פורום הסרת משקפיים בלייזר - יש לך שאלה?

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• הסרת משקפיים בניתוח אינטרלאסיק
    רעות
    24/02/2013

רציתי לדעת כיצד מטפלים בתיקון הראייה במסגרת ניתוח זה. הבנתי שיש ניתוחים שמטפלים במספר מימדים. האם מטפלים במספר וצילינדר בלבד בניתוח זה או שיש עוד מימדים שנלקחים בחשבון בתיקון? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הסרת משקפיים בניתוח אינטרלאסיק - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    03/03/2013

שלום רב,

כעיכרון הכוונה של מספר מימדים מתכוונת לתיקון עצמו של הלייזר ותיקון זה מתבצע כמעט בכל מכשיר לייזר. תיקון בציר ה- X תיקון בציר ה- Y ובציר ה- Z, זאת אומרת בצורה תלת מימדית.
    לגבי ה- Intralasik - מדובר בטכניקה טיפולית בה אנו יוצרים מתלה קרנית באמצעות קרן לייזר.
    אם נמצאת מתאימה לניתוח, היתרון הגדול בסוג ניתוח זה הוא קצב החלמה מהיר וכמעט ללא כאבים.
    בהצלחה.

בברכה,
    ד"ר אליה לוינגר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• קביעת צילינדר בניתוח אינטרלאסיק
    שני
    24/02/2013

היי, הייתי השבוע בבדיקות התאמה ובדיעבד הסתבר לי שהרופא קבע לי חצי צילנדר פחות ממה שקיים לי במשקפיים הנוכחיות . האם יתכן?
    מה הקריטריונים לקביעת הצילנדר?

הוספת תגובה

• קביעת צילינדר בניתוח אינטרלאסיק - תגובה

פרופ` אירית בכר
    24/02/2013

הדבר בהחלט יתכן, בהתאם לבדיקת אופטומטריסט מעודכנת הנערכת כחלק מבדיקת ההתאמה.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• קביעת צילינדר בניתוח אינטרלאסיק

רעות
    24/02/2013

האם בנוסף לאופטומטריסט יש קריטריונים נוספים? האם הבדיקה המבוצעת באמצעות מכונות גם משפיעה על הקביעה?

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת עדשה תוך עינית
    מלי
    23/02/2013

ממעט האינפורמציה שמצאתי נראה על פניו שהשתלת עדשות בטוחה ופשוטה יותר מניתוחי הסרה בלייזר ולאור כל הפרסומים בפורום על קוצר ראיה לאחר מספר שנים ושאר תופעות לוואי (אחרי ניתוחי לייזר) רציתי לשאול:
    -מדוע הניתוח לא פופולרי כ"כ כמו יתר הניתוחים?
    -מה החסרונות ומה היתרונות שלו?
    תודה מראש!

לבדיקת התאמה
    סגירה
    השתלת עדשה תוך עינית

הוספת תגובה

• השתלת עדשה תוך עינית - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    23/02/2013

מלי שלום רב,

כעיקרון זהו ניתוח המתאים לתיקון קוצר ראיה גבוה. זהו ניתוח תוך עיני ושמבוצע עין עין בהפרש של לפחות שבועיים.
    הסיכונים שבניתוח כוללים:זיהום, פגיעה בקרנית ובעדשה. חשוב לציין שמטופלים אלה חשופים מראש (עקב קוצר הראיה הגבוה) לארועים של הפרדות רשתית ולעיתים מיחסים ארועים אלה לניתוח.
    מצד שני על פי הניסיון שלי רמת שביעות הרצון וחדות הראיה, של המטופלים מאוד גבוה (אפילו יותר מאלה שעברו את ניתוח הלייזר).
    הניתוח שכיח פחות מניתוח הלייזר מאחר ועלותו גבוהה בהרבה, זהו ניתוח תוך עיני ויש צורך לחכות זמן מסויים עד אשר מיצרים את העדשה המותאמת אישית למטופל.
    בהצלחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון של טיפות ליובש
    רעות
    21/02/2013

שלום, עברתי ניתוח אינטרלאסיק לפני 3 שבועות. הונחתי ע"י הרופא לשים סטרואידים 4 פעמים ביום ואת הטיפות ליובש: "טירס נטורל פרי" כחצי שעה לאחר מכן (גם 4 פעמים ביום, כל פעם 2 טיפות בכל עין).
    האם ניתן להגדיל את התדירות של הטיפות ליובש ?
    אם כן, מה התדירות המומלצת?
    תודה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    מינון של טיפות ליובש

הוספת תגובה

• מינון של טיפות ליובש - תגובה

פרופ` אירית בכר
    21/02/2013

אין הגבלה לשימוש בתחליפי דמעות אלו. אם השימוש בהם מקל על ההרגשה ניתן להשתמש בטיפות. יש להקפיד על מרווח זמן מטיפות מסוגים אחרים .

