מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסרת משקפים האם אפשרי- על בסיס....קובי05/06/2010
ראשית אציין לניסיתי לחפש בפורום תשובה, אבל מצאתי רק תשובות חלקיות.
העין אחת אני מינוס -2.75 ובשנייה מינוס -2.85
האם אני יכול לעבור ניתוח להסרת משקפיים בליזר?
תודה
קובי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק בדיקת התאמה תקבע
ד''ר נדב בלפר05/06/2010על פניו - אילו ערכים הניתנים לטיפול.....
אתה חייב להיבדק ולהבין את האפשרויות בטרם תחליט
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח להסרת משקפייםמיכאל04/06/2010
שלום לפני מספר ימים הלכתי לבדיקת התאמה לעדשות מגע, בבדיקה הרופא אמר שיש לי אשכולות אלרגיה בעפעף העליון ולכן לא אוכל להרכיב עדשות מגע מחשש לדלקות תמידיות בעיניים.
רציתי לדעת האם ניתן לבצע במקום זה ניתוח להסרת משקפיים?
כרגע המספר שלי הוא 2.75 בשתי בעיניים עם צילינדר קטן(לא יודע בדיוק כמה)
אם כן אשמח להמלצה על מרפאה/מכון טוב באיזור חיפה
אשמח לתגובה
מיכאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן - לא במקום
ד''ר נדב בלפר05/06/2010שלום מיכאל
אם תימצא מתאים לניתוח - תוכל לעוברו. לא כרגע - אלא לאחר תקופת מנוחה בת מס חודשים עד להרגעת עינייך. אולי תזדקק גם לטיפול עד אז (שאל בעצת רופא העיניים שלך). רק אז נוכל להעריך עד כמה הן סבלו מהשימוש הממושך בעדשות מגע, ומה הצפי לעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשלום נעמה
דר ויסוקובסקי06/06/2010יובש הוא אכן אחת מתופעות הלוואי שיכולות להתרחש לאחר ניתוח להסרת משקפיים בלייזר.
לעיתים במצבי יובש קיצוניים אף יכול להוות פרמטר לפסילה של לקוח במסגרת בדיקת התאמתו לניתוח.
אני ממליץ להגיע להיבדק בדיקת התאמה מלאה ומקיפה באחד המכונים להסרת משקפיים בלייזר.
חלק בלתי נפרד מהבדיקות הם בדיקות יובש.
אני בטוח שתוכלי לקבל תשובה הרבה יותר מדוייקת ואישית נכון למצבך כיום מרופא מנתח.
בהצלחה,
דר' מרק ויסוקובסקי מנהל רופאי קר ויז'ן סניפים אשדוד וירושלים.
הכותב הינו מנהל רופאי בחברת care vision ואין לראות בהודעה זו כהמלצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מספר קטן שחזר אחרי ניתוח אינטרלאסיקאור02/06/2010
שלום,
אני בן 24 ועברתי לפני כשנתיים ניתוח אינטרלאסיק, במספר גבוה יחסית (-7 וקצת צילינדר).
לאחרונה התחיל לי שוב מספר נמוך יחסית.
רציתי לדעת אם יש סיכוי שהמספר ילך ויגדל עד שיגיע לסדר גודל של מה שהיה לי (או מספרים נמוכים יותר- 2-3, אבל שגם בהם אי אפשר להסתדר בלי משקפיים).
אני חושב על ניתוח חוזר אבל רוצה לחכות עד שאהיה בטוח שהמספר עצר.
האם יש גיל מסוים שבו המספר מפסיק לחלוטין להשתנות?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר קטן שחזר-תשובה
ד``ר עמי הירש02/06/2010אביב שלום רב,
יתכן ולפני הניתוח הראשון עדיין האופטיקה בעין לא היתה יציבה לחלוטין ולכן הופיע קוצר הראייה הנמוך לאחר הניתוח. אפשרות נוספת מעצם העובדה שחלפו שנתיים לאחר הניתוח באחוזים נמוכים (בין 3 ל 5 %) עלול להופיע קוצר ראייה נמוך.
אגב, אין זה אומר שתזדקק לניתוח נוסף.
קיימות אופציות טיפוליות אחרות, לאוו דווקא ניתוחיות, כולל שיפור המצב בטיפות עיניים מסוג מסויים.
אני מציע לך לפנות לרופא המנתח שלך על מנת לשקול אפשרות זו.
בברכה
דר' עמי הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה, ושאלה נוספת לגבי הטיפות
אור02/06/2010קודם כל, תודה רבה על התשובה.
כמובן שאתייעץ גם עם הרופא שלי, אך בינתיים אשמח לשמוע על איזה סוג טיפות מדובר ומה שמן?
(בעיקר מתוך סקרנות ורצון שלי לבדוק את הנושא בינתיים).
האם אלה טיפות שנועדו לעצור/ להפחית את עליית המספר?
האם לדעתך לא סביר שיחזור להיות לי קוצר ראייה גבוה שיחייב שימוש במשקפיים?
(אני כמובן מודע לכך שזו הערכה בלבד, ולא על סמך שום ממצאים רפואיים וכד').
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאביב שלום,
ד``ר עמי הירש08/06/2010הרגרסיה היא לרוב למספרים נמוכים מאד, ובוודאי שלא למספרים איתם הגעת לניתוח.
לגבי סוג הטיפות, אלו טיפות שמיועדות להפחתת לחץ תוך עיני כתוצאה מפעולתן משתטחת הדופן הפנימית של הקרנית מה שלעיתים יכול להביא לשיפור של אפילו חצי או שלושת רבעי דיאופטר. אני אישית ממליץ תמיד לנסות את הטיפות לפני טיפול מתקן בלייזר. לדוגמה טיפות בשם טילופטיק.
בברכה,
דר' הירש עמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח לייזרMarina01/06/2010
שלום.
אני מעוניינת לעבור ניתוח לייזר ( -7 ו- 5 +צילינדר)
הבעיה היא, שאני לא מסוגלת לסבול מגע בעיניים ,מעולם לא הצלחתי לשים עדשות ואין מצב שאני עוברת את החוויה הזאת בראש צלול.
ברצוני לשאול, האם יש דרך כלשהי לעבור את הניתוח ואת בדיקת התאמה מבלי להרגיש שנוגעים לי בעין ? (הרדמה, גז צחוק או כל דבר אחר...)
במילים אחרות, האם יש פיתרון עבור אנשים שלא מסוגלים לסבול בדיקות פולשניות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן- אפשר. לא - פולשני
ד''ר נדב בלפר02/06/2010שלום אולגה. אנחנו מאלחשים (טיפות הרדמה) לפני כל חלק בבדיקה שיש קירבה או מגע בעין - לא מרגישים. נוכל להעריך יחד כמה זה סביר לניתוח (אם את מתאימה) ובמקרה קיצון - נוכל לבצעו עם טישטוש או הרדמה חלקית
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- טווח מספרים לתיקון ראיהרועי01/06/2010
מה טווח המספרים שעבורו ניתן לתקן ראיה, האם גם ניתן לתקן עם צילינדר ואם כן באיזה גודל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי בעוד הרבה גורמים
ד''ר נדב בלפר02/06/2010לא רק המספר או הצילינדר חשובים.
יש ניתוחי לייזר המתקנים בממוצע (שים לב ייתכנו מקרים בהם יותר או פחות) מינוס 10 או פלוס 5
יש ניתוחי השתלת עדשות בהם ניתן לתקן גם 20
כדאי לדבר ספציפית אחרי בדיקה ולא כוללני כל כך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשלום רועי
דר ויסוקובסקי06/06/2010טווח המספרים להורדה בניתוחי לייזר להסרת משקפיים יכולים להיות שונים בין סוגי המכשירים בהם הלקוח יטופל.
הטווחים אצלנו בקר ויז'ן על מכשיר האלגרטו הם:
במינוסים , מיופיה - -0.75 - עד 11 -
בפלוסים , היפרופיה - +0.75 - 5.5 +
צריך לזכור שהתאמה לניתוח כוללת מבדק של פרמטרים נוספים וחשובים לא פחות.
אני ממליץ בכול אופן לגשת להיבדק בדיקה מלאה ומקיפה בכול אחד מהמכונים להסרת משקפיים בלייזר המצויים בארץ.
בברכה,
הכותב הינו מנהל רופאי בחברת care vision ואין לראות בהודעה זו כהמלצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- יובש בעיניים וניתוח לייזרנעמה01/06/2010
שלום רב,
אני מרכיבה עדשות מגע כבר 15 שנה, בחודשיים האחרונים אני סובלת יותר מיובש ואדמומיות ולכן גם הפסקתי להרכיב עדשות. רופא העיניים המטפל טוען כי העין בריאה ויש רק מעט כלי דם בשטח החיצוני של העין שכנראה נובעים משימוש ממושך בעדשות. יש ימים שהעיניים נראות טוב ואילו יש ימים שמרגישות יותר יבשות ואף רואים מעט כלי דם (בהסתכלות מעמיקה). שאלתי - האם במצב כזה אפשר לעבור ניתוח להסרת משקפיים? אני יודעת שהניתוח יכול להגביר יובש......
בתודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש - תשובה
ד``ר עמי הירש02/06/2010שלום רב,
יובש לא נקבע על פי המראה הקליני בלבד של הקרניות כולל לא נושא חדירת כלי הדם לקרנית. ישנן לפחות 2 בדיקות ספציפיות לנושא היובש בעיניים ולמעשה תלונות היובש בעינייך נובעות ככל הנראה מהשימוש הממושך בעדשות המגע. לפיכך במהלך בדיקת ההתאמה מתבצעות בדיקות ספציפיות לנושא היובש ועל פיהן ניתן לקבוע מה מידתו.
בברכה,
דר' הירש עמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה רבה על התשובה
נעמה03/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשלום נעמה
דר ויסוקובסקי06/06/2010יובש הוא אכן אחת מתופעות הלוואי שיכולות להתרחש לאחר ניתוח להסרת משקפיים בלייזר.
לעיתים במצבי יובש קיצוניים אף יכול להוות פרמטר לפסילה של לקוח במסגרת בדיקת התאמתו לניתוח.
אני ממליץ להגיע להיבדק בדיקת התאמה מלאה ומקיפה באחד המכונים להסרת משקפיים בלייזר.
חלק בלתי נפרד מהבדיקות הם בדיקות יובש.
אני בטוח שתוכלי לקבל תשובה הרבה יותר מדוייקת ואישית נכון למצבך כיום מרופא מנתח.
בהצלחה,
הכותב הינו מנהל רופאי בחברת care vision ואין לראות בהודעה זו כהמלצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- יובש בעיניים - האמנם?אלי31/05/2010
אני כשבוע לאחר ניתוח לייזר בשיטת prk lasek , עכשיו קיבלתי את הטיפות refresh ליובש בעיניים אני לא משתמש בהם כי אני לא יודע מתי, מה זאת התחושה של היובש? מה אני אמור להרגיש? והאם זה הגיוני שאין לי יובש או שאולי יש לי ממש ממש מעט ופעם ב? (וזאת לאחר ניתוח לייזר) יש לציין גם שהעיניים שלי לא אדומות כלל ואני מרגיש טוב ולא סובל מכאבים ותופעות כלשהם שלאחר הניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בעיניים - תשובה
ד``ר עמי הירש02/06/2010שלום רב, בניתוחי לייזר לא תמיד תרגיש תופעת לוואי הנובעת מיובש. עצם טיפול בטיפות ההרטבה מהווה חלק חשוב בהתאוששות הקרנית מהניתוח, בתהליך הריפוי ובתוצאה הסופית. ולפיכך מקובל בין חודש לחודשיים להשתמש בטיפות הרטבה בצורה קבועה בלי קשר לתחושה כזו או אחרת של יובש.
בברכה,
דר' הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה -לילהעומר31/05/2010
למה בלילה כשאני רואה אור הוא גדל וניהיה עגול וכשאני מסונר את עיני אני רואה טוב יותר ?
זה יעבור מתי שהוא? מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריפוי
ד''ר נדב בלפר31/05/2010שלום אודם
אין לי מושג אם עברת ניתוח, מתי ואיזה?
אם אתה בתקופת החלמה מניתוח - זה שלב שגרתי.
אם לא - אנא פרט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהפירוט
עומר01/06/2010אני שנה אחרי ניתוח ליטוש...
בלילה (במקום חשוך)האור של הפנסים נמרחים קצת, אבל אך שהמקום מואר אז אני רואה רגיל...
אמרו לי שזה "הילות"....
למה זה קורה
מה עושים ואם זה יעבור לבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהמאד תלוי
ד''ר נדב בלפר02/06/2010לצערי תשובה זו רק גוררת עוד שאלות
חלק מהן קשורות במדידות לפני ואחרי הניתוח
בכל אופן - לעיתים רחוקות יש הילות אחרי ניתוח ליטוש (יש כמה סוגים) ויש אנשים עם הילות ללא ניתוח - בשימוש בעדשות מגע, למשל.
בכל אופן - ניתן לנסות להשתמש בטיפות המכווצות מעט את האישון בשעות הערב ועל ידי כך מקטינות את התופעת למינימום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אדום בלבן של העין לאחר PRKנטע30/05/2010
שלום רב
ב 15.04.10 עברתי ניתוח PRK CV .לאחר חודש ראיתי כבר ממש טוב ולפני שבוע -ב 24.5.10 עברתי בדיקת רופא של חודש וחצי והוא אמר לי להפסיק עם הטיפות דקסומיצין לחלוטין (שהייתי שמה 4 פעמים ביום) ולהשאר רק עם ריפרש וג'נטל ג'ל לפי צורך.
הפסקתי את השימוש בטיפות ונסיתי את הטיפות העיניים של ג'נטל במקום הג'ל של ג'נטל. שמתי בסה"כ רק פעמיים כל פעם טיפה אחת ולא שמתי יותר - וחזרתי לג'נטל ג'ל.כיומיים לאחר שהפסקתי את הטיפות דקסמיצין ולאחר שניסיתי את הטיםות של ג'נטל- הופיע לי אדום בלבן של העין- ממש חוטים של כלי דם וממש אדום .חדות הראיה לא ירדה- אני רואה טוב, אבל העניים נורא "עייפות" -ויש כל הזמן תחושה של עייפות בעיניים- כאילו לא ישנתי כל הלילה .
אני נורא מודאגת -האם נגרם נזק? מה עלי לעשות? האם זה הפיך? או שעכשיו אשאר ככה?
אשמח לתשובה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודם לאחר PRK
פרופ' ישראל קרמר30/05/2010תמי שלום רב,
מדבריך אני מבין כי מדובר בדלקת של העין ולכן אני ממליץ לך לחדש את הטיפול בדקסמיצין 2 פעמים ביום במשך 3 שבועות ולשים טיפות להרטבת העיניים של ריפרש שלוש עד 4 פעמים ביום במקום הג'נטיל. כמובן לבוא לביקורת בעוד שבועיים-שלושה.
לא להפסיק את טיפות הדקסמיצין עד הביקורת,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עכירות בעיניים אחרי ניתוח prkנורית29/05/2010
שלום, עברתי לפני ארבעה ימים ניתוח prk. מאז אני רואה לגמרי מטושטש, כמו בתוך עשן. בעין אחת יכולה קצת לראות עם מאמץ דרך האובך, אך בשניה כלל לא. מאז אין שום שיפור והקרנית שלי נראית למתבוננים מהצד עכורה לגמרי.
האם זהו תופעה מוכרת? אם כן, מה יכול לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עכירות
פרופ' ישראל קרמר30/05/2010נורית שלום רב,
בדר"כ החלמת חדות הראייה לאחר ניתוח מסוג PRK היא איטית מאוד והדרגתית, הממצא של עכירות הנראת לעין , בעין אחת, תמוהה בעיני ודורש בדיקה. העכירות יכולה לנבוע ממשקעים השוקעים על גבי העדשה (לכלוך של העדשה כתוצאה מהפרשות השוקעות על העדשה), או מהפרשה מתחת לעדשה או מתגובה דלקתית-הסננה באיזור הליטוש שמתחת לעדשה.
תופעה זו דורשת בדיקה דחופה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לידה לאחר הסרת משקפיים PRKחני28/05/2010
נותחתי לפני 9 חודשים היה לי מספר גבוה בשתי העיניים- 11.75
רציתי לדעת אם ישנה איזשהי סכנה לעיניים בלידה בעתיד
הרי שבזמן לידה יש מאמץ רב וגם לחץ על העיניים
כי זכור לי שבלידה הראשונה שלי היו לי כאבי עיניים יום אחרי הלידה- מן לחץ כזה בתוך העין
ואחרי בירור קטנטן נאמר לי ע"י רופא עיניים שבמספרים גבוהים לא טוב שהעין תתאמץ יותר מדי
מה לגבי עין לאחר ניתוח....?
אשמח לתשובה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה לאחר PRK
פרופ' ישראל קרמר30/05/2010שלום רב,
אין כל בעיה עם לידה רגילה לאחר ניתוח לייזר לביטול משקפיים וגם לא לאחר ניתח הPRK לקוצר ראייה גבוה. ישנה עובדה שעליך לזכור- באנשים שיש להם קוצר ראיה גבוה כמו שלך - כדאי לבצע בדיקה של הרשתית ההקפית לפני הלידה ולאחר הלידה על מנת לאתר שינויים ניוונים כגון קרעים או חורים הדורשים טיפול לייזר ספציפי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- איזו שיטה נחשבת הכי מתקדמת כיום?יואב27/05/2010
איזו שיטה נחשבת כיום למתקדמת ביותר בתחום. כשאני אומר זאת, אני מתכוון בעצם ל:
עם איזו שיטה הסיכוי לנזק בלתי הפיך הוא הקטן ביותר?
אני מדבר על כל רמה של נזק בלתי הפיך. מבחינתי גם יובש בעיניים לכל החיים הוא נזק בלתי הפיך.
ושאלה שניה, אם אפשר:
בעזרת השיטה המתקדמת ביותר, מהו הסיכוי לזנק בלתי הפיך כלשהו (שוב, ולו הקטן ביותר)?
אנא דברו איתי במספרים מדוייקים (1 ל-150, אחד ל-2000 ולא אחד לכמה מאות או אחד לכמה אלפים).
אשמח אם תביאו מקור לתשובתכם אבל כמובן שזה לא חובה.
רופא עיניים אחד אמר לי שהסיכוי לנזק בלתי הפיך כלשהו עומד על חצי אחוז. לדעתי, זו לא הסתברות נמוכה.
האם הדבר נכון?
תודה רבה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטות מתקדמות
פרופ' ישראל קרמר30/05/2010יואב שלום רב,
על מנת לענות לך בצורה מדוייקת על שאלותייך אתה חייב להגיע לבדיקה על מנת שאוכל לראות מה הנתונים של משקפייך, עובי הקרנית, צורת הקרנית והמבנה הטופוגרפי שלך ורק אז אוכל להגיד לך לאיזו שיטה אתה מתאים ומה היא השיטת הבטוחה ביותר עבורך.
באופן כללי קיימות שתי שיטות לניתוח לייזר להורדת משקפיים-
ניתוח אחד עם החלמה מהירה מאוד - הנקראintralasik שבו אנו חותכים קליפה בשלב הראשון של הניתוח בעזרת לייזר מתוחכם הנקרא אינטרא-לייזר במקום סכין שבה משתמשים שאר המכונים בארץ לשם חיתוך הקליפה. ניתוח זה הוא הרבה יותר בטוח היות ויצירת הקליפה על ידי הלייזר היא בטוחה מאוד יחסית לפעולת חיתוך על ידי סכין.
כמובן שעדיין קיים סיכון של זיהום או דלקת ששחיכותם היא נמוכה ביותר בסדר גודל של 1 לאלפי מקרים.
יובש בעיניים הוא יחסתי שכיח בשיטה זו והוא דורש טיפול בטיפות למשך חודשיים עד שישה חודשים לאחר הניתוח.
הישטה החלופית היא ליטוש לייזר של שטח פני הקרנית ללא חיתוך קליפה וליטוש מתחתיה. השיטה קרויה PRK/LASEK EK/ASA בשיטה זו ההחלמה הרפואית והראיתית היא מאוד איטית , תלוי בנתותי מספר המשקפיים.
היובש פחות שכיח לאחר שיטה זו.
נשמח לתת לך יעוץ לאחר בדיקה יסודית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- צביעת שיער לאחר ניתוח אינטראלסיקאיילת27/05/2010
שלום,
אני כ 10 ימים לאחר הניתוח ונמסר לי כי ניתן לצבוע רק אחרי שלושה שבועות,
מה הסיבה שנדרשת הימנעות מצבע שיער ? יש אפשרות בכל זאת לצבוע עם הגנה על העיניים?
אפילו להשאירן עם רטייה ? או בכל הגנה אחרת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צביעת שיער
פרופ' ישראל קרמר30/05/2010שלום רב,
לא מומלץ להשתמש בצבע לשיער במשך שלושה שבועות מפני שזהו חומר כימי שבמידה ויכנס לעיניים לאחר ניתוח לייזר עלול לגרום לנזק כימי.
יש להמתין שלושה שבועות ורק אז מותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה לגבי התאמה לניתוחאנה27/05/2010
שלום! אני מאוד רוצה לעשות ניתוח להסרת משקפיים אבל...
בנוסף ל-3-3.5 יש לי גם ניסטגמוס ואסטיגמציה וצילינדר גבוה מ0.5 האם יכולים לפסול אותי כבר על הנתונים האלה?
תודה מראש!
אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמה לניתוח
פרופ' ישראל קרמר30/05/2010אנה שלום רב,
ניסטגמוס איננו מהווה ברך כלל בעיה לניתוח לייזר לביטול משקפים אלא שאת שיטת הליטוש יש לבצע בעזרת רובוט שמצלם את העין לפני הניתוח ומאבחן את הצילנדר, דרגתו וצורתו. נתוני הרובוט עוברים למערכת הלייזר המטפל ובעזרת טכנולוגיה מותחכמת של עקיבה אוטומתית אחרי מיקום האישון, ניתן להתגבר גם על בעית הצילינדר וגם על תנועות העינים בזמן הליזר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה לד"ר נדב בלפראבי26/05/2010
ביום רביעי הבא אני אמור להגיע אליך לביקורת שלושה שבועות אחרי ניתוח
היום בדיוק אני שבועיים אחרי ניתוח ולפי ההוראות מהמרפאה אני אמור להפסיק כבר עם טיפות הויגמוקס .. שאלתי היא האם להמשיךך בכל זאת עוד כמה ימים או שלהפסיק בדיוק כפי שרשום בדף ההוראות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם הכל כשורה - פעל לפי ההוראות.
ד''ר נדב בלפר30/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה רבה..
אבי31/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)