מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יש לי קרנית דקהדניאלה20/10/2012
נבדקתי אצל רופא עיניים(של קופת החולים) והוא אמר שיש לי קרנית דקה.האם מומלץ עבורי לעשות ניתוח לייזר בעיניים? ברצוני לציין שיש לי צילינדר ב-2 העיניים.הבנתי מהרופא שאפשר לעשות ניתוח,אך אם יצתרכו תיקונים בעוד כמה שנים,הוא לא יוכל לעשות לי.כדאי לעשות או לא? אני בת 38 רווקה,עוד לא ילדתי ובריאה בדר"כ.המון תודה!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי קרנית דקה - תגובה
ד``ר אליה לוינגר20/10/2012דניאלה שלום רב
בכל מיקרה ממליץ על בדיקת התאמה בה ניתן לקבל נתונים נוספים ולהחליט האם
יש אפשרות לניתוח ואיזו שיטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהיש לי קרנית דקה - תגובה
פרופ` אירית בכר20/10/2012טיפול בלייזר ללא אפשרות לתיקון הוא אפשרי . הטכנולוגיות כיום מתקדמות ומדוייקות מאד ולכן קיים סיכוי סביר מאד שלא יהיה צורך בניתוח נוסף. כמובן שנחוצה בדיקת התאמה מלאה כדי להחליט אם אכן הדבר אפשרי וכדאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- התאמה לניתוח.נעמי17/10/2012
שלום,
יש לי בעית ליקוי בראיה מקרוב. בעין ימין 2.75 בעין שמאל 1.5
לדעתי בחודשים האחרונים אף חלה החמרה בראיה כאשר בעין שמאל בלבד אני כבר לא מצליחה לראות גם לרחוק.
שאלתי האם אני מתאימה לניתוח ליזר לשיפור הראיה ואם כן לאיזה סוג אתם ממליצים.
תודה
נעמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמה לניתוח. - תגובה
פרופ` אירית בכר17/10/2012באופן עקרוני ניתן בהחלט לשפר את הראיה שלך הן לקרוב והן לרחוק. כמובן שיש להגיע לבדיקת התאמה כדי להחליט אם אכן הדבר אפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- תוספת לייזרדויד15/10/2012
דוקטור נכבד לפני 5שנים עברתי לאסיק.כיום חצי צילינדר בימין וחצי צילינדר בשמאל עם חצי מספר וסטריאה. האם נראה לך יציב לתוספת לייזר? בשנה האחרונה עלה אולי ברבע מספר וגם לא סגור לגבי זה נראה לי מספר יציב..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לייזר - תגובה
פרופ` אירית בכר17/10/2012המספרים שציינת הם נמוכים מאד ובמחשבה ראשונית אינם מצדיקים טיפול נוסף. הזמן שעבר הוא בהחלט מספיק ארוך כדי לקבוע בבדיקת התאמה מקיפה את כדאיות הטיפול בלייזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- חשוברותי15/10/2012
1) במידה והראייה חוזרת לקדמותה (לאחר ניתוח) בכל המקרים אין אפשרות לשים עדשות ראיייה? אם לא, באילו מקרים?. 2) יש עדיפות לעבור את הניתוח לאחר לידות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב - תגובה
פרופ` אירית בכר15/10/2012כיום יש מגוון רחב מאד של עדשות מגע המאפשר התאמה למרבית המטופלים הנזקקים לכך לאחר טיפול בלייזר. (הם אינם רבים)
אין כל עדיפות לעבור את הטיפול לאחר לידות. אם כך היה המצב, הרי שנשים היו מנותחות לאחר גיל 40 - 45. לא כך המצב, מרבית הנשים המטופלות הן לפני או בין לידות. יתכן שנוי מסויים אצל מיעוט הנשים בתקופת ההריון בשל שינויים הורמונליים . הדבר חולף לאחר שהמאזן ההורמונלי חוזר למצבו לאחר הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- יש לי חצי מספר בראייה לרחוקשרית15/10/2012
האם ניתן לתקן בלייזר ל 0?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי חצי מספר בראייה לרחוק - תגובה
ד``ר אליה לוינגר15/10/2012שרה שלום,
אנני ממליץ לתקן מינוס חצי.
למרות שמבחינה טכנית ניתן להוריד חצי מספר באמצעות לייזר. בכל מקרה אם מאד מפריע לך את חייבת לפני כן לעבור בדיקת התאמה
בברכה
ד"ר אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהיש לי חצי מספר בראייה לרחוק - תגובה
פרופ' אור קייזרמן15/10/2012אכן כן
מטרת הניתוח היא להביא את המנותח לראיה טובה ללא משקפיים
גם אם ישאר מינוס רבע או חצי זה ראיה טובה מאוד ולכן הקריטריון של מספר אפס עגול הוא לא הדבר הכי חשוב
בברכה
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה בבקשה תעזרו לידניאל14/10/2012
שלום, עשיתי עיבוי לראש 3 דקות שכאב קצת אחרי העיסוי ביום אני מרגיש כאב ראש המתבטא בדקירות בראש , האם יכול שזה פגע בעיניים או מעלה לחץ תוך עיני או גורמים לגלאוקומה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בבקשה תעזרו לי - תגובה
ד``ר אליה לוינגר15/10/2012דניאל שלום,
אין כל קשר
בברכה
דר אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- תודה לד"ר בלפרדויד13/10/2012
תודה לד"ר בלפר על התשובה המנומקת והענינית..חייב לציין שאתה מקצועי ורציני מאוד נחמד דרך אגב בעבר היתי אצלך..תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוקטור שאלה אחרונה
דויד13/10/2012דוקטור נכבד לפני 5שנים עברתי לאסיק.כיום חצי צילינדר בימין וחצי צילינדר בשמאל עם חצי מספר וסטריאה.האם נראה לך יציב לתוספת לייזר? בשנה האחרונה עלה אולי ברבע מספר וגם לא סגור לגבי זה נרראה לי מספר יציב..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מיקרו סטריאה לאחר לייזרדויד13/10/2012
היי זה אני מהודעת המיקרו סטריאה הקודמת. שאלתי היא
1.האם המיקרו סטריאה גרמה להבדלים בין העיניים הכוונה בעין ימין יש חצי צילינדר בלי מספר ואילו בעין שמאל עם הסטריאה יש חצי צילינדר עם חצי מספר.האם יש קשר בין הסטריאה לחצי המספר הזה? לפני הניתוח היה לי -3.75 בשתי העיניים ללא צילינדר.
2.האם במידה ונמצאתי מתאים לתוספת לייזר יש סכנה מוגברת בגלל הסטריאה או שאין קשר? (ניתוח PRK )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקרו סטריאה לאחר לייזר - תגובה
ד''ר נדב בלפר13/10/2012שלום דויד
חשבתי שעניתי לך. כנראה לא הבהרתי מספיק טוב.
אין לדעת מה הקשר, שכן מספר או צילינדר יכולים להופיע עם הזמן אצל כל אחד... גם אם לא עבר ניתוח כלשהו. ניתוח הסרת המשקפיים אינו מונע זאת.
איני חושב שתהיה מניעה מתיקון במצב שתיארת... תלוי בבדיקה הקלינית, כמובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה לרופאים היקריםדנה12/10/2012
שלום, האם כאב ראש ודקירות בראש מעל למצח מעלים לחץ תוך עיני או פוגעים בעין או גורמים לגלאוקומה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופאים היקרים - תגובה
ד''ר נדב בלפר13/10/2012שלום דנה
ההפך ייתכן...... לחץ בעיניים יכול לגרום לתחושה עמומה של כאב במצח ובראש. לא דקירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה חשובה אני בחרדה גדולהמירה12/10/2012
שלום האם חיידק הליקובטר מעלה לחץ תוך עיני? והאם תחושת משהו תקוע בגרון בגלל החיידק מעלה את הלחץ התוך עיני? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה אני בחרדה גדולה - תגובה
ד''ר נדב בלפר13/10/2012שלום מירה
לא ידוע לי על כזה קשר.
התשובה לדעתי היא: לא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- תוספת לייזרדויד10/10/2012
עברתי לפני כ5 שנים ניתוח לייזר לאסיק. הבנתי שבתוספת לייזר מבצעים PRK בד"כ.
1.למיטב זכרוני עובי הקרנית כרגע הינו 480 בערך ב2 העיניים. האם אני מתאים לתוספת לייזר למספרים של חצי צילינדר בכל עין כולל חצי מספר בעין שמאל?
2. מה ההבדל בין שיטות PRK, ASA, LASEK' EPI-K ומה השיטה הבטוחה לניתוח תוספת לייזר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לייזר - תגובה
ד``ר אליה לוינגר10/10/2012דויד שלום
נתחיל מהסוף כל השיטות הן בעצם אותו דבר רק עם שמות שונים וטכניקה שונה להסרת השיכבה העליונה של האפיתל של הקרנית (שיוף בלשון פשוטה) התוצאה הסופית בכל השיטות דומה וגם צורת ההחלמה והמשך שלה.
גם בשאלה זו וגם בשאלה הקודמת יש צורך לדעת נתונים נוספים שאותם ניתן לקבל רק בבדיקה מדוקדקת של המטופל ולכן לא אוכל לענות לך בצורה אחראית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מיקרו סטריאהדויד10/10/2012
לפני 5 שנים עברתי לאסיק היה לי ב2 העיניים -3.75 ללא צילינדר.עין ימין נותחה בהצלחה בעין שמאל נותרה מיקרו סטריאה. כיום המספרים הם:ימין -0.5 צילינדר ללא מספר. שמאל -0.5 צילינדר וחצי מספר.
1.האם בתוספת לייזר יש חשש לפגיעה בסטריאה בניתוח PRK מעבר לסכנות הרגילות?
2. האם הסטריאה גורמת להבדלים במספרים בין 2 העיניים? האם יש דרך לגלות זאת?
3.האם הצילינדר נוצר כתוצאה מהניתוח או שזה התפתחות של העין במשך השנים כלומר האם היה נוצר צילינדר גם ללא ניתוח?
אציין שלפני הניתוח היה לי מספר זהה בעיניים ללא צילינדר. לא מזמן עברתי בדיקת עיניים אצל פרופסור מוכרת והיא אמרה שהעיניים תקינות והמספר נראה לי יציב..
אשמח לתשובות מאחד המומחים..תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקרו סטריאה - תגובה
ד''ר נדב בלפר13/10/2012
שלום
המיקרוסטריאה הם לרוב זניחים מכל הבחינות. הקלינית והאופטית. אין דרך לדעת מה היה קורה אילו, אך המקובל הוא שניתוח אינו מונע שינויים שמתרחשים בעתיד אלא מתקן המצב בעת הניתוח. גם בעינך השניה יש צילינדר שלא היה קודם ללא מיקרוסטריאה. PRK הוא הליך שיטחי ולא אמור לחדור לאיזור האמור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה בבקשה אני ממש סובלדניאל10/10/2012
שלום, יש לי חיידק הליקובטר בקיבה ויש לי הרגשת משהו תקוע בגרון , האם זה מעלה לחץ תוך עיני?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בבקשה אני ממש סובל - תגובה
ד''ר נדב בלפר13/10/2012שלום דן
לא ידוע לי על כזה קשר.
התשובה לדעתי היא: לא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- PRKאיציק06/10/2012
שלום עשיתי בCAR
לפני שבועיים הסרת משקפיים בשיטת PRK
כרגע אני רואה 80 אחוז
ומה שהכי מפריע לי זה הסינוורים בלילה
השאלה היא עד מתי אני יסבול מזה
ומתי הראייה תתיצב למאה אחוז
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PRK - תגובה
ד``ר אליה לוינגר07/10/2012לירון שלום רב,
ראשית עליך לדעת שבועיים לאחר הניתוח בשיטה זו היינו זמן קצר מידי מהניתוח. רק לאחר מספר שבועות הראיה מתייצבת ותופעת הלוואי של סינוורים בלילה חולפת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- יעוץלוי05/10/2012
שלום . אני בן 19 . הראיה שלי הינה -4.25 בשני העיניים. אין לי צילינדרים . משתמש גם בעדשות. בגדול נמאס לי להשתמש כבר במשקפיים וגם בעדשות ואני רוצה לפתור את בעיית העיניים.
השאלה שלי היא : האם הגיל אינו מוקדם מדי, וגם איזה סוג ניתוח לעשות. כלומר מה יותר מומלץ ומה פחות.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ - תגובה
פרופ` אירית בכר06/10/2012בגילך ניתן בהחלט לבצע טיפול לתיקון הראיה בלייזר, אך יש לוודא כי ראייתך יציבה וכי עיניך מתאימות לטיפול. יש להגיע לבדיקת התאמה בה יבדקו נתונים אלו וכן פרמטרים נוספים. חלק מהבדיקה הוא קבלת המידע על השיטות השונות ומידת התאמתך אליהן. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)