מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרטבת לילהרונית20/10/2013
בתי בת 4 גמולה לחלוטין גם ביום וגם בלילה בשבוע האחרון החלה להרטיב בלילה כל יום באותה שעה ואז היא מתעוררת .
כמו כן היא לעיתים מתלוננת על כאבים בפות, השנה היא עברה לגן חדש האם יש קשר האם? צריך לבצע בדיקות שתן או להעיר אותה בשעת ההרטבה כדי ששתתרוקן?מה דעתך? או אולי לחכות כדי לראות האם העניינים מסתדרים ?יש לציין שאנו לא עושים מזה עניין ולא כועסים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה - תגובה
ד``ר ברוך קושניר20/10/2013לגבי הכאב בפות מומלץ לפנות אל רופא הילדים. לגבי ההרטבה בלילה - אין צורך כרגע בהתערבות כלשהיא. במידה והבעיה לא תחלוף מעצמה תוך שלשה שבועות - נא כיתבו אלינו שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 4.5אני15/10/2013
הילדה שלי נגמלה מחיתולים בגיל שנתיים וחודשיים. תוך שבוע נגמלה גם מהלילה. היא ישנה הרבה אצל אמא שלי שלא מוכנה שתישן בלי חיתול לילה, וכך יצא שבמשך תקופה ארוכה שלא פיספסה, לאחר שחיתול הלילה חזר היא חזרה לפספס בלילה. בתקופה האחרונה (חצי שנה) הורדתי את חיתול הלילה בתקוה ששוב לא תפספס. בחודשיים האחרונים היא מפספסת כל היום - בוקר לילה. היא לא אומרת אפילו שהיא מפספסת ומסתובבת עם בגדים רטובים.
אז נכון שעברנו דירה ובן זוגי עבר לגור איתנו, אבל היא ילדה סתגלנית ומעולם לא היו בעיות כאלו ואחרות. מה גם שאת בן זוגי היא מכירה לא מהיום, כבר שנים, והוא אצלנו בבית כבר המון זמן. כשעברנו דירה בפעם הקודמת לא היו בעיות. זה בעיקר נובע אצלה מהרצון לא לפספס כלום. בגן היא לא הולכת שמא תפספס משחק או סיפור, בבית טלויזיה - כל מה שניסינו לא עזר. ולא, אין לה דלקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
אני15/10/2013אם ההמלצה לחזור לחיתול לילה - לכמה זמן אתה ממליץ לחזור ואז שוב להוריד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד``ר ברוך קושניר15/10/2013התקופה לא מוגבלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד``ר ברוך קושניר15/10/2013גמילה מהרטבה בלילה באמצעות הפסקת השימוש בחיתול
יש להפסיק את השימוש בחיתול למשך שלשה שבועות.
לאפשר לילד לישון ללא חיתול.
לעקוב אחר ההתרחשויות.
אם מספר הלילות היבשים הולך ומתרבה בהדרגה -- זה מלמד שהילד נמצא בתהליך גמילה טבעי וכנראה יגיע ליובש מחלט עם הזמן.
אם הילד ממשיך להרטיב ללא כל שינוי במהלך שלשת השבועות -- זה מלמד שלא מתבצע תהליך גמילה טבעי.
במצב זה ניתן:
להחזיר את השימוש בחיתול ולנסות שוב בעוד מספר חודשים.
לפנות לטיפול באמצעות זמזם הרטבה
ניתן ליישם את השיטה כבר מגיל שלש וחצי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילדה החלה להרטיב לאחר הגמילהיהלי08/10/2013
שלום, הילדה שלי בת 3 ,כבר חצי שנה גמולה לחלוטין יום ולילה. הגמילה עברה בקלות יחסית. בלילות בד"כ הייתה קמה ומעירה אותנו לקחת אותה לשירותים. לפני שבועיים בערך היא החלה לפספס בלילות ובימים- קמה כל לילה רטובה ואז בוכה- אנחנו מחליפים מצעים ובגדים וקורים מצבים שהיא מרטיבה גם פעמיים בלילה. היא התחילה לפני חודש גן חדש, וגם חשבנו שזה קשור למזג האויר המתקרר. בשלב כלשהו נשברנו ושמנו לה תחתון טיטול והיא הייתה מתעוררת כמובן יבשה ומספרת שהמיטה לא רטובה- אבל הרגשנו שזה לא נכון שהיא עדיין עושה פיפי במיטה וחושבת שהכל בסדר והפסקנו לאחר 3 ימים.
אני רוצה לציין שהיא מפספסת גם בגן עכשיו והם מחליפים לה שם- וקורים מצבים שהיא מפספסת גם בבית אם היא עסוקה במשהו.
אנחנו לא יודעים איך להתנהג- לשים לה תחתון טיטול? טיטול? לא לעשות כלום?
אני רוצה לציין שאני בהריון בחודש שמיני. תודה על תשובתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילדה החלה להרטיב לאחר הגמילה - תגובה
ד``ר ברוך קושניר09/10/2013א. נראה כי הילדה סובלת מהרטבה משנית
ב. ניתן לסייע לכם בפתרון בעיית ההרטבה הן בלילה והן ביום באמצעות זמזם הרטבה אלקטרוני אלחוטי במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאה מקצועית
ג. מומלץ לחזור לשימוש מלא בחיתול בזמן שינה .
בברכה
ד"ר ברוך קושניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים ועשרה חודשיםzehavit06/10/2013
שלום רב,
בתי בת שנתיים ועשרה חודשים גמלה עצמה ביום בגיל שנתיים ולאחר כחודש - חודשיים גמלה עצמה בלילה. למעט מקרה 1-2 של פספוס בלילה, לא פספסה כלל, אם היתה צריכה העירה אותי בלילה לעשות פיפי קרה פעם או פעמיים שהתעוררה אחרי לילה יבש לגמרי, הלכה לשירותים וביקשה לעלות לבד לאסלה, אך לא הספיקה להתפשט ועשתה במכנסיים. לעומת זאת, גם קרה לעיתים שהתעוררה בבוקר לאחר לילה יבש ללא התעוררות וכאשר אמרתי לה בואי לשירותים אמרה שאינה צריכה ואף יצאה לגן מבלי לפנות לשירותים בבוקר (ועשתה רק בגן פעם ראשונה בבוקר).
בשלושת הימים האחרונים היא קמה רטובה.
אני כמובן לא כועסת אבל מבהירה שלא עושים במיטה ואם היא צריכה שתעיר אותי.
אני לא יודעת אם זה הולך לכיוון של חזרה להרטבת לילה או שזה משהו חולף, אבל זה קצת מדאיג כיוון שקרה שלוש לילות רצוף. לציין שבלילה האחרון ההרטבה היתה חלשה ביותר.
בשעה שש ושלושים בדקנו והיא עדיין היתה יבשה וכאשר התעוררה בשעה רבע לשמונה, המכנס והתחתונים היו לחים, כאשר התיישבה על האסלה עשתה פיפי כאילו לא עשתה כל הלילה.
עוד אציין, שמזה כשבוע היא התעוררה באמצע הלילה ואף היתה ערה כשעה וחצי שעתיים.
בלילה האחרון שהתעוררה באמצע הלילה, זה היה הלילה הראשון שהרטיבה, כאשר היתה ערה שאלנו אם צריכה פיפי ואמרה לא. בבוקר התעוררה רטובה.
בלילה הקודם גילינו לפני השינה שהיא רטובה והתלבטנו מה עלינו לעשות, האם להעיר, להחליף ולקלח או להשאיר ולתת לה להתעורר?
אשמח לקבל הדרכה איך עלי לנהוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנתיים ועשרה חודשים - תגובה
ד``ר ברוך קושניר07/10/2013המתינו כשלשה שבועות מבלי להתערב ומבלי ללחוץ על הילדה באופן כלשהו. אם הבעיה לא תחלוף מעצמה כיתבו אלינו שוב בעוד שלשה שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטבת לילה בגיל ההתבגרותיוכי28/08/2013
שלום רב,
בננו בן 13 ועדיין מרטיב בלילה.יש תקופות של שבועות שלא מרטיב ושוב חוזר להרטיב.בננו ספורטאי.אנו מבוטחי קופח כללית תושבי הקריות בצפון.
ברצוננו לעבור בירור רפואי וטיפול מתאים,האם קופח כללית מסבסדת טיפול בקליניקה
המתמחה בבעיית הרטבה ומה הטיפול הנכון למצב זה?
תודה,יוכי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטבת לילה בגיל ההתבגרות - תגובה
ד``ר ברוך קושניר29/08/2013ניתן לסייע לכם בפתרון הבעיה. הטיפול המתאים ביותר במקרה שלכם הוא באמצעות זמזם הרטבה אלקטרוני אלחוטי במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאה מקצועית. חברי כללית מושלם זוכים להשתתפות משמעותית בעלות הטיפול במרפאות מסויימות. לשם קבלת פרטים נוספים נא חפשו בגוגל : הרטבת לילה. בהצלחה, ד"ר ברוך קושניר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לתשובתו של דר.קושניר
מיכל03/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתוליםשני24/08/2013
בני בן שנתיים וחודש לפני שבועיים התחלנו גמילה, הגמילה החכה בסדר גמור היה לו פספוס ביום ואת השאר הוא עשה בסיר ביומיים האחרונים הוא מתאפק לקקי וכבר נגרם לו עצירות ומחוץ לבית הוא לא עושה פיפי וקקי עד שאנחנו מגיעים הביתה גם אם זה לוקח מס שעות מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים - תגובה
ד``ר ברוך קושניר25/08/2013מומלץ לשקול דחיית הליך הגמילה והערכות מחודשת על בסיס תכנית ברורה ומגובשת מראש. יש לחזור לשימוש מלא בחיתול או לפחות להציע לילד לבקש חיתול כאשר צריך לבצע יציאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעיה
שני25/08/2013שאני שואלת אם הוא רוצה חיתול והוא לא מוכן לשים... וגם עם חיתול הוא אומר פיפי ואנחנו יושבים לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כנראה הרטבת לילה שניונית...רויטל17/07/2013
שלום,
ביתי בת ה3 וחודשיים, החלה את תהליך הגמילה ללא עידוד מצידנו. בגיל שנה וחצי הייתה מבקשת לשבת בשירותים בוקר וערב. בערב לפני המקלחת ובבוקר מיד כשהייתה מתעוררת. בגיל שנה ועשרה חודשים התחלנו בבית עם פספוסים ממש מועטים. בגן הגמילה החלה מיד בגיל שנתיים ולאחר כחודש הופסק הטיטול גם בשנת הצהריים בגן. בעקבות זאת ביתי ביקשה להוריד טיטול בלילה וכך היה. למשך 8 חודשים היא כמעט ולא פספסה בלילות והייתה מעירה אותנו במהלך הלילה במידת הצורך. לאחרונה (ארבעה חודשים אחרונים) היא מרטיבה בממוצע 4 פעמים בשבוע. היא לא מתעוררת מזה ואנחנו מחליפים לה כשאנחנו מגלים זאת ומקלחים אותה מתוך שינה ומחזירים אותה לישון. יש לילות שאנחנו לא מגלים כי אנחנו נרדמים ומגלים בבוקר שהיא רטובה. קיימים גם מצבים שהיא כבר קמה יבשה אחרי ההרטבת לילה.
פנינו לרופאת ילדים והופנינו לבדיקות דם ותרבית שתן ששתי הבדיקות יצאו תקינות. יש מעט כדוריות לבנות בשתן, אבל מבחינת הרופאה הבדיקות תקינות.
עכשיו מה?... הילדה עדיין מפספסת ובימים האחרונים ,במהלך היום, מבקשת לשירותים אולם בתחושות שווא לפיפי.
אני בהחלט מוטרדת ורציתי לברר מהן האפשרויות הנוספות למצב כזה?
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנראה הרטבת לילה שניונית... - תגובה
ד``ר ברוך קושניר17/07/2013אכן מדובר בהרטבה משנית. ניתן לחזור ולהשתמש בחיתול בזמן שינה ולנסות שוב בעוד מספר חודשים. ניתן גם לפתור את הבעיה באמצעות טיפול בזמזם הרטבה אלקטרוני אלחוטי במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאה מקצועית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתוליםרחל פנחס14/07/2013
בני בן שנתיים וחמישה חודשים. מזה חודש הוא בלי חיתול. פיפי כמעט ואין לו פספוסים וקם יבש משנת הצהריים והלילה.קקי הוא עשה פעם אחת בשרותים עם ישבנון ופעם אחת בסיר(קצת קקי כל פעם). אני מנסה עכשיו אני מנסה עכשיו את שיטת המדבקות כפרס על עשיית צרכים בשרותים או בסיר וזה עבד בדיוק פעם אחת. עכשיו הוא עושה בתחתונים, מידי פעם מנסה לשבת על הסיר (הוא ביקש את הסיר בהתחלה) והמדבקות כבר לא מעניינות אותו. גם אחרי שעשה קקי בתחתונים אין לא בעיה להשאר עם זה. איך אני ממשיכה בתהליך הגמילה? תודה רחל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים - תגובה
ד``ר ברוך קושניר14/07/2013ניתן להמשיך ללא חיתול בזמן שינה. לא ברור מה מידת המוכנות של הילד לפרידה מן החיתול בזמן ערות. האם הוא בכלל יודע לזהות את הצורך לבצע יציאה. האם הוא מסוגל להודיע על כך שצריך לבצע יציאה. לא ברור כיצד בתחיל תהליך הגמילה וכיצד נוצר המצב אותו את מתארת היום. יש לשקול אפשרות של החזרת החיתול לשימוש והמתנה להופעת סימנים ברורים של מוכנות לגמילה. וגם אז לפעול על פי תכנית ברורה ומפורטת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3לידור20/05/2013
הבכור שלי בן 3 והתחלנו ממש עכשיו את תהליך הגמילה והוא פשוט לא משתף פעולה עם האסלה או עם סיר ולא מעוניין לעשות צרכים בלי חיתול או בתחתון
דיברנו איתו . והצענו מתנות. והסברנו לו. הכרנו לו את השירותים ואת הסיר ואת הישבנון. ספרים בנושא. שום דבר לא עוזר.
יש פתרון נוסף שיכול לעזור לנו בענין ? מודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 3 - תגובה
ד``ר ברוך קושניר20/05/2013מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ מגורם מקצועי על מנת לגבש תכנית פעולה ברורה ומפורטת. בינתיים הקפידו מאד להמנע מהפיכת נושא הגמילה לבסיס לעימותים עם הילד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטבת לילהיפעת17/05/2013
שלום, הבת שלי בת 4 מרטיבה בלילה. עד היום לא חבתי להתייעץ אך מאחר ויש לי הרגשה שהגיע הזמן... אשמח לעזרה מה עלי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטבת לילה - תגובה
ד``ר ברוך קושניר17/05/2013ניתן לסייע לכם בפתרון הבעיה באמצעות זמזם הרטבה אלחוטי במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאה מקצועית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שעושה שתן לעיתים דחופותאבישג15/05/2013
הילד שלי בן השלוש וחצי במשך היום מטיל שתן לעיתים דחופות ( פיפי שקוף/לבן)עד שהיום זה הגיע לשיא מהצהריים עד לפני השינה עשה פיפי כל 15 דק'( והוא באמת עושה אמנם מעט).יש לציין שהוא שתה היום רגיל ולא בצורה חריגה. האם זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שעושה שתן לעיתים דחופות - תגובה
ד``ר ברוך קושניר16/05/2013מומלץ לפנות אל רופא הילדים בסוגיה זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת לילה מודאג.חסוי12/05/2013
שלום אני זקוק לתשובה מהירה
אני בן 24 וחצי ופתאום אני קם בלילה לצד אישתי וכולי רטוב חשבתי שזה זיעה אבל מתברר שפשוט איבדתי שליטה על השלפוחית וקמתי כולי בשתן מביך מודאג לחוץ יש לציין שרגע לפני שקמתי ישנתי ממש חזק וחלמתי חלום בלהות די מלחיץ ומפחיד אשמח לתשובה אשר תרגיע אותי הבנתי שסה יכול לקרות מתוך חלום (הפדיחה שלהסביר לאישה מה קרה אוכלת אותי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה מודאג. - תגובה
ד``ר ברוך קושניר12/05/2013אם מדובר בארוע חד פעמי אין צורך להתייחסות מיוחדת. אם יהיו חזרות על ארוע זה מומלץ לפנות אל רופא המשפחה וגם אל מרפאת הרטבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
חסוי12/05/2013אםמדובר באמת בפעם אחת יש סיבות ךמה זה יכול לקרות?המחשבה שלא שלטתי בשתן מדאיגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת - תגובה
ד``ר ברוך קושניר12/05/2013זוהי תופעה שכיחה. אין לה הסבר ברור. המתנסים בה נוטים לחשוב שהם היחידים בעולם מאחר ואף אחד לא מספר על כך לשני. מציע שפשוט תראה זאת כאפיזודה חולפת. במידה והארוע יחזור על עצמו פנה אלי שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופהטלי10/05/2013
בני לומד בכיתה ז בכיתה קטנה. מאובחן PDD ומרטיב ביום ובלילה. הקושי להיגמל קשור לעובדה שיש בעיה רגשית ופיסית. טופל בכדורים שלא עזרו ואינו משך פעולה עם פסיכולוגים. איזה פתרון אפשר עוד לחפש בסיפור הלא מקובל הזה ? תוכל לחשוב על עזרה כלשהי מבחינתך או להמליץ מטפל מקצועי שזה עיסוקו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה - תגובה
ד``ר ברוך קושניר10/05/2013שלום רב
ניתן לסייע לכם בפתרון הבעיה באמצעות זמזם הרטבה אלחוטי במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאה מקצועית. לגבי בקשתך להמלצה ספציפית אציין כי זהו אחד מתחומי ההתמחות של המרפאה שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
טלי11/05/2013האם אתה מדבר על עזרה בהרטבת הלילה כי עם הזמזם או שיש אופציה לגמול אותו גם ביום בעזרת הטיפול שלך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר ברוך קושניר11/05/2013כ 25% מהילדים המרטיבים בלילה - מרטיבים גם ביום. התערבות טיפולית באמצעות הזמזם בלילה בדרך כלל מובילה במקביל לפתרון בעיית היום. נראה כי זהו גם הפתרון המתאים במקרה שלכם. בנוסף מומלץ לבקש את רופא הילדים הפנייה לביצוע אולטרה סאונד של דרכי השתן - במידה ועדיין לא בוצעה בדיקה כזאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה ילד בן 3 ו4 חודשים דחוףאושרית01/05/2013
שלום רב
בני בן ה3וארבעה חודשים טרם נגמל אני אתחיל לנסות לגמול אותו בימים אלו ממש
עד היום הוא פשוט סירב להיגמל הוא עושה מידי פעם פיפי בשירותים ומקבל פיפי פרס אך חוזר לחיתול וקקי לא בא בחשבון שהוא יתקרב לשירותים .
אבקש לדעת האם זה נורמלי ילד בגיל שכזה שטרם נגמל ודבר נוסף האם במידה ופשוט אני אוריד לו את החיתול ככה הוא ילמד לעשות בשירותים כדרך קבע!! האם יש שיטות נוספות
האם יש לכם עוד משהו לייעץ לי בעניין!!
תודה מראש
אושרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה ילד בן 3 ו4 חודשים דחוף - תגובה
ד``ר ברוך קושניר02/05/2013נראה כי הילד סובל מחרדת אסלה. מומלץ לפנות לטיפול במרפאה המתמחה בטיפול בחרדת אסלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת לילה אצל מבוגריםרותם25/04/2013
שלום,
אמי בת 76 וכשהחלפתי לה מצעים השבוע ראיתי כתם שתן. היא לא דיברה על זה איתי ואני נבוכה לומר משהו, ממה זה יכול לנבוע שפתאום יש לה הרטבת לילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה אצל מבוגרים - תגובה
ד``ר ברוך קושניר29/04/2013מומלץ לפנות אל רופא המשפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?