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• Prk או lasik
    שאלות
    13/02/2013

שלום,
    אני מתלבטת אם לבצע ניתוח בשיטת prk או lasik כי הבנתי שמלבד המחיר, קיימים עוד הבדלים (ונראה כאילו שניתוח Prk בטוח יותר. האם אני צודקת?)

רציתי לברר האם ככל שהמספר קטן כך הניתוח טוב ויעיל יותר?
    והאם כשהמספרים קטנים (-1 -1.5) יש עדיפות של prk או lasik ?
    מה ההשפעות בטווח הארוך שיכולות להיות מניתוח lasik שאין בPrk ולהיפך?

ומה תופעות לוואי שיכולות להיות לאחר ניתוח כאשר עובדים על המחשב הרבה מאד שעות?

תודה.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    Prk או lasik

הוספת תגובה

• רק prk

יוסי
    13/02/2013

ליתר דיוק trans prk

והמכשיר לייזר הכי משוכלל נמצא באסותא הSchwind Amaris

שעובר את שאר המכשירים בכמה רמות.את יכולה לעיין הנתונים של המכשיר בקישור למטה

למען גילוי נאות אני אחרי ניתוח במכשיר הזה דר"אורי מרמור עשה לי אותו.

החלמה מהירה ולא כואבת

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• יובש רב והילות וסנוורים לאחר הניתוח
    ישראל
    12/02/2013

שלום רב. לפני כ5 חודשים עברתי ניתוח מסוג לאסיק. כרגע אני סובל מסנוורים והילות בשעות הלילה בזמן נהיגה, ומיובש רב במהלך היום. לגבי היובש אני משתמש בדמעות מלאוכתיות של חברת refresh ושל אליקומוד וכמו כן התחלתי לקחת כדורי אומגה 3. לגבי ההילות הרופא אמר לי ליטול טיפות מסוג ״אלפגן״ כחצי שעה לפני הנהיגה על מנת להרחיב את האישונים. אני עדיין סובל מיובש רב שמפריע לי במהלך היום ( מכיון שאני עוסק בתחום התכנות) וגם מהילות וסינוורים בלילה שגורם לי לפחד בנהיגה. יש לכם רעיונות בשבילי? אני אמור לדרוש משהו מהמקום שבו נותחתי?.... תודה לעוזרים.

הוספת תגובה

• יובש רב והילות וסנוורים לאחר הניתוח - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    12/02/2013

ישראל שלום רב,

אופציה טיפולית נוספת יכולה להיות ניסיון טיפולי ב "פלגים" ז"א חסמים זמניים לפתחי הדמעות שנמצאים בעפעפיים ויכולים להקטין את מידת היובש.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי סנוורים

ישראל
    15/02/2013

ומה לגבי הסנוורים בלילה ? זה אמור לעבוד? יכול להיות שיש פתרון לזה?

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי סנוורים - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    19/02/2013

ישראל שלום,

בנוגע לסינוורים והילות יש צורך בבדיקה מעמיק יותר, אולם יתכן והשיפור ביובש יקטין את מידת הבסינוורים וההילות בלילה.

בברכה,
    ד"ר אליה לוינגר

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי ביצוע ניתוח
    shiri
    11/02/2013

שלום,
    הייתי ב - 2 מכונים שונים שבשניהם אני מתאימה ל - 2 סוגי הניתוח, יש לי מס' שאלות, אשמח אם תענו לי עליהם:

1. רציתי לדעת מה ההבדל בין ניתוח Prk לבין trans prk מבחינת זמן החלמה, תופעות לוואי,עדיפות. כנ"ל לגבי ההבדל בין intralasik ל - lasik

2. אפשר לקבל הסבר קצר לגבי אופן הניתוח בכל אחד מהשיטות,אופן הטיפול לאחר הניתוח ועדיפות אם מדובר במספר של מינוס 1 וחצי.

