פורום הסרת משקפיים בלייזר - יש לך שאלה?

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• הסרת משקפיים
    עדי
    17/05/2010

שלום,
    אני מאוד רוצה לעבור ניתוח להסרת משקפיים, אבל פוחדת.
    בכל אופן השאלה שלי היא האם אפשר לעבור את הניתוח קודם בעין אחת - לראות שהכול בסדר ואין נזקים - ואז (לאחר מס' שבועות) לעבור את הניתוח גם בעין השנייה? לא איכפת לי אם מדובר בהשקעה כספית נוספת.
    אודה לתשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    הסרת משקפיים

הוספת תגובה

• אפשרי. בהצלחה

ד''ר נדב בלפר
    17/05/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות 5 ימים לאחר ניתוח אינטראלסיק
    מיכל
    16/05/2010

לפני כ-5 ימים נותחתי ע"י דר' הירש, וכבר למחרת ביום הביקורת גיליתי שאני אכן רואה מעולה,
    אך יש לי שטפי דם בתוךהעיניים והייתי מאוד מודאגת מכך ונאמר לי גם ע"י דר' הירש וגם ע"י האחות כי תופעה זו לא חריגה וזה אמור לעבור לאט לאט תוך שבועיים עד שלושה שבועות.
    בכל זאת אני עד היום לא רואה שיפור , ודיברתי איתם גם טלפונית לפני יומיים , לברר אולי הטיפות לא מתאימות לי? ושוב נאמר לי שאין מצב וזה יעבור.
    היום במקרה עיינתי בעלון של הטיפות שניתנו לי(אנטיביוטיקה) שמצויין בתופעות לוואי:אם יש תחושת צריבה/עקצוץ או עיניים אדומות .
    תופעות אלה בעלות שכיחות נמוכה וחולפות בדרכ" תוך זמן קצר לאחר ההסתגלות לתכשיר.
    אני בכל אופן עדיין מרגישה את העקצוך הזה (חשבתי שזה בגלל האודם בעיניים)
    יש לי תור לביקורת חוזרת תוך שבוע מיום הניתוח ואני עדיין מודאגת מהעיניים שלי , אבקש את תשובתכם בדחיפות.
    תודה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר עמי הירש
    17/05/2010

מיכל שלום,
    עושה רושם שהמהלך הניתוחי שלך מעולה.
    המשיכי להנות מהראייה.
    האדמומיות כאמור תחלוף בטווח שבין שבועיים לשלושה והמלצתי האישית קראי פחות את העלונים הנלווים לתרופות השונות...
    להתראות בביקורת בעוד יומיים
    דר' עמי הירש

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לדוקטורים
    אייל פ
    15/05/2010

יש לי מספר שאלות לד"ר:
    1.אני בן 19.5 ויש לי מספר 2- בשני העיניים, בלי צילינדר. האם אני יכול לעשות ניתוח? והאם ואיזה סיכויים יש לי לעבור אותו ?
    2. איזה שיטה מומלצת לי?

בתודה אייל

לבדיקת התאמה
    סגירה
    שאלה לדוקטורים

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' ישראל קרמר
    16/05/2010

אייל שלום, לידיעתך התוצאות של ניתוחי הלייזר למיניהם הן מצויינות בקוצר ראייה מדרגה -2.0 .
    האם אתה מתאים לניתוח אוכל לדעת רק לאחר בדיקה יסודית במכון שלנו וצילומים סורקים של הקרנית, ואז בתום הבדיקה הנ"ל אוכל להחליט לאיזו שיטה הינך מתאים.
    בברכה,
    פרופ' קרמר ישראל

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לרופאים
    יואב זילבר
    10/05/2010

שלום רב!

רציתי לדעת מדוע רוב רובם של הרופאים (וביניהם ד"ר לוינגר, לדוגמה..) לא עוברים ניתוח להסרת משקפיים בלייזר אם התהליך כה בטוח ומגיע לתוצאות כל כך טובות?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    שאלה לרופאים

הוספת תגובה

• רופאים

פרופ' ישראל קרמר
    11/05/2010

יואב שלום רב,

לידיעתך ישנם מספר רופאים במכון שלנו שעברו ניתוח לייזר להסרת משקפיים.

יש לציין כי מרבית הרופאים שאתה נפגש בהם גילם הוא מעל 43 ולכן הם זקוקים למשקפיים לקרוב עקב חולשת המיקוד לקרוב ששו היא תופעה פזיולוגית הקורת אצל כל האנשים מעל גיל 42 ונקראת פרסביופיה.
    טיפול לייזר איננו מסוגל לתת מענה אידאלי לתופעה זו ולכן הרופאים אינם מתאימים לטיפול זה היות והם זקוקים לראיה דו עינית וראיית עומק מקרוב.

בברכה,

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• מיפוי קרנית
    יעל
    10/05/2010

שלום וברכה
    אני כשנה אחרי ניתוח PRK. סובלת מכאבי עיניים עם פקיחתן בבוקר , לפי כל התיאורים בפורומים שלי ושל גולשים התאור דומה מאד לאירוזיות חוזרות.
    לפי הרופא המנתח שלי - הוא אינו רואה שבירות ולכן אינו יכול לטפל. הציע לי ג'לים מסוגים שונים שלא עזרו, טיפות שלא עזרו, אנטיביוטיקה עם עדשה שהרכבתי לתקופה מסויימת, לא עזר.
    בקיצור כלום לא עוזר. רופא אומר שלא רואה כלום בבדיקה שגרתית. ואני סובלת וכואבת מאד בוקר בוקר.
    השאלה שלי היא:
    האם מיפוי קרנית היא בדיקה היכולה להוכיח לי ממה בדיוק אני סובלת? האם הבדיקה בעייתית או שהיא בדיקה רגילה שאני יכולה לבקש מקופח או באופן פרטי לעשות?
    אני שואלת זאת כי החלטתי לקבל חוות דעת סופית המוכיחה ממה אני סובלת. אין לי טעם לשמוע יותר שאני אולי סובלת ממשהו זה או אחר. ברצוני בדיקה המוכיחה בוודאות מה מצב עיני נכון להיום.
    תודה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    מיפוי קרנית

הוספת תגובה

• מיפוי קרנית

פרופ' ישראל קרמר
    11/05/2010

יעל שלום רב,

הבעייה שאת מספרת עליה הא בעיה מוכרת לאחר ניתוח לייזר מסוג PRK , היא נובעת משתי סיבות :
    1. החלמה איטית של שכבת תאי האפיטל שלעיתים לוקח לה זמן רב מאוד כדי לייצב את הקשרים המולקולרים העוגנים שלה לשכבת הבסיס.
    2. תופעה של יובש בלילה אשר לעיתים לוקח זמן רב עד שהוא חולף.
    אני ממליץ לך להשתמש בטיפות ליובש מסוג Hylogel - אלו הן טיפות חשדות יחסית אשר נכנסו לשימוש לפני מספר חודשים ויש להן אפקט טוב מאוד במצבים כאלו. אני ממליץ לך להשתמש בטפות אלו מספר פעמים במשך היום ולפני השינה אני ממליץ להשתמש במשחת ויטמין A הנקראת Vitapos אשר אותה יש לשים בזהירות לפני השינה בתוך העין.
    אני ממליץ על טיפול משולב זה כחצי שנה מהיום.

מיפוי הקרנית לא ייתן שופ אינפורמציה לגבי מצבך ושום עזרה לגבי החלטה בטיפול,
    בברכה,

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• hylogel ועוד משהוא חשוב

יעל
    12/05/2010

ראשית, תודה רבה על התשובה
    בג'ל ויטאפוס הצהוב השתמשתי בעבר כל לילה זה אמנם היה טוב יותר משאר הג'לים אבל עדיין לא עשה את העבודה.
    מה שכן מעט עוזר לי הוא תמיסת מלח 5% שקבלתי לשים בלילה לפני השינה. מעט שורף בהתחלה אבל גם מעט עוזר לפחות לפקוח את העיניים בבוקר עד לטפטוף הטיפות בבוקר (אני משתמשת בהילוקומוד טיפות עיניים במהלך היום).
    שאלתי היא - האם גם האפקט של תמיסת מי המלח היא זהה לויטאפוס מבחינתך? ז"א האם לקבל גם את המלצתך להשתמש בטיפות אלו כל לילה. מה בכלל הפעולה של תמיסת מי המלח ? והאם ניתן להשתמש בהם לזמן ממושך ?
    שאלה שנייה האם הבנתי נכון שהHYLOGEL זה טיפות לשים במהלך היום או האם זה ג'ל כמו שניתן להבין מהשם ?
    ועוד שאלה אחרונה - האם ייתכן כי לוקח לשכבת האפיתל להתאחות יותר משנה? ז"א יש עוד תקווה לריפוי מבלי התערבות כירוגית או אחרת?
    תודה מראש על תשובותך ובכלל על העזרה שאתה מגיש בפורום זה.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב,

ד``ר עמי הירש
    12/05/2010

אני ממליץ לך להגיע בבוקר לבדיקה ולבצע תבחין ע"ש שירמר שיכול להצביע האם קיימת הפחתה בכמות או איכות הדמעות. קיימת בדיקה נוספת נדירה יחסית בצביעת הקרנית עם חומר שנקרא רוזבנגלאך יתכן ובדיקה זו תהיה מיותרת לאחר התבחין הקודם שהזכרתי.

בברכה דר' עמי הירש

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות:
    רן
    10/05/2010

1. איך ניתן להפסיק את עליית מספר המשקפיים? אני בן 15, ולכן יקח זמן עד שאוכל לעבור ניתוח למשקפיים. בנוסף, הוריי מתנגדים להרכבת עדשות מגע מכל סוג שהוא.
    2. מה יכל להוביל לכך שהמספרים בעיניים שונים באופן קיצוני?
    בעין שמאל המספר שלי הוא 1.75 ובעין ימין המספר שלי הוא 3.
    3. איזה השפעות יש לשינה בעיניים חצי פתוחות על הראייה, ואיך ניתן למנוע את פתיחת העיניים תוך כדי השינה?
    4. מהן הסיבות הנפוצות אשר מובילות להרכבת משקפיים בגיל צעיר?
    העיניים שלי לא נפגעו באורח קיצוני בכל שלב שהוא, וההידרדרות בראייה החלה רק מגיל 12.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    מספר שאלות:

הוספת תגובה

• תשובות לרן

פרופ' ישראל קרמר
    11/05/2010

רן שלום רב,

1. לצערי הרב לא ניתן לעכב בעזרת אמצעי כלשהו את עליית המספר הטבעית.
    2. איננו מבינים מדוע המספר שונה בכל עין, הוא לא חייב להיות שווה וישנם מצבים בהם יש מספר שונה בכל עין לפעמים במשך השנים המספרים מתאזנים ולעיתים נשאר הבדל.
    אני מציע לך להמשיך להשתמש במשקפיים עד שהמספר יתייצב ואז ניתן יהיה לשקול טיפול לייזר להסרת המשקפיים.
    בכל מקרה לא מומלץ לעבור ניתוח ליזר לפני גיל 18.
    3. אין קשר בין פתיחת עיניים בזמ ןהשינה למשקפיים ולקוצר ראיה, ייתכן מאוד וחסר סגירת העיניים בזמן השינה גורם לך ליובש, אם תופעה זו תמשך אני ממליץ לך להשתמש בטיפות ג'ל נגד יובש על מנת למנוע התייבשות העינים בלילה.
    4. אני חוזר ומסביר שאנחנו לא מבינים את הסיבות לצורך במשקפיים בגיל צעיר , כנראה מדובר בתופעה גנטית וגם סביבתית. ישנם מספר גורמים הגורמים לקוצר ורוחק ראיה ואנו לא יודעים איך למנוע אותם.

בברכה,

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

רן
    11/05/2010

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות בין כמה סוגי ניתוח לתיקון
    עדי
    08/05/2010

אחרי שאני מרכיב משקפיים מגיל 12 בערך (אני בן 27 היום), החלטתי שהגיע הזמן לעבור ניתוח לתיקון ראייה. עברתי בדיקות התאמה בכמה מכונים ומרפאות, ובשלושתם נמצאתי מתאים לניתוח. כמו כן, בכול שלוש הבדיקות נאמר לי כי הקרנית שלי היא עבה בהרבה מהממוצע ושבעולם ניתוחי הלייזר זה מהווה יתרון גדול. בכול מקום שנבדקתי המליצו לי על הניתוח שהוא "שיטת הדגל" שלהם (כך הבנתי) - Lasik, A.S.A ו IntraLasik. למיטב הבנתי, לאסיק ואינטרה לאסיק הן שיטות שכוללות חיתוך של הקרנית ואילו A.S.A מדובר בשכלול של ניתוח הPRK, שבו אין חיתוך של הקרנית אלא רק שיוף על פני השטח. אני מתלבט בין שלושת סוגי הניתוחים (האמת שאני הכי מתלבט בין האינטרה לאסיק לA.S.A). אם הקרנית שלי עבה, למה שאעבור את הA.S.A במקום לעבור את האינטרה לאסיק ולהנות מזמן החלמה מהיר יותר?
    ומצד שני, איני עוסק באומנויות לחימה וספורט אתגרי, אך אני כן משחק הרבה כדורגל/כדורסל וכו' וגם עוסק בעבודה שבה קיימת האפשרות לספוג חבלות. האם במקרה כזה בכ"ז עדיף לעבור ניתוח בשיטת הA.S.A שבו הקרנית יותר יציבה בסופו של דבר? או שהסיכון המועט אינו מהווה שיקול במקרה הזה?
    אני ממש בדילמה בין השיטות.
    יש לציין, שאם זה מהווה שיקול כלשהי what-so-ever, המחירים של הניתוח הם זהים לחלוטין בכול שלושת המכונים.
    תודה רבה!

הוספת תגובה

• תשובכה- סוגי ניתוח

ד``ר עמי הירש
    09/05/2010

עדי שלום, LASIK ו- INTRALASIK שונים לא רק בשל העובדה כי ב LASIK החיתוך הינו מכני ובאינטרה לסיק ע"י לייזר, אלא גם ובעיקר בשל העובדה כי באינטרה לסיק מתקבל חיתוך כיפתי (ולא מישורי כמו בלאסיק) ומוקדשת חשיבות רבה לכל נושא חיתוך side-cut שמקנה לכיפה מנח של "קליעה" בדומה לעלי ומכתש. כמובן שאם קיים חשש לחבלה או בשל תחום העיסוק או בשל ספורט, ואני מניח בשל גילך הצעיר יחסית גם אני הייתי ממליץ לך לבצע ניתוח בו מלטשים את שטח הפנים החיצוני של הקרנית ללא חיתוך.
    בברכה, דר' עמי הירש

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך

עדי
    10/05/2010

אם כך, האם כול בחור צעיר (יחסית...) שנוהג לשחק משחקי כדור - באופן לא מקצועני, כמובן - נמצא ברמה מסוימת של סיכון לאחר הניתוח? (שבו יש חיתוך). אני הבנתי שהסיכון לתזוזת המתלה או לנזק לקרנית ו/או לעין הוא נמוך יחסית וצריכה להיות טראומה ממוקדת יחסית, שהייתה גורמת נזק לעין "בכל מקרה". האם זה נכון?
    ושאלה נוספת - במכון עיניים, בו אתה עובד, שיטת הניתוח היא עם חיתוך, נכון?

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• עדי שלום,

ד``ר עמי הירש
    12/05/2010

בתשובות מן העבר הסברתי כי מערכת האינטרלאסיק בעזרת ה side cut מביאה ליציבות גבוהה של הכיפה הטיפולית כאשר ה side cut מקבע את המתלה בדומה למנגנון קיבוע.
    כמובן שאם קיימת אופציית חבלה בעין החל מסוגי ספורט אתגרי וכלה במשחקי כדור, עדיף כפי שהסברתי לבצע ליטוש של שטח הפנים החיצוני של הקרנית.
    במכון עיניים קיימת מערכת הINTRALASIK המאפשרת את הטיפול עם ה side cut כאשר אפקט זה אינו קיים בחיתוכים המכניים עם המיקרוקרטום (לאסיק).
    בברכה,
    דר' עמי הירש

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי עליה במספר טרם ביצוע ניתוח
    שירית
    05/05/2010

שלום רב, ביצעתי בדיקת התאמה לפני כחודשיים באחד המכונים הגדולים. נמצאתי מתאימה לאינטרלאסיק. נאמר לי כי הייתה עלייה של חצי מספר (ביחס למספר של עדשות המשקפיים) וכי אין עם זה בעיה. האם נכון הדבר? שכן, הבנתי שהמספר צריך להיות קבוע כדי לבצע הניתוח. אגב, הייתי בהיריון ולפני 5 חודשים ילדתי והנני מיניקה.

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר עמי הירש
    06/05/2010

שלום רב,
    לנושא ההנקה אין כל קשר לניתוח עצמו.
    בנושא עלייה של חצי מספר: חשוב לדעת כמה זמן לפני בדיקתך המספר לא עלה.

בברכה,
    דר' עמי הירש

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום אני מעוניין להסיר משקפי ראייה
    ישראל
    05/05/2010

אך הבעייה היא שיש לי קשקשים בריסים מגיל קטן ואף הסרתי בעבר שעורה בעין אחת .
    האם ניתן לטפל בבעיות ראיה גם עם קשקשים בריסים?
    דרך אגב מבחינת עובי הקרנית וקוצר הראיה נמצאתי מתאים לניתוח.

תודה
    ישראל

הוספת תגובה

• קשקשים בריסים

ד``ר עמי הירש
    06/05/2010

שלום לך, אין כל קשר בין הבעיה אותה אתה מתאר ובין ניתוחי לייזר. חשוב כמובן לבצע טיפול מכין שימנע שעורות חוזרות או קשקשת עפעפיים.
    בברכה,
    דר' הירש עמי

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי PRK
    נטע
    05/05/2010

שלום !! אני עברתי ניתוח בשיטת PRK ב15.4.10

כשאני קמה בבוקר אני רואה ממש גרוע - כאילו שלא הרכבתי משקפיים -למרות שהייתי מצפה לראות ממש טוב- הרי עיניים נחו כל הלילה והמצב הוא לא כזה בפועל. למה ?

במהלך היום יש ירידות ועליות בראיה- פתאום אני רואה חד וזה נעלם וחוזרת הראיה הלא ממוקדת . אני נותנת לעיניים לנוח כל שעה בערך- עוצמת אותם לכ5 דקות ואחרי שאני פוקחת אותם- אני רואה ממש צלול ,אבל לממש מעט זמן- כדקה בערך ואני מרגישה איך החדות יורדת וכאילו יורד מין מסך של טשטוש. מה זה אומר? האם זה המצב הסופי? כמה זמן זה עלול להימשך? האם תאור זה של החלמה הוא סביר וטבעי לסוג זה של ניתוח ?מה צפוי לי?

תודה רבה !!

לבדיקת התאמה
    סגירה
    אחרי PRK

הוספת תגובה

• ראייה אחרי שינת לילה

ד``ר עמי הירש
    06/05/2010

תמי שלום,

במהלך הלילה אין את פעולת המצמוץ שמרטיבה את הקרנית ולכן תיתכן בבוקר תופעת לוואי של "יובש" אופייני שלאחר שנת הלילה.

את מתארת מגוון רחב וידוע של תופעות לוואי אחרי PRK. ככל הנראה האופטיקה עדיין לא התייצבה ולכן אני מניח שאת עדיין מטופלת בטיפות בסטרואידים בליווי טיפות הרטבה. היי סבלנית...

בברכה
    דר' עמי הירש

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• היובש הנגרם בעיניים כתוצאה מניתוח
    אדם
    04/05/2010

ממה שהבנתי לאחר ניתוח לייזר ישנה ירידה בכמות הדמעות ונוצר יובש, האם זהו מצב זמני ולאחר זמן מסוים הדמעות חוזרות למצב תקין?

הוספת תגובה

• לרוב חוזר לנורמה לאחר כ-6 חודשים

ד''ר נדב בלפר
    04/05/2010

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת עדשה
    שלמה
    04/05/2010

שלום לצוות עיניים
    לפני כשלש וחצי שנים עברתי בדיקה בהדסה ובדיקה בעיניים.
    התברר שיש לי קרנית דקה (לא יודע עובי מדוייק)
    בהדסה המליצו לי על prk בתוספת שאיני זוכר את שמה.
    במרפאתכם בירושלים הומלץ לי על השתלת קרנית.
    מסיבות שונות לא ביצעתי עדיין את הניתוח.
    אני רוצה לדעת האם בשנים האחרונות יש חידושים בתחום שיכולים להיות רלוונטיים? או אולי אמורים להיות שינויים בזמן הקרו?
    כמו כן, מה גורם להמלצות השונות, אולי זה שבהדסה לא קיימת האפשרות של השתלת עדשה?
    תודה מראש

לבדיקת התאמה
    סגירה
    השתלת עדשה

הוספת תגובה

• יש שוני בין המנתחים

ד''ר נדב בלפר
    04/05/2010

ויש מקרים בהם יותר מאפשרות אחת קיימת.
    למיטב ידיעתי אין חידושים מדהימים בתחום הזה ב3 השנים האחרונות אך יש התקדמות. שווה בדיקה חוזרת

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• היתרון בהשתלת עדשה

פרופ' ישראל קרמר
    05/05/2010

שלום רב,
    הניתוח מסוג PRK הוא ניתוח מאוד קל ובטוח אך ההחלמה שלו איטת, במיוחד במספרים גבוהים. הליטוש בעזרת מערכת אבחון רובוטי הנקרא Customvue (CV) מסוגל למנוע סינוורים בלילה, שהיא לעיתים תופעת לוואי של ניתוח לייזר בקוצר ראייה גבוה. זו טכניקה שהוכנסה בעיניים ב3-4 השנים הארונות . עדיין קוצר ראייה גבוה הוא בעייתי לגבי עומק הליטוש ולן תלוי מה עובי הקרנית ומהיא דרגת קוצר הראייה במדוייק.
    לגבי השתלת עדשה תוך עינית, אין הגבלה בעובי הקרנית וגם ניתן להשתיל עדשה עבור מספרים גבוהים עד 18-. היות וזהו ניתוח תוך עיני, יתכן וזו הסיבה שהמליצו ב"הדסה" על ניתוח לייזר מסוג PRK שהוא פחות חודרני מהשתלת עדשה.
    יש לציין כי השתלת עדשה הוא ניתוח הנותן תוצאות מצויינות בדרגת קוצר ראייה גבוה.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• מס' גבוהים
    איילת
    04/05/2010

אני בת 29, עם מס' מאוד גבוהים בשתי העינים - קרוב למינוס 9. כבר 14 שנים אני מרכיבה עדשות רכות ללא בעיות מיוחדות (בשנים האחרונים אני מרגישה קצת יותר יובש לאחר שהייה ממושכת מול המחשב).
    האם במספרים כאלו אני יכולה בכלל להתאים לניתוח? האם יש אפשרות לתיקון מלא? אם כן, האם יכולה להיות נסיגה ועד לאיזה מס' זה יכול להגיע?
    לפני מס' חודשים ביצעתי בדיקת עיניים אצל רופא ואותר "איזור דק עם חור אטרופי ישן בשעה 6 ברשתית שמאל" וכן עין ימין - 6/6.5 ועין שמאל - 6/7. למה הכוונה? האם זה קשור / יכול להשפיע להתאמתי לניתוח / לתוצאות לאחר ניתוח?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    מס' גבוהים

הוספת תגובה

• איילת שלום,

פרופ' ישראל קרמר
    04/05/2010

בהחלט ניתן לבטל קוצר ראייה בדרגה של -9 בעזרת ניתוח הלייזר. שיטת הניתוח תלויה בעובי הקרנית, אם היא עבה מספיק ומבנה סימטרי ניתן לבצע ניתוח שנקרא INTRALASIK משולב בליטוש רובוטי היעיל בתיקון של מספרים גבוהים כמו שלך ומניעת סינוורים בלילה. במידה ועובי הקרנית אינו מספיק ניתן לבצע ליטוש שטחי של הקרנית בניתוח לייזר מסוג PRK או LASEK וגם כאן בעזרת ליטוש רובוטי (CV). במידה והקרנית דקה מאד ניתן לבצע ניתוח שנקרא השתלת עדשה תוך עינית שגם הוא מאד יעיל במקרים של קוצר ראייה גבוה ולעיתים יעיל יותר מניתוחי הלייזר.
    לגבי מה שציינת, החור האטרופי ברשתית, תופעה זו איננה מהווה בעיה בדרך כלל אך בזמן בדיקת התאמה לניתוח לייזר מבצעים בדיקה יסודית של הרשתית על מנת לבדוק את מצב החור האטרופי והאם יש חורים נוספים. במידה ויש חור ברשתית שהוא פעיל ולא אטרופי ניתן להלחים אותו בארגון לייזר כהכנה לניתוח הלייזר. בברכה
    פרופ' קרמר ישראל

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• PRK
    L.H
    03/05/2010

שלום,

עברתי ניתוח PRK בשתי עיניים בסוף פברואר השנה- 2010 ומצבי טוב רציתי לדעת אם כבר אפשר לשחות בים? האם זה מותר?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    PRK

הוספת תגובה

• כן. ללא שיפשופים חזקים

ד''ר נדב בלפר
    03/05/2010

עדיף עם משקפת מים

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• יובש בעיניים
    שני
    03/05/2010

עשיתי ניתוח להסרת משקפיים לפני 4 שנים. מידי פעם אני מרגישה יובש בעיניים. זה מתבטא בדמעות, העיניים שורפות והרגשה של חול בעיניים. באיזה טיפות עיניים מומלץ להשתמש?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    יובש בעיניים

הוספת תגובה

• תחליפי דמע. עדיף ללא חומר משמר

ד''ר נדב בלפר
    03/05/2010

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה