מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קושי עבודה מול מחשב לאחר A.S.Aאבי08/01/2013
עברתי ניתוח A.S.A באסותא אופטיק לפני 5 חודשים ולאחרונה התחלתי עבודה מול מחשב שאני עובד במשמרת ממוצעת 7-8 שעות וקשה לי אם התאורה של המסך אני מרגיש שכואבות לי העיניים גם שניסיתי להוריד את הבהירות עדיין, האם זה מצריך בדיקה אני קצת לחוץ???
תודה מראש
אשמח עם כל הרופאים והפרופסורים ישיבו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי עבודה מול מחשב לאחר A.S.A - תגובה
ד``ר אליה לוינגר08/01/2013שלום רב,
עבודה מאומצת מול מחשב יכולה לגרום ליובש בעיניים, על כן לעיתים יש צורך בהזלפה של תחליפי דמעות על מנת לטפל במצב זה.
בכל מקרה ההמלצה שלי לפנות לרופא המטפל לבדיקה יסודית יותר.
בברכה,
דר' לוינגר אליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הילות בעין אחת לאחר PRKיוסף04/01/2013
שלום
עברתי לפני חודש ושבוע ניתוח PRK ועדיין יש לי הילות בעין שמאל.
הבנתי שזו תופעת לוואי נדירה יחסית ? היא חולפת לבד בדרך כלל ? כי עד עכשיו לא הרגשתי שיפור.
כרגע אני מרגיש שהראייה לא 100% (למרות שהיא טובה.) צריך לחכות 3 חודשים כדי לדעת אם צריך תיקון נוסף ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילות בעין אחת לאחר PRK - תגובה
ד``ר אליה לוינגר04/01/2013יוסף שלום רב,
כפי שציינת משך הזמן של ההחלמה מהניתוח יכול לארוך עד 3 חודשים.
בדרך כלל בתום תקופה זו הילות או תחושת יובש בעיניים עשויה לחלוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- צילינדר בעין לאחר ניתוחחיה31/12/2012
שלום, עברתי ניתוח לייזר בשיטת לאזיק לפני 8 חודשים, בביקורת האחרונה נאמר לי שאני רואה 6/6 אך בעין שמאל יש לי חצי צילינדר. קודם הניתוח היה לי רק רבע צילינדר בעין הזו ובעקבות הניתוח זה החריף. אני חייבת לציין שלאחרונה אני מרגישה תחושות סינוור, הרבה פעמים אחרי שאני מתמקדת במשהו כמו קריאת ספר / צפייה בסרט הראייה שלי הופכת למטושטשת ולוקח לי קצת זמן עד שהראייה חוזרת להיות ברורה.
קודם כל אני רוצה לשאול אם יש איזושהי דרך להגיע לראייה מלאה של 6/6 (טיפות או משהו שיוכל לעזור ) או שזה יישאר קבוע? והאם העובדה שיש לי צילינדר בעין מגבירה את הסיכוי שהצילינדר ימשיך לעלות עם הזמן וכך גם יש לי סיכוי יותר גדול שהמספר שהיה לי בעיניים יחזור?
ועוד שאלה- האם כדאי לעשות ניתוח תיקון בעין?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילינדר בעין לאחר ניתוח - תגובה
ד``ר אליה לוינגר01/01/2013חיה שלום רב,
ייתכן והחצי צילנידר שנמצא בבדיקה כפי שציינת אין לו משמעות רבה מבחינת השפעה על חדות הראייה שלך.
התופעות שציינת על טשטוש בראייה ייתכן וקשורות ליובש בעינייים.
אני ממליץ לך לנסות ולהשתמש בתחליפי דמעות לתקופה מסוימת ובמידה ולא יחול שיפור אז לפנות לרופא המנתח.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לאחר ניתוח אינטרלאסיקאלינור30/12/2012
שלום רב!
לפני כ 20 יום עשיתי ניתוח בשיטת האינטרלאסיק, נאמר לי כי בשיטה מהסוג הזה ישר רואים טוב (לעומת שיטות אחרות כגון הפי אר קיי), אך איני רואה טוב, אני ללא ספק רואה פחות מ 6.6, ובעיקר בבוקר כשאני מתעוררת אני לא רואה שלטים גדולים וברורים, האם זה אומר שהניתוח לא הצליח? האם הראייה אמורה להשתפר? למרות שהרופא אמר לי שאני אמורה לראות ישר טוב? אחד השיקולים בבחירת השיטה היו עצם העובדה שישר רואים טוב, עכשיו אני בלחץ.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח אינטרלאסיק - תגובה
ד``ר אליה לוינגר31/12/2012אלינור שלום,
סה"כ אנו לא יודעים מה מצב העין ולכן יש קושי להתייחס למצב.
