מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובהאלמוני01/03/2010
שלום רב
בעיניי מושתלות עדשות צבע, ניתוח אותו עשיתי בארה"ב. לפני כ-5 שנים עשיתי ניתוח לייזר, אולם עכשיו אני מרגישה רגרסיה וחדות הראייה שלי עומדת כיום על 6\12. ואני סובלת מכאבי ראש ורואה מטושטש. האם אפשר לעשות לייזר בעיניים שמושתלות בהם עדשות שכאלה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדושת צבע ולייזר
פרופ' ישראל קרמר07/03/2010שלום רב,
באופן כללי ניתן לבצע תיקון לאחר ניתוח לייזר לביטול משקפיים (ראשוני) גם לאחר השתלת עדשות צבעוניות.
אני ממליץ לבוא לבדיקה ולהווכח לאיזה שיטת ניתוח אתה מתאים. ניתוח של ליטוש לייזר שטחי עם החלמה איטית או ניתוח של חיתוך קליפה וליטוש מתחתיה עם החלמה מהירה.
ההחלטה תלוייה בממצאי הבדיקה, עובי הקרנית וסוג ניתוח הלייזר הראשוני.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההשתלת עדשות צבע
שושנה25/04/2010שלום רב
כשהייתי בת שנה נכביתי בעין ונשארה לי צלקת לבנה בתוך העיין יש לציין שאני לא רואה בעיין
מאז שאני בת 15 אני מרכיבה עדשה צבוענית לחסות את הפגם אך לאחרונה יש לי קושי להרכיב את העדשה יותר מ3 שעות שמעתי שיש אפשרות להשתיל את העדשה לתוך העין זה נכון יש דבר כזה
אני מאוד מיואשת ולא יוצאת מהבית בכלל בגלל שאני מתביישת מתגובתם של חברים אני מתחננת מכם תעזרו לי האם באמת יש דבר כזה כי זה החלום הכי גדול שלי אני מוכנה לשלם כמעט כל מחיר רק תגידו לי איפה ואני אהיה שם
תודה מראש שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלא ממש
ד''ר נדב בלפר26/04/2010שלום שושנה
אכן - לא נשמע מעודד
אולם העדשות המושתלות בתוך העין צריכות להיראות דרך הקרנית השקופה. לפי מה שתיארת הקרנית שלך לבנה ולכן לא נשמע לי שזה פתרון עבורך
מצטער* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהומה לגבי השתלת קרנית
שושנה27/04/2010תודה רבה על התשובה המהירה
האם לדעתכם יש משהו אחרי שאני יכולה לנסות
אני מיואשת לא יודעת מה לעשות בבקשה תייעצו לי
מה לגבי השתלת קרנית האם זאות תהיה אפשרות אם כן איפה ואיך
תודה רבה שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתלוי בממצאים
ד''ר נדב בלפר27/04/2010בכל מרכז רפואי (כמעט) יש מרפאת קרנית. פני לרופא עיניים לבדיקה ראשונית והוא יידע להפנותך לפי הצורך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- יובש ואברציות בעקבות ניתוחגיל28/02/2010
כבר כתבתי פה ואני כותב שוב.
עברתי לפני כ 10 שנים ניתוח לייזר ללא חיתוך הקרנית.
בעבות הניתוח הקרנית שלי התעוותה.
לפני כשנה וחצי עברתי ניתוח תיקון, שוב ללא חיתוך.
בעין אחת לפחות עדיין יש עיוותים(אברציות) שמפריעים לי באיכות הראיה .
אני גם מרגיש שהעיניים שלי מתאמצות.
חוץ מזה עדיין נשארו לי מספרי צילינדר קטנים (-0.5 ו 1-)ואני מרכיב משקפיים(בלי משקפיים יש לי כאבי עיניים).
כמו כן עדיין יש לי יובש שמפריע לי בעיקר בלילות.
אני משתמש בטיפות refresh ו viscotears ג'ל.
אמרו לי שלא כדאי לעשות תיקון נוסף.
האם יש משהו נוסף שאפשר לעשות כדי לפתור את נושא היובש והאברציות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש ואברציות
ד``ר עמי הירש01/03/2010גיל שלום, ישנם אמצעים נוספים מלבד טיפות וג'ל למתן מענה לנושא היובש ממנו אתה סובל, לדוגמה החדרת פלגים לתעלות הדמעות,
בנושא הצילינדר אכן לא מומלץ בד"כ לבצע ניתוח שלישי, (בעיקר ניתוח עם ליטוש חיצוני בלבד) שכן המצב עלול להחמיר.
