פורום הסרת משקפיים בלייזר - יש לך שאלה?

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• שאלה נוספת דנה
    דנה
    25/04/2011

כתוצאה מאלרגייה עם אף סתום אני עם טיפות כבר 10 שנים באף!
    בשנה האחרונה בלבד אני לוקחת זיידיטן באופן יום יומי זה מרגיע לי את העיניים מבחינת אלרגייה.

זה משנה לגבי הניתוח?
    דרך אגב המספר שלי שתיים וחצי בשתי העיניים וחצי צילידר בשתיהם.
    לגבי איזה ניתוח מומלץ עבורי??
    דנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    שאלה נוספת דנה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת דנה - תגובה

ד''ר נדב בלפר
    26/04/2011

אם בבדיקת ההתאמה הוחלט שאת מתאימה - כנראה האלרגיה בעיניים אינה מפריעה. המספר שציינת יכול להתאים לשני סוגי הניתוח
    מציע לך להגיע לבירור נוסף ולליבון כל השאלות מול מי שבדק את עינייך ועומד לנתחך
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי כמה שאלות לפני ניתוח בבקשה.
    דנה
    25/04/2011

1.האם ל"עיניים" יש הסדר עם קופת חולים לאומית? איזה הסדר?
    2.האם ניתוח להסרת מישקפיים, יכול לעזור אפילו במיקצת לתיקון פזילה קלה ?
    3. אני עובדת מול מחשב, הקרנית שלי מספיק עבה כך נאמר לי, לאחר כמה ימים אוכל לחזור לעבודה, זה חשוב לי לדעת?
    4. לאחר ניתוח כמה זמן אסור להתאפר בעיניים? האם אפשר לנקות מיסביב עם מי פנים וחלב פנים?
    5.אם אני מתאימה לשתי השיטות, איזו יותר מומלצת??? עם חיתוך או בלי?
    אני פחדנית ולא אוהבת לסבול ומצד שני לא רוצה לקחת סיכונים?
    אם הייתי יושבת מולך דוקטור מה הייתה עונה לי?.
    6.אחרי כמה זמן אפשר לחפוף ראש,ולשטוף פנים עם סבון כרגיל בחופשיות?

הוספת תגובה

• יש לי כמה שאלות לפני ניתוח בבקשה. - תגובה

ד''ר נדב בלפר
    26/04/2011

1.האם ל"עיניים" יש הסדר עם קופת חולים לאומית? איזה הסדר?

כן, פני לקופה או למתאמי הניתוחים ב"עיניים"

2.האם ניתוח להסרת מישקפיים, יכול לעזור אפילו במיקצת לתיקון פזילה קלה ?

אם המשקפיים / עדשות מגע עוזרים לפזילה, הניתוח יעזור באותה מידה. אם יש פזילה גם עם משקפיים - הניתוח לא ייתקן יותר

3. אני עובדת מול מחשב, הקרנית שלי מספיק עבה כך נאמר לי, לאחר כמה ימים אוכל לחזור לעבודה, זה חשוב לי לדעת?

לאחר ניתוח עם חיתוך - מס ימים. לאחר ניתוח ללא חיתוך - כשבוע ובהדרגה

4. לאחר ניתוח כמה זמן אסור להתאפר בעיניים? האם אפשר לנקות מיסביב עם מי פנים וחלב פנים?

חודש לא ניתן לבצע הפעולות הללו

5.אם אני מתאימה לשתי השיטות, איזו יותר מומלצת??? עם חיתוך או בלי?
    אני פחדנית ולא אוהבת לסבול ומצד שני לא רוצה לקחת סיכונים?
    אם הייתי יושבת מולך דוקטור מה הייתה עונה לי?.

אחרי בדיקת התאמה - אם את מתאימה ל2 השיטות פירושו שסיכויי ההצלחה דומים. חלק מההחלטה הוא שלך - תלוי בזמן ריפוי, חשש, וכו'.

6.אחרי כמה זמן אפשר לחפוף ראש,ולשטוף פנים עם סבון כרגיל בחופשיות?

לשטוף פנים לחפוף אחרי יומיים שלושה - בזהירות (כמו במספרה). לשטוף פנים כ"רגיל" - חודש.
    בהצלחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• מניעת חשיפה לשמש לאחר ניתוח LASEK
    אורי
    23/04/2011

שלום,

לאחרונה נבדקתי ונמצאתי מתאים לניתוח LASEK.
    משיטוט באינטרנט וקריאת מידע נוסף ראיתי שיש המלצה להימנע מחשיפה גבוהה לשמש במשך שלושה חודשים.

אני עוסק הרבה בגלישה ובעיקר בתקופת הקיץ, ורציתי לדעת אם עשויה להיות לי בעיה לגלוש לאחר הניתוח - כמובן שאני כבר כיום משתמש במשקפי שמש ייעודיות לגלישה בעלות עדשות פולאריות ומן הסתם אני אמשיך להשתמש בהן כל הזמן.
    מה הסיבה שבגללה ממליצים להימנע מחשיפה גבוהה לשמש?
    עד איזו "רמה" ההמלצה? ברור שמומלץ שלא להסתובב ללא משקפי שמש, אך האם תהיה בעיה לשהות בשמש גם עם משקפי שמש? האם לכמות מאוד מוגבלת של שעות בכל יום?

האם ההמלצה הזו תקפה גם עבור ניתוחי LASIK או INTRALASIK?

תודה מראש,

אורי

הוספת תגובה

• מניעת חשיפה לשמש לאחר ניתוח LASEK - תגובה

ד''ר נדב בלפר
    26/04/2011

ההמלצה היא אכן להשתמש במשקפי שמש טובות לאחר הניתוח (גם לאסיק ...)
    הבעיה היא שלא תוכל לגלוש/לשחות בים כחודש לאחר הניתוח
    בהצלחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה, אך אשמח לעוד פירוט

אורי
    26/04/2011

תודה על התשובה ד"ר בלפר, אך אם תוכל אני זקוק לתשובה יותר מפורטת בנוגע לכל השאלות ששאלתי בהודעה הקודמת.

אין לי בעיה שלא לגלוש או לשחות במשך חודש כי הניתוח נקבע לתאריך בקרוב,
    הבעיה הגדולה מבחינתי היא החשיפה לשמש, ולכן אעריך מאוד אם תענה ביתר פירוט.

תודה מראש,

אורי

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה, אך אשמח לעוד פירוט - תגובה

ד''ר נדב בלפר
    26/04/2011

אורי
    החשיפה לשמש מאטה את הריפוי ויכולה להגדיל הסיכוי לעכירויות (מיקרו-צלקות) בקרנית. מקובל שמשקפי שמש טובות - מונעות זאת.
    בהצלחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

אורי
    26/04/2011

מהן משקפי שמש "טובות" לפי הגדרתך?
    האם אני אוכל להסתמך על משקפי שמש טובות? כלומר האם אני אוכל לשהות בשמש ללא חשש במידה ואני משתמש במשקפי שמש?

מצטער שאני משגע אותך, פשוט הנושא חשוב לי מאוד.

שוב תודה,

אורי

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה - תגובה

ד''ר נדב בלפר
    26/04/2011

צר לי. בעניין משקפי שמש "טובות" גם אני נכשלתי בחיפוש.
    אני סומך על חברות "ידועות" - אך לא לפי מדע כלשהו
    אשמח לשמוע ממשהו שמבין בזה איך לענות על שאלתך

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב!!
    אודי
    21/04/2011

עין בריאה
    בן 17 וחצי
    מספרים יציבים כבר שנה וחצי
    לפני גיוס רוצה הלגיע לטיס
    מספרים
    מינוס 7.8 בכל עין
    ומינוס 3 וחצי צילינדר בכל עין
    עובי של 531 מיקוטן

לאיזו שיטה צריך להתנתח בערך ומה יהיהו התוצאות והסיכונים

לבדיקת התאמה
    סגירה
    חשוב!!

הוספת תגובה

• חשוב!! - תגובה

ד''ר נדב בלפר
    26/04/2011

שלום
    אני חושב שקורס טייס כבר לא יבוא בחשבון
    גם עם ניתוח
    אבל...... בדוק זאת מול צהל
    מצד שני - איני יכול להציע שיטה ניתוחית ללא בדיקה - זה יהיה חסר משמעות
    הנתונים שציינת יכולים להתאים למס דרכי טיפול - אם בכלל
    בהצלחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שבוע לאחר לאסיק
    גיא
    21/04/2011

שלום,
    אני שבוע אחרי הסרת משקפיים בלייזר בשיטת לאזיק,ויש לי מספר שאלות:
    1.כאשר אני שם טיפה מהמקסידקס אני מרגיש טשטוש קל בעין למשך מספר דקות. מדוע? זה בסדר?

2.אני מרגיש באופן כללי ראייה חדה בעין שמאל,אך בעין ימין אני רואה קצת פחות מ 6:6 (משהו כמו -0.25 ) .האם זה בסדר? יכול להיות שזאת התוצאה אלייה הגעתי לאחר הניתוח?

3.האם אני כבר יכול לשטוף את העין כרגיל כשאני קם בבוקר או להתקלח כרגיל ?

4.אני רואה כעת 6:6 אך מתי אוכל לדעת בוודאות שהניתוח הצליח ?

5.אני מבין שאסור לי לגעת בעין. לכמה זמן זה תקף? אם נכנס לי לכלוך לעין מותר לגעת בעין או רק למצמץ?

6. האם מותר לי להפליג על ספינה בים?

תודה רבה וחג שמח, זה מאוד חשוב לי .

לבדיקת התאמה
    סגירה
    שבוע לאחר לאסיק

הוספת תגובה

• שבוע לאחר לאסיק - תגובה

ד''ר נדב בלפר
    26/04/2011

1.כאשר אני שם טיפה מהמקסידקס אני מרגיש טשטוש קל בעין למשך מספר דקות. מדוע? זה בסדר?
    הטיפה היא תרחיף של חומר... ולכן זה סביר

2.אני מרגיש באופן כללי ראייה חדה בעין שמאל,אך בעין ימין אני רואה קצת פחות מ 6:6 (משהו כמו -0.25 ) .האם זה בסדר? יכול להיות שזאת התוצאה אלייה הגעתי לאחר הניתוח?

חכה. תן לזה עוד חודש. בשלב של שבוע לאחר הניתוח זו תוצאה מצויינת

3.האם אני כבר יכול לשטוף את העין כרגיל כשאני קם בבוקר או להתקלח כרגיל ?

לא ... נהג על פי ההוראות הכתובות שקיבלת. אל תשפשף את העין

4.אני רואה כעת 6:6 אך מתי אוכל לדעת בוודאות שהניתוח הצליח ?

זה כבר מוצלח. תוצאה סופית - אחרי כחודש

5.אני מבין שאסור לי לגעת בעין. לכמה זמן זה תקף? אם נכנס לי לכלוך לעין מותר לגעת בעין או רק למצמץ?

חודש ... לא לשפשף.......

6. האם מותר לי להפליג על ספינה בים?
    כן.
    חג שמח

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי ניתוח לייזר?
    דדי רז
    20/04/2011

שלום רב
    אני בחור בן 38 עם 6 ו7 מינוס בהתאמה עם צילינדר שלושת רבע בעין ימין עברתי לפני כ-5 שנים בדיקת התאמה ונמצא כי יש לי קרנית דקה אך"לא דקה מדי" וניתן לעשות את הניתוח אך לא עשיתי בשל חשש מהתוצאות.
    שאלתי היא כזאת האם ניתן להוריד לחלוטין מספרים אלו"? ומהו ההבדל המדוייק בין אינטראלאסיק הסרה אשונית של הקליפה בלייזר ובין מיקרוקרטום היות והרופאים טוענים כילרוב מספר הניתוחים בשיטת הישנה אינו מציב מכשלה לניתוח מה באמת ההבדל המדוייק בין השיטות ?
    ומה זה אומר לגבי?
    בברכה
    דדי

לבדיקת התאמה
    סגירה
    שאלה לגבי ניתוח לייזר?

הוספת תגובה

• שאלה לגבי ניתוח לייזר? - תגובה

ד''ר נדב בלפר
    26/04/2011

אם אמרו שהקרנית דקה אך לא מידי - אני מניח שהתכוונו שאתה בתחום העובי המתאים לטיפול
    המספרים שציינת הם אכן בתחום הטיפול המקובל
    בעקרון - היתרון של חיתוך הקרנית בלייזר (אינטראלאסיק) הוא שניתן לקבל חיתוך יותר אחיד בצורה ובעובי המוגדרים מראש - יש יותר שליטה על הפרמטרים ו/או סיבוכים אפשריים.
    זה נכון שעד היום בוצעו יותר ניתוחים עם סכין (מיקרו-קרטום) - זו שיטה עם הרבה יותר שנות ותק.
    בהצלחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• צריבה חזקה בעיניים לאחר ניתוח לאסק
    זיוה
    19/04/2011

בני עבר את הניתוח לפני יומיים, עדיין סובל מאוד מכאבים עזים וצריבה בעיניים שמונעים ממנו לפקוח אותן.
    האם תופעה זו היא מהלך רגיל לאחר ניתוח זה? או שתופעה זו מצביעה על בעיה כלשהי?

הוספת תגובה

• צריבה חזקה בעיניים לאחר ניתוח לאסק - תגובה

ד``ר עמי הירש
    20/04/2011

שלום רב,
    התופעה הינה רגילה ושכיחה לחלוטין.בינך יחוש בהקלה בטווח היום , יומיים הקרובים.

בברכה,
    דר' הירש

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיפה לשמש לאחר ניתוח לייזר
    משה
    19/04/2011

אהלן ,
    ביום חמישי 14/4/11 עברתי ניתוח לייזר מסוג אינטרלאסיק , האם זה בסדר שאני יסתובב בחוץ בשעות הצהריים (כאשר יש שמש חזקה) בחוץ למשך מספר שעות עם משקפי שמש כמובן , והאם יש סיכוי שבעקבות החשיפה תהיה נסיגה במספר או נזק לקרנית?

תודה וחג שמח!

לבדיקת התאמה
    סגירה
    חשיפה לשמש לאחר ניתוח לייזר

הוספת תגובה

• חשיפה לשמש לאחר ניתוח לייזר - תגובה

ד``ר עמי הירש
    20/04/2011

שלום רב,
    תרגיש חופשי לחלוטין להסתובב בחוץ עם משקפי שמש , אין בכך כל פגיעה בתוצאות הניתוח.

בברכה,
    דר' הירש

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• טשטוש בעין
    יגאל
    19/04/2011

שלום,ביום שני שעבר עברתי ניתוח בשיטת asa,בסוף הניתוח הניחו לי עדשות על העיניים והרופא אמר לי להוריד אותם בשבת. במהלך השבוע כשהייתי עם העדשות הראייה השתפרה במקצת אך לאחר ההורדתיי את העדשות עין אחת רואה טוב ועין שניה מטושטש במיוחד באור יום
    האם זה בסדר או שעשיתי משהו לא נכון???

לבדיקת התאמה
    סגירה
    טשטוש בעין

הוספת תגובה

• טשטוש בעין - תגובה

ד``ר עמי הירש
    20/04/2011

שלום רב,
    ייתכן הבדל בראיה בין 2 העיניים לאחר הסרת משקפיים עדשות מגע בסוג הניתוח שעברת, אם בעוד מספר ימים אתה עדיין חל הבדל בין שתיהן -פנה לרופא המטפל

בברכה ,
    דר' הירש

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה זמן נדרש להתאוששות מניתוח?
    אור
    19/04/2011

שלום,

אני מתעניין בניתוח להסרת משקפיים, אך עם זאת אני שוקל לדחות אותו לקיץ (לתקופה שבה אין לימודים) משום שאני סטודנט ותהיה לי בעיה להסתדר אפילו שבוע אחד מבלי לקרוא ולראות כראוי.
    עם זאת, אני כן מעוניין לבצע ניתוח כזה בהקדם במידה וההחלמה הינה מהירה.

לכן רציתי לשאול,
    כמה זמן לאחר הניתוח חוזרים לראות כראוי (ברמת הקריאה)?
    האם הדבר תלוי במנותח? האם תלוי בסוג הניתוח?

אם יש לזה איזושהי משמעות, המספרים שלי הם מינוס 4.25 ומינוס 3.5 עם צילינדר מינוס 1 בשתי העיניים.

תודה מראש,

אור

הוספת תגובה

• כמה זמן נדרש להתאוששות מניתוח? - תגובה

ד''ר נדב בלפר
    19/04/2011

דחיה לקיץ היא הגיונית - עם הנתונים שתיארת
    אמנם לרוב המנותחים ייקח פחות משבוע להחלים ולקרוא
    אבל.... אולי לך ייקח יותר. אם יש לך מרווח זמן אפשרי - לדעתי שווה לנצלו
    חג שמח

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי אוכל לראות שיפור משמעותי בראיה?
    טל
    18/04/2011

היום הוציאו לי את העדשות הטיפוליות לאחר ניתוח לאסק ואני עדיין רואה מאוד מטשוטש, תוך כמה זמן אוכל לראות את השיפור בראיה , או מצד שני תוך כמה זמן אם אין שיפור אצטרך להתחיל לדאוג שאולי הניתוח לא תיקן לגמרי את הראיה שלי?
    חג שמח
    טל

הוספת תגובה

• מתי אוכל לראות שיפור משמעותי בראיה? - תגובה

ד''ר נדב בלפר
    18/04/2011

הראיה משתפרת בהדרגה.... כל יום מעט
    אני מניח שאחרי כ 10 ימים היא תהיה תיפקודית
    אני מציע שבכל שלב של דאגה/החמרה במצב - לא להמתין אלא לגשת למקום בו נותחת לשלול בעיה. כל עוד יש שיפור הדרגתי (או לפחות לא התדרדרות) יש להמתין בסבלנות.
    חג שמח

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות
    אבי
    18/04/2011

שלום אני ארבע ימים אחרי לאזיק וברצוני לשאול מספר שאלות:
    1.אני מבין שאסור לי לגעת בעין. לכמה זמן זה תקף? אם נכנס לי לכלוך לעין מותר לגעת בעין או רק למצמץ?
    2. האם מותר לי להפליג על ספינה בים?
    3.מאתמול בצהריים אני חש ירידה קלה בראייה בעין ימין ,כאילו יש לי שם מספר -0.25 בערך. האם זה תקין?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    מספר שאלות

הוספת תגובה

• מספר שאלות - תגובה

ד''ר נדב בלפר
    18/04/2011

שלום אבי
    1 - חודש
    2 - אין בעיה - אם כי יש בעיה להיכנס למי ים.... גם כחודש
    3 - זה בהחלט בתחום התנודה הסביר
    חג שמח

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• מבנה העין לאחר ניתוח
    עמית
    18/04/2011

רציתי לדעת האם לאחר ניתוח PRK רופא עיניים אשר יתבונן בעיניי יוכל לראות כי ביצעתי ניתוח?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    מבנה העין לאחר ניתוח

הוספת תגובה

• מבנה העין לאחר ניתוח - תגובה

ד``ר עמי הירש
    18/04/2011

לא.
    הקרנית לאחר ניתוח PRK מוצלח שקופה לחלוטין, באופן עקרוני אין סיבה לזהות בקרנית סימנים לניתוח.
    בברכה,
    חג שמח.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה.
    מאיה
    17/04/2011

הכאבים של הלייזר בניתוח לאסק דומים לכאבים כשעושים ניתוח בעין להוצאת שומן מהעין?
    הכאבים יותר כואבים מהלייזר או פחות כואבים?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    שאלה.

הוספת תגובה

• שאלה. - תגובה

ד``ר עמי הירש
    18/04/2011

ניתוח הLASEK עצמו לא כואב.
    לאחר הניתוח קימים כאבים אופיניים לסוג ניתוח זה. כידוע הכאב הינו מדד סוביקטיבי שאינו ניתן למדידה או להשוואה.

בברכה,

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר הסרת משקפיים בשיטת לאזיק
    דניאל
    16/04/2011

שלום,
    אני יומיים אחרי הסרת משקפיים בלייזר בשיטת לאזיק ויש לי שאלה.
    אני שם טיפות ויגמוקס טיפה אחת בכל ען ולאחר 10 דק' אני שם טיפה אחת בכל עין ממקסידקס.כאשר אני שם טיפה מהמקסידקס אני מרגיש טשטוש קל בעין למשך מספר דקות. מדוע? זה בסדר? אולי זה בגלל שאני שם את הטיפה בדיוק על האישון או על הלבן של העין?
    בנוסף רציתי לשאול האם אני כבר יכול לשטוף את העין כרגיל כשאני קם בבוקר.
    תודה רבה וחג שמח

הוספת תגובה

• לאחר הסרת משקפיים בשיטת לאזיק - תגובה

ד``ר עמי הירש
    18/04/2011

זוהי תופעת לוואי ידועה של טיפות המקסידקס, בשל סוג חומר השימור אותו הן מכילות.

באופן עקרוני לא מומלץ לשטוף את העינים מספר ימים לאחר הניתוח.
    בברכה, חג שמח

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה