מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובהגולן12/02/2010
בהמשך לשאלתי בנושא הילות וסנוורים בלילה שנה וקצת אחרי Lasek+CV.
מספרים שנותרו בעיניים: ימין- פלוס 0.25 מספר ומינוס 0.75 צילינדר,
שמאל - מינוס 0.25 צילינדר ללא מספר.
פרופ' קרמר כתב שניתוח תיקון בקוטר רחב בשיטת CV יכול לטפל בהילות וסנוורים, אבל כתב גם שבגלל המספרים הכל כך נמוכים נשאלת השאלה האם כדאי לבצע ניתוח בכלל.
מכשיר הלייזר לא מסוגל לבצע ליטוש על מספרים מאוד נמוכים?, זה לא חדות הראיה שמפריעה לי אלא איכות הראיה שמפריעה לי. אם ההילות לא היו מפריעות לי לא הייתי חושב לבצע ניתוח תיקון לשיפור חדות הראיה בלבד. optical zone:5.5*5.8, ablation zone:8mm זה הנתונים של הניתוח, מה דעתכם על הרחבת שטח הניתוח באמצעות תיקון ועד כמה טיפול נוסף יכול להיות מועיל?
יש לציין שזה מאוד מפריע לי בצורה קיצונית. אפילו כתוביות בטלוויזיה בתנאי תאורה חשוכים יחסית, או אזורים בהירים בטלוויזיה נמרחים ומפריעים מאוד. שלא נדבר על נהיגה בערב-לילה שזה קריטי מאוד אני בקושי מצליח לקרוא מה כתוב על השלטים כי האורות מתפרצות ומסתירות לי את השלטים, אני לא יודע איפה נמצא הרמזור ועד כמה הוא קרוב או רחוק ממני כי אני לא רואה רק את האור שלו בצורה מדוייקת אלא הוא נמרח מאוד וזה רק דוגמאות עד כמה זה משמעותי בחיי היומיום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוורים אחרי LASEK CV
פרופ' ישראל קרמר14/02/2010גולן שלום רב,
ניתן לבצע תיקון לייזר בעזרת הCV כדי למנוע את תופעת הסינוור, אך עליך לדעת כי יתכן מאוד וישאר מספר או צילינדר לאחר טיפול זה, לכן אני ממליץ להמתין לפחות שנה מהניתוח היות ולעיתים קרובות קיים טיפול עצמוני לטווח הארוך בתופעת לוואי זו של "הילות וסינוורים".
לדעתי, כדאי לנסות טיפות אלפגאן או פילוקרפין (0.5%) לכיווץ האישון לפני שמחליטים על תיקון לייזר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- היכן כדאי לבצע ניתוח לייזר?הגר10/02/2010
אני מבקשת לשאול מדוע ההפרשי מחירים בין רשת "עיניים" ל"קר ויזן" ושאר המכונים,גבוהים והאם זה אמור להדליק לי נורה אדומה בקשר לאיכות הניתוח? הבנתי שבשני המכונים משתמשים באותו מכשיר לניתוח P.R.K אז מה ההבדל?מאוד חשוב לי לקבל המלצה כנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמו הרבה דברים
ד''ר נדב בלפר12/02/2010יש הבדלים לכל דבר
PRK זו טכניקה ניתוחית ולא מכשיר.
בהצלחה בסקר, בהחלטה ובניתוח - אני עובד בעיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- דלקת בעפעף וניתוח לייזר בעוד יומייםקורל09/02/2010
אני עתידה לעבור את ניתוח הלייזר בעוד כיומיים, והיום בבוקר סבלתי מכאבים בעין ימין,
אחרי בדיקה אצל רופא משפחה התברר לי שאני סובלת מדלקת בעפעף
וקיבלתי את טיפות העיניים phenimyxin שהן אנטיביוטית עפ"י דברי הרופא.
הרופא טען שהדלקת עוברת בתוך יום ויומיים ולא מהווה סיכון לניתוח ביום חמישי
ברצוני לאמת זאת איתכם.
אשמח מאוד אם תענו לי בזריזות האפשרית,
והמון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בעפעף
פרופ' ישראל קרמר14/02/2010שגית שלום רב,
עקב הדלקת עליך לעבור בדיקה ביום שלישי בערב כדי להתרשם מדרגת הצלקת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- האם אני יכול לבצע ניתוח לייזר?אורון08/02/2010
לצערי זה בגדר חלום שלי להוריד את המשקפיים האלה מהעניים אבל משום מה כל גורם שאני פוגש אומר לי שזה לא יקרה כיוון שיש דיופטרים של +5.75 בעין שמאל ו- 6.75 בעין ימין....וצילינדר של 1.5.....
כל הזמן אומרים שמבחינה טכנולוגית עדיין לא מספיק מפותתחים לעשות לבעלי הפלוסים ניתוחי לייזר
האם זה נכון האם אני כן יכול והכל בגלבולי מח? אשמח אם מישהו יבהיר לי מה קורה והאם אני באמת יכול להגשים את החלום....תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בפלוסים
ד``ר עמי הירש09/02/2010און שלום, גם באמצעים המתקדמים ביותר כיום בתחום ניתוחי הלייזר, לא מומלץ לבצע טיפול לייזר להיפראופיה מעל +5
בברכה, דר' הירש עמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- נזק בלתי הפיך?צביה08/02/2010
שלום וברכה
אני קוראת כאן תשובות על נזקים אפשריים מנתוח לייזר, ואם מדברים על נזק בלתי הפיך אני רוצה לתאר את מצבי. עם ראייה של מינוס חמש בשתי עיניים - עברתי ניתוח להסרת משקפיים בשיטת PRK.
מצבי היום לאחר 9 חודשים - יובש קיצוני וכנראה פגיעה בתאי אפיתל. מה שאומר - להשתמש במשחות וג'לים לפני שינה, ובמהלך כל היום כולל שימוש קבוע בטיפות עיניים.
למרות זאת - להתעורר באמצע הלילה בגלל היובש כדי לטפטף שוב טיפות או לשים ג'ל. להתעורר באמצע הלילה זה לא אומר לפקוח עיניים בצורה טבעית אלה בעזרת הידיים בזהירות ולאט. אם לא עולה בידך לנהוג מידת זהירות אתה חווה מין "קריעה" המלווה בתחושת כאבים איומים שלפעמים לא עוברת רק כעבור יום שלם, יום אבוד ומבוזבז מבחינת עבודה + יום של כאבים. במקרים "פחות קשים" הכאבים האיומים עוברים אחרי כחצי שעה! פשוט סבל שקשה מאד לתאר.
זאת ועוד- בגלל היובש הרציני הזה נגרמים זיהומים הגורמים לדלקות עפעפיים החוזרות ונשנות, דבר שלא סבלתי ממנו לפני כן. למה אין התייחסות באזהרות לפני הניתוח למצב שכזה??
שמישהו יקום ויאמר לי שזהו נזק בלתי הפיך. ואם זה נזק בלתי הפיך - מה הטיפול לכך? מה הסיכון בטיפול לכך?
כל זה מבלי להזכיר תיקון יתר של מספר שלא חולף עד כה.
ומבלי להזכיר שעין אחת הייתה צריכה לראות טוב מקרוב ופחות טוב מרחוק (מונווויז'ין) ובפועל העיין הזו לא רואה טוב בכלל מקרוב ולא כל כך טוב גם מרחוק!
אשמח לשמוע חוות דעת בנוגע ל"תיקון" אפשרי ללא סיכון נוסף, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון אחרי 7 שנים
אירית09/02/2010שלום שמי אירית, לפני כ7 שנים עברתי ניתוח להסרת משקפיים אחרי 7 שניםהמספר שלי עלה ל 1.50 בשתי העיניים.חשוב לציין שבפעם הראשונה חתכו לי את הקרנית שבוע הבא אני צריכה לעבור תיקון בשיטת PRK ולמען האמת אני קצת חוששת מתופעות לוואי. בפעם הרשונה החלמה הייתה מהירה ולא כואבת .
אשמח אם תסבירו לי על סיכונים ועל תופעות לוואי שיכולים להיות.
תודה
אירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההסיכונים די כמו שהיו בניתוח הראשון
ד''ר נדב בלפר17/03/2010ללא סיכונים הקשורים לחיתך עצמו. ההחלמה, לעומת זאת איטית וכואבת יותר .... לטווח הארוך זה נראה לי יותר כדאי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתשובה לצביה
ד``ר עמי הירש09/02/2010צביה שלום רב,
אכן את מתארת מצב של יובש קיצוני שלאחר ניתוח. קיימות שיטות נוספות לטיפול בבעיית היובש לדוגמה פלגים בתעלת הדמעות או סגירה חלקית של פתחי תעלת הדמעות, טיפולים אותם לא ציינת במכתבך.לגבי התוצאה האופטית 9 חודשים לאחר ניתוח בהחלט ניתן להתייחס אל המצב הנוכחי כאל מצב קבוע. ולכן בנושא טיפול מתקן עלייך לפנות אל הרופא המנתח שלך. בנושא היובש כאמור קיימים אמצעים טפוליים נוספים מלבד טיפות וג'ל
בברכה ובהצלחה,
דר' הירש עמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלד" הירש, בעניין היובש-"פלגים" וכד'
צביה11/02/2010בהמשך להודעה שלי ולתשובתך, ברצוני לשאול, הרופא המטפל בי לא ממש שש לתת לי טיפול ב"פלגים" או דומה, לפני כחדשיים שהעלתי את הנושא הוא התייחס לכך בביטול כאילו זה לא כדאי או לא שווה , אני יצאתי משם בתחושה אולי באמת זה לא טיפול אפקטיבי. או שאולי עדיין מוקדם (זה היה 7 חדשים אחרי הPRK).
ברצוני לשאול, האם זהו טיפול שיכול לגרום סיכון כלשהו? האם יש "צלקות" או בליטות הנראות בעין והאם באמת יש אפקט ז"א מטופלים ביובש קיצוני אכן דווחו על שינוי לטובה והקלה.
עוד דבר - האם היובש שתיארתי בעיניים הוא נתון קבוע או יש סיכוי כלשהו שהדבר יחלוף ומהו הסיכוי?
תודה רבה לתשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתשובה בנושא פלגים
ד``ר עמי הירש14/03/2010לפני החדרת פלגים קבועים מוחדרים פלגים זמניים שהשפעתן היא למשך מספר ימים בלבד וזאת על מנת לוודא שאכן עצם החדרת הפלגים משפרת את המצב. רק לאחר דיווח כי החדרת הפלגים הזמניים גרמה להקלה תבוצע החדרת הפלגים הקבועים. אין סיכונים מיוחדים מהליך זה שכן הפלגים מוחדרים לתעלת הדמעות. אני אישית משתמש בפלגים שנים רבות ורוב המטופלים נהנו מעצם הטיפול.
בהצלחה
דר' הירש עמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח P.R.K שבוצע לפני כחודשיים וחצאודי04/02/2010
שלום רב,
לפני כחודשיים וחצי עברתי ניתוח P.R.K
עד כה הראייה לא השתפרה למרות שראיתי בפורומים שזמן ההחלמה המשוער הוא כחודשיים עד שלושה.
האם יתכן ויהיה עוד שיפור בראייה למרות שחלף זמן רב?
תודה וסופ"ש נעים
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר עמי הירש09/02/2010אודי שלום רב,
אינני יודע את הפרטים האופטיים של מצבך הטרום-ניתוחי, ככלל בניתוחי PRK בהחלט ניתן לצפות לשינויים עד לטווחים של כחצי שנה מהניתוח בעיקר במצב של קוצר ראייה גבוה.
בברכה דר' הירש עמי-עיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- LASEK PRK מול אינרלאסיקרועי02/02/2010
שלום
בבדיקה לפני ניתוח הסרת משקפיים הומלץ kh ע"י הרופא לבצע ניתוח בשיטת lasek PRK. למיטב הבנתי בניתוח זה לא חותכים את העין, אלא רק משייפים.
אם אפשר לחדד את ההבדל בין שיטה זו לבין אינטרלאסיק. אני טיפה חושש כי האינטרלאסיק יותר חדיש והומלץ לי מגורמים אחרים לוודא שהמכשור הוא החדיש ביותר.
האם סביר שרופא אחד ממליץ על שיטת אחת ורופא שני ימליץ על שיטה אחרת?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה מדר' הירש
ד``ר עמי הירש09/02/2010שלום רועי,
ברור שרופא שאין לו את מכשיר האינטרלאזיק לאי וכל להמליץ טכנית על הניתוח שכן אינו מכיר את המכשיר ואת יתרונותיו. לדוגמה חיתוך הכיפה הטיפולית אינו תלוי בסיבוכי חיתוך מכניים (סכין של מכשיר המיקרוקרטום, תזוזת המנותח או העין או יד המנתח בזמן החיתוך). כמו כן הכיפה הטיפולית המתקבלת הינה דקה ביותר בין 90 ל- 100 מיקרון, צורתה כיפתית ולא משטח שטוח, ובשוליה חיתוך צד side-cut,היוצר מגרעת אשר בדומה למנגנון של עלי ומכתש מגבירה את קיבוע הכיפה למיטה הטיפולית שתחתיה.
ולפיכך, מי שהאפשרות בידיו מעדיף כיום לבצע את חיתוך הקרנית בעזרת מכשיר האינטרלאסיק.
בברכה,
דר' הירש עמי מנהל רפואי רשת "עיניים"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- תיקוןגולן01/02/2010
כהמשך לשאלה שלי לגבי תופעות לוואי שנה וחודש אחרי Lasek+CV. ניסיון טיפול אחרון ב-סטרודקס בגלל עכירות מאוד-מאוד קלה בקרניות שאולי משפיעות על הילות וסנוורים. מספר שנותר בעין ימין: 0.75- צילינדר ו- 0.25+ מספר. שמאל: 0.25- צילינדר ו- 0 מספר. במידה והטיפות לא יסייעו במהלך ה-3 וחצי השבועות הבאים (מתוך 8 שבועות של טיפול - עברתי כבר כ-5 שבועות ואין שיפור), הרופא אמר שינתח לי את עין ימין וירחיב את שטח הטיפול לקוטר גדול יותר.
שאלתי היא: עם מספרים כמו שלי בעין ימין, מה הסיכוי שטיפול בקוטר גדול יותר יעלימו לי את ההילות והסנוורים? זאת אומרת, אם היו לי מספרים גדולים יותר האם זה אומר שהתיקון יסייע לי יותר, או שאין קשר מבחינת האפקט למספר שנותר?
ומה דעתכם על ניתוח בעין שמאל?.....
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' ישראל קרמר02/02/2010גולן שלום רב,
טיפול בשטח אופטי רחב בעזרת טכנולוגיית ה CV מסוגלת לטפל בסינוורים והילות בלילה. כמובן שהתוצאה של טיפול בטכנולוגיה זו תלויה באם תתפתח עכירות לאחר הטיפול והאם היא תחלוף במידה מלאה בעזרת טיפות סטרואידים. עכירות בקרנית יכולה להוביל לסינוורים מהסוג שאתה מתאר.
בכל מקרה מדובר בדרגת קוצר ראייה מאד נמוכה שמעלה את השאלה האם כדאי לבצע טיפול נוסף.
בברכה
פרופ' קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסתברות לנזק בלתי הפיךמוטי30/01/2010
דברו איתי במספרים: מהי ההסתברות לנזק בלתי הפיך בעקבות ניתוח לייזר להסרת משקפיים?
אם יש הבדל בין השיטות השונות, אנא פרטו.
שאלה שניה: מתוך המקרים שבוצע נזק בלתי הפיך - מהו אחוז המקרים שנגרם עיוורון באחת או שתי העיניים? בעצם, אני שואל, מהו אחוז המקרים שנעשה נזק משמעותי בלתי הפיך?
תודה רבה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למוטי
פרופ' ישראל קרמר31/01/2010מוטי שלום רב,
נזק בלתי הפיך לאחר ניתוח לייזר לביטול משקפיים עלול להיווצר עקב זיהום עקשני או צלקת תגובתית קשה, שהם מאוד נדירים- מקרה אחד לאלפי מקרים. עלולים להשאיר צלקת מרכזית בקרנית למרות טיפול אנטיביוטי בזיהום האקטיבי או טיפול בסטרואידים בצלקת התגובתית. כאשר נותרת צלקת במרכז הקרנית, חדות הראייה הסופית נפגעת, אך זה סיבוך שניתן לטפל בו ע"י החלפת הקרנית בשתל קרנית לכן עיוורון איננו סיבוך שנמצא בתחום הסביר לאחר ניתוח לייזר לביטול משקפיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשלום לך, מצב תשובה :
דר לביא שטורך02/02/2010סיכוי לסיבוך קשה שגורם לפגיעה זמנית תפקודית בראיה הוא בכ - 1 ל 10,000 מקרים, בהשווואה לנזק מקביל מעדשות מגע המוערך כיום כ 1 ל 5,000 (כפי שאפשר להבין הסיכוי לנזק קשה משימוש יומיומי בעדשות מגע גבוה יותר )
רוב המקרים הינם הפכים וניתנים לתיקון באמצעות טיפול תרופתי או טיפול לייזר נוסף. במקרים בודדים בלבד (1 ל 50,000 ) יכול להתקיים נזק שיצריך ניתוח להשתלת קרנית שגם בסופו ניתן לשקם את הראיה.
אין סיכוי לגרימת עיוורון בניתוחי לייזר להסרת משקפיים באופן מוחלט! לא דווח על מקרים כאלו בספרות המקצועית לא בארץ ולא בעולם.
כמובן אם מדברים על לקוחות שנותחו והם בריאים ואינם סובלים משום מחלת עיניים אחרת.
כיום שתי השיטות אינן נבדלות באופן מהותי מבחינת הביטחון, מה שחשוב מאוד זה התאמה של השיטה לנתוני המטופל תוך בדיקת התאמה יסודית ומקיפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהכל נזק זה גרוע
גיל13/02/2010אולי אני לא אמור להגיב פה, ואולי ימחקו את התגובה.
אבל תביא בחשבון שגם נזק קטן לראיה או לעיניים, יכול להביא לסבל רב מאוד.
בלי לדבר על עוגמת הנפש. אני מדבר מניסיון. הסבל שנגרם לי נורא, למרות שאני יכול לתפקד.
אתה מכניס עיניים בסדר, ואתה לא יודע אם הן יצאו בסדר.
אני בטוח שהאחוזים שנפגעים במידה לא חמורה הרבה יותר גבוהים ממה שציינו הרופאים.
לרוב האנשים זה מצליח. אבל אלה שזה לא מצליח להם סובלים מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח שנכשלגיל27/01/2010
לפני שנה וחצי עברתי ניתוח PRK .
היו לי מספרי צילינדר קטנים 1.25 ו 1.
בעקבות הניתוח נוצר לי יובש חמור בעיניים.
בעין ימין ראיתי גרוע מאוד.
אחרי 3 חודשים התחילו לתת לי דמעות מלאכותיות והראיה התחילה להשתפר.
עכשיו המספר בעין ימין הוא כמו שהיה- צילינדר 1 ובשמאל 0.5 .
אבל בעין ימין אני לא רואה כל כך טוב גם עם משקפיים.
במכון שעשיתי - אסותא אופטיק כל הזמן טענו ברוב חוצפתם שהגעתי למצב של ראיה טובה ושאני לא צריך משקפיים. מנהל המקום אפילו אמר לי שעדיף לי לא לשים משקפיים כדי לא להתרגל ולא להיות תלוי בזה למרות שבברור אני מרגיש שאני צריך בייחוד למחשב.
במשך השנה וחצי האלה סבלתי סבל נורא מהיובש ומכאבי עיניים וראש.
מעניין אותי האם זאת אשמת המנתח, או שזה בגלל שלא טיפלו לי ביובש.
וחוץ מזה מה אני יכול לעשות עכשיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח
פרופ' ישראל קרמר31/01/2010גיל שלום רב,
ללא קשר עם תופעת היובש, יתכן ואחרי ניתוח PRK לתיקון צילינדר, הצילינדר נותר בעין ואיננו יורד ל0. לכן במקרים אלו, שהם לא שכיחים, מומלץ לבצע תיקון שזו פעולה פשוטה יחסית, וניתן לבצע אחרי שנה מהניתוח.
לגבי נושא היובש, יובש כשלעצמו עלול לגרום לטשטוש ראייה, אך לא להשארות צילינדר. הצילינדר שנותר זה פשוט בעייה של תהליכי ריפוי באיזור הקרנית או מבנה הקרנית ולא כשל טכני או כשל ניתוחי.
בברכה,
פרופ' קרמר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהמדובר בניתוח תיקון
גיל01/02/2010אני לא ציינתי שמדובר בניתוח תיקון.
לפני 10 שנים עשיתי נותוח באסף הרופא שהיה מוצלח מבחינתי.
לאט לאט חזרו לי מספרי הצילינדר, וגם עם משקפיים לא ראיתי טוב.
במכון שהלכתי אליו לצורך תיקון אמרו שנוצרו לי עיוותי קרנית.
עשיתי ניתוח תיקון. בעין שמאל נשאר לי 0.5 צילינדר ועם משקפיים אני רואה ברור.
אבל בעין ימין לא הצליח ואני חושב שאפילו קצת קלקל. המספר נשאר אותו דבר, וגם עם משקפיים אני לא רואה כל כך טוב. במכון אמרו לי שעדיין יש עיוות.
כמו כן אמרו שלא מומלץ לעשות תיקון שני כי זה רק יכול לקלקל.
חבל כי הניתוחים האלה פגעו לי בראייה באופן לא הפיך.
האם יש דרך נוספת אולי לטפל בבעיה?
אגב מעניין האם זה סיכון נפוץ שאחרי כמה שנים מתיקון של צילינדר יווצרו עיוותי קרנית?
דווקא ממה שהבנתי על הצורה שבה הניתוח שלי עבד. יש לי אסטיגמציה בפנים הקרנית וכדי לתקן,
על פני הקרנית ייצרו תיקון הפוך מאשר באחורי הקרנית, נראה לי הגיוני שמספיק שאחד הנתונים ישתנה במשך השנים בשביל שיווצר עיוות ראיה שמשקפיים לא יוכלו לתקן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתשובה
פרופ' ישראל קרמר02/02/2010שלום,
היות והסתבר כעת כי מדובר בטיפול שניוני כלומר תיקון ע"י PRK חוזר, אני ממליץ לא לעבור ניתוח נוסף, אלא להמשיך מעקב אחרי תהליכי הריפוי בקרנית תוך כדי טיפול ביובש ע"י טיפות מסוג הילוקומוד או ויסקוטירס ג'ל ולהמתין לפחות כשנה מהניתוח על מנת שאפשר יהיה לקבוע מהי התוצאה האופטית הסופית. עיוותים על שטח פני הקרנית מהסוג שאתה מתאר יכוילם להיות ביטוי של תהליכי ריפוי ברמת האפיתל והשכבה מתחתה שעלולים להמשך מספר רב של חודשים לאחר ליטוש חוזר.
בברכה
פרופ' קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהעברה יותר משנה
גיל02/02/2010למעשה עברה שנה וחצי כמעט .
מצב היובש השתפר לאחרונה.
הראיה יציבה כבר בערך 7 חודשים .
האם יש טיפול אחר שאפשר לעשות או שהנזק בלתי הפיך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלות לאחר ניתוחעמית27/01/2010
שלום, אני כשבוע לאחר הניתוח,ויש לי מספר שאלות
1 אני מתאמנת בקביעות ורציתי לדעת בדיוק מתי אוכל לחזור ולהתאמן או אם יש אפשרות כעת להתאמן זאת אומרת מה היא המידה של איסור מאמץ פיזי?
2 אני עובדת במפעל לאריזה עד הגיוס ומדי פעם אני מרימה קרטון למשקל שהוא די כבד, האם זה עלול להזיק לתהליך ההחלמה?
אשמח לתשובות, תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עמית
ד''ר נדב בלפר27/01/2010הכוונה במאמץ הוא בעיקר לא להזיע ... ואז לשפשף העיניים
לא ממש המשקל עצמו.
ניתן להרים מדי פעם משקל כזה או אחר ללא בעיה מיוחדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- תופעות לוואי לאחר ניתוח לאסק (LASEKשני26/01/2010
שלום רב,
עברתי לפני כשנה וחצי ניתוח להסרת משקפיים מסוג לאסק (LASEK).
בשבועות האחרונים ישנה תחושה של יובש אשר הרבה זמן לא הייתה וזה מצריך ממני להשתמש בטיפות הדמעה מלאכותיות.
בנוסף, התחילו לי התקפים של כאבים חדים באחת העיניים למספר שניות, כאבים בתוך העין עצמה שבאים והולכים מדי פעם . יודגש כי אין פגיעה בחדות הראייה עצמה.
שאלותיי הן: האם נושא היובש נורמלי גם לאחר שנה וחצי לאחר הניתוח?
האם הכאבים בעין הם כתוצאה מהיובש או שמא עליי לדאוג ולסור למרפאה בה ביצעתי את הניתוח לבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר עמי הירש26/01/2010שלום, עצם זה שתוזמן/ני להיבדק איננה סיבה לדאגה, אולם זוהי חלק מהאחריות המקצועית. ייתכן ונחשפת בחודש שעבר לתנאי סביבה שגרמו לתופעת יובש שאמורה לחלוף. שכן בעובדה שלא סבלת מתופעה זו לאחר הניתוח למשך כשנה וחצי. תמיד אמליץ להיבדק ע"י הרופא המטפל על מנת להסיר כל חשש.
בברכה,
דר' הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח לייזר בעינייםקורל25/01/2010
אני סובלת מיובש רב בעיניים,ומשתמשת באופן קבוע בטיפות הרטבה.
ברצוני לדעת אם גורם של יובש בעיניים יכול להשפיע על כך שיוחלט
שלא יבוצע ניתוח לייזר להסרת משקפיים בעקבותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש
ד``ר עמי הירש26/01/2010אכן,
מתבצעות בדיקות ספציפיות לנושא עיניים יבשות ובהחלט במצבים מסויימים יומלץ שלא לבצע טיפול.
בברכה,
דר' עמי הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהיובש-תגובתו של דר' הירש עמי
ד``ר עמי הירש09/02/2010שלום רב,
במקרים של יובש בעיניים אשר נובעים מירידה פונקציונלית או באיכות הדמעות, או בכמותן, אין לבצע טיפול לייזר!
ואכן במרפאתי קיימים מספר מטופלים בהם הוחלט לא לבצע את הטיפול בשל יובש ניכר שהתגלה במהלך הבדיקה.
בברכה
דר' הירש עמי-מנהל רפואי-רשת "עיניים"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח LASEKטל25/01/2010
שלום,
אני שבוע וחצי אחרי ניתוח LASEK ויש לי מס' שאלות:
1. כמה זמן אחרי הניתוח אפשר להתאפר בעיניים?
2. בטיפות המקסידקס אני צריכה להשתמש 3 שבועות החל מיום הוצאת העדשות, נכון?
3. אני מרגישה שהראייה ל"קרוב" פחות טובה. האם יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לאחר LASEK
ד``ר עמי הירש26/01/2010טל שלום,
1. אין להתאפר בעיניים למשך שבועיים
2. טיפות מקסידקס למשך חודש
3. טבעי שתחילה משתפרת חדות הראייה למרחק ובהמשך גם לקריאה.
תהליך התאוששותך תקין לחלוטין...
בברכה דר' עמי הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- איכות ראייה לאחר ניתוח לאסק..גיא22/01/2010
אני 4 ימים לאחר הוצאת העדשות הרפואיות (כשבוע וחצי לאחר הניתוח) וכרגע בעין שמאל אני רואה חד למדי, אבל בעין שמאל עוד די מטושטש וההבדל הוא די משמעותי.. אני יודע שלוקח למספר תקופה של כחודש להתייצבות, אבל נדמה לי כי לפני מספר ימים בעין שמאל הראייה הייתה יותר טובה מהיום. האם זה יכול להיות? האם הגיוני שהמספר ירד ויעלה בתקופה הזאת?.. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגיוני
ד''ר נדב בלפר22/01/2010גיא שלום
מס שבועות לאחר הניתוח הראיה יכולה להיות לא יציבה - כלומר שינויים לכאן או לכאן ייתכנו. גם ירידה בראיה תיתכן .
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)