מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה________29/11/2012
שלום,
1. האם אדם עם פזילה מלידה יכול להיות רופא מנתח ?
2. האם כל רופא עיניים הוא גם מנתח או שישנם רופאי עיניים שאינם כירורגים ?
תודה
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
________03/12/2012שלום,
האם אדם עם פזילה מלידה יכול להיות רופא עיניים ?
תודה
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשאלה - תגובה
פרופ' אור קייזרמן03/12/20121. איני בקיא בחוקי משרד הבריאות הנוגעים לכך. אני מניח שזה תלוי בכמות הפזילה ובראיה המרחבית המושגת אצלו.
2. ישנם רופאי עיניים שאינם מנתחים.
בברכה,
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאמקד את שאלתי
________03/12/2012שלום,
בהנחה שלאדם עם הפזילה אין ראיה מרחבית או שהיא די אפסית (מדובר בפזילה עם דיכוי , כלומר : אין כפילות) האם לדעתך יתנו לאותו אדם להתמחות ברפואת עיניים כשבסופו של דבר יבחר שלא לנתח בסיום ההתמחות , ז"א : יהיה רופא עיניים שאינו מנתח ?
תודה
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הייייייידני29/11/2012
אני משתמש בטיפות עיניים נגד יובש לאחר ניתוח לייזר בשם רפרש טירס ובהוראות של אופן השימוש כתוב "אין להשתמש בתרופה זו מעבר לחודש ימים לאחר פתיחת הבקבוק לראשונה"
וכבר עבר חודש ונשאר לי יותר מחצי טיפות בבקבוק האם אסור לי להשתמש איתם יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הייייייי - תגובה
ד``ר אליה לוינגר09/12/2012דני שלום,
ניתן להשתמש ברפרש טירס עד 3 חודשים מפתיחת הבקבוק.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- טיפול בסטריאה לאחר לייזרמשה27/11/2012
שלום רב לפני 5 שנים בציתי לאסיק ונוצר לי בעין שמאל מיקוסטריאה לא בציר הראיה די שטחי.האם יש אפשרות להחלקת הסטריאה?
האם מיטומיצין C קשור גם?
אשמח לתשובה מפורטת תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בסטריאה לאחר לייזר - תגובה
פרופ' אור קייזרמן28/11/2012יש לבדוק קלינית ולראות אם יש צורך ואפשרות להחלקת הסטריאה.
בגדול - אם הסטריאה היא פריפרית ולא מול ציר הראיה לא בטוח שיש מה לגעת בה.
מיטומיצין לא קשור לעניין זה.
בברכה
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- TRANS PRKרונן26/11/2012
האם שיטת TRANS PRK מומלצת יותר מהשיטה הידנית?
באיזה מכונים משתמשים בשיטה זאת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TRANS PRK - תגובה
ד``ר אליה לוינגר26/11/2012רונן שלום,
עיקרון הפעולה של כל שיטות השיוף למיניהן דומה וגם קצב וצורת ההחלמה. אין הבדל גם בתוצאה הסופית בין השיטות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאבל ב TRANS PRK אין מגע יד אדם
רונן27/11/2012האם אין יתרון למערכת שעושה גם את השיוף באופן ממוחשב ע"י הלייזר בדיוק ובמהירות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאבל ב TRANS PRK אין מגע יד אדם - תגובה
פרופ' אור קייזרמן27/11/2012חשוב להבין -
ישנן 3 שיטות להורדת אפיטל בניתוח מסוג PRK:
1. הורדה ידנית
2. הורדה ע"י אלכוהול
3. הורדה ע"י לייזר
כל רופא משתמש בשיטה המועדפת עליו.
אין עדיפות לכל אחת מהשיטות על האחרות - בכולן התוצאת זהה.
הלייזר המוריד את המספר בכלל לא קשור לשיטת הורדת האפיטל, זהו שלב אחר לגמרי בניתוח, ולכן הדיוק (כמו שצוין בשאלה) לא קשור לשיטת הורדת האפיטל.
