מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משקפי מולטיפוקלבביץ ישראלה31/03/2010
אני מרכיבה משקפי מולטיפוקל. יש לי צלינדרים בשתי העיניים. המס' הוא 2.75- בשתי העיניים.נמצאתי מתאימה לניתוח ליזר, אולם נאמר לי כי אצטרך להרכיב משקפי קריאה. מה בנוגע למחשב, האם אצטרך משקפיים נוספות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי
ד''ר נדב בלפר31/03/2010שלום ישראלה
העיניין שלנו משתנות עם השנים: בגיל הצעיר יש אפשרות לטווח גדול של מרחקי פוקוס (קרוב רחוק ומה שביניהן) עם תיקון מספר יחיד (או כלל לא). עם השנים היכולת הזו פוחתת, ואז יש צורך בתיקון שונה לכל מרחק. משקפי המולטיפוקל פותרים זאת. לחליפין - אפשר לנתח למרחק אחד בכל עין (מונוויז'ן) או לאותו מרחק בשתי העיניים - עם משקפיים להשלמה (תלוי במצב עינייך - לקרוב ו/או למרחק ביניים = מחשב).
התייעצי עם המנתח לפני כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- התלבטות לקראת גיל 30דניאל29/03/2010
שלום לכולם ,
שנים שאני הולכת עם עדשות ומשקפיים וכעת אני בדילמה האם לעשות את הצעד ולעבור ניתוח.אני אומרת לעצמי הרי אני מסתדרת עד עכשיו אז למה לנסות את הלא נודע אבל אני רואה את האנשים מסביבי וכמה שזה עזר להם ואני מתחילה לתהות.
שאלתי היא:
למה לא לעשות ניתוח?
האם בעקבות היריון יש סיכוי שאחזור למצב שאני צריכה משקפיים?
המספר שלי גבוה - (מינוס שבע בימין/מינוס שבע וחצי בשמאל עובי קרנית הוא 547 549) האם תיקון לאחר מכן יהיה בעייתי?, במידה וחוזר המספר, האם אפשר לחזור לעדשות מגע?
בבקשה עזרו לי עם הדילמה,זה די דחוף מבחינתי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאל
ד''ר נדב בלפר31/03/2010התלבטות כזו היא בריאה והגיונית. אין, כמובן, 100% של שום דבר.... אבל רוב הסיכויי שלאחר ניתוח תראי טוב ותתפקדי בלי משקפיים לרוב פעולות יומיום, אם לא כולן.
בתקופת הריון והנקה יש סיכוי לשינוי במספר המשקפיים .... ללא קשר לניתוח זה או אחר. לפי תיאורך את המדידות יש סיכוי קטן לאפשרות תיקון בעתיד (אם יבוצע ניתוח לייזר). לאחר החלמה מהניתוח ניתן להשתמש בעדשות מגע כמקודם.
לשאלה "למה לא לעשות ניתוח?" יש לא מעט תשובות כמו גם לשאלה ההפוכה. את צריכה לשמוע את הבעד והנגד ולהחליט.... אנחנו לא נשכנע אותך!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסרת משקפיםשלומית26/03/2010
בני עבר ניתוח להסרת משקפיים ע"י שפשוף ביום רביעי האחרון, כמה ימים לאחר הניתוח יש עדיין כאבים, ביום שלמחרת לא היו הרבה כאבים אולם היום השלישי יש לו כאבי תופת.
נא תשובתכם האם המודאגת מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן - כואב
ד''ר נדב בלפר26/03/2010זה סביר בסוג זה של טיפול. אם יש אודם עז, הפרשות או החמרה ניכרת (בכל ספק) - יש להיבדק
עי המנתח או במיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח להסרת משקפיים +מיגרנהנטע25/03/2010
שלום, אני אמורה לעבור ניתוח בשיטת prk cv אצל פרופ' קרמר ובבדיקת התאמה שחכתי לציין שאני סובלת ממיגרנות- לא במצב אקוטי ,אך בהחטל מיגרנה שאובחנה ע' ניורולוג . תדירות המיגרנות כפעם בשבוע שבועיים וחולפות לאחר כיום- יומיים לאחר לקיחת כדור חזק או בכלל ללא כדור בכלל. המיגרנות נהיות חזקות יותר לפני ובמהלך המחזור. מיגרנות אצלי מלוות בכאבים חזקים של הראש עם הלחץ לעיניים, יש דמעות ועיניים נהיות אדומות וכאילו נפוחות .אור חזק מגביר את הכאב ויש בחילות. העיניין הוא שבמהלך המיגרנות הלחץ הוא על העיניים וזה מה שמלחיץ אותי ! האם יש מניעה או המלצה לא לעבור את הניתוח כשסובלים מהמיגרנות ? איך זה אמור להשפיע על תהליך ההחלמה -יהיה ארוך יותר ? כי מין הסתם כשאני מורידה את המשקפיים ונשארת בלי כ10 דקות אז ישר מתחיל לכאוב לי הראש .
אשמח לקבל תשובה
בתודה מראש
גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגרנה ולחץ
ד''ר נדב בלפר25/03/2010שלום גלי
אכן התחושה היא של לחץ סביב העיניים במגרנה שלך, אך אין זה אומר שיש אכן לחץ בעיניים אלא סביבם...... אין זו מניעה לניתוח.
בכל מקרה של ספק - התייעצי עם המנתח
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- Lasek CustomVueomeran23/03/2010
בבדיקת ההתאמה שנערכה לי נמצאתי ל- 4Lasek C.V עקב אישונים קטנים (או אולי גדולים? לא לגמרי הבנתי).
האם ניתן לקבל הפניה לקריאה נוספת על שיטת הטיפול, היתרונות והחסרונות בו לעומת שיטות טיפול אחרות, והאם קיימות שיטות בטוחות נוספות שלהן זמן החלמה מהיר יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אני לא ממש הבנתי את עניין האישון
ד''ר נדב בלפר24/03/2010LASEK - היא שיטת טיפול שכיחה וטובה - בה לא חותכים חלק מהקרנית אלא מבצעים את הלייזר ישירות על רקמת הסטרומה של הקרנית
CustomVue - היא תוכנה המתאימה את השיוך באופן מיטבי לטופוגרפיה (מבנה פני השטח) של הקרנית של כל אחד ספציפית. למכשירי לייזר מחברות שונות יש פונקציה דומה ... עם שם אחר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- המלצה לניתוח ליזרעננית21/03/2010
אני מחפשת המלצה היכן לעשות ניתוח ליזר לתיקון ראיהיש כל כך הרבה מקומות ,חשוב לי לקבל המלצה על מקום אמין ומקצועי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוודאי לא ממליץ וירטואלי
ד''ר נדב בלפר24/03/2010עצתי לך:
שוחחי עם מישהו שכבר עשה
היבדקי במקום וקבלי רושם אישי
ועוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מבולבל לגבי סוג ניתוחמועמד16/03/2010
שלום,
אני סובל מרוחק ראייה (+) ומרכיב משקפיים במספר נמוך יחסית (פחות מ-1) עם צילינדר.
הלכתי לבדיקת התאמה בשני מכונים שונים.
באחד הציעו לי טיפול בשיטת לאסיק (LASIC).
במכון השני הציעו לי טיפול בשיטת לאסק (LASEC).
1. האם יש הסבר הגיוני לכך שקיבלתי שתי חוו"ד שונות? האם זה מעיד על מקצועיות אחד המכונים?
אם אני מבין נכון, ניתוח LASEC מוצע לאלו שאינם יכולים לבצע את ה-LASIC. כלומר, אם אחד המכונים אבחן שאני צריך ניתוח LASEC, כיצד יכול להיות שמכון אחר אבחן שאני יכול לבצע LASIC?
2. אני מעריך שהאינטרס של המכונים הוא לתת את הבדיקה הפשוטה ביותר , ואני מבין שזוהי שיטת הלאסיק. האם אני יכול להסיק שאם אחד המכונים נתן הצעה לטיפול בשיטת הלאסק (שהיא כאמור מעט יותר בעייתית עבורו) - הרי שכנראה הניתוח שלו מדוייק יותר , ולכן זהו הטיפול אותו אני צריך לבצע ?
אשמח לחוות דעתך.
