מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהרן01/01/2008
בתי התחילה לזחול בצורה לא מאוזנת רגל אחת כרגיל והרגל השניה היא מרימה בצורה כזו שאין מגע של הברך עם הריצפה אלא חצי ישיבה וכך היא מתקדמת די מהר. בשלב מסויים זה הסתדר ועכשיו היא שוב חזרה לזחול כך בטיפת חלב אמרו לי שהעיקר שהיא זוחלת. האם זו בעיה ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זחילה לא סימטרית
דורית דינור01/01/2008שלום לך רן
כל פעולה חדשה שאנו לומדים נעשית בתחילה בצורה לא סימטרית ולא מאורגנת. כך גם אי אפשר לצפות שזחילה תהיה סימטרית בראשיתה. יחד עם זאת, אנו מצפים כי היא תתפתח ותשתכלל כך שעם הזמן הזחילה תיעשה סימטרית. כשאני אומרת סימטרית, הכוונה לשימוש שווה בשתי הרגליים ובשתי הידיים, הראש באמצע ועוד פרטים.
אם עובר זמן רב והזחילה לא נעשית סימטרית, כדאי מאוד ללמד את ביתך להפעיל את עצמה באופן סימטרי. לנושא זה יש השלכות על המשך חייה ותפקודיה. הרופאים ואחיות טיפת חלב לא מייחסים לכך חשיבות רבה, העיקר שזוחלים. אך מידע שהצטבר בקרב מורי פלדנקרייז, אנו רואים את ההשלכות של האסימטריה בהמשך החיים. כל כך פשוט וקל ללמד אותה כעת.
בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהירון30/12/2007
הבת שלי נולדה עם כתם יין פורט ועקבזה עברה בדיקת MRI בה אובחן מיעוט מימלין .
היא מטופלת בפיזוטרפיה היא התחילה לזחול בגיל 9 חודשים ומה שאני רואה כי צד אחד שלה צד ימין משתתף מלא בזחילה וצד שני שמואל לא משתתף בזחילה ככל שהיא מתקדמת הצד השמאלי ניהיה יותר חלש והצד הימני ניהיה יותר חזק כך שמתחיל להיווצר מצב של אי שיווי משקל למשל שהיא מטפסת על הכרית אז היא מתהפכת באמצע בגלל חוסר שיווי משקל .
בפיזטורפיה אמרו לנו בהתחלה שחגורת הכתפיים חלשה למרות שמהרגע שהיה לה אפשרות לבחור בטן או גב היא בחרה להיות על הבטן המון שעות.ועכשיו אומרים לנו בפיזטורפיה שצריך לחזק את הצד השמאלי וזאת אנו עושים אך אין שיפור ושבכל מקרה במשך הזמן זה יסתדר. האם באמת הדבר מסתדר עם הזמן , האם יכול להיות שזה קשור באיזה דרך למוח ?אני חייבת לציין שהיא כן מפעליה את היד השמאלית תופסת דברים אבל בזחילה כל החלק הזה כאילו לא קיים מבחינתה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסימטריה בפעולות
דורית דינור01/01/2008שלום ירון
אני מבינה היטב את הדאגה שלך כשאתה רואה את האסימטריה בפעולות של ביתך. לא הכל הוא רק שרירים חלשים או חזקים. חלק מהאסימטריה נובע מדימוי שונה במוח של כל אחד מהצדדים.
הצעתי לך היא לתת לה גירויים שונים לצד שמאל. גירויים תחושתיים, הרבה מגע מסוגים שונים. יש הרבה מה לעשות.
אתה מוזמן ליצור איתי קשר ואם אתם גרים באזור המרכז גם לבוא איתה לייעוץ ראשוני. 050-5642864
בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלדנקרייז ופיסיותרפיה במקבילaviv26/12/2007
האם ניתן לטפל בפלדנקרייז במקביל לפיסיותרפיה בכאבי צוואר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באותו נושא, גם לי שאלה בבקשה
רינה31/12/2007מסתבר שישנם שינויים, כפי שהרופא אמר, בחוליות הצוואר, מה שגורם לכפות הידיים שלי 'להרדם' בעיקר בלילה וכשאני ישנה נשענת על הצד. האם לשיטת פלדנקרייז יש איזשהו טיפול שיכול לעזור?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלדנקרייז ופיזיותרפיה במקביל
דורית דינור03/01/2008שלום ליאור
בדרך כלל לא רצוי לערבב שתי שיטות כמו פלדנקרייז ופיזיותרפיה. הסיבה היא כי בכל שיטה תפיסת העולם המכתיבה את הטיפול שונה מאוד. הרבה פעמים לאנשים קשה להמתין ורוצים הקלה מיידית בלי הצורך להמתין. בפלדנקרייז הטיפול נעשה בעדינות כדי לעודד את ההקשבה לתחושות שלך. הקשבה כזאת היא הכלי להמשך החיים. רק תנועות עדינות יכולות לעודד הקשבה כזאת. בפיזיותרפיה, יש מטפלים העובדים תוך יצירת כאב. הכאב גורם למערכות ההגנה השריריות להתעורר והגנות אלו לא מאפשרות הקשבה לעצמך. לכן, שתי השיטות לא הולכות יחד.
זאת עניות דעתי. יכול להיות שיהיו אחרים שיחשבו אחרת ממני.
תוכל להמתין לסיום הטיפול הפיזיותרפי ואם עדיין תזדקק לעזרה, תוכל לפנות לפלדנקרייז. כך גם תדע איזו שיטה עזרה לך. מידע זה יועיל לך בהמשך החיים, למקרים שחס וחלילה יחזרו הכאבים.
בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלדנקרייזרוני25/12/2007
שלום, אני מעט בורה בתחום, מה מפתחת השיטה אצל ילדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלדנקרייז וילדים
דורית דינור25/12/2007שלום רוני
בכל גיל יש לשיטת פלדנקרייז אפשרות לפתח אצל ילדים יכולות המתאימות לגילם. בגיל של עד שנה, עוזרת להתפתחות תקינה של דימוי עצמי, והתפתחות תקינה. מעבר לכך, שיטת פלדנקרייז יכולה לעזור בטיפוח שיווי משקל, אוריינטציה, קואורדינציה, תחושת עצמי ודימוי גוף, ביטחון עצמי וגמישות בתנועה ובתפקוד.
אפשר להגיד בכלליות כי שיטת פלדנקרייז מכינה את הילד לחיים גם בכיתה וגם בהפסקה.
שיטת פלדנקרייז עוזרת לילדים פגועים בשיתוקים שונים, ילדים עם בעיות מוטוריות ותפקודיות, עיכוב התפתחותי, בעיות נשימה, קשיי קשב וריכוז ועוד.
תשובתי הפעם כללית מאוד. אם תרצי לשאול שאלה ספציפית, אשמח לענות גם כאן וגם באופן פרטי, מייל או טלפון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות מוטוריותאורית23/12/2007
שלום לך,
האם פלדנקרייז טוב לאימון כפות הידיים והצבעות, או רק לאיברים הגדולים יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלדנקרייז וכפות ידיים
דורית דינור24/12/2007שלום אורית
כפות הידיים מחוברות לאיברים הגדולים, כלומר למרכז הגוף. בשיטת פלדנקרייז אנו מגלים את ההקשרים הללו בתנועה, בתחושה ובהפעלת כפות הידיים והרגליים וקצות האצבעות. תשובתי היא אם כן כי שיטת פלדנקרייז מתאימה גם למי שמעוניין לשכלל את התחושה ואת השימוש בקצות הגוף.
תוכלי להתקשר אלי לפרטי נוסף. 050-5642864
בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשימותחן19/12/2007
שלום, הבנתי כי יחד עם הטיפול בתנועה חשוב מאד לנשום נכון. כיצד ניתן ליישם זאת עם ילד קטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשימה קלה
דורית דינור24/12/2007שלום לך חן
המחשבה על כך שיש נשימה נכונה אחת היא מחשבה מטעה. הנשימה מתאימה את עצמה לפעילויות ולתנאים של חיינו. אין אפשרות ללמד ילד או מבוגר לנשום נכון. אפשר להפנות את תשומת ליבו לכמה מרכיבים של הנשימה ולתת לו משחקים עם נשיפות בצורות שונות. לא כתבת בן כמה הילד אך נשיפה כדי לנפח בועות סבות או בלון, נשיפה בקשית הן דוגמאות אחדות.
בשיטת פלדנקרייז לומדים הרבה על הנשימה ועל אפשרויות ההתאמה של התנועות אליה. יתכן שאפשר לתרגל זאת עם הילד שלך, תלוי בגילו.
בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיעהשרון י.17/12/2007
שלום רב,
בתי היום בת 3.5 שנים. לקראת גיל 8 חודשים אובחנה כהיפוטונית וגמישה ביותר, וכן אובחנה אי סימטריה בין צד ימין לשמאל. טופלה אצל פיזיוטרפיסטית פרטית עד תחילת הליכה.
כיום כף רגל שמאל שלה שוקעת מאוד (פנימה לכיוון ימין). הולכת עם מדרסים (מדרסי גומי אדומים - לא כאלה שהותאמו לה במיוחד) בנעליים. שאלתי היא, השקיעה בכף הרגל גדולה מאוד, האם יש דבר נוסף שניתן לעשות עבורה ? האם יש מקום לגשת אתה בשלב זה לאורטופד ? האם הדבר יכול להקשות על תנועתה בעתיד ?
אודה מאוד על תשובתך, שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כף הרגל היא הבסיס של הגוף
דורית דינור17/12/2007לשרון שלום רב
כף הרגל היא הבסיס של העמידה וההליכה וכדאי שהיא תהיה בעלת כושר עמידות, נשיאת משקל ותנועה. לפי מה שכתבת, הייתי מתחילה לבדוק מה אפשרויות העזרה לביתך. כדאי כמובן להתייעץ עם אורטופד. אחרי הביקור אצל האורטופד אני ממליצה על שיעורים אישיים בשיטת פלדנקרייז לשיפור התפקוד של כף הרגל.
לפרטים נוספים תוכלי להתקשר אלי: 050-5642864
בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצלנותא.א.12/12/2007
שלום בנות,
אני מאוד מוטרדת מכך שהקטנה שלי לא זוחלת, היא ממש עצלנית, לעומת זאת היא התיישבה כבר בגיל 4 חודשים וכבר קמה לעמידה (כמובן גם עומדת יפה כשנאחזת במשהו).
כשהייית אצל הרופאה היא אמרה שיש הרבה ילדים שמדלגים על זחילה. אותי זה מטריד כי אני יודעת שזה מאוד חשוב להשלים את כל השלבים.
היא הפנתה אותנו להתפתחות הילד ואמרה שאולי הם יתנו תרגילים... עד עכשיו לא התקשרו אלי ואני כלכך רוצה שהיא תזחל!
בגדול, מההתרשמות שלי, היא פשוט עצלנית, כי היא מאוד תנועתית.
אשמח לתגובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר ללמד תינוקות לזחול
דורית דינור15/12/2007שלום לך א.א.
לפי התיאור שלך, לא נראה שביתך עצלנית. היא עומדת, מתיישבת ועושה פעולותיזומות על ידה.
יחד עם זה הזחילה אכן חשובה ביותר להתפתחות מערכת השיווי משקל והקואורדינציה שלה. הזחילה מפתחת תיאום בין שרירי הגב לשרירי הבטן, בין חגורת הכתפיים לאגן ומאפשרת לעמוד השדרה לתפקד כהכנה להליכה, עמידה ועוד.
נכון, ישנן ילדים שמדלגים על הזחילה, אך בהמשך חייהם זה יפגע באיכות התנועה והתפקוד שלהם. כדאי לעשות משהו ולא לחכות. מה אפשר לעשות? אפשר ללמד אותה לזחול. הלימוד לא יהיה במילים, אלא במעשים. לצערקי לא אוכל לתת לך תרגילים דרך המחשב, כי עלי לראות אותה בסעצמי כדי לדעת מה מתאים לה.
אני ממליצה להגיע לשיעור אחד או יותר, למורה לפלדנקרייז ולשיטת שלהב לליווי התפתחותי לילדים.
את מוזמנת ליצור איתי קשר בטלפון: 050-5642864 להתייעצות נוספת.
בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחיים09/12/2007
בני בן ה-15 הוא ילד שמן וגדול. יש לו תנועות נורא גסות. הרבה פעמים קורה שהוא מפיל דברים בבית. אפילו הצעדים שלו כבדים כאלו ועושים רעש רב.
האם שיטת פלדנקרייז תוכל לעדן את תנועותיו?
ואם כן, לאן לפנות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדן את התנועות ולתאם אותן
דורית דינור10/12/2007שלום רב לך חיים
אני ממליצה על שיטת פלדנקרייז כדי ללמד את הבן שלך לתאם את תנועותיו וכוונותיו, להתנועע ביתר קלות וללכת בלי להפיל את הרגלים.
כדאי להתחיל מוקדם ככל האפשר, [a href='http://www.feldenkrais-israel.org/find.php' id='link'][/a]בשיעורים אישיים ולהמשיך בקבוצה.
אם אתם גרים באזור המרכז, תוכלו לפנות אלי בטלפון: 050-5642864
למציאת מורה לפלדנקרייז אפשר להיכנס לאתר אגודת המורים לפלדנקרייז ולמצוא לפי כתובת המגורים.
בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלדנקרייזיונה04/12/2007
אני מתלבטת אם ללמוד פלדנקרייז באופן אישי או להצטרף לקבוצה.
אני סובלת מדלקות בגידים באיזור האגן וכן בגב ובכתפיים (בכל פעם איזור אחר)
על מה את ממליצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב לך יונה
דורית דינור05/12/2007הרבה אנשים מתלבטים בשאלה הזאת ויש לה כמה צדדים. השיעור האישי יעיל מאוד ומיועד לך בלבד. מחירו גבוה יותר מאשר בשיעורים קבוצתיים.
לכן המלצתי לך היא לקבל מספר שיעורים אישיים ואחר כך לעבור לקבוצה. כך תרוויחי משני העולמות. תוכלי להשתלב בקבוצה לאורך זמן ואפילו בעת הצורך לקבל שיעור אישי מידי פעם.
תנסי ותבדקי את שניהם.
בהצלחה לך, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנהדורית02/12/2007
בני בן השנה נולד עם רגליים מעט עקומות כלפי פנים.
הוא נמצא במעקב לראות כיצד יתפתחו הרגליים ויתכן שיצטרך ללכת עם מכשיר.
האם ניתן לשלב אותו בטיפולי פלדנקרייז, האם אפשרי בגיל כה מוקדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגלים של לתינוק
דורית דינור02/12/2007לדורית שלום רב
באופן עקרוני אפשר בהחלט לעבוד עם תינוקך בשיטת פלדנקרייז ובשיטת שלהב בגיל שלו, שנה.
אינני יודעת מה את מתכוונת כשאת כותבת רגליים עקומות. האם הוא משתמש בהן? האם הוא זוחל, נעמד? מזיז את הרגלים? את לא מפרטת והרי התפקוד של הרגליים הוא העיקר. כדי לשפר את התפקוד של הרגליים ואת המראה שלהן, אני ממליצה להתחיל מייד ולא לחכות.
בהצלחה לך, אשמח לשוחח איתך באופן אישי: 050-5642864
שלך, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשמרית29/11/2007
סליחה שבע פעמים על הבורות, אבל תוכלי להסביר לי בקצרה מהי שיטת פלדנקרייז?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהי שיטת פלדנקרייז
דורית דינור02/12/2007תודה לך שימרית על השאלה שעוד אנשים בודאי שואלים בתוך תוכם ואת מעיזה לשאול.
את מוזמנת להיכנס לאתר שלי הנקרא [a href='http://www.feldenkrais4u.co.il' id='link']פלדנקרייז פור יו [/a]כדי לקרוא יותר על השיטה ועל יתרונותיה.
שיטת פלדנקרייז נועדה ללמד אנשים כיצד לשכלל את מה שהם ממילא עושים החל מספורט, ריקוד, נגינה ועד פעולות פשוטות כמו לשבת ליד מחשב, לשחק עם ילד/ה בכדור ולהתכופף. בשיטת פלדנקרייז תלמדי על הגוף שלך, על דרכי פעולתו, תלמדי להקשיב לעצמך ולהשתמש בחיישנים האישיים שלך. כל זה נעשה [a href='http://feldenkrais4u.co.il/cat.asp?catId=91' id='link']בשיעורים אישיים[/a] או ב[a href='http://feldenkrais4u.co.il/cat.asp?catId=92' id='link']קבוצות[/a]. שיטת פ]לדנקרייז עוזרת לאנשים עם בעיות, כאבים, במצבי שיקום, לילדים, וגם למי שאין בעיות.
את מוזמנת לנסות בעצמך, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספסטיותמיכלי27/11/2007
בתי בת 11 חודשים נולדה בשבוע 33, 1735 גרם.התחלנו פזיותרפיה לפני חודשיים עקב טונוס גבוה בעיקר ברגליים.
כיום היא הרבה יותר רפויה, תופסת בברכיים ומתהפכת חופשי .אמרו לנו שכרגע מה שמטריד זה התבניות ולא הטונוס,כיוון שהמצב הוא לחלוטין לא ספסטי. אין עדיין דיאגנוזה כיוון שהיא פגית והמצב גבולי ,שכן יש תנועות יפות ולא יפות כאחד.