בברכה
דר' הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאפשר פרוט נוסף?
גיל01/03/2010בינתיים לא המליצו לי על טיפול אחר ליובש חוץ מדמעות.
האם זה אמור לעבור בעצמו?
חוץך מזה הצילינדר פחות מפריע לי כי אני לובש משקפיים. מה שמפריע לי זה שאיכות הראיה שלי עם משקפיים נפגעה בגלל עיוותים בקרנית. זה מאמץ לי את העיניים ומקשה עלי.
האם יש פתרון כלשהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח PRKצח24/02/2010
שלום ד"ר,
אני בן 26 ועברתי בדיקת התאמה להסרת משקפיים. נמצאתי מתאים לניתוח בשיטת ה-PRK מאחר והקרנית שלי דקה באופן יחסי, וכן עקב המס' הגבוה (-7 בשתי העיניים).
ידוע לי כי כבכל ניתוח, הסיכון קיים, אך מהם סיכויי ההצלחה להיפטר מהמשקפיים אחת ולתמיד? האם עקב המס' הגבוה,ייתכן ואיאלץ להרכיב משקפיים לאחר הניתוח? אודה לך על כל נתון שיאפשר לי לקבל החלטה.
תודה ויום טוב!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום צח
ד''ר נדב בלפר26/02/2010אם נאמר לך שאתה מתאים - הכוונה שלהבודק היא לניתוח מלא- להסרה של כל המספר (אלא אם נאמר לך מפורשות אחרת מסיבה מסויימת). לא ניתן לדעת מתי ובכמה ישתנה המספר בעתיד - משום כך לא ניתן להבטיח שלא תזדקק לעולם למשקפיים . מצד שני הלייזר אינו מחמיר את מצב העין כלומר, ככל הידוע לנו היום, המספר שלך יכול להשתנות באותה מידה, אם תבצע ניתוח או לאו.
איני יודע לא מר אם תוכל לבתע תיקון בעתיד - אם יתעורר הצורך בכך.
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עוד שאלה קטנה בקשר להשתלת עדשותאורון23/02/2010
הבנתי שכתוצאה מהעדשה יש חסימה וירידה בתאי אנדותל
מה הסיכוניים בירידה של תאים אלו ומה זה יכול לגרום אם באמת ישנה ירידה דרסטית בתאים?
האם מוציאים את העדשות? ואז מה? המצב חוזר לקדמותו בלי פגיעה בעיניים?
שמעתי שזה מה שגורם לקטרקט בהשתלות של עדשות האם זה נכון ומה הסיכויים לכך ובכמה
מקרים זה באמת קרה? ואיך מטפלים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה-דר' הירש
ד``ר עמי הירש01/03/2010אורון שלום, במידה והעיניים הינן היפראופיות במקרים רבים האיזור בו מושתלת העדשה (מבנה שנקרא לשכה קדמית) אינו עמוק מספיק על מנת ליצור את החלל הנדרש להשתלת העדשה. בעיניים היפראופיות חלל זה עלול להיות צר מדי (פחות מ 3 מ"מ) ולפיכך יתכן כי כל הדיון בעיניינך מיותר בלי שנדע פרטי מבנה זה.
ולשאלתך,
לא משתילים כיום עדשות העלולות לגרום קטרקט (בלשכה אחורית) קיימות עבודות ומאמרים רבים בספרות בנושא אובדן תאי האנדותל לאחר השתלת עדשה, ווז הסיבה למעקב קבוע כולל ספירת תאי אנדותל פעם בשנה, ובהחלט ניתן להוציא את העדשה במידה ונצפית ירידה בכמות תאי האנדותל , אז המצב האופטי הבסיסי יחזור לקדמותו.
בברכה, דר' הירש עמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהנבדקתי אצל ד"ר לוינגר והוא אמר לי
אורון02/03/2010שאני מתאים להשתלת עדשה....לפי מה שאתה אומר כדאי לי אולי לבצע עוד בדיקות לראות אם אני באמת מתאים? אולי אצל מנתחי קטרקט ? הבנתי מנתחי הקטרקט הם המומחים העיקריים בכל עניין השתלת העדשות התוך עיניות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- המשךגולן23/02/2010
תודה לפרופ' קרמר על התשובה המפורטת, אתייעץ על כך בבדיקה לפני תיקון (אם יוחלט על כך) ביום שני הקרוב עם ד"ר לוינגר .
1. כמה מספר ישאר לי במידה ויוחלט על תיקון היפראופי ליטוש היקפי (לפי השיטה שאמרת) , להערכתך? האם זה מספר שיצריך משקפיים \ ניתוח נוסף?
2. כמה בטוח ויעיל טיפות פילוקרפין בשימוש לאורך זמן?
3. במידה ולא יועילו, או במידה וההשפעה שלהם תיסר לאחר זמן כלשהו, וכן לא יעלה המספר גם לאחר מספר שנים, מהו הפיתרון יהיה להערכתך, לבצע תיקון ואז שוב תיקון (שלישי) לאחר זמן מסויים אם יווצר מספר משמעותי, הרי ברור לי שאני לא מסוגל להישאר עם המצב הזה ככה?
4. שמעתי שניתוח מסוג PRK\LASEK ניתן לבצע ללא הגבלה בהתאם לנתוני העיניים, האם זה לא נותן לי "אור ירוק" לביצוע ניתוח למרות זאת?
בתודה ובהערכה רבה מאוד, גולן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
גולן24/02/2010רק פרטים נוספים לתשובה כוללת: אני כיום בן 21 (את הניתוח ביצעתי בגיל 20).
המספר שלי היה יציב למשך הרבה שנים (5 שנים בערך).
לפני הניתוח היו לי מספרים גבוהים יחסית 6- בערך ללא צילינדר.
הנתונים שהוקלדו בניתוח: OPTICAL ZONE: 5.5*5.8
ABLATION ZONE: 8.0
עובי קרנית שנותר 450
קוטר אישון ללא הרחבה8.0*8.4, ולאחר הרחבה: 8.2*8.5
תוספת שאלה אחרונה: איזה נתונים להערכתך כדאי לכתוב על מנת לא לקחת סיכון נוסף לתופעות לוואי מבחינת optical +ablation zone להערכתך אע"פ שאין מספיק נתונים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההמשך שאלה אחרונה
גולן25/02/2010לפי הבנתי ע"פ הרופא, אין קשר איזה מספר נשאר, עצם זה שמרחיבים את קוטר, שטח הטיפול, בשיטת CV, אז מתאדה גם ככה קרנית רבה ומושג שיפור ניכר באיכות הראיה.
עצם זה שמשנים את שטח הטיפול מ- 5.5*5.8 ו- ablation zone:8.0
ל-7.0*7.0 ו- ablation zone:9.0 זה גם ככה מאדה גם ככה קרנית רבה יחסית באיזור שלא טופל מבחינת ה- optical zone, ובכך משפרים באופן ניכר את איכות הראיה.
סליחה על הרבה שאלות, תודה מראש, מקווה לקבל החלטות נכונות בקרוב גם מתשובות לשאלות אלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתיקון לייזר
פרופ' ישראל קרמר07/03/2010שלום רב,
באופן כללי תיקון לייזר לטיפול בהילות יביא לשינוי במספר, כלומר, יוותר מספר לאחר הטיפול.
אם יבוצע טיפול לתיקון (+) ישאר (-), ואם יבוצע טיפול לתיקון (-) בקוטר רחב ישאר (+).
לגבי אישון רחב, בקוטר 80*8.4 , יש לבצע ליטוש בקור של 7.5 מ"מ לערך, עם transion zone של כ8.5 מ"מ לערך.
עליך לקחת בחשבון שתצטרך משקפיים לאחר הטיפול.
פילוקרפין באחוז נמוך אפשר לקחת במשך שנים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאותה הבעיה בדיוק
ניר29/02/2012שלום גולן.
אני בדיוק כמוך סובל מאותה הבעיה.
יש לציין שאני בן 23 ועשיתי את הניתוח מסוג Lasek לפני כשנה ושלושה חודשים אצל ד''ר שמואל לוינגר במרפאת עיניים בירושלים.
השתמשתי בטיפות אלפאגן במשך תקופה של כמה חודשים ובאמת היה שיפור אמנם רק כאשר הייתי בהשפעת הטיפות.
כיום הן כבר לא עוזרות ויש בחודש האחרון תופעות סנוורים שיותר מפריעות ממקודם והילות יותר גדולות. אני לא יודע אם זה קשור לניתוח העובדה שלאחרונה נהיו תופעות קצת שונות או שזה משהו אחר. אבל בכל מקרה תמיד היו מריחות של אורות בלילה (כמובן רק לאחר ניתוח הלייזר).
כמו כן גם לי יש אישונים ממש גדולים ועיניים בהירות.
הומלץ לי על ידי ד''ר לוינגר להשתמש בטיפות פילוקארפין 0.5 אחוז שגם כן מכווצות אישונים ובמידה ולא יעזרו לי אז לעשות שיוף חוזר. להגדיל את השטח הניתוחי או משהו.. כמו שהסברת אתה... (המלצות של ד''ר לוינגר). ד''ר לוינגר התחייב שאני אראה מצויין ולא נראה מודאג כלל ואמר שאני מודאג יתר על המידה. על פיו אני רואה כרגע 3\4 טוב ואני אראה מושלם אם צריך אז אחרי ה"תיקון" הזה שדיברתי עליו שאני מבין שאתה עומד לעבור בימים הקרובים..
לפני הניתוח המספר שלי היה בעין ימין 3 ובשמאל 2.75
כיום אני רואה 6\6 ולפעמים בבדיקות אומרים שאני רואה אף יותר טוב (5\6).
רק בעיית הלילה זה מה שמפריע לי. תופעות הלוואי מהניתוח.
אשמח אם תספר לי על התהליך שאתה עובר כי אני מבין שאנחנו ממש באותה הסירה.
תודה רבה מראש ובהצלחה, ניר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- בקשה לשיתוףאסתי22/02/2010
בס"ד
אני עיתונאית העורכת כתבת תחקיר על הסרת משקפיים בניתוח ליזר . כל מי שחווה ניתוח,סיבוכים ,או כל אנקדוטה אחרת מוזמן ליצור איתי קשר במייל . הסיפורים יפורסמו לפי בקשתכם.הכתבה אני צריכה את החומר בדחיפות . תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתבה
פרופ' ישראל קרמר23/02/2010שלום רב,
אשמח ליצור איתך קשר בזמני הפנוי ולדבר איתך על סיבוכים הקשורים בניתוחי הליזר וכיצד ניתן להמנע מהן ולטפל בהם.
בברכה
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ביטוח לאחר הניתוחתום21/02/2010
מה כולל הביטוח אותו מקבל המטופל לאחר שעבר ניתוח לייזר במרפאת עיניים או קר ויז'ן?
במידה והניתוח לא מגיע לרמה הסופית יינתן לי ניתוח נוסף ללא עלות?
במידה ועוד 30-40 שנה אני אצטרך ניתוח נוסף לתיקון הראייה, אקבל אותו ללא עלות?
בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח
פרופ' ישראל קרמר23/02/2010כן בהחלט במידה ואנחנו נהיה קיימים בשטח...
ביטוח האחריות המקצועית כולל מחויבות לבצע טיפול משלים במידה והמצב מאפשר זאת במחינה רפואית וכן מעקב צמוד ללא עלות נוספת.
בברכה
פרופ' קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שלום כמה שאלות על השתלת עדשותאורון20/02/2010
בעיניי יש דיופטרים של +7 בכל עין עם צילינדר של
2...עכשיו הייתי במכונכם בשערי העיר בירושלים אצל ד"ר
שמואל לוינגר...עכשיו אחרי בדיקת התאמה אמרו לי שאיני מתאים לניתוח לייזר אך עם זאת אני יותר ממתאים להשתלת עדשות תוך עיניות....עכשיו לשאלותיי.....
1.המחיר שמנסים לגבות ממני הוא פשוט מטורף 22K....אני חייל לוחם שעומד להשתחרר אין הנחה נורמאלית שאוכל לקבל ויבואו לקראתי..כי אני יודע שהההבדלים בין עלות הלייזר להשתלת עדשות הם שונים והשתלה עולה יותר אבל אנחנו מדברים פה על 10K יותר?
2.עד עכשיו שמעתי דברים טובים על לייזר ושמעתי דברים רעים על לייזר.
אבל לא שמעתי דברים רעים על השתלת עדשות אלה רק דברים טובים-אז האם זה כזה ניתוח
אמין יותר מלייזר...מבחינת החלמה, מבחינת סיכונים וכדומה....
3.הרי מדובר כאן ב"לקחת" את המשקפיים ולהכניס אותם לעיניים-כמובן רק עם עדשות דופלקס מיוחדות אז איך כל זה יכול לגרום לבעיות כמו קטרקט וקרטווקונוס וגלאקומה והפרדות רשתית....זה לא אמור להיות ניתוח
הרבה יותר בטוח מלייזר?
4.לגבי הנסיגה...המס' שלי כבר מיוצבים כמעט 13 שנה (זה משהו שהבנתי שהוא די נפוץ אצל היפראופיה) עכשיו האם זה איכשהו עוזר בכל עניין הנסיגה עם השתלת עדשות ומה באמת הסיכויים שתהיה לי נסיגה...ואם תהיה אז מה עושים? מתקנים עם לייזר? זה לא מסובך עכשיו להתחיל להצליב ניתוחים? והכי חשוב איך באמת נוצרה הנסיגה הזאת עם אין נגיעה ברשישתית אלה רק מכניסים עדשה ומוציאים איך כל זה גורם לנסיגה במס'? תודה.
**** חברה אני נהנה מהפורום הזה באמת רופאים טובים ועוזרים אז אשמח אם יענו לי על כל השאלות כדי להסיר חשש מבליבי לפני שאני ניגש לניתוח כזה...תודה ענקית ענקית
נ.ב
כמה זמן אורך הניתוח לכל היותר..חח שוב תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה-השתלת עדשות
פרופ' ישראל קרמר23/02/2010אורון שלום,
באופן כללי ניתוח הלייזר יעיל במקרים של היפראופיה רק עד +6 לערך. ברוחק ראייה גבוה יותר ישנן נסיגות ולא ניתן להגיע לתוצאה מקסימלית וגם לא לאיכות ראייה בדרגה גבוהה. לכן במקרים אלו ניתן לשקול השתלת עדשה תוך עינית במידה ומבנה העין מתאים לכך. עדשות אלו (במיוחד העדשות עם צילינדר) הינן יקרות ולא ניתן להוזיל את מחירן אלו עדשות שאינן מיוצרות ע"י רשת "עיניים" אלא נרכשות ומיוצרות במיוחד עבורך, כמו כן נוכח גם רופא מרדים בחדר ניתוח כירורגי מה שמייקר את עלויות הניתוח...
הסיכון העיקרי של ניתוח כזה הוא זיהום תוך עיני שהוא נדיר ביותר. תופעות לוואי נוספות ניתנות לטיפול בקלות רבה.
בהצלחה,
פרופ' ישראל קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- משהו באמת מוזר וכמה שאלות..תודהאורון19/02/2010
עברתי שני בדיקות התאמה האחת במכון אמריקן לייזר אצל ד"ר טייב מצליח
ואחת במכון עיניים אצל ד"ר שמואל לוינגר....
אלו הנתונים שלי:
דיופטרים: פלוסים 6.15 עין ימין,,,5.75 עין שמאל
צילינדר:1.5
עכישיו במכון אמריקן לייזר הומלץ לי על ניתוח ASA PRK לעניים ואילו
במכון עיניים הומלץ לי עלידי לוינגר השתלת עדשות כי הוא לא מוכן לגעת לי בעניים עקב קרנית דקה
ומספרים גבוהים...עכשיו שאלתי באחד משניהם יכול להגרם לי נזק חמור לעיניים כי אחד מתאים והשני לא...אני יותר נוטה להאמין לד"ר לוינגר עקב ההמלצות עליו ועל ניסיונו אבל משהו כאן לא בסדר
איך במכון אחד אומרים לי ככה ובמכון אחר אומרים לי ככה......ועכשיו לגבי השתלת עדשות הבנתי שיש סיכוי להתפתחות קטרקט ויש סיכוי לנסיגה......מה באמת הסיכויים לכך והאם הניתוח הזה יותר מסובך מניתוח לייזר? והאם הסיכונים בו באמת גדולים?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת עדשה
פרופ' ישראל קרמר23/02/2010שלום רב,
לידיעתך ניתוח PRK איננו משיג תוצאות טובות בהיפראופיה (מספרי +) מעל 2.00
לגבי סיכונים של ניתוח השתלת עדשה תוך עינית, ראשית יש להבין שמדובר בניתוח תוך עיני שהסיכון העיקרי בו הוא זיהום תוך עיני שלשמחתנו הוא נדיר מאד. התפתחות קטרקט היא אפשרות נדירה אף היא אך קיימת. דרך אגב, ישנה אפשרות נוספת לטפל בפלוס גבוה והיא ניתוח הנקרא Clear lens extraction תלוי בגיל המטופל (מיועד לאנשים מבוגרים יחסית) ובניתוח זה אפשר לפתור גם את בעיית הקרוב בעזרת עדשה מולטיפוקלית
בהצלחה.
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלות חשובות נוספות לפני תיקוןגולן18/02/2010
בהתייחס לתשובת פרופ' קרמר בנושא הילות וסנוורים אחרי ניתוח Lasek+CV. יש לציין שכבר עבר למעלה משנה מהניתוח (שנה וחודשיים), אין שום שיפור בטיפול בטיפות סטרואידים מבחינת תופעות הלוואי של ההילות. הסיכוי שזה נובע מעכירות קלושה ביותר ואפילו רופא אמר את זה מהסיבה שנשאר כמות כל כך קטנה שאין לה משמעות כלל, אך בכל זאת מנסים בטיפות אלו. טיפות מסוג אלפאגן עזרו לשלושה ימים בלבד ולאחר מכן לא היתה להם שפעה. לא ניסיתי טיפות פילוקרפין, אך אני לא רוצה להיות תלותי בטיפול זה.
יש לציין שתיקון אופטי באמצעות משקפיים בבדיקה אינו שיפר כלל את תופעות הלוואי, וכמעט בטוח שסיבה לתופעות אלו קשורות באופן ישיר לקוטר האישון ביחס לשטח הטיפול. כרגע אני ככל הנראה אבצע ניתוח נוסף בעין ימין בשיטת CV בקוטר נרחב.
עובי קרניות שנותרו 450 מיקרון בשתי העיניים.
מספרים שנותרו בעין ימין: 0.75- צילינדר, 0.25+ מספר.
עין שמאל: 0.25- צילינדר ללא מספר.
לפי פרופ' קרמר יש סיכוי שתיקון בלייזר עלול ליצור מספר או צילינדר.
1. מה הסיכוי שישאר מספר לאחר ניתוח תיקון בעין ימין?
2. בעין שמאל נשאר מספר קטן יותר, האם זה אומר שבמידה ויוחלט לבצע ניתוח תיקון בעין זאת יש סיכוי שיווצר מספר? מה היא דעתכם בנושא, האם כדאי לי לבצע ניתוח תיקון בשתי העיניים ובמידה ויווצר מספר לעשות ניתוח שלישי? (יש לציין שזה ניתוח מסוג Lasek ולא Lasik)
תודה, יש לציין שאני ממש לפני ניתוח בעין ימין ואשמח לשמוע תשובה שתענה על שאלות אלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגולן לפני ניתוח משלים
פרופ' ישראל קרמר23/02/2010גולן שוב שלום,
צילינדר בדרגה 0.75 זהו צילינדר יחסית קטן לדעתי מכדי שיצדיק טיפול לייזר מתקן בשלב זה בהתחשב בעובדה שלאחר ליטוש לייזר מסוג PRK/LASEK ישנה התרבות של תאי האפיתל באיזור הליטוש ובנוסף יש גם התרבות של תאי רקמת חיבור באיזור הליטוש וכל התהליכים הביולוגיים האלו יכולים להשפיע על תוצאה של ליטוש כל כך שטחי בדרגה של 0.75 צילינדר. כדי להביא לתוצאה משמעותית של תיקון הילות יש ללטש בכיוון היפראופי היות וזהו ליטוש היקפי ואז לצפות שהתוצאה תהיה בכיוון של קוצר ראייה. כלומר, תישאר עם מספר מסויים לאחר הניתוח.
כמובן שכל רופא מחזיק בדעה שונה, אך נראה לי שלא כדאי בשלב זה לבצע טיפול וממליץ לך לנסות טיפול בפילוקרפין.
בברכה, פרופ' קרמר ישראל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מספר שאלות חשובות אחרי ניתוח לייזרקורל17/02/2010
שלום וברכה, בחמישי שעבר 11.2 עברתי ניתוח לייזר בעיניים אינטרא-לאסיק.
בפניי מספר שאלות שאשמח אם תענו לי עליהן -
1. מאוד קשה לי לצפות בטלוויזיה או להיות במחשב ,
העיניים מותשות דיי מהר ואני מוצאת את עצמי רוב היום עוצמת אותן ונותנת להן לנוח.
האם זוהי תופעה טיבעית או כזו שדורשת התייחסות מיוחדת ?
2. מתי אוכל לצאת למקומות כגון פאבים, מסעדות או בתי קפה ללא חשש לגבי העיניים שלי בסביבות אלו ?
תודה ענקית מראש.
קורל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סביר
ד''ר נדב בלפר17/02/2010שלום קורל
אכן יתכנו תופעות כאלו לאחר ניתוח - זה יובש שמופיע לאחר הניתוח. יש להתרגל בהדרגה לפעילות כזו ואף כדאי להשתמש בתחליפי דמע
ניתן לצאת החוצה אך לא כדאי להיות בסביבה עם עשן או אבק למס שבועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אני מתאים ל-A.S.A כמה שאלותאורון17/02/2010
עשיתי היום בדיקת התאמה ואמרו לי שאני מתאים לניתוח שיוף עם ASA
עכשיו רציתי לדעת בהתחשב בעובדה שיש לי צילנדר וחצי פלוסים של 5.75 ו6.15
מה באמת סיכויי ההצלחה שלי בניתוח הזה?
האם קיים באמת סיכוי לחדותת לאחר הניתוח?
האם תקופת ההחלמה עד כדי כך ממושכת? (חצי שנה)
והאם אתם בתור רופאים עם הנתונים שנתנו לי ממליצים לי ללכת לכיוון הניתוח הזה עם מה שהומלץ לי בבדיקת התאמה או לא...כי הנזק הראייתי שלי יחסית גבוהה....והייתי רוצה באמת לדעת עם יש באמת סיכוי אמיתי להעלים את המשקפיים לתמיד....אני בן 21 והמס' שלי יציבים כבר 15 שנה בלי מחלות\בעיות עיניים
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטער
ד''ר נדב בלפר17/02/2010לא כל כך הבנתי מה הנתונים של עיניך!
מצד שני - אני ממליץ לך בחום לסמוך על מי שבדק אותך ודיבר איתך - גם הוא רופא. יותר מזה - אני רק רופא וירטואלי .... לא חושב שדעתי צריכה להיות יותר נחשבת משלו
אם אתה לא סומך על מי שבדק אותך - איך תסמוך עליו שינתח אותך???
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאני סומך פשוט רציתי לשמוע עוד חוות
אורון18/02/2010דעת....הנתונים שנמצאו לי:
1.מתאים ל ASA
מה הסיכויים להצלחה עם נתונים כאלה לדעתכם?
וכמה זמן פחות או יותר אמורה להיות החלמה?
והאם זה בכלל מומלץ לבצע ניתוח לייזר בהתחשב במצב שלי?
והדבר שהכי מטריד אותי...האם הראייה שלי תגיע לחדות כמו במשקפיים ונגיד אורות בלילה
אני יראה בצורה ברורה ולא מרוחה?
ואני גולש גלים האם אי פעם ניתוח כזה אמור להפריע לי כמובן לאחר ההחלמה להתעסק בתחביב זה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהגבול הטיפול
ד''ר נדב בלפר18/02/2010און - נתוניך הם בגבול הטיפול בלייזר - זאת בלא לדעת את נתוני העיניים שלך (היכולים לפסול אותך מטיפול). ההחלמה לוקחת כמה ימים . אחרי כחודש תוכל להכנס לים ללא בעיה
אולי תתאים לנתוח השתלת עדשה?
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאני סומך פשוט רציתי לשמוע עוד חוות
אורון18/02/2010דעת....הנתונים שנמצאו לי:
1.מתאים ל ASA
מה הסיכויים להצלחה עם נתונים כאלה לדעתכם?
וכמה זמן פחות או יותר אמורה להיות החלמה?
והאם זה בכלל מומלץ לבצע ניתוח לייזר בהתחשב במצב שלי?
והדבר שהכי מטריד אותי...האם הראייה שלי תגיע לחדות כמו במשקפיים ונגיד אורות בלילה
אני יראה בצורה ברורה ולא מרוחה?
ואני גולש גלים האם אי פעם ניתוח כזה אמור להפריע לי כמובן לאחר ההחלמה להתעסק בתחביב זה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- יובש קיצוני לאחר PRKצביה15/02/2010
שלום, ההודעה שלי נדחפה אחורה, תודה על התשובה ורציתי לשאול עוד משהו אני אשאל אחרת:
ברצוני לשאול, האם הטיפול של "פלגים" ליובש זהו טיפול שיכול לגרום סיכון כלשהו? האם יש "צלקות" או בליטות הנראות בעין והאם באמת יש אפקט ז"א מטופלים ביובש קיצוני אכן דווחו על שינוי לטובה והקלה.
דבר שני- שמתי לב שכאשר אני משתמשת בלילה בג'לים למיניהם אז הראייה שלי ביום פחות טובה, למרות שאני מנקה ומנגבת את העיניים בבוקר במגבונים סטריליים. גם העיניים נראות "מבריקות" ו"חולות" כל היום. האם זה יכול להיות בגלל הג'ל?
עוד דבר הכי חשוב- האם היובש שתיארתי בעיניים הוא נתון קבוע או יש סיכוי כלשהו שהדבר יחלוף ומהו הסיכוי?
תודה רבה לתשובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום צביה
ד''ר נדב בלפר17/02/2010את הפלאגים מכניסים לתוך צינור הדמע - הם אינם חשופים או נראים או מורגשים
והם..... אכן עוזרים מאד
אני מניח שהג'ל אכן גורם לעיניים להבריק - זהו תפקידו ללחלח ולסכך את עיניך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מדוע דווקא במרפאת עיניים ?איציק14/02/2010
שלום , אני מהצפון וקראתי עליכם , אך הרבה אין לי מידע , מדוע אתם עדיפים על מרפאות אחרות כגון אמריקן לייזר ? אסותא ? אני ממש לא מבין בנושא ושאלתי רצינית ועניינית , בכל זאת מדובר בעיניים ? ועוד שאלה קטנה , האם ניתן לאחר הניתוח ללכת לבד הביתה או חייב ליווי , (לא נהיגה ) , תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רשת עיניים
פרופ' ישראל קרמר14/02/2010איציק שלום רב,
ברשת עיניים משתמשים בלייזר מתוחכם הנקרא Intralaser אשר בעזרתו חותכים את הקליפה (flap) בשלב הראשון של הניתוח, במקום סכין שבעזרתה חותכים את הקליפה בניתוח המבוצע בכל המכונים האחרים פרט לרשת עיניים, אשר נקרא LASIK.
הלייזר יוצר קליפה בשיטת יותר מדוייקת, מתוחכמת ובטוחה מאוד בהשוואה לסכין. לאחר חיתוך הקליפה מבצעים את ליטוש מס' המשקפיים והקליפה מוחזרת למקומה. תקופת ההחלמה קצרה מאוד.
כמובן צריך מלווה אשר חייב יהיה לעזור לך בהתניידות וגם בטיפול ביום הראשון לאחר הניתוח, אשר במהלכו עלייך לנוח.
עליך לעבור בדיקה יסודית כדי לבדוק האם הנך מתאים לשיטה זו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשלום איציק
אבי20/02/2010האם יש לכם סניף באיזור חיפה/קריות בו ניתן להיבדק ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאלישע
פרופ' ישראל קרמר23/02/2010שלום רב, ישנו סניף של עיניים בחיפה בבית החולים אלישע
04-8104666* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לייזר אני לא יכול...אז מה עם השתלה?אורון14/02/2010
"לצערי זה בגדר חלום שלי להוריד את המשקפיים האלה מהעניים אבל משום מה כל גורם שאני פוגש אומר לי שזה לא יקרה כיוון שיש דיופטרים של +5.75 בעין שמאל ו- 6.75 בעין ימין....וצילינדר של 1.5.....
כל הזמן אומרים שמבחינה טכנולוגית עדיין לא מספיק מפותתחים לעשות לבעלי הפלוסים ניתוחי לייזר
האם זה נכון האם אני כן יכול והכל בגלבולי מח? אשמח אם מישהו יבהיר לי מה קורה והאם אני באמת יכול להגשים את החלום....תודה רבה."
"ד"ר עמי הירש" כתב לי שאין באפשרותי לעשות ניתוח לייזר ז"א לא ממולץ לי בשל ההיפראופיה...
אז מה לגבי השתלת עדשות? האם זה כן ממולץ לי? האם ניתן בעזרת השתלת עדשות עם נזק כמו שלי להוריד לגמרי את המשקפיים או רק להוריד את המס' והאם זה בכלל משתלם לי? מה הרופאים כאן ממליצים אשמח גם לשמוע את ד"ר הירש.....תודה רבה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת עדשה
פרופ' ישראל קרמר14/02/2010און שלום רב,
באופן כללי ניתן לבטל רוחק ראייה עד 6.00+ בעזרת טכנולוגית הלייזר בשיטת ניתוח הנקראת intralasik. כמובן שהתנאי הוא עובי קרנית מינימלי של 520 מיקרון וקימור שטח פני קרנית עד 42 דיאופטר.
לגבי השתלת עדשה תוך עינית יש לבדוק ביסודיות ולראות האם הלישכה הקדמית , שבה משתילים את העדשה התוך עינית מספיק עמוקה (מעל 3 מ"מ).
לסיכום עליך להגיע לבדיקת התאמה יסודית כדי להחליט לאיזו מהשיטות אתה מתאים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)