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא לא לא
ד''ר נדב בלפר17/03/2010שלום
ההתאמה כוללת את הנתונים שלך, וההעדפה גם תלויה ברופא
כל מי שמנתח הוא רופא מיומן עם הנסיון שלו
רוב העובדות שציינת אינן נכונות לחלוטין ולכן גם הסקת המסקנות. סהכ שתי צורות הניתוח הן ברות השוואה ודומות ויש יתרון וחסרון לכל צורה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- יובש בעינייםמנחם14/03/2010
היה תקופה שהרכבתי עדשות מגע רכות, כמעט תמיד הם היו מתייבשות לי בעיניים
קרה מצבים שהיתי מוציא אותם והם היו נשברות, לאחר שחזרתי למשקפיים הלכתי לדר' שהוא גם מנתח עיניים(אני לא זוכר את שמו), והוא אמר לי שאני סובל מיובש בעיניים ושעדשות רכות לא מתאימות לי ובנוסף זה שנהיה לי אדמומיות קצת בעיניים זה מכיון שכשנגמר לעדשות הלחות הם התחילו לשאוב את העיניים. עד היום אני מרגיש יובש בעיניים בעיקר מול מחשב ,אבל לא ברמה שאני לא יכול לתפקד, מכיון שזה קצת מציק הלכתי לרופא והוא המליץ לי לשים טיפות כשזה מציק, בפועל אני לא שם.
לפני שבוע עשיתי בדיקת התאמה להסרת משקפיים במכון עיניים בתל אביב ונמצאתי מתאים, למרות שאמרתי על היובש.
למחרת עשיתי גם בדיקת התאמה בקר ויזן , למרות שכשעשו לי בדיקת דמעות, העיניים שלי נשארו יבשות ורק נהיו אדומות,והאופטומטריסט שם לב לזה ואפי' אמר לי העיניים שלך נהיו ממש אדומות ,אבל שוב אמרו שנמצאתי מתאים
לפי מה שהבנתי מי שסובל מיובש בעיניים, יכולות להיות לו יותר בעיות אחרי הניתוח כמו יובש מוגבר, חשיפה לשמש, סינוורים בלילה,
אשמח לקבל חוות דעת נוספת ממכם לגבי היובש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בעיניים
מנחם14/03/2010רציתי לציין שבעיניים נמצאתי מתאים לשיטת אינטרלאסיק
ובקר לשיטת לאסיק.
יש לי מס' 5.75 בעין ימין
ומס' 6 עם 0.75 צילנדר בעין שמאל
ועובי קרניות של 575* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהניתוח דומה
ד''ר נדב בלפר17/03/2010בלאסיק חותכים הקרנית עם סכין ובאינטראלאסיק - בלייזר .....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההניתוח מגביר את היובש
ד''ר נדב בלפר17/03/2010למס חודשים
אינו מהווה התווית נגד - אלא מצריך טיפול אינטנסיבי מיד לאחר הניתוח
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עכירותאייל12/03/2010
עברתי לייזר לפני כשלוש שנים בשיטת PRK.
המספר היה 10 מינוס.
בבדיקות מעקב נאמר לי שיש עכירות קלה ולקחת סטרודקס, לא לקחתי סטרודקס.
והיום עדיין יש לי עכירות קלה, האם לאחר שלוש שנים יש טעם לנסות טיפול בסטרודקס?
ואם נניח שכבר אין סיכוי לטיפול בסטרודקס. הבנתי שהטיפול החלופי בלייזר נוסף.
ואני שואל מה מבטיח שהפעם העכירות לא תיהיה שוב או אפילו יותר גרוע?
תודה אייל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עכירות לאחר ניתוח
ד``ר עמי הירש14/03/2010אייל שלום,
ראשית משתמשים כיום באמצעים חדשים בניתוחי ילייזר על מנת למנוע הישנותה של עכירות,
שנית אכן מומלץ גם אם אתה שנים אחרי הניתוח והופיעה עכירות משנית (late haze) לבצע ניסיון טיפולי בטיפות סטרודקס כפי שהנחה אותך הרופא המטפל
בברכה
דר' עמי הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לסיכוםגולן08/03/2010
תודה על התשובה של פרופ' קרמר.
לאחר התיעצות עם הרופא לאור העובדה שנשאר לי מספר מאוד קטן, ולטענתו העיוותים האופטיים הם יחסית קטנים, הוחלט לנסות שוב טיפול באלפאגן ובנוסף שימוש במשקפי שמש צהובות נגד סינוור בנהיגה בלילה. וגם בסטרודקס לאור עכירות מאוד קטנה שנשארה לי. הרופא אמר שבגלל שאני צעיר עדיין (21) אז יש סיכוי שהמספר יגדל שיצדיק טיפול נוסף בלייזר.
1. מה הסיכוי שהמספר יגדל? תוך כמה זמן? והאם הוא עדיין מסוגל לגדול בצורה משמעותית שיצדיק טיפול נוסף?
2. כרגע אני משתמש באלפאגן (2 טיפות בערב עם הפסקה של שעתיים בערך בין טיפה לטיפה). עבר שבוע וההשפעה שלו עדיין בתוקף והוא מפחית את ההילות אך הוא גורם לי ליובש ולעייפות (שנראה לי קשורה לטיפות). האם זה טבעי תופעות אלו ומה עושים בנידון?
3. לא מצאתי את המשקפיים האלה בשום חנות (אופטיקה הלפרין, אירוקה)? מהם? איפה משיגים? והאם הם מפחיתים את ההילות או רק את הסינוור? האם כדאי בכלל לקנות אותם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגולן
פרופ' ישראל קרמר09/03/2010שלום רב,
1. בגיל 21 קיים סיכוי סביר שהמספר יגדל עוד כ5-10 שנים ואז ניתן יהיה לבצע תיקון בליטוש בעל קוטר רחב שיטפל בהילות והסינוור.
2. אני מציע להוריד את מינון האלפגאן לפעם ביום כ1 שעה לפני רדת השמש. (יובש בפה ועייפות היא תופעת לוויא של האלפגאן)
3. ניתן להשיג משקפי שמש צהובות או כתומות אצל כל אופטומטריסט בהזמנה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- תיקון לאחר ניתוחנ07/03/2010
שלום,
עברתי ניתוח להסרת משקפיים לפני מספר שנים.
ושאלתי היא האם לאחר הריון יכול להשתנות המספר או הצילינדר שנשאר לאחר הניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון לאחר ניתוח
כן יתכן שינוי לאחר הריון בדרגת קוצר הראייה, יקב השינויים ההורמונליים המתרחשים במהלך ההריון ולאחר הלידה.
השינוי בדרגת קוצר הראייה הוא קטן בדר"כ (עד 0.5-) ולעיתים גם נעלם לאחרי מס' חודשים לאחר הלידה, עם תהליך הנורמליזציה של רמת ההורמונים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח להסרת משקפייםאוה05/03/2010
שלום רב
אני בת 57 וסובלת מהפטיטיס Cוכרוני. אני מעוניינת להסיר משקפיים. האם עקב מחלתי גוברים הסיכונים שבניתוח זה?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לייזר
אין כל הוראות נגד לביצוע ניתוח לייזר לביטול משקפיים בחולי הפיטיטיס C כרונית.
לידיעתך אין כל סיכון בעתייה של מחלה זו בהקשר עם ניתוחי לייזר לביטול משקפיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- 5 ימים אחרי ניתוחא.ש05/03/2010
שלום
עברתי ניתוח ב 1.3 בשתי העניים
עיין ימין 1.5- ללא צילנדר ועיין שמול 2.25- עם צילינדר (אני חושב של 1)
בעיין ימין אני רואה מצויין ללא כל בעיה
אבל בעין שמול אני רואה ממש מטושטש כאילו אין פוקוס בעין, אין באפשרותי לקרוא/מחשב/טלוויזה בעין שמול הכל מטושטש. היובש בעין הוא לא חריג ואני משתמש כל הזמן בתחליף דמעות אך אין שיפור.
חשוב לציין כי כבר בשלב הניתוח העדשה שהכניסו לי לעיין לא ישבה טוב. פעם אחת החזירו אותה למקום ובפעם נוספת היה עליי ליסוע למרפאה ושם החליפו את העדשה של עין שמול.
האם מצב זה תקין???
כי זה מאוד מאוד מואד משגע!
עברתי את הניתוח בשיטת A,S,A
דבר נוסף כשעשיתי בדיקות התאמה הומלץ לי לעשות CV לעיין שמול. ואילו במכון שביצעתי את הניתוח לא המליצו לי על זה. כאשר קבעתי תאריך לניתוח הובטח שלי כי יבצעו לי את ה CV לעיין שמול. אייך אני יכול לדעת אם הם באמת ביצעו את זה או לא?. האם יכול להיות קשר בן ה CV לבין הטישטוש שיש לי עכשיו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף..
א.ש07/03/2010שלום לאתר בדיקה במכון שביצע את הניתוח
נאמר לי כי ישנם עדיין "נקודות" שהאפיתל לא מכסה בשטח הקרנית
ולכן בשלב זה לא מוצאים לי את העדשה בעיין.
העיין מאוד כואבת.
האם יכול להיות מצב ששבוע אחרי הניתוח האפיתל עדיין לא מכסה את כל הקרנית?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההוצאת עדשה
כן בהחלט, לעיתים לאחר ניתוח מסוג LASEK או PRK שכבת האפיטל לא התרפאה בצורה מלאה גם אחרי שבוע ימים ואז יש להרכיב את עדשת המגע הרפואית עם טיפות אנטיביוטיקה וסטרואידים לעוד שבוע, עד לריפוי מלא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתו אצל ילדיםענת04/03/2010
בתי בת 3 וקצת נתגלה לנו שהיא צריכה משקפיים מספר 8 בכל עין , תורשה ממני.
מדוע לא ניתן לעשות ניתוח בגיל יותר צעיר מ 18 שידוע שהבעיה היא תורשתית והמשקפיים לא יתקנו את הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח אצל ילדים
פרופ' ישראל קרמר07/03/2010שלום רב,
לא מומלץ לבצע ניתוח לייזר לביטול משקפיים לפני גיל 18 עקב שינויים וקפיצות בדרגת קוצר הראייה עד גיל 17 -> 18 לערך.
מומלץ להעזר בסבלנות עד גיל 17-18 לערך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- האם אפשרי לבצע תיקון ראייה בעין 1?גבריאל04/03/2010
כיום אני רואה אך ורק בעין אחת, והראייה בה טובה אבל יש צורך במשקפיים לראייה מרחוק (מספר -0.5).
רציתי לדעת אם אפשרי לנתח את העין היחידה?
מבחינת סיכונים וכן הלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
פרופ' ישראל קרמר07/03/2010כן בהחלט, ניתן לבצע ניתוח לייזר להסרת משקפיים רק בעין אחת שהיא גם העין היחידה, אך אני ממליץ לבצע ניתוח של ליטוש לייזר בלבד על שטח פני הקרנית ולא את הניתוח הכירורגי עם חיתוך קליפה, כדי להקטין את רמת הסיכון של ניתוח הלייזר.
יש רק לדעת שההחלמה הראיתית אחרי ניתוח עם ליטוש שטחי בלבד היא איטית וצריך להתארגן לחופשת מחלה של כ8 ימים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההחלמה של 8 ימים...
גבריאל08/03/2010שבתקופה זו אהיה עם העין הבריאה, סגורה?
מהן רמות הסיכון בשני ההליכים שציינת?
כי מבחינתי לא אקח סיכון ממשי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההחלמה
פרופ' ישראל קרמר09/03/2010גבריאל שלום רב,
אין כל סיכון מניוני הארוך, בניתוח הליטוש הנקרא PRK או LASEK היות ובניתוח לייזר זה אין כל מרכיב כירורגי, הוא לא חודרני, וזהו ליטוש לייזר בלבד של שטח פני הקרנית.
הסיבוך היחיד שעלול לקרות הוא זיהום הנובע מחוסר שמירה על כללי הזהירות ב8-9 הימים לאחר הניתוח ושימוש לא נכון בטיפות האנטיביוטיקה הניתנות לאחר ליטוש הלייזר.
בניתוח זה אין כל בעייה בדר"כ פרט להחלמה איטית של הראייה ותהליכי ריפוי איטיים והדרגתיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)