שאלותי:כ מה זמן צריך כדי לקבל תשובה האם זה שיתוק מוחי או לא?האם דיפלגיה ספסטית לא באה תמיד עם ספסטיות?האם יתכן שהתבניות נובעות מהפגות והן דומות לתבניות של סי פי אך הן לא?למה כל כך קשה לאבחן????מהן ההתלבטויות ????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון - כן או לא
דורית דינור02/12/2007שלום מיכלי
גם בשיטת פלדנקרייז אנו לא נוהגים לתת אבחון, וזאת מכמה טעמים. ראשית האבחון הוא מילה או שתיים שעלולות לקבע דימוי עצמי מסוים אצל ביתך. שנית, ההתפתחות של ביתך יכולה לקרות לכיוונים לא צפויים ומפתיעים, לטובה. כמו שאת כותבת בעצמך, לא מדובר בספסטיות כרגע אלא במשהו אחר. לכן, על אף הצורך שלך באבחון חד משמעי, התפיסה של עבודה איתה במטרה לעזור לה, היא תפיסה מעשית. בשיטת פלדנקרייז, אנו נוהגים לראות את המצב שלה, לחזק את הפעולות שהיא עושה כרגע ולהכין אותה לשלבים הבאים של ההתפתחות. השיעורים נעשים במגע עדין, בתנועות המכוונות למערכת העצבים, לשרירים ולשלד. כמו כן, הכל נעשה בדרך משחקית, נעימה ולא מאיימת. למורים לפלדנקרייז יש הרבה ידע על תבניות הפעולה, איך ליצור תיאום בין חלקי הגוף השונים כדי לגרום לשיפור. לביתך יש אפשרות ללמוד ולהתפתח. כל דרך שתבחרי עבורה תהיה טובה ובלבד שיעזרו לה להמשיך בהתפתחות המוטורית, התפיסתית ובחיזוק הדימוי העצמי שלה ביחס בינה ובין העולם ואיתך במיוחד. אשמח לשוחח איתך בעל פה בטלפון: 050-5642864
בהצלחה רבה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום =)בילי26/11/2007
פתאום נתקלתי בפורום הזה, הסתכלתי באתר שלך ולמען האמת די הופתעתי.
אני בת 18, אני לומדת בשיטת פלדנקרייז כבר 3 שנים כחלק מהשיטה בה אני לומדת פיתוח קול ומוזיקה
זה באמת דבר נפלא, מומלץ לכולם (לא רק לבני נוער גמלוניים O_o)
זה מחבר את האדם לגופו, יוצר דימוי גוף נכון ומשפר כל דבר שאדם עושה- כל פעילות. מומלץ מאוד לנגנים וזמרים... בדר"כ לא משתמשים בגופם באופן נכון שמשפר את הביצועים, והרי נגינה ובעיקר שירה הם דברים שבהם יש פעילות מלאה של הגוף כולו...
בקיצור,
רציתי לשתף בפן הזה של שיטת פלדנקרייז
זה מאוד מעניין כל הכיוונים אליהם לקחו את זה..
יומטוב =)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משפר כל דבר שהאדם עושה
דורית דינור26/11/2007תודה רבה לך בילי על ההודעה שלך.
אכן כן, שיטת פלדנקרייז פוגשת כל אחד במקום שלו ומשם אפשר לשפר כמעט כל פעולה, תפקוד או ביצוע. לצערי הרב אנשים מכירים בצורך לשפר רק כשמשהו מתקלקל. אני מודה לך על שאת רואה את שיטת פלדנקרייז ככלי לפעול כאדם, כאישה יוצרת.
בהצלחה רבה לך בדרכך האישית והאמנותית
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות תינוק...דקלה25/11/2007
דורית שלום,
ברצוני להוועץ איתך בנוגע להתפתחות בני.
בני בן שלושה חודשים+ שבוע. ניזון מהנקה מלאה, עולה נהדר במשקל, ונמצ באחוזון 90. מחייך, וצוחק בקול, ופשוט מגיב לסביבה.
יש לי מעט חשש כי הוא עלול להתעכב התפתחותית(מוטוריקה, וכו'...) מכיון שכאשר אני משכיבה אותו על הבטן הוא מחזיק את ראשו ,ולא שומט אותו, למס' דקות. אך כשהוא מוריד אותו, קשה לו לחזור לאותה תצורה, ואני אני מתערבת ומביאה את ידו למרכז. לפני כן ידיו מופשלות כלפי מטה או לצדדים, או שפשוט לא באות למרכז, ואז הוא מתאכזב.... הוא ישן על הבטן תמיד וכך גם בשינה.
ידיו מופשלות כלפי מטה, ומצליח להזיז את ראשו ללא תמיכה בידיו, ושוב, לא תמיד מצליח לקרב את ידיו כדי להתרומם.
נשמע לך לפי תיאוריי כי ישנה בעיה ,או שעם הזמן זה ישתפר. ובמקביל להמשיך לעזור לו...
אם המצב ימשך כך, מתי אני אמורה לפנות לייעוץ? ז"א עד איזה גיל?
תודה על המענה. שיהיה יום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התינוק השוכב על הבטן
דורית דינור25/11/2007שלום רב לך דקלה
כל הכבוד על הערנות שלך ועל זה שאת שמה לב. גם כל הכבוד שאת משכיבה את תינוקך על הבטן.
כדי שהוא ירים את הראש, הוא צריך להישען על משהו. המשהו הזה הם המרפקים שלו בשלב ראשון.
נסי בעצמך לשכב על הבטן ולהרים את הראש, תראי כי כשהמרפקים נמצאים מתחת לכתפיים, לפנים, זה תומך בחגורת הכתפיים ומאפשר להשאיר את הראש באויר.
אחרי שתנסי, תוכלי להביא בעדינות רבה את המרפקים של תינוקך למצב תמיכה.
אם תרצי, אשמח להראות לך בפגישה אישית את הנושא הזה ועוד כמה דברים שימושיים., בינתיים, אני מניחה שאין מקום לחשש, אך יש מקום לשים לב ולעזור אם צריך.
כל טוב ובהצלחה
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך.
דקלה27/11/2007דורית, שלום וברכה,
שמחתי לקרוא את תגובתך, ויתרה מזאת , את האכפתיות והאופטמיות שאת משדרת.
אני עדיין ממשיכה לסייע לו, במעט הצלחה. אני מעסה אותו במהלך היום, ומשתדלת לגגל אותו במיטה בהנאה, כדי שלא "יבהל" כשירצה לעשות את זה לבד....
אני חוששת ממשהו מסויים מכיון שלאחר הלידה, הרופא דיבר בצד עם האחות על "טונוס שרירים נמוך" את בעת שיחרור מסר כי בבדיקות נוספות שנערכו נשללו הבעיות..
אני חייבת לציין כי הוא ילד חיוני חייכן וממש "מדבר " עם הסביבה. פשוט תינוק מדהים! הוא ממש מבין ויודע בדיוק מה הוא רוצה על אף גילו הצעיר... הנקודה היא שאני רוצה להקל עליו ולתת לו את הקרקע האופטימלית להתפתחותו המוטורית ובכלל, ואם ניתן אז למה לא?
אשמח לשמוע ממך כיצד ניתן לתרגל איתו, ואם אפשר להיפגש אז בשמחה רבה.
כיצד ניתן?
לילה טוב, דקלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך לסייע לתינוק וללמד אותו בהנאה
דורית דינור27/11/2007שלום דקלה
תענוג לקרוא את ההתלהבות שלך מתינוקך. אני בטוחה שהוא תינוק נהדר, חיוני, יודע מה שהוא רוצה. אני מצטערת לשמוע על זה שהרופא דיבר בצד עם האחות ולא ישירות איתך, כי אולי האבחנה של טונוס שרירים נמוך לא רלוונטית כלל. אם היא רלוונטית, כדאי שתדעי על כך. האם יש לך את מי לשאול על כך, כדי שאת תהיי רגועה?
בכל מקרה, אפשר לסייע לתינוק וללמד אותו בהנאה. את מוזמנת להתקשר אלי דרך האתר שלי, כתובתו נמצאת בראש הפורום, או למספר 050-5642864
בברכה חמה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום, דורית
דקלה02/12/2007אני ניסית מס' פעמים לצלצל למס' שנתת לי אך לא ענית.
רציתי לשאול מתי נוח לך שאתקשר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך להתקשר אלי
דורית דינור02/12/2007שלום דקלה
נכון, לא תמיד אני זמינה. אני לא עונה לטלפון כשאני בשיעור. אנא השאירי לי הודעה עם מספר הטלפון שלך, ואענה לך. או השאירי את פרטייך באתר שלי, או בתגובה להודעה הזאת, ואתקשר איתך.
בברכה חמה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)