מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוזרעומר26/05/2010
יכול להיות מצב שלאחר מס שנים מהניתוח המספר יחזור?
זה נפוץ? נדיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרת המספר
פרופ' ישראל קרמר30/05/2010שלום רב,
עליה בדרגת קוצר הראייה יכולה לקרות במהלך השנים גם מעבר לגיל 18 קשה לצפות זאת מראש וזה עלול לקרות . במידה וזה קורה מבצעים ניתוח תיקון בעזרת לייזר.
זו היא לא תופעה שכיחה אך היא קיימת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- יובשרינת26/05/2010
לפני שמונה חודשים עברתי לאסק c.v. אני רואה מצויין, אך ישנה בעיה של יובש שלא הייתה קיימת לפני הניתוח, אני מטופלת בג'ל ויסקו ביום ובלילה במשחה דורה, ויש לי פלגים, עדיין אני מתעוררת מידי פעם עם כאב נוראי באחת העיניים, האם יש עוד מה לעשות? או שעבר די זמן וכך זה ישאר?
אני בקשר עם הרופא המטפל שהוא רופא נהדר אך חשוב לי לשמוע עוד דעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש
פרופ' ישראל קרמר30/05/2010רינת שלום רב,
תופעת היובש היא נדירה יחסית לאחר ניתוח מסוג LASEK או PRK, לעומת הניתוח עם חתיוך הקליפה.
אני מאמין שתופעת היובש אצלך תחלולף בסופו של דבר עם חידוש צמיחת סיבי העצב בקרנית לכיוון האיזור שלוטש. בנתיים אני ממליץ לך להשתמש בטיפות מסוג hylocomod או hylogel שהשפעתם טובה יותר יחסית לויסקוטירס ג'ל וכן גם להשתמש במשחן ויטמין A - בשם vita-pos לליליה.
בנוסף לכך אני ממליץ לך להשתמש בקפסולות של שמן נר הליליה שניתן להשיג בחנויות טבע , ניתן לקחת בין קפסולה אחת ל2 ליום. טיפול זה עוזר ליובש בחלק מהמטופלים.
במידה ולאחר מספר חודשים לא תהיה הטבה אני ממליץ לנסות טיפות תרופות ליובש הנקראות restasis שאותן לוקחים במינון של 2-3 פעמים ביום ל3 חודשים עד חצי שנה , אלו הן תרופות יקרות מאוד ויש להשיג מרשם עבורן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- החלמה מניתוח PRKשרית26/05/2010
נותחתי לפני שבועיים. עברתי ניתוח מונוויז'ן בגלל הצורך במולטי פוקל.
הראיה לרחוק כרגע מוגדרת 75% ואני מסתדרת לא רע. מצד שני אני לא מצליחה בכלל לקרוא.
במכון אומרים לי להיות סבלנית ושזה ישתפר.
אכן???
כמה זמן להיות סבלנית?
יש כאלה שיוצאים עם ראיה תקינה מיד אחרי הניתוח.....
מה לא בסדר אצלי?
תודה מראש
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה לאחרPRK
פרופ' ישראל קרמר30/05/2010שרית שלום רב,
התקופה של הסתגלות למונוויז'ן עלולה להימשך כחודשיים עד שלושה במקרים מסויימים כי ישנם מטופלים שהמוח שלהם לא מסתגל במהרה להבדל בין 2 העיניים.
בנוסף לכך יש להניח שקשיי הראייה שלך נובעים גם מההחלמה הראייתית האיטית וההדרגתית , באופן יחסי, שיש בדר"כ לאחר ניתוח PRK.
יש להמשיך את הטיפול התרופתי בהתאם להוראות הרופא ולהמתין לאדפטציה של מוח הראייה ושיתוף הפעולה בין 2 העיניים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- תודה לד"ר ישראליחני זרד25/05/2010
רוצה להודות לד"ר ישראלי על היחס האישי ועל המקצועיות שלו בתחום,אין כמוהו והלוואי וירבו במדינת ישראל רופאים שכאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוב תודות!
פרופ' ישראל קרמר25/05/2010חני שלום, תודה רבה . מחמם את הלב! אעביר את המסר לדר' ישראלי בשמחה. מתי עברת אצלו ניתוח?
גלית סטי- "עיניים"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתשובה
חני זרד25/05/2010את הניתוח הראשון שלי עברתי לפני 6 שנים והניתוח השני היה בשבוע שעבר ביום חמישי ה-20 לחודש,כי חלה נסיגה בראייה.בשנייהם ד"ר ישראלי ניתח וכמו שאמרתי ,אין עליו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אינטראלאסיק והמתלהאייל24/05/2010
אני שוקל לבצע ניתוח אינטרלאסיק, וקראתי באינטרנט שגם בלאסיק וגם באינטראלאסיק למעשה המתלה, או החלק שאותו מורידים מהקרנית, בעצם לעולם לא מתרפא וגם שנים אחרי הניתוח עדיין אפשר להסיר אותו!! האם זה נכון? זה לא פוגע בעין לטווח הרחוק והופך אותה לחלשה יותר, או לפגיעה יותר לכל מיני תאונות תקלות וסיבוכים? לא עדיף שמקרה כזה לסבול כמה ימים של כאב עם שיטת PRK?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתלה
פרופ' ישראל קרמר25/05/2010שלום לך, נכונה העובדה שניתוח לייזר בו חותכים קליפה מהקרנית בשלב הראשון של הניתוח בין אם ע"י סכין בניתוח LASIK או בין אם מדובר בלייזר בניתוח INTRLASIK לוקח זמן רב עד אשר הקליפה נדבקת בצורה חזקה ועמידה לחבלה ישירה. זמן זה לא ידוע במדוייק אך קרוב לוודאי שמדובר במספר שנים אשר בהן צריך להיזהר ממכה ישירה בקרנית. בעיקר מדובר במטופלים שעוסקים באמנויות לחימה וקרב מגע או חיילים ביחידות המיוחדות או ספורטאים שעוסקים בספורט אתגרי ועלולים לקבל מכה ישירה בעין. במקרים אלו מומלץ לעבור ניתוח לייזר מסוג PRK או LASEK הכולל ליטוש לייזר של שטח פני הקרנית השטחיים ללא חיתוך קליפה.
למי שאינו כלול באותה הקטגוריה לא סביר שיקבל מכה ישירה בקרנית ולכן הוא יכול לעבור ניתוח עם חיתוך קליפה.
בברכה, פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה על התגובה - עוד שאלה קטנה
אייל30/05/2010אני מבין מהתשובה שלמעשה אין נזק או השלכה לטווח הארוך של ניתוח כזה? כלומר העין אחרי כמה שנים חוזרת להיות כמו שהיא היתה? זה פשוט קצת מדאיג..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאייל שלום
פרופ' ישראל קרמר15/06/2010אייל שלום, במידה ועובי הקרנית שלך מתאים לניתוח של חיתוך הקליפה מסוג INTRALASIK לא תהיה פגיעה בשלמות הקרנית, מבנה ועובי הקרנית בעתיד.
הקרנית חוזרת למבנה הקודם שלה אחרי מספר שנים אך כמובן איננו יודעים בדיוק מה עמידותה לגבי מכה ישירה.
בברכה,
פרופ' קרמר ישראל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ייעוץ חוזר לגבי הסרת משקפייםדוד24/05/2010
אהלן
עשית לפני כחצי שנה בדיקת התאמה שלך פרופסור פרוכט(הדסה)
המספר שלי הוא 7 כל עיין +1.5 צילינדר
הוא טען שהסיכוי שאני ישאר ללא משקפיים זה 85 אחוז
הסיכוי לדעתי היה די קטן ולכן לא עשיתי
מה הסיכוי שבעוד שנתיים הסיכויים יעלו משמעותית
והאם 85 אחוז זה סיכוי "קטן"?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' ישראל קרמר25/05/2010דוד שלום,
ראשית חסרים מספר פרטים לגביך על מנת לתת לך צפי של תוצאות. חשוב לדעת בן כמה אתה היות ויש תקופות בחיים בהן המספר משתנה עד שמגיע ליציבות, וטיפול הלייזר אינו עוצר את העלייההטבעית של המספר.
שנית, חשוב לדעת מהו עובי הקרנית ומהי צורתה במיפויים עלמנת להחליט לגבי איזה שיטה הנך מתאים. אנו משתמשים בשיטת INTRALASIK CV שבה חותכים את הקליפה בעזרת לייזר בניגוד למכונים אחרים בארץ שמבצעים זאת בעזרת סכין. השיטה מאפשרת לנו לטפל גם במספרים גבוהים כי הלייזר חותך קליפה דקה מאד יחסית והיא משאירה עודף רקמה מתחתיו ללטוש מספרים גבוהים.
במידה ואינך מתאים לשיטה זו ניתן גם לבצע ליטוש שטחי של הקרנית בעזרת שיטת ליטוש רובוטית הנקראת CUSTOM-VIEW אשר משפרת את אחוזי ההצלחה שאתה מדבר עליהם. אני מציע לבוא לבדיקה על מנת לתת לך תשובה יותר מדוייקת.
ניתן גם להתשמש באופציה של השתלת עדשה תוך עיינית במידה ותימצא לא מתאים לטיפול הלייזר.
בברכה,
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ,תיקון ראייהאמיר24/05/2010
לבני אובחן ראייה בעיין שמאל 6.7 ובעיין ימין 1.5 .האופטקאי המליץ על משקפיים שיטפלו בעין ימין ולוותר על עיין שמאל "החלשה ".(בני סובל מפיגור שכלי והוא בן 22) שאלתי האם ההמלצה סבירה ?
או במקביל כדאי לעשות פעולות של ניתוח לייזר לטיפול טוב יותר בבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון ראייה- ניתוח?
פרופ' ישראל קרמר25/05/2010אמיר שלום,
במקרה כזה של חוסר איזון משמעותי בין שתי העיניים מומלץ להרכיב עדשות מגע אשר מביאות את הפוקוס של כל עין בקירוב רב למוקד האופטי של עדשת המגע, וכך ניתן למנוע את חוסר שיווי המשקל בין העיניים.
במידה ובנך אינו מסוגל להרכיב עדשות מגע ניתן בהחלט לשקול טיפול לייזר להורדת המספר הגבוה בעין שמאל ולהגיע לאיזון בין שתי העיניים, או לבטל את קוצר הראייה בשתי העיניים ולהיפטר מהתלות גם בעין ימין וגם בשמאל. כמובן שההתאמה לטיפול לייזר מסוג זה תלויה בשיתוף הפעולה עם המטופל, במידה ואין שיתוף פעולה ניתן להיעזר במרדים.
בברכה,
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מספרים גבוהיםאריה ניידר24/05/2010
עד איזה מספר (-) ניתן להוריד את המשקפיים כליל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אריה
דר' דומניץ24/05/2010מספרים במינוס (מיופיה ) ממולצים עד גבול מסויים בהתאם להוראות היצרן של המכשיר בו אתה מנותח.
רף מקובל ושמרני ינתח עד גבול של -10.00
אך חשוב להבין שהחלטה על ניתוח להסרת משקפיים בלייזר כוללת שילוב של מספר פרמטרים ואינם מבוססים על המספר בלבד .
לדוגמא יכול להיות לקוח עם מינוס 4 שיפסל לניתוח ולקוח עם מינוס 10.5 שיתאים לניתוח.
אני ממליץ ללכת להיבדק באחד המכונים להסרת משקפיים בלייזר ולקבל תמונה מלאה ורחבה של תוצאות הבדיקה שלך.
בהצלחה .
דר יובל דומניץ
מנהל רפואי care vision
הכותב הינו מנהל רופאי בחברת care vision ואין לראות בהודעה זו כהמלצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתשובה
פרופ' ישראל קרמר25/05/2010התשובה לשאלתך תלויה במספר נתונים,כאשר העיקרי מביניהם הוא עובי הקרנית. הנתון הנוסף הוא קמירות וסדירות הקרנית.
במידה ואתה עונה על כל הקריטריונים של קרנית עבה מספיק, לא שטוחה מדי, וסדירה, ניתן להוריד גם 12 דיאופטריות לערך. זה אמור לגבי טיפול לייזר להסרת משקפיים.
קיים גם ניתוח שבו משתילים עדשה תוך עינית ואז אפשר לבטל קוצר ראייה עד 20 דיאופטריות.
בברכה,
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- רציתי לציין שמזל שיש את הפורום הזהאבי21/05/2010
ככה אפשר לשאול את כל השאלות ששוחכים
פורום ממש מצויין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה רבה :-)
ד``ר עמי הירש24/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה ששחכתי לשאול את הרופא שליאבי21/05/2010
אני מנותח קיצור קיבה , ועשיתי ניתוח להסרת משקפיים, לפעמים בגלל הניתוח בקיבה אני נאלץ להקיא ומרוב המאמץ העיניים שלי נהיות ממש אדומות ומתמלאות בהמון דמעות רציתי לדעת אם זה יכול להזיק לי לעיניים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות ואודם בעיניים...
פרופ' ישראל קרמר25/05/2010אבי שלום רב,
האודם בעיניים איננו מזיק לעיניים וגם לא לעיניים שעברו ניתוח להסרת משקפיים.אודם בעיניים לאחר הקאות נובע לרוב מגודש כלי דם הנוצר בזמן מאמץ ההקאה ועליית הלחץ הורידי בבית החזה.
גם הדמעת נובעת מכך.
אין מה לדאוג...
בברכה,
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה רבה :-)
אבי25/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- כמה שאלות?אבי21/05/2010
שלום, ביום רביעי ב12/5 עברתי ניתוח לאסק במרפאת "שבע עיניים"
לאחר חמישה ימים שבאתי לביקורת להוריד את העדשות
הפרופסור שניתחה אותי אמרה לי שהכל בסדר ושרק בעין אחת חלק ממש קטן מהאפתיפל עדיין לא נסגר ואני צריך להגביר את כמות הטיפות ויגמוקס ל6 פעמים ביום.. באמת באותו יום ראיתי בעין הזאת דרך הראיה מין נקודה כזאת לא מפוקסת אבל זה כבר עבר מאז .. אני כבר בשבוע השני רציתי לדעת כמה פעמים ביום אני צריך לשים את הטיפות??
באותו יום שהייתי בביקורת שאלתי אם כבר אני יכול להתקלח רגיל והיא אמרה לי שלא. עדיין לחפוף כמו במספרות שלא יכנס לי מים לתוך העין.. רציתי לדעת אם אני יכול כבר להתקלח רגיל ויש סיכון אם יכנסו לי מים לעיניים?? תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אבי
דר' דומניץ24/05/2010השאלות שאתה שואל הם חשובות מאוד אך היחידי שיכול לענות לך עליהם
(ודרך אגב גם חייב לענות עליהם ) הוא הרופא שניתח אותך .
אני מאוד לא ממליץ להיות ניזון מתשובות של רופאים שלא מכירים את המקרה הספציפי שלך.
חזור למכון והיבדק שוב ותדרוש לקבל תשובות מפורטות לגבי כל שאלה שיש לך, אני בטוח שתענה.
בהצלחה.
דר יובל דומניץ
מנהל רפואי care vision
הכותב הינו מנהל רופאי בחברת care vision ואין לראות בהודעה זו כהמלצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההחלמה מ LASEK
פרופ' ישראל קרמר25/05/2010אבי שלום רב,
לצערי אינני לתת לך תשובה מדוייקת היות וחייבים לבצע בדיקת מיקרוסקופ של השכבה השטחית של הקרנית על מנת לוודא שהציפוי של תאי האפיטל התרפא לחלוטין. במידה והריפוי הוא מושלם, ניתן כבר להכניס מים לעיניים ולחפוף את הראש כרגיל. לגבי טיפות הויגמוקס יש להמשיך אותן עד שהריפוי יהיה מושלם.
לסיכום, עצתי היא שתיבדק ע"י הרופאה המטפלת שלך והיא תענה בצורה מדוייקת יותר לשאלותייך.
בברכה,
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלגבי הטיפות
אבי25/05/2010אני עדיין משתמש בטיפות הויגמוקס והפ.מ.ל כמו שמפורט לי בדף ההסבר לאחר הניתוח ..
בשבוע הראשון 4 פעמים ביום
בשבוע השני 3 פעמים ביום.
ובשבוע הרביעי רק פעמיים ביום פ.מ.ל בלי הויגמוקס.
רציתי לשאול עוד משהו שעלה לי כרגע
שאני קם בבוקר הראיה שלי ממש מפוקסת ומשתפרת מבוקר לבוקר
אבל ברגע שאני שם את הטיפות הראיה נהיית לי מטושטשת .. האם זה נובע מהטיפות?
וברגע שאני יפסיק להשתמש עם הטיפות האראיה תהיה לי יותר חדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהזה נובע מהיובש
ד''ר נדב בלפר25/05/2010בבוקר העיניים עדיין לא יבשות. בעיניים לאחר ניתוח היובש יותר משמעותי וכן הרקמה עדיין בתהליכי ריפוי כך שיש מקום לאופטימיות. ולשיפור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- כמה שאלות אחרי ניתוח אינטראלאסיקעדי21/05/2010
שלום רב,
אני אחרי ניתוח להסרת משקפיים בשיטת intralasik, ויש לי כמה שאלות. רציתי לדעת האם ישנו איזושהו ערך נוסף להחמרה בהנחיות שניתנו לאחר הניתוח - כלומר, אם הונחיתי שלא לחפוף את הראש או להרטיב את העיניים לפחות שלושה ימים, האם יהיה איזשהו אפקט חיובי להימנעות זו לזמן ארוך יותר? או שמא דווקא עדיף כן לשטוף את הפנים/העיניים כדי לסייע לשמירה על ניקיונן? לשטוף את העיניים ואז מיד לשים טיפות? וכו'. כמו כן, לגבי המגינים - האם יש צורך/תועלת/יתרון בשינה איתם ליותר מארבעה לילות? לא לשפשף/לגרד את העיניים - שבועיים, או שעדיף יותר?
בקיצור - עדיף להחמיר עם ההנחיות, אם אני מסוגל, או שאין צורך בזה כלל?
תודה רבה,
עדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא - אין ערך מוסף
ד''ר נדב בלפר21/05/2010הכוונה הבסיסית היא שלא יחדרו מים או סבון בימים הראשונים - כי אז זה צורב ותרצי לשפשף העיניים. אותו רעיון עם המגינים בלילה. אין צורך להיות בית שמאי
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה רבה
עדי21/05/2010תודה על תשובתך. קורי השינה באמת התחילו כבר להפריע... :)
שוב תודה ושבת שלום,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- תרופות מרשםאיילה20/05/2010
שלום,
האם מי שנוטל ציפרלקס/אסטו באופן קבוע יכול לעבור ניתוח להסרת משקפיים ללא הפסקת המרשם?
תודה.
איילה מייזנר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי
ד''ר נדב בלפר21/05/2010מה הסיבה לנטילת התרופה? האם זה טיפול קבוע? מתי צפוי סיום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתשובה
איילה22/05/2010מדובר בטיפול קבוע נגד חרדה חצי כדור ליום. אין צפי לסיום.
תודה.
איילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתשובה-כדורי חרדה
פרופ' ישראל קרמר25/05/2010איילה שלום רב,
אין שום מניעה לעבור טיפול לייזר להסרת משקפיים לגבי מטופלים הנוטלים תרופות נגד חרדה כגון ציפרלקס.
בברכה,
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח להסרת משקפיים לאסמטיתחני אמיר20/05/2010
שלום רב,
אני מעוניינת לעבור ניתוח להסרת משקפיים, מספר -2.25 בשתי העיניים ללא צילינדר.
אני אסמטית ומשתמשת באופן קבוע במשאף סרוטייד (מכיל סטרואידים) ונזונקס לאף.
האם אני יכולה לעבור את הניתוח, לאחר בדיקות התאמה כמובן?
תודה,
חני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן. אין מניעה - פרט למקרי קיצון
ד''ר נדב בלפר21/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח לייזר בעיניים בעייתיותנתי19/05/2010
אני מעוניין לעשות ניתוח ליזר בעיניים יש לי מספר 4 בשתיהם וגם צילינדר לא יודע כמה בדיוק, יש לי רשתית דקה, אני סובל מ- floates (הנקודה השחורה הזאת זבוב מה שנקרא שזזה לפי הראיה), עשיתי לפני שבועיים ניתוח לייזר לסגירת חורים שהיו לי, שם עדשות מגע כבר 8 שנים מתוכם 5 רכות ולפני שלוש שנים עברתי לקשות, אני בן 20, לפני 6 שנים סבלתי ממגרנות שבאות עם ראיה לקויה (כמו עננים כאלו של טשטוש) אבל זה היה לתקופה ממש קצרה וזה היה לפני 4 שנים, האם זה אפשרי במצב כזה בכלל לעשות לייזר בעיניים?! הייתי באיזו בדיקה אצל רופא אני לא רוצה לציין את המכון ושם אמרו לי שאני מתאים האם זה הגיוני?! ובקיצור זה החלום שלי לעשות את הניתוח הזה לא רוצה כלום בחיים רק להיפטר מהמשקפיים והעדשות.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגיוני
ד''ר נדב בלפר21/05/2010מה שלא הגיוני זה שתאמין לי (לרופא וירטואלי שלא בדק אותך) ולא לרופא שבדק אותך ואת עינייך ביסודיות
כל מה שתיארת אינן סיבות ודאיות לא לעשות ניתוח לייזר להסרת משקפיים
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)