מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הכוונהגיל01/11/2012
עברתי בדיקות ב 3 מכונים באחד נמצאתי מתאים לכל השיטות והומלץ על אינטראלאסיק , בשני הרופא מבצע רק שיוף אבל אמר לי שאהי גם ככה לדעתו מתאים רק לשיוף בשלישי הוצע שיוף בגלל הצילינדר.
אני מבולבל , מה נכון ?
עובי קרנית 530 בשתי העיניים מס' 3.25 בשתיהן וצילינדר 2 בשתייהן
אשמח להכוונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה - תגובה
פרופ' אור קייזרמן04/11/2012כמו בתחומים נוספים - גם ברפואה אין תשובה אחת נכונה.
בהחלט יכול להיות שהינך מתאים לשני סוגי הניתוחים, זה קורה המון פעמים.
לפי הנתונים ששלחת אכן נראה כך (חושב להבהיר שבנתונים ששלחת אין מספיק מידע כדי להכריע סופית).
ממליץ לך ללכת למקום בו התרשמת מהמקצוענות.
סמוך על הרופא שהוא ימליץ לך על הניתוח הטוב ביותר עבורך.
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שלושה שבועות לאחר ניתוח PRKדנה30/10/2012
שלום,
לפני שלושה שבועות עברתי ניתוח להסרת משקפיים בלייזר בשיטת PRK. הראייה שלי עדיין לא טובה האם זה צריך להיות ככה לאחר 3 שבועות?
בנוסף, לפני שבוע התחילו אצלי צריבות קיצוניות בעיינים הלכתי לרופאה המנתחת והיא אמרה לי שיש לי דלקת בעיניים והקרניות שלי נורא יבשות. היא אמרה לי להשתמש עם ג'ל עיינים סטרילי המכונה "ג'נטיל" ומשחת עיניים " מקסיטרול", רציתי לדעת אם הדלקת יכולה לפגוע בתוצאות שאמורות להיות בעקבות הניתוח.
כמו כן, רציתי לדעת כמה זמן במקסימום יש לחכות עד שאני ייראה את התוצאות של הניתוח והראיה שךי תיהיה מקסימלית?
יש לציין שעד לדלקת השתמשתי בכל הטיפות ונהגתי לפי כל הכללים שהנחו אותי.
לפני הניתוח הראיייה שלי הייתה מינוס אחד וחצי וצילונדק שלוש וחצי בשני העיניים.
תודה מראש,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלושה שבועות לאחר ניתוח PRK - תגובה
ד''ר נדב בלפר30/10/2012שלום דנה
ההחלמה אחרי ניתוח מסוג זה היא הדרגתית יותר. יובש יכול בהחלט לגרום לטישטוש בראיה - גם ללא ניתוח. הטיפול שציינת נשמע סביר ומקובל.
בטוחני שהמצב יילך ויישתפר - הישארי במעקב צמוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- צילינדר וטיפותשואל29/10/2012
שלום.לפני שנתיים עברתי ניתוח LASEK. נשארה לי יתרה קטנה של צילינדר.
ברצוני לדעת האם שימוש בטיפות עיניים כמו FML או ג'נטיל יכולות להקטין את הצילינדר למרות שחלפו שנתיים מאז הניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילינדר וטיפות - תגובה
פרופ' ישראל קרמר30/10/2012שלום רב,
טיפות FML לא יפתרו את בעיית הצילינדר. יש לשקול תיקון ע"י אותה שיטה של שיוף פני הקרנית ע"י קרן לייזר.
בברכה,
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- איחוי קרנית וחוזקהגיל29/10/2012
ביצעי בדיקות ונמצאתי מתאים לשתי השיטות. הומלץ לי על אינטרלאסיק.