לגבי מהירות הטיפול - אין הבדל משמעותי, אולי של כמה שניות בודדות, וממתי מהירות גבוהה יותר עדיפה? מהירות הטיפול היא לא פקטור במקרה זה.
בברכה,
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהעדיין מתקשה להבין
רונן27/11/2012ראשית תודות לרופאים שעונים בהרחבה ובסבלנות
ברור לי שהלייזר שמוריד את המספר הוא שלב אחר בניתוח
אבל לגבי הורדת האפיתל. נראה הגיוני שתהליך כזה שנעשה ע"י מחשב ולייזר יהיה מדויק יותר מתהליך ידני.
ראיתי סרטונים של 2 השיטות ובשיטה הידנית נראה שגרוד האפיתל הינו פעולה מכנית שאני מתאר לעצמי עלולה להיות לא מדויקת בעוד שהסרת האפיטל בלייזר נראת פעולה פשוטה, מדויקת וקצרה
האם זה לא מתקבל על הדעת שבעתיד ישתמשו בעיקר בשיטת TRANS PRK?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהעדיין מתקשה להבין - תגובה
פרופ' אור קייזרמן28/11/2012הורדת שכבת האפיטל נעשית בצורה מדויקת בכל השיטות.
יש להוריד את כל עובי השכבה ולכן אם משתמשים בשיטת האלכוהול (שממיס את האפיטל) בוודאות אפשר להגיד שלא נשאר אפיטל לפני ביצוע הלייזר (כמו שצריך).
דווקא בשיטה של הורדה ע"י לייזר יש טענות לחוסר דיוק וזאת מכיוון שיש להגדיר לליזר לפני הביצוע איזו עובי שכבה יש להוריד, אולם איננו יודעים בדיוק מהי עובי שכבת האפיטל של המנותח (אנו רק יודעים שבממוצע העובי הוא כ 50 מיקרון) ולכן יש חשש מסוים שהלייזר יוריד פחות'יותר מידי מאשר רק שכבת האפיטל.
בגירוד ידני - לכאורה שיטה ישנה ולא מדויקת אבל גם פה כל האפיטל יורד.
בשורה התחתונה - במחקרים גדולים שהשוו בין שלושת השיטות לא מצאו כל יתרון לשיטה מסוימת - וזוהי ההוכחה שאין זה משנה.
כל רופא מנתח בשיטה העדיפה עליו (בד"כ בשיטה אותה הוא למד) - וכל התוצאות זהות וטובות.
בברכה,
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהרב תודות על המענה המפורט פר קרייזמן
רונן28/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שלום רבדני26/11/2012
לפני כ3 חודשים ביצעתי את הניתוח לייזר בשיטת a.s.a כיום הראייה טובה אבל העין השמאלית (בלבן של העין) תמיד אדומה מאז הניתוח, לפניי שבוע הייתי בביקורת במכון שנותחתי והרופא אמר שזה יכול להיות אלרגיה ולא משהו רציני אבל מאז העין השמאלית נעשתה יותר אדומה האם בכל זאת עדיף לפנות לבדיקה של רופא עיניים ?
ואני משתמש בטיפות נגד יובש בחודש האחרון והאדמומיות הייתה מלפניי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב - תגובה
ד``ר אליה לוינגר26/11/2012דני שלום רב,
אם יש התגברות של האודם כדי לשקול בדיקה חוזרת במכון בו נותחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ביטוחרונן26/11/2012
האם ניתן לרכוש ביטוח שיתן כיסוי לסיבוכים או נזקים העלולים להגרם מהניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח - תגובה
פרופ' אור קייזרמן27/11/2012כל מנותח במכון בו אני מנתח מבוטח בפוליסת ביטוח באופן אוטומטי.
בברכה,
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלהבנתי מדבור באחריות ולא ביטוח
רונן13/12/2012כוונתי בפוליסת ביטוח בשיפוי כספי במקרה והוכח נזק
כמובן לפוליסה כזאת יכול להיות תשלום נוסף ואף חברה חיצונית
לא מצאתי באף מקום פוליסה כזאת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלהבנתי מדבור באחריות ולא ביטוח - תגובה
פרופ' אור קייזרמן19/12/2012איני דיברתי על אחריות (שהיא כמובן ניתנת)
התכוונתי לביטוח - כל מנותח אצלנו מבוטח בפוליסת ביטוח
בברכה,
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלדערי לא קח טוענים אצלכם
רונן19/12/2012דיברתי עם מוקד זימון התורים שבדקו זאת והתעקשו מספר פעמים שמדובר באחריות ולא פוליסת ביטוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלדערי לא קח טוענים אצלכם - תגובה
פרופ' אור קייזרמן25/12/2012בוודאות יש פוליסת ביטוח (המכון עצמו, אני וכל הרופאים מבוטחים)
אבל איני רואה לנכון להמשיך לדון בנושא זה
הפורום מטרתו לענות על שאלות רפואיות ותו לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- סיכוניםרונן26/11/2012
האם יש סיכונים גדולים יותר לבעלי עיניים כחולות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכונים - תגובה
פרופ` אירית בכר26/11/2012לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מניעת צלקתרונן25/11/2012
שלום רב,
קראתי באינטרנט:
כדי למנוע את הצלקת נעשה שימוש בשנים אחרונות בחומר נוגד צלקת הנקרא מיטומיצין C.
האם גם אתם נוהגים להשתמש בחומר זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעת צלקת - תגובה
ד``ר אליה לוינגר26/11/2012שלום רב,
נכון, מיטומיצין מעכב היווצרות של צלקת בקרנית לאחר ניתוחים של שיוף בלייזר.
גם אנחנו משתמשים בתכשיר זה שהוכח בעבודות רבות שהינו בטוח בפרוצדורה זו.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהמניעת צלקת - תגובה
פרופ` אירית בכר26/11/2012אחד הסיכונים העיקריים בניתוחי PRK הוא היווצרות של עכירות בקרנית לאחר הניתוח. מיטומיצין C הוכח במחקרים רבים ובשימוש לאורך שנים כמונע את מרבית מקרי העכירות. לפיכך הוא משמש את מרבית המנתחים כיום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- צורך בבדיקהסימון טועמה19/11/2012
שלום אני עלהסרת משקפיים בלייזר לפני כשנה אצלכם במכון,האם אני צריך להגיע לאיזשהיא בדיקה לבדוק אם הכל בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צורך בבדיקה - תגובה
ד``ר אליה לוינגר20/11/2012סימון שלום
מומלץ להגיע לביקורת
בברכה
ד"ר לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח לייזרמיכאלה19/11/2012
היי,
נמצאתי מתאימה לניתוח בעיניים אבל יצאתי מאוד מבולבלת מכל ההסברים.
אני לא מבינה איזה סוג ניתוח עדיף ובמה זה תלוי וככל שאני קוראת באינטרנט אני יותר מתבלבלת.
איך קוראים לשיטה שההחלמה בה היא המהירה ביותר?והיא גם פחות כואבת?
דבר שני לאחר ניתוח עיניים, נגיד יומיים אחרי מומלץ לישון בלילה במשך שעות מסוימות? משום שאני חיילת וחוזרת יומיים אחרי לשמירות וללילות ללא שינה..
דבר שני זה נכון שאסור לחפוף אחרי ? במשך כמה זמן אם זה נכון?
תודה מראש:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לייזר - תגובה
פרופ' אור קייזרמן19/11/2012נעשה קצת סדר:
ישנם שני סוגי ניתוחים -
1. לאסיק - החלמה מהירה מאוד ולא כואבת, יום לאחר הניתוח כבר ניתן לחזור לשגרה.
2. PRK - החלמה מעט יותר איטית ומעט כואבת, חזרה הדרגתית לשגרה לאחר כ 4 ימים.
בשני סוגי הניתוחים התוצאה זהה.
בשני סוגי הניתוחים יש לישון לאחר הניתוח עם כיסויי עיניים במשך 3-4 לילות, לא לחפוף ראש במשך אותה תקופה של 4 ימים.
אין חיוב לישון עקב הניתוח.
מקווה שעכשיו הנושא קצת יותר ברור.
בברכה,
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלהאביאל18/11/2012
בחור צעיר בן 22 מספר 4.00- עברתי בדיקת התאמה עובי קרנית 550 אמרו לי שאני מתאים גם לשייוף וגם לחיתוך על מה הייתם ממליצים לי ולמה?
בכללי הרכבתי 7 שנים עדשות מגע הגעתי למצב שאני לא יכול לשים עדשות ליותר מ-10דקות העיניים נעשות אדומות ושורפות שנה אחרונה מרכיב משקפיים ועדיין העיניים שורפות לי ומאוד רגישות אני רוצה מאוד לעבור תיקון בלייזר אך יש לי חששות גדולים כי גם ככה העיניים שלי רגישות מאוד עשיתי את כל בדיקות העיניים אצל מיטב המומחים אומרים שהכל תקין אך יש רגישות יתר שהתפתחה כתוצאה משימוש מסיבי של עדשות מגע...מומלץ לי או לא מומלץ לי?
**עוד פרט עלה לי ב-5שנים חצי מספר זה נחשב יציב או יכול לעלת לי עוד לאחר הניתוח?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר אליה לוינגר18/11/2012אביאל שלום רב,
ראשית נתחיל מהסוף, יש רושם שהמספר שלך יציב ב 5 השנים האחרונות. לגבי הרגישות בעיניים היא נובעת כפי שציינת מהשימוש הרב שלך בעדשות המגע. חשוב לזכור כי גם בשימוש מוגבר של עדשות מגע יש סכנות כגוון: זיהום בקרנית ויצירת יובש. לא אוכל להמליץ על סוג הניתוח מאחר ולא כל הנתונים מונחים לפני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה בהמשך לתשובתך
אביאל19/11/2012איך אני יצליח להרכיב את העדשות מגע לאחר הניתוח למשך שבוע העיניים יישרפו לי והכל יהיה נמי דם אפילו 10 דקות אני לא יכול להרכיב עדשות מגע...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה בהמשך לתשובתך - תגובה
ד``ר אליה לוינגר19/11/2012אביאל שוב שלום,
אל דאגה העדשות הן למטרה זו, כמו כן הרכבתן נעשית במקביל לטיפול תרופתי בטיפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- דלקת בעין שהחלה כ-8 חודשים לאחר PRKabcd18/11/2012
כ-7 חודשים לאחר הניתוח בביקורת נמצא שהכל תקין.
כחודש לאחר מכן החלה דלקת באחת העיניים. רופא העיניים (קופת חולים) הורה לקחת maxitrol ארבע פעמים ביום. לאחר כשבועיים וחצי של חוסר שיפור משמעותי החליף את הטיפות ל- blephamide באותו מינון לחודש נוסף.
במשך זמן הטיפול במקסיטרול הראייה בעין הפכה למטושטשת יחסית.
האם המצב תקין (עד כדי הדלקת), והאם תוצאות הניתוח לא צפויות להפגע?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בעין שהחלה כ-8 חודשים לאחר PRK - תגובה
פרופ' אור קייזרמן18/11/2012לא ניתן להגיד שהמצב תקין - משום שאני מבין שהדלקת עדיין קיימת.
איני רואה קשר בין הניתוח שעברת לדלקת הנוכחית (דלקת עיניים היא מנת חלקם של אלו שלא עברו ניתוח לייזר - וגם של אלו שכן עברו ניתוח... באותה מידה).
איני רואה מקום לדאגה לתצאות הניתוח.
לנמשיך לעקוב אצל רופא עיניים כמובן.
בברכה,
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאין דלקת - יש טשטוש בראייה
abcd11/12/2012לאחר כשבועיים של בלפאמיד 4 פעמים ביום, הרופא אמר שניתן להפסיק.
כשבוע נוסף לאחר מכן, הראייה בעין עדיין מטושטשת לקרוב ולרחוק.
האם יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- האם מותר להרכיב עדשות צבע לאחרסיוון17/11/2012
ניתוח לייזר?
בברכה ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מותר להרכיב עדשות צבע לאחר - תגובה
ד``ר אליה לוינגר18/11/2012שלום רב,
בכל מקרה צריך לזכור שעדשות מגע יכולות לעלות את הסיכוי לזיהום בקרנית, וכן במידת הצורך יש לשקול להימנע מהן.
הינך יכולה לנסות.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אופציה ניתוחיתיעלה15/11/2012
שלום רב
עברתי לפני כ-15 שנה ניתוח לתיקון ראייה בעין שמאל (לזיק). הניתוח בעצם נכשל ואני סובלת היום מאקטזיה של הקרנית.
אני רוצה לציין שיש לי קוצר ראייה גבוה (מעל 12) ואסטיגמטיזם.
היום אני בעצם הולכת עם עדשת מגע קשה בעין ימין (שלא נותחה). בעין שמאל אין לי עדשת מגע (העין שנותחה), והאמת שאני מסתדרת טוב מאוד עם ראייה בעין אחת. מזל שיש שתי עיניים...
הבעיה היא שכיום אני מרגישה שכבר קשה לי מאוד לשאת את העדשה בעין (העין נהייתה מאוד יבשה), ולא נראה לי שאוכל להרכיב עוד הרבה זמן עדשות (עדשת...) מגע בעין.
השאלה שלי היא: האם יש לי כיום (אני בת 49) אופציה ניתוחית שהיא גם בטוחה? אחרי הניסיון המר שהיה לי אני מאוד חוששת מהתערבות ניתוחית בעיניים.
יש לי גם שאלה נוספת לגבי היובש בעיניים. שמעתי שכל התערבות ניתוחית בעין גורמת להחרפת תחושת היובש בעיניים. אם כבר אני חשה כיום יובש בעיניים, האם אין סכנה שניתוח רק יחריף אותה? אני מרגישה בין הפטיש לסדן: העדשות בלתי נסבלות בעיניים כשחשים יובש, אבל ניתוח לתיקון ראייה עלול להחמיר את היובש...
האם יש מוצא מ"הפלונטר" הזה?
תודה רבה
יעלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופציה ניתוחית - תגובה
ד``ר אליה לוינגר18/11/2012שלום רב,
קשה להעריך על פי הנתונים שציינת בשאלה האם ניתן לבצע איזה התערבות ניתוחית, יש צורך בבדיקה מקיפה של העיניים. בכל מקרה, ניתן לטפל ביובש בתחליפי דמעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסרת משקפיים לאחר הריוןתמר15/11/2012
שלום רב
יש לי משקפיים מגיל 14 בסביבות גיל 22 התייצב לי המספר ל -2.5 ו -2.75 ללא צילינדר והוא זהה עד היום בגיל 28.
לפני כחצי שנה ילדתי תאומות בניתוח קיסרי.
במהלך ההריון היו לי בצקות קשות שגרמו כנראה ללחץ על הכרנית ולירידה קלה במספר, לא בדקתי אבל כך אני משערת.
לאחר כחודש אחרי הלידה הרגשתי שהמספר חזר לקדמותו ואני רואה בצורה זהה כמו לפני הלידה.
מהו פרק הזמן שעלי להמתין לפני ביצוע ניתוח להסרת משקפיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת משקפיים לאחר הריון - תגובה
פרופ` אירית בכר15/11/2012בזמן הריון יש שינויים הורמונליים אשר יכולים להשפיע על הראיה כמו גם על מערכות נוספות בגוף. כאשר המאזן ההורמונלי חוזר לקדמותו לאחר סיום ההריון, הראיה חוזרת למצבה הקודם. (התהליך המתואר אינו מחויב המציאות ועובר רק על חלק מהנשים). חצי שנה לאחר הלידה הוא פרק זמן מספיק כדי להגיע לבדיקת התאמה ולעבור טיפול בלייזר אם תמצא התאמה לניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה
לאה16/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)