פורום פלדנקרייז, שיטת פלדנקרייז, התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אורן
    22/11/2007

שלום רב,
    בחורף הזה כשקר ואני יוצא מהבית אני נתקף כאבי גב נוראיים.
    אני בטוח שזה מהקור.
    מה אפשר לעשות ?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• כאב גב במזג אויר קר

דורית דינור
    22/11/2007

שלום אורן
    נכון שהקור גורם להתכווצות כהגנה מפניו.
    ההתכווצות של השרירים לאורך זמן גורמת כאב, במיוחד במקומות רגישים.
    הצעתי, או "תרופת סבתא" - תתלבש היטב, כדי שיהיה לך חם באזור הגב, עם שכבות של ביגוד שאפשר יהיה להסיר כשהקור נעלם ומתחמם.
    מומלץ בגדים תחתונים ולא רק מעיל.
    בחום, דורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אבל

אורן
    22/11/2007

מלבושים חמים (מניסיון עבר) לא תמיד הכי עוזרים בחורף. האם מומלץ תרגילי חימוןם? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חימום על ידי תרגילים

דורית דינור
    24/11/2007

חימום על ידי תרגילים הוא רעיון מצוין, רק עליך לדאוג שהתרגילים לא יהיו על "חשבון הגב", כלומר לא יאמצו את חוליות הגב ושריריו.
    בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גב עליון כפוף
    אני
    20/11/2007

אילו תרגילים ניתן לעשות בבית על מנת לסגל הליכה זקופה.
    יש לי עקמת קלה ואני מנסה לעבוד על זה,
    המליצו לי ללכת ברחוב עם שתי ידיי מאחורי הגב, כך זה מחייב אותי ללכת זקוף.
    מה עוד אני יכולה לעשות, גם לפתרון וגם כדי לזכור לא ללכת כפופה?

לקביעת תור
    סגירה
    גב עליון כפוף

הוספת תגובה

• פלדנקרייז ועקמת קלה

דורית דינור
    20/11/2007

שלום לך אני
    במכתבך, את מתייחסת לאספקט האסתטי חיצוני של העקמת. עקמת מתבטאת בעקומה של הגב אך גם בעוד ביטויים, כמו חוסר סימטריה בפעולות של צד ימין וצד שמאל או בחוסר איזון בין כפיפה וזקיפה של עמוד השדרה. כלומר, יהיה לך קל יותר לעשות פעולות בצד אחד מאשר בצד האחר. אינני נותנת כאן דוגמאות כי אצל כל אדם הן שונות.
    בשיטת פלדנקרייז לא מיישרים את הגב אלא פועלים כדי להפוך את התפקוד ליותר סימטרי. הסימטריה חשובה בשביל האיזון של טונוס השרירים, כדי שהשרירים בצד אחד לא יהיו יותר קצרים מהצד השני. כדי שהעקמת לא תגדל בגלל כוח הכובד הפועל על החוליות. הדבר החשוב ביותר הוא היכולת לעשות כל פעולה ולהשתמש בגב שלך כפי שהוא. ככל שהפעולות שלך תהיינה יותר סימטריות, כך גם תיראי יותר ישרה. חשוב כי לא יהיו לך כאבים וכי לא תהיי מוגבלת בתנועה ובתפקוד בחיים.
    בהצלחה לך
    דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעית קואורדינציה
    נעמי
    18/11/2007

הבת שלי בת 15 ונולדה עם בעיות קואורדינציה , היא טופלה בגיל קטן אך כנראה לא מספיק . אשמח לדעת מי אמור לטפל בבעיות מסוג זה בגלאי ההתבגרות.האם יש משהו בכלל שעוסק בזה????
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בעית קואורדינציה

הוספת תגובה

• בעיות קואורדינציה

דורית דינור
    19/11/2007

יש דרגות שונות של קואורדינציה, כשהגבוהות שבהן כרוכות בלוליינות וביכולת לפעלולים כמו ג'אגלינג, ריקוד וספורט מסוגים שונים. גם בחיי היומיום דרושה לנו קואורדינציה רבה בפעולות הפשוטות לכאורה. לדוגמה, התיאום בין תנועת הראש, העיניים, הצוואר, הגב, האגן והידיים חיונית עבורנו בכל סיבוב שאנו עושים ובכל פניה לאחור.
    בעיות בתיאום [או בקואורדינציה] עלולות לגרום לסבל רב למי שלוקה בהן. כל הפעולות שלנו יש בהן מרכיב של תיאום בין האיברים, בין הכיוונים ובין הכוונה. מי שלא שולט על התיאום בין חלקי הגוף, עלול למצוא את עצמו פועל נגד עצמו ומבזבז אנרגיה רבה [מתעייף בקלות], עלול להימנע מעשיית דברים, להימנע מחברת אנשים והביטחון העצמי שלו יפגע.
    שיטת פלדנקרייז יכולה לעזור.
    שיטת פלדנקרייז כוללת בתוכה אימון של תיאום בכל הרמות. החל מתיאום "בגדול" ועד תיאומים ברמות עדינות. האימון נעשה בצורה משחקית, תוך כדי הקשבה מלאה לגוף ולמתאמנת.
    אני ממליצה בחום להגיע לשיעורי פלדנקרייז.
    אם תרצי פרטים נוספים, תוכלי להתקשר אלי ישירות. כדאי להתחיל מייד ולא להמתין עוד. יש הרבה מה לעשות ולעזור.
    בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון
    תמי
    07/11/2007

האם השיטה עוזרת להפגת דיכדוך ארוך ומתמשך? או מטפלת רק בפן הפיזי? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון

הוספת תגובה

• מה עוזר לדיכאון

דורית דינור
    07/11/2007

שלום רב לך תמי
    יש מקרים שבהם שיעורים בשיטת פלדנקרייז עזרו לשנות מצבי דכאון. אינני יכולה להבטיח לך כי כך יהיה במצב שאת מתארת. כיוון שלא מדובר בעוד תרופה ואין סכנה לתופעות לוואי, כדאי מאוד לנסות. לעניות דעתי יש קשר בין הפן הפיזי ובין כל פן אחר שלנו כבני אדם, כולל הפן הנפשי ומצב הרוח. במצב של דכדוך, יתכן שגם התחושה העצמית מעומעמת, שהנשימה לא מלאה, שהיציבה מושפעת ושכל אלו הם חלק ממעגל סובב וסגור. לפיכך, שינוי בתחומים אלו ואולי גם באחרים יכול להיות מרענן, חדש ומעודד.
    יש אנשים שמגע כמו בשיעור אישי בשיטת פלדנקרייז יעשה להם טוב ואחרים שלא יסבלו זאת. כל מקרה הוא מיוחד לעצמו.
    בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד איזה גיל?
    שרי
    04/11/2007

עד איזה גיל אפשר לעשות פלדנקרייז? זה מתאים גם לקשישים?

לקביעת תור
    סגירה
    עד איזה גיל?

הוספת תגובה

• פלדנקרייז בכל גיל בהתאם לאדם

דורית דינור
    04/11/2007

שלום רב לך שרי
    פלדנקרייז אפשר לעשות בכל גיל ובכל מצב, כל עוד מערכת העצבים מתפקדת במשהו. ניתן להתאים את השיעורים לאדם ולעשות שיעור בשכיבה על המזרון על הרצפה, בישיבה על כסא, בשכיבה במיטה ועוד. כמובן שאפשר להצטרף לקבוצה וגם לקבל שיעור אישי, הכל לפי האדם, המצב והאפשרויות.
    אצלי בקבוצות משתתפת אישה בת 79 ליד בנות 22 וגברים בכל הגילאים. השיעורים אינם תחרותיים וכל אחת ואחד עושה לפי היכולת האישית ומקשיבים לעצמם.
    בהצלחה לכם, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריצת דיסק
    חסוי
    24/10/2007

אני בת 29 ומתעמלת מגיל 17 בערך אומנם בהפסקות, אבל משתדלת שלא יהיו גדולות.

בשלוש שנים האחרונות עשיתי שיעורי ספינינג ובתקופה האחרונה הכלתי שלוש פעמים בשבוע לשיעור. כנראה שבעקבות זה ו/או גם בעקבות משחק סקווש ששיחקתי נגרם לי הפריצת דיסק.

אני מטופלת כרגע אצל כירורופרקט (מאוד מקווה שהוא יעזור לי) ורציתי לדעת איזו פעילות את מייעצת לי לעשות, האם אני צריכה לוותר על ספינינג לגמרי? שמעתי שיוגה ופילאטיס וגם פלדנקרייז טוב לפריצת דיסק....?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פריצת דיסק

הוספת תגובה

• פריצת דיסק

דורית דינור
    24/10/2007

שלום רב
    פריצת דיסק נגרמת כתוצאה משינוי בחוליות עמוד השדרה. כאשר נוצר שינוי במנח בין שתי חוליות, החומר הנמצא בתווך (דיסק) זז הצידה (פורץ). שינוי המצב היחסי בין חוליות עמוד השדרה מלווה גם בשיוני בטונוס השרירים באזור, כך שהוא לא שווה בכל צידי עמוד השדרה. פריצת דיסק היא מצב של כאבים ואי נוחות. הבשורה הטובה היא שזה ניתן לשיפור. פריצת דיסק לא נגרמת רק בעקבות פעילות גופנית נמרצת אלא תלויה באופן בו את משתמשת בגופך, איך את הולכת, יושבת, קמה, נושמת ועוד. למשל אנשים שמחזיקים חזק את שרירי הבטן זה משפיע על שרירי הגב בחלק האחורי של הגוף ויוצר מצב של חוסר איזון שרירי. כעזרה ראשונה, אני ממליצה לך להמעיט בפעילות הנמרצת. כשתעשי פחות, תוכלי להקשיב לתחושות שלך ולדעת ממה להימנע.
    בשיעורי פלדנקרייז תלמדי לשים לב ולהקשיב לגופך, תלמדי להכיר את הגבולות שלך. לכל אדם יש גבולות וכאשר עוברים אותם, עלול להיגרם נזק או אי נוחות. לצערי לא אוכל לתת לך תרגילים, כי התנועות עצמן לא עוזרות, אלא רק בשילוב עם מודעות ותשומת הלב למה שאת עושה. זה ניתן לעשות בנוכחות מורה בשיעור אישי או בקבוצה.
    בהצלחה לך, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימודים בחו"ל
    טיילת
    21/10/2007

אני נמצאת כרגע בחו"ל ויש לי כאבי גב בגלל שאני עובדת הרבה שעות על הרגליים. הייתי רוצה לעשות פלדנקרייז כי שמעתי מחברה של אמא שלי שזה עזר לה בבעיה דומה, אבל אני לא יודעת אם יש את זה גם בחו"ל כי היא אמרה לי שזאת שיטה שישראלי המציא. זה קיים בחו"ל או רק בארץ?
    אם יש את זה בחו"ל, אני אודה לך מאוד אם תוכלי להדריך אותי איך למצוא מקום שמלמד את זה כאן.

לקביעת תור
    סגירה
    לימודים בחו"ל

הוספת תגובה

• פלדנקרייז בעולם

דורית דינור
    21/10/2007

שלום טיילת
    משה פלדנקרייז היה יהודי וישראלי ופיתח את שיטתו בארץ. הוא התחיל להפיץ אותה בעולם והיום היא מוכרת בהרבה ארצות, במיוחד בתרבות המערבית: ארה"ב, קנדה, אוסטרליה, ניו זילנד, מדינות אירופה כולל בריטניה, ברזיל ויפן.
    לא כתבת היכן את מטיילת, אך תוכלי להיכנס לאתר האגודה הישראלית
    http://www.feldenkrais-israel.org/about.php?cat=34&incat=0
    תמצאי בו קישורים לאתרים של מדינות שונות.
    אם תזדקקי לעזרה נוספת, תוכלי לפנות אלי במייל או דרך האתר שלי ואנסה למצוא עבורך מה שאת מחפשת.
    בברכה חמה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלדנקרייז ושיטת פאולה
    דורה
    18/10/2007

שלום. האם יש קשר בין שיטת פאולה לפלדנקרייז ומדריכים שמלמדים בשתי השיטות?

לקביעת תור
    סגירה
    פלדנקרייז ושיטת פאולה

הוספת תגובה

• שיטת פאולה

גילה
    17/03/2009

ברצוני לברר האם לילד בן 6 שיטת פאולה תהיה טובה לגמילה מטיטולים. ודבר שעלי לציין שבני הוא ילד עם עיכוב התפתחותי ופיגור שכלי . את תהליך הגמילה התחלנו לפני שנה . מצב הגמילה כרגע יש מצבים שמרטיב את המכנסים בפיפי ולפעמים בורח לו צואה בתחתון ויש מצבים שיושב על האסלה וכן מוציא. אשמח גם לדעת איפה יש לי אפשרות לברר רשימת מדריכים\מדריכות בפ"ת תודה מראש גילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלדנקרייז וגמילה מחיתולים

דורית דינור
    17/03/2009

שלום רב לך גילה. את שואלת על שיטת פאולה. כן בשיטה הזאת לומדים לכווץ את הסוגרים. האם זה יעזור לבנך זאת שאלה . כי איך ללמד אותו לכווץ את הסוגרים באופן רצוני זאת הבעיה. תתיעצי עם מומחים לפאולה.
    בשיטת פלדנקרייז אנחנו מתייחסים אל הגמילה כאל שלב נוסף בהתפתחות של בנך. כיוון שיש אצלו עיכוב התפתחותי, זה מתבטא גם בנושא החיתולים. כדאי לעבוד איתו על המשך התפתחות באופן כללי ולא להתמקד רק על הגמילה. אני מעריכה כי ככל שהוא ישלוט יותר טוב על התנועות המוטוריות שלו, על השיווי משקל, ההליכה ועוד, כך הוא יוכל להיגמל. בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיטת פלדנקרייז ופאולה

דורית דינור
    18/10/2007

שלום דורה.
    משה פלדנקרייז הכיר את פאולה ולמד ממנה. היא פיתחה שיטה נפלאה. ישנם שיעורים בשיטת פלדנקרייז שבהם מפעילים את השרירים הטבעתיים. בשונה משיטת פאולה, בה נוצר קשר הדוק בין כל השרירים הטבעתיים כדי שכולם יעבדו יחד, בשיטת פלדנקרייז לומדים לתת להם לעבוד ביחד וגם להפריד ביניהם. בשיטת פלדנקרייז מתייחסים לכל מערכות השרירים, לשלד ולמערכת העצבים והמוח. פלדנקרייז היא שיטה יותר רחבה ומקיפה תבניות תנועה, הרגלי פעולה, פותחת אפשרויות חדשות ובה חותרים לאירגון טוב יותר של כל המערכות.
    אני אישית לא מכירה מדריך או מדריכה שעובדים בשתי השיטות.
    מה שתבחרי שיהיה לך בהצלחה
    דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עין עצלה
    ענת
    16/10/2007

האם פלדנקרייז יכול לעזור במקרה של עיין עצלה?

לקביעת תור
    סגירה
    עין עצלה

הוספת תגובה

• עין עצלה כחלק מתפקוד כללי

דורית דינור
    16/10/2007

שלום רב לך ענת
    עין עצלה היא מצב לא סימטרי של השימוש בעיניים, בשרירי העין ובתפקוד שלה או של אחד הגורמים.
    בשיטת פלדנקרייז ניתן לשפר את הסימטריה בתנועות שרירי גלגלי העיניים, שרירי הצוואר, הקשורים לגלגלי העיניים, לעפעפיים וגם לאירגון עמוד השדרה הקשור לצוואר.
    הגישה בשיטת פלדנקרייז כוללת יותר מאשר את העין העצלה ומתבוננת בתפקוד של כל הגוף כתוצאה או יחד עם תופעת העין העצלה. לעיתים יש קשר בין יכולת סיבוב הראש מימין לשמאל ובין תפקוד העיניים. תרגילים והפנית תשומת לב יכולה לעזור.
    בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק שלא מצליח לזחול
    נועם
    14/10/2007

מה אפשר לעשות עם תינוק שלא מצליח לזחול ומנסה כבר להתרומם, כנראה מתסכול? אפשר ללמד אותו איכשהו או לעזור לו לעבור לשלב הבא ולהצליח לעמוד וללכת?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק שלא מצליח לזחול

הוספת תגובה

• חשוב שהתינוק יזחל

דורית דינור
    14/10/2007

שלום לך נועם
    חשיבות הזחילה היא בכך שהיא מכינה את עמוד השדרה, האגן וחגורת הכתפיים לעמידה והליכה.
    לא הייתי מוותרת על הזחילה. הרבה תינוקות לא לומדים לזחול וכדאי ללמד אותם. גם תינוקות שלא זוחלים, יתרוממו לישיבה ולעמידה והליכה. חסרון הזחילה עלול להתבטא מאוחר יותר בחיהם.
    מומלץ לפנות למורה לפלדנקרייז שהתמחה בשיטת שלהב, כי מורים אלו יעשו את זה בדרך משחקית, בלי כוח. באופן כללי מאוד, כשהתינוק על הבטן, אפשר לשים לפניו צעצוע שהוא אוהב, כך שיצטרך להתקרב, לזןוז כדי לתפוס אותו. המרחק לא צריך להיות גדול מידי. זה מעודד זחילה למטרה של תפיסת הצעצוע. זו עצה כללית מאוד, יתכן שכבר עשיתם כך. לצערי אי אפשר לעשות יותר מזה דרך התכתבות, כי אני צריכה לראות את התינוק, את מצב הרגליים, הידיים, הגב ועוד, כדי לדעת איך לתת גירוי לזחילה. בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריצת דיסק
    יעלה
    10/10/2007

אובחנתי כסובלת מבלט בשתי חוליות - האם מותר לי להמשיך לבצע את תרגול הפלדנקרייז? יש לציין שיש כאבים בעת הביצוע, אבל זה לא חוכמה - יש לי כאבים כל הזמן!!!!

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פריצת דיסק

הוספת תגובה

• כמה לעשות

דורית דינור
    10/10/2007

שלום יעלה
    במקרה שיש לך כאבים כל הזמן וגם בעת הפעולות והתנועות בשיעור פלדנקרייז, אני מציעה שתבדקי כמה דברים.
    דבר ראשון וכללי כדאי לך לעשות פחות ממה שאת עושה, גם אם תעשי בדמיון זה מספיק. העיקר לא לנוע עם כאב, כי מזה אין הרבה שיפור.
    דבר שני, כדאי לך ליידע את המורה שלך, כדי שתתייחס אליך ותייעץ לך מתוך מה שהיא רואה.
    דבר שלישי, ייתכן שבמצב שלך, לא מתאים לך כרגע להשתתף בקבוצה וכדאי לך לקבל מספר שיעורים אישיים, מהמורה שלך או ממי שנותן דיעורים אישיים. לשיקולך כמובן.
    בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהי שיטת שלהב?
    אורלי
    07/10/2007

שלום. אפשר בבקשה לקבל הסבר על שיטת שלהב, במה היא שונה ותורמת לתינוק יותר משיטות אחרות?
    תודה רבה ושבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה
    מהי שיטת שלהב?

הוספת תגובה

• שיטת שלהב ויתרונותיה

דורית דינור
    07/10/2007

שלום אורלי.
    לא פירטת לאילו שיטות אחרות את משווה, לכן אכתוב על שיטת שלהב. תוכלי כמובן להמשיך לשאול באופן יותר ממוקד על שיטות אחרות ואוכל להשוות ולהבהיר את ההבדלים.
    שיטת שלהב היא תולדה של שיטת פלדנקרייז והיא מותאמת לתינוקות ולהורים. השיטה מבוססת על ידע מעמיק בתנועה ובהתפתחות המוטורית והגופנית של תינוקות. ההתפתחות נעשית בתבניות כשתבנית אחת נבנית על קודמתה. כל תבנית קשורה לעמוד השדרה, לעצמות, לשרירים, לעצבים ולדימוי הגופני של התינוק. כל תבנית כוללת את הידיים, הרגליים, המבט, היכולת להישען ועוד. היום רצוי שכל תינוק יעבור את השלבים במלואם בלי לדלג, כי כל שלב חיוני להתפתחות ולהמשך החיים. למשל, זחילה היא תהליך חיוני להתארגנות ההצלבה בין הכתפיים ומפרקי היכריים ולארגון הגב להליכה. תינוקות שלא זחלו, מפתחים בעיות ביציבה, בעמידה ובהליכה במהלך החיים. הורים שלא מאפשרים לתינוק לזחול גורמים לו נזק בלי ידיעתם. ניתן ללמד תינוקות שאינם זוחלים בדרך משחקים, בלי לחץ ובלי כאב, לזחול. היכולת ללמד תנועה אפשרים גם בגיל הינקות. את זה עושים המדריכים לשיטת שלהב. אלו מהם שהם מורים לפלדנקרייז, מתמחים במגע עדין, בהקשבה לצרכים של התינוק, הם ידעו להסביר להורים וללמד אותם מה לעשות עם התינוק ואיך לבלות זמן איכות עם מגע, קשר עין, משחקים ולימוד מהנה.
    תודה על השאלה, אשמח להמשיך ולפרט, במייל הפרטי או בפורום הזה.
    דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלדנקרייז לנכים
    מורן
    30/09/2007

האם יש אפשרות גם לנכים על כסא? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פלדנקרייז לנכים

הוספת תגובה

• פלדנקרייז לנכים על כסא גלגלים

דורית דינור
    30/09/2007

שלום מורן
    שיטת פלדנקרייז יכולה לעזור גם לנכים על כסא גלגלים. גם לנכים יש הרבה מתח ולחץ שניתן להפחית, גם נכים יכולים לשפר את תפקוד ותנועת הידיים, להקל על מתח בכתפיים ובגב, לשפר את הנשימה ולשבת באופן נוח בכסא ומחוצה לו.
    מומלץ להתחיל משיעור אישי ולבדוק יצירת קבוצה לאנשים עם יכולות דומות.
    בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל 16 חודשים וטרם הולכת!
    יהודית
    26/09/2007

נכדתי בת שנה וארבעה חודשים וטרם עלתה להליכה. היא מתקדמת על הברכיים.
    האם יש לכך סיבה ? ומה עושים?
    האם יש מקום לדאגה?

לקביעת תור
    סגירה
    גיל 16 חודשים וטרם הולכת!

הוספת תגובה

• התפתחות תינוקות

דורית דינור
    28/09/2007

ליהודית שלום
    לכל תינוקת יש קצב התפתחות אישי והתיזמון להליכה לפי מה שאת כותבת הוא בגדר הנורמלי. יחד עם זאת כדאי שכל תינוקת תעבור את כל שלבי ההתפתחות ותמצה אותם. האם היא זוחלת על שש, על ארבע, האם יש הצלבה בתנועת הזחילה, איך היא נשענת על הידיים ועל הרגליים בזחילה? האם היא מתיישבת בעצמה, איך היא עושה את זה? איך היא יושבת? איך תנועת הראש? המבט? האם היא ממלמלת הברות?. ישנן עוד שאלות שמורים לפלדנקרייז ובמיוחד אלו שהתמחו בשיטת שלהב יכולים לראות ולהבחין. אם יש חסר במשהו מתבניות ההתפתחות, לעיתים כדאי לעודד את התינוקת, ללמד אותה באמצעות משחק וזה מה שעושים בשיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב. אני ממליצה לך לפנות למישהו כזה. אם תרצי הפניה לאזור מגורייך, תוכלי להתקשר אלי דרך המייל שלי.
    בהצלחה לכם, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבוצת פלדנקרייז לקשישים
    נעמה
    25/09/2007

האם קיימת מסגרת ללימוד פלדנקרייז לקשישים?
    סבא שלי גר ברמת גן ועם הגיל קשה לו יותר לזוז, אז חשבתי שזה יכול להיות טוב בשבילו. מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    קבוצת פלדנקרייז לקשישים

הוספת תגובה

• פלדנקרייז ברמת גן

דורית דינור
    28/09/2007

שלום רב לך נעמה
    שיעורי פלדנקרייז מתאימים לקשישים ואני משוכנעת שיש ברמת גן קבוצות מכל הסוגים. אני ממליצה להתקשר לעיריית רמת גן או לרשת המתנ"סים של רמת גן ולבדוק את המיקום ואת השעות. אם את מחפשת מורה לשיעורים אישיים, תוכלי למצוא מורים [a href=http://www.feldenkrais-israel.org id=link]באתר אגודת המוסמכים לפלדנקרייז[/a]. החיפוש יכול להיעשות לפי אזור מגורים.
    בהצלחה לכם, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה