פורום פלדנקרייז, שיטת פלדנקרייז, התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    גונן
    24/03/2010

שלום,
    הקטנה שלי, בת שלושה חודשים כמעט, מעדיפה להירדם על צד ימין שלה, כך שהראש תקוע עמוק בתוך מגן הראש של העריסה והמוצץ מוגן מנפילה... מה גם, שזה עוזר לה לשחרר גזים.
    היא לא מוכנה להירדם על הצד השני - איך ניתן "לשכנע" אותה לישון גם על הצד השני?
    ומה עלול להיות הנזק אם היא תישן רק על צד אחד?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• על איזה צד עדיף

איתן לרנר
    25/03/2010

גונן שלום,

האם את משכיבה אותה על הצד או שהיא למדה להתגלגל בעצמה? זו שאלה חשובה כיוון שאם היא לא למדה זאת בעצמה , כדאי להשכיבה על הגב כיוון שזו התנוחה הכי חופשית עבורה ושממנה היא אמורה ללמוד להתנועע לגלגול לצד ולבטן.
    אם היא מתגלגלת בעצמה אפשר בזמן הערות לגרות אותה להתגלגל לצד שני על ידי הפניית תשומת ליבה לצד זה . למשל לדבר אליה מצד שמאל מכיון ראשה ולשחק איתה עם חפצים שונים כך שהיא תעקובאחר מבטך ופנייך לצד זה.
    אין נזק בשכיבה על צד ימין כשלעצמה. מה שחשוב הוא שהיא תוכל להשתמש בגופה לתנועה נוחה לכל הכיוונים.

אם את חשה שהמידע לא מספק את מוזמנת להתקשר אלינו

בהצלחה ובהנאה

איתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העדפה לצד אחד - מה דעתי

דורית דינור
    01/04/2010

שלום גונן
    ייתכן שכבר בגיל 3 חדשים לתינוקת שלך יש הרגלים. היא התרגלה לשכב כך. ככל הרגל, זה נוח מצד אחד ומגביל מצד שני. לא כתבת איך היא שוכבת במשך היום כשהיא ערה. האם השכיבה על הצד מטרתה להגן על המוצץ מנפילה? אם כן, זהו נימוק העוזר לנוחיותך, וכדאי שתכיר בכך. בכל מקרה, כדאי להתייחס לשכיבה בעדינות, ובלי אמביציה מצידך, לשחק עם התינוקת ולהתקרב אליה מימין, משמאל, מאחור ומלפנים, כדי שהיא תוכל להפנות את המבט והקשב שלה לכל הכיוונים. בשלב הזה, לא צריכה להיות העדפה לצד אחד. אם יש לך התלבטות איך לעשות את זה, אתה מוזמן לפנות אלינו. בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב
    דפנה
    11/03/2010

שלום, אני סובלת מכאבי גב ומחפשת פתרוון. הייתי רוצה לדעת האם פלדנקרייז יכולה לעזור? כי אני יודעת שבהרבה שיטות אסור להתאמן עם כאבי גב. תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב

הוספת תגובה

• פלדנקרייז וגב

איתן לרנר
    11/03/2010

שלום דפנה

התשובה היא כמובן בהחלט כן! בשיטת פלדנקרייז לא רק שאין בעיה להתאמן , השיטה בנויה כך שהבעיות הגורמות לכאבי הגב עשויות להיפתר ותלמדי לנוע בקלות וברווחה ותפתחי יכולת לחיות באופן מלא וספונטני בכל הרמות .

אם את מחפשת מורים העובדם בקבוצות אינטימיות , את מוזמנת לפנות לדורית או אליי

בהצלחה
    איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלדנקרייז היא השיטה לכאבי גב

דורית דינור
    12/03/2010

שלום רב לך דפנה. בשיטת פלדנקרייז האימון הוא משהו שונה ממה שרגילים לחשוב למשל בחדרי כושר. האימון נועד שתלמדי לנוע ולהימנע מהכאבים. את מקבלת כלים לכיר את התנועות היומיומיות ואיך לעשות אוטתן אחרת, כדי שלא יכאב לך. זה כולל כמובן מערכת תנועות חדשות, לימוד של תשומת לב לעצמך כדי להבחין בכאב בעודו קטנטן ולשנות את התנוחה או התנועה, הכרה עם הרגלי הישיבה, העמידה וההליכה שלך המובילים לכאבי גב. ייתכן שמה שאני כותבת כאן נשמע לך מוזר. אם זה כך, אין מנוס אלא להתנסות בעצמך ולראות אם זה עוזר. עזרתי כבר לעשרות אנשים בשיטת פלדנקרייז להיפטר מכאבי גב, ולא רק אני, אלא כל מורי פלדנקרייז יחד עוזרים לאלפי אנשים להגיע לחיים בלחי כאבים. התפיסה של כאבי הגב בשיטת פלדנקרייז שונה מהתפיסה הרפואית המתייחסת לכאב כאל תופעה מקומית. בשיטת פלדנקרייז אנו רואים את כל מערכת התנועה כמערכת שניתן להשפיע עליה ממקומות שונים ובדרכים פשוטות וקלות. בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• triple x
    רוסה ט
    03/03/2010

שלום אני בהריון שני אני בשבוע 27 אני עשיתי מי שפיר שיצא triple x47.xxx אני הייתי בייעוץ גנטי וקבלתי הסבר שזאת ילדה בריא כמו כל הילדים שאני לא ירגיש שינויי בין הילד שלי לבנה רק מה אולי שהיא תקבל ווסת בגיל מוקדם ותהיהי גבוה אבל זה גם דיווחים אני מאוד מבולבלת ולחוצה העם באמת אין צורך להפסקת הריון יש לי בן שהוא ילד מקסים וחכם ומתפתח יפה מאוד אני אשמח להסבר נוסף בבקשה עם היא תיהיה ילדה רגילה כמו כל הבנות והיו לה חיים רגילים תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    triple x

הוספת תגובה

• ייעוץ גנטי

איתן לרנר
    03/03/2010

שלום רוסה

נדמה לי שכדאי שתפני לייעוץ אצל גנטיקאי או רופא לקבלת הסברים נוספים.אני אישית לא מכיר תסמונת זו ובכל מקרה לא רשאי לייעץ לגבי השאלה ששאלת.
    אני יכול לומר מתוך ניסיון שגם כאשר פונים אליי ילדים ותינוקות עם צרכים מיוחדים , יכולת הלמידה וההתפתחות קיימת ושיפור ההתפתחות הוא אפשרי כמעט בכל מצב

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ גנטי

דורית דינור
    03/03/2010

שלום רוסה
    אני מצטרפת לדעתו של איתן וממליצה לך להמשיך להתייעץ עם מי שיודעים מה המשמעות של המצב הגנטי הזה ולקבל מידע נוסף.
    לפעמים עודף מידע מבלבל והבדיקות שעושים בהריון לא נותנות תוצאות ברורות. במצב כזה ההחלטה היא בידיך. לי אין שום ידע המאפשר לי לייעץ לך. בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי צוואר
    גלית
    28/02/2010

שלום, מזה כמה שנים אני כל הזמן חווה היתפסויות שרירים באזור הצוואר. הייתי רוצה לדעת האם לשיטת פלדנקרייז יש איזו השפעה מחזקת על האזור הזה שיכולה לסייע לי להיפתר מהמכה הזו?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי צוואר

הוספת תגובה

• פלדנקרייז עוזר לכאבי צוואר ושרירים

דורית דינור
    28/02/2010

שלום גלית. כאבי צוואר קשורים בדרך כלל לשרירים תפוסים או מוחזקים באזור הצוואר. זה נובע ממתח המצטבר באזור הצוואר. מתח זה איננו רצוני, אך ניתן ללמוד לשלוט בו ולהקטינו. בשיטת פלדנקרייז תלמדי לזהות את השרירים התפוסים, להרגיש אותם ולדעת מה לעשות כדי להרפות את החזקתם. זהו תהליך לימודי שבמהלכו תלמדי בקצב שלך איך להרפות את השרירים התפוסים, כאשר תרצי בכך. בדרך כלל השרירים נתפסים בגלל עומס רב על שרירי הצוואר והחוליות בצוואר ובגלל שמקומות אחרים בגב אינם נעים ואינם משתתפים במעמסה של היציבה. בשיטת פלדנקרייז, תלמדי לשתף בעומס וביציבה שרירים נוספים כמו שרירי הגב ובית החזה, כך שלא רק הצוואר יעשה את כל העבודה כפרייאר, אלא עמוד השדרה כולו. אני ממליצה לך לנסות, ההתנסות טובה יותר מכל המילים וההסברים. בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב הוא איתות חשוב של הגוף

איתן לרנר
    28/02/2010

שלום גלית ,

אני יודע כמה סבל יכול להיות כרוך בכאבים של שרירים נתפסים ובעיקר בצומת כה חשוב כמו הצוואר.
    יחד עם זה הכאב הזה אינו בהכרח מלמד על בעיה בצוואר ויכול להיות בכלל חוסר שימוש מלא או מתח כפי שציינה דורית אבל בוודאי מתבטא או מתנקז לצוואר.
    מוחנו וגופנו בנויים וערוכים לכך שנוסיף כל החיים ונשתמש בהם בצורות חדשות ושונות .כאשר אנחנו מפעילים את גופנו באותן דרכים מוכרות מוחנו ממשיך ומחזק את אותם ערוצי מידע עצביים כל הזמן ובהדרגה אנו הופכים פחות גמישים, נוקשים ומתוכננים. הביטוי יכול להיות של צוואר או גב תחתון תפוסים ,חוסר גמישות , שעמום ועוד ועוד.
    מה שיפה וכל כך משמח הוא שבכל גיל ובכל מצב כמעט ניתן לשנות ולחזור לנוע ולחשוב כמו הילדים שהיינו-עם גמישות והנאה , ספונטניות יצירתית וכמובן .. עם פחות או בכלל ללא כאבים.
    כמורה ללמידה ושינוי באמצעות תנועה(מה שנקרא שיטת פלדנקרייז)אני פוגש את הפלא הזה כל יום אצלי ואצל תלמידי מכל קשת הגילאים .

זהו תהליך מסקרן ומהנה ואני כמובן ממליץ לך למצוא מורה ולהתחיל אותו.
    בהצלחה
    איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    דפי
    16/02/2010

שלום, אני מקווה שתוכלו לעזור לי. יש לי אחיין בן 10 חודשים. כשהיה בן 8 חודשים נפטר גיסי - האבא של הילד. ומאז נעצרה כל התקדמות של התינוק, הוא בקושי זוחל, כאילו שהוא מרגיש שקרה משהו. הייתי רוצה לדעת מה תוכלו לייעץ לי? אני פונה בשם אחותי, היא פשוט עדיין בסערת רגשות מהמוות ולא מסוגלת לכתוב בעצמה.

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• הוא מרגיש מה קרה !

איתן לרנר
    16/02/2010

דפי שלום ,
    מצטער לשמוע על המקרה ואני משתתף בצערכם.
    אני יכול לענות לך לאו דווקא כמומחה לפלדנקרייז אלא כמי שבאופן אישי מבין לעומק בנושא טראומות רגשיות והשפעתן על חיינו. תינוק בן שמונה חודשים שאביו נעלם מחיו מרגיש את הכאב והכאב הוא נורא ואיום . אם האוירה בבית היא כזו שהאם מרשה לעצמה להרגיש את האבל על מות בעלה ומצד שני נמצאת שם למרות הכאב בשביל התינוק בהבנה שהוא תלוי בה ובבעלה לחלוטין, באוירה כזו אין לילד סיבה להדחיק את כאבו.להערכתי הסיבה שהוא הפסיק לזחול נעוצה בכך שהוא הדחיק את הכאב שנגרם בגלל הטראומה הרגשית.
    כמובן שאוכל להיפגש ולעבוד איתו על מנת לאפשר לו לחזור ולגלות את עצמו מחדש , אך איני בטוח שזו הדרך מכיון שכאמור הבעיה נמצאת קרוב לוודאי בתחום הרגשי ולא בבעיית התפתחות .

בברכה
    איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל של תינוק

דורית דינור
    17/02/2010

שלום דפי
    אני מצטרפת למה שאיתן כותב. קרוב לודאי שהתינוק מרגיש את האוירה בבית ואת מה שקרה והוא עצמו נמצא באבל ובצער עמוק על המוות הפתאומי של אביו. הצעתי לכם, לך ולאחותך, היא שתהיו עם התינוק כמה שיותר, תחזיקו אותו על הידיים, תספרו לו מה קרה , למרות שיתכן שהוא עדיין לא מבין מילים ובעיקר אל תעזבו אותו. נשאלת השאלה האם פגישה איתי או עם איתן יכולה לעזור לכם. ייתכן שכן, כי זה יעצים את האפשרות שלכן לצאת מהאבל ולטפל שוב בתינוק, אולי לא ברורה לכם ונוכל יחד לבדוק למה הכוונה, איך לשחק איתו, להחזיק אותו ולעודד אותו. בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום דפי

דבורה
    19/02/2010

שלום דפי,
    לדעתי חשוב שתיקחו את התינוק למכון להתפתחות הילד הקרוב לכם. ייתכן שהמוות הפתאומי גרם לטראומה רגשית שמתבטאת באופן פיזי וייתכן שלא. במכון תוכלו לעבור בדיקה רפואית מקיפה עם רופא התפתחותי ,להבין האם מדובר בעיכוב התפתחותי ורק אז להחליט על סוג הטיפול המתאים. במידת הצורך תוכלו גם להתייעץ עם פסיכולוג ולהעניק לתינוק טיפול רגשי מקצועי מתאים וגם לקבל הדרכה בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דפי :בהמשך לעצה של דבורה

איתן לרנר
    19/02/2010

דפי שלום שוב ,

אני רוצה להוסיף כי גם אם הטראומה הרגשית היא שגרמה לעצירה או שיש עיכוב שמקורו אחר, שיטת פלדנקרייז היא השיטה המתאימה ביותר לשינוי המצב כיוון שאחת היא מהו הרקע לבעיה , אנחנו עובדים בצורה המכוונת לגרות את מוח התינוק להמשך תהליך התפתחות תקין ואנשי פלדנקרייז הם המומחים בתחום תנועה והתפתחות חושית- מוטורית בינקות בילדות ובהמשך החיים.
    ביקור במכון להתפתחות הילד יכול להיות רעיון טוב אבל לא חייבים לחכות עד לאיבחון וניתן לעזור לו כבר עכשיו.גם במקרה שהמקור הוא רגשי עבודה מוטורית - חושית בשיטתנו תעזור לו להתמודד עם התוכן הרגשי שהתעורר.

שבת שלום

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מלי
    08/02/2010

הייתי רוצה לדעת איך שיטת פלדנקריז מסייעת בהתפתחות התינוק? כמה מומלץ לעסוק עם התינוק בשיטה זו?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• פלדנקרייז והתפתחות תינוקות

איתן לרנר
    08/02/2010

מלי שלום

אם תקראי בפורום ואני ממליץ לך לעשות זאת , תראי הרבה שאלות בנושא התפתחות תינוקות ותשובות אותן נתנו וכך תוכלי לקבל מושג רחב יותר על הקשר . בקצרה ,השיטה כולה עוסקת בהתפתחות האדם כשהתנועה שהיא הבסיס לחיים וללמידה משמשת ככלי הלמידה שבאמצעותו אנו משפרים את יכולותינו המוטוריות הקוגנטיביות והמוטוריות.
    תינוק נמצא בשלב בו המוח שלו פלסטי לחלוטין והוא לומד כל רגע נתון על ידי שימוש בגופו , על עצמו ותוך כדי כך על סביבתו. התנועה והמניפולציה של התינוק על סביבתו הם גם הביטוי וגם האופן שבו מוחו ומערכת העצבים שלו לומדים כך שהלמידה היא משחק הלוך ושוב מורכב בין המוח אל הגוף וחזרה .
    ילדים מעוכבי התפתחות או תינוקות עם צרכים מיוחדים נתקלים לעיתים בבעיות ניכרות בהתפתחות ובעבודה באמצעות מגע תנועה ומשחק אני מגרה את מערכת הלמידה, את המוח ואת כל המערכות העסוקות בהתפתחות , לבנות מסלולים חדשים עצביים שיאפשרו למידה והתפתחות למלוא הפוטנציאל.גם ילדים ללא קשיים ייצאו נשכרים מעבודה כזו אם כי לרוב בעיקר אין צורך להפריע להם והם מתפתחים מעצמם בצורה מיטבית ללא התערבות.

בהצלחה

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה לעסוק

דורית דינור
    08/02/2010

שלום מלי. שאלתך מעניינת מאוד ונוגעת בשאלה מה תפקידך כאמא לתינוק/ת קטן/ה המתפתח/ת לו/לה בדרכה. תינוקות מתפתחים בכל מיני תנאים בכל מקרה. כאשר הכל תקין, אין צורך להתערב בתהליך ההתפתחות הקורה מעצמו. יחד עם זאת יש כבר הרבה ידע על איך לגדל ילדים ותינוקות ומה עוזר להם להתפתח. את הידע הזה למדנו דרך שיטת פלדנקרייז ושיטות אחרות כמו שיטת שלהב. הידע מורכב מדברים פשוטים כמו הצורך לגעת בתינוק מיד אחרי הלידה, הצורך להתבונן לעיניים שלו מקרוב וליצור איתו קשר עין, הצורך לתת גירויים שונים, הצורך להחזיק על הידיים בתנוחות שונות. ועוד. אם את רוצה לדעת עוד, תוכלי להגיע לשיעור הו את תלמדי עם התינוק שלך. הלימוד הזה יעשיר אותך כאמא וייתן לך ביטחון בדרכך שלך. בהצלחה לך, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ההבדל?
    קיילא
    29/01/2010

שלום רב,
    כבר כמה ימים אני מנסה למצוא תשובה לשאלתי ועוד לא מצאתי, אני מאוד מקווה שתוכלו לענות לי.
    מה ההבדל בין השיטה של "צעד ראשון" ולבין Child space? מצאתי מה משותף להן, אבל לא הבנתי מה ההבדל.
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    מה ההבדל?

הוספת תגובה

• שתי השיטות אינן שיטת פלדנקרייז

איתן לרנר
    29/01/2010

שלום קיילא

אני עובד בשיטת פלדנקרייז עם תינוקות וילדים והדבר היחיד שאני יודע בוודאות הוא ששתי השיטות אמנם פותחו על ידי מורים לשיטת פלדנקרייז ונשענים עלייה אך שתייהן אינן שיטת פלדנקרייז והמטפלים היוצאים מהן אינם בהכרח מורים לשיטת פלדנקרייז (מורים לפלדנקרייז עוברים הכשרה רבת שנים ומתמשכת בנושאי ההתפתחות והתנועה ).
    ההבדל הגדולאם איני טועה הוא שצעד ראשון היא שיטה שמועברת בסדנאות ושיטת שלהב באופן פרטני.

בהצלחה

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדלים בין שיטות

דורית דינור
    30/01/2010

שלום קיילא
    שתי השיטות, גם צעד ראשון וגם שיטת שלהב מיועדות לעבודה עם הורים לתינוקות רגילים. מטרת השיטות הללו, ליידע הורים ומטפלים בשלבי ההתפתחות, בדרכי עבודה מומלצות עם ילדים, כדי לאפשר את התפתחותם התקינה. למשל, לתת לתינוקות להיות על הרצפה, להיות על הידיים בתנוחות שונות, להסתכל אליהם קרוב לעיניים ועוד. שתי השיטות דומות מאוד ומקורן ברעיונות מתורתו של משה פלדנקרייז. מפתחי השיטות הללו הם מורים לפלדנקרייז. המטפלים, שאינם בהכרח מורים לפלדנקרייז, לא תמיד יודעים לעבוד עם תינוקות וילדים עם בעיות מיוחדות של התפתחות.
    אני עצמי גם מורה מוסמכת לשיטת פלדנקרייז וגם בוגרת שיטת שלהב. אני עובדת עם תינוקות בעלי צרכים מיוחדים.
    מקרב המורים המוסמכים בשיטת פלדנקרייז, ישנם מורים המתמחים בעבודה עם ילדים ותינוקות בעלי צרכים מיוחדים.
    באופן ספציפי, אם מישהו מחפש העשרה להבנת התפתחות התינוק שלו, הוא יכול להתייעץ עם בוגרי שיטת צעד ראשון ושיטת שלהב. מי שמחפש עזרה למקרה יותר מורכב, מומלץ לפנות למורה מוסמך/ת בשיטת פלדנקרייז. בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדלים בין השיטות :המשך

איתן לרנר
    31/01/2010

קיילא שלום

בתגובה על דברי דורית אומר שגם על מנת להתייעץ ולקבל מידע מלא ונכון יותר על התפתחות תינוקות בריאים , רצוי להיפגש עם מורה מוסמך לשיטת פלדנקרייז שמתמחה בעבודתו עם תינוקות.בגלל הידע והניסיון העמוק והרב של מורי פלדנקרייז בתחום התנועה ,הלמידה וההתפתחות.
    אני מתמחה בעבודה עם תינוקות בעלי צרכים מיוחדים אבל מייעץ ועוזר גם להורים ולתינוקות עם התפתחות תקינה .

בהצלחה

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איתן שלום
    יונית מטרסו
    28/01/2010

מה שלומך?
    ביתי בת 8.5 חודשים ברוך ה'
    יודעת לשים כבר דברים בפה
    אוכלת יפה
    זוחלת על 4
    נעמדת על הברכיים
    יושבת יפה ויציב רק עם מושבים אותה
    לא יודעת לשבת לבד בשום מצב לא משכיבה ולא מעמידה על הברכיים
    כשהיא נעמדת על הברכיים אז היא נשארת על הברכיים ועושה כפיים
    למה היא לא יודעת לשבת ???
    מה קורה פה ?
    דרך הגב היא מאוד רוצה לדבר אבל לא ממצליחה
    אני מרגישה אותה .
    תעזור לי תודה
    יונית

לקביעת תור
    סגירה
    איתן שלום

הוספת תגובה

• איתן

יונית מטרסו
    28/01/2010

יונית [שהרופא דפק לביתי על הראש בסקירת מערכות מאוחרת]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך מפגשים

איתן לרנר
    28/01/2010

היי יונית

ראשית אני שמח שהיא התפתחה כפי שחשבתי וכפי שאמרתי לך בפגישתנו.לגבי הישיבה ושאר השאלות, אני חושב שעכשיו לאחר שעשית תהליך בירור לגבי מה שהטריד אותך יהיה מועיל להתחיל מפגשים ולראות כיצד אוכל לעזור לה.לגבי הדיבור :האם היא משמיעה הברות ועיצורים?אם אני זוכר נכון היא אכן עושה זאת ואם זה כך אין לך מה להיות מוטרדת .לוקח הרבה זמן עד שתינוק מתחיל לדבר ומבחינתי ההברות והצלילים שהוא משמיע הם חלק מתהליך הלמידה בדרך לדיבור מובן לכולנו.

את מוזמנת להתקשר

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איתן ערב טוב

יונית מטרסו
    28/01/2010

תודה על התשובה
    מחר אצלצל
    אפשר לעזור לה להגיע למצב שהיא יושבת לבד
    ואפשר לעזור לה לעמוד על כפות רגלים
    כי היא מחזיקה אותי ונעמדת
    רגל אחת בפויניט
    ורגל שניה אצבעות מכופפות עומדת על הן
    מה אתה אומר ??
    וכן היא עושה קולות כמו
    אה אה
    שהיא ממש רוצה אותי היא אומרת אימיייייייייייייי
    ולפעמיים אבו
    וגם את האות ל היא אומרת שהיא ממלמלת
    תודה מראש
    יונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילדה לא יושבת

יונית מטרסו
    31/01/2010

יש מה לעשות בת 8.5 חודשים
    צריך פגישה על זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליונית

איתן לרנר
    31/01/2010

יונית ,

יש מה לעשות בהחלט

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    קטי
    24/01/2010

בני בן 7 חודשים, אומנם ההתפתחות שלו טובה
    אבל יש איזשהי בעיה עם הידיים שנוטות לאחור האם זה משהו חריג??
    אומנם לתפוס צעצועים הוא תופס
    אבל ברגע שמרימים אותו הידיים שלו יש ר נוטות לאחור
    ולפעמים שהוא מנסה לזחול אז הוא מרים אותן אחורה שוב ... וכאילו מנסה לדחוף את גופו

שאלתי היא לדעתך כמובן האם זה משהו חריג?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הושטת ידים לאחור

איתן לרנר
    24/01/2010

ערב טוב קטי
    .האם כשהוא זוחל הוא דוחף את הרצפה עם הידיים או לוקח את היד לאחור ?כיצד הוא מניע את עצמו קדימה האם זו זחילת גחון או על שש?האם כל פעם כשהוא מעסיק אותן במשהו כמו אחיזה הרמה זחילה הן הולכות לאחור ? תינוקות עושים כל מיני תנועות אקראיות עם ידייהם וזה לא בהכרח מצביע על בעייתיות. מצד שני כדאי לבדוק עד כמה הוא כפוי לנהוג כך שאז אולי כדאי לבוא לפגישה אצלי או אצל דורית לשחק איתו קצת ולראות אם יש מקום וצורך בהתערבות.

את מוזמנת לענות על השאלות ואולי נוכל לעזור יותר

לילה טוב

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה קורה עם הידיים

דורית דינור
    25/01/2010

שלום קטי
    אני רוצה להוסיף נקודה נוספת לגבי הידיים. לפעמים, הושטת הידיים לאחור מעידה על הקשתה של הגב. הקשתה מוגזמת של הגב, מפריעה בפעולות מסוימות, כמו התכופפות. אי אפשר לענות באופן ברור באינטרנט, כי עלינו לראות את התינוק.
    בשיטת פלדנקרייז, לא נציע לך טיפולים עודפים, מיותרים ולא נחוצים. במקרה שתבואי לייעוץ, תלמדי הרבה על התינוק שלך, איך להתבונן ומה לראות. אני ממליצה לך לנסות.
    בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה חולה סרטן לאחר ניתוח
    יעל
    15/01/2010

שלום,
    יש לי תינוק בן שנה וחודשיים, לפני כ5 חודשים אובחן במוחו גידול והוא עבר ניתוח להוצאתו.
    בעקבות הניתוח יש בעיה בבליעה ולכן הוא מוזן ע,י PEG, מחובר לחמצן 24 שעות ביממה, יש לו טראכאוסטום.
    מלבד כל האיבזורים הללו, נוא ילד שמח, שלא נפגע מבחינה קוגנטיבית, הוא חוזר לעצמו לאט לאט, הוא מתגלגל ומנסה לזחול.
    הייתי רוצה לדעת כיצד אפשר לעזור לו מבחינת נשימה והתפתחות.
    תודה על תשובתכם.

הוספת תגובה

• התפתחות לאחר ניתוח ראש

איתן לרנר
    15/01/2010

שלום יעל

אני שמח שבנך יצא מהניתוח ללא פגיעה קוגנטיבית ומקווה שנושא הבליעה והנשימה ישתפר בהמשך אף הוא.
    אפשר לעזור לו בשיעורים פרטניים בשיטתנו , שיעורים בהם יוכל לחוש את עצמו ולארגן מחדש את התנועה ואת החלקים במוח העוסקים בתנועה והתפתחות חושית-מוטורית.
    בשיעורים האלה בין השאר אפשר לעבוד איתו על תנועות הפה , הנשימה וכמובן את ההתפתחות התנועתית הגסה כגון זחילה ישיבה ועד .מעבר לכך כדאי לבדוק את שיטת פאולה העוסקת בשרירים טבעתיים ומתאימה מאוד למה שהוא צריך.
    בהצלחה

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לשפר נשימה

דורית דינור
    20/01/2010

שלום רב
    לפי מה שכתבת עברתם כולכם תקופה לא קלה ולא פשוטה. תודה לאל שכעת המצב התייצב ואפשר להמשיך וללוות את ילדך בהתפתחות שלו. חלק מתהליך הנשימה כרוך בתנועת הבטן, הצלעות והגב. חלק אחר כרוך בתנועת הפה והגרון. ההתפתחות המוטורית, אמורה גם היא לפתח את תנועת הגב, הצלעות והבטן.
    החשוב ביותר כעת הוא לתת לילדכם אוירה חופשית, הרבה משחקים ושונים, לאפשר לו להיות על הרצפה, [ על מזרון ] והמון תשומת לב.
    אם תרצו, אתם מוזמנים לבוא איתו לשיעור פלדנקרייז. בשיעור נמצא יחד משחקים שונים שיעזרו לטפח את מה שחסר לו, לטפח בעיקר את תחושת עצמו והסביבה. תלמדו מה לעשות איתו ואיך לשחק איתו. בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבה
    דנה
    11/01/2010

שלום...
    בני המתוק בן 10 חודשים וחצי מאובחן עם טונוס שרירים מוגבר, הוא זוחל מגיל 7 חודשים, התהפך בגיל 4 וחצי חודשים, אין לו בעיית התפתחות כלשהיא, הבעיה היחידה היא שהוא כבר נעמד ועדיין לא יושב...
    הוא נעמד על אנשים, שולחנות כל דבר שהוא מרגיש בטוח ויציב הוא ינסה לעמוד, הוא נעמד במיטה ובלול על קצות האצבעות הוא לא עומד עם כל הכף רגל שלו
    יש לי שתי שאלות
    מה אפשר לעשות בכדי לעודד אותו לשבת?
    ומה אני עושה לגבי העמידה על קצות האצבעות?
    אני חייבת לציין שאמרו לי שאסור להושיב אותו, הדבר היחיד שאני עושה זה לתת לו לאכול בכיסא אוכל
    אשמח לעזרתכם, אנחנו מאוד רוצים שהוא יישב וישחק עם המשחקים שלו
    תודה...

לקביעת תור
    סגירה
    ישיבה

הוספת תגובה

• עמידה וישיבה

איתן לרנר
    11/01/2010

שלום לך

הניסיון להיעמד בגיל כזה הוא כמובן בסדר ותקין . העובדה שהוא אינו יושב יכולה להצביע על בעיה בארגון התנועתי של ילדך וייתכן מאוד שזה קשור לטונוס המוגבר. אני לא מאמין בתרגילים בכלל ובמתן תרגילים להורה, בוודאי לא לפני שאני רואה את הילד. בכל מקרה אופן העבודה שלי הוא באמצעות מגע והנחיה תחושתית ותנועתית בשיעור פרטני . במסגרת זו במידת הצורך אני נותן להורה גם רעיונות למשחק וגירוי של הילד בבית.
    הסיבה העיקרית לכך שאינני מאמין בתרגילים (מעבר לעובדה שאיני יכול להנחות ללא מראה עיניים) היא העובדה שמדובר בארגון התנועתי - תחושתי של ילדך שהוא ארגון רב מערכתי ומעבר לכך מדובר בהתנעה משופרת של יכולת ותהליך הלמידה ולא בעיניין מקומי מכני של הפעלת שרירים אלה או אחרים.

את מוזמנת לצלצל אלינו ולהיפגש במידת הצורך.

בברכה

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טונוס מוגבר לילד

דורית דינור
    12/01/2010

שלום דנה
    טונוס מוגבר הוא בעצם מתח שרירי רב מהנחוץ או במילים אחרות, לחץ. בדרך כלל המתח עודף הוא בחלק מהשרירים, מה שעלול ליצור חוסר איזון שרירי. ייתכן גם כי יש קשר בין הטונוס המוגבר ובין העמידה של בנך על קצות האצבעות. טונוס מוגבר הוא עניין שכדאי להתייחס אליו כבר עכשיו. המתח, או הטונוס הזה עלול ליצור אצל התינוק שלך חוסר שקט מצד אחד ועייפות מצד שני. תתבונני כדי לראות מהן הפעילויות שמרגיעות אותו, כדי ליצור רגעיה באופן כללי. מעבר לכך, במילים זה מה שאני יכולה לעזור. בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב תחתון
    מירי
    06/01/2010

לאחרונה אני כל הזמן חווה כאבים בגב התחתון. רציתי לדעת מה הפיתרון שמציעה לכך שיטת פלדנקרייז?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב תחתון

הוספת תגובה

• כאבי גב ושיטת פלדנקרייז

איתן לרנר
    06/01/2010

שלום מירי

שיטת פלדנקרייז מציעה לך תהליך בו את לומדת להכיר את עצמך באופן אינטימי ולהשתמש בעצמך בצורה שלמה והרמונית יותר כך שהשרירים השונים של הגוף עובדים בתיאום אחד עם השני ועם שלד העצמות.באופן כזה לא תצטרכי להפעיל את גבך התחתון באופן מוגזם ועל חשבון תנועה שוטפת ביתר הגוף וייתכן שהכאב ייפסק או יוקל. בכל מקרה תלמדי להתנועע ולפעול מתוך תחושת נעימות קלות והנאה .

תוכלי ללמוד על פי בחירתך בקבוצות או באופן יחידני על ידי שיעור באמצעות מגע ותנועה.

בברכה
    איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלדנקרייז וגב תחתון

דורית דינור
    06/01/2010

שלום מירי. אוסיף משהו אחד על תשובתו של איתן שאני מסכימה לה. הרבה פעמים הגב התחתון נמצא במצב של מאמץ יתר. אולי בגלל החזקת הבטן, או בגלל שמקומות אחרים לא נושאים בעול. בשיטת פלדנקרייז, תלמדי לפזר את המאמצים על איברים רבים ושרירים רבים, כך שהמאמץ לא יהיה נקודתי. זהו תהליך למידה, והוא לוקח זמן.
    בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה בעייתית
    אמא
    30/12/2009

בתי "גדלה" אצל אמא שלי עד גיל שנה
    לאמא שלי נטייה להרים אותה בשנייה שהיא בוכה וככה להשאר איתה על הידים
    שמעתי איפשהו שזה יכול לפגוע בזחילה שלה ואכן היא זוחלת עם הרגליים ולכן מתקדמת בד:כ אחורה.
    האם כדאי לרשום אותה לפלדנקרייז?
    האם אני דואגת לשווא?

אולי כדאי בלי קשר

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    זחילה בעייתית

הוספת תגובה

• בכי ,הרמה על הידיים וזחילה

איתן לרנר
    30/12/2009

שלום "אמא"

הנטייה של אימך להרימה על הידיים ולהתייחס לבכי שלה היא נטייה מבורכת ואין סיבה שתפגע במשהו אצל ילדתך אלא להיפך, המגע והיחס אל הכאב של התינוק מאפשרים לו יותר מכל דבר אחר להתפתח ולגדול כשהוא מרגיש אהוב ומכובד.. הזחילה לאחור אינה פגם בהתפתחות אלא הדרך הקלה יותר לזחול והרבה תינוקות מתחילים כך.

לא ציינת בהודעה בת כמה ביתך והאם היא זוחלת בלבד או גם הולכת.על פי תשובותייך אוכל לומר לך יותר האם כדאי לראות מורה בשיטה.

את מוזמנת לפנות אלי או לדורית טלפונית ולדבר .

בברכה

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה לאחור היא בסדר גמור

דורית דינור
    31/12/2009

שלום רב. אני מצטרפת לאיתן ואומרת לך כי כשביתך בוכה, הדבר הכי אנושי לעשות זה להחזיק אותה על הידיים, לחבק ולהיות קרוב אליה.
    לגבי הזחילה, ממכתבך אין סיבה לדאוג.
    הדאגה היא חלק מהחוויה של ההורות. לפעמים יש מקום להירגע על ידי התייעצות עם מומחה. תחליטי בעצמך.
    ביי, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שני
    22/12/2009

שלום רב,
    בתי בת חודש וחצי וישנה רוב היום על הבטן. האם שינה על הבטן עוזרת להתפתחות המוטורית?

מגיל שבוע הנחתי אותה על הבטן ומגיל שבוע היא החלה להרים את הראש לסירוגין.

בזמן ערות היא לא כל כך אוהבת להיות על הבטן ומתעצבנת מהר..

אני מגרה אותה עם מובייל מעל ראשה, היא עוקבת במבטה ומוציאה קולות (כאילו מנסה לדבר..)

היא מחייכת חיוך מלא כשאני מדברת לה, שרה לה..היא מגיבה לקול שלי..

האם זה לא מוקדם מדי?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• השכבה על הבטן והתפתחות התינוק

איתן לרנר
    22/12/2009

שלום שני,

אני מאמין שהיא אינה אוהבת להיות על הבטן בזמן ערות כיוון שזה מוקדם להשכיב אותה על הבטן. אני יודע שרופאים ממליצים להשכיב על הבטן אבל למעשה היא אינה מוכנה עדיין לתנוחה זו.תינוקות נולדים כשהם יכולים להשתמש בתחילה בשרירים הכופפים שמקפלים אותם לפנים ולאחור ובתנועות הידיים והרגליים האקראיות. השימוש בזוקפים מתחיל בהדרגה תוך שהייה על הגב. כשתינוק מושכב על הבטן לפני שלמד להתגלגל לשם מהגב ולשלוט בתהליך הלוך וחזור, הוא מאותגר להשתמש בשרירים הזוקפים באופן שאינו מוכן לו עדיין ולכן לרוב ירים את הראש אבל לא יכול עדיין להרים את בית החזה ולהשען בנוחות על הבטן בעת הרמת הראש.בנוסף היא אינה יכולה על הבטן להתנועע עם הידיים והרגליים בתנועות האקראיות אותן הזכרתי, תנועות שחשובות מאוד לתהליך הלמידה והגדילה.
    כל יתר הדברים שאת מתארת אינם מוקדמים מידי בוודאי לא התגובה לקולך לגלות באופן אבל טוב תעשי אם תפסיקי להשכיב אותה על בטנה (בערות ובשינה) ותאפשרי לה לגלות בדרכה ובזמנה שלה את עולמה ולהתפתח.
    כאשר ילדתך תשלוט בתהליך הגלגול אל הבטן וחזרה היא גם תוכל להנות מהשכיבה על הבטן ואז כמובן שאין מניעה מלהשכיב אותה בתנוחה זו.

בהצלחה
    איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטן - גב מה המצב

דורית דינור
    23/12/2009

שלום שני
    ראשית כל הכבוד על ערנותך ועל שאת שואלת. שנית, הקשיבי לתינוקת שלך. אם היא לא רוצה לשכב על הבטן בערות, כבדי את רצונה והקשיבי לתגובותיה.
    אני חושבת שאין רק משהו אחד נכון בחיים בכלל ובגידול תינוקות בפרט. את מוזמנת להשכיב אותה על הגב, על הבטן או על הצד. היא תלמד לחיות בעולם עם כל הצדדים שלו. בתנאי שנוח לה והיא מסכימה להיות שם.
    נחמד לקרוא על התגובות שלה לקולות שלך ולמובייל מעל הראש. זאת תחילתה של תקשורת מופלאה ביניכן. תיהני מכל רגע.
    בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאיזה גיל כדאי להתחיל
    אוסנת
    17/12/2009

בתי בת שנתיים וחודש, קשה עוד להתרשם אם היא זקופה, אבל לאור ההסטוריה המשפחתית, אחותי, סבי, דודתי ואני סובלים בסקוליוזיס קיפוזיס, אני רוצה לקדים תרופה למכה.
    הציעו לי שחיה אבל כל ההתנהלות בגיל הזה במים, עם הזיהומים האפשריים לא נראית לי.
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    מאיזה גיל כדאי להתחיל

הוספת תגובה

• שחייה ושרירי הגב

איתן לרנר
    17/12/2009

היי אוסנת

למעשה ולמרות שאני שומע את ההמלצות האלה מעולם לא ראיתי ששחייה משפרת את תנועת הגוף . שמעתי לאחרונה ואני די מסכים עם זה ,שחייה למעשה פוגעת ברירי הגב ובתנועה.
    בכל מקרה לענין הסקוליוזיס , כדאי לפנות למורה פלדנקרייז שיראה את ילדתך ואם יש סיבה לדאגה . אפשר לראות סקוליוזיס כבר בגיל מאוד צעיר ולא צריך לחכות דווקא לעמידה והזדקפות מלאה .
    ואגב שחיה וזיהומים :במים בארץ יש פלואור שהוא אחד החומרים המסוכנים למערכת העצבים שלנו ובנוסף בבריכות מטהרים את המים על ידי כלור חומרים האלה יותר גרועים ומזיקים לנו מכל מזהם שנמצא במים.

בברכה
    איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להקדים תרופה

דורית דינור
    19/12/2009

שלום לך אוסנת
    הרעיון להקדים תרופה למכה הוא רעיון מצוין. אם תאפשרי לילדתך מגוון פעילויות, בבית ובחוץ זה יכול להועיל . במיוחד תני לה לעשות את הדברים שמלהיבים אותה במיוחד. כל פעילות, הליכה, ריצה, משחקים, כדור, יכולים להועיל. אין צורך להתמקד דווקא בשחייה.
    אם את ממש מודאגת, את מוזמנת להגיע להתייעצות.
    בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה