש סכנה בכך?
    מה לגבי ההחלמה,האם זה מאריך את זמן ההחלמה?
    מה אחוזי ההצלחה בשיטה כזו?
    תודה מראש !

לבדיקת התאמה
    סגירה
    קוצר ורוחק ראיה

הוספת תגובה

• קרוב ורחוק

ד``ר עמי הירש
    18/07/2010

שלום רב, הייתי שמח לקבל יותר פרטים:
    1. מספרים (אופטיקה)
    2. גיל

בברכה דר' הירש

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת וניתוח
    נעם
    12/07/2010

לפני כחודשיים נבדקתי במרפאת עיניים בעזריאלי ונמצאתי מתאים.
    קצת לפני בדיקת ההתאמה הלכתי לרופא עיניים לגבי בעיה שהייתה לי כבר כמה זמן עם העיניים.
    הרופא החליט שמה שיש לי זה כנראה דלקת לחמית אלרגית ולפי מה שבדקתי באינטרנט הסימפטומים שלי מתאימים גם למה שנקרא בלפריטיס.
    רציתי לדעת אם אחד משני המצבים האלה משפיע לגבי ההתאמה לניתוח.
    בתודה, נעם.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    דלקת וניתוח

הוספת תגובה

• דלקות

ד``ר עמי הירש
    18/07/2010

נעם שלום, בלפריטיס הינו גירוי כרוני של העפעפיים ולעיתים נדירות המחלה תלווה בנשירת ריסים ובתחושת יובש. במידה ובדיקת ההתאמה שלך (כולל נושא בדיקת היובש) היו תקינים, אין בכך התווית נגד לבצע ניתוח.
    בברכה דר' הירש עמי

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה