מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פלדנקרייז אישי או קבוצתירחל31/03/2008
שלום דורית,
אני מעוניינת ללמוד פלדנקרייז, אני מתלבטת בין קבוצה לבין טיפול אישי, טופלתי פעם בטיפול אישי ולא הצלחתי להתחבר לעניין, היה לי נורא מוזר ולא ידעתי אם זה נכון לי, כרגע אני מעוניינת לנסות שוב, אך אולי כדאי לי בקבוצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלדנקרייז בקבוצה או אישי
דורית דינור31/03/2008שלום רחל. שיטת פלדנקרייז מלמדת אותך על עצמך: להרגיש, לשים לב ולחוש. זהו תהליך הלוקח זמן, כמו לימוד שפה. בתהליך הזה מרגישים תחושות לא מוכרות, והמודעות מתפתחת, שואלים שאלות ובינתיים לא יודעים את התשובות. אם את מתעניינת בשיטת פלדנקרייז כדאי לך בהחלט לנסות קבטצה. כדאי גם לנסות מורה אחר/ת, יתכן שיהיה לך יותר ברור מאשר בפעם הראשונה. בהצלחה לך, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורס לנשים לאחר לידהגלית28/03/2008
שלום
שמעתי מחברה כי קעעם קורס מיוחד לנשים לאחר לידה יחד עם התינוק, היכן ניתן לקבל פרטים נוספים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאם ולתינוק
דורית דינור29/03/2008שלום גלית
יש קורסים לליווי התפתחותי לתינוקות יחד עם האמהות כמובן.
יש מרכזים אחדים בארץ: לצעוד קדימה בטבעון בהנהלת יהודה מלול, צעד ראשון בתל אביב בהנהלת שי זילברבוש, ומרכז משפחתי בהוד השרון בהנהלת ענבר בונה.
ייתכן שישנם עןד מקומות, אך אלו מוכרים לי.
אישית, אני מאמינה שכל אם וכל תינוק זקוקים למשהו אחר ולכן בחרתי לעבוד באופן פרטני. יחד עם זאת, אמהות מחפשטות חברה של אמהות ולכם קורס כזה יכול לתת מענה על צרכים נוספים.
אם תפני אליהם, תוכלי להזכיר כי הפניתי אותך אליהם ותמסרי דרישת שלום.
בהצלחה לך, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדינה27/03/2008
יש לי פלטפוס ואני סובלת מכאבי רגליים. האם פלדנקרייז יכול לעזור לי ללמוד עמידות טובות יותר וכדומה? אם כן, היכן ניתן ללמוד פלדנקרייז בתל אביב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלדנקרייז ופלטפוס
דורית דינור27/03/2008שלום רב לך דינה
פלטפוס הוא שקיעה של הקשת הפנימית של כף הרגל. כתוצאה מכך, הדריכה על כף הרגל איננה מאוזנת וזה יוצר מתח שרירי גדול וכאבים. יש סיכוי ששיטת פלדנקרייז תסייע לך בכאבי רגלים כתוצאה מפלטפוס. ישנם הרבה מורים לפלדנקרייז בתל אביב, ישנם שיעורי פלדנקרייז במקומות פרטיים ובמתנ"סים. תוכלי לחפש באינטרנט או להתקשר אלי. אני מלמדת בתל אביב.
בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצות לשינה טובהמיכל24/03/2008
שלום, אני קמה כל בוקר עם כאבי צוואר ושכמות, למרות שיש לי כרית אורפופדית. האם יש לך הסבר מדוע זה קורה וכיצד למנוע זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבוקר
דורית דינור24/03/2008שלום רב לך מיכל. כאבים בצוואר ובשכמות בבוקר מעידים על מתח רב באזורים האלו. המתח יכול להצטבר במשך היום ולא להתפוגג בלילה, מכל מיני סיבות. יש דרכים להפחית מתחים. בשיטת פלדנקרייז תוכלי ללמוד דרכים כאלו וליישם על עצמך. דרכים אלו נעשות במשך היום, בשעות הערות, כי בלילה אין לך שום שליטה על השרירים או על התנוחה.
לגבי הכרית, איך תדעי האם הכרית מתאימה לך? תוכלי לבדוק זאת אם תישני בלי כרית או עם כרית אחרת ותבדקי מה ההבדל. בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבהעדי19/03/2008
הבת שלי בת עשרה חודשים וחצי. זוחלת גחון, אבל נעזרת רק ברגל אחת (ימין) כדי לדחוף את עצמה.(ומושכת את עצמה עם הידיים, החלק גוף העליון שלה מאוד חזק).
היא נעמדת על 6, ומרימה את עצמה על חב' חיתולים, ומהמצב הזה נעמדת, ונועלת את הברכיים. גם כששוכבת הי "נועלת" את הרגליים (למשל כשאני מחליפה לה חיתולים).
כאשר היא עולה על 6, היא גם מתנדנדת, כבר די הרבה חודשים (לפחות 5 חודשים, לפני שממש זחלה גחון למרחקים).
היא עדיין לא עולה על הרבה מדרגות, אבל על אחת היא מצליחה לעלות ולרדת בצד השני שלה (בג'ימבורי או על חב' חיתולים)
והיא עדיין לא יושבת. גם לא כשמושיבים אותה.
הייתי שמחה לשמוע מה אני יכולה לעשות כדי לעודד אותה לשבת, להשתמש גם ברגל שמאל כשהיא זוחלת, ואם יש איזושהי בעיה שהיא נועלת ככה את הרגליים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זחילה לא סימטרית
דורית דינור20/03/2008שלום רב לך ק.
את שואלת שאלות נבונות ושמה לב לדברים חשובים. ראשית לגבי הזחילה. תוכלי לעזור לה לדחוף גם ברגל ימין, אם בעדינות רבה תשימי את היד שלך מול העקב שלה ותתני לה לחוש אותו. אולי זה יעזור.. אם לא, אני ממליצה ללכת לשיעור אצל מורה להתפתחות תינוקות. לגבי הישיבה, גם אם היא יושבת לא כדאי להושיב אותה. כדאי לתת לה להגיע לשם בכוחות עצמה. גם כאן, תוכלי להיעזר במורה לפלדנקרייז או לשיטת שלהב, באזור מגוריך. ניתן ללמד תינוקות את הפעולות האלו ויש צורך במיומנות רבה כדי לעשות את זה בעדינות או בצורת רמז בלבד. לגבי נעילת הברכיים לא אוכל להגיד הרבה לפני שראיתי למה את מתכוונת. בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלדנקרייזשחר16/03/2008
מה זה פלדנקרייז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה פלדנקרייז
דורית דינור16/03/2008שלום שחר
פלדנקרייז הוא שם של אדם, ישראלי, שפיתח שיטה לשיפור ושכלול היכולת של כל אחד. את שיטתו הוא הפיץ בעולם והיא נקראת על שמו. שיטת פלדנקרייז מחזירה לאדם את האחריות על הבריאות והתפקוד של עצמו. היא מתאימה בכל גיל לאנשים בריאים המעוניינים לשכלל את עצמם ולאנשים הסובלים מכאבים, מגבלות וקשיים כדי לשפר את מצבם. החל מתינוקות בתהליך ההתפתחות ועד קשישים, הכנה לכושר, לצעירים, לספורטאים, לרקדנים ומוזיקאים וכמובן גם לנשים. השיטה מבוססת על חזרה לעקרונות הבסיסיים ביותר של החיים, להרגיש את עצמנו, להקשיב לעצמנו ולחפש אפשרויות חדשות. זה נשמע אבסטרקטי, אך במציאות זה פשוט וקל. תוכל לקרוא עוד באתר [a href='http://www.feldenkrais4u.co.il' id='link']פלדנקרייז פור יו[/a]. בהצלחה לך, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהתמר12/03/2008
ידוע לך במקרה על קורס פלדנקרייז באזור באר שבע?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלדנקרייז בבאר שבע
דורית דינור12/03/2008שלום תמר
משאלתך לא היה ברור לי האם תרצי להצטרף לקבוצת פלדנקרייז או האם את מתעניינת להיות מורה לפלדנקרייז ושואלת אם אפשר ללמוד זאת בבאר שבע.
אם תרצי להצטרף לקבוצה, יש שיעורי פלדנקרייז במרכז הספורט של האוניברסיטה וכן תוכלי להתקשר ליהודית בודנהיימר ולברר אצלה. מספר הטלפון שלה: 08-6422143. תמסרי לה דרישת שלום חמה ממני.
לגבי השאלה, היכן לומדים להיות מורה לפלדנקרייז בארץ, אין בבאר שבע קורס כזה. המקומות בהם יש קורסים מפורטים באתר של עמותת המוסמכים לפלדנקרייז בישראל, בפרק לימודים והסמכה. [a href='http://www.feldenkrais-israel.org/system.php?cat=36&incat=0' id='link'][/a]
אני עצמי, למדתי בתל אביב וגרתי בבאר שבע. בהצלחה לך, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבהכ.05/03/2008
בני בסוף החודש יחגוג שנה,
ברצוני לשאול אם זה נראה בסדר שהוא עדין לא מתישב באופן עצמאי,
הילד מתרומם ממצב שש לשולחן סלוני ובמיטה עומד על רגליו אך ישיבה אינו מבצע לבדו,
עלי לצין שכשאני מושיבה אותו הוא מאוד יציב, אני מודעת לכך שלא רצוי להושיב אותו איני עושה זאת הרבה ממש מעט בכדי ללמד אותו אך זה לא עוזר,
אשמח לתרגילים לשיפור המצב,
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התינוק שלא מתיישב
דורית דינור05/03/2008שלום רב לך כ.
אחת הדרכים להתיישב מתחילה בעמידה על ארבע. האם התינוק שלך עומד על ברכיים וכפות ידיים? האם הוא זוחל. את לא מציינת זאת כלל, אך זהו שלב חיוני ביותר בהתפתחות. אינני יכולה לתת לך תרגילים, כי צריך לראות את הילד ולהתאים לו את הגירויים שיעודדו אותו להתיישב. התהליך איננו מוטורי או מכני, אלא הוא תהליך הקשור במוח, בדימוי הפעולה של ההתישבות, ביישום של הפעולה, בפעולת עמוד השדרה, האגן, הכתפיים והראש, בתיאום ביניהם ועוד. בכל אופן אי אפשר להכריח תינוק להתיישב, אלא צריך לתת גרויים כאלו שזה יקרה מעצמו. יש חשיבות עצומה ליכולתו להתיישב בעצמו, ואחר כך לשבת בתנוחות שונות, להשתמש בידיים ולסובב אתעצמו ולעבור חזרה לעמידה על ארבע. הדינמיות של המעברים חשובה. דינמיות זאת היא המפתח ליכולת ריכוז, ליכולת לשבת בשקט ולעשות פעולות כמו למידה, בעתיד.
מה שאני כן יכולה להמליץ לך הוא לשחק איתו בכדור, בגלגולים על הרצפה, לא באויר. פשוט מסירות של כדור ביניכם.
אני ממליצה לקחת מספר שיעורים בליווי התפתחותי, שיטת [a href='http://feldenkrais4u.co.il/cat.asp?catId=117' id='link']פלדנקרייז לתינוקות[/a], לפי הצורך. בדרך כלל לא צריך הרבה. בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמישות יתרעירית02/03/2008
שלום, האם פלדנקרייז יעילה לגמישות יתר אצל ילד בן 7, האם אפשרי דרך קופ"ח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמישות יתר אצל ילד בן 7
דורית דינור02/03/2008שלום רב לך עירית.
שיעורים בשיטת פלדנקרייז יכולים לעזור במקרה של גמישות יתר אשר עלולה לפגוע ביציבה, בשיווי משקל וליצור עייפות ועוד בעיות. את יכולה לנסות דרך קופת חולים כללית, שם יש פלדנקרייז, ולחפש מישהו בעל ניסיון עם ילדים. תוכלי להיכנס לאתר הפלדנקרייז שלי [הכתובת למטה] ולקרוא יותר. בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לתינוקטל26/02/2008
שלום, בני בן חצי שנה סובל מחולשת שרירים, הוא נולד פג ומאז התפתחותו איטית, האם ניתן להעזר בפלדנקרייז למצב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלדנקרייז לתינוק
דורית דינור27/02/2008שלום רב לך טל
כן. להערכתי אפשר לעזור לבנך התינוק בהתפתחותו בשיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב. בדרך של גירויים המעודדים התפתחות ניתן ללמד אותו. [a href='http://feldenkrais4u.co.il/cat.asp?catId=117' id='link']בשיטת פלדנקרייז לתינוקות,[/a] הלימוד הוא דרך הגוף, דרך התחושות, על ידי משחקים של הפנים, הלשון, העיניים וקולות. על ידי משחקי מגע שונים, עם כדור למשל, אפשר ליצור מצבים שיעודדו את השרירים לפעול, לשנות טונוס ולהיות יותר פעיל.
כדאי לנסות ולא כדאי לחכות. את מוזמנת להתקשר אלי אם תהיי מעוניינת לשוחח עוד. בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאבי24/02/2008
שברתי את הקרסול לפני שלושה חודשים. הורידו לי את הגבס לפני חודש וחצי. כיום יש לי כאבים בהליכה. האם שיטת פלדנקרייז יכולה לעזור? ואם כן, היכן עושים אותה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בהליכה
דורית דינור24/02/2008שלום רב לך אבי. אני מניחה שביקרת אצל הרופא לביקורת ושהכאבים לא מוסברים על ידי השבר שעדיין, אולי, לא החלים. לגבי שיטת פלדנקרייז, היא יכולה לעזור לך בכך שתלמד איך לשים לב ולמצוא אפשרויות לדרוך על כף הרגל והקרסול בלי שיכאב לך. זהו תהליך הלוקח זמן. אתה מוזמן להיכנס לאתר שלי ל[a href='http://www.feldenkrais4u.co.il' id='link']פלדנקרייז [/a]ולראות היכן אני נמצאת [תל אביב, הצפון הישן], או להיכנס [a href='http://www.fekdenkrais-israel.org' id='link']לאתר עמותת המוסמכים לפלדנקרייז[/a] ולחפש לפי מקום מגוריך, מורה מתאימה. בכל מקרה, תוכל להתקשר אלי להתייעץ. בטלפון 050-5642864 . בהצלחה, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוטוניהרנית20/02/2008
בתי בת ה_6 סובלת מהיפוטוניה אשר נתגלתה רק לפני כ- חצי שנה.
ע"פ התייעצות עם פרופסור גמרי כנראה שברה ארוע מוחי שפגע בשריר.
איזה טיפול הוא הכי נכון ופוגע ניתן לעשות על מנת לחזק את השרירים בחלק הימני.
תודה רנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלדנקרייז והיפוטוניה
דורית דינור20/02/2008שלום רנית. אני מסכימה עם הפרופסור שיש קשר הדוק בין השרירים ובין המוח. כלומר, לא מספיק לתרגל את השריר כי אם צריך ליצור גירויים כאלו שיגיעו למוח וייקלטו שם כדי לבנות דימוי חדש לשריר במוח. זה מה שעושים בשיטת פלדנקרייז. על ידי תנועות 7מגע מדויק אל השרירים, אל השלד ואל מערכת העצבים, נותנים אפשרות לחידוש הפעולה השרירית. אני ממליצה לך על שיטת [a href='http://feldenkrais4u.co.il' id='link']פלדנקרייז [/a]במקרה הזה.
בברכה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עינייםרנית20/02/2008
בתי בת 5 חודשים ויש לה וריד בולט מתחת לעין שמאל , האם יש סיבה לדאגה?
ולפעמים נראה שעין ימנית קטנה מעין שמאל
נה עלי לעשות
תודה רנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים וסימטריה
דורית דינור20/02/2008שלום רנית. לא ראיתי את הפנים של ביתך ולכן לא אוכל לתת חוות דעת עליה. לגבי שאלתך על גודל העיניים, כדאי שתשימי לב האם שתי העיניים זזות יחד לכל הכיוונים בזמן שביתך עוקבת איתן. כדאי לשים לב האם יש לה צד מועדף של הפניית הראש והמבט, או האם היא מביטה לשני הצדדים באופן פחות או יותר שווה. האם היא מביטה למעלה ולמטה. העיניים קשורות גם לתנועת הראש והצוואר. כדאי בגיל הזה לתת לה גירויים להניע את העיניים ואת הראש לכל הכיוונים. כמו כן, חשוב ביותר להביט לתוך העיניים שלה וליצור קשר עין, מה שיותר זמן וכמה שיותר. בהצלחה, [a href='http://www.feldenkrais4u.co.il' id='link']דורית[/a]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבוצות או בודדיםקרן17/02/2008
שלום, התחלתי טיפול אישי כדי לפתור בעייה של דלקות גידים, היה לי נורא משעמם ומוזר בשיעור, כך שעזבתי. אני תוהה אם אימון בקבוצה יכול להיות יותר יעיל עבורי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוהה איך להמשיך
דורית דינור17/02/2008שלום רב לך קרן
אני ממליצה לך לדבר עם המורה שלך ולהגיד בגלוי שהיה לך משעמם. יש הרבה סוגי שיעורים בפלדנקרייז ויתכן שיהיו לה או לו רעיונות איך לעניין אותך.
עבורי, שיעורפלדנקרייז זה משהו סןפר מעניין. תוכלי להיכנס לאתר [a href='http://www.feldenkrais4u.co.il' id='link']פלדנקרייז פור יו[/a]
לגבי קבוצה, אם יש לך דלקת גידים, כדאי לבדוק עם מורה המלמד קבוצה, האם תתאימי לשיעור קבוצתי במצבך. גם שיעור בקבוצה עלול לשעמם אותך אם לא תדעי למה לשים לב ולמה להתייחס בשיעור. כמו שמוזיקה או אמנות יכולים להיות משעממים למי שאינו מתמצא ושיחה בשפה שאינך מדברת לא תהיה לך מובנת, כך גם פלדנקרייז זו שפה וכאשר תתחילי ללמוד אותה, העניין הוא אינסופי.
המלצתי לך, אל תוותרי אחרי פעם אחת. בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהירון12/02/2008
שברתי את הקרסול במשחק כדורסל. הייתי עם גבס חודש ועכשיו הורדתי אותו. כשאני הולך כואב לי הקרסול. האם פלדנקרייז יכול לעזור בנושא?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיפור הקרסול בשיטת פלדנקייז
דורית דינור12/02/2008שלום לך ירון.
תוכל לשפר את השימוש ואת השליטה בקרסול על ידי תרגול בשיטת פלדנקרייז. בשיטת פלדנקרייז בתנועות עדינות תגביר את המודעות לתנועות הקרסול, הברך, מפרק הירך וכף הרגל. תלמד זוויות שונות לדריכה על הקרסול ובעיקר איך להרגיש את המאמץ, את הגבולות שלך ואיך להימנע מכאב תוך כדי פעילות. ככל שתלמד להתנועע בלי כאב, הכאב ייעלם.
בהצלחה לך, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)