מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבולבללאברהם30/08/2012
שלום וברכה קבעתי תור לניתוח לייזר בשיטת ASA ונאמר לי שזאת שיטה חדשה ומחודשת מאשר PRK האם זה נכון?ויש כל כך הרבה שמות INTERLASIK , ORK/PRK ועוד...אשמח לתשובה שמסבירה את היתרונות והחסרונות של כל אחת ולתשובה לשאלה הראשונה תודה [אשמח למענה ממנהלת אסותא אופטיק אירית בכר]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה
אברהם01/09/2012הייתי בבדיקת התאמה המליצו לי על ניתוח "טראנס פי אר קיי" האם זהו ניתוח ASA?
מה ההבדל הבין "פי אר קיי" ל"טראנס פי אר קיי"? והאם זה ניתוח בטוח?יש תופעות לוואי מיוחדות ושונות משאר הניתוחים?תודה אשמח למענה מהפרופסורים הנכבדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתוספת קטנה - תגובה
פרופ` אירית בכר03/09/2012ניתן לחלק את השיטות לשתיקבוצות
1. עם חיתוך הקרנית : LASIK, Z-LASIK, INTRALSIK : ההבדלים הם באופי החיתוך. בלאסיק רגיל החיתוך באמצעות סכין. שני השמות האחרים הם של מכשירי לייזר המבצעים זאת באופן יותר בטוח ויותר מדוייק.
2. PRK , ASA , LASEK, TRANSPRK : בשיטות אלו אין חיתוך של הקרנית אלא קילוף של שכבת האפיתל המכסה אותה. הטכנולוגיה המתקדמת ביותר כיום היא TRANSPRK אשר מבצעת את כל התהליך ללא כל מגע של מכשיר ידני במהלך אחד וברצף עם התיקון האופטי.מידת הבטיחות והדיוק בו גבוהים יותר מאשר בדרכים האחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשאלה נוספת קטנה
אברהם03/09/2012תודה לתשובה פשוטה קצרה וברורה :)
האם ישנם שוני בתופעות לוואי שיהיו ביום שאחרי בין
סוגי הניתוחים השונים? [כמו בניתוח שהמליצו לי טראנס פי אר קיי]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה לפרופ' אירית בכראילן30/08/2012
שלום רב, היה לי יובש בלחמית ואלרגיה לשמש ומחשב, הרופא נתן לי לוטמקס לשבוע לקחתי לשבוע ... אחרי זה הרגשתי שריפה בעיניים וכאב סביב העייניים עשיתי בדיקת לחץ תוך עיני הייתה תקינה .. עברו שבועיים עדיין יש לי קצת כאב ותחושת שריפה האם הלוטמקס פוגע? גם אם הייתי אלרגי ללוטמקס? אני ממש בהיסטריה שזה עשה לי משהו .. בבקשה תענו לי ותעזרו לי .. האן\ם לוטמקס לשבוע יפתח גלאוקומה גם אם לא הייתי צריך לקחת את הטיפות???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' אירית בכר - תגובה
פרופ` אירית בכר03/09/2012התכשיר אינו גורם לגלאוקומה. אם נבדקת והלחץ התוך עיני תקין , אין לך סיבה לדאוג. אם תחושת הצריבה לא פגה, יש להמשיך בטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- פרופ' אירית שלום רבנועה26/08/2012
בהמשך לשאלתי ותשובתך על לחץ בצוואר ולחץ תוך עיני אז שאירגע לחץ בצוואר ותחושת חנק אינם קשורים ללחץ התוך עיני ולא מעלים אותו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופ' אירית שלום רב - תגובה
פרופ` אירית בכר26/08/2012אין קשר ומומלץ מאד להרגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לאחר לאסקשני25/08/2012
שלום
אני 10 ימים לאחר ניתוח לאסק וויבפרונט ועדיין לא רואה טוב.. אני יודעת שהראיה מתייצבת בחודש הראשון אבל מתי בדרך כלל מתחילים לראות טוב?
בנוסף, מתי אפשר לרחוץ את הפנים בסבון?
והאם יש דברים שאפשר לעשות כדי לעודד את תהליך ההחלמה למשל לא להיות הרבה בשמש או לא לצפות בטלוויזיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר לאסק - תגובה
פרופ` אירית בכר26/08/2012קצב השיפור הוא אישי והדרגתי. שימוש תכוף בתחליפי דמעות עשוי לסייע. כדאי לצרוך ויטמין C בכמות של 1000 מ"ג ליום (שני כדורים סטנדרטים של 500 מ"ג). הדבר עשוי לסייע לשיפור ההחלמה.
ניתן לשטוף את הפנים בסבון אך כדאי עדין להמנע מחדירת הסבון לעין , היא רגישה יותר בשלב זה. יש להמנע גם משפשוף העיניים. יש לחבוש משקפי שמש בעלי מקדם הגנה גבוה ביציאה לשמש לפחות בששה החודשים הראשונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלאחר לאסק - תגובה
פרופ' ישראל קרמר29/08/2012שני שלום רב,
לעתים ההחלמה הראייתי מאוד איטית לאחר טיפול לייזר מסוג PRK עם או בלי WAVEFRONT, עקב תהליכי ריפוי הנמשכים באיזור ליטוש הלייזר על פני שטח הקרנית במשך מספר שבועות.
רחיצת הפנים עם סבון מותרת לאחר כעשרה ימים.
לא ניתן לזרז את תהליכי ההחלמה, פרט לשימוש בטיפות סטרואידים.
בברכה,
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שבועיים לאחר ASAאבי24/08/2012
שלום רב,
עברתי ניתוח לפני שבועיים בשיטת לאסק ASA והייתי שבוע עם העדשות וראיתי יחסית בסדר כמובן שלא חד,לאחר ההורדה הראייה נהייתה פחות חדה ואני לא יכול להגיע למצב שאני יושב מול טלוויזיה כי אחרי כמה דקות אני מרגיש שהעיניים מתאמצות ושאני רואה יותר מטושטש,ז"א אם אני רואה טלויזיה והורדתי את ה BRIGHTNESS להכי נמוך כמעט
ואז אני מסתכל על איזשהו חפץ אני רואה אותו ממש מטושטש שלא נדבר על מחשב שאני כמעט לא יכול לשבת מולו ושאלותי הם כך:
1. האם זה דבר תקין?
2. מותר לראות טלוויזיה או להיות מול מחשב אם אני מרגיש שהעיניים מתאמצות ולאחר 10 דקות הראייה נהיית יותר מטושטשת?
3. כמה זמן הראייה אמורה לחזור לתפקוד מלא כי זה קצת מלחיץ בכול זאת זה עיניים?
אני עובד גם מול מחשב וטרם יכול לחזור לעבודה.
תודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלי, איפה עשית את הניתוח ?
תומר24/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשבועיים לאחר ASA - תגובה
פרופ` אירית בכר26/08/2012לאחר ניתוח ASA הראיה משתפרת באופן הדרגתי. התופעות אותן ציינת אופייניות לחודש הראשון והן חולפות באופן הדרגתי. קצב השיפור הוא אישי וקיימת שונות רבה בין המטופלים . המאמץ אותו אתה חווה לא נעים אך לא יגרום לנזק או נסיגה. שימוש תכוף בתחליפי דמעות עשוי לסייע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה על התשובה פרופ' אירית בכר
אבי26/08/2012(-:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסבר פשוט להליך הניתוח של הPRKשני22/08/2012
שלום לכולם,
אני מיועדת לניתוח של הPRK,
ואני אשמח לקבל הסבר פשוט (במילים פשוטות) איך בדיוק הניתוח של
ה-PRK + WAVFRONT מתבצע במכון עיניים?
והאם זה בדיוק מקביל לשיטת ה-TRANS PRK החדשה במכון אסותא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר פשוט להליך הניתוח של הPRK - תגובה
פרופ` אירית בכר26/08/2012בתהליך PRK יש להסיר את שכבת האפיתל המכסה את הקרנית . ניתן להסירה באמצעות מכשיר כירורגי המקלף באופן מכני את פני הקרנית עם או בלי נוכחות של אלכוהול. שיטת ה TRANS PRK מאפשרת להסיר את השכבה ללא כל מגע של מכשיר בעין במהלך אחד בלייזר עם ההסרת המספר עצמו. טכנולוגיה זו מצמצמת סיכונים ומשפרת את הדיוק . שימוש בWAVEFRONT אינו קשור לקילוף האפיתל והוא מתבצע בשני המכונים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה לפרופ' אירית בכראבי22/08/2012
בחודשים האחרנים ערכתי שתי בדיקות התאמה להסרת משקפיים אחד מעמיתייך לפורום זה פסל אותי לניתוח בשיטת לאסיק בשל מבנה קרנית שאינו מאפשר ניתוח מסוג זה והמליץ לי על ביצוע ניתוח בשיטת PRK בעוד שבמכון אסותא אופטיק נמצאתי מתאים לשתי השיטות.העניין מעורר ספקות והתלבטויות ושאלתי היא האם בכל מכון ניתן לקבל תשובות שונות לבדיקת ההתאמה ועל אילו קריטריונים עלי להסתמך לשם קבלת החלטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטרפת לשאלה, בעניין עובי הקרנית
שני22/08/2012מצטרפת לשאלה,
במכון אסותא נמצאתי בעלת קרנית עבה מעל הממוצע בעוד שבמכון עיניים נמצאתי בעלת קרנית דקה יותר מהממוצע.
האם דבר כזה יכול לקרות?
החוסר התאמה?
למיטב, ידעתי עובי הקרנית משפיעה על ההחלטה לאיזה ניתוח אני יותר מתאימה.
אשמח לתשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהמאד מדאיג
תומר22/08/2012עם המכשור המתקדם שיש היום איך שני מכונים שנחשבים מהמובילים בתחום נותנים כאילו חוות דעת כזאת שונה ?
אני שוקל לעבור ניתוח תיקון ראייה ו-2 המכונים האלו היו בין אלו שאני בודק לעבור את הניתוח אצלם, כרגע זה קצת מעורר מחשבה נוספת.
אשמח אם מישהו יחווה את דעתו על העניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהחוות דעת נוספת
אבי24/08/2012לגיטימי לבצע בדיקת התאמה ביותר ממכון אחד על מנת לקבל חוות דעת נוספת אני אישית קיבלתי שתי תוצאות שונות לחלוטין בשני מכונים עיניים ואסותא בהפרש של חודש מבדיקה לבדיקה היו לי המון ספקות לגבי מהימנות הבדיקות הנ"ל ולגבי האינטרסים של המכונים
בהם נבדקתי ולכן החלטתי לא להפקיר את שתי עיני לגורל ולא לבצע את הניתוח כלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשאלה לפרופ' אירית בכר - תגובה
פרופ` אירית בכר26/08/2012אבי שלום
למרות שהרופאים מנתחים במרכזים שונים יש בניהם תקשורת והתיעצות מקצועית . יש מצבים בהם יש חילוקי דעות בדבר התאמה לניתוח לייזר או השיטה המתאימה. אנו לא מהססים להעביר אינפורמציה וללבן שאלות כדי להגיע להחלטה נכונה.
אבקשך להעביר אלי את פרטיך המלאים כדי לבדוק את שאלותיך לעומק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה דחופה אנא תעזרו לידניאל22/08/2012
שלום רב, האם כאבים בצוואר ולחץ שרירים בצוואר ותחושת שריפה בצוואר מעלים את הלחץ התוך עיני ? אני ממש לחוצה ומפחדת שזה משפיע כי אחרי תאונת דרכים אני יש לי כאבים בצוואר ותחושת שריפה בצילום רנטגן לא היו ממצאים רק יש לי כאבים ותחושת לחץ בצוואר ...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה אנא תעזרו לי - תגובה
פרופ` אירית בכר26/08/2012אין כל קשר בין התופעות המתוארות לבין הלחץ התוך עיני.
ללא כל קשר מומלץ לאנשים מעל גיל 40 לבדוק את הלחץ התוך עיני פעם בשנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשאלה דחופה אנא תעזרו לי - תגובה
ד''ר נדב בלפר29/08/2012נועה שלום רב,
לרוב זה לא משפיע
לשם הפחתת החרדה יש בדיקה מאד פשוטה אצל רופא עיניים.
בברכה,
ד"ר נדב בלפר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה על טיפות עינייםענת21/08/2012
שלום , ביום חמישי שעבר סיימתי לקחת סיסטין מחר אני אמורה לקחת ג'נטיל האם זה מפריע כי סיימתי סיסטין ביום חמישי ולוטמקס לפני שבועיים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על טיפות עיניים - תגובה
ד''ר נדב בלפר29/08/2012ענת שלום רב,
אין בעיה או סתירה בין שתי התרופות.
בברכה,
ד"ר נדב בלפר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה דחופה אני מאוד מודאגתדניאל20/08/2012
האם אפשר לפתח אלרגיה כתוצאה משימוש בלוטמקס ? האם זה יגרום לגלאוקומה ? בבדיקה היה לחץ תוך עיני תקין אחרי התרופה אבל יש לי שריפה בעיניים וכאב בעפעפיים ומסביב לעיניים האם זה מפחיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה אני מאוד מודאגת - תגובה
פרופ` אירית בכר20/08/2012במקרה של רגישות לסוג מסויים של טיפות יש לפנות לרופא המטפל כדי לשקול החלפתם בסוג אחר. השימוש לא יגרום לגלאוקומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה חשובהערן19/08/2012
שלום רב, האם שימוש בלוטמקס לשבוע ימים שלוש טיפות ביום בגלל יובש ואלרגיה בעין גורם לגלאוקלמה? או לחץ תוך עיני גבוה ? אני מאוד פוחד כי כבר לקחתי את הטיפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
פרופ` אירית בכר19/08/2012אין חשש . השימוש לא גורם לגלאוקומה. כמו בכל התרופות יש להקפיד על שימוש לפי הוראות הרופא ולהגיע לבדיקת מעקב בתום תקופת השימוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- כמה שאלות לפני ניתוח להסרת משקפייםסיונה19/08/2012
אני אמורה להינתח בשבוע הבא בע"ה ויש לי כמה שאלות:
אני קודם כל בת 22 וחצי.
1. הייתי בחודש ינואר האחרון בבדיקת התאמה באסותא. נמצאתי מתאימה ל-2 הניתוחים. הייתי שוב לפני כשבוע וחצי באסותא. ואני רוצה לדעת, למה החליפו את השם של הניתוח מ-A.S.A ל- PRK? יש משמעות לשינוי השם? זה עדיין אותו שיוף הקרנית?
2. הייתי במכון עיניים בבדיקת התאמה, וקיבלתי מרשמים לתרופות שאני צריכה לקנות ולהביא ביום הניתוח. באסותא לא קיבלתי שום מרשמים? ולא דיברו איתי על כך. אני אשמח לדעת ממה נובע ההבדל.
3. האם בביקורת יום למחרת אני אמורה להגיע עם מלווה? או שאני יכולה להסתדר לבדי?
אני אשמח לתשובות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות לפני ניתוח להסרת משקפיים - תגובה
פרופ` אירית בכר19/08/2012באסותא אופטיק רכשנו מכשיר לייזר חדש אשר לראשונה מאפשר טיפול ללא כל מגע של מכשיר רפואי בעין. הטיפול החדיש נקרא TRANS PRK והוא בטוח ומדוייק יותר מהשיטה הקודמת . זאת לעומת שיטת ה ASA או שיטת PRK רגילה שבה מגרדים שכבה מפני העין בעזרת מכשיר חד.
המנתח מחליט על סוג התרופות בהתאמה אישית לכן את המרשם לתרופות תקבלי ביום הניתוח.
ליום הניתוח מומלץ להגיע עם ליווי . למחרת חלק ניכר מהאנשים יכולים להסתדר לבד, אך זוהי שאלה של נוחות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלהערן19/08/2012
עברתי היום בדיקת התאמה לניתוח לייזר להסרת משקפיים נמצאתי מתאים לשתי השיטות לאסיק ו-PRK עכשיו הסבירו לי את ההבדלים ועדיין לא הבנתי אשמח לקבל הסבר מפורט איך הולך התהליך של שתי השיטות ומה ההבדל מה מומלץ יותר? אהי בחור צעיר בן 23 המנתח המליץ לי על PRK מה השיטה של חיתוך הקרנית ומה השיטה של ליטוש הקרנית?
באיזה שיטה צריך לשים עדשה טיפולית ובאיזה לא?
האים שהקרנית דקה משתמשים ב-PRK?
שמעתי שיש גם שיטה מומלצת מאוד Z LASIK מה התהליך שלה?
אשמח שתעשו לי סדר בבלאגן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר אליה לוינגר19/08/2012עמיאל שלום רב
מאחר ולא כל הנתונים מונחים לפני לא אוכל לקבוע איזו שיטה מומלצת לך.
לגבי השיטות:
PRK זוהי שיטה של שיוף הקרנית ולאחר הניתוח מניחים עדשת מגע טיפולית שמוסרת לאחר שבוע. בשיטה זו קצב ההחלמה איטי יותר ומעט כואבת יותר. יתרון בשיטה זו חיסכון בעובי הקרנית ז"א הקרנית נשארת עבה יותר בהשוואה לשיטה השניה ולכן היא מתאימה יותר למטופלים בעלי קרניות דקות
INTRALASIK בשיטה זו מתבצע חיתוך של הקרנית על ידי קרן ליזר בצורה מדויקת
יתרון של השיטה משך החלמה קצר וכמעט ללא כאבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה דחופםה על שימוש בלוטמקסיוסי17/08/2012
שלום, האם שימוש בלוטמקס לשבוע ימים שלוש טיפות ביום יכולצ לגרום לגלאוקומה??? אחרי שבוע שסיימתי את הטיפות עשיתי צבדיקת לחץתוך עיני והייתה תקינה .. עכשיו אחרי שלושה שבועות צאני עם כאב מסביב לעיניים האם חלילה הלוטמקס גרם לגלאוקומה?? או שהכאב הינו בגלל היובש שיש לי בעיניים וממזג ההאוויר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופםה על שימוש בלוטמקס - תגובה
ד``ר אליה לוינגר19/08/2012יוסי שלום רב,
מאחר ולאחר השימוש בלוטמקס הלחץ היה תקין, אין אפקט מצטבר של התרופה.
ככל הנראה מדובר בתופעה אחרת. בכל מיקרה ממליץ לשקול בדיקת רופא עיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה דחופה על עינייםעדי16/08/2012
שלום רב,
האם בדיקת MRI מח/ראש עם חומר הניגוד שמזריקים בבדיקה משפיעים על לחץ תוך עיני ומעלים אותו? האם זה מסוכן לעיניים? חשוב לי לדעת כי עלי לבצע בדיקה זו .
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה על עיניים - תגובה
פרופ` אירית בכר19/08/2012לחומר הניגוד או לבדיקה אין כל השפעה על הלחץ התוך עיני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)