מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח לייזר מסוג PRKאיילת30/05/2011
שלום,
אני מעוניינת לעבור ניתוח לייזר מסוג PRK אבל אני טסה עוד כחודשיים להודו, לתקופה של חודשיים וחצי.
אני מעדיפה לעשות את הניתוח לפני הנסיעה אבל רוצה לדעת אם יש מניעה מלעשות כן.
האם יש סיכון בטיסה לזמן ארוך כחודש וחצי אחרי הניתוח?
תודה רבה
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לייזר מסוג PRK - תגובה
ד''ר נדב בלפר31/05/2011לרוב ההחלמה מלאה לאחר חודשיים
אולי תצטרכי טיפות ליובש גם בהודו
אין בעיה עם טיסה - אבל אולי כן עם מקומות לא נקיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהניתוח לייזר מסוג PRK - תגובה
פרופ' ישראל קרמר06/06/2011איילת שלום רב,
אין כל מניעה לעשות ניתוח PRK חודש חודשיים לפני הנסיעה להודו , אך רצוי להשאיר חודש ימים למעקב וטיפול לפני הנסיעה להודו.
אין כל סיכון בטיסה לזמן ארוך לאחר ניתוח מסוג PRK .
בברכה , פרופסור קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- קרנית דקה ולא סימטריתיוסי28/05/2011
שאלתי היא האם נתן לעבור ניתוח להסרת משקפים קאשר הקרנית בעובי גבולי ולא סימטרית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרנית דקה ולא סימטרית - תגובה
ד''ר נדב בלפר31/05/2011לעיתים כן
לרוב - לא
תלוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהקרנית דקה ולא סימטרית - תגובה
פרופ' ישראל קרמר06/06/2011יוסי שלום רב,
לגביי קרנית דקה ללא סימטרים , לא כדאי לעבור טיפול לייזר להסרת משקפיים,כמובן ההחלטה תלויה בדרגת האסימטרייה, דרגת עובי הקרנית ודרגת קוצר הראייה.
יש טיפול חילופי לליזר במצב הזה , והוא השתלת עדשה תוך עינית.
בברכה פרופסור קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתשובה
פרופ' קייזרמן09/06/2011תשובה:
על מנת לענות על שאלה זאת יש צורך בעוד מספר נתונים:
מה המספר ומה הצילינדר שלך? מה עובי הקרנית?
דבר נוסף הוא לראות את המיפויים של הקרניות ולדעת מה הכוונה ל"לא סימטריות".
לצערי ע"פ נתוני השאלה לא ניתן לענות בוודאות האם יש התאמה לטיפול או לא.
המכון בו עשית את בדיקת ההתאמה יוכל לענות על שאלה זאת כי יש לו את כל הנתונים הדרושים.
במידה ויחשוב שיש ספק אם הינך מתאים - הוא ישתף אותך בספק זה וככל הנראה יפסול אותך (אם אכן יש ספק).
ד"ר יובל דומניץ
מומחה לטיפולי לייזר להסרת משקפיים
רשת מרפאות care* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח לייזר בשיטת אינטראלסיקהדר28/05/2011
פרופ' קרמר שלום,
עשיתי בדיקת התאמה בתחילת מרץ. עפ"י בדיקתכם, אני מתאימה לניתוח אינטראלסיק. התור שקבעתי לניתוח הינו בתחילת יוני, שכן עברו בין בדיקת ההתאמה לניתוח 3 חודשים.
האם אני צריכה להגיע לבדיקה נוספת לפני הניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לייזר בשיטת אינטראלסיק - תגובה
פרופ' ישראל קרמר06/06/2011הדר שלום רב, אם עברו מעבר ל-3 חודשים מאז בדיקת ההתאמה ועד לניתוח יש לבוא
לבדיקה חוזרת יום יומיים לפני הניתוח.
בברכה פרופסור קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- טיפות דמעות מלאכותיותאלעד28/05/2011
היי ,
אני שבוע לאחר אינטרלאסיק סיימתי את השימוש בויגהמוקס.
נאמר לי שעכשיו אני צריך להמשיך את הטיפול עם המקסידקס לעוד שבוע במינון של 4-5 פעמים ביום וכמו כן את השימוש בדמעות המלאכותיות למשך חודשיים מיום הניתוח.
רציתי לשאול האם יש הגבלה לשימוש בדמעות המלאכותיות?
האם ניתן להיעזר בהם יותר מ4-5 פעמים ביום במידת הצורך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות דמעות מלאכותיות - תגובה
ד''ר נדב בלפר31/05/2011דמעות מלאכותיות אמורות לתת תחושת נוחות
ניתן לשים ללא הגבלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהטיפות דמעות מלאכותיות - תגובה
פרופ' ישראל קרמר06/06/2011אלעד שלום רב,
אין כל הגבלה בשימוש בדמעות מלאכותיות וניתן לטפטף אותן הרבה פעמים ביום וכדאי כל שעתיים אם קיים יובש.
בברכה פרופסור קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- פעילות ספורטיבית לאחר ניתוח לייזרמאיר27/05/2011
שלום,
ב-11/5 עברתי ניתוח מסוג Intralasik אצל ד"ר הירש. דבר ראשון, רציתי להודות על הראייה ללא הצורך במשקפיים ואיכות החיים ששבה לי. אני רואה מצויין ואתמול סיימתי לקחת את ה-Maxidex.
רציתי לדעת מתי אני יכול לחזור לשחק כדורגל/כדורסל (לא מקצועני, עם חברים) ללא חשש מפגיעה בעין, כגון אצבע של חבר או כל דבר אחר.
תודה מעוד לקוח מרוצה,
מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות ספורטיבית לאחר ניתוח לייזר - תגובה
פרופ' ישראל קרמר06/06/2011מאיר שלום רב,
לאחר ניתוח אינטראלאזיק אסור לקבל מכה בעין במשך 6 חודשים לפחות מהניתוח .
היות ולקליפה לוקח זמן רב להדבק לקרנית ולא ידוע מהו הזמן המדוייק.
מה שבטוח הוא 6 חודשים לפחות.
בברכה , פרופסור קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הילות ועכירותא.27/05/2011
אני חודש אחרי האינטראלאסיק ויש לי הילות חזקות מסביב לאורות בערב וגן סינוורים ביום. גם בעין אני מרגישה שהראיה עכורה יותר.מה עושים?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילות וסינוורים
אלעד28/05/2011לפי מה שהבנתי ההילות יכולות להימשך עד לחודשיים מיום הניתוח..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההילות וסינוורים - תגובה
ד''ר נדב בלפר31/05/2011נכון
אם יש בעיה בראיה - שווה לגשת לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההילות ועכירות - תגובה
פרופ' ישראל קרמר06/06/2011הילות חזקות או סינוורים לאחר ניתוח מסוג אינטראלאזיק , היא תופעה מוכרת
שבדרך-כלל חולפת לאחר מס' חודשים לאחר ניתוח מסוג זה.
לגביי ראייה עכורה , יתכן ומדובר בתופעה של יובש הצורך טיפול אינטנסיבי יותר ואני ממליץ לך לבוא לבדיקה.
בברכה , פרופסור קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסרת משקפיים בלייזר לפני צבאאופק26/05/2011
שלום רב, אני כרגע במכינה קדם צבאית ומיועד לשירות קרבי בחיל רגלים בסוף יולי השנה,
ההורים שלי הציעו לי לעבור ניתוח להסרת משקפיים בלייזר אך לאחר כמה שיחות עם חברים התברר לי שהניתוח מוריד פרופיל לכמה חודשים וכך אצטרך להתגייס לשירות לא קרבי או שאצטרך לדחות את הגיוס לנובמבר, שתי אפשרויות אלו לא מקובלות מבחינתי וחיפשתי אפשרויות נוספות.
הציעו לי לעבור את הניתוח ולא לשתף את הצבא וכך לא יורידו לי את הפרופיל והצבא לא ידע מזה לאורך כל השירות הצבאי שלי.
השאלה שלי היא האם באמת זמן ההחלמה המונע ממני להיחשף לתנאים קשים הוא באמת שלושה חודשים? והאם אני מחויב לדווח על הניתוח לצבא?
בתודה, אופק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת משקפיים בלייזר לפני צבא - תגובה
ד''ר נדב בלפר26/05/2011ברור שכדאי לדווח אמת
מכל הסיבות שבעולם
לא רצוי להיות בחול או בסביבה מלוכלכת כמה שבועות ... ולעיתים יותר
שאל בצהל על הפרופיל - איני בטוח מה נכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- בדיקת התאמה לפני ניתוחאורטל25/05/2011
שלום,
הייתי בבדיקת התאמה אצל ד"ר דוייב לפני 3 חודשים.
החלטתי לעשות אינטראלאסיק.
האם יש צורך לעשות בדיקות שוב, או שאפשר לקבוע תור לניתוח ישר ??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת התאמה לפני ניתוח - תגובה
ד``ר עמי הירש25/05/2011שלום רב,
לא, שכן במהלך שלושה חודשים יכולים להופיע שינויים. לאו דווקא באופטיקה אלא במבנה העין, ובעיקר יש לתת תשומת לב לבדיקת הרשתית.
בברכה,
ד"ר הירש עמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- פזילה בעת הרכבת עדשות מגעחיליק23/05/2011
שלום, אני בן 47 שמרכיב משקפיים שנים רבות,עברתי בדיקות התאמה ללייזר ונמצאתי
מתאים,(נבדקתי במספר מכונים מוכרים)הבעיה שלי היא שבזמן שאני מרכיב עדשות מגע יש לי פזילה וללא עדשות אז הכל תקין,נשמע מוזר אבל זו עובדה.
הפחד שלי שאני לא אהיה פוזל אחרי ניתוח לייזר,אף מכון לא היה מוכן להבטיח לי זאת.
שאלתי, מה ניתן לעשות? והאם קיים סיכון שכזה?
בתודה חיליק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה בעת הרכבת עדשות מגע - תגובה
פרופ' ישראל קרמר25/05/2011שלום רב,
לפני שאוכל לתת לך תשובה מדויקת על סיכויי הישארות הפזילה לאחר ניתוח לייזר, עלי לקבל דו"ח מפורט של בדיקה אורטופטית ורפרקציה, כדי שאוכל להבין מה סוג הפזילה ומה הדינמיקה של פזילה זו ממרחק קרוב לרחוק. באופן כללי יש להבחין כי האפקט של ניתוח לייזר להסרת משקפיים דומה למצב של הרכבת עדשות מגע אופטיות.
בברכה,
פרופ' קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עודף תיקון ?ליאת23/05/2011
עברתי ניתוח אינטראלסיק לפני 4 ימים (סביבות -5)
העניים מתאוששות מצויין, אין כאבים/הפרשות/הילות או כל תופעות לוואי שמוזכרת.
הבעיה היא שהמספר כנראה גדול בבערך מספר אחד מהמתוכנן, מה שגורם לטשטוש קל למרחק וקושי לקרוא/לעבוד מול מחשב. בנתיים קניתי משקפיים 1+ מה שמאפשר לי לקרוא ולעבוד מול המחשב.
משיחה עם אנשים שעבור טיפול דומה/מהודעות בפורומים אני מבינה שהבעיה ביצוב המספר נובעת בד"כ מהתאוששות העין. דוקא כיוון שהעיניים שלי התאוששו מצויין אני חוששת שהבעיה מעידה על שיוף יתר של העדשה ולכן אני חוששת שהיא לא תפטר מעצמה.
שאלותי הם : האם בעיה כזאת היא נפוצה ?האם היא בד"כ נעלמת מעצמה? אחרי כמה זמן ? מה הסיבה לכך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה למינוס 5 ....
הילה24/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהעודף תיקון ? - תגובה
פרופ' ישראל קרמר24/05/2011שלום רב,
התופעה של תיקון יתר היא תופעה מוכרת וידועה אשר איננה קשורה להתאוששות הרפואית והאנטומית של העין. בדר"כ או ברוב המקרים, התופעה הזו חולפת תוך מס' שבועות, לעיתים מס' חודשים. הסיבה היא- השיוניים במבנה הקרנית לאחר חיתוך הקליפה והשיוף העמוק מתחתה. אני תקווה כי ה+ ירד אצלך במהרה. בינתיים תשתמשי במשקפי + לקרוב.
בברכה,
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה:איציק22/05/2011
אני מרכיב משקפיים (בן 29, מספר 5-6) ושונא אותם. הבעיה היא שבנוסף העיניים שלי רגישות מאוד לשמש ולעשן ומתעייפות מהר. עדשות ואפילו יומיות אני יכול ללבוש רק לכמה שעות לפני שהעיניים שלי נהיות אדומות.
חשבתי על לייזר, אבל אני מפחד שהניתוח רק יגביר את הרגישויות הללו.
האם אני צודק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה: - תגובה
כנראה שבעיית הרגישות שלך בעיניים נובעת מיובש: גם האדמומיות בזמן הרכבת העדשות מצביעה כנראה על כך. במידה ובבדיקת ההתאמה לניתוח לייזר אמצא עדות ליובש, אז יש דרכי טיפול ומניעה לכך לפני ואחרי ניתוח הלייזר ואם טיפולים אלו לא עוזרים, יש שיטות ניתוח לייזר שונות המותאמות למצב זה.
אשמח לבדוק ולהיווכח אם אתה מתאים.
בברכה,
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- קרטוקונוסאריה22/05/2011
שלום רב,
אני בן 45 רואה טוב לרחוק ועכשיו לא רואה כל כך טוב לקרוב, הייתי בבדיקת עיניים ואמרו לי שיש לי התחלה של קרטוקונוס.
רציתי לשאול את המומחים של עיניים אם אתם יכולים לעזור לי?
לא סובל להרכיב משקפיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרטוקונוס - תגובה
ראשית, אין טיפול לייזר יעיל או כל טיפול ניתוחי אחר על מנת לשפר הראיה מקרוב בשתי העיניים. יש רק שיטה של טיפול לייזר לראיית קרוב בעין אחת בלבד והיא מורידה מכושר הראייה לרחוק. בנוסף לכך קרטוקונוס מהווה הוראת נגד לטיפול לייזר להורדת משקפיים באופן כללי.
לאחר כל זאת, מוטב שפשוט תרכיב משקפיים לקרוב, במידה ואין לך צורך במשקפי רחוק.
בברכה,
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסרת משקפיים באיזור הצפוןאברהם הרשקו22/05/2011
רציתי לקבל המלצה על מקום להסרת משקפיים באיזור הצפון - קרית שמונה עד כרמיאל - האם ישנו מקום כזה שמישהו עשה או מכיר?
שאלה נוספת - האם ישנו שיקול לגיל (67) בהסרת משקפיים??
תודה רבה לעונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת משקפיים באיזור הצפון - תגובה
פרופ' ישראל קרמר25/05/2011שלום רב,
עד כמה שידוע לי המקום הצפוני ביותר שבו קיימים מכוני לייזר להסרת משקפיים, הוא חיפה. בגיל 67 לא ניתן לפתור את הבעיה לקרוב באופן מושלם. יש גם לוודא קיום קטרקט, שהוא הוראות נגד לניתוח לייזר מסוג הנ"ל.
בברכה,
פרופ' קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- תודהיצחק בן ארויה21/05/2011
לפני כ 10 שנים לאחר שכמעט כל החיים היו לי משקפיים ביצעתי את הטיפול להסרת משקפיים במרפאה שלכם אז היא היתה בסורוקה 7 עניים הטיפול בוצע ע"י ד"ר קלמפרר איתמר לא ניתן לתאר במילים את השיפור באיכות החיים ראייה מצוינת ראיתי פירסומת שלכם והיתי חייב להיכנס לפורום להגיד תודה :) נסיים בהומור מאז שאין לי משקפיים אני שומע פחות טוב P:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה - תגובה
פרופ' ישראל קרמר24/05/2011יצחק שלום רב,
אני שמח מאד שהנך מרוצה מהתוצאה ושהתוצאה נשארה קבועה תקופה של 10 שנים. אני בטוח כי תמשיך להנות ממנה עוד שנים רבות.
בברכה,
פרופ' קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלות לפני ניתוחרעות קורן21/05/2011
שלום
נמצאתי מתאימה לניתוח intralasik cv ou (בדק אותי ד"ר שמואל לוינגר) ונאמר לי שאני יראה אחרי הניתוח יותר טוב מראיית 6/6 . בנוסף ראיתי את הסרט שמסביר על הניתוח ומדברים על תופעות לוואי כמו יובש, סינוורים, צריבה שעוברים עם הזמן. בכל זאת אני מפחדת בגלל שקראתי את החוזה ושם כתובים עוד הרבה תופעות לוואי ,שלא ניתן להבטיח ראייה מושלמת ושסיכויי ההצלחה הגבוהים הם במספרים של עד קוצר ראייה 7.0 והכי מדאיג אותי שאם יחזור לי המספר שיש סיכוי שלא אוכל לשים עדשות מגע.
איך אני אמורה להתייחס להבדל בין מה שנאמר ע"י הרופא ומה שנאמר בחוזה?
לי יש קוצר ראייה בשתי העיניים של 7.0 ו- 7.25 מה הסיכוי שתהיה לי נסיגה לאחר הניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לפני ניתוח - תגובה
ראשית, ליטוש מתוחכם מסוג CV אמור למנוע סינוורים בלילה. יובש היא תופעה שכיחה יחסית אחרי ניתוחי אינראלאסיק ולעיתים חולפת רק אחרי מס' חודשים ויש להשתמש באופן קבוע בתקופה זו בתחליפי דמעות למיניהם. לגבי נסיגת התוצאה של הניתוח, בעיה זו קשורה בגיל ובתקופה בחיים שבה המס' של קוצר הראייה איננו יציב מספיק ותיתכן עליה בדרגת קוצר הראייה עם השנים לאחר הניתוח. לא ניתן לצפות תופעה זו מראש ולבטח לא במדויק. במידה ויש נסיגה, יש לעבור תיקון בעתיד. בסה"כ תוצאות הניתוח עד 8.0-7.0 הן טובות מאד.
בברכה,
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)