מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עברתי ניתוח מסוג לאסק לפני חודשייםאסף23/03/2013
עברתי ניתוח מסוג לאסק לפני חודשיים. לפני היו לי מספרים 3.5- וצילינדר 2. 3 שבועות לאחר הניתוח ראיתי נהדר בעין שמאל. לאחר שבוע נוסף הראייה בעין זו הדרדרה ולא שבה לחדות עד היום (מספר 3/4 בערך) האם יש סיכוי שזה עוד ישתפר? או שאצטרך תיקון בעין זו?
אציין רק שאני שם טיפות נגד יובש 4 פעמים ביום באדיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עברתי ניתוח מסוג לאסק לפני חודשיים - תגובה
ד``ר אליה לוינגר23/03/2013שלום רב,
לדעתי יש עדיין סיכוי לשיפור אני ממליץ על בדיקה עוד כחודש במידה ויש החמרה יש לקבוע בדיקה מוקדם יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- איכות המכשירלירון22/03/2013
שלום,
אני מתעתדת לעבור ניתוח PRK בקרוב. הייתי בבדיקה בשני מכונים, שמן הסתם מתחרים עלי כלקוחה. כל מכון טוען שהמכשיר שלו הכי טוב וחדש ואילו המכשיר של המתחרה ישן ולא שווה. אחד המכונים משתמש במכשיר alegretto wavelight ex500 ואילו השני במכשיר Schwind amaris 500. הייתי רוצה לדעת את האמת, איזה מכשיר טוב יותר והאם זה באמת משנה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איכות המכשיר - תגובה
ד``ר אליה לוינגר22/03/2013שלום לירון,
שני המכשירים הינם טובים, שניהם עברו את אישור ה-FDA.
אני תמיד אוהב לברר מי הרופא שעומד מאחורי המכשיר, הבחירה תמיד נעשית עפ"י אמות המידה.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- דמעות מלאכותיותדליה21/03/2013
שלום,
האם יש הבדל בין סוגי הטיפות החד פעמיות? אני יודעת שבכולן אין חומר משמר אבל החומר הפעיל (אם אפשר לקרוא לו כך) משתנה בין הסוגים, זה משנה באיזה סוג משתמשים? אם הוא מכיל Povidone או משהו אחר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמעות מלאכותיות - תגובה
ד``ר אליה לוינגר21/03/2013דליה שלום רב,
לסוגי תחליפי דמעות שונים כפי שציינת יש סוגי חומר פעיל שונה. חומרים אלה הם בדרך כלל פולימרים הסופחים מים ומטרתם הרטבה של משטח העין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאז לא משנה באיזה סוג משתמשים?
דליה23/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאז לא משנה באיזה סוג משתמשים? - תגובה
ד``ר אליה לוינגר23/03/2013דליה שלום,
בנוסף לחומר הפעיל ישנו חומר משמר, עליו יש לשים לב יותר לדעתי.
אני ממליץ תחליף דמעות ללא חומר משמר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- בעין שמאל אני רואה מטושטשד``ר עמי הירש19/03/2013
שלום,
אני לאחר ניתוח PRK שהתבצע לפני שבוע וחצי, הלכתי לבדיקת עיניים בשביל לקבל אישור נהיגה ללא משקפיים, והתברר לי שבעין שמאל אני רואה מטושטש, האופטיקאי שעשה לי את הבדיקה טען כי יש לי סוג של פזילה ואכן יש לי תסמונת נדירה שקוראים לה "תסמונת דווין" ובהמשך טען כי קיים סיכוי שאי אפשר להנתח את העין הזאת, אך בניתוח אמרו לי שדבר זה אינו משפיע ואינו קשור לתוצאות הניתוח להסרת משקפיים בלייזר, ואכן השתפרה הראייה בעין שמאל לאחר הניתוח [נותחתי ב2 העיניים], רציתי לדעת האם זה הגיוני שבניתוח PRK רק אחת מהעיניים תראה טוב? והאם לתסמונת דווין הזאת יש קשר לתוצאות הניתוח? [הרי התסמונת באה לידי ביטוי רק בתזוזה של העין בלי קשר לחדות ראייה, וגם לא רואים בדרך כלל את הפזילה הזאת זה לא שהעין בורחת לבד].
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח PRK - תגובה
ד``ר אליה לוינגר20/03/2013שלום רב,
מאחר ועבר זמן דיי קצר מהניתוח קשה להעריך את התוצאה הסופית שאליה תגיע .
יש צורך בהחלמה של מספר שבועות בשיטת ניתוח זו.
אני ממליץ בהמשך לפנות לרופא המטפל, בעוד מספר שבועות לבדיקה חוזרת .
מבחינת המחלה הראשונית שאתה סובל ממנה, הניתוח אמור להסיר כאמור את המשקפיים ולא להשפיע על התנועה של העיניים.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח לייזר לקרנית דקהטל19/03/2013
שלום,
מבדיקות שעשיתי נמצא כי אני בעל קרנית בעובי 454 מיקרון בעין ימין ו- 448 בעין שמאל.
המספר שלי בעיניים הוא 3.5- וצילינדר 0.75 בעין ימין ו- 4.5- וצילינדר 0.75 בעין שמאל.
בהנחה ששאר הנתונים הנדרשים בבדיקה תקינים, האם אני מתאים לעשות ניתוח בשיטת PRK/לאסק או שזה גבולי ויש כאן סיכון בגלל שהקנית שלי מאוד דקה?
האם לאחר הניתוח תהיה לי אפשרות לעשות תיקון במידת הצורך? כלומר כמה עודף ישאר לתיקון?
תודה מראש, טל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לייזר לקרנית דקה - תגובה
פרופ` אירית בכר19/03/2013לצערי טל, לפי הנתונים שרשמת אינני ממליצה לבצע ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתוכלי לנמק בבקשה מדוע.
טל19/03/2013קודם כל תודה על התשובה. תוכלי לנמק בבקשה מדוע?
בבדיקות שעשיתי במכון הדסה אופטימל ומכון עיניים אמרו לי שאני כן מתאים.
אבל בגלל שקראתי שעובי של 450 מיקרון זהו העובי המינימלי לניתוח מסוג לאסק אז אני חושש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שלום ד"רשלי16/03/2013
אני לפני ניתוח.
שכחתי לציין שאני נוטל פרופסיה נגד נשירת שיער כבר מספר חודשים.
האם יש צורך להפסיק לפני הניתוח והאם יש לזה משמעות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ד"ר - תגובה
ד``ר אליה לוינגר16/03/2013שלום רב,
אין מניעה מלבצע את הניתוח בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ויסקוטירסשני15/03/2013
שלום, אני חודש וחצי לאחר טיפול הסרת משקפיים בניתוח אינטרלאסיק ורציתי לדעת מה המינון הנכון לטיפות היובש טירס נטורל פרי (כמות טיפות ותדירות) והאם רצוי להמשיך עם הג'ל ויסקוטירס
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויסקוטירס - תגובה
פרופ` אירית בכר15/03/2013לתחליפי דמעות מסוג נטורל פרי אין מגבלה בשימוש. ג'ל ויסקוטירס ניתן בדרך כלל כאשר מעוררת בעיה של יובש. ניתן להפסיק עם הג'ל ולראות אם חלה הרעה בהרגשה. בדיקת מצב היובש ע"י רופא תאבחן ביעילות את המצב ואז תמסר הנחיה מתאימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- נסיגה לאחר ניתוח לייזר וטיפותאורן14/03/2013
שלום.לפני כ-6 שנים עברתי ניתוח LASEK בשתי העיניים.
טרם הניתוח היו לי רק צילינדרים 2.75 - ללא מספרים.
לאחר הניתוח נותר בעין ימין צילינדר 1.00 - ועם השנים חלה נסיגה וכעת הצילינדר הוא
1.50 - .
רציתי לשאול האם טיפות עיניים המורידות לחץ תוך-עיני(שילוב של NYOLOL GEL ו-
BRIMONIDINE) יכולות במידה מסוימת להפחית צילינדר הנובע מנסיגה לאחר ניתוח לייזר?
במידה וכן, כמה זמן נדרש על להרגשת השיפור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגה לאחר ניתוח לייזר וטיפות - תגובה
ד``ר אליה לוינגר15/03/2013אורן שלום רב,
הטיפות מסוג זה שאת מציינת אכן עשויות להקל ולהוריד את המספר.
בנוגע לתחושת השיפור תוך מספר ימים את עשויה להרגיש שיפור ניכר במספר.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- בבקשה עזרהדנה13/03/2013
ודעה*שלום רב, לפני שמונה חודשים רופא נתן לי לקחת לוטמקס שלוש טיפות ליום לשבוע , לקחתי וכנראה זו הייתה טעות לא היתה לי דלקת והטיפות ניתנו בטעות , האם זה יכול לפתח גלאוקומה ? מאז הייתי אצל רופאי עיינים לבדיקות רגילות שגרתיות לא נאמר לי שיש משהו חריג ,, הבעיה שאני מרגישה לאחרונה כאב בגבות וסחרחורת האם זה פיתח לי גלאוקומה במשך כל תקופה זו ורק עכשיו אני מרגישה בה? אודה לעזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרה - תגובה
פרופ` אירית בכר13/03/2013לוטמקס היא תרופה חדשה ובטוחה מאד לשימוש. תופעות הלואי שלה הן מועטות. אם היית בבדיקות שיגרתיות, הלחץ התוך עיני נבדק ולא נמצא כל ממצא חריג כנראה שהכל תקין. כדאי להרגע ואחת לשנה להבדק אצל רופא עיניים בדיקה שיגרתית מלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לפני ניתוחשלי11/03/2013
שלום ד"ר.
אני עתיד לעבור ניתוח בעוד שבועיים במרפאת עיניים.
מאחר ולא הייתי רגוע בנוגע לבדיקת האופטמטריסט והמספר שנקבע לי ,ביקשתי בדיקה חוזרת בתוך יומיים,שנמצאה שונה מהקודמת ,עם סטייה של חצי מספר בעין אחת ורבע מספר בעין שניה ,וסטייה גם במספר הצילינדר.
1.איזה בדיקה לוקחים באמת? האם עושים ממוצע?
2.האם אלו סטיות בגדר הנורמה? הרי סטייה של חצי מספר משמעה חוסר תיקון של חצי מספר.
3.כדאי בדיקה נוספת ביום הניתוח?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני ניתוח - תגובה
ד``ר אליה לוינגר11/03/2013שלום רב,
כעקרון הרופא המנתח יעבור על סידרת הבדיקות ובהמשך יחליט האם יש צורך בבדיקה נוספת והאם הסטיות משמעותיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- 5 חודשים אחרי intralasik "בעיניים"דניאלה11/03/2013
שלום
אני שמה טיפה אחת של טיפות "אלפגאן" פעם ביום למשך ארבע חודשים בהמלצת הרופא המטפל.
כבר עברו שלושה חודשים והתחיל לי גרד לא נפסק ואדמומיות בעין(בעין אחת בלבד)
לא מדובר על דלקת זיהומית.
האם להפסיק את השימוש בטיפות?
ואיזו תחלופה יש?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 5 חודשים אחרי intralasik "בעיניים" - תגובה
ד``ר אליה לוינגר11/03/2013שלום רב,
אני ממליץ לפנות לאופא המטפל מאחר ויש אפשרות להחליף את הטיפות שיכול להיות שהן הגורם לאדמומיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- 11 חודשים לאחר הניתוח ועדיין בבעיותמיקי08/03/2013
שלום, עברתי ניתוח בתחילת אפריל בשיטת LASIC או PRK, נדמה לי שזה זהה, באסותא אופטיק, מונוויז'ן (עין אחת לרחוק, עין אחת לקרוב). אני רואה 6-6 ומאז היו עליות וירידות בראייה, אבל חייב לציין שעדיין:
- אני רואה "עננים", כאילו הראייה לא לגמרי מפוקסת
- לעיתים מעין "זבובונים" עוברים מול העיניים
- יובש רציני בעיניים. אני נעזר בטיפות אבל זה לא תורם לאיכות החיים.
מה ניתן לעשות ? האם התופעות הללו עוברות לבסוף ?
יש לציין גם גיל - בן 55.
תודה מראש על התשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 11 חודשים לאחר הניתוח ועדיין בבעיות - תגובה
ד``ר אליה לוינגר09/03/2013שלום רב,
לגבי העננים והנקודות השחורות יתכן ומדובר בשינויים רגילים ושכיחים המופיעים בג'ל שבתוך העין. לגבי היובש יתכן ואפשר להחליף את הטיפול ולהקל, בכל מקרה ממליץ על בדיקת רופא עיניים מטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- כאבים בעין 9 חודשים לאחר ניתוח PRKתומר04/03/2013
שלום,
לפני כ-9 חודשים נותחתי בשיטת PRK אצל פרופ' קייזרמן,
לאחר הניתוח הייתה לי החלמה איטית בעין שמאל וגם נפלה לי העדשה והורידה את האפיתל שהחלים.
לאחר שבועיים מהניתוח הפרופסור אמר ששתי העיניים מחלימות טוב ובביקורות לאחר מכן לא נמצאו בעיות.
כרגע אני רואה 6\6 וללא סינוורים והילות.
בחודשיים האחרונים אני קם באמצע הלילה עם כאבים חזקים בעין שמאל ומרגיש תחושה של גוף זר.
אתמול , לאחר שהכאבים לא עברו ניגשתי למרפאה והאופטומטריסט אמר ששכבת האפיתל לא החלימה באופן מלא ושיש לי "שריטה" שנפתחת כל פעם עקב היובש בלילה.
הוא המליץ לי על שימוש בדמעות מלאכותיות בצורת ג'ל או משחה ללילה למשך חודש ואמר שאם זה לא נפתר אני צריך להגיע אל הרופא ולעבור שיוף מחדש של העין.
לפני השינה שמתי את המשחה דורהטירס אך גם הלילה הזה קמתי עם כאבים עזים בעין שלא עוברים במהלך היום.
האם אתם מסכימים עם הטיפול?
איזה ג'ל \משחה מתאים לטיפול ביום ואיזה ללילה (עדיף בסל התרופות)?
כיצד ניתן להימנע משיוף מחדש של העין?
תודה מראש,
תומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בעין 9 חודשים לאחר ניתוח PRK - תגובה
פרופ` אירית בכר04/03/2013יש להגיע לרופא העיניים שניתח אותך ולעבור בדיקה מקיפה . הוא ימליץ על הטיפול המתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהכאבים בעין 9 חודשים לאחר ניתוח PRK - תגובה
פרופ' אור קייזרמן05/03/2013אם המשחה לא עזרה אני אכן ממליץ שתקבע תור לבדיקה אצלי.
כנראה מדובר ביובש.
נטפל בו.
בברכה,
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהכאבים בעין 9 חודשים לאחר ניתוח PRK - תגובה
ד``ר אליה לוינגר08/03/2013תומר שלום רב,
על פי תיאור השאלה, ככל הנראה, מדובר בתופעה כפי שציין האופטימטריסט. אני ממליץ להשתמש בתחליפי דמעות ומשחת דורהטירס ללילה לתקופה קצרה. במידה ולא יהיה שיפור יש באמת צורך לפנות לרופא המטפל ולהחליט על המשך הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לאחר ניתוח PRKרועי02/03/2013
שלום רב, נותחתי לפני כשלושה חודשים בשיטת הPRK.
בעין ימין אני רואה מצוין וחד, ואילו בעין שמאל הראייה טובה אך מעט מרוחה ולא חדה מספיק. כשאני שם טיפות עיניים דמעות או FML הראייה בעין שמאל משתפרת.
האם השיפור בראייה לאחר שאני שם טיפות אומר שכך תהיה ראייתי בקרוב (קשור ליובש? והטיפות מחליקות את פני השטח) או שמא הראייה מקבלת תיקון מסוים כשיש נוזל בעין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח PRK - תגובה
פרופ` אירית בכר03/03/2013הראייה עדין יכולה להשתפר, אך כדאי לעבור בדיקה אופטומטרית במרפאה שלושה חודשים לאחר הניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- כמה שאלות לאחר ניתוח.תודה מראשיוסי27/02/2013
מה החשיבות של טיפות הסטרואידים (מסידקס סטרודקס) האם יש הבדל בניהם?
מה המינון המןמלץ ביותר ולכמה זמן אחרי הניתוח ? הבנתי שיש כמה דעות בזה.
כמו כן מה החשיבות של הדמעות המלאכותיות ?אם אני לא מרגיש יובש גם צריך לשים?
איזה דמעות הכי מומלצות? תודה מראש למומחים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה והבהרה.
יוסי27/02/2013אני לאחר ניתוח truns prk שלושה שבועות אחרי.
מה החשיבות של משקפי השמש ?חןץ מהרגעת הסינוור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהעוד שאלה והבהרה. - תגובה
פרופ` אירית בכר03/03/2013יש להשתמש במשקפי שמש בכל יציאה לשמש לפחות למשך ששה חודשים. קרני ה UV יכולים לעורר תגובה לא רצויה בקרנית. כיום ההמלצה היא לכולם , ללא קשר בניתוחי הלייזר, להשתמש במשקפי שמש עם מסנן קרינה גבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהכמה שאלות לאחר ניתוח.תודה מראש - תגובה
פרופ` אירית בכר03/03/2013יש להקפיד להשתמש בסטרואידים למשך הזמן שנרשם. הופא קובע את המינון ומשך הזמן בהתאם למטופל. הדבר מונע תופעות לואי לא רצויות כגון עכירות בקרנית.
אין הבדל בין מקסידקס לסטרודקס. יש מטופלים המרגישים צריבה בשימוש במקסידקס, ניתן לעבור לסטרודקס. יש לבדוק לחץ תוך עיני בביקורות הרשומות במרפאה.
שימוש בתחליפי דמעות מומלץ לפחות למשך החודש הראשון. יש להשתמש בטיפות ללא חומר משמר. קיימים סוגים שונים. אם יש חוסר נוחות עם סוג מסויים ניתן לנסות אחרים עד למציאת הסוג הנוח. אין צורך במרשם רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)