3. ראיתי בפורום שציינו בתופעות לוואי - הילה. מה הכוונה? ואילו תופעות לוואי נוספות יכולת להיות בטווח הארוך ובטווח הקצר? הבנתי שבאחת השיטות השכיחות לסינוורים גבוהה יותר?

4. אם אני עובדת על מחשב הרבה שעות ביום - יש שיטה שהיא עדיפה? יש תופעות לוואי מיוחדות שנגרמות ?

5. מהו זמן ההחלמה הכי ארוך שיכול להיות לשיטות הללו? יכול להגיע למעל חודש? ושאתם אומרים החלמה - מה זה אומר? החלמה שרק ניתן לחזור לעבודה? או שכבר לא כואב ואין תופעות לוואי?

6. האם מומלץ פחות לבצע את הניתוח בקיץ?

תודה רבה!!!

לבדיקת התאמה
    סגירה
    התלבטות לגבי ביצוע ניתוח

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי ביצוע ניתוח - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    12/02/2013

שירי שלום רב,

צר לי, שלאחר שהיית ב2 מכונים להסרת משקפיים את נאלצת לשאול את השאלות הללו, מאחר ותפקיד הרופא המנתח ללבן ולהסביר את הנקודות שציינת . ההמלצה שלי היא לפנות שוב לאחד המכונים שתבחרי ולרופא המנתח ולשוחח עמו ארוכות על הנקודות שהעלית.

בהצלחה.

בברכה,
    ד"ר אליה לוינגר

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי ניתוח - המשך

שירי
    12/02/2013

היי,
    אני חייבת לציין שכן הסבירו לי את הנושאים האלה, פשוט הכל התערבב ולא כתוב, ואני רוצה לשקול את כל הצדדים לפני שאני מבצעת את הניתוח.

אשמח אם תענו לי בכל זאת,
    גם החברים בפורום.
    תודה.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב

יוסי
    13/02/2013

אני לא רופא או פרופסור אבל עשיתי מחקר רציני בעניין ואני אחרי ניתוח trus prk
    מלפני שבוע,ואם שמת לב אני כבר כותב במחשב.אז כמו שאמרתיאני אחרי בדיקה רצינית ובדיקת התאמה בשני מכונים נמצאתי מתאים לשתי השיטות lasik ו prk והגעתי למסקנה לא לעשות ניתוח lasik או intralasik כי פשוט לא נראה לי החיתוך בקרנית לפתיחת חלון עבודה גם קראתי במחקר בחול ונודע לי שבערך 15 % מהקרנית הולכת לאיבוד בחיתוך הנ"ל.ועובדה שאת השיטה הזאת לא עושים לספורטאים שמא יקבלו מכה ואז הקרנית יכולה קצת לזוז או בעיות אחרות וכו'. מאידך עומד הprk הכואב יותר, התייצבות הראיה ארוכה יותר אבל לא פותחים חלון בקרנית וגם ידוע שבטוחה יותר, אבל לא רציתי שיגעו לי בעין בצורה מכנית לקילוף שכבת האפיתל, שזה מה שעושים לפני שהלייזר עובר של העניים.
    ואז נודע על הSchwind Amaris המכשיר בין המשוכללים בעולם לתיקון הראיה בשיטת ה tras prk ללא מגע יד אדם בעין.המכשיר קיים רק באסותא,וכמו שאמרתי אני אחרי ניתוח במכשיר הזה,היה לי מספר -5 עם צילנדר 1 בשתי העניים 10 שניות בעין ימין ועוד עשר שניות בעין שמאל ונגמר הסיפור. ההחלמה הייתה מהירה מאד הכאב החזק,וגם לא כלכך נורא היהי רק ביום של הניתוח וביום שלמחרת כבר לא כאב והגעתי לתפקוד מלא לאחר שלשה ימים.
    חוץ מזה הצוות שם היה נפלא במיחד דר' אורי מרמור
    מסקנות אם כבר ניתוח בעניים אז רק prk ואם prk אז רק tras prk ורק במכשיר הכי משוכלל לזה והיא השוויד אמריס. מומלץ בחום.
    כתבתי את דעתי בלבד מנסיוני האישי לעזרה למתלבטים מקווה שעזרתי.

נ.ב
    את יכולה לראות לפני שבוע בערך הייתי מהמתלבטים.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה יוסי, עזרת לי מאד.

shiri
    14/02/2013

תודה רבה יוסי, עזרת לי מאד.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• הייי, לפניי ניתוח
    דני
    09/02/2013

אני רוצה לבצע ניתוח לייזר להסרת משקפיים בעתיד, אבל קצת חושש כי בעבודה שלי אני עובד עם חומרים ואדים רעילים לעין האם זה ישפיע לרעה אחרי הניתוח או בזמן ההחלמה?
    והאם כדאי יהיה לבצע את ניתוח הלייזר

לבדיקת התאמה
    סגירה
    הייי, לפניי ניתוח

הוספת תגובה

• הייי, לפניי ניתוח - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    10/02/2013

שלום רב,

אינני יודע מה טיב החומרים שאתה עובד איתם,
    אך בעיקרון לאחר שבוע מהניתוח משטח העין נרפא וההתייחסות לעין היא כמעט כמו לעין בריאה למעט אפשרות של כניסה לבריכה, ים וסאונה.

בברכה,
    ד"ר אליה לוינגר

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לאחר ניתוח
    יניב
    22/01/2013

שלום, לפני כחמש שנים עברתי ניתוח לייזר להסרת משקפיים באחת המרפאות הטובות בארץ.
    בתקופה האחרונה הרגשתי כי ראייתי מתדרדרת. פניתי לפרופ' שעשה לי את הניתוח והוא טוען שיש לי מספר אפסי וצילינדר חצי בשתי העיניים. (קודם כל, האם זה משמעותי ומצריך משקפיים? יש לי סינוורים וקושי בנהיגה בלילה לעיתים)
    ובנוסף הוא קבע כי יש לי דלקת בעפעפיים וזה מה שגרם לי לטשטוש הראייה. האם אלו הם חלק מהסימפטומים? האם יש עדויות לטשטוש שנובע מהדלקת (גם אחרי טיפות הרטבה).
    הוא רשם לי סינטומצין לעיניים למשך חודש וביקש לנקות את העיניים בכל בוקר.
    אשמח אם תוכל לחוות את דעתך. תודה!

לבדיקת התאמה
    סגירה
    תופעות לאחר ניתוח

הוספת תגובה

• תופעות לאחר ניתוח - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    23/01/2013

יניב שלום,
    השארית של החצי צילינדר לא אמורה להיות משמעותית מבחינת חדות הראייה אך שילוב של זה עם יובש קל בעיניים יכול לגרום לקצת לסנוורים והילות בלילה.
    אני ממליץ טיפול ביובש והמשך טיפול והערכה של הרופא המטפל.

בברכה,
    ד"ר אליה לוינגר

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש ביטוח במקרה של עלייה במספר?
    יניב
    19/01/2013

שלום

האם יש ביטוח כלשהו (או תיקון נוסף חינם) במקרה של עליית מספר במכונים הגדולים?

עשיתי את הניתוח לפני כארבע שנים ועלה לי המספר באופן חד בחודשיים האחרונים. למצב בו אני צריך להרכיב שוב משקפיים.

האם אוכל לדרוש תיקון נוסף על חשבון המכון בו עשיתי את הניתוח?

תודה.

הוספת תגובה

• האם יש ביטוח במקרה של עלייה במספר? - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    20/01/2013

שלום רב,

ראשית, לפני הדרישה שלך לבצע תיקון- כן או לא, עליך לבצע בדיקת עיניים מקיפה ולראות את מידת החזרה של המספר ומבנה הקרנית שלך.

בברכה,
    ד"ר אליה לוינגר

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח לתיקון

יניב
    20/01/2013

תודה על התשובה

אני יכול לבצע את הניתוח שוב מבחינה פיסית.

האם אוכל לדרוש ניתוח חוזר על חשבון המכון (המאוד מוכר) שבו ביצעתי את הניתוח?

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• זמן החלמה לאחר ניתוח הסרת משקפיים.
    מתן
    19/01/2013

שלום.
    שמי מתן ואני בן 23. נמצאתי מתאים לניתוח לאסק הוותיק שלאחר בירורים הבנתי שלוקח לא מעט זמן להחלים מימנו. ז"א התוצאה לא מיידית ולוקח זמן לעין להתאושש, להבדיל מניתוח אינטרלסיק.
    שאלתי היא כמה זמן לערך לוקח עד שחוזרים לשגרה מלאה? העניין קריטי עבורי שכן לא אוכל להקצות כל כך הרבה ימי חופש לעצמי. כמו כן תוך כמה זמן הראייה מגיעה לרמה מייטיבית?
    אני מודע לכך שהעניין סובייקטיבי אך אשמח לקבל הערכות ממוצעות/כלליות.
    תודה.

הוספת תגובה

• זמן החלמה לאחר ניתוח הסרת משקפיים. - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    20/01/2013

שלום רב,

ראשית, לאחר ניתוח לאסק מניחים עדשת מגע טיפולית למשך כשבוע, ולאחר כשבוע- לאחר החלמה של האפתיל מסירים את העדשה הטיפולית וממשיכים בטיפול בטיפות.
    קצב שיפור הראיה והתייצבות המספר לאחר ניתוח מסוג לאסק תלוי גם במידת התיקון שעשינו זאת אומרת במספרים גבוהים משך ההחלמה יכול להיות ארוך יותר.
    אני מניח שככל הנראה תוכל לשוב לפעילות רגילה עם מגבלות מסויימות לאחר כשבוע.

בברכה,
    ד"ר אליה לוינגר

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלה

מתן
    20/01/2013

תודה על התגובה. כמדומני שהמספר שלי הוא לערך 3 בשני העניים וצלינדר קל. אני תוהה כשאתה אומר "חזרה לפעילות רגילה עם מגבלות מסוימות" למה אתה מתכוון שכן אני אני תכנן לחזור לשירות קבע בצבא שיאופיין בפעילות פיזית וחוסר שינה ממש כמה שבועות לאחר הניתוח. כמו כן לא הבנתי האם גם לאחר שבוע הראייה כזו שניתן להסתדר בלי משקפיים או שלא?

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלה - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    21/01/2013

שלום רב,

ככל הנראה יהיה ניתן לחזור לשגרה מלאה ללא עזרה של משקפים, אך עליך לזכור שלא משנה באיזו שיטת ניתוח מדובר, יש להמנע מפעילות ספורטיבית נמרצת למשך שבועיים ולא בגלל הפעילות עצמה, אלא בגלל שזיעה ולכלוך יכולים לחדור לעין.

בברכה,
    ד"ר אליה לוינגר

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצתך מה לעשות בנסיבות..

מתן
    21/01/2013

אוקי..אתה ממש עוזר לי.
    לסיום אשאל דבר ספציפי ביותר: כמה זמן החלמה בבית לדעתך אני אמור להקצות מיום הניתוח ועד חזרה לשגרה? ז"א נניח אם אני מצליח איך שהוא לפנות לעצמי שבועיים מהחיים בהם אשב בבית לאחר הניתוח, זה מספיק? אחרי שבועיים מתכנן פעילות פיזית כל שהיא תוך כדי ראש מפוקח ובידיעה שאני צריך לשמור על העין סטרילית. למעשה כבר לאחר חודש אני צריך לבצע ירי בנשק ומקווה שהראייה תהיה מספיק חדה עד אז. אם כן שבועיים בבית נטו ועוד שבועיים של פעילות פיזית מוגבלת אמורים להיות התנהגות ראויה לעילה ולעילה לאחר ניתוח PRK נכון? למרות שסדר היום שלי אינו מוכתב לרצוני, הדבר האחרון שאני רוצה הוא לפגוע בעצמי ולהכשיל את הניתוח לכן אם זה המצב ארצה לדעת..

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצתך מה לעשות בנסיבות.. - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    07/02/2013

מתן שלום רב,

ברוח ימים אלה, אח שלי. שבועיים נראה לי מספיק.
    בהצלחה,

בברכה,
    ד"ר אליה לוינגר.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• צילינדר- ניתוח לייזר
    רמי
    16/01/2013

אני בן 24 ויש לי בעין ימין 1.45 צילינדר ובעין שמאל 3 צילינדר.
    הייתי אצל ד"ר לוינגר ובאמת עשו לי את כל הבדיקות והכל היה נורא מקצועי. הבעיה שאני קצת מוטרד אחרי השיחה עם הד"ר.
    באופן כללי הוא אמר לי שאני ממש מתאים ויש לי קרנית עבה וכו'.
    אבל אז שאלתי אותו מה עם זה שלפני שנתיים- הפעם האחרונה שבדקו לי את הראיה מאז המספר שלי בצילינדר גדל....איך אני יודע אם המספר שלי יציב או לא?
    הוא אמר לי שלפי הנתונים לא הולך לגדול לי המספר. האם אפשר באמת לדעת שהמספר התייצב? הרי אם אני יודע שבשנה האחרונה עלה לי המספר הגיוני שזה ימשיך....

* חשוב לי לציין כי כבודו של ד"ר לוינגר במקומו מונח. זה רק עניין מקצועי שאני מניח שבסופו של דבר זהו הרי ניתוח המיועד ליופי והרי מטרת כל מנתח שאני אעשה ומקסימום אעשה אח"כ שוב ניתוח לתיקון הראייה...
    תודה רבה והמשך שבוע טוב

לבדיקת התאמה
    סגירה
    צילינדר- ניתוח לייזר

הוספת תגובה

• צילינדר- ניתוח לייזר - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    17/01/2013

הדרך היחידה של הרופא לדעת את יציבות הקרנית היא להשוות את הנתונים העכשווים לנתונים מהעבר.
    אין אף אחד שיכול לקבוע בוודאות שלא יעלה לך המספר, גם אם הוא יציב כמה שנים טובות.
    לכן גם אין לצפות לאיזושהי קביעה ש"עכשיו המספר יציב" - לא ניתן לקבוע זאת ב 100% לעולם.
    כמו שכתבת, כשאנו חושבים שהמספר יציב אנו מאשרים ניתוח.
    וכן - במקרה שיעלה המספר/הצילינדר - תוספת לייזר היא פתרון.
    תסמוך על הרופאים, אין לנו שום עניין לסכן את עיניך.
    בברכה,
    פרופ' קיזרמן

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח להסרת משקפיים לא הצליח
    גרישה
    11/01/2013

שלום לכולם
    אני לפני 5 חודשים עברתי ניתוח LASIK להסרת משקפיים . לפני כן היו לי +3.5 בשתי עיניים וגם צילינדר , לאחר ניתוח אכן אני רואה הרבה יותר טוב מקרוב
    אך ראייתי מרחוק נהייתה יותר גרועה כאשר זה מלווה עם הילות וטישטוש כבד בראייה לרחוק גם בלילה וגם ביום ,רוב העבודה שלי היא מול מחשב כ- 10 שעות ביום ולאחר יום שלם בעבודה הראיה שלי לרחוק מתעייפת ואני רואה יותר גרוע. בשיחתי עם רופא מנתח הוא אמר לי שביצע את הניתוח שלי והכניס את הראיה שלי למינוס כאשר התוצאות כרגע מינוס 2.25 עין שמאל ומינוס 1.5 עין ימין (כאשר לפני ניתוח הייתי +3.5 בשתי עיניים) על מנת שמספר שלי לבד יגיע ל- 0/0 , כאשר אני מגיע לבדיקה נוספת אצל רופא המנתח ומסביר כי אני לא רואה כמעט כלום מרחוק אז הוא נותן לי טיפות (אלפאגן) להורדת לחץ בעיניים ואומר שזה יעזור , אך בפועל לא משתנה כלום , כמוכן הוא גם אומר שמבחינתו ישנה השתפרות וכל פעם המינוסים שלי קטנים ומתקרבים ל 0/0 . לאחר שראיתי שאין שום שינויים בראייתי אז פניתי ל- רופא עיניים חיצוני שיבדוק את ראייתי והתוצאות שקיבלתי אצלו : עין ימין 0 וצילינדר מינוס 0.5 ו- AX-137 , עין שמאל +0.75 וצילינדר
    מינוס 1.25 ו- AX-119 והיא אמרה שזו תוצאה נהדרת ואני לא צריך משקפיים , ואז הלכתי לחנות משקפיים להיבדק אצל אופטומטריסט והתוצאות שם היו :
    עין ימין מינוס 0.5 וצילינד מינוס 0.5 AX-140 , עין שמאל מינוס 0.75 וצילנדר מינוס 1 AX-125 .
    למי אליי להאמין מי דובר כאן אמת ? ובפועל אני מתקשה לראות מרחוק.

תודה מראש על עזרתעם.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    ניתוח להסרת משקפיים לא הצליח

הוספת תגובה

• ניתוח להסרת משקפיים לא הצליח - תגובה

פרופ` אירית בכר
    13/01/2013

טיפול בהיפרופיה אכן מהווה אתגר מכיוון שפעמים רבות יש נסיגה . לכן , כאשר הנסיגה צפויה המנתח מכוון את תוצאת הניתוח למספר נמוך במינוס. לאחר תהליך הנסיגה, הצפי הוא שהראיה תתיצב סביב מספר אפס. תהליך זה מצריך סבלנות רבה מצד המטופל אך בסופו יש תוצאות טובות בדכ"ל. הצעתי היא להמתין עד לשנה מיום הניתוח , להבדק באותו מקום ועל ידי אותו אופטומטריסט בדיקות תקופתיות כדי לראות את השינויים ואת תהליך ההתיצבות.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח לייזר להסרת משקפיים לא הצליח

גרישה
    13/01/2013

שלום פרופ' אירית
    תודה על עזרתך , אבל רציתי לדעת גם כן למה אצל רופאים שונים אני קיבלתי תוצאות שונות?

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח לייזר להסרת משקפיים לא הצליח - תגובה

פרופ` אירית בכר
    14/01/2013

בדיקות הראיה הן סובייקטיביות ומושפעות מתנאי החדר, התאורה, המכשור , האופטומטריסט והענות המטופל. זו הסיבה להמלצתי להבדק במקום אחד בלבד כדי לראות את מהלך ההתיצבות .

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• trans prk
    דניאלה
    10/01/2013

שלום,
    לפני שבוע עברתי ניתוח להסרת משקפיים בלייזר בשיטת trans prk
    היום חזרתי למרפאה להסיר את העדשות הטיפוליות, מיד עם הסרתן הרגשתי ירידה משמעותית בראייה
    האם זה תקין?
    עוד שאלה, באותה הזדמנות שאלתי את הרופא כיצד אני ממשיכה בטיפות עיניים, בהוראות שקיבלתי לאחר הניתוח רשום להשתמש באנטיביוטיקה במשך שבוע ומיד להפסיק אך הרופא אמר לי "למה לא? תמשיכי"
    כמובן שאני ממשיכה עם טיפות הסטרואידים, אך מה עם האנטיביוטיקה?

תודה רבה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    trans prk

הוספת תגובה

• trans prk - תגובה

פרופ` אירית בכר
    13/01/2013

בחלק גדול מהמקרים יש ירידה באיכות הראיה לאחר הסרת העדשות . הראיה תשתפר באופן הדרגתי בשבועות הקרובים.
    יש להמשיך את נטילת טיפות הסטרואידים עד הבדיקה שתערך לאחר כחודש. בבדיקה זאת בקשי את הרופא להוראות כיצד להמשיך את נטילת הסטרואידים.

את יכולה להפסיק את השימוש באנטיביוטיקה.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבל קצת
    אסף
    09/01/2013

האם יתכן שאני מתאים לניתוח מסוג Z-lasik ולא מתאים לניתוח מסוג אינטראלאסיק ?
    האם מדובר באבחון סותר של שני רופאים או בהבדל טכנולוגי בין השיטות?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    מבולבל קצת

הוספת תגובה

• מבולבל קצת - תגובה

פרופ` אירית בכר
    13/01/2013

לא סביר כי ההבדל בהמלצה נובע מהטכנולוגיה . כנראה שאלו גישות שונות של הרופאים. אם תפנה למרפאת אסותא אופטיק ותבקש בדיקה נוספת אצלי, אשמח לבדוק שוב את הנתונים

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי מחר?

אסף
    15/01/2013

מחר אני באסותא אופטיק ת"א ב-19:30 (לאחר ששוחחתי עם ד"ר מיכאל היימס על העניין) אני מגיע מחר לצילום של העיינים. אולי אם במקרה את נמצאת שם ואוכל לשאול אותך כמה שאלות?

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבל קצת - תגובה

פרופ' ישראל קרמר
    16/01/2013

אסף שלום רב,

העיקרון הטכנולוגישל Z-LASIK ואינטראלאסיק הוא זהה.
    כנראה שמדובר שונה של שני רופאים.
    אם ברצונך לקבל ייעוץ ממני, אשמח לייעץ לך בסניף עזריאלי של מכון "עיניים" (ניתן ליצור קשר במס' 3122*).

בברכה,
    פרופ' קרמר ישראל

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה