מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאסיקאביאל01/10/2012
שלום רציתי לשאול האם בשיטת לאסיק רואים מסביב לעין את החיתוך של הקרנית?
נגיד וצריך תיקון אז מה עושים חותכים עוד פעם?
נגיד ועשיתי לאסיק בעתיד אני יכולה לעשות PRK או שזה לא יהיה אפשרי? או להפך?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאסיק - תגובה
ד``ר אליה לוינגר02/10/2012שלום רונית,
בשיטת לאסיק מבצעים חיתוך של הקרנית ע"י סכין או בשיטת אינטראלאסיק בעזרת קרן לייזר. לעיתים בבדיקת רופא ניתן להבחין בשיטת הניתוח ובהמשך בדר"כ לא מבצעים חיתוך נוסף של הקרנית. ניתן בהמשך לבצע שיוף של הקרנית.
בברכה
ד"ר אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- כמעט חודשיים אחרי ASAשאול29/09/2012
אני כמעט חודשיים לאחר ASA ושאני מזליף את הדמעות המלאכותיות אני רואה טוב לכמה דקות ולאחר מכן שוב מטושטש,אז אני מזליף עוד טיפה לכול עין ושוב רואה טוב ולאחר כמה דקות שוב מטושטש למה? (אני משתמש בטיפות סיסטיין וניסיתי גם טיפות טירס נטורל פרי)
זה מאוד מתסכל!!!
האם זה מצב לגיטימי לתקופה או בכלל?
או שזה יובש ואני צריך לבדוק את הנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמעט חודשיים אחרי ASA - תגובה
ד``ר אליה לוינגר02/10/2012
שלום שאול,
כנראה שמדובר ביובש משמעותי מאחר שלאחר הזלפת טיפות ליובש אתה מרגיש שיפור.
ידוע שיובש בעיניים הינה תופעת לוואי שכיחה שחולפת עם הזמן. בכל מקרה אם אתה מודאג, ממליץ בדיקה ויעוץ של הרופא המנתח.
בברכה
ד"ר אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההמשך...
שאול02/10/2012תודה דוקטור, אבל יכול להיות שבבוקר אני קם אני רואה חד מאוד לאיזה חצי שעה,
חשוב לציין אולי שכחתי אני נמצא הרבה במזגן יכול להיות שזה גם קשור...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההמשך... - תגובה
ד``ר אליה לוינגר03/10/2012שאול שלום
מזגן יכול לגרום ליובש בעיניים מאחר ותהליך הקירור גורם ליבוש האויר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח לייזרשחר27/09/2012
מישהו יכול לרשום לי את כול התופעות לוואי והסכנות שיש לניתוח לייזר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לייזר - תגובה
שחר שלום,
על תופעות הלוואי והסכנות תוכל לקרוא באתר של המרכז הרפואי עיניים
בברכה
ד"ר אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שיוף מול חיתוךדני24/09/2012
שלום בן 25, בעל מספרים נמוכים למרחק 1 בערך בשתי העיניים ביצעתי בדיקת התאמה בבדיקה התברר שאני מתאים לשתי הניתוחם גם שיוף וגם חיתוך . השאלה שלי היא במידה ואצטרך לבצע תיקון בעתיד באיזה שיטה יהיה עדיפות , כלומר הבנתי שזה תלוי בעובי הקרנית , אז באיזה סוג ניתוח הקרנית נהיית יותר דקה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים?
דני02/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשיוף מול חיתוך - תגובה
ד''ר נדב בלפר02/10/2012שלום דני
זה אכן תלוי בעובי הקרנית - כפי שציינת
בכל אופן, כנראה עם מינוס אחד לא תהיה בעיה........... עם שתי השיטות.
רצוי לשאול את מי שבדק ממש את כל הפרטים והצילומים שלך ושל עיניך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלהסמי24/09/2012
ערב טוב, לאחר הליכה יומיים ברוח אני מרגיש קצת כאב בעיניים ותחושת שריפה , האם זה בגלל הרוח שיכול להיות גרמה ליובש מסוים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
סמי שלום
מזגן או רוח חזקה יכולים לגרום להתייבשות מהירה של משטח העין. אם היובש נמשך, ניתן להזליף תחליפי דמעות.
בברכה
ד"ר אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לייזר לתיקוןשרית24/09/2012
מס' -1/2
האם כדאי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייזר לתיקון - תגובה
ד``ר אליה לוינגר02/10/2012שרה שלום,
המספרים אינם גבוהים. בכל מקרה ההערכה אם מטופל מתאים לניתוח הסרת משקפיים תלויה לא רק במספרים. לכן ממליץ לך על בדיקת התאמה.
בברכה
ד"ר אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- בבקשה תענו לשאלתי אני באמת בלחץיוסי23/09/2012
האם תחושת מחנק בגרון מעלה לחץ תוך עיני או משפיעה עליו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לשאלתי אני באמת בלחץ - תגובה
ד``ר אליה לוינגר23/09/2012שלום רב
חד משמעית לא, ברור שהלחץ לא מוסיף לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- חזרה לפעילות צבאית לאחר חמישה ימיםנ20/09/2012
שלום,
ביום חמישי הקרוב אני אמור לבצע ניתוח לאסק להסרת משקפיים.
אני לוחם בקבע בצבא וכרגע נודע לי שצריכים אותי ביום שלישי שלאחר מכן חזרה ביחידה. הסרת העדשות שלי אמורה להתבצע יום לפני.
הסביבה שאליה אני חוזר אמנם לא סטרילית, אך גם לא מאובקת או מלוכלכת מדי. אך כן נדרש ממני תפקוד מלא.
לצערי אני לא יכול לדחות את הניתוח למועד אחר, ואם לא אעבור אותו שבוע הבא כנראה לא אוכל לעשות אותו בשנה הקרובה.
במידה והעניין כרוך בכאב סביל אז אין לי בעיה, אך אם יש סכנה אמיתית לזיהום לא אעבור את הניתוח.
תודה מראש על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לפעילות צבאית לאחר חמישה ימים - תגובה
פרופ' ישראל קרמר23/09/2012שלום רב,
כעבור שבוע ימים הנך יכול לחזור לפעילות רגילה.
בברכה,
פרופ' ישראל קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- איך להזליף טיפות נכון?אלי20/09/2012
שלום,
אם יש איפשהו סרטון לראות איך מזליפים כמו שצריך את הטיפות (דמעת מלאכותיות)
ויותר מזה איך שומרים עליהם נתוך העין כי הבנתי שיש דבר שנקרא "צינור הדמעות"שהם יוצאות משם ולא כל הטיפה נשארת בעין.
אם ניתן לקבל הסבר סכמתי
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם מישהו יכול לענות על השאלה בבקשה.
אלי29/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאיך להזליף טיפות נכון? - תגובה
ד''ר נדב בלפר13/10/2012שלום אלי
יש הרבה שיטות.
הדרך הנוחה בעיני היא כזו:
שכב על המיטה או הטה ראשך אחורה. טפטף טיפה (אפילו על עין עצומה). מצמץ פעמיים שלוש- והרי חדרה טיפה לעין.כדי למנוע זליגה של הטיפה לאף ולגרון תוכל לעצום עיניים או ללחחוץ על גשר האף צמוד לעין כדקה.
רצוי להמנע ממגע של קצה הבקבוק בעין או בעפעפיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתוספת קטנה
________13/10/2012שלום,
מסכים עם דר' בלפר , אך רצוי אם כבר מטפטפים על עין עצומה לעשות את זה בקירבת הקנטוס הפנימי ולא באקראי (לאחר הטפטוף פותחים העין והטיפה נכנסת).
כל טוב
אלמוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתוספת קטנה - תגובה
ד''ר נדב בלפר13/10/2012הכוונה בצד הקרוב לאף
תודה על ההבהרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שבוע טובדני19/09/2012
כעשרה ימים אחרי ניתוח לייזר מסוג a.s.a אפשר כעת להתקלח ולשטוף פנים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע טוב - תגובה
פרופ' אור קייזרמן20/09/2012אם ההחלמה תקינה אין בעיה בכך.
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עין שמאל יותר חדה מעין ימין אחר ASAאבי15/09/2012
שלום,
עברתי ניתוח ASA לאחר 5 שבועות ועין שמאל חדה יותר מעין ימין,
מה שהבחנתי עוד זה שאני שם את הדמעות המלאכותיות אז אם שתי העיניים אני רואה יחסית טוב אבל שאני עוצם את עין ימין (החלשה מבינהם) אני רואה יותר חד בהרבה ז"א שלאחר הדמעות מלאכותיות רק אם עין אחת אני רואה ממש חד ואם שתי העיניים אני רואה פחות חד.
זה תופעה מוכרת?
תודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין שמאל יותר חדה מעין ימין אחר ASA - תגובה
פרופ' אור קייזרמן20/09/2012חוסר סימטריה בחדות הראיה בין העיניים עלולה להתרחש בתקופת ההחלמה.
יש להמתין להחלמה מלאה (לעיתים עד 4-6 חודשים מהניתוח).
בברכה,
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה פרופסור...
אבי20/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה בבקשהדני13/09/2012
אני כמה ימים אחרי ניתוח לייזר מסוג lasek ואמרו לי שבימים הראשונים רצוי להתקלח עם שמפו של תינוקות כדי שמור על העין כמה זמן אחרי הניתוח כבר אפשר להשתמש עם שמפו של מבוגרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בבקשה - תגובה
פרופ' אור קייזרמן20/09/2012כשבוע לאחר הניתוח, במידה וההחלמה תקינה - ניתן להתקלח כרגיל.
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- האם דמעת טבעית בעין יכולה להשפיע?סיוון12/09/2012
שלום לכם,
עברתי ניתוח להסרת משקפיים לפני כשבועיים, שיטת ה-PRK. שיטת השיוף.
הוציאו לי את העדשה לפני כשבוע.
והראייה עדיין לא התייצבה. כפי שנאמר לי שאמור לקחת חודש עד חודש וחצי עד להתייצבות.
השאלה שלי היא האם יש השפעה על העין כאשר אני בוכה טבעית?
כאשר אני בוכה יותר מדיי באופן כללי (בלי קשר לניתוח) אז אז אני מרגישה כאבים בעיניים, (אני מעריכה שהיכן שיוצאות הדמעות.)
האם עדיף להימנע מלבכות? במיוחד בתקופה של החלמה של העין?
האם אוכל לקבל תשובה מקצועית בנוגע לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם דמעת טבעית בעין יכולה להשפיע? - תגובה
ד``ר אליה לוינגר12/09/2012סיוון שלום רב
חבל על הדמעות והבכי אבל אם הן זולגות, בכל מיקרה ללא קשר לניתוח, אין לכך שום השפעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- נרו ויז'ןאופיר11/09/2012
לפני 5 שנים עברתי לאסיק.כיום המספרים הינם חצי צילינדר בכל עין עין ובנוסף בעין שמאל יש חצי מספר.
1.האם טיפול נרו ויז'ן יכול להתאים לי?
2. היכן מבצעים אותו?
3.האם המכון בו בצעתי את הלייזר מבצע טיפול זה ובתשלום או חינם?
4.האם הטיפול הינו יעיל ומוכח מדעית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נרו ויז'ן - תגובה
ד``ר אליה לוינגר11/09/2012אופיר שלום רב
מאחר וכבר ענית על שאלה זו מבקש לקרוא את תגובתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- חודש ושבוע לאחר ASAאלעד11/09/2012
אני חודש ושבוע לאחר ASA ואתמול ראיתי טוב יחסית בכל רוב היום והיום אני רואה מאוד מטושטש זה נחשב למשהו תקין או שזה אמור לערער אותי? ומתי הראייה מתייצבת להיות קבועה עבר הרבה זמן יחסית מהניתוח? כמובן שאני משתמש בטיפות סטרואידים ותחליפי דמעות. תודה מראש'..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חודש ושבוע לאחר ASA - תגובה
פרופ` אירית בכר11/09/2012ראיה שעדין אינה יציבה היא תופעה אופיינית. מידת היציבות ושיפור הראיה משתפרים באופן הדרגתי. המצבים בהם יופיע טשטוש לפרק זמן קצר ילכו ויתמעטו.
יש להשתמש בתחליפי דמעות באופן חופשי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)