לכן רצוי לפנות אל הרופא המנתח על מנת שיאבחן את מצבך - למען הסר ספק.
אך אם עברת ביקורת ובה נאמר לך שהכל תקין אין צורך לחשוש יש להמתין.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מחלים מ PRKרונן30/12/2012
שלום רב
אני כ3.5 שבועות לאחר PRK
הראיה שלי משתנה כל הזמן וגם מדי פעם יש לי כאבים
אני טס לחו"ל עוד שבוע וחצי ל10 ימים וחושש ממצב הראיה וכאבים שעלולים לצוץ
האם יש פתרון זמני כמו עדשות/משקפיים או כל רעיון אחר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלים מ PRK - תגובה
פרופ` אירית בכר30/12/2012יש להקפיד להשתמש בהרבה תחליפי דמעות . במיוחד בזמן טיסה כאשר האוויר בש מאד, וכן להשתמש בסטרואידים לפי ההנחיות. הראיה תשתפר באופן הדרגתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהמחלים מ PRK - תגובה
פרופ' ישראל קרמר01/01/2013רונן שלום רב,
מומלץ להמשיך טיפות סטרואידים עם טיפות אלפאגן או קומביגאן ועם טיפות ליובש מסוגים שונים כולל ג'ל.
לעיתים ההחלמה הראייתית לאחר ניתוח מסוג PRK מאוד איטית.
בברכה,
פרופ' ישראל קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- כחודש לאחר ניתוח PRKאפי27/12/2012
שלום,
לפני יותר מחודש עברתי ניתוח בשיטת prk.
ישנן כמה שאלות שמטרידות אותי:
1. לאחר הסרת עדשת המגן בעין ימין כשבוע לאחר הניתוח נאלצתי לחזור למרפאה עקב כאבים חזקים על מנת שיחזירו לי את העדשה, ותהליך ההחלמה בעין זו החל כביכול מחדש. העדשה הוסרה בשנית לפני כשבועיים ואיכות הראייה בעין זו שונה משמעותית מזו שבעין שמאל, מטושטשת מאד אפילו שעבר זמן, במהלך השבועיים האלו אני משתמש בSTERODEX בעמיים ביום.
- האם יש סיבה להפגש עם הרופא המנתח בעקבות כך.
2. בבדיקת חודש לאחר ניתוח האופטומטריסט התאים לי עדשות עם מספר שרק דרכן ראיתי בצורה טובה.
- האם זה אומר שהניתוח לא הצליח והמספר שלי רק השתנה ולא נעלם?
על השאלות האלו במרפאה משיבים לי שעדיין מוקדם לדעת ושהראייה שלי תסתדר רק אחרי שלושה חודשים.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כחודש לאחר ניתוח PRK - תגובה
ד``ר אליה לוינגר30/12/2012אפי שלום,
לסיכום, לגבי כל סעיף ששאלת הדבר הוא נכון ויש להמתין עד שלושה חודשיים להתייצבות המספר ושיפור באיכות הראייה.
עד אז, ייתכן יובש וצריבה בעיניים ושינויי במספר.
לאורך תקופה זו מומלץ על שימוש בתחליפי דמעות, טיפות עם סטרואידים
והמשך המעקב של הרופא המנתח / המטפל.
בהצלחה!
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- כמה עולה ניתוח הסרת משקפיים?רויטל26/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
כמה עולה ניתוח הסרת משקפיים? - תגובה
פרופ' אור קייזרמן26/12/2012מטרת הפורום - מענה על שאלות רפואיות
הינך מוזמנת להיכנס לאתר של קר ולקבל מענה לשאלתך
בברכה
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- השיטה הטובה ביותר - היפראופיהאלי26/12/2012
שלום לרופאים היקרים,
באפריל 2010 ניגשתי לאחד המכונים לצורך בדיקת התאמה ונמצאו הנתונים האלו:
R: Sph +3.75 Cyl -150 Ax 91 Dist.Va 6/66-2
L: Sph +3.75 Cyl -200 Ax 80 Dist.Va 6/85
Sub:
R: Sph +5.75 Cyl -250 Ax 92 Dist.Va 6/66x2
L: Sph +5.50 Cyl -275 Ax 81 Dist.Va 6/75x2
Sub C. Drops:
R: Sph +6.25 Cyl -200 Ax 95 Va 6/66
L: Sph +6.25 Cyl -250 Ax 82 Va 6/66
איני יודע אם היום, שנתיים וחצי אחרי - הנתונים עדיין יציבים אך בזמנו נמצאתי מתאים לניתוח אינטרלאסיק.
אני רוצה להאמין שבזמן שעבר, הטכנולוגיה ו/או שיטות הטיפול השתפרו ובוצעו ניתוחים עם הבעיה ה"פחות" נפוצה כמו שלי (היפראופיה+אסטיגמטיזם) וידועים התוצאות לטווח הארוך הקשורות לליקוי הראייה שלי.
השאלה שלי היא איזו שיטה עדיפה יותר אשר תביא לתוצאות טובות לטווח ארוך - PRK, LASIK והאמת כחובב טכנולוגיה ומאמין במכשור מתקדם, האם המכשיר החדש 500E Schwind Amaris שהגיע לארץ אכן עדיף אל פני מכשור ישן יותר מבחינת התוצאות הסופיות?
לציין כי אני זכר בן 27.5 מרכיב משקפיים קבוע מגיל קטן .
אני עובד במשטרה ובין היתר עובד גם בלילות ונאלץ גם לנהוג ברכב בלילה. בבית יושב הרבה מול המחשב. מחפש את השיטה המתאימה ביותר לאופי החיים שלי עם כמה שפחות תופעות לוואי (הילות,סינוורים וכו').
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השיטה הטובה ביותר - היפראופיה - תגובה
פרופ' אור קייזרמן26/12/2012בד"כ הרופאים מעדיפים לבצע ניתוחי היפרופיה בשיטת הלאסיק, אבל ניתן גם בשיטת PRK.
בנתונים אלו יש לקחת בחשבון סיכוי גבוה יותר לשימוש במשקפיים עתידי לאחר הניתוח.
בוודאות מצבך יוטב לאחר הניתוח, אבל לא הייתי מבטיח הסרת משקפיים מלאה לתמיד.
כל המכשירים הנמצאים בישראל מצוינים ואיני מכיר הבדל משמעותי בתוצאות בינהם.
בברכה,
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה
אלי26/12/2012תודה על התשובה פרופ' קייזרמן,
השאלה היא כמה זמן זה עתידי? אם מדובר על לקראת גיל 40 אז יש לי עוד 12 שנה שזה די מספיק זמן. לעומת זאת אם מדובר על פרק זמן קצר יותר של שנה שנתיים ואצטרך שוב משקפיים עם מספרים לא יציבים אז כל X זמן להחליף זוג אני לא רואה בזה כדאיות לאור הסיכונים שבניתוח..
לא ניסיתי מעולם להרכיב עדשות מגע, האם זאת אלטרנטיבה יותר טובה לבעיה שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה - תגובה
פרופ' אור קייזרמן27/12/2012הנבואה ניתנה לשוטים.
לא ניתן לענות בדיוק רב על שאלתך.
בוודאות אוכל להגיד שהמצב יהיה טוב הרבה יותר ממצבך הנוכחי.
זאת אומרת שגם אם תזדקק למשקפיים תהיה פחות תלותי בהם כי המספר יהיה הרבה יותר נמוך.
בברכה
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- בשיטת ההחלמה הכואבת אפשר תיקונים?שאול26/12/2012
שלום!, שמי שאול, עשיתי הסרת-מישקפיים בלייזר בשיטת LASIC בגיל 39 והיום בגיל 52 אני רואה עדיין 6על6 בלי שום בעיות, והיה לי מיספר מינוס8....אני זוכר שיום לאחר הניתוח, כבר ראיתי היטב ונעלמה האי-נוחות...
הבת שלי, בת 20, ירשה מימני את קוצר הראייה.
שמעתי אתמול בערב באיזו חתונה ממכר,על שיטה חדשה שבה ההחלמה היא איטית וכואבת, עם תחושה של חול בעיניים, בקיצור החלמה לא נעימה, אבל היתרון הגדול שלה הוא, שאפשר לעשות תיקונים במידה והיא תביא איזה שניים, או שלושה ילדים ויהייה לה שוב פעם קוצר-ראייה, היא תוכל לבצע תיקון או שניים ולחזור ל-6על6....ככה סיפר לי המכר שעשה בשיטה הזאת, אבל הוא לא זכר את שם השיטה המדויק....
האם מה שהוא אומר נכון וכדאי לבת שלי לבצע עכשיו, כשהיא במינוס5, בשיטה הלא-נעימה הזאת, כדי שהיא תוכל לאחר ההיריונות, לבצע תיקונים אם תיצטרך בלי בעייה?
בתודה מראש למומחה שישיב לי - שאול -- יום ד' 26/12/12 שעה 1000* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המכר אמר את שם השיטה הנ"ל PRK ASA
שאול26/12/2012זה שמה של השיטה עם ההחלמה האיטית והכואבת -- PRK ASA -- האם אכן בשיטה זו אפשר לבצע תיקונים, במידה ושוב יש קוצר-ראייה בלי בעיות? - תודה! - שאול
(חבל שאי-אפשר לערוך ולתקן את ההודעה הראשונה...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההמכר אמר את שם השיטה הנ"ל PRK ASA - תגובה
פרופ' אור קייזרמן26/12/2012ישנם שני סוגי ניתוחים להסרת משקפיים בלייזר - לאסיק או PRK.
בשיטת הלאסיק אכן חותכים את הקרנית.
בשיטת ה PRK לא חותכים את הקרנית.
הניתוח שציינת (ASA) הוא ממשפחת ה PRK ואינו מערב חיתוך קרנית. בניתוח זה יש להוריד את שכבת האפיטל העוטפת את הקרנית (אל דאגה היא גדלה תוך יומיים חזרה). הכינוי ASA מדבר על אופן הורדת שכבה זאת (יש גם כמה דרכים להוריד שכבה זאת ולכל דרך - כינוי אחר).
בגדול אין הבדל משמעותי בין תת-השיטות השונות להסרת האפיטל וכל רופא בוחר את השיטה העיפה עליו.
במכון אשר בניהולי הרפואי חלק מהרואים משתמשים בשיטת ה ASA וחלק בשיטות אחרות - לא מצאנו כל הבדל בתוצאות הניתוח.
אין מדובר בשיטה חדשה אלא בשיטה ותיקה וטובה עם המון ניסיון בארץ ובעולם.
למעשה זוהי השיטה הותיקה מבין שני סוגי הניתוחים (לאסיק או PRK).
בשיטה זאת אפשר לעבור תיקונים עתידיים במידת הצורך (כמובן רק לאחר בדיקות). גם בלאסיק אפשר לעבור תיקונים במידת הצורך.
בברכה,
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה פרופ' קייזרמן, אבל האם זה נכון
שאול26/12/2012שבשיטה שאני עשיתי LASIC, צריך קרנית עבה בשביל לבצע תיקון, אבל אותו מכר שלי אמר לי שהמנתח שלו אמר לו, שבשיטת PRK ASA לא חייבים קרנית עבה בשביל תיקונים ואפשר גם עם קרנית ממוצעת ואפילו דקה....זה נכון?, ואם זה לא נכון, על איזו שיטה אתה ממליץ יותר, בשביל חיילת בת 20, שכניראה תיהייה בהריון פעמיים, שלוש,ואולי ארבע?....וכניראה שהיא תיצטרך תיקון/נים....בתודה פרופ' קייזרמן!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שיטת ASA וכמה שאלות ספציפיות לגבייעדי25/12/2012
שלום רב,
נתקלתי בפרסומת של אחד המכונים להסרת משקפיים ללא חיתוך הקרנית, בשיטת ASA. נראה לי שזו שיטה חדשה יחסית, שכן כל השיטות האחרות שאני מכירה וקראתי עליהן הן שיטות שבהן מבוצע חיתוך של קרנית העין.
- האם יש מספיק ניסיון בארץ לטיפול בשיטה זו?
וספציפית לגביי, יש לי קוצר ראייה של 8- וגם צילינדר בשתי העיניים. כמו כן, במשך חצי השנה האחרונה יש לי GPC בעיניים שפשוט מסרב לעבור (אחרי הפסקה ארוכה מעדשות מגע וטיפול בעזרת טיפות עיניים).
- האם באופן עקרוני שיטה זו יכולה להתאים לי?
- האם ה-GPC בעיניים יכול להפריע לעדשות המגע הטיפוליות ששמים כמה ימים לאחר הניתוח?
תודה והמשך יום טוב,
עדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטת ASA וכמה שאלות ספציפיות לגביי - תגובה
פרופ' אור קייזרמן25/12/2012שלום רב,
ישנם שני סוגי ניתוחים להסרת משקפיים בלייזר - לאסיק או PRK.
בשיטת הלאסיק אכן חותכים את הקרנית.
בשיטת ה PRK לא חותכים את הקרנית.
הניתוח שציינת (ASA) הוא ממשפחת ה PRK ואינו מערב חיתוך קרנית. בניתוח זה יש להוריד את שכבת האפיטל העוטפת את הקרנית (אל דאגה היא גדלה תוך יומיים חזרה). הכינוי ASA מדבר על אופן הורדת שכבה זאת (יש גם כמה דרכים להוריד שכבה זאת ולכל דרך - כינוי אחר).
בגדול אין הבדל משמעותי בין תת-השיטות השונות להסרת האפיטל וכל רופא בוחר את השיטה העיפה עליו.
במכון אשר בניהולי הרפואי חלק מהרואים משתמשים בשיטת ה ASA וחלק בשיטות אחרות - לא מצאנו כל הבדל בתוצאות הניתוח.
אין מדובר בשיטה חדשה אלא בשיטה ותיקה וטובה עם המון ניסיון בארץ ובעולם.
למעשה זוהי השיטה הותיקה מבין שני סוגי הניתוחים (לאסיק או PRK).
לגבי נתוניך האישיים - על פניו נראים מתאימים אבל כמובן שיש לעבור בדיקת התאמה.
ה GPC לא מהווה בעיה לניתוח, גם לא לעדשות מגע ששמים בעין בימים הראשונים לאחר הניתוח (את בטיפול תרופתי בימים אלו ולכן אין בעיה).
בברכה,
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה על התשובה המהירה, ושאלה נוספת
עדי25/12/2012קודם כל אני מתנצלת על הבורות, משום מה חשבתי שבכל השיטות מבוצע חיתוך.
ולשאלתי הנוספת, ששוב אולי נובעת מתוך בורות: הבנתי שבשל מספרי הגבוה ייתכן מאוד שלאחר הניתוח יישאר לי מספר נמוך וכן אזדקק למשקפיים לראייה לרחוק, נהיגה וכו'. אמרו לי שזה מאוד תלוי בעובי הקרנית, עד כמה ניתן לשייף אותה. אבל אם בשיטה זו לא משייפים אותה יכול להיות שלא יישאר לי מספר? ושוב, מבחינה עקרונית בלבד, ידוע לי שמבצעים בדיקות התאמה מקיפות לפני הניתוח.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהסליחה, תיקון...
עדי25/12/2012התבלבלתי, כן משייפים את הקרנית אבל לא מבצעים חיתוך. אולי אחדד את השאלה: מה הסיכוי שלא יישאר לי מספר כלל, בהנחה שהקרנית עבה וניתנת לשיוף מרבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שלוםדני22/12/2012
שלום רב!
עברתי לפני חודשיים ניתוח prk בשני העיניים, ובבדיקה שערך לי הרופא לאחר הניתוח נקבע שהראייה שלי בשתי העיניים היא 6/6.
אני עובד מול המחשב כ-7-10 שעות ביום, השאלה שלי האם זמן רב מול המחשב עלול לגרום לדרדור הראייה שלי ופגיעה בתוצאות הניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר אליה לוינגר23/12/2012דני שלום,
העובדה מול מחשב אינה גורמת לפגיעה בראייה.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- יום שלישי לאחר ניתוח PRK שאלותגיא20/12/2012
אני שלושה ימים אחרי ניתוח PRK,אני ישן עם עיניים פקוחות מעט,האם זו יכולה להיות בעיה?
באיזה שלב אפשר לרחוץ פנים?
כמה זמן להחלמה?מתי ניתן לחזור לעבוד?לפקוח עיניים לפרקי זמן ארוכים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יום שלישי לאחר ניתוח PRK שאלות - תגובה
ד``ר אליה לוינגר23/12/2012גיא שלום,
אתה יכול לחזור לפעילות רגילה במידה ואתה יכול לעמוד בכך.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהיום שלישי לאחר ניתוח PRK שאלות - תגובה
תהליך ההחלמה יתפוס תעוצה רבה יותר לאחר הסרת העדשה הטיפולית כ-5-7 ימים לאחר הניתוח.
לאחר תקופה זו ניתן להרטיב את העיניים לא באופן ישיר במקלחת בחודש הקרוב ללא ים ובריכה.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהיום שלישי לאחר ניתוח PRK שאלות - תגובה
תהליך ההחלמה יתפוס תאוצה רבה יותר לאחר הסרת העדשה הטיפולית כ-5-7 ימים לאחר הניתוח.
לאחר תקופה זו ניתן להרטיב את העיניים לא באופן ישיר במקלחת.
בחודש הקרוב ללא ים ובריכה.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שבוע אחיר PRKדיקלה10/12/2012
אתמול הסירו לי את העדשות הטיפוליות .
א.האם יכול להיות שבעין אחת רואים יותר טוב מהשנייה (היה לי מספר נמוך כ1.5)
ב.מהו קצב החלמה ממוצע מניתוחי PRK ?
ג.בטעות שיפשפתי את העין האם עליי לחזור למרפאה ?!
ד. מלחיץ אותי שקצה בבחלמה כה איטי ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע אחיר PRK - תגובה
ד``ר אליה לוינגר10/12/2012דיקלה שלום,
ראשית נתחיל מהסוף, אין צורך לדאוג לאחר ששפשפת את העין אם אין הפרעת כאבים או ירידה משמעותית בראייה ככל הנראה לא נגרם שום נזק.
בנוסף, מאד שכיח שיש הבדל בקצב הריפוי בין שתי העיניים שבא לידי ביטוי בהבדל בחדות הראייה.
לגבי קצה ההחלמה בשיטת הניתוח שעברת משך ההחלמה יכול לערוך עד מספר שבועות.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- תוצאות ניתוח LASIK אחרי חודשאבי07/12/2012
+0.25 עין ימין ו0.5 צילנדר
+0.25 עין שמאל ו0.5 צילנדר
נחשב לתוצאות טובות יחסית אחרי חודש ניתוח לאסיק ?
עד איזה תקופה הראיה עוד יכולה להשתפר (2-3 חודשים אחרי הניתוח או יותר) ?
אינני מבין איך נוצר צילנדר חצי כאשר לפני הניתוח לא היה צילנדר בכלל והאם הוא יכול להעלם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות ניתוח LASIK אחרי חודש - תגובה
ד``ר אליה לוינגר09/12/2012אבי שלום,
ראשית התוצאה שציינת על פניה נראית טובה מאד,
בהמשך יש סיכוי שהמספרים עוד ישתנו לטובה.
אני מסביר למטופלים שלי כי משך ההחלמה והתייצבות המספר לאחר כל ניתוח יכולה להיות עד שלושה חודשיים מיום הניתוח.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלות לקראת ניתוחרועי02/12/2012
רציתי לדעת למה אומרים שPRK הוא ניתוח פחות מומלץ לבעלי קוצר ראייה גבוה (כשלמעשה זה הצ'אנס היחיד של אנשים אלה להתנתח בגלל כמות "החומר" שנדרש להוריד ולא ניתן ליצור את החלון הטיפולי שבלאסיק- להבנתי הלא מקצועית...)
שאלה נוספת היא לגבי בלפריטיס - אם מצב העפעפיים תקין, אך קיימת רגישות (סבלתי מזה מאוד בעבר הלא רחוק - לפני מס' חודשים) , העדשה הטיפולית או היובש בעיניים לאחר ניתוח PRK עלולים "להצית" את הבעיה מחדש?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לקראת ניתוח - תגובה
פרופ' אור קייזרמן03/12/2012באופן חד משמעי - PRK הוא הניתוח המומלץ לבעלי קומר ראיה גבוה, בדיוק בגלל הסיבה שהזכרת.
איני מבצע לאסיק לבעלי מספרים של כ 6- ומעלה (בדרך כלל).
לגבי הבלפריטיס - מדובר בבעיה כרונית שאינה קשורה לניתוח, אולם אכן ניתוח עלול להחמירה לתקופה מסוימת.
זוהי הסיבה שאני נותן לכל מנותח מרשם לטיפול בבלפריטיס החל מיום הניתוח למשך חודש.
בברכה
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)