מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הילד התחיל להרטיב בגיל 10תמר25/07/2012
ילד שלי בריא מבחינה פיזית, אף פעם לא הרטיב גם כשהיה קטן, למד ללכת לשירותים בגיל 3 וזהו. פתאום בגיל 10 הוא מרטיב, כמעט כל לילה. הוא לא מוכן לדבר על זה ומאוד נבוך
אנחנו לא ממש יודעם איך להתמודד. מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילד התחיל להרטיב בגיל 10 - תגובה
ד``ר ברוך קושניר26/07/2012מדובר כאן במקרה מוכר של הרטבה משנית. ניתן לסייע לכם בפתרון הבעיה על ידי טיפול באמצעות זמזם הרטבה אלקטרוני במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאה מקצועית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות גמילה מקקי- בן שנתיים ושמונהחופית15/07/2012
בני גמול כבר שלושה חודשים כמעט. פיפי זה סבבה, בשמחה לשירותים.
עם הקקי יש אישיו שלא עובר... הקטני פשוט מפחד/חושש מעשיית הקקי.
במהלך היום עד 13:00 הוא לא עושה בגן. "שומר" לבית. לשמחתי ב-99% מהימים הוא מתרוקן ולא מתאפק כך שאין בעיית עצירות.
ברגע שיש לו קקי זה מתחיל ב- "אמא יש לי פיפי" הולכים לשירותים- אין פיפי אבל יש כיווצי טוסיק שאני רואה ומרגישה (בעמידה כמובן) ואז מתחילה סאגה- הולכים מלא פעמים ו/או "כואבת לי הבטן" ו/או "כואב לי הבולבול (?) ו/או "יש לי קקי" . זה אורך שעות.... בסופו של דבר אני נאלצת קצת להכריח אותו לא לקום ולהתרוקן. מייד כשמסיים אומר החמוד הזה "אמא, עכשיו נעים לי"...
אני כל כך מרחמת עליו....
מה לא עשינו וניסינו? מדבקות על האסלה (שקידמו מאוד את העניין אבל לא פתרו), ספרים וצעצועים, הבטחות והפתעות, חיבוקים ונישוקים, דיבורים והסברים....
בעלי אומר שכל קקי זה כמו לידה , ולצערי הוא צודק... אני כבר כל כך מרחמת על בני וכואבת את כאבו. זקוקה לטיפים/המלצות הכול ייתקבל בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות גמילה מקקי- בן שנתיים ושמונה - תגובה
ד``ר ברוך קושניר15/07/2012מומלץ לפנות אל מרפאה העוסקת בטיפול בחרדת אסלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות גמילה מקקי- בן שנתיים ושמונה - תגובה - תגובה
ד``ר ברוך קושניר17/07/2012מומלץ לפנות אל מרפאה העוסקת בטיפול בחרדת אסלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקרה בדיוק
מירי16/07/2012ביתי בת שנתיים וסובלת בידיוק מאותה בעיה אני אשמח אם תכתבי לי מה עשית ואם הבעיה נפתרה. מיואשת מאוד, מירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת לילהתמאר10/07/2012
שלום
בני הבכור הוא בן 5 נגמל ביום בגיל שנתיים ובלילה בגיל שנתיים וחצה.. היה מתעורר יבש כל יום עד הולדת האח הקטן.. עברו שנתיים וחצה וכל לילה מרטיב במכנסיים ולא מתעורר למרות שכל הגוף שלו רטוב.. לאחרונה האח שלו נגמל ביום ובלילה וזה משפיע עלו שהקטן מתעורר יבש והוא לא.. עשינו לו בדיקות דם ן US הכל תקין אצלו.. רופא הילדים המליץ על תרופות ואני מאוד מתלבטת ורוצה משהוא יעיל? האם באמת תרופות פותרות את הבעיה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה - תגובה
ד``ר ברוך קושניר12/07/2012הטיפול היעיל ביותר הוא באמצעות זמזם הרטבה במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאה מקצועית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת החלטהטל05/07/2012
בתי כמעט בת ארבע. נגמרה מטיטול ביום בגיל שנתיים וחצי. בחורף האחרון ניסינו לגמול מחיתול לילה - אבל היא פספסה במשך שבוע שלם כל יום, והחלטנו לחכות לימים חמים יותר.
החודש חזרנו על הניסיון- הילדה ישנה שינה מאוד עמוקה ובמשך עשרה ימים כל יום ויום הרטיבה בלילה. היא אפילו לא מתעוררת מזה שהמיטה רטובה.
אני מאמינה שהסבל הזה לא שווה (עבורנו) ושאולי עדיף להחזיר את החיתול ולחכות קצת, או לחלופין לתגמל על כל יום בו תקום עם חיתול יבש.
אשמח לקבל עצה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלת החלטה - תגובה
ד''ר יונתן קושניר05/07/2012את בהחלט יכולה להחזיר את החיתול ולנסות בשלב מאוחר יותר, ובכך להוריד מעצמך וממנה לחץ ועומס.
תגמולים על לילות יבשים , מעבר למקרים בודדים, אינם יעילים.
אופציה נוספת היא לשקול להשתמש בזמזם הרטבה שעובד בצורה יפה מאוד גם בגילאים אלו
ד"ר יונתן קושניר
פסיכולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת לילה בכוונהשולמית04/07/2012
יכול להיות שילד בן חמש ירטיב בכוונה במיטה שלו.. עוד לפני שנרדם?
רק משכיבים אותו וכבר..
חייבת להודות שאני מתעצבנת מזה ממש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה בכוונה - תגובה
ד``ר ברוך קושניר05/07/2012זוהי תופעה נדירה. יש להכיר יותר את פרטי ההתנהגות הזאת על מנת להבין אותה ואולי גם למצוא פתרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת לילה וצבאסער25/06/2012
שלום
כיצד הצבא מתייחס להרטבת לילה? האם ניתן לשרת כלוחם אם סובלים פה ושם?
האם לדווח? הפרופיל יורד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה וצבא - תגובה
ד``ר ברוך קושניר25/06/2012מומלץ להפנות שאלות מסוג זה אל קצין הרפואה בלשכת הגיוס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת לילה בן 6.5א18/06/2012
שלום,
בני בן 6.5 וקיימת הרטבת לילה. האם ממולץ להתחיל טיפול תרופתי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה בן 6.5 - תגובה
ד``ר ברוך קושניר18/06/2012הטיפול היעיל והמומלץ ביותר הינו באמצעות זמזם הרטבה במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאה מקצועית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת לילה כתוצאה מדלקתשואלת12/06/2012
יכול להיות שלנשים עם דלקת בדרכי השתן תגרום להרטבות בלילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה כתוצאה מדלקת - תגובה
ד``ר ברוך קושניר13/06/2012מומלץ לפנות אל הרופא המטפל ולבקש אותו להתייחס לשתי הסוגיות- הן לדלקת והן להרטבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםתמי31/05/2012
האם רפואה משלימה יכולה לעזור לבעיית הרטבת לילה של ילד בן 8?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה ורפואה משלימה
ד``ר ברוך קושניר03/06/2012שלום תמי,
המונח רפואה משלימה הוא רחב ביותר ולא ברור בדיוק לאיזה סוג טיפול את מתכוונת. מכל מקום על פי הספרות הרפואית הרווחת מוסכם על ידי רוב המומחים בתחום כי הטיפול היעיל ביותר הוא באמצעות זמזם הרטבה במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאה מקצועית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת לילה אצל ילדה בת 12קרן20/05/2012
שלום
בתנו בת 12 עדיין מרטיבה, בבית אנחנו לא עושים מכך עניין גדול ותומכים בה. מטפלים בה בעזרת זמזם. אבל הכיתה שלה עומדת בפני טיול שנתי ואנחנו לא יודעים מה לעשות. נשמח לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה אצל ילדה בת 12 - תגובה
ד''ר יונתן קושניר20/05/2012קרן שלום,
לא ברור לי האם אתם מטפלים בה לבד עם זמזם או דרך גורם מקצועי.
אחד הדברים שאפשר לעשות הוא להשתמש באופן נקודתי בתרופה שנקראת מינירין. לא כטיפול בבעיה אלא כפתרון נקודתי לטיול. צריך רק לוודא כי היא מגיבה יפה לתרופה ולאחר שלוקחת אותה היא באמת יבשה במהלך הלילה.
אנא התייעצו עם הרופא שלה
ד"ר יונתן קושניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה יעוץ בדחיפותשרה07/05/2012
הבן שלי בן 14 כמעט. הוא נגמל לפני ארבע שנים למשך שנתיים. טיפלנו אז באמצעות זמזם. לפני שנתיים חזר להרטיב כל לילה. בעוד מס' חודשים הוא אמור לעבור ללמוד במסגרת עם לינה בלילה.
אנחנו לחוצים יש רק עוד מס' חודשים עד אז ואנו מודאגים ולא יודעים איך לטפל בו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה יעוץ בדחיפות - תגובה
ד``ר ברוך קושניר08/05/2012מומלץ לחזור על הטיפול באמצעות זמזם הרטבה במסגרת הדרכה ,ליווי ומעקב במרפאה מקצועית. כיום ישנם גם זמזמים אלחוטיים מאד משוכללים המותאמים במיוחד לגיל הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להחזיר חיתול?שמרית30/04/2012
הבת שלי בת ארבע, גמולה כבר שנתיים. אבל בתקופה האחרונה, מאז שאחותה הגדולה קצת חולה, ויוצא שאנחנו לא בבית.. השאלה היא מה לעשות עם זה? לשים לה בחזרה טיטולל? היא כבר גדולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להחזיר חיתול? - תגובה
ד``ר ברוך קושניר30/04/2012לא ברור אם הילדה מרטיבה מחדש ביו או בלילה. נא הבהירי יותר את פנייתך. אשמח להתייחס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל מקסמילליאת18/04/2012
עד איזה גיל זה נחשב "נורמלי" להטיב את המיטה? 5-6?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל מקסמיל - תגובה
ד``ר ברוך קושניר20/04/2012מומלץ מאד לטפל בבעיה אם הילד עדיין מרטיב בגילים אלה. זהו גיל שבו הבעיה מתחילה לפגוע בדימוי העצמי ובבטחון העצמי של הילד. היא מגבילה אותו בפעילויות חברתיות של לינה מחוץ לבית וגורמת לו לבושה ומבוכה. הטיפול היעל ביותר הוא באמצעות זמזם אלקטרוני במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאה מקצועית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת לילה אצל בן 14.5מיה10/04/2012
דר' קושניר שלום,
בני מרטיב עד היום בתדירות גבוהה מאוד. הוא טופל במרפאותיך במשך השנים. ניסינו את הזמזם בתקופות שונות (בפעם האחרונה עד לפני כחצי שנה) אך לא היגענו להצלחה משמעותית. המוטיבציה שלו לשימוש בזמזם אינה גבוהה. בד"כ הוא ניתק את הזמזם בטרם שמעתי והמשיך לישון רטוב. הדבר היחידי שמונע הרטבה הוא המינירין, אך לא ניתן להמשיך ולהסתמך על התרופה בלי קץ... האם יש אפשרויות נוספות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה אצל בן 14.5 - תגובה
ד``ר ברוך קושניר10/04/2012שלום רב, אשמח לעזורר. קיימים כיום מכשירים מתקדמים, אלחוטיים וכן גם שיטות מתקדמות אשר יאפשרו להגיע ליובש מחלט ללא שימוש במינירין. נא צרי עימיקשר ישיר אחרי חג הפסח דרך המרפאה שלנו. בברכה, ד"ר ברוך קושניר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתוליםאמא03/04/2012
שלום. בני בן 3 עדיין לא גמול מחיתולים. לאחרונה החל לשתף פעולה בתהליך גמילה, אבל רק אם לוקחים אותו לשירותים, אף פעם לא ביוזמתו. מה שקצת מטריד אותי זה שהילד אף פעם לא מאותת על הצורך ללכת לשירותים, אלא רק בדיעבד. אם שמים לו תחתונים - תמיד מפספס, גם אם שנייה לפני זה שאלו אותו האם הוא רוצה ללכת לשירותים. כלומר, הילד לא יודע להתאפק ולא יודע לצפות מראש שהוא צריך ללכת לשירותים. האם זה יכול להעיד על חוסר שליטה על סוגרים? האם בגיל הזה ילדים חייבים לדעת להתאפק ולאותת על הצורך ללכת לשירותים? האם ייתכן כי מדובר בבעיה רפואית וכדאי להתחיל לעשות בירורים? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים - תגובה
ד``ר ברוך קושניר03/04/2012נראה כי הילד עדיין לא ממש מוכן להליך הגמילה. המתינו בסבלנות פנו לקבלת הדרכה מקצועית בנושא או החזירו את החיתול לשימוש למספר חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)