פורום פלדנקרייז, שיטת פלדנקרייז, התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיגור קל
    רפי
    23/09/2007

פלדנקרייז מתאים גם לילד עם פיגור קל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיגור קל

הוספת תגובה

• ילד עם פיגור קל

דורית דינור
    23/09/2007

שלום לך רפי
    מניסיוני בעבודה עם ילדים מפגרים בגן אקי"ם, יש הרבה דברים שניתן ללמד אותם, שלצערי לא מלמדים אותם בגן או בבית הספר. לא אוכל לתת דוגמאות כי זה תלוי בגיל ובמצב הילד. כדי להחליט האם שיעורים בשיטת פלדנקרייז מתאימים לילד שעליו שאלת, צריך לראות אותו, את תנועותיו ותפקודו. רוב הסיכויים שיש הרבה מה לשפר ולעזור לו. כמורה לפלדנקרייז ההבנה שלי את התנועה והתפקוד גדולה ומפורטת מאוד. אם הילד מסוגל ללמוד, הוא ישתפר.
    בהצלחה
    דורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות אורתופדיות
    נעמה
    18/09/2007

יש לי בעיה בכף הרגל (דורבן) שגורמת לי להרבה כאבים. אפשר ללמוד פלדנקרייז גם עם הבעיה הזאת? יש מורים שמודעים לבעיות פיזיות כאלה?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות אורתופדיות

הוספת תגובה

• ללמוד פלדנקרייז עם דרבן

דורית דינור
    18/09/2007

שלום רב לך נעמה
    אפשר ללמוד פלדנקרייז עם דרבן בעקב. אפשר גם להיעזר ולשפר את הדריכה על כפות הרגליים, ואת היציבה. הרוב הגדול של מורים לפלדנקרייז מכירים את התופעה ויודעים איך ללמד אנשים לשפר את ההליכה, העמידה, הישיבה והמעברים ביניהם.
    בהצלחה לך
    דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלדנקרייז ודיאטה
    סהר
    16/09/2007

אני סובלת מעודף משקל ובעיית יציבה, למרבה הצער אין לי זמן או כסף לטפל בשתי הבעיות ואני מחפשת דרך שתעזור לי לטפל בהכל בבת אחת. פלדנקרייז עוזרת גם להוריד משקל או רק בבעיות יציבה?

לקביעת תור
    סגירה
    פלדנקרייז ודיאטה

הוספת תגובה

• הרגלי אכילה ושיטת פלדנקרייז

דורית דינור
    17/09/2007

שלום רב לך סהר
    בשיטת פלדנקרייז תוכלי ללמוד להקשיב לעצמך ולהרחיב את היכולת זאת. המודעות שלך לתחושותייך, תגדל. איננו מתייחסים באופן ישיר לבעיית עודף משקל ואיננו מטפלים בבעיות או מרפאים מחלות. שיטת פלדנקרייז היא לימוד איך להשתמש בעצמנן באופן יעיל, לאורח חיים עם הקשבה לעצמך, חיפוש של מה נוח לך. היציבה שלך בהחלט עשויה להשתפר בעקבות שיעורי פלדנקרייז. בעקיפין, אולי גם תוכלי לשנות משהו בהרגלי האכילה ועודף המשקל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צליעה בעקבות תאונה
    דור
    11/09/2007

לפני שנה עברתי תאונת דרכים שבמזל יצאתי ממנה בפגיעות קלות בלבד.
    היפגיעה שנשארה אצלי היא פגיעה ברגל ימין שבגללה אני גורר רגל, הפיזיוטרפיה שיפרה את המצב אבל הבעיה לא נפטרה לגמרי.
    אתם מטפלים במצב כזה?
    יש סבסוד של קופ"ח?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    צליעה בעקבות תאונה

הוספת תגובה

• הליכה על שתי רגלים

דורית דינור
    11/09/2007

שלום לך דור
    בשיטת פלדנקרייז ניתן לשפר את ההליכה, העמידה וההישענות על שתי כפות הרגליים.
    זה נכון לכל אדם ורוב הסיכויים שזה נכון גם לגביך. אני ממליצה לך לנסות כמה שיעורים אישיים ואחר כך להצטרף לקבוצה.
    לגבי קופת חולים, הרי ידוע לי שישנן קופות שבמרפאות הרפואה המשלימה יש שיעורים אישיים בשיטת פלדנקרייז, במחיר זול יותר מאשר בשוק הפרטי. יש לפעמים הבדל גם באיכות.
    מה שתבחר, שיהיה לך בהצלחה
    דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי שבץ
    י.
    09/09/2007

אבא שלי עבר שבץ מוחי שפגע פגיעה קשה בחצי הגוף השמאלי שלו. האם שיטת פלדנקרייז תוכל להוסיף לפיזיותרפיה שהוא עושה כיום ותשפר את מצבו?
    תודה רבה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    אחרי שבץ

הוספת תגובה

• אירוע מוחי ושיטת פלדנקרייז

דורית דינור
    09/09/2007

שלום רב לך י.
    אחרי אירוע מוחי, מומלץ לקבל שיעורים אישיים ולא להצטרף לקבוצה בינתיים. השיקום הוא תהליך שאין לדעת את משכו, אך לשיטת פלדנקרייז יש כמה יתרונות ותוספות מעבר לפיזיותרפיה. בשיטת פלדנקרייז יעבדו עם אביך על גירויים למערכת העצבים, על תחושות בשני צידי הגוף, על מודעות לההבדלים בין שני הצדדים. אין לדעת אם הנזקים שנגרמו ניתנים לשחזור, אך אפשר ליצור שיפור משמעותי למשל בצד ימין שלו, בנשימה ובבית החזה, באגן ובשיווי המשקל ובתיאום בין האיברים שמתפקדים.
    בהצלחה
    דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק עם קשיים מוטורים
    שיר
    06/09/2007

הילד שלנו בן שנה ומתקשה בפעולות שאמורות להיות קלות בגילו, האם שיטת פלדנקרייז מתאימה לתינוקות כ"כ צעירים או שצריך לחכות איתו קצת?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק עם קשיים מוטורים

הוספת תגובה

• לא כדאי לחכות

דורית דינור
    08/09/2007

שלום רב לך שיר
    תשובתי היא אל תחכי. אפשר בעדינות וברמזים לגרות את הבן שלך להתנועע בקלות ולהתפתח בדרכו.
    ישנם מורים לשיטת פלדנקרייז, אשר התמחו בליווי התפתחותי של תינוקות, למשל בשיטת שלהב. ליווי התפתחותי כזה מבוסס על ידע בשלבי ההתפתחות, מה נחוץ כדי לעבור את השלבים השונים.
    ישנם ילדים הנזקוקים לגירויים נוספים על אלו שיש להם בסביבת החיים, ואת הגירויים הללו תוכלי ללמוד ולתת לתינוקך. מתוך הגירויים האלו הוא יתפתח ויתנועע לכיוונים הרצויים לו.
    בהצלחה לכם, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון
    חלי
    04/09/2007

שלוםרב, האם פלדנקרייז יכול לעבוד אצל נשים בהריון? האם זה בטוח? אני בשבוע 19.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הריון

הוספת תגובה

• פלדנקרייז לנשים בהריון

דורית דינור
    04/09/2007

שלום חלי
    שיטת פלדנקרייז היא שיטה בה התנועות נעשות בעדינות ומתוך הקשבה מלאה לגוף. גם בקבוצה וגם בשיעור אישי, העדינות וההקשבה הן לב השיטה, לפיכך, שיטת פלדנקרייז מתאימה לאישה בהריון.
    בשיטת פלדנקרייז מתייחסים לנושאים כמו נשיאת משקל, חלוקת העומס, שיווי משקל ונשימה. כמו כן יש עבודה על גמישות עמוד השדרה, תנועות האגן ועל התארגנות הגוף במצבים שונים כגון, עמידה, ישיבה, הליכה ושכיבה. התנועות בשיטת פלדנקרייז בהיותה מבוססת על מודעות, ועדינות, בטוחות לשימוש גם בהריון.
    אני ממליצה לך על שיעור אישי אם יש לך בעיה מסוימת, כאבים, אי נוחות. אם את מתעניינת באופן כללי, תוכלי להצטרף לקבוצה. המורה בודאי תשים לב שלא יהיו שיעורים בשכיבה על הבטן, החל משלב גבוה של ההריון. אך מרבית השיעורים יתאימו לך.
    בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלדנקרייז לאם ולתינוק
    מישל
    02/09/2007

דורית שלום. רציתי לברר אם יש כזה דבר חוגי פלדנקרייז לאם ולתינוק (כמו שיש בייבי יוגה). אם יש, אודה לך אם תוכלי להפנות אותי למטפל כזה באיזור הקריות.
    תודה רבה לך ושבוע נפלא!

לקביעת תור
    סגירה
    פלדנקרייז לאם ולתינוק

הוספת תגובה

• סדנאות לאם ולתינוק

דורית דינור
    04/09/2007

שלום מישל
    יש סדנאות לליווי התפתחותי לאמהות ולתינוקות. בדרך כלל הסדנאות הן לפי שלבי ההתפתחות.
    ידוע לי על מרכז שנקרא "לצעוד קדימה" בניהולו של יהודה מלול. המרכז נמצא בטבעון.
    יהודה הוא מורה לפלדנקרייז ומומחה בשיטת שלהב לליווי התפתחותי.
    תוכלי לפנות אליו בטלפון: 052-4747545
    אמרי לו ששלחתי אותך.
    הוא בודאי ידע אם יש חוגים באזור הקריות.
    כל טוב לך, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלדקנרייז לאמי
    מיקי
    29/08/2007

שלום רב, אמי בת ה-62 סובלת מכאבי גב וברכיים בצורה כרונית. מעבר לאפשרות שהיא סובלת ממחלה כרונית כלשהי, שאף אחד לא יודע לזהות - האם תרגול פלד' עשוי לסייע?

תודה, מיקי

לקביעת תור
    סגירה
    פלדקנרייז לאמי

הוספת תגובה

• פלדנקרייז לסובלים מכאבי ברכיים וכאב

דורית דינור
    29/08/2007

למיקי שלום רב
    שיטת פלדנקרייז עוזרת לאנשים הסובלים מכאבי גב וכאבי ברכיים, גם אם הכאבים לא מאובחנים בדיוק. גם בגיל של אמך, שיטת פלדנקרייז עוזרת. מניסיוני, ראיתי הרבה אנשים ונשים שהכאבים הוקלו תחילה ואף נעלמו.
    במשך החיים כל אחד ואחת מסגל לעצמו הרגלים איך לפעול ולהתנועע. התנועות שלנו הופכות אוטומטיות. ההרגלים הללו שאינם אידיאליים, עלולים לגרום לחוסר איזון שרירי, לארגון לקוי של השלד, תופעות אשר גורמות לבעיות וכאבים עם חלוף השנים.
    בשיטת פלדנקרייז אמך תלמד להיות מודעת לתנועות שלה, לעשות תנועות קטנות, עם הקשבה מלאה לאופן הביצוע, גם בפעולות היומיומיות. הקשבה זאת, יחד עם עדינות התנועות, גורמת לשינוי בהרגלי התנועה. הלימוד בשיטת פלדנקרייז הוא תהליך של לשיפור הדרגתי. קצב השיפור הוא אישי.
    אני ממליצה בחום על שיטת פלדנקרייז, הן בקבוצה והן בשיעורים אישיים. בשיעורים אישיים, השיפור על פי רוב מהיר יותר. בכל מקרה, בשיטת פלדנקרייז בטוח שלא ייגרם לה נזק נוסף, מה שעלול לקרות בשיטות אחרות.
    בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב בהריון
    הריונית
    28/08/2007

שלום דורית,
    רציתי להתייעץ עמך אם פלדנקרייז יכול לסייע לי לעבור הריון בלי כאבי הגב שסבלתי מהם בהריון הקודם, ואם יש לו תועלת גם בהתכוננות ללידה.
    אני מודה לך מאוד

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב בהריון

הוספת תגובה

• איך להיעזר בשיטת פלדנקרייז להריון

דורית דינור
    28/08/2007

שלום רב לך את שבהריון.
    הריון הוא מצב בו משתנה צורת הגוף והמשקל מתחלק באופן אחר. נשיאת המשקל בחלק הקדמי של הגוף עלולה להכביד על עמוד השדרה המותני בעיקר, על הנשימה ועל חופש תנועת האגן והצלעות. בשיטת פלדנקרייז תלמדי להתארגן אחרת. תלמדי לאזן את משקל הגוף באופן יותר שיוויוני ולהיתמך בשלד כולו, להישען על כפות הרגליים בצורה יעילה יותר, לנשום בעזרת הצלעות, לתת לכתפיים להיות חפשיות ולאגן לנוע בעת ההליכה.
    מומלץ לך לקבל שיעורים בהם תקבלי כלים ותעשי "שיעורי בית".
    ככל שהתנועתיות שלך תהיה קלה יותרף ההריון יהיה נעים וקל יותר וגם הלידה תעבור בקלות כי הגוף לא יהיה נוקשה אלא רך יותר.
    בהצלחה לך
    דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלדנקרייז לעומת פילאטיס
    רייצ'ל
    26/08/2007

היי,
    תוכלי בבקשה להסביר על קצה המזלג מה ההבדל בין פלדנקרייז לפילטיס? אני מתלבטת איזו שיטה ללמוד בשביל לטפל בבעיות יציבה שיש לי ולא הצלחתי להבין בדיוק מה ההבדל בין השיטות

תודה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    פלדנקרייז לעומת פילאטיס

הוספת תגובה

• מה בין פילאטיס ובין פלדנקרייז

דורית דינור
    26/08/2007

שלום רייצ'ל
    תודה על השאלה שרבים שואלים ואת העזת לכתוב.
    אני לא מומחית בפילאטיס ומה שידוע לי הוא כי זאת שיטה שמטרתה למתוח שרירים.
    בשיטת פלדנקרייז אנו עובדים על מערכת היציבה, שיווי המשקל והקואורדינציה שלנו בסדרות של תרגילים ותנועות עדינות. השאלה איך עובר הכוח, איך אנו נשענים על כפות הרגליים ומרגישים יציב עליהן, היא אחת השאלות שאותן מבררים ומשפרים בשיעורי פלדנקרייז. זה כרוך בתיאום של כל חלקי השלד, רגלים, אגן, עמוד שדרה, כתפיים, צוואר וראש. כמובן שגם השרירים הם חלק מהתמונה וגם העצבים המעבירים את התחושה. איזון בטונוס השרירי יכול להקל את בעיות היציבה, חלוקה מאוזנת של המשקל יכולה לעזור גם היא וכן השימוש בתנועות העיניים והראש מהווים חלק ממערכת שיווי המשקל והיציבה. הידיעה איפה את נמצאת בכל רגע ורגע, היא חלק ממודעות המתפתחת בשיעורי פלדנקרייז והיא תורמת רבות ליציבה דינמית.
    אני ממליצה בחום רב על שיטת פלדנקרייז לבעיות יציבה.
    בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ביו פלדנקרייז לאלכסנדר?

aviv
    01/12/2007

שלום,
    עקב פריצות דיסק צוואריות אני מתאמן בשיטת אלכסנדר מזה מספר שנים אך ללא הועיל.
    מה ההבדל בין שתי השיטות?

תודה,
    ליאור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלדנקרייז ואלכסנדר- השוואה

דורית דינור
    02/12/2007

שלום ליאור
    שתי השיטות מכוונות למטרות דומות בדרכים שונות. שיטת פלדנקרייז מאפשרת למתאמן למצוא את המקומות הנוחים לו על ידי לימוד דרכים לעשות את פעולות החיים, על ידי הרפייתם של שרירים העובדים בצורה מיותרת, על ידי התאמת הנשימה ותיאום בין חלקים רבים של עצמנו.
    מההיכרות שלי עם שיטת אלכסנדר, אני יודעת שישנו דימוי מרכזי של כיוון למעלה וקדימה שמלווה את האימונים. בשיטת פלדנקרייז, הכיוונים משתנים בהתאם לתנוחה, ליציבה ולמה שרוצים לעשות. לפיכך, אני רואה את שיטת פלדנקרייז כשיטה פתוחה, מאפשרת בדיקה עצמית ופותחת פתח ללמידה של עצמך.
    אתה מוזמן להתנסות ולבדוק בעצמך.
    בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה
    יעלי
    23/08/2007

בתי סובלת מעקמת (idiopathic scoliosis). היא בת 16, וזה עתה סיימה שנתיים בסד תומך ("Boston brace"). הטיפול הצליח בכך שהשעור ההתחלתי של העקמת, 30 מעלות, נשמר ללא החמרה. יחד עם זאת, האורטופד לא שלל אפשרות שהמצב יחמיר בעתיד עד כדי צורך בניתוח. כרגע, במיוחד בעקבות השנתיים שבילתה בסד, שרירי הגב של ביתי רפויים וגבה כפוף. האם יש נסיון לאסכולת פלדנקרייז ספציפית עם עקמת? אודה לך לכל התייחסות. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

• כלים לחיים עם עקמת

דורית דינור
    26/08/2007

שלום יעלי
    בשיטת פלדנקרייז לא מנסים לתקן את העקמת, אלא מתמקדים בתנועתיות של כל הגוף: היכולת לנוע לכל הכיוונים באותה קלות ולא לסבול מכאבים. למשל היכולת לעמוד שווה על שתי כפות הרגליים, היכולת להסתובב ימינה ושמאלה, היכולת להושיט כל יד למעלה, היכולת להתכופף לכל הכיוונים. התפיסה היא של תפקוד ואותו ניתן לשפר. יחד עם התפקוד לומדים לשים לב ולחדד את המודעות לשינויים החלים.
    בשיטת פלדנקרייז הבת שלך תתחיל תהליך למידה שבמהלכו היא תקבל כלים כדי לחיות עם העקמת שלה, כי היא תלווה אותה כל חייה. כשאני אומרת כלים אני מתכוונת לאוסף או רפרטואר של תרגילים, תנועות שיעזרו לה בחיים היומיומיים. אם לא עושים כלום, כוח הכובד ממשיך לפעול ועלולה לחול החמרה. עקמת איננה רק בעיה אסתטית. היא מתבטאת בתפקודים כמו נשימה, יציבה, הליכה ובמיוחד- עלולים להתעורר כאבים. אנו לא מתייחסים למספר המעלות של העקמת, אלא רואים את כל הגוף, את עמוד השדרה, את האגן, הרגלים, הכתפיים הצוואר ועוד...ומתייחסים לטווחי התנןעה שלהם ולקלות התנועה.
    הלימוד בשיטת פלדנקרייז דורש מעורבות של הבת שלך לעזור לעצמה. האם היא תשתף פעולה? גם את זה ניתן להשיג לאט בשיטת פלדנקרייז.
    מה שתבחרו לעשות, שיהיה בהצלחה
    דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלדנקרייז וריקוד
    שני
    21/08/2007

אני רקדנית במקצועי ושמעתי על שיטת פלדנקרייז כשיטה המסייעת לשליטה טובה יותר בגוף, האם הכוונה גם לאנשים בתחום שלי, אוכל לשפר את יכולותי בעזרת השיטה, או שלא תוכלו להעלות אותי מעבר לרמת המודעות בה אני נמצאת?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    פלדנקרייז וריקוד

הוספת תגובה

• פלדנקרייז לרקדניות

דורית דינור
    21/08/2007

שלום שני
    כרקדנית תוכלי להיעזר רבות בשיטת פלדנקרייז. המודעות שתרכשי תוך כדי שיעורים בשיטת פלדנקרייז משלימה את המודעות שלך כרקדנית ומעשירה אותה. אין חפיפה בין הידע שלך כרקדנית לבין הידע שתרכשי על עצמך, אופן הפעולות והתנועות שאת עושה יתרחב וישתפר.
    הגמישות שלך תגדל על ידי הרחבת דימוי התנועה ולא על ידי הפעלת כוח או מאמץ. ההבחנות שלך יגדלו. תועלת נוספת תקבלי בשיטת פחדנקרייז, תלמדי להימנע מפגיעות בעצמך. תופעה הרווחת בקרב רקדניות אחרי מספר שנות ריקוד היא כאבים ופגיעות במפרקים, ברצועות או באיברים שונים. בשיטת פלדנקרייז תלמדי להקשיב לעצמך ולמנוע פגיעות כאלו.
    אני ממליצה לך בחום לבדוק בעצמך.
    בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה מינית
    ר.
    19/08/2007

יש לי בעיה שמונעת ממני לקיים יחסי מין (וגיניזמוס, הנרתיק מתכווץ כשאני מנסה לקיים יחסים). אני רוצה לפתור את זה אבל השיטות שהציעו לי כמו סרוגייט או ביופידבק מפחידות אותי. אתם יכולים לתת פתרון לבעיה שלי, ללמד אותי איך לשלוט על השרירים שם?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה מינית

הוספת תגובה

• לשלוט על השרירים שם

דורית דינור
    21/08/2007

שלום רב לך ר.
    שיטת פלדנקרייז לא עוזרת בבעיות מיניות באופן ישיר.
    יש נשים שיחסי מין, או אפילו המחשבה עליהם יוצרת תבנית שרירית של שרירים תפוסים ומוחזקים באזור הוגינה, וגם באזורי הבטן, האגן, הרגלים והגב התחתון. תבנית זאת היא אוטומטית, כלומר כרגע אין לך שליטה עליה.
    בשיטת פלדנקרייז תוכלי ללמוד לשלוט ולהפחית את המתח השרירי הזה, להרפות את המתח באזורים של הוגינה, האגן והבטן התחתונה ובעקיפין אולי תיעזרי.
    אני מסייגת את תשובתי ואומרת שאין כאן הבטחה, כי אם חיפוש או מסע לבדוק יחד איתך מה יכול לעזור לך. החיפוש ייעשה מתוך ידע של מגוון דרכים כיצד ללמד אותך להרפות.
    בהצלחה לך, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים
    ירדנה
    14/08/2007

שלום. אני סובלת מאוד מכאבים בכתף. ניסיתי טיפול בדיקור אך לא עזר. אחרי די הרבה טיפולים המטפל "הרים ידיים". התחלתי טיפול בפיזיותרפיה והתרגילים שקיבלתי לעשות מכאיבים לי מאוד.

האם יש בשיטת פלדנקרייז תרגילים אותם אוכל לעשות ללא כאב? תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים

הוספת תגובה

• איך להתייחס לכאבים בכתפיים

דורית דינור
    15/08/2007

שלום לך ירדנה
    כאבים בכתף עלולים להציק מאוד בשעות הרבות של היום. במיוחד זה מציק כשיושבים מול מחשב זמן רב. הכאבים נובעים בין היתר מכך שאנחנו לא מניעות את הכתפיים בפעילויות היומיומיות. תנועה בכתפיים אכן יכולה לעזור, והנה מתברר שכל תנועה כואבת, כפי שאת כותבת.
    בשיטת פלדנקרייז אנחנו מציעים תנועה. בשונה משיטות אחרות, אנו מציעים תנועה איטית, קטנטנה ועדינה עם הקשבה לגוף. זה נשמע פשוט וקל, אך מתברר שלעשות תנועה קטנה זה ממש לא ברור להרבה אנשים. אין זה מפליא, כי אנחנו חיות בתרבות שבה אומרים לנו רוב הזמן לעשות - מהר - חזק - בכוח - הרבה - יותר - להתאמץ עוד - וכולי. לכן, צריך ללמוד , כן ללמוד לעשות פחות, לעשות בעדינות ולעשות לאט. יש טעם להשתתף בשיעור פלדנקרייז אם בקבוצה או בשיעור אישי. את זה אני ממליצה לך. תוכלי לנסות גם את השיעור החודשי המופיע באתר של [a href=http://www.feldenkrais-israel.org/class.php?cat=7&incat=0 id=link]אגודת המוסמכים בשיטת פלדנקרייז בישראל.[/a]
    הנה מספר הצעות לתנועה עדינה ואיטית. כמה שזה נשמע מוזר, דווקה התנועות האיטיות והקטנות הן המפתח לשינוי הרצוי.
    שיכבי על הצד הימני, שימי כרית קטנה בין הברכיים וכרית קטנה מתחת לראש.
    תוכלי לעשות כל דבר בשכיבה על הצד השמאלי, כמובן.
    1. הניחי את יש שמאל לפנים על הרצפה ארוכה וישרה במרפק (לא לנעול מרפק). הניעי את היד לפנים בעדינות רבה. שימי לב מה עוד זז עם היד(שכמה, כתף, צוואר, צלעות).
    2. נוחי בין תנועה לתנועה.
    2. המשיכי להניע את היד לפנים ויחד עם תנועתה, גלגלי את הראש ימינה, כלומר לכיוון הרצפה, בעדינות, בלי כאב ובלי מתח. אחרי מספר תנועות נוחי, בשכיבה על הגב.
    3. המשיכי בתנועת היד והפעם גלגלי את הראש שמאלה, לכיוון התקרה. נוחי בין תנועה לתנועה.
    שימי לב לא לעשות שום דבר כואב. הכאב רק מזיק. חשוב שתמצאי דרכים להקטין את המאמץ, לנשום בזמן התנועה, ולעשות רק מה שנעים לך.
    4. קחי את היד השמאלית לאחור, כלומר קצרי אותה.
    5. הוסיפי לתנועה את גלגול הראש ימינה כמה פעמים ושמאלה כמה פעמים.
    6. צרפי את תנועות היד גם קדימה וגם אחורנית יחד עם גלגול הראש מימין לשמאל.
    ככל שתעשי את התנועות בעדינות רבה יותר, כך תחושי שינוי גדול יותר.
    שיהיה לך בהצלחה.
    אשמח לשמוע ממך איך זה מתקדם ואם יש לך עוד שאלות.
    בהצלחה
    דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה