מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דליפה בלילה לאחר סקסאלונה14/04/2013
שלום,
אני בת 35. בשנה האחרונה יש לי דליפת שתן בלילה לאחר קיום יחסי מין, אבל לא מייד אחרי, אלא במהלך הלילה. זה ממש מביך וכמה פעמים הפרטנרים שלי ראו את כתם השתן וזה כמובן הבריח אותם. ממה זה נובע? אגב , אני מתעמלת באופן קבוע ומחזקת את שרירי רצפת האגן על בסיס יומי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דליפה בלילה לאחר סקס - תגובה
ד``ר ברוך קושניר14/04/2013שלום רב,
מומלץ לפנות אל רופא הנשים שלך ו/או לבקש הפנייה למומחה לאורוגניקולוגיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי בת 10 מרטיבה בלילה אבל לא קבועאנונימי02/04/2013
בתי בת 10+ ומרטיבה בלילה, אך ההרטבה משתנה ואינה קבועה.
הפערים בין ההרטבות בלילה משתנות ולא קבועות, יכול להיות שתקופה ארוכה
כלל היא לא תרטיב בלילה ויכול להיות שבתקופה מסוימת בצפיפות רבה יותר
אך חשוב לי להדגיש שזה ממש לא קורה מידי לילה באופן קבוע.
אנחנו מקפידים שהיא תלך לפני השינה לשירותים והיא גם מודעת להרטבה, ברגע שהיא מרטיבה היא מתעוררת ומרב הפעמים זה מתרחש ממש לפני השקמת הבוקר.
האם יש מה לעשות במצב הנ"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתי בת 10 מרטיבה בלילה אבל לא קבוע - תגובה
ד``ר ברוך קושניר02/04/2013יש להביא את הילדה למצב בו לא תהיה מסוגלת להרטיב כלל במיטה . לשם כך יש ליישם טיפול באמצעות זמזם הרטבה במסגרת הדרכה,ליווי ומעקב במרפאה מקצועית תוך שילוב המלצה לשתיה מוגברת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה....
אנונימי02/04/2013ראשית המון תודה על התשובה המהירה!
האם נידרש לערוך בדיקות כלשהן בטרם הטיפול בזמזם או שאין צורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה.... - תגובה
ד''ר יונתן קושניר02/04/2013ברוב המקרים לא צריך אך בכל מקרה בדרך כלל
מגיעים עם הפניה מהרופא המטפל, כך שאם יחשוב/תחשוב שצריך לעשות בדיקות
הן יעשו לפני שתגיעו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים?טלי26/03/2013
בני חוגג בקרוב בר מיצווה ועדיין מרטיב ביום ובלילה . אין שיתוף פעולה מצידו להיגמל . המצב גרוע ביותר גם בבית הספר . מאובחן כ-pdd . למי פונים ? מאין תבוא ישועה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים? - תגובה
ד''ר יונתן קושניר26/03/2013טלי שלום ,
ניתן בהחלט לטפל בהרטבה גם אצל ילדים המאובחנים עם אחת מהאבחנות תחת ASD.
צריך לוודא כי הילד יוכל לישון עם המכשיר בלילה לא ינתקו ולא להורידו.
בד"כ הטיפול בלילה פותר גם את הרטבת היום
חג שמח
יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבה ביום ובלילה אצל בן 3+קארין14/03/2013
בני גמול מהקיץ אולם תחילת הפיפי לרוב בורחת בתחתונים ורק ההמשך נעשה באסלה (גם ביום וגם בלילה). ב- US בדרכי השתן נמצא שהוא אינו מתרוקן עד הסוף (יש נוזל בשלפוחית לאחר מתן שתן). מה זה אומר ואיך זה קשור לכך שתחילת השתן בורחת בתחתונים? האם בד"כ מסתדר לבד או שזה דורש התערבות כירורגית/אחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה ביום ובלילה אצל בן 3+ - תגובה
ד``ר ברוך קושניר15/03/2013מומלץ לקבל את ההתייחסות המקצועית בנושא זה מרופא הילדים ומרופא מומחה בנפרולוגיה ( כליות ודרכי השתן ).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרטיבה בלילה בגיל 22אמא05/03/2013
הי,
אני בת 22 ואני מרטיבה בלילות. זה התחיל לפני כמה חודשים, לא עברתי שום טראומה, אין לי מושג למה זה קורה. במהלך היום אין לי תחושה של פיפי. הלכתי לאורולוגים והכל תקין אצלי.
לא יודעת מה לעשות, זה ממש מביך אותי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרטיבה בלילה בגיל 22 - תגובה
ד``ר ברוך קושניר05/03/2013מדובר בהרטבת לילה משנת. ניתן לסייע לך בפתרון הבעיה באמצעות זמזם הרטבה אלקטרוני במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאה מקצועית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילהאבי21/02/2013
באיזה גיל מומלץ לגמול מחיתול? האם כדאי לשים חיתול רק בלילה לפעוטות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה - תגובה
ד``ר ברוך קושניר21/02/2013גיל תחילת גמילה נקבע על פי מוכנות הילד ולאו דוקא על פי הגיל הכרונולוגי. אין כל מניעה להשתמש בחיתול בלילהלפעוטות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 5מאיה12/02/2013
הבת שלי התחילה להרטיב את המיטה לאחרונה, לא הייתה לה אף פעם בעיה כזו מאז שנגמלה מחיתולים. אני חושבת שזה קשור לעובדה שעברנו דירה לפני חודש והיא הולכת לגן חדש. האם אני צריכה להיות מודאגת או לתת לה עוד זמן להסתגל? ההרטבה היא לא כל לילה, אבל בערך 3 פעמים בשבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 5 - תגובה
ד``ר ברוך קושניר14/02/2013נראה כי מדובר כאן במקרה שיגרתי של הרטבה משנית. במידה והבעיה לא נעלמת מעצמה תוך החודש הקרוב מומלץ לפנות לטיפול באמצעות זמזם אלקטרוני במסגרת הדרכה ליוון ומעקב במרפאה מקצועית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת יום ולילה אצל בן 3קארין01/02/2013
בני בן 3 ורבע. בקיץ האחרון עבר תהליך גמילה מהיר ומוצלח. אחרי כחודש נגמל גם בשינה אם כי היו פספוסים מדי פעם. יחד עם זאת לפעמים היה מרטיב מעט את התחתונים (כמה טיפות) כשעשה פיפי ביום. מספר שבועות אחרי הגמילה החלה נסיגה. עם הזמן ההרטבה של מספר טיפות הלכה וגדלה. היום לרוב הוא אינו מבקש ללכת לשירותים לפיפי (לקקי כן מבקש בדכ ומאוד נדיר שמפספס מעט), ואנחנו בדכ מזהים שהוא צריך לשירותים מהאופן שבו הוא רוקד או שאנחנו רואים את כתם הפיפי הולך וגדל במכנסיו. נדיר שהוא מבקש לשירותים בעצמו וגם יבש. גם בלילה חלה נסיגה בעלת אופי דומה - הוא קם ומבקש להשתין פעם או פעמיים בלילה, אבל רק אחרי שחלק מהפיפי כבר דלף קצת לתחתונים ואפילו למכנסיים.
לא ברור לנו האם מדובר בבעיה התנהגותית או פיזיולוגית.
אילו בדיקות עלינו לעשות כדי לשלול בעיה פיזיולוגית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת יום ולילה אצל בן 3 - תגובה
ד``ר ברוך קושניר01/02/2013א. מומלץ לבצע אולטרה סאונד שך דרכי השתן
ב. נא פעלו על פי ההנחיות הבאות :
הוראות לטיפול בהרטבה בזמן ערות בלבד ( אשר אינה נלויית אל הרטבת לילה)
יש לקחת את הילד לשירותים אחת ל 45 דקות בכל זמן שהוא נמצא ליד אחד מההורים. ההדגשה היא על לקחת. לא להציע, לא לבקש, פשוט לקחת פיזית ביד ולנסות להשתין באסלה. גם אם הילד מתנגד, אומר שאין לו, מבטיח לעשות אחר כך, בכל מקרה, לא לוותר. הילד חייב ללכת לשירותים ולנסות. ברוב המקרים יש שיפור משמעותי אחרי שבועיים. אז עוברים לתדירות של כל שעה וחצי, אח"כ לתדירות של כל שעתיים וחצי ובהדרגה מצמצמים את מעורבות ההורים עד אשר אין צורך להתערב כלל. במהלך הטיפול, כל פעם שהילד הולך לשירותים מיזמתו הוא מבטל את הלקיחה הבאה על ידי ההורים.
בהצלחה,
ד"ר ברוך קושניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 6 שעדיין עושה קקי בתחתוניםלילך19/12/2010
בתי בת 6, נשארה בגן שנה נוספת בעיקר בגלל בעיה שלא עוברת- היא עדיין עושה קקי בתחתונים. לא כל הזמן, זה יכול להיות פעם בשרותים ופעם לא או יום כן יום לא או לפעמים ממש תקופות ארוכות יותר של שבוע או יותר שהכל בסדר. יש לציין שהיא טוענת שברח לה כי לא שמה לב, אך זה נשמע לנו מוזר מאוד. מאז שהייתה תינוקת הייתה עושה הרבה קקי, ויוצא לה במהירות וקלות. שמענו על שיטת החוקנים אך אנו מתנגדים לה נמרצות. בדיקות רפואיות שעשינו תקינות. אנו די אובדי עיצות... ניסינו ריפוי בעיסוק ספורט טיפולי טיפול רגשי... מה לא! אולי כאן תחכה לנו עיצת הקסם?? הלוואייייי
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אצלנו
יניב28/01/2013הי,
האם נפתרה לילדה הבעיה? כיצד?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 8, ועדיין לא נפתרה הבעיה.
לילך28/01/2013מה קורה אצלכם? מעניין לשמוע עוד הורים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוברור לנו לפחות שהיא שולטת על זה
לילך28/01/2013כי בבית הספר היא לא עושה. זה בברור נפשי. השאלה היא, דר קושניר, אם פותרים אצלך גם בעיות נפשיות, והאם הטיפול הפולשני לא ישאיר צלקות נפשיות יותר גרועות... אני כל פעם עומדת להתקשר אלייך ועוצרת את עצמי מהחשש (וגם ההוצאה הכלכלית שיקשה עלינו לעמוד בה כרגע), ויחד עם זאת הבעיה ממשיכה.. ואני מחכה שזה יפסק... ואנחנו כבר די מתוסכלים... אולי בבת מצווה? אולי כשתתחיל להתעניין בבני המין השני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוברור לנו לפחות שהיא שולטת על זה - תגובה
ד``ר ברוך קושניר28/01/2013כיום קיים מיגוון של התערבויות טיפוליות התנהגותיות אשר אינן מצריכות שימוש בחוקנים ומבוססות במקרים רבים על הדרכת הורים בפגישה חד פעמית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת 6 שעדיין עושה קקי בתחתונים - תגובה
ד``ר ברוך קושניר28/01/2013נא פנו למרפאה המתמחה בטיפול בחרדת אסלה והתלכלכות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת 6 שעדיין עושה קקי בתחתונים - תגובה
ד``ר ברוך קושניר21/12/2010ניתן לסייע לכם בפתרון הבעיה . נא פנו אל מרפאה המתמה בטיפול ב חרדת אסלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תדאגי
אור27/12/2010אני בן 17 ואנ עדיין עושה קקי בתחתונים ויותר מזה אני התחלתי ללבוש טיטול לא מזמן ולאט לאט זה יעבור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחד מהחושךדרי20/01/2013
שלום רב,
בני כמעט בן 9 ולאחרונה בגלל פריצה שהתרחשה בביתנו הוא מפחד לקום בלילה לשירותים, הוא מקבל עזרה פסיכולוגית אבל כבר שבוע מרטיב מידי לילה במיטה כי הפסיכולוגית אמרה לא להעיר אותו בעצמנו. הלילה גיליתי שהוא כן מתעורר בלילה ובוכה במיטה כי לא יכול לקום ומרטיב ואז נרדם. כאוב לי עליו בבקשה עזרו לי מה לעשות? האם להעיר אותו ולקחת אותו או להקשיב לפסיכולוגית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפחד מהחושך - תגובה
ד''ר יונתן קושניר20/01/2013דרי שלום,
בהחלט נראה כי בנך עבר ארוע שהשפיע עליו רבות גם מעבר להרטבה.
לא ברור לי כל כך לפי תאורך האם בנך מרטיב כשהוא ער ומתקשר או תוך כדי שינה.
בכל מקרה אם הוא מרטיב מתוך שינה יתכן כי הדבר יחלוף כמו שבא. אם תוך פרק זמן ההרטבה תמשך את יכולה לפנות למרפאה מקצועית להרטבה בלי קשר לטיפול הפסיכולוגי אותו מקבל.
בכל מקרה בלי להכנס לטיפול שאתם עוברים, באופן כללי אני מציע לך לא לעשות פעולות שיקשו עליו יותר בשלב זה סמוך לפריצה אלא לתכנן מהלך שלאט לאט ובהדרגה תוך כדי תמיכה שלכם יחזיר אותו אותו להתנהלות שלפני הפריצה ובתוך זה גם את ההליכה לשירותים בלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבה כתוצאה מטיפולי כימותרפיהאורטל09/01/2013
לפני כשנה בני חלה בסרטן והחל בטיפולים כימותרפים,הטיפולים הסתיימו תודה לאל הוא הבריא אבל מאז תחילת הטיפולים הוא מרטיב באופן קבוע מדי לילה. רציתי לדעת האם ישנו קשר בין מה שעבר לבין ההרטבה? אני רוצה לציין גם את העובדה שלעיתים הוא ישן ממש חזק וכדי להעיר אותו צריך לנער אותו וגם כשהוא כבר קם הוא כאילו עדיין ישן ונמצא בחלום, מה אני צריכה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה כתוצאה מטיפולי כימותרפיה - תגובה
ד''ר יונתן קושניר09/01/2013אני מאוד שמח שבנך הבריא וזה הכי חשוב.
בהקשר להרטבה, יש ילדים שאצלם חוזרת ההרטבה לאחר תקוםצ יובש משמעותית. חלק מהם מדוווחים על ארוע משמעותי שהיה סמוך להשנות ההרטבה. כמובן שמה שאת מתארת יכול היה להוות טריגר להשנות ההרטבה אך לא הגורם להרטבה הטיפול בזמזם יעיל גם במקרים אלו.
זאת כמובן בהנחה שאין הרטבת יום בלתי נשלטת או בעיות אורולוגיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחית קטנה מאודשירי07/01/2013
שלום רב,
בני כיום בן 3 סבל תמיד מהשתנה מרובה בלילה וביום. הרופאים אף פעם לא יחסו לזה חשיבות עד שהרופא האחרון שהלכנו אליו עשה כמה בדיקות וגילה שבני נולד עם שלפוחית מאוד קטנה. באולטרסאונד שעשיתי במהלך ההריון לא נאמר לי דבר על כך
יש לי 2 שאלות:
האם זאת רשלנו רפואית?
והאם בני יוכל לחיות חיים טובים ומאושרים למרות הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלפוחית קטנה מאוד - תגובה
ד''ר יונתן קושניר09/01/2013שלום,
אני מציע כי תפני את שאלות אלו לרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תה משתן?צאלה23/12/2012
המליצו לא לתת לילד שלי תה מכיון שהוא משתן, הילד מרטיב. האם באמת כדאי להימנע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תה משתן? - תגובה
ד``ר ברוך קושניר23/12/2012לכל ילד מרטיב מגיע פתרון אשר יאפשר לו לחיות בדיוק כמו ילד אשר אינו מרטיב כלומר - לשתות חופשי כאוות נפשו לפני השינה. לכן אין כל מקום למנוע מהילד שתיה מסוג כלשהו לפני השינה. הפתרון היעיל ביותר לבעיה הוא טיפול באמצעות זמזם הרטבה במסגרת הדרכה, ליווי ומעקב במרפאה מקצועית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפרעםפרהוד ראויה09/12/2012
בת שלי בת 10 שנים ועל אף כל הטיפולים של תרופות ופעמונית עדיין מרטיבה ולפעמים פעמיים באותו לילה
האם יש פתרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפרעם - תגובה
ד''ר יונתן קושניר09/12/2012בהחלט.
אני לא יודע היכן הייתם מטופלים אך טיפול בהרטבה בעזרת זמזם הינו יעיל ביותר. אני מציע לך לחזור למרפאה בה טופלת ולנסות לחדש את הטיפול תוך ניסיון להבין מדוע זה לא עבד.
אם זה משהו שכבר ניסית את יכולה לפנות למרפאה אחרת שמתמחה בטיפול בהרטבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת לילה בעקבות הקרנות?אמא נואשת29/11/2012
בני בן 10 התחיל לעבור סדרת הקרנות. לאחר 2 הפעמים הראשונות הוא החל להרטיב בלילה. האם זה נפשי או פיזי לדעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה בעקבות הקרנות? - תגובה
ד''ר יונתן קושניר29/11/2012שלום,
אני מצטער לשמוע כי זה המצב ומאחל לו רפואה שלמה.
לעיתים במצבים מלחיצים ומשמעותיים כמו שאת מתארת יש השנות של ההרטבה, לעתים התופעה נמשכת לזמן קצר ונעלמת כלעומת שבאה ולעיתים ממשיכה מעבר לזה.
הייתי מציע לחכות קצת ולראות איך זה מתפתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?