פורום מחלות כבד, גסטרואנטרולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטות endolimax nana
    עדי
    06/11/2011

שלום,
    גילו לי צליאק בגיל 12 (כיום אני בת 19), מאז שומרת על דיאטת נטולת גלוטן.

בשלושה שבועות האחרונים סבלתי משלשולים רבים וחולשה, לאחר תרבית צואה גילו שיש לי ציסטות endolimax nana. זה מן טפיל, אמבה שגורמת לכל השלשולים. התרופה היחידה שהרופא גסטרו מצא לנכון לתת לי היא אנטיביטיקה flgly אבל האנטיביוטיקה מכילה גלוטן. הוא טוען שלצערו זה הטיפול היחידי ולמרות הצליאק אני אאלץ לקחת את האנטיביוטיקה כי זה הסוג היחידי שמתאים נגד הטפיל (שעלול לגרום לזיהומים..)

מה עושים?? האם לקחת כדור שמכיל גלוטן בעוד אני סובלת מצליאק??

מחכה לתשובה דחופה,
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציסטות endolimax nana

הוספת תגובה

• ציסטות endolimax nana - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    07/11/2011

זה נחשב כטפיל שאינו גורם למחלה. אין צורך לטיפול אך דרוש בדיקה צואה נוספת על מנת לגלות אם יש טפילים אחרים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביפסיה לצליאק
    יפית
    06/11/2011

עברתי ביופסיה לצליאק וקיבלתי את התשובה הזו:

1.
    Fragments of doudenal mucosa with preserved villous arechitecture and focal increased number of interapithelial lymphcytes (CD3 is positive)

.2
    Clinical correlation is recommended.

הרופאה שלי יצאה לחופש ותחזור רק בעוד חודש אשמח אם תוכלו לומר לי בנתיים האם לפי תוצאה זו אכן יש לי צליאק או לא?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    ביפסיה לצליאק

הוספת תגובה

• ביפסיה לצליאק - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    06/11/2011

יתכן צליאק מוקדם אך לא חד משמעותי.
    יש להשוות לתמונה הקלינית ובדיקות הדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובות בין תרופתיות
    דנה
    06/11/2011

שלום, אובחנתי כחולה ב- lymphocytic colitis וקיבלתי מרשם ל- BUDESON, אני נוטלת גלולות (MINESSE) באופן קבוע. הייתי רוצה לדעת בבקשה האם זה בסדר ליטול תרופות אלו יחד. תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    תגובות בין תרופתיות

הוספת תגובה

• תגובות בין תרופתיות - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    06/11/2011

אין בעיה לקחת השניים ביחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדאי לעשות בדיקת נשיפה לפני קולונוס
    מרינה
    06/11/2011

שלום רב,

בהמשך לשאלותי לגבי תחליפים לגסטרוסקופיה לבתי בת ה- 20,
    האם רצוי שבתי תעשה בדיקת נשיפה לגילוי אולקוס, לפני ביצוע גסטרוסקופיה?

בתודה מראש,
    מרינה

הוספת תגובה

• כדאי לעשות בדיקת נשיפה לפני קולונוס - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    06/11/2011

לא- ניתן לבדוק החיידק תוך כדי גסטרוסקופיה.
    האנמעה מעלה צורך לביצוע ביופסיה של התריסריון לחפש מחלת צליאק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אילו חלופות עדיפות על בדיקת גסטרוסק
    מרינה
    06/11/2011

שלום רב,

בתי בת ה- 20 קיבלה הפניה לבדיקת גסטרוסקופיה עם ביופסיות תריסריון וקיבה , בגלל כאבי בטן שמאלית עליונה, כמעט כל יום. יש לה אנמיה קלה. שוחררה מהצבא עקב התקפי כאבים בגלל פרוטואינוריה, ana 1:320, שליליASMA . בגיל 3 עברה כבר בדיקה זו עקב כאבים בבטן, ללא ממצא חשוד.
    יציאותיה קשות, ללא דימום. לעיתים קרובות יש בורבוריזם, יציאה רכה וקצפית. אוכלת רגיל. יש הסטוריה משפחתית של מחלת אולקוס.

קראתי שבבדיקה זו דופן מערכת העיכול עלולה להתנקב. האם יש טיפול לכך? מהו?
    האם זו סכנת חיים?
    אולי עדיף לבצע בדיקת הדמיה MRI בקיבה ובתריסריון או צילום בריום של ושט וקיבה או קפסולת וידאו לצילום הושט? ולפי התוצאות להחליט אם לעשות גסטרוסקופיה?

אודה על תשובתך בהקדם האפשרי.

הוספת תגובה

• אילו חלופות עדיפות על בדיקת גסטרוסק - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    06/11/2011

בדיקת גסטרוסקופיה היא בדיקת הבחירה לבירר וגם מאפשר לקיחת ביופסיה.
    אין קרינה - שזה שונה עם ct וצילום קיבה.
    אין אפשרות של ביופסיה עם קפסולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנה לקולונוסקופיה
    שירה
    06/11/2011

שלום,
    אני אמורה לעבור מחר קולונוסקופיה. בדף שנשלח אליי מביה"ח בו תתבצע הבדיקה מופיעות הנחיות התזונה הבאות בלבד:
    "שלושה ימים לפני הבדיקה - להימנע מאכילת פירות וירקות טריים, קטניות כגון תירס, אפונה. מותר לאכול תפו"א, גזר, בטטה מבושלים. שאר המאכלים מותרים (כולל מאכלי חלב, מעדנים, מרק צח, דגים)"

בהתייעצות עם אחות במוקד הטלפוני של כללית ובמקומות נוספים נאמר כי יום לפני הבדיקה יש לשמור על כלכלה נוזלית בלבד. לאילו מן ההנחיות להתייחס? מה מותר לאכול במסגרת הכלכלה הנוזלית?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    הכנה לקולונוסקופיה

הוספת תגובה

• הכנה לקולונוסקופיה - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    06/11/2011

3 ימים לפני הבדיה אוכלים כמו שכתבת אבל יום לפני הבדיקה נוזלים צלולים בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה שלא נענתה - החמרה בצירוזיס
    מרינה
    06/11/2011

אבי (כיום בן 60) אובחן כחולה בהפטיטיס C לפני כ-15 שנה. מאז עבר מס' טיפולים באינטרפרון וריבוורין אשר לא הביאו תועלת.
    כעת קיימת החמרה בתפקודי הכבד בבדיקות הדם, כדלקמן:
    Bilirubin Conjugated - 0.3
    Bilirubin total - 0.8
    ALT - 82
    AST-95
    Amylase (B) -155
    Platelets - 98
    כמו כן באולטרסאונד נראה שהכבד קטן מהרגיל עם גבולות לובורלים, הטחול מוגדל עד 13.7 ס"מ, הודגמו קולטרלים וסקולרים באיזור של שער הכבד, הממצאים חשודים לצירוזיס.
    בדופלר של המערכת הספלנו פורטלית נצפתה זרימה בכיוון הכבד. כבד מוגדל על חשבון אונת הקאודט, מרקמו תקין

הייתי רוצה לדעת מהי הפרוגנוזה המשוערת עפ"י הממצאים הללו וכן האם מומלץ לנסות להתחיל טיפול חדש?
    שאלה נוספת - האם קיים קשר בין שיעול יבש לצירוזיס?

הוספת תגובה

• שאלה שלא נענתה - החמרה בצירוזיס - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    06/11/2011

אני חושב שיש התקדמת של המחלה וכדי לנסות טיפול אם כי לא קל במצב הזה ובגיל 60.
    אין קשר לשיעול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נורמלקס למעי רגיז
    בת דוד
    05/11/2011

שלום רב,

אני סובלת עשרות בשנים ממעי רגיז. בשנה האחרונה כל היציאות קשות מאד ודורשות מאמץ רב. אני סובלת מרקטוצלה גדול ומציסטוצלה וטחורים. האם מותר לי ליטול נורמלקס לריכוך היציאות? ניסיתי בניפיבר וקונסיל ללא הצלחה. אולי יש פתרון נוסף? יש לציין שבחדשים האחרונים התחלתי לקחת קולוטל. האם יש טעם להמשיך?

תודה מעומק הלב.

לקביעת תור
    סגירה
    נורמלקס למעי רגיז

הוספת תגובה

• נורמלקס למעי רגיז - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    06/11/2011

קולוטל עלול לתרום לעצירות. בהחלט ניתן לקחת נורמלקס או לוולק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה מעומק הלב

בת דוד
    06/11/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספורטאי
    נדב
    05/11/2011

כבר שלושה חודשים בן 19 אולטסראונד בטן עליונה תקין ותבחין נשיפה שלילי AST מוגבר וגסטרוסקופיה גילו לי מעט דלקת ברירית הקיבה אני מקבל לוסק אבל שאני מתאמן בכדורגל ואני מגיע לדופק גבוהה ומאמץ מתחילה לי בחילה שמתפתחת להקאה אבל אני לא מקיא כמויות גדולות אלא קטנות כאילו משהו עמד בגרון וזה יצא בהקאה
    מה נראה לך דוקטור?
    שלחו אותי לספירת דם ותפקודי כבד...

לקביעת תור
    סגירה
    ספורטאי

הוספת תגובה

• ספורטאי - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    06/11/2011

כדאי לבדוק תפקודי כבד מלאים כולל סרולוגיה . הקאות בגלל מאמץ פיסי מוגבר או סטרס בגילך אינן נדירות כדאית התרשמות גסטרואנטרולוג פנים אל פנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול לחיידק בקיבה
    מיקה
    04/11/2011

לרופא שלום!
    הנני בת 59 פעמים מספר כל כמה חודשים אני סובלת מהקאות וחולשה אני נחה במיטה ולמחרת קמה בריאה , פניתי לרופאת המשפחה והיא טענה שזה וירוס אני התעקשתי שלא יכול להיות והיא נתנה לי לעשות בדיקת נשיפה . התוצאה היתה 27.3 והיא נתנה לי לקחת למשך שבוע ימים לקחת פעמים ביום מוקסויט 500 וכן קלורדקס . האם הטיפול הוא טוב . האם זה מספיק זמן והאם רופא משפחה נותן את הטיפול . ולמה לא רופא גסטרו .
    תודה על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול לחיידק בקיבה

הוספת תגובה

• טיפול לחיידק בקיבה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    06/11/2011

גם רופאי המשפחה נותנים טיפול זה, הטיפול טוב אפ לווה גם באומפרדקס (או איר מהמשפחה פעמיים ביום) שבוע פחות טוב משבועיים אך בהחלט ניתן לתת טיפול שבוע. קיום החידק בגחלך (80% מהאוכלוסיה) לא בהכרח קשור בהקאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• QUESTRAN
    גיורא
    04/11/2011

שלום,

אני סוכרתי.

לוקח עם האוכל גלוקמין( פעמיים ביום) וקראון( שלוש פעמים ביום).

כעת אני אמור להתחיל לקחת קווסטרן( חצי שקית פעמיים ביום).

בהוראות כתוב להמתין 4-6 מנטילת תרופה אחרת וכתוב שצריך לקחת אותו עם האוכל.

העניין הוא שאני גם לוקח את התרופות הנ"ל עם האוכל.

איך הכי כדאי לי לשלב את התרופות? או שאולי מותר לשלב את השלישייה הזאת באותה פעם?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    QUESTRAN

הוספת תגובה

• QUESTRAN - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    04/11/2011

הבעיה עם קווסטרן שהוא אכן סופח ומוריד ספיגת תרופות רבות, אין ברירה יש לקחתו בנפרד (ארוחות אחרות) ניתן גם לבדוק ספיציפית אם משפיע על ספיגת אותן תרופות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן והליקובקטר
    יובל
    04/11/2011

שלום רב,
    לפני כחודש וחצי התחלתי לסבול מכאבי בטן, באיזור מעל וסביב הטבור, בעיקר לפני ואחרי ארוחות למרות שהקשר לא תמיד ברור, ואפילו כאבים בשעות הבוקר המוקדמות. בשלב מסויים אפילו החלו התקפים של כאבי בטן עזים , הקאה שאחריה יש גם הקלה, ואפילו שילשולים שפוסקים אחרי ההתקף הנ"ל. ואז שוב חזרה למצב של כאב בטן יום-יומי קל יותר. לא ירדתי במשקל. פניתי לרופא גסטרו. תרביות לחיידקים ופרזיטים מהצואה, אנטיגן לגיארדיה , בדיקות דם כלליות ולצליאק שליליות. אולטרהסאונד בטן- תקין. עמילאז וליפאז תקינים.
    בדיקת מעבר בריום במעי דק תקינה. קולונוסקופה תקינה כולל ביופסיה מהמעי הגס. גסטרוסקופיה - תקובה ראשונית במראה- תקינה. בדיקת מעי דק - ביופסיה - שלילי לצליאק. ביופסיה מהקיבה- מראה גסטריטיס כרונית ואקוטית עם ממצא של הליקובקטר.
    הוחל טיפול משולש עם לוסק מוקסיפן וקלריטרומיצין , וכבר יום למחרת חשתי מצויין, ללא כאבי בטן , וגם ההתקפים הללו נעלמו- ומוזר - התחלתי לחוש תחושת רעב אמיתי שזה מצויין.
    בסיום הטיפול של 10 ימים, למחרת כבר שבה ההרגשנ של חוסר רעב, ויום אחר כך , שוב הכאב בטן של לפנות בוקר. ופה ושם במהלך היום. בדיקת צואה לאנטיגן להליקובקטר 5 ימים לאחר סיום הטיפול - שלילי.
    אני חסר אונים , לא יודע , האם הגסטריטיס לא חלפה ? ויש להמשיך טיפול בלוסק ? האם לחפש סיבה אחרת ? התחלתי לקחת שוב רק לוסק, ויש הקלה בכאבי הבטן, אבל האם יכול להיות שהסיבה היא לא גסטריטיס ? אלא משהו אחר? אם כן מדוע הטיפול גרם להעלמות התלונות ממש ל- 10 ימים ...האם יתכן שההליקובקטר עדיין שם רק שלא ניכר בצואה בבדיקת האנטיגן ?

תודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן והליקובקטר

הוספת תגובה

• כאבי בטן והליקובקטר - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    06/11/2011

כדאי לחזור על תבחין הנשיפה לאחר שבועיים ללא לוסק ואנטיביוטיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת?

יובל
    07/11/2011

תודה רבה פרופ' זמיר,
    רק לעדכן,
    הפסקתי את הלוסק ואעבור ל- פמוטידין,ואז אחרי שבועיים אבדק שוב להליקובקטר. אבל האם לדעתך כל התלונות שציינתי יכולות להיות מוסברות ע"י הליקובקטר או גסטריטיס, בפרט כאשר הרופא לקח את הביופסיה בקיבה באקראי וציין כי לא ראה משהו חריג? עלי לציין כי יש לי הרבה תלונות של כאב מעל הטבור אחרי אוכל ולפני אוכל, ותחושת רעב שמתחלפת מהר לכאב , ואפילו אתמול היה לי שוב ארוע של כאבי בטן עליונה לכל אורך היום ובסוף הקאה שכללה שאריות של ארוחה של למעלה מ- 12 שעות קודם לכן.
    בתודה מראש,
    יובל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת? - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    08/11/2011

התלונות אינן ספיציפיות ויכולות גם להיות מNUD NON ULCER DYSPEPSIA אך נסיון טיפולי לא יזיק. כדאי גם לא לקחת פמוטידין לפחות שבוע לפני טסט נשיפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בטן ממוקד מימין לטבור
    אורית
    03/11/2011

שלום רב,
    אני בת 40, לאחר 4 לידות, בריאה. מזה כמה חודשים אני חשה אי נוחות עד כדי כאב דמוי דקירה מימין לטבור. נקודת הכאב מאד ממוקדת. הופניתי לאולטרה סאונד בטן עליונה, אגן קטן ורקמות רכות, כולם תקינים. היום הפנה אותי רופא המשפחה לבצע תבחין נשיפה להליקובקטר.
    1. האם לדעתכם כאב ממוקד יכול להיגרם על ידי זיהום זה?
    2. אני נוטלת אנטיביוטיקה מסוג roxithromycin לטיפול בזיהום באוזן תיכונה. כמה זמן עלי להמתין מסיום האנטיביוטיקה ועד שאוכל לבצע את תבחין הנשיפה?
    3. האם לדעתם עלי לבצע בדיקות אחרות/נוספות?

תודה רבה
    אורית.

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בטן ממוקד מימין לטבור

הוספת תגובה

• כאב בטן ממוקד מימין לטבור - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    03/11/2011

יש להמתין שבועיים מהאנטיב' אם הכאב נקודתי קרוב לוודאי שאינו קשור להליקובקטר כדאי לשלול הרניה ופעילות פיסית ספציפיתהגורמת לכאב זה(טראומה, גלילות בטן וכד)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנדידה?
    אורטל
    03/11/2011

בת 22 ,חולת אסטמה קלה מילדות,משקל תקין ,לא שותה,לא מעשנת,לא פעילה מינית ולא עוסקת בספורט.
    הסיפור מתחיל ככה (אני אנסה לקצר כמה שאפשר):
    לפני כחודשיים,איבחנו אצלי אבחנה שגויה של סטרפטוקוקס בגרון וכתוצאה מכך לקחתי 7 ימים אנטיביוטיקה שלא לצורך (בלי פרוביוטיקה מלבד משקה אקטימל או יוגורט כל בוקר).
    לאחר כשבוע הופיעו לי כתמים לבנים על הלשון -רופאת המשפחה חשדה שמדובר בקנדידה ונתנה לי מרשם של ניסטטין ל 4 ימים .
    התופעה עברה בתום 4 ימי הטיפול.
    לאחר כשבועיים עברתי צילום בליעת בריום בעקבות תחושה של קושי לבלוע מזון מוצק-אך הבדיקה יצאה תקינה-ללא ממצא חריג-הכול תקין.
    לאחר יומיים התחלתי לאכול רגיל-חזרתי לשגרה.
    יומיים לאחר מכן החלו לי כאבים קלים באזורים שונים בבטן העליונה בעיקר , בעיות בעיכול-עצירות והפרשה וגינלית ירוקה ללא שום גירודים,כאבים,צריבות או בעיות אחרות בדרכי השתן-רק צבע מוזר וקושי רב ביציאות.
    רק לידיעה-לפני כשבוע עשיתי בדיקת דם כללית וחוץ ממחסור בברזל-הכול תקין.
    אני חוששת מאוד שמדובר בהתפרצות של פטריית הקנדידה באזור המעיים וחוששת שהיא בשלבים המתקדמים שלה!
    אני נורא לחוצה! לאן להמשיך מכאן? לבקש מרופאת המשפחה בדיקת צואה,הפנייה לבדיקה אחרת,צילום ? אני כבר חודשיים במסכת עינויים של רופאים,בדיקות,תרופות(בעיקר לאסתמה) ואני לא רואה את האור בקצה המנהרה ,לצערי...

לקביעת תור
    סגירה
    קנדידה?

הוספת תגובה

• קנדידה? - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    03/11/2011

הפטרת מקומית ובעקבות האנטיב. ומשאפי סטרואידים שאולי את לוקחת. הסיכוי לקנדידה סיסתמית בבחורה צעירה ובריאה כמוך אפסי אלא אם כן את נוטלת כדורי סטרואידים בקביעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בסוף הוושט בגלל נירוסין
    יורם
    03/11/2011

בלעתי כדור נירוסין ושכחתי לשתות מים תוך כדי. הוא נתקע בגרון כ20 דקות עד שהתחילו לי כאבים איומים בסוף הוושט. שתיתי הרבה לאחר מכן אבל עדיין ישנו כאב, גם עכשיו לאחר 5 ימים, במיוחד כשהאוכל הנבלע עובר באזור או סתם במחזוריות כשהקיבה שלי פועלת (ככה אני מרגיש). מה אני יכול לעשות בשביל שהכיב שכנראה נוצר יירפא ולא יחמיר? תודה רבה.

הוספת תגובה

• כאבים בסוף הוושט בגלל נירוסין - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    03/11/2011

יש לך דלקת/התכייבותמקומית בשל הכדור דבר שאינו נדיר ויכול לקרות מעוד תרופות בתוך כמה ימים זה יחלוף, עם וללא אומפרדקס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה