מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח ללא מגע יד אדם בכללאבי06/08/2010
שלום רב,
אני בחור בן 28 עם משקפיים (עין אחת -7.15 עם צילנדר 0.25 ועין אחרת 3.50 עם צילנד 0.50).
לפני מס' שנים שקלתי לעשות ניתוח לתיקון ראיה ולכן דיברתי עם אחד המנתחים בארץ שהיה מאד נחמד ואף הכניס אותי לחדר ניתוח ע"מ לראות כיצד מתבצע הניתוח ושאין לי ממה לחשוש.
אני לא זוכר כעת איזה סוג של ניתוח ראיתי שם אבל אני זוכר שמה שהרתיע אותי מאד זה שהרופא "שיחק וחיטט" בעין של המנותח בכלי מסוים (דומה קצת לאחד הכלים שיש אצל רופא שיניים) וזה מה שהכי הרתיע אותי כי אני פשוט לא מסוגל לחשוב שיגעו לי בעין ומאותה סיבה אני לא מצליח להרכיב עדשות מגע.
שאלתי היא האם היום לאור כל התפתחות המכשור של הלייזר ישנם שיטות לניתוח ללא שום מגע יד אדם בעיין כלומר שרק לייזר עושה את העבודה ב100% ובשום שלב אין נגיעה של הרופא בעין עצמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המגע הוא מינימאלי - ויש אילחוש
ד''ר נדב בלפר08/08/2010מצויין. נראה מפחיד מהצד - אך אם תשאל מישהו שעבר - יספרו לך כי לא מרגישים בזמן הניתוח
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- כמה שאלות אחרי ניתוח אינטראלאסיקאור05/08/2010
עברתי ניתוח אצל לוינגר לפני יומיים ורציתי לברר מספר דברים:
מתי אפשר לחזור לנהוג?
האם עשן סיגריות מפריע או יכו לגרום נזק כלשהו?
אני אמור להתחיל לעבוד בקיר טיפוס שרוב הזמן יש בו עננת מגנזיום האם זה יכול לגרום נזק כלהו?
יש לי דימומים בלבן של העין, מתי זה עובר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח אינטראלאסיק
פרופ' ישראל קרמר08/08/2010ההחלמה הרפואית והראייתית היא באופן כללי מהירה לאחר ניתוח מסוג זה . מומלץ להתחיל לנהוג כעבור 3 ימים אם האיה טובה.
אין בעיה עם עשן סיגריות , אך כדאי להשתדל שלא יכנס לעיניים.
עבודה בקיר טיפוס , רק אחרי כחודש לערך מהניתוח, תלוי בהחלמה הרפואית וביובש.
הדימומים יעברו אחרי חודש לערך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- האם יש ניתוח להסרת משקפי קריאה?רונה05/08/2010
אני בת 44 בריאה בד"כ מרכיבה משקפי קריאה מספר 1.75 וראיה למרחק (משהו חדש) מס' 1
האם ניתן לעשות ניתוח להסרת שני זוגות המשקפיים? מאוד קשה לי התלות הזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת משקפי קריאה
פרופ' ישראל קרמר08/08/2010שלום רב,
ניתן ביעילות רבה לבטל את המשקפיים לרחוק ולגבי משקפי הקריאה, ניתן לבטל אותם באופן חלקי בלבד ורק בעין אחת, בשיטת המונוויזן, עין אחת רואה מקרוב ועין אחת מרחוק.
עילך להגיע לבדיקה על מנת להווכח האם את מתאימה לשיטת ה monovision.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- על לייזר וצילינדריוסי04/08/2010
שלום
צילינדר בעין שמאל 1.75-1.7 ומספר מינוס 0.25 או 0.
צילינדר קטן יותר של 0.25 יש בעין ימין עם פלוס 0.25 או 0.
גיל 42.09
באופן כללי לא זקוק למשקפיים.
עין ימין, למעשה בסדר גמור,
אולם רוצה לשפר את הראייה בעין שמאל בגלל הצילינדר וכדי שלא לפתח עין עצלה.
כיצד ניתן לסייע?
האם כדאי להתעסק עם לייזר בתנאים אלה מבחינת סיכוי / סיכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר נדב בלפר04/08/2010עין עצלה לא מתפתחת בגיל מעל 8 - 10 שנים , כך שמזה אין לך מה לדאוג
הנתונים שציינת מתאימים לרוב, לניתוח לייזר - אך נראה לי שהמספר לא ממש מצדיק - אלא אם תתעקש לאחר שתימצא מתאים ותבין את ההשגות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשלום יוסי
דר ויסוקובסקי12/08/2010למרות התיאור שאולי נראה מדוייק מאוד קשה לי להתייחס לנתונים שאתה מציג .
תצטרך לעבור בדיקת התאמה מלאה הכוללת מבדק מורחב של אופטומטריסט.
יש לבדוק את פוטנציאל הראיה בעין שמאל , האם היא כבר היום עצלה ? אולי בכלל נתוני העין לא יאפשרו ניתוח מלכתחילה.
דבר נוסף שיש לבחון במעמד הבדיקה , בהקשר לגילך הוא נושא הקריאה. יש סיכוי סביר שאם עין ימין שלך רואה תקין ללא צורך במשקפיים תיקון המינוס שיש לך בעין שמאל ירע את מצבך בקריאה.
שוב שני הדברים האלו יכולים להיבחן בצורה מדוייקת במעמד בדיקת אופטומטריסט בשלב בדיקת ההתאמה שלך .
בהצלחה,
דר מרק ויסוקובסקי - רופא עיניים מנתח במכון care הרשת הבינלאומית לתיקון ראיה בלייזר.
הכותב הינו מנהל רופאי בחברת care vision ואין לראות בהודעה זו כהמלצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עדשות מגעמורן03/08/2010
הננ משתמשת בעדשות מגע חודשיות קבועות, כלומר שבמשך חודש אינני מורידה אום, ישנה איתם, מתקלחת איתם וכמובן הכל באישור רופא עיניים שנמצא איתי במעקב, והוא שם לי אותם פעם בחודש בהתחלה הן הציקו לי מאוד במיוחד בבוקר ולפי דברי הרופא העיניים שלי יבשות ולכם אני משתמשת בטיפות נגד היובש שעוזרות לי מאוד, רציתי לדעת מה אתם יודעים על עדשות מגע מהסוג הזה האם הם טובות? כמו כן אני מאוד מעוניינת לעשות את הניתוח לייזר אך כרגע אין לי אפשרות כלכלית, אך בכל זאת רציתי לדעת האם המחיר של הניתוח והסוג ניתוח קשור למספרים בעיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ממש
ד''ר נדב בלפר04/08/2010שלום מורן
איני יכול לייעץ בנוגע לעדשות מגע
כל מכון מתמחר את ניתוחיו באופן שונה.... אין אפשרות אלא להיבדק ולברר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- וירוס הEBV/CMV עם הטיפול התרופתיאסי01/08/2010
לאחר ניתוח הLASEK שאני מיועד לעבור השבוע, ישנן טיפות וכדורים שאני אמור לקחת למס' שבועות או חודשים ביניהם אנטיביוטיקה וסטרואידים בטיפות (VIGAMOX ו-MAXIDEX).
השאלה שלי היא אם הוירוס EBV או CMV (מחלת הנשיקה) נמצא אצלי בדם (כי עברתי את המחלה לאחרונה) - האם זה יכול לגרום לסיבוכים (הבנתי שיש איזשהו סיבוך בין אנטיביוטיקה למחלה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וירוס הCMV/EBV
פרופ' ישראל קרמר01/08/2010אסי שלום,
אין שום בעיה ואין שום קשר בין וירוס הEBV או CMV ותהליך הריפוי של הקנית לאחר ניתוח LASEK.
אין שם קשר בין טיפות הסטרואידים והאנטיביטיקה לוירוס הEBV.
בכל מקרה כדאי לעבור ניתוח כאשר המחלה האקטיבית נמצאת בשלב שקט לחלוטין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשלום אסי
דר ויסוקובסקי12/08/2010אין סתירה אין סיכון ואין שום בעיה עם נטילת הטיפות שהנחו אותך לאחר טיפול לתיקון ראיה בלייזר עם נוכחותה לאחרונה של מחלת הנשיקה בגופך.
בברכה,
דר מרק ויסוקובסקי - רופא עיניים מנתח במכון care הרשת הבינלאומית לתיקון ראיה בלייזר.
הכותב הינו מנהל רופאי בחברת care vision ואין לראות בהודעה זו כהמלצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- יובש לאחר ניתוח עינייםשני29/07/2010
שלום רב,
ביצעתי ניתוח לייזר להסרת משקפיים לפני כשנתיים וחצי בשיטת לאסק (LASEK).
בשנה האחרונה חזר לי יובש בעיניים.
ניגשתי לבדיקה במרפאה שבה ביצעתי את הניתוח ונאמר לי כי הכל תקין והומלץ לי להשתמש בטיפות הדמעה (ריפרש). המצב אכן השתפר, אך ברגע שהפסקתי את השימוש היומיומי בטיפות - היובש חזר.
יש לציין כי עבודתי לרוב היא מול מחשב.
האם תופעת הלוואי של היובש לאחר זמן רב מהניתוח היא חריגה?
מה ניתן לעשות כדי להפסיק את היובש הזה לצמיתות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש
ד''ר נדב בלפר29/07/2010שלום שני
היובש אחרי הניתוח חוזר למצבו שלפני הניתוח לאחר כמה חודשים (כפי שאת מתארת). יש אנשים רבים הסובלים מיובש - בין אם עברו ניתוח או לאו. בכל מקרה "מה שיבש צריך להרטיב" וברגע שאת מפסיקה לטפל - היובש שוב מפריע. אין טיפול קסם לסיום המצב אלא תחזוקה שוטפת
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח הסרת משקפיים - ראייה בלילה+שאמתן28/07/2010
שלום,
1. נבדקתי בשני מכונים שונים ונמצאתי מתאים לניתוח. באחד המכונים נאמר לי כי האישון שלי גדול יחסית, שהדבר ידרוש ליטוש קרנית בהיקף גדול יותר, ושישנו סיכון להילות בלילה. במכון השני לא נאמר לי דבר, אך כששאלתי על כך, נאמר לי שעם המכשיר עימו הם עושים את הניתוח אין כל בעיה עם גודל האישון שלי, ולא צפויות הילות בלילה.
איך הדברים מסתדרים האחד עם השני?
2. באף אחד מהמקומות לא דובר איתי על wavefront (מונח שמוזכר באתרים השונים) ושחכתי לשאול על כך. מקריאה באתרים הבנתי שהדבר מומלץ - אילו סיבות יכולות להיות לכך שלא המליצו לי על כך?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת - הבדל במכשירי הלייזר בי
מתן28/07/20103. האם ישנו הבדל (מבחינתי כמטופל) בין מכשירי הלייזר השונים, או שכולם עושים עבודה זהה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה???
מתן01/08/2010???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאלמונימי
ד''ר נדב בלפר08/08/2010יש הבדלים בין המכשירים והשיטות. לכן קיבלת מידע שונה
אפילו באותו מכשיר יש מס שיטות
ועל כל זה - יש מנתחים שונים עם גישות מעט שונות
WAVEFRONT - זו תוכנה של ליטוש המותאם אישית למפת המדידה של המטופל. יש תוכנה דומה לכל המכשירים (כל חברה קוראת לזה בשם אחר) והיום זה כבר בשיגרת הטיפול שלנו. שאל ספציפית במקום הניתוח ויסבירו לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה על המענה - שאלת המשך
מתן08/08/2010אם כך, האם עלי לבחור במקום בו נאמר לי כי אין כל סיכון לגבי הילות בלילה? כיצד אדע שהמכשור אצלם אכן מתקדם יותר, ושלא עובדים עלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהסמוך על המנתח שלך או
ד''ר נדב בלפר09/08/2010אל תעשה ניתוח
זה לא מוסך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- איפור לאחר ניתוח לאסקטל26/07/2010
לפני כשבועיים עברתי ניתוח לאסק. מתי מותר כבר להתאפר (בהנחה שכדי להוריד את האיפור צריך להשתמש במסיר איפור וקצת לשפשף את העין)? זה ממש חשוב לי!
וגם - האם המניעה מבריכה וים רלוונטית למים עצמם? מותר סתם ללכת לחוף הים בלי להיכנס למים? או שזה התחכמות והתגרות בגורל?
אודה להיענותכם
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איפור - לפחות חודש. שמש ללא מי ים -
ד''ר נדב בלפר29/07/2010או בירכה - אפשרי (לא לשכוח משקפי שמש)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- העין קטנה אחרי הניתוחמור26/07/2010
שלום
אני עברתי PRK מעל לחודש בעין אחת בלבד בנתיים. אני שמה לב שהעין המנותחת קטנה יותר מהעין שלא נותחה. אין לי סיבוכים ובביקורות הכל תקין.
מדוע זה כך? האם זה ישתנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי נפיחות קלה או חולשה קלה בעפעף
ד''ר נדב בלפר29/07/2010גודל העין אינו משתנה כלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשלום מור
דר ויסוקובסקי11/08/2010תופעה של צניחת עפעף קלה שיכולה להיראות כאילו העין קטנה יותר מכרגיל הינה תופעה מוכרת לאחר ניתוחי לייזר לתיקון ראיה.
הטיפול בסטרואידים לאחר הניתוח יכול להשפיע על שרירי העפעף ולגרום לצניחה הזו, בנוסף לרגישות של העין לאחר הניתוח ולתהליך הפנימי של ההחלמה שהיא עוברת.
דבר נוסף שיכול לגרום לתופעה הזו היא השימוש במפסק העפעפיים בתהליך הניתוח. יש סיכוי שאת רגישה לכל התופעות שציינתי או רק לחלק מהם.
בכול מקרה השורה התחתונה היא אופטימית , אנו מצפים להעלמות התופעה בין חודש לחודשיים לאחר הטיפול.
אז רק סבלנות אני מאמין שהכול יחזור לקדמותו .
בברכה,
דר מרק ויסוקובסקי - מנהל רפואי care - הרשת הבינלאומית לתיקון ראיה בלייזר
הכותב הינו מנהל רופאי בחברת care vision ואין לראות בהודעה זו כהמלצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- חודש לאחר PRKמור26/07/2010
היי
אני עברתי ניתוח PRK לפני קצת יותר מחודש. השבוע רק סיימתי עם טיפות (סטרודקס). כבר מספר ימים שיש לי מן תחושה מציקה, כאילו יש לי משהו בתוך העין.
האם יש מקום לדאגה? האם צריך לפנות אל הרופא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשמע כמו יובש- המשך עם תחליפי הדמע
ד''ר נדב בלפר29/07/2010פנה למנתח במקרה של ספק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשלום מור
דר ויסוקובסקי11/08/2010חודש לאחר ניתוח PRK התיאור שלך יכול להיות מוסבר כיובש בעין , תופעה מוכרת והגיונית לאחר הטיפול שעברת , כאשר הטיפול ביובש בשלב זה לאחר ניתוח הוא שימוש מסיבי יותר בדמעות מלאכותיות שאני מניח שקיבלת הנחיות להשתמש בהם.
אם כי הייתי ממליץ לך לגשת להיבדק ע"י רופא מיד על מנת לשלול כל סיבה אחרת מיובש שתצריך אולי התערבות מסוג שונה.
בהצלחה,
דר מרק ויסוקובסקי - מנהל רפואי care - הרשת הבינלאומית לתיקון ראיה בלייזר.
הכותב הינו מנהל רופאי בחברת care vision ואין לראות בהודעה זו כהמלצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עדשות ICL לקרטוקונוסשמוליק25/07/2010
האם עדשות ICL יכולות לפתור בעיית קרטוקונוס במקום השתלת קרנית??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת עדשות
פרופ' ישראל קרמר25/07/2010שלום רב, השתלת עדשות תוך עיניות יכולות לפתור רק חלק מהבעיה האופטית הקשורה בקרטוקונוס היות ולא ניתן לבטל את כל הצילינדר הגבוה הקשור בד"כ בקרטוקונוס ובנוסף לכך הצילינדר שנוצר כתוצאה מהקרטוקונוס הוא בד"כ לא סימטרי והעדשה התוך עינית איננה יכולה לתקן את חוסר הסימטריה של הצילינדר. בכל מקרה יש לחכות להתייצבות של שינויי הצילינדר על רקע מחלת הקרטוקונוס כדי לבצע ניתוח מסוג זה עם תוצאה יציבה.
בנוסף לכך אנו לא משתילים עדשות מסוג ICL יותר עקב התפתחות קטרקט בעקבות השימוש בה אלא רק עדשה מסוג Artisan/Artiflex עם צילינדר שהיא מושתלת בלשכה הקדמית ולא על פני העדשה הטבעית כמו ה ICL.
בברכה, פרופ' קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לאחר שבוע ו4 ימים של ניתוח מסוגדוד23/07/2010
PRK
הורדתי את העדשות
כבר
שאני מתעורר בבוקר העיניים שלי צורבות ואדומות
ורק הג'נטיל גל מרגיע אותן
רציתי לשאול
האן זו תופעה מקובלת.?
ומתיי היא תחלוף ?
תודה מראש לעונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' ישראל קרמר25/07/2010שלום רב,
לאחר PRK תתכן תופעה של צריבה ויובש וכתוצאה מכך טשטוש ראייה למשך מספר שבועות לאחר הטיפול. הדבר נובע כתוצאה מתהליכי ריפוי איטיים שחלים באיזור ליטוש הלייזר השטחי, כתוצאה מריפוי איטי של שכבת תאי האפיטל הצפה את איזור הליטוש. הטיפול הטוב ביותר הוא טיפול סיכה בעזרת טיפול מסוג ג'נטיל ג'ל, הילוקומוד, היילוג'ל וכדומה. יש להמשיך את טיפות הסטרואידים עד הביקורת.
בברכה, פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשלום דוד
דר ויסוקובסקי12/08/2010התופעה שאתה מתאר יכולה להיות מוסברת ע"י יובש.
יובש היא תופעה שכיחה אחרי כל סוגי ניתוחי תיקון ראייה בלייזר.
אני מניח שקיבלת הנחיה לשימוש בדמעות מלאכותיות לאחר הניתוח , אני ממליץ להגדיל את השימוש בתקופה הקרובה אפילו לטיפה כל שעתיים.
ולהמשיך להשתמש בג'נטיל שקיבלת בלילה .
אל דאגה זה יעבור.
בברכה,
דר מרק ויסוקובסקי - רופא עיניים מנתח במכון care הרשת הבינלאומית לתיקון ראיה בלייזר
הכותב הינו מנהל רופאי בחברת care vision ואין לראות בהודעה זו כהמלצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לגבי ניתוחYUVI23/07/2010
שלום
אני אוטוטו בן 18 ויש לי מספר -4.5 בכל עין,ואני מתכנן לעשות ניתוח לייזר וכמה דברים לא ברורים לי:
1) חובה לחתוך את הקרנית/רשתית(מתבלבל ביניהם תמיד) או שהשיטה השתנתה?
2) אם לאבא שלי יש רשתית דקה במידה שהומלץ לו להמנע מלייזר ,יש סיכוי שזה עבר אליי בתורשה?
3) במידה והרשתית שלי גם דקה..אפשרי לעשות לייזר רק בשביל להוריד קצת את המספר ולהקל עליי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
פרופ' ישראל קרמר25/07/2010שלום רב,
קרוב לוודאי שאתה מתכוון לקרנית דקה מהמקובל באוכלוסיה הכללית. במידה והקרנית דקה, ניתן לעבור ניתוח מסוג PRK או LASEK המבוססים על ליטוש שטחי של השכבות השטחיות של הקרנית ולוכן בניתוח זה אין דרישה של קרנית עבה כדי להתאים לניתוח. לעומת זאת בניתוח עם חיתוך הקליפה מסוג INTRALASIK אותו אנו מבצעים במרפאתנו ישנה דרישה של עובי מינימלי של הקרנית על מנת להתאים לשיטה זו. אני מציע לבוא לבדיקה ולבדוק את עובי ומבנה הקרנית.
בברכה,
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהץודה על התשובה ועוד משהו
YUVI26/07/2010אז בכל ניתוח צריך לחתוך את הקרנית?
זה הדבר היחיד שאני חושש ממנו המחשבה על זה לא כ''כ נעימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלא! בPRK או לאסק - אין חיתוך
ד''ר נדב בלפר29/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה לפני שבוע וחצי ....ישראל21/07/2010
לפני שבוע וחצי בדיוק עשיתי ניתוח לייזר להסרת משקפיים מסוג PRK
הורדתי כבר את העדשות האלה
אבל יש לי
יובש אני רואה מטושטש
ויש לי הרגבה תמיד בבעין אחת של מציק כזה שיש משהו בתוך העין שמציק
בדרך כללי בעין ימין
אשמח לקבל עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבלנות
ד''ר נדב בלפר21/07/2010ההחלמה מניתוח זה ארוכה יותר ויש שלוקח גם חודש עד להתייצבות המספר. השתמש בטיפות שניתנו לך ובתחליפי דמע .... ולאט לאט יישתפר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)