מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהמירי10/02/2008
אפשר לקבל המלצה לחוג פלדנקרייז באיזור חיפה? ואם אינך יודעת, אפשר לקבל הפניה למקור שבו אמצא את המידע?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה על פלדנקרייז בחיפה
דורית דינור10/02/2008שלום מירי
הנה התשובה, זהה לקודמת
אני ממליצה על תמר וייל שיש לה סטודיו על הכרמל.
תוכלי להתקשר אליה. הנה פרטי ההתקשרות:
054-4340780
04-8340780
http://www.mbcv.co.il//BC.aspx?ID=231
אשמח אם תמסרי לה דרישת שלום חמה ממני.
בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטודיוקרן07/02/2008
שלום דורית, האם יש לך המלצה על סטודיו באיזור חיפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה על פלדנקרייז בחיפה
דורית דינור07/02/2008שלום רב לך קרן אני ממליצה על תמר וייל שיש לה סטודיו על הכרמל.
תוכלי להתקשר אליה. הנה פרטי ההתקשרות:
054-4340780
04-8340780
http://www.mbcv.co.il//BC.aspx?ID=231
אשמח אם תמסרי לה דרישת שלום חמה ממני.
בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטיאופורוזיסרחל05/02/2008
שלום, יש לי אוסטיאופורוזיס שהתגלה אצלי לפני 3 שנים (אני בת 30) האם פלדנקרייז יכולה להיות התעמלות טובה עבורי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלדנקרייז ואוסטאופורוזיס
דורית דינור06/02/2008שלום רחל
אוסטאופורוזיס הוא בריחת סידן והידלדלות העצמות. ההמלצה של המדענים והרופאים היא ליצור גירוי לעצמות, גירוי של לחץ או הישענות כך שהעצם לא תיסוג. בשיטת פלדנקרייז, השיעורים מכוונים אל השלד, אל הכוונתו בשדה הכוח תוך כדי לחיצות, העברות משקל [או משען] ועוד. בשיטת פלדנקרייז אנו מכוונים לשימוש בשלד כבסיס ההישענות של הגוף. לכן אני ממליצה על שיטת פלדנקרייז במקרה שלך.
בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרותי03/02/2008
ניוון הדיסק - אני סובלת מהבעיה כבר 7 שנים בתחילה זה היה פריצת דיסק ולאחר מכן ניוון בדיסק כיום הגעתי למצב בו אני מרגישה שאין אני יכולה לישר את הגב בצורה נורמלית ואם אני מנסה המצב גורם לי לכאבי גב עזים באזור המותני האם שיטה זו יכולה לשנות את מצבי ולהקל עליי בנושא אשמח לקבל תשובה בהקדם תודה רבה רותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטת פלדנקרייז תוכל לעזור במקרה של
דורית דינור03/02/2008שלום רב לך רותי
את כותבת על ניוון דיסק המפריע לך ביישור הגב, ועל מצבים הגורמים לכאב גב מותני. בשיטת פלדנקרייז, ניתן ככל הנראה לעזור לך. על ידי מגע עדין, אפשר להפחית את המתח השרירי, לגרום לתנועה קלה ועם פחות כאבים באזור הרגיש. תלמדי איך לתפקד עם הגב, האגן, הצלעות ועוד.
מניסיוני, שיטת פלדנקרייז מומלצת מאוד. אשמח לייעץ לך ללא התחייבות מצידך. תוכלי להתקשר, 050-5642864.
בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוע מוחיחזי31/01/2008
אבי עבר לפני שנתיים אירוע מוחי והשתתק בפלג גוף שמאל. ברצוני לדעת האם שיטת פלדנקרייז יכולה אולי עזור לו. אנחנו כבר התייאשנו ולא מאמינים שפלג הגוף יחזור לפעול.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטת פלדנקרייז עובדת על המוח
דורית דינור31/01/2008שלום חזי
בשיטת פלדנקרייז אנו עובדים במטרה לשפר את התפקוד. באמצעות מגע, תנועה, ותשומת לב לתחושה אנו מכוונים ישירות אל המוח ולא רק אל הגוף. ניתן לשפר את התפקוד של אביך, גם בפלג גוף הימני וגם בשמאלי. יש עדויות רבות של אנשים שנעזרו.
אני ממליצה מאוד על שיטת פלדנקרייז במקרה כזה.
אשמח לליעץ לכם באופן פרטי, ללא התחייבות מצידכם.
דורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוני29/01/2008
שלום,כאמור אני בן 23 וכבר הרבה זמן אולי שנה יש לי בואי נאמר לא ממש כאב אלא יותר אי נוחות באזור השוק רק בשוק אחת שמתבטאת בכמו כיווצים קטנים באזור מסוים בשוק כמו רעידות קטנות,
בכל שעות היום אבל מופיע לסירוגין פעם כן ופעם לא.
בנוסף,אני מרגיש צורך למתוח את כף הרגל בעקבות זה כאילו להביא אותה אלי והחוצה או למתוח כנגד קיר את השוק זה עוזר לשנייה ושוב חוזר.נסיתי מסז' קרח שהמליצה לי ידידה ולא עזר.עד עכשיו התעלמתי ולא פניתי לשום גורם רפואי או משהו אבל בזמן האחרון זה ממש מציק לי ולא נותן לי מנוחה.
מה הבעיה ?בבקשה תציעי לי דרך לפתור את הדבר הזה ולהעלים אותו. מה לעשות?
חוץ מזה אני בריא כשור ואין בעיות.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירים קופצים בשוק
דורית דינור30/01/2008שלום רב לך רוני
כיווצים קטנים בשוק הם כנראה כיווצים של השרירים. בדרך כלל השרירים מתכווצים כתוצאה של עודף פעילות, כיווץ יתר בשוק שקורה בלי ששמים לב. בשיטת פלדנקרייז תוכל ללמוד לשלוט על השרירים, למצוא את הקשר ביניהם ובין חלקים נוספים בגוף ולהגיע לרגיעה כללית וגם בשוק.
תנועות כף הרגל שאתה עושה עוזרות כי הן מפעילות את השרירים בצורה מבוקרת. אני ממליצה לעשות את התנועות הללו ל א ט, לא עד הסוף ולא בכל הכוח. בנוסף כדאי לעשות תנועות של סיבוב כף הרגל ימינה ושמאלה כך שהשוק מסתובבת ביחס לברך. כדאי גם לעשות את התנועות הללו: בישיבה, בשכיבה על הגב, בשכיבה על הבטן, בשכיבה על הצד, כלומר בתנוחות שונות ולא רק כשמציק לך. בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלדנקרייזחגית27/01/2008
שלום, האם פלדנקרייז טוב לחולת זאבת בת 13?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלדנקרייז לחולת זאבת
דורית דינור30/01/2008שלום רב לך חגית
שיטת פלדנקרייז יכולה לעזור לתופעות הנלוות לזאבת, אך לא לרפא את המחלה. אם החולה סובלת מבעיות במפרקים, בעיות בתחושות העצביות, מבעיות בתנועה ובהליכה ובכלל בתפקוד, שיטת פלדנקרייז יכולה בהחלט לעזור. אשמח לייעץ לכם באופן אישי. בהצלחה לכם. דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוטוניהרוני21/01/2008
שלום. בני בן שנה ו- 3. אובחן כהיפוטוני ע"י רופא התפתחותי ששלח אותנו לפיזיותרפיה.
פיזיותרפיסטית בכירה בדקה אותו ואמרה שהוא אמנם היפוטוני אבל בעל מודעות ומוטיבציה לתנועה, אינו נרתע ממשטחים שונים ולכן לדעתה אין צורך בפיזיותרפיה אלא רק לספק לו גירויים מתאימים והוא כבר יתפתח בקצב שלו.
הוא זחל גחון מגיל 7-8 חודשים עד גיל שנה. קצת לפני שנה התחיל לעמוד בתמיכה. בגיל שנה התחיל לזחול על 6. מאז הוא משכלל את הטכניקה והקצב.
ישיבה - עד לפני חודש ישב רק W. בחודש האחרון יושב בכל מיני צורות - גם W, אבל גם ישיבה עם הרגליים קדימה ובעיקר ישיבה עם רגל אחת קדימה ואחת אחורה.
לאחרונה התחיל לעמוד כמה פעמים ביום על 4 (כפות ידיים וכפות רגליים על הרצפה).
הוא הולך מסביב לרהיטים, מטפס בקלילות ובהמהירות מדרגות וגם יורד מהן טוב. התחיל לדחוף כסאות ולהתקדם בעזרתם.
אבל - הוא לא עומד עצמאית בכלל, אפילו לא מנסה. על ללכת לבד אין מה לדבר.
הפיזיותרפיסטית ביקשה שלא נעודד אותו ללכת כי הזחילה מחזקת את חגורת הכתפיים שחלשה אצלו. אנחנו פועלים על פי עצתה ונותנים לו להתקדם בקצב שלו אבל נראה כאילו הוא בכלל לא בכיוון של הליכה.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוטוניה אצל ילד בן שנה ורבע
דורית דינור21/01/2008שלום רב לך רוני
לפי מה שאת כותבת, ולפני שראיתי את בנך, נראה כי הוא מתפתח בקצב שלו אך שוהה בכל אחד מהשלבים החיוניים כמו זחילת גחון, עמידת שש, עמידה על ארבע, עמידה תוך הישענות. השהיה חיונית להפנמת התבניות הללו. גם לגבי הישיבה נראה כי את מודעת לחשיבות הישיבה על צורותיה השונות. אני מסכימה עם הפיזיותרפיסטית לגבי העמידה וההליכה, שיש לתת לקצב של בנך להיות מה שהוא באופן טבעי ולא כדאי לזרז אותו או להאיץ בו. כדי שהוא ילך צריך כל הגב שלו, חוליות עמוד השדרה, הכתפיים והאגן להתארגן לכך. השלבים המוקדמים מכינים את כל המערכת, כולל מערכת השיווי משקל וההישענות. כשהוא יהיה מוכן, הוא יעמוד וילך. אם את בכל זאת חוששת ורוצה שאראה אותו, אשמח לכך. תוכלי להתקשר אלי. בהצלחה רבה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיפית17/01/2008
שלום. אני עושה עבודה על פלדנקרייז ומחפשת חומר על מצב רוח והקשרו לפלדנקרייז...
אם מישהו מכיר מקורות או מאמרים העוסקים בכך אשמח לקבל את המידע... או בכלל לגבי מאמרים על מצב רוח
תודה רבה : )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלדנקרייז ומצב רוח
דורית דינור19/01/2008שלום רב לך יפית
את שואלת על קשר בין פלדנקרייז ומצב רוח. בספריו של פלדנקרייז הוא מתייחס בעיקר לנושא החרדה. במיוחד כדאי לך לעיין בספרו הגוף והתנהגות בוגרת, פרק 10, וכן בספר הנסתר שבגלוי, פרק 4, על תבניות החרדה של הגוף. שם עורך ד"ר פלדנקרייז דיון בקשר בין חרדה ובין תבניות גופניות. כמו כן, ישנם מאמרים שכתב אלון תלמי שהיה מורה לשיטת פלדנקרייז על השפעתם של שיעורי פלדנקרייז על חולים במחלות נפש. אינני יודעת היכן תוכלי להשיג את המאמרים.
אשמח לקרוא את עבודתך כשתשלימי אותה, וגם לענות לך על שאלות נוספות. בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעמלותפסי15/01/2008
שלום, האם יש פלדנקרייז המשולב לאמא ולתינוק ומה הוא תורם לאמא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאם ולתינוק
דורית דינור15/01/2008שלום רב לך פסי
תודה על השאלה שלך. בשיטת שלהב, ליווי התפתחותי לתינוקות, תלמדי על שלבי ההתפתחות, תלמדי להסתכל ולראות פרטים במהלך ההתפתחות של תינוקך. כמו כן, תוכלי לחוות על עצמך את התנועות שהוא/היא עושים. למשל, תנסי בעצמך לשכב על הבטן ולהרים ראש, תנסי בעצמך לשכב על הגב ולהתהפך אל הצד ואל הבטן, ועוד. השיטה מבוססת על שיטת פלדנקרייז.
כאם, תוכלי במקביל להשתתף בשיעורי פלדנקרייז. הם יעזרו לך ללמוד לעשות בקלות פעולות כמו להרים את התינוק, לשבת לידו על השטיח, לשאת אותו על הידיים, לסחוב אותו במנשא ועוד.
לתינוקך, השיטה תחזק את ההכרות שלו עם עצמו, עם היכולת שלו ותלווה אותו בהתפתחות.
לשניכם היא תיצור קשר יותר משמעותי ביניכם. קשר הכולל קשר עין, דיבור ומלמול, מגע ועוד.
בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוק למידעערן גלבוע13/01/2008
שלום רב!
רציתי לדעת היכן אני יכול למצוא חומר על הנושאים הבאים:
1. תנועתיות של הצלעות - צלעות תחתונות ועליונות
2. החשיבות של "לתת לראש ליפול" עם תנועת הגוף
3. הנעת איבר פרוקסימלי ביחס לאיבר דיסטלי מקובע ( שרשרת קינמטית סגורה)
אני מעונין בגישה של שיטת פלדנקרייז לנושאים הללו
תודה רבה
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומר על שיטת פלדנקרייז
דורית דינור13/01/2008לערן שלום רב
אתה משתמש במונחים של מורים לפלדנקרייז. האם אתה מורה בעצמך? בכל מקרה אני מפנה אותך לספרים של ד"ר משה פלדנקרייז, לקלטות שלו ולמורה לפלדנקרייז. אמנם חשוב לקרוא אך מידע רב ומשלים לחומר קריאה תקבל אחרי התנסות אישית בנושאים שאתה שואל עליהם.
תוכל להתקשר אלי אישית ולקבל עוד מידע בעל פה. המידע לא מתאים למענה באינטרנט.
בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהערן10/01/2008
בפלדנקרייז מקובל לומר לעשות שני שליש מהיכולת, או אם יש תרגיל שעושים לסירוגין בשני צדדים לעשות את הטווח הקטן יותר האפשרי, לפי הצד המתקשה. שיעור פלדנקרייז מוגבל לשעה בדרך-כלל ולא מנסים "להספיק יותר חומר".
לעומת זאת מורה לאומנות לחימה שאני לומד אצלו מציע לצאת מ"האיזור הנוח", נניח במתיחות להגיע למקום הלא נוח, לשהות בו ולעבוד בו.
אני לומד עכשיו קורס עיוני בתחום לגמרי אחר, בקולנוע. ומתלבט לגבי אופן הלמידה, כמה ללמוד ביום ועד כמה להעמיס על יכולת הקליטה. או עד כמה להתעמק בסרט מסוים ביום אחד ומתי לומר כרגע אלו התובנות האפשריות, וביום אחר לאחר אינקובציה יגיעו תובנות חדשות.
את יכולה לפרט מעט לגבי העמדה של פלדנקרייז לגבי למידה בכלל, אפרופו הדברים שכתבתי?
שאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לומדים
דורית דינור10/01/2008שלום ערן
איך לומדים היא שאלה גדולה ומעניינת. כל אחד לומד באופן אחר ושונה. הסיבה שבשיעורי פלדנקרייז עושים פחות מהמקסימום היא כדי שנחזור לשים לב לעצמנו ונחוש. אם עושים משהו במקסימום, שם מרגישים רק מאמץ. אין כל רע במאמץ כשלעצמו. חלק גדול מהחיים אנו פועלים עם עומס וצריכים להתאמץ. כדאי גם לצאת מאזור הנוחות ובמקום החדש לפעול ולחפש איך הכי נוח שם, כדי להרחיב את האפשרויות ולצמוח. איך ליישם כל זאת לגבי תחום כמו קולנוע? אתה תדע עם הזמן. החכמה היא להקשיב לעצמך ולגלות את הגבול שלך, מה מתאים לך מבחינת שעות, עומס, תכנים ועוד. ההקשבה לעצמך היא הכלי שבעזרתו תוכל לדעת, להכיר את המיטב שלך ואת מה שמתאים לך.
אני מאחלת לך הצלחה בכל. תודה על השאלה המעניינת.
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרבקה08/01/2008
שלום. בני בן 4.5 חודשים. נולד בקיסרי (2.900), כיום שוקל 7.5 ק"ג.
א. הוא לא מתהפך וגם לא מראה סימנים: לא נוגע ברגליו עם הידיים אפילו שאני מנסה לגרות אותו לכך. כשאני משכיבה אותו על הצד ו"עוזרת" לו עם הרגל, הוא מתהפך בקלות.על הגב מושיט ידיים לחפצים אך על הבטן (מחזיק די הרבה זמן), לא מושיט ידיים לחפצים. האם יש בעיה?
ב. כאשר הוא על הבטן הוא לא נשען על המרפקים. או שהוא "נעמד" על ידיים ישרות או שהוא בתנועת "שחייה" - ידיים ורגליים באויר. האם תנועה זו מפעילה שרירים שלא לצורך, והאם אין בעיה שהוא לא על המרפקים?
תודה רבה וסליחה על האורך....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לצפות בגיל ארבעה וחצי חדשים
דורית דינור08/01/2008שלום רבקה
לגבי התהפכות, אין כל פסול בעזרה קלה, בתנאי שהיא קלה כזבוב. נכון שקל להתחיל מהצד, זה רעיון מצוין. כדאי להבין כי התהפכות קשורה אמנם לרגליים אך גם לתפקוד הגב, הראש, ואפשרויות הכפיפה והזקיפה.
לגבי השכיבה על הבטן, המתיני בסבלנות לכך שיושיט יד לחפצים. כדי להושיט יד, עליו להיות מסוגל להישען על יד אחת. זה לוקח זמן ללמוד.
תוכלי לעזור לו אם תביאי את המרפקים שלו אל מתחת לכתפיים כך שיוכל להישען עליהם ולא לשכב עם ידיים לצדדים [אוירון].
את כל הדברים הללו תוכלי לעשות בעצמך, או ללמוד ממישהו המומחה בליווי התפתחותי לתינוקות או לשיטת פלדנקרייז. את מוזמנת ליצור קשר איתי [050-5642864]
בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהירון06/01/2008
בתי בת שנה וחצי ועדיין לא הולכת.
מה אפשר לעשות והאם זו סיבה לדאגה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה וחצי - מה ניתן לצפות
דורית דינור06/01/2008שלום רב לך ירון
הליכה היא פעולה מורכבת מאוד. היא כוללת את היכולת להזדקף, את פעולת המפרקים הגדולים, כלומר הכתפיים ומפרקי הירכיים, את חופש תנועת הראש והאגן, את הדריכה על כפות הרגליים ועוד ועוד. יש שלבי התפתחות המובילים להליכה. השלבים כוללים בין השאר את הזחילה, הישיבה, עמידה על הברכיים, על כפות הרגליים ועוד. לגבי הליכה אין חובה ללכת בגיל שנה וחצי. לא ראיתי את הילדה ואת לא מתארת מה היא כן עושה: מתיישבת? זוחלת? עומדת? עומדת על הברכיים?. הפרטים האלו חשובים כדי לתת חוות דעת.
אתם מוזמנים להתקשר אלי ולדון בפרטי המקרה. 050-5642864
בהצלחה לכם, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא ענית לשאלתירינה03/01/2008
מסתבר שישנם שינויים, כפי שהרופא אמר, בחוליות הצוואר, מה שגורם לכפות הידיים שלי 'להרדם' בעיקר בלילה וכשאני ישנה נשענת על הצד. האם לשיטת פלדנקרייז יש איזשהו טיפול שיכול לעזור?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידיים נרדמות
דורית דינור03/01/2008שלום רינה
הידיים נרדמות כתוצאה מלחץ של החוליות על העצבים המובילים מעמוד השדרה ליד. לחץ כזה נוצר לעיתים בגלל שינויים בחוליות, לעיתים בגלל מתח שרירי באזור הצוואר.
בכל מקרה, שיעורי פלדנקרייז יכולים לעזור. בשיעורים עובדים על אפשרויות של שינויים במנח החוליות, בטונוס השרירי. השיעורים נעשים בעדינות תוך חיפוש האפשרויות הנוחות לך.
מניסיוני במקרים שנשמעים דומים, זה עוזר.
אני ממליצה על סדרת שיעורים אישיים ואחר כך להצטרף לקבוצה. אם את באזור תל אביב, אשמח לעזור לך. טל: 050-5642864
בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)