מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רגליים עקומותשירית12/08/2007
אני הולכת בצורה עקומה ככה שהצד החיצוני של הנעליים שלי נשחק מאוד מהר. מטריד אותי שאני הולכת ככה וניסיתי כמה שיטות וגם מדרסים וזה לא עזר. יש לכם טיפול בבעיה כמו שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דריכה לא שווה על כפות הרגליים
דורית דינור13/08/2007שלום רב לך שירית
מה שאת נתארת נשמע כמו דריכה לא שווה על כפות הרגליים. כלומר את דורכת יותר על החלק החיצוני של כף הרגל, זה מתבטא בשחיקה של הנעליים, ואולי גם בתוך הגוף שלך.
כף הרגל היא חלק של השלד כולו והיא מושפעת מיחסי הגומלין בין האיברים הרבים.
בשיטת פלדנקרייז, בתנועות עדינות, הכוללות את כל הגוף, עמוד השדרה, מפרקי הירכיים, האגן והכתפיים, יכול להשתנות האיזון והתיאום של כל הגוף והדריכה תהיה יותר שוויונית, כלומר על כל שטח הכף. כאשר הדריכה יותר שווה, נעשה קל יותר ללכת, כי את נשענת בצורה יעילה על כל שטח כף הרגל הנותנת תמיכה טובה ויעילה לגוף כולו.
תוכלי לנסות כמה דברים:
1. ללכת יחפה על משטחים כמו חול ים, חצץ, דשא.
2. להשיג גליל קרטון, כמו זה שעליו מגלגלים בדים או ניירות. להניח אותו מתחת לכפות הרגליים ולגלגל אותו לאט ובעדינות.
3. עשי זאת עם כל רגל בנפרד.
אם תתמידי, אני מניחה שתראי שינוי.
בהצלחה, דורית
בברכה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שליטה על תפקודים פנימייםנעמי09/08/2007
אני יודעת שהשיטה מצליחה ללמד לשלוט בשרירים, היא עושה את זה גם לגבי תפקודים פנימיים כמו שליטה בטמפרטורת הגוף, שיפור העיכול וכולי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על מה ניתן לשלוט
דורית דינור09/08/2007שלום רב לך נעמי
את שואלת שאלה גדולה מאוד שאין לי עליה תשובה ברורה. שיטת פלדנקרייז היא שיטת לימוד של מודעות לפעולות הרצוניות שלנו הקשורות לשרירים, לשלד ולתנועה. זה כולל שיווי משקל וקואורדינציה בתיאום עם מערכת החישה והעצבים.
בשיטת פלדנקרייז לא מתייחסים באופן ישיר למערכת העיכול ולא למערכת ויסות הטמפרטורה בגוף.
אם כי, ידוע שכאשר המתח הכללי יורד, כמו בעת מנוחה, יורדת טמפרטורת הגוף וגם תהליכי חילוף החומרים מואטים (למשל בשינה). איך משפיע ויסות הטונוס השרירי על העיכול?
ההיגיון שלי אומר כי כאשר שרירי הבטן לא עובדים בעודף, הם לא לוחצים על מערכת העיכול ולכן העיכול מתבצע באופן יעיל יותר. אינני מכירה מישהו שבדק זאת. זה נכון גם לגבי מערכת ויסות החום. שתיהן מערכות בלתי רצוניות לגמרי.
זאת שאלה מעניינת שאין לי עליה תשובה. את מוזמנת לבדוק בעצמך על עצמך, כמובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפופהגאיה07/08/2007
שלום רב,
אני בחורה בת 25 לאחרונה הבחנתי כי אזור הכתפיים והגב שלי נעשו קצת כפופים.
האם טיפול בשיטה זו יכול לסייע לבעייה
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להזדקף ולהתכופף - על אודות גמישות ע
דורית דינור08/08/2007שלום גאיה
עמוד השדרה שלנו הוא העמוד הנושא את משקלנו בשדה הכובד. היותו זקוף היא תוצאה של איזון בין כפיפה קדימה לבין הזדקפות.
בשיטת פלדנקרייז, תוכלי למצוא דרכים חדשות לארגון עמוד השדרה כך שלא תהיי כפופה ושזה יקרה באופן טבעי ולא על ידי הפעלת מאמץ.
אני משתמשת במילה זקוף ולא במילה גב ישר, כי ישר הוא דימוי של קו סטטי וזקוף הוא חלק מדימוי דינמי.
בתור התחלה תוכלי לעשות כמה דברים:
1. שבי על החלק הקדמי של הכסא.
2. הרכיני מעט את הראש וזקפי את הראש.
3. תוך כדי הרכנת הראש הוציאי אויר ותוך כדי הרמתו, שאפי אויר.
4. שימי את כפות הידיים על המתניים. בפעם הבאה שתרכיני את הראש, תני למרפקים לנוע קדימה, לפנים. ובחזרה.
5. בפעם הבאה שתרכיני את הראש, תני לכתפיים להתקרב לברכיים ובחזרה.
כל זה תוך כדי נשימה.
בהצלחה לך
אשמח לענות לך על שאלות נוספות.
בברכה
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות מיניותדריה05/08/2007
אני סובלת מכאבים בזמן יחסי מין ואבחנו שאני סובלת מוגיניזמוס, זה הופך את כל היחסים שלי לסיוט ואני פוחדת לצאת עם גברים. עכשיו התחלתי בקשר ועדיין לא סיפרתי לו ואני כבר פוחדת מהרגע שיגיע. ניסיתי הרבה שיטות לטיפול וכלום לא עבד, אולי לכם יש פתרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה קורה שמפחדים
דורית דינור05/08/2007שלום רב לך דריה
שיטת פלדנקרייז לא עוזרת בבעיות מיניות באופן ישיר.
אך הפחד לקיים יחסי מין, כמו גם הכאבים בזמן היחסים יוצרים תבנית שרירית של שרירים תפוסים ומוחזקים באזור הבטן, האגן, הרגלים והגב התחתון, תבנית זאת מעצימה את התחושה.
בשיטת פלדנקרייז תוכלי ללמוד להפחית את המתח השרירי הזה, להרפות את המתח ובעקיפין אולי תיעזרי.
אני מסייגת את תשובתי ואומרת שאין כאן הבטחה, כי אם חיפוש או מסע לבדוק יחד איתך מה יכול לעזור לך.
בהצלחה לך
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טונוס שרירים בילדרעות01/08/2007
שלום!
שיטת פלדנקרייז מתאימה לילד הסובל מטונוס שרירים נמוך ובעיות בקואורדינציה?
תודה מראש ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד עם טונוס נמוך
דורית דינור05/08/2007שלום רעות.
בשיטת פלדנקרייז לומדים כיצד לווסת טונוס שרירים.
כאשר יש טונוס שרירים נמוך, לילד אין כוח לעשות פעולות פשוטות. האיברים לא נשמעים לו.
בשיעורים בשיטת פלדנקרייז הוא ילמד לשתף את כל הגוף בכל פעולה, כך שגיוס השרירים יהיה גם בשרירים הגדולים של הגב, הבטן והאגן. ויסות הטונוס יביא לידי ביטוי את כמות הפעלת השרירים באופן יחסי לצורך הפעולה.
קשיי קואורדינציה בדרך כלל קשורים לטונוס נמוך. ככל שהקואורדינציה, או התיאום בין האיברים משתפר, היכולת התנועתית הפיזית עולה.
יחד איתם משתפר גם הדימוי העצמי של הילד.
השיעורים נעשים בדרך משחקית, בלי כאב או מאמץ מיוחדים. בשיעורים הילד יפתח את האינטיליגנציה התנועתית שלו.
מניסיוני עם ילד בעל טונוס נמוך, השיעורים עזרו מאוד.
בהצלחה לכם
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גבבלה31/07/2007
בעלי סובל מכאבי גב ופרצית דיסק. כמה אנשים המליצו על פלדנקרייז ואני רציתי לשאול אותך בבקשה מה ההסכמה של מטפלי פלדנקרייז כי אני פוחדת שמישהו שלא מודע לכל ההשלכות יטפל לו בגב ובסוף יעשה נזק.
אודה לך מאוד אם תוכלי להשיב לי.
תודה רבה ויום נעים,
בלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למי לפנות ואיך נדע?
דורית דינור31/07/2007שלום רב לך בלה.
מורים לפלדנקרייז עוברים הכשרה של ארבע שנים שקורס למורים בשיטה. הקורסים מקבלים הסמכה בינלאומית בתהליך בקרה. אני מציעה לפנות למורה שהוא גם חבר באגודת המוסמכים בשיטת פלדנקרייז בישראל. חברות באגודה מעידה שהמורה אכן סיים קורס מוכר למורים, שהוא משתלם בהשתלמויות מקצועיות המאורגנות על ידי ועד האגודה.
לאחרונה הונהג גם [a href=http://www.altmedor.com/44554/פנקס_המטפלים id=link]פנקס מטפלים [/a] במקצועות הרפואה המשלימה וחלק מהמורים לפלדנקרייז כבר נרשמו בפנקס זה. גם רישום זה מסדיר את המקצועיותצ של המורים.
מעבר לכך, יש לסמוך על בעלך שיתראשם מהידע המקצועי של המורה שאליו יפנה.
רשימת מורים חברי אגודה נמצאת [a href=http://www.feldenkrais-israel.org id=link]באתר האגודה הישראלית[/a].* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאיזה גיל מתאים מפלדנקרייז?נוגה ג29/07/2007
האם זה תורם גם לשכבת גילאי ה-20-30?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, גם לצעירים
דורית דינור31/07/2007שלום רב לך נוגה
כן, גם לצעירים.
קודם כל שיטת פלדנקרייז יכולה לתרום רבות לספורטאים, רקדנים, מוזיקאים, שחקנים, עובדי מחשב, נהגים, וכל מי שרוצה לשכלל את היכולות שלו בפעולות עם עצמו.
גם למי שיש לו איזו אי נוחות, כאבים במפרקים או בשלד, לשיקום אחרי תאונות שונות.
שיטת פלדנקרייז יכולה לעזור לצעירים להימנע מפגיעות שקורות באימוני כושר, בצבא.
היא עוזרת בבעיות נשימה, למי שחי במתח גדול היא עוזרת להפחית מתח.
אשמח לענות על שאלה יותר ספציפית.
בברכה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי עינייםקארין26/07/2007
דורית שלום. אני עובדת הרבה מול מחשב, תוכלי להמליץ על תרגיל שיעזור לי לא לעייף את העיניים ושהן לא ישרפו לי בסוף היום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להימנע מכאבי עיניים מול מחשב
דורית דינור27/07/2007שלום קארין
כשיושבים (ויושבות) מול מחשב, המיקוד של העיניים לא משתנה למשך הרבה שעות. הקיבעון הזה עלול לגרום לכאבי עיניים.
המלצתי היא להרים את העיניים מידי פעם מהמסך ולסרוק את החדר, ליצוק התמקדות במרחקים שונים.
כמו כן הנה סדרת פעולות שתוכלי לעשות:
עיצמי את העיניים ותקחי אותן מספר פעמים, ל א ט מ א ו ד.
בעיניים עצומות קחי את גלגלי העיניים ימינה ל א ט ובחזרה ל א ט.
קחי את גלגלי העיניים שמאלה וחזרה ל א ט.
שימי לב שהעיניים הן איבר עדין ועשי את הפעולות בעדינות גדולה כדי לא לגרום מתח ומאמץ בעיניים.
עכשו הוסיפי לתנועות העיניים ימינה ושמאלה את גלגול הראש ימינה ושמאלה ל א ט .
אפשר להניע את גלגלי העיניים גם למעלה ולמטה ואולי בעוד כיוונים.
עשי זאת גם בעיניים פקוחות.
בזמן שאת עושה את כל זה, שימי לב לא לעצור את הנשימה ולנשום רגיל.
תוכלי להמציא ווריאציות לפעולות אלו, רק זיכרי לעשות מ ע ט ו ל א ט.
האיטיות היא האמצעי כדי שתשימי לב לתחושות שלך ומה את מרגישה.
שיהיה בהצלחה
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי עינים בעבודה מול מחשב
אמיר22/09/2007בנוסף להיבטים שהוזכרו בתשובה, מציע לוודא שאת לא סובלת מ- CVS
Computer Vision Syndrome
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות שיעוריםאורי24/07/2007
אני רוצה לטפל בבעיית יציבה שגורמת לי לכאבי גב. כרגע אני גר בת"א אבל בקרוב עובר דירה. התרשמתי מהתשובות שלך כאן והייתי מעוניין ללמוד אצלך, אבל קוצר הזמן מגביל אותי:
תוך כמה שיעורים הלימוד נהייה אפקטיבי?
במידה ופרק הזמן קצר, אודה לך אם תוכלי להפנות אותי למטפל בשיטה בבאר שבע.
תודה רבה וכל הכבוד על הפורום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורה בבאר שבע או האם כדאי להתחיל
דורית דינור27/07/2007לאורי שלום רב
כדי למצוא מורה בבאר שבע או בכל מקום אחר בארץ, אני ממליצה לך להיכנס [a href=http://www.feldenkrais-israel.org id=link]לאתר האגודה הישראלית למוסמכים בשיטת פלדנקרייז.[/a]בפרק מציאת מורים תוכל למצוא מורה לפי האזור בארץ.
בהצלחה.
שאלתך השניה האן כדאי להתחיל ולקחת מספר שיעורים לפני שאתה עובר.
לעניות דעתי, כדאי גם אם אחרי זמן קצר תעבור ותמצא מורה אחר.
בשיטת פלדנקרייז אי אפשר לדעת לכמה שיעורים תזדקק. יש אנשים שמספר קטן מספיק להם כדי לעלות על דרך חדשה של שיפור.
בכל מקרה אפשר להתנסות עם מספר מורים. כמו בתחומים אחרים חשיפה למספר מורים זה דבר מומלץ כדי להפיק את המקסימום מהלימוד.
כל טוב לך
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בגב התחתוןאריאל22/07/2007
שלום רב. אני עובד עבודה פיזית מאומצת, וסובל מכאבים בגב התחתון.
אני בן 26
האם וכיצד שיטת הפלדנקרייז עשויה לעזור לי? אני רוצה לציין שאין לי כל כך זמן ללכת לשיעורים, האם אפשר להסתפק בקלטת של תרגילי פלדנקרייז או שבלי מורה אין טעם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר בלי מורה
דורית דינור22/07/2007שלום רב לך אריאל.
קודם כל, אפשר לעשות דברים בעצמך גם בלי מורה.
אם יש לך קלטת או אם תיכנס [a href=http://http://www.feldenkrais-israel.org/class.php id=link]לאתר אגודת המוסמכים בשיטת פלדנקרייז, לפרק שיעור החודש[/a], תוכל לשמוע ולעשות שיעור.
החשוב הוא לעשות מעט ולאט.
בניגוד להרבה שיטות, כמו התעמלות ועוד, בשיטת פלדנקרייז התוצאות מגיעות יחד עם האיטיות והעשיה המופחתת. זה נשמע פרדוקס, אך זה באמת כך.
לפעמים צריך מורה כדי להבין למה הכוונה במעט ולאט.
שיטת פלדנקרייז יכולה לעזור לך בהקשבה לעצמך, לגוף, לתחושות ובעיקר לגלות איך נוצר כאב הגב שלך ואיך תוכל להימנע ממנו.
יש אנשים שגילו את זה בעצמם (למשל ד"ר פלדנקרייז עצמו). אנשים אחרים זקוקים למורה.
אתה תגלה בעצמך מה אתה צריך.
תוכל לפנות אלי שוב.
בהצלחה
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שינהעינת19/07/2007
שלום רב!
שמעתי ששיטת הפלדנקייז עשוייה להועיל בבעיות שינה
יש עייפות כרונית, כתוצאה מאלרגייה שאני סובלת ממנה
האף שלי תמיד סתום, ואני לא נושמת טוב בלילה
בנוסף אני קמה לשירותים מספר פעמים בלילה (שנים אני ככה)
התוצאה: עייפות רבה במשך היום
שאלתי- האם שיטת הפלדנקרייז עשויה לעזור לבעיה כמו שלי,
או שהשיטה מתמקדת יותר בבעיות הנובעות מלחץ ומתחים?
תודה רבה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לבעיות שינה ונשימה
דורית דינור19/07/2007שלום רב לך עינת
הבנתי מפנייתך שבעיית השינה שלך קשורה מקושי לנשום.
בשיטת פלדנקרייז תוכלי ללמוד כיצד לשפר את הנשימה שלך, מבחינת קלות הנשימה, נפח הנשימה והקצב שלה.
אין דרך אחת נכונה לנשום. כל תנוחה, זמנים שונים, כל מצב תעסוקתי, נפשי או פעילות, יוצרים שינוי בנשימה. בשיטת פלדנקרייז לא לומדים לנשום אלא מגלים את מרכיבי הנשימה והגילויים הללו משפרים את הנשימה ביום וגם בלילה.
מעבר לכך אולי שמעת על [a href=http://www.soundersleep.com/start.php id=link]"שינה ערבה" או באנגלית: " Sounder Sleep System"[/a] תוכלי להיכנס לאתר שלהם. מפתח השיטה, הוא מורה לפלדנקרייז והשיטה הזאת בתהליך כניסה לישראל. תתקיימנה סדנאות למורים לפלדנקרייז בנובמבר. אחרי הלימוד יוצעו הסדנאות גם בארץ.
בינתיים הנה הצעה קטנה לניסיון:
אשאל אותך מספר שאלות כדי להקל על הנשימה שלך בשינה. את התשובות תחפשי ותמצאי בעצמך עם הזמן.
1. איזה נחיר פתוח יותר אצלך?
2. איך לבדוק את זה? סיגרי את הפה ונחיר אחד. קחי אויר והוציאי אויר. שימי לב לזרימת האויר, כמה פתוח הנחיר?
3. נוחי רגע.
4. עשי אותו דבר עם הנחיר האחר. השווי בין הנחיריים.
5. בנחיר הסתום, קחי אויר מספר פעמים והוציאי את האויר (פה ונחיר שני סגורים) תוך כדי השמעת קול מממ.
6. עכשו סיגרי את שני הנחיריים בשתי אצבעות (אל תלחצי חזק, שימי את האצבעות כמומפקקים על פתחי הנחיריים), פתחי את הפה וקחי אויר ונשפי אותו דרך הפה.
7.תני לנשימה להגיע באופן טבעי ושימי לב האם השתנה משהו באיכות שלה.
לידיעתך, אפשר לעשות עוד הרבה פעולות כגון זאת, גם בקשר לבית החזה והצלעות שתנועתן מהווה נדבך חשוב בפעולת הנשימה.
בהצלחה
דורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי צוואראורית17/07/2007
דורית שלום
אני עובדת הרבה שעות מול מחשב. תוכלי לתת לי עצה איך אפשר להתגבר על כאבי צוואר שיש לי כשאני יושבת הרבה זמן ליד המחשב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התארגנות לישיבה מול מחשב הרבה שעות
דורית דינור17/07/2007שלום אורית
ישיבה מול מחשב הרבה שעות היא ישיבה סטאטית, כמעט ללא תנועה. התנוחה מקובעת כי העבודה מול המחשב סוחפת ויש לנו נטיה לשכוח את עצמנו.
הצעותי הן : לקום מידי פעם בפעם, ולשנות תנוחות של ישיבה ושל הראש והעיניים.
אתן שתי דוגמאות
לגבי הראש והעיניים.
העיניים מקובעות במרחק המסך והמיקוד שלהן לא משתנה.
1. אפשר מידי פעם להזיז את הראש ולהביט למקום אחר בחדר, להניע את גלגלי העיניים ולמקד את המבט למרחק אחר, קרוב או רחוק יותר.
2. א. אפשר להרכין את הראש ולהסתכל אל הברכיים ולהרים את הראש ולהסתכל לתקרה. בעדינות בלי לגרום לכאב.
ב. שימי את הידיים על המתניים. כשאת מרכינה את הראש תני למרפקים להתקרב זה לזה ולבוא קדימה. כשאת מרימה את הראש תני למרפקים לנוע לאחור ולהתרחק זה מזה.
כך גם הגב משתתף בתנועת הראש והעיניים.
ג. כשאת מרכינה את הראש תני לבטן לנוע לאחור וכשאת מרימה את הראש תבליטי את הבטן קדימה, בעדינות כמובן.
בהצלחה
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מייצבי הכתףדאפ14/07/2007
מה אפשר לעשות ע"מ לחזקם
עקב דלקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מייצבי הכתף - מה לעשות
דורית דינור14/07/2007שלום רב
הרבה פעמים הכאבים בכתפיים נגרמים בגלל קבוצות שרירים מכווצים ו"מחזיקים" שאינם מרפים ואינם "עוזבים" .
בשיטת פלדנקרייז מאמינים כי מציאת דרכים להרפות את השרירים ולרכך אותם תאפשר תנועה קלה יותר של הכתף ותגרום לתחושת הקלה בכאב וקלות.
איך להרפות? הנה רעיון אחד שתוכל/י לנסות.
שכבי על הצד, שימי כרית מתחת לראש, קרבי את הברכיים אל הבטן. שתי הידים מונחות זו על זו לפנים על המיטה או השטיח.
החליקי את היד העליונה קדימה מעל היד התחתונה וחיזרי. עשי זאת בעדינות מספר פעמים.
בפעם הבאה שתחליקי את היד גלגלי את הראש לכיוון הרצפה יחד עם תנועת היד.
ווריאציה נוספת היא לגלגל את הראש לתקרה תוך הארכת היד לפנים.
עכשו קצרי את היד העליונה, כלומר החליקי אותה לאחור. גם הכתף והשכמה נעים לאחור.
הוסיפי את תנועות הראש.
באותו זמן שאת עושה משהו עם היד העליונה, את מתגלגלת על היד התחתונה. היא מקבלת מסאז' מהמיטה או השטיח.
עשי רק מה שלא כואב, מה שנעים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית יציבהרחל11/07/2007
אני רואה שאני הראשונה כאן, שיהיה בהצלחה.
אני סובלת מבעיית יציבה, הכתפיים והצוואר שלי שמוטים קדימה יותר מדי ואני לא מצליחה ליישר אותם, רק למספר רגעים כשאני שמה לב. תוכלי להמליץ לי על תרגיל שיעזור לי לפטור את הבעיה?
שלום רחל
את מתארת שיש לך בעית יציבה. האם זו בעיה של מראה, של אי נוחות, או גם קשורה לתפקוד? האם הבעיה היא בישיבה, בעמידה או בהליכה? אם היציבה כרוכה בקושי מסוים, תוכלי לכתוב מחדש ואענה לך.
לגבי הצוואר והכתפיים השמוטות, אוכל לתת לך משהו לעשות, אך אין הבטחה שזה יהווה פתרון אלא יקל מעט, כי לא ראיתי אותך. אי אפשר לפתור יציבה בהתכתבות וגם לא באמצעות תרגיל אחד. יציבה היא פעולה מורכבת גם ממיקום של הכתפיים והצוואר. היציבה קשורה גם לחוליות עמוד השדרה והאופן שהן מונחות זו על זו, למצב האגן בישיבה, בעמידה, בהליכה ועד כפות הרגליים.
התרגיל שאני מציעה לך הוא
1. לשבת בנוחיות על כסא.
2. לשמוט כתף אחת לכיוון בו היא שמוטה ולחזור. אותו דבר לעשות בכתף השניה. לנוח רגע.
3. לשמוט את שתי הכתפיים עוד יותר לכיוון בו הן שמוטות ממילא, בעדינות וללא מאמץ ולחזור למצב המוצא. בזמן שאת שומטת את הכתפיים תוציאי אויר מהריאות.
4. להרכין את הראש קדימה ולהביט לכיוון הברכיים, לשמוט את הצוואר קדימה ולחזור.
אם תעשי את זה לאט לאט ובשיא העדינות מספר פעמים ביום, תראי אחרי כמה ימים שחל שיפור.
אשמח לשמוע איך זה משפיע.
בהצלחה לך, ותודה על הברכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות יציבה - מה עושים
דורית דינור11/07/2007שלום רחל
את מתארת שיש לך בעית יציבה. האם זו בעיה של מראה, של אי נוחות, או גם קשורה לתפקוד? האם הבעיה היא בישיבה, בעמידה או בהליכה? אם היציבה כרוכה בקושי מסוים, תוכלי לכתוב מחדש ואענה לך.
לגבי הצוואר והכתפיים השמוטות, אוכל לתת לך משהו לעשות, אך אין הבטחה שזה יהווה פתרון אלא יקל מעט, כי לא ראיתי אותך. אי אפשר לפתור יציבה בהתכתבות וגם לא באמצעות תרגיל אחד. יציבה היא פעולה מורכבת גם ממיקום של הכתפיים והצוואר. היציבה קשורה גם לחוליות עמוד השדרה והאופן שהן מונחות זו על זו, למצב האגן בישיבה, בעמידה, בהליכה ועד כפות הרגליים.
התרגיל שאני מציעה לך הוא
1. לשבת בנוחיות על כסא.
2. לשמוט כתף אחת לכיוון בו היא שמוטה ולחזור. אותו דבר לעשות בכתף השניה. לנוח רגע.
3. לשמוט את שתי הכתפיים עוד יותר לכיוון בו הן שמוטות ממילא, בעדינות וללא מאמץ ולחזור למצב המוצא. בזמן שאת שומטת את הכתפיים תוציאי אויר מהריאות.
4. להרכין את הראש קדימה ולהביט לכיוון הברכיים, לשמוט את הצוואר קדימה ולחזור.
אם תעשי את זה לאט לאט ובשיא העדינות מספר פעמים ביום, תראי אחרי כמה ימים שחל שיפור.
אשמח לשמוע איך זה משפיע.
בהצלחה לך, ותודה על הברכות. דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)