מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לפני ניתוחעדי07/05/2011
שלום,
אני אמורה לבצע ניתוח ביום רביעי הקרוב.
האם יש השפעה עם השתמשתי בעדשות מגע יומיות לפני 3 ימים?
איזה הכנות אני צריכה לעשות לפני הניתוח?
ולאחר הניתוח האם אני צריכה להיות בחדר חשוך?
אני מבצעת את הניתוח הקל.
אשמח לתשובה מהירה.
תודה,
ושובי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני ניתוח - תגובה
ד''ר נדב בלפר08/05/2011אין בעיה עם העדשות
אין ניתוח "קל" או "קשה" ....בעיקרון תרצי קצת חושך. יותר משמעותי כשעושים את הניתוח השיטחי (ללא חיתוך)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- זמן החלמה לסוג ניתוחיעל07/05/2011
שלום רב
אני בת 49, נמצאתי כמתאימה לעבור ניתוח Intralasik OU בשתי העיניים. עין אחת תתוקן לגמרי (יש לי שם קוצר ראיה של 3.75; עין שניה תוותר על מספר של 1.5) יש לי מספר שאלות
1.האם מדובר בניתוח PRK? נאמר לי שלא יבוצע חיתוך בקרנית אלא רק ליטוש.
2. אני מתלבטת לגבי המועד לניתוח ושיקולי זמן ההחלמה חשובים לי. אני בעיצומו של פרוייקט שדורש עבודת קריאה מרובה, גם של ניירת וגם במחשב, כך שאם לא אוכל לקרוא במשך תקופה שעולה על שבוע אני ארצה לדחות את הניתוח במספר חודשים. האם תוכל להעריך על כמה זמן החלמה מדובר.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן החלמה לסוג ניתוח - תגובה
ד''ר נדב בלפר08/05/2011אינטראלאסיק - חותכים מתלה (קליפה) בקרנית בעזרת לייזר - לא סכין. בניגוד ל PRK - שם יש הסרה של השכבה החיצונית (אפיתל) ללא כל חיתוך
באינטרלאסיק ההחלמה הממוצעת קצרה יותר (ימים בודדים) וב PRK - אולי אפילו שבוע וחצי שבועיים עד לקריאה נינוחה של חומר רב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- 2 שאלות לאחר ניתוח לאסקעידו06/05/2011
עברתי השבוע ניתוח בשיטת לאסק ויש לי שתי שאלות:
1. הראיה מקרוב קצת מטושטשת, האם זה סביר למשך ההחלמה?
2. האם ניתן לשתות אלכוהול או שלהמנע ממנו עד לסיום הטיפול?
תודה מראש ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 שאלות לאחר ניתוח לאסק - תגובה
ד''ר נדב בלפר08/05/20111 כן
2 כן
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלות לאחר ניתוחמאירה04/05/2011
שלום,
בעוד כחודש אעבור ניתוח לייזר מסוג לאסק.
הרופא אמר שמקבלים אח"כ ימי מחלה כדי להבריא.
1. האם במהלך הימים שלאחר הניתוח אסור לצאת כלל מהבית (וכמה ימים) או האם ניתן להתנהג רגיל?
2. לאחר כמה ימים מותר לחזור לפעילות גופנית מתונה כמו יוגה או פילאטיס מכשירים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לאחר ניתוח - תגובה
ד''ר נדב בלפר04/05/2011קשה להיות בחוץ ל3-4 ימים כי יש צריבה וסינוור
יוגה ודומיה ניתן לעשות לאחר שבוע ללא בעיה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה חשובה לפני ניתוח לייזרדניאלה סלמה04/05/2011
מה הוא ההבדל בין אינטראלאסיק לבין ניתוח בלייזר מסוג אלקרטו 400 (בשימוש במרפאות אמריקן לייזר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה לפני ניתוח לייזר - תגובה
ד''ר נדב בלפר04/05/2011אינטרלאסיק פירושו חיתוך קליפה מהקרנית על ידי לייזר - פמטוסקונד
אחכ שיוף הקרנית בעזרת אקסימר או אלגרטו 400 - (השני מהיר יותר ... במקום 10 שניות השיוף לוקח כ 6 שניות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ראיתי כתבה בעיתון שניתוח אפשרי היוםענת04/05/2011
גם למי שיש קרנית דקה וצילנדר גבוה - לייש עין אחת עצלה - האם אפשרי
לעבור ניתוח בלייזר?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיתי כתבה בעיתון שניתוח אפשרי היום - תגובה
ד''ר נדב בלפר04/05/2011שלום
אין ממש קשר ישיר בין עובי הקרנית ועצלות העין
צריך לעבור בדיקה, לברר לפרטים מה פירוש העין העצלה - ואז נוכל לייעץ יותר בבהירות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- איפור אחרי אינטראלאסיקא.03/05/2011
כמה זמן אחרי ניתוח מסוג intralasik אפשר לאפר את העיניים? הכוונה היא לשים אייליינר ומסקרה, כי גם כאשר מורידים את המסקרה עם סבון יש צורך לשפשף קצת את הריסים, אז מתי מותר להתאפר מחדש אחרי הניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איפור אחרי אינטראלאסיק - תגובה
ד''ר נדב בלפר04/05/2011עדיף לחכות כחודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאיפור אחרי אינטראלאסיק
א.05/05/2011האם אחרי 3 שבועות אפשר להתאפר או שזה מסוכן מדי? (בשביל להסיר איפור יש צורך לשפשף טיפה את העיניים עם סבון)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאיפור אחרי אינטראלאסיק - תגובה
ד''ר נדב בלפר08/05/2011חודש - יותר טוב
עם אשתטיקה נשית - אני לא מתווכח
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה3 שבועות אחרי אינטראלאסיק
עדי16/05/2011אני מבינה שחודש יותר טוב אבל השאלה היא אם אני אתאפר אחרי 3 שבועות האם זה מסוכן ? או שאם אני אנסה להוריד את המסקרה בזהירות ואת הצללית גם אניח בזהירות מבלי ללחוץ יותר מדי על האם זה יהיה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה3 שבועות אחרי אינטראלאסיק - תגובה
ד''ר נדב בלפר17/05/2011לא מומלץ
רצוי לחכות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה לפני ניתוח הסרת משקפייםאורית03/05/2011
שלום רב,
אני בת 36 , מגיל 18 עם קוצר ראייה והרכבת משקפיים/עדשות מגע.
לאחר שהמספר עלה כמעט כל חצי שנה ... בשנה האחרונה המספר נעצר על 5.50 ו 4.75ו אני שוקלת לבצע ניתוח אולם מאד חוששת....
שאלתי היא: מה הם הסיכויים שאחרי הניתוח המספר יעלה שוב והאם זה שכיח? וכן במידה והמספר אכן ישתנה האם ניתן להרכיב עדשות מגע לאחר הניתוח?
תודה מראש על תשובתכם.
בברכה,
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפני ניתוח הסרת משקפיים - תגובה
ד''ר נדב בלפר04/05/2011לאחר ניתוח הסיכוי לשינוי במספר הוא בדיוק כמו לפני הניתוח
אין הבדל
ו.. כן, ניתן להשתמש בעדשות מגע לאחר הניתוח במקרה הצורך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שלום לכולם שאלהשלום לכולם03/05/2011
אני בן 20 רציתי לדעת אם זה גיל מספיק מתאים בשביל לעשות ניתוח להסרת משקפיים בלייזר? רציתי לדעת גם כמה זמן אורכת הבדיקה לפני הניתוח והאם יש סיכוי שאני לא יתאים?
יש לי מספר -3 בעין שמאל ו-2.75 בעין ימין האם זה מהווה בעיה כלשהי ???
איפה הכי מומלץ לעשות בדיקה וגם ניתוח ????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד דבר קטן
שלום לכולם03/05/2011היום היתי אצל רופא העינים שלי ועלה לי המספר בחצי ואני כבר בגיל 20 זה לא אמור להפסיק מתישו?? והאם זה מהווה בעיה לניתוח ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהעוד דבר קטן - תגובה
ד''ר נדב בלפר09/05/2011שלום
גיל מינימום לניתוח הוא 18
המספר יכול להשתנות בכל גיל - אין לנו שליטה או ידיעה מוחלטת אצל מי יישתנה מתי וכמה. הניתוח אינו (!) עוצר את השינוי במספר הקורה באופן טיבעי. רצוי לבצע ניתוח כשהמספר יציב יחסית.
יש מספר מכונים להספרת משקפיים - תוכל לתאם בדיקת התאמה ולברר פרטים אחרים בכל אחד מהם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- יומיים אחריזהבית01/05/2011
יום חמישי עברתי ניתוח (אינרלאסיק vc) והיום כבר יצאתי לפאב.. רציתי לשאול אם כל העשן סיגריות יכול לגרום נזק או זיהום כלשהו?..
האם האורות שמהבהבים בפאב מזיקים אחרי הניתוח?..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יומיים אחרי - תגובה
ד``ר עמי הירש03/05/2011שלום
מעשה חכם זה לא ! התבקשת לא להחשף למקומות כגון אלה וזאת למטרה שלא לסכן את העין לזיהום.
לנושא האורות המהבהבים אין כל משמעות.
בתודה,
דר' הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלות לפני ניתוחגילי29/04/2011
אני אמורה לעבור בשבוע הבא ניתוח בשיטת INTRALASIK -WAVEFRONT'מכיוון שאני כבר באמצע שנות הארבעים לחיי הוסבר לי שעל מנת למנוע את הצורך במשקפי קריאה מייד לאחר הניתוח בעיין אחת התיקון לא יהיה מקסימלי.
השאלות שלי:
האם אסתדר מבחינת הראייה בגלל ההבדלים או שזה יגרום כאבי ראש.?
האם זה יפגע בנהיגת לילה ?
איזה מספר בדר"כ משאירים?
כמה זמן לאחר הניתוח ניתן לנהוג.?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לפני ניתוח - תגובה
רוב אוכלוסיית המטופלים בגילך מטופלים בשיטה זו. במקרים בודדים בהם קיימת הפרעה בראייה דו עינית שאינה חולפת בתוך כמה חודשים, ניתן תמיד לבצע טיפול משלים ולהשוות את הראייה למרחק בין 2 העיניים. ככלל לא אמורה להגרם הפרעה בראיית לילה אך יתכן כי בנהיגה באזורים חשוכים בלילה יהיה צורך בלהרכיב משקפיים לצורך השוואת הראייה של 2 העיניים למרחק.
החלטה זו נקבעת ע"י הרופא בהתאם לגילך.
בד"כ למחרת אפשר לנהוג.
בתודה,
דר' הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שטף דפ בעיןעדי29/04/2011
יש לי שטף דם בעין אחרי ניתוח Intralasik האם זה סביר? יומיים אחרי הניתוח. מתי זה אמור להעלם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם לי
זהבית29/04/2011גם לי יש שטפי דם.. נותחתי אתמול והיום בביקורת הרופא אמר לי שזה תקין ושזה כמו "איקי" עובר תוך שבוע ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשטף דפ בעין - תגובה
תופעת שטף דם בעין שכיחה ונובעת מלחץ התאחיזה של השלב הראשון בטיפול דימום זה יעלם בטווח של 10 ימים לשבועיים.
בתודה,
דר' הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- פעילות אקסטרים חודש אחרי לאסיקכפיר29/04/2011
שלום,
אני בן 22,בריא, חודש לאחר לאסיק,ברוך השם רואה 6:6 עכשיו,ובעוד מספר ימים מתוכנן לי טיול של מספר ימים שבחלקו כולל טיול ג'יפים טיפוס על הרים ,פעילות אקסטרים ימית (בננה וכו') וכניסה למי ים המלח.
הייתי שמח לשמוע חוות דעת מקצועית באשר לכך ,האם זה מסוכן ועדיף לוותר על זה , או שאפשר לעשות את הפעילויות הללו,לרבות להיכנס למי ים המלח, ורק להיזהר.
תודה מראש,
כפיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות אקסטרים חודש אחרי לאסיק - תגובה
אין שום מגבלה אך מומלץ שבים המלח לא להכניס את הראש למים.
לגבי טיולי ג'יפים וטיפוס הרים אין מגבלה כלל.
בתודה,
דר' הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסרת משקפיים בגיל 21שאלה28/04/2011
רציתי לשאול אם מומלץ בגיל 21 לעבור הסרת משקפיים
יש לציין שהמספר לא השתנה מגיל 18 ויש צילנדר גבוה בעין אחת
צילנדר 3 בעין אחת וצילנדר 1 בעין השניה
מה הסיכוי שאני כשיר לניתוח בהנחה שרוב משפחתי עברה את הניתוח
אם אב ואחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת משקפיים בגיל 21 - תגובה
ד''ר נדב בלפר04/05/2011הסיכוי סביר בהחלט
עדיף לוודא, כמובן, על ידי בדיקת התאמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מה היתרונות של אינטאלאסיק על Lasek?דימה26/04/2011
שלום.
לימטב הבנתי בניתוח לאסיק ונגזרותיו קיימת בעיה עם הקרנית - החיבור במקום החתך אף פעם לא יהיה באותו חוזק שהיה לפני הניתוח ותמיד קיים סיכון שמכה לאיזור העין תזיז את החלק של הקרנית שהורם בזמן הניתוח. אם אני מבין נכון, לספורטאים בתחום אומנויות הלחימה ממולץ רק Lasek. אם כן, מה היתרונות של אינטראלאסיק על פני Lasek? האם זה רק זמן ההחלמה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה היתרונות של אינטאלאסיק על Lasek? - תגובה
ד``ר עמי הירש27/04/2011דימה שלום, ב INTRALASIK ישנו חתך צד (side cut) שמקבע את המתלה לתוך מיטת הקרנית. מצב זה מבטיח יציבות יתר של הכיפה הטיפולית על פני משטח הקרנית הפנימי אך בתחומי ספורט מסוג קרב מגע, ג'ודו, איגרוף וג'ודג'יצו, קיימת תמיד סכנה לפגיעה ישירה של אחת מאצבעות כף היד של היריב בעין. לפיכך בתחומי עיסוק אלו מומלץ ליטוש חיצוני של הקרנית, לדוגמה LASEK.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)