מפחיד אותי רק הנושא של איחוי הקרנית וחוזקה עם השנים לאחר חיתוך ( בקרן לייזר ). האם היא מתחזקת חזרה ? תוך כמה זמן ? אם לא מה הסכנות ? האם באינטרלסיק מתחזק מהר יותר ? אודה על תשובותיכם כי זה מעכב אותי בקביעת תור לניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחוי קרנית וחוזקה - תגובה
פרופ' ישראל קרמר30/10/2012שלום רב,
הקליפה של הקרנית אשר נחתכת ע"י הלייזר מסוג אינטרה לייזר במקום הסכין שבה משתמשים בשיטת הלאזיק, מתאחה במשך מס' שבועות אך לגבי חבלה משמעותית וישירה בקרנית היא איננה עמידה בשנים הראשונות ולוקח לה זמן ארוך יחסית להפוך לעמידה למכה או חבלה ישירה. איננו יודעים כמה זמן בדיוק. לאחר אינטרה לאזיק הקליפה מתאחה קרוב לוודאי תוך פחות זמן בהשוואה לניתוח הלאזיק, אך עדיין יש להזהר מחבלה ישירה בשנים הראשונים ולמטופלים העוסקים בקרב מגע, אמנויות לחימה, כדורגל ואגרוף.
מומלץ לעבור ניתוח מסוג ליטוש שטחי כגון PRK או LASEK.
בברכה,
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- התאמת מספרגיל29/10/2012
שלום, בבדיקת ההתאמה המס' שיצא וגם הצילינדר שונה ממס' המשקפיים ( עשיתי בדיקות ומשקפיים חדשים לפני חודש ). עד כמה זה משפיע על תוצאת הניתוח ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמת מספר - תגובה
פרופ' ישראל קרמר30/10/2012עירן שלום רב,
כדאי אם כך לעבור בדיקת אופטומטריסט חוזרת מס' ימים לפני ניתוח הלייזר.
בברכה,
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח תיקון צילינדר לאחר מספר שניםשואל29/10/2012
שלום.לפני כ-5 שנים עברתי ניתוח להסרת משקפיים בשיטת PRK.
לאחר הניתוח נשאר בעין ימין צילינדר של 1.25 - ובעין שמאל 0.5-.
אני שוקל לבצע ניתוח תיקון בעין ימין בה הצילינדר מפריע לי.
האם ניתוח תיקון חייב להתבצע באותה השיטת PRK בא בוצע הניתוח הראשון או שיש מקום לנתח בשיטה שונה אשר החלמה ממנה קלה יותר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח תיקון צילינדר לאחר מספר שנים - תגובה
פרופ' ישראל קרמר30/10/2012יאיר שלום רב,
בדר"כ אם עוברים ניתוח ראשון בשיטת הPRK מבצעים תיקון באותה שיטה, אלא אם כן עובי הקרנית מעל 500 או 520 ואז אפשר לעבור ניתוח מסוג אינטרה לאזיק שבו חותכים קליפה מהקרנית הדקה מהנורמה לאחר ליטוש הלייזר ולכן דרוש עובי מינימלי לביטחון הניתוח.
בברכה,
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה על ניתוח לראייה מקרובגידי27/10/2012
הניתן לתקן לקות ראיה מקרוב(משקפי קריאה)
באמצעות לייזר?
גילי: 45
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על ניתוח לראייה מקרוב - תגובה
פרופ` אירית בכר28/10/2012בגילך מתרחש תהליך בו העיניים מאבדות את הכושר לשנות את מוקד הראיה למרחקים שונים. אם את רואה היטב לרחוק,בדרך כלל תיקון הראיה לקרוב יקלקל את הראיה לרחוק. בחודש הקרוב אנו מתחילים להפעיל באסותא אופטיק תיקון ראיה מולטיפוקלי המיועד לאנשים כמוך, ויכול לתקן את הראיה לקרוב ללא פגיעה בראיה לרחוק. בדיקה מקיפה תוכל להצביע על התאמה לטיפול זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- האם יכולה לקרות הסרת יתר בניתוח?דביר איצקוביץ27/10/2012
אני מעוניין לעשות ניתוח עיניים ורציתי לשאול האם יש מצב שמורידים יותר מדי מספר בניתוח וזה הופך לבעיה לראייה מקרוב במקום מרחוק?.. כלומר אם המספר שלי הוא 5- וכשבטדקים אותי משום מה יוצא 5 וחצי, האם יכול להגרם בעיות בעקבות כך?.. מה דיוק הבדיקות עיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יכולה לקרות הסרת יתר בניתוח? - תגובה
פרופ` אירית בכר28/10/2012ההדבר יכול לקרות. לכן יש להקפיד להגיע למרכז רפואי בו קיים ציוד מתקדם ומדוייק ואופטומטריסטים מנוסים.
סטיה של עד חצי מספר אינה משמעותית וניתן להגיע לראיה מצויינת. כאשר הסטיה יותר משמעותית ניתן לבצע בדכ"ל תיקון נוסף.
ברוב המקרים התוצאות מדוייקות והמטופלים שבעי רצון .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאז רק לחדד את הנקודה
דביר28/10/2012לפי מה שאתה אומר, יכול להיות סטייה קלה ,אבל לא יכול להיות מצב שבו הסטייה תהיה כזאת שפתאום אני אצתרך משקפי קריאה בגלל הסטייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לאחר ניתוח אינטלאסיקרינו24/10/2012
שלום,
לפני יומיים עברתי ניתוח אינטראלסיק בשני העינים,
המספרים שלי היו 2.75 בשניהם + צילינדר נמוך שאיני זוכר את המספר,
אני רואה בסדר ומרגיש טוב עם התוצאה למעט עין שמאל שחלשה יותר מימין,
מכיוון שאני בגיל 40 עין שמאל נותחה שונה ע"מ לפתור אותי כמה שאפשר ממשקפי קריאה,
האם הסיבה שאני לא רואה טוב בעין שמאל קשורה לעין שמאל?
נאמר לי שלכל עין התאוששות שונה , האם יש לצפות לראיה טובה יותר בעוד מספר ימים?
בבדיקה ביום שלמחורת הניתוח , נאמר לי הכל בסדר,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח אינטלאסיק - תגובה
פרופ` אירית בכר28/10/2012התאור שלך אופייני לימים הראשונים לאחר הניתוח. יש לצפות לשיפור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- יובש בעיניים לאחר ניתוח לייזרמיכאל24/10/2012
שלום. עברתי ניתוח לפני כ-6 חודשים, שיטת ASA. בשבועות האחרונים שי לי יובש קבוע בעיניים. כמה פעמים קרה שלא הצלחתי לפתוח את העיניים בבוקר עקב כאב חד שנגרם כנראה מהידבקות העפעפיים. אני משתמש בלילה מדי פעם במשחה שהומלצה ע"י הרופא באסותא קליניק וכמה פעמים ביום בטיפות עיניים refresh tears, אך ההרגשה היבשה קיימת כל היום, ומציקה מאוד.
ממה זה נגרם ?
האם יש קשר לניתוח הראייה ?
מה עושים ?
תודה מראש על התשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בעיניים לאחר ניתוח לייזר - תגובה
פרופ` אירית בכר28/10/2012יש להקפיד על הוראות הרופא. אם לאחר כחודש של טיפול לא יהיה שיפור יש להגיע לבדיקה במרפאה. קיימים פתרונות נוספים אותם יש לשקול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההמשך - יובש בעיניים
מיכאל29/10/2012ד"ר בכר - תודה על התשובה,
למעט הנחייה לטפטף טיפות בעת יובש (הנחייה שקיבלתי ממך בעת הביקורת),
אין בידי הוראות אחרות של רופא.
יש לי ביקורת נוספת באסותא בתאריך 5/11, אצל ד"ר מרמור, והשאלה האם ניתן להמתין עד אז, או שההדבקויות והיובש מזיקים ורצוי לפנות מיידית לרופא עיניים.
בברכה,
מיכאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח להסרת משקפיים עם פרופסיהגוניור24/10/2012
שלום אני נוטל את התרופה פרופסיה למניעת נשירת שיער.
האם יש בעיה כלשהי לבצע ניתוח לייזר להסרת משקפיים בשיטת LASIK עם הכדורים הללו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח להסרת משקפיים עם פרופסיה - תגובה
פרופ` אירית בכר28/10/2012לא ידוע לי על כל התווית נגד לניתוח לייזר מנטילת פרופסיה. כמובן שיש לערוך בדיקות התאמה מקיפות כדי לדעת אם ניתן לעבור את הטיפול בלייזר ומה השיטה המומלצת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- בבקשה תענו לשאלתי חייבת לקחת טיפולרינת23/10/2012
ערב טוב, הרופא נתן לי אופטילסט לעיניים עקב אלרגיה , האם טיפות אלה מעלות לחץ תוך עיני?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לשאלתי חייבת לקחת טיפול - תגובה
פרופ' ישראל קרמר30/10/2012רינת שלום רב,
טיפות אופטילסט אינן מעלות לחץ תוך עיני וכלל לא משפיעות עליו.
בברכה,
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- דילמה.דני22/10/2012
שלום רב לצוות הרופאים. לפניי כחודש וחצי עברתי ניתוח לייזר בשיטת a.s.a ואמרו לי לבוא ולהסיר את העדשות מגע כשבוע אחרי הניתוח בגלל שזה היה בתקופת החגים קבעו לי בסוף 5 ימים לאחר הניתוח להסרת העדשות הבעיה שזה כבר היה רופא אחר ושהוא הסיר לי את העדשות הוא אמר לי להמשיך עם הטיפות עיניים סטרודקס(פעמיים ביום) למשך שלושה חודשים.
כשבאתי לביקורת חודש וחצי אחרי הניתוח כבר היה את אותו הרופא שניתח אותי והוא היה מאוד מופתע שאני עדיין משתמש עם הסטרודקס ואמר לי להפסיק את השימוש במיידי(ולהשתמש בטיפות נגד יובש).
עכשיו אני לא לא יודע למי להקשיב ומה לעשות
בתודה דני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא משנה כבר תודה
דני22/10/2012הייתה אי הבנה מצדי ואמרו לי לשים למשך 3 שבועות ולא 3 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה על טיפות שצריכה לקחתרינת20/10/2012
ערב טוב, הרופא נתן לי אופטילסט לעיניים עקב אלרגיה , אני לוקחת לנטון והייתי בטיפול אנטיביוטיקה נגד חיידק בליקובטר בקיבה שכלל קארין ומוקסופין האם זה מפריע ללקיחת הטיפות האלה? האם יש קשר ? אני עדיין לוקחת לנטון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על טיפות שצריכה לקחת - תגובה
פרופ' ישראל קרמר30/10/2012רינת שלום רב,
אין קשר בין טפות אופטילסט ללנטון וכל סוגי כדורים אחרים הנלקחים דרך הפה.
בברכה,
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מיקרוסטריאה לאחר ניתוח לייזרקארין20/10/2012
שלום רב למומחים קראתי מאמר של ד"ר תואם כץ שאומר שיש טיפול לעיוותי קרנית כתוצאה מניתוחי לייזר.לפני 5 שנים עברתי לאסיק , ימין נותחה בהצלחה ואילו בשמאל נוצרה מיקרו סטריאה. במאמר רשום שיש טיפול למיקרו סטריאה/
1. מה זה CUSTOM ABLATION?
2.מה זה טופולייזר?
3. מה ההבדל בין PRK ל PTK?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקרוסטריאה לאחר ניתוח לייזר - תגובה
פרופ' ישראל קרמר30/10/2012קארין שלום רב,
במידה והסטריאה העדינים שבקרנית העין המנותחת מפריעים משמעותית לתפקוד הראייה, ניתן לנסות טיפול לייזר הכולל ליטוש שטח פני הקליפה ע"ח טכנולוגיה של ליטוש לייזר בעזרת מחשב המאבחן את העיוותים האופטיים לפני הטיפול והם מועברים למחשב הלייזר והלייזר מבצע ליטוש ספציפי של עיוותי הקרנית.
PRK זה ליטוש לייזר למטרת ביטול משקפיים ו-PTK זה ליטוש לייזר לליטוש דלקת או עיוות בקרנית שבדר"כ אפשר בעזרתו ללטש ולהחליק מיקרוסטרייה.
בברכה,
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)