מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם יש לי בטוח צליאק?מישהי27/10/2011
המוגלובין 11.8
ברזל 95
ויטמיין b12 120
endomysial ab : negative igg+iga iso.of endomys
t.ttransglutaminase : 22.2 h iga isotype of ttg
הנורמה 0-20
celiac screen
הנורמה 0-40
ולי יש 86.2 includes ttg and dgp
עשיתי בדיקת גסטרוסקופיה ויצא ביופיסיות תרסריון "השטחה מסויימת של הסיסוים עם ריבוי IEL ורשום עשוי להתאים לצליאק 1-2 מרש" .
זה בדיוק מה שהגסטרולוגית רשמה בתוצאות הבדיקה ועוד אמרה שיש דלקת בביפסיות
אבל היא עדיין לא אמרה לי להמנע מגלוטן ושלחה אותי לבדיקת נשיפה של חיידק הליקובקטר
יש לי אח שיש לו צליאק ואותו לא שלחו לבדיקה של החיידק ..... אז יש לי צליאק או לא ? ולמה היא שלחה אותי גם לבדיקת נשיפה של החיידק ? האם לא בטוח שיש לי צליאק או כן בטוח ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב מעולם לא כאבה לי הבטן גיל 39
מישהי27/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש לי בטוח צליאק? - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק27/10/2011על פניו נראה לי שיש לך צליאק.
לא ברור לי הסיפור עם החיידק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגיל27/10/2011
שלום אני בגיל 37 סובל שנים מכבד שומני בנוסף סובל מאוד מחרדות השאלה האם כדורים כמו אלפלריד ופלוטין שאני נוטל אין בעיה אם זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק27/10/2011אין בעיה לנטל תרופות אלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק בקיבה לחולה שחמת הכבד.צחי26/10/2011
שלום רב,
אבי הוא חולה שחמת ולאחר פעמיים של התפרצויות של דליות.
לאחר בדיקת גסטרו תקופתית גילה הרופא כי לאבי יש חיידק בקיבה ונתן לו טיפול משולש (מוקסיפן,לנטון,ועוד תרופה שלא זוכר את שמה).
כיום לאחר כעשרה ימים הוא לוקח רק את ה לנטון אך מרגיש מאוד עייף ותשוש מאוד.
מה עליו לעשות ?
האם כדור זה יכול להשפיע לרעה על תפקודי הכבד שלו שגם כך לא טובים?
תודה רבה !
צחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק בקיבה לחולה שחמת הכבד. - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק26/10/2011קשה לקשור התלונות לכדור. אך ניתן לחפש על ידי הפסקה ומתן שוב לאחר מכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיהדני26/10/2011
אני אמור לעבור בדיקת קולונוסקופיה בשבוע הבא.
היות ואני לא יכול לשתות מרוקן, קיבלתי פיקולקס.
האם החומר יעיל? הרופא לא התלהב מהתרופה. לדעתו התרופה לא יעילה.
האם נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק26/10/2011התרופה מאוד יעילה ויותר סבילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לתשובתךעדי26/10/2011
ראשית המון תודה על התשובה.
אך לא התייחסת לשאלתי לגבי הנתון של 0.120 ?
מה הוא אומר? האם זה מעיד על חשיפה? או סטיית תקן במעבדה?
התשובות המלאות הן:
HEPATITIS Bs Ab 0.0
HEPATITIS Be Ag NEGATIVE
HEPATITIS Bc IgM NEGATIVE
HEPATITIS Bc Ab TOT. 0.120 NEGATIVE => הנתון
HEPATITIS Bs Ag 0.010 NEGATIVE
HEPATITIS A IgG NEGATIVE* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לתשובתך - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק26/10/2011המספר מצביע על בדיקה שלילית- כלומר אין עדות להפטיטיס b.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקותיונית26/10/2011
בתוצאות הבדיקות מופיעים : ALKP -124.8 , AST-98, GGT-124. הפרוטאין, האלבומין והבילירובין- בסדר. מה פירוש התוצאות? מה יכול לגרום לכך? צריך להתחיל לדאוג???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק26/10/2011זה אומר שיש דלקת בכבד- אך יתכן אפילו משפעת! צריך לעק ולהתייעץ עם רופא גסטרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה לא מוסברת במשקלגדעון26/10/2011
אני בן 36 ,בעקבות ירידה לא מוסברת במשקל וכאבים חזקים ברום הבטן,עברתי לפני חצי שנה קולנוסקופיה וגסטרוסקופיה,הקולו' תקין,בגסטרו סקופיה התברר שיש לי הרנייה בפתח הקיבה ושיש לי תסמונת בארט,לפני כשלושה חודשים עברתי בדיקות דם ושתן כלליות והיות תקינות מהם בדיקת בלוטת התריס.בנוסף עשיתי לפני חודש וחצי אולטראסאונד לבטן,כבד,כליות,טחול,לבלב ויצא תקין.אני סובל מפיסורה מזה כשנה וחצי ,לוקח משלשלים כגון נורמלקס,סופרלס ולקסדין קרוב לשנה,בהרבה מקרים נכנס פעמיים לשירותים ביום להתפנות.לקיחת המשלשלים היא מפחד לכאבי הפיסורה למרות שעברתי ניתוח לא מוצלח לפיסורה לפני כעשרה חודשים.אני ממשיך לרדת במשקל ובסך הכל בתוך שנה ירדתי 10 קילו ובחודשיים האחרונים 3 קילו למרות תאבון טוב והרגשת רעב שמלווה אותי בהרבה מקרים. קראתי על תסמונת בארט שהיא גורמת לירידה במשקל. שאלתי היא האם הירידה במשקל קשורה רק לתסמונת או שלכך שאני לוקח משלשלים גם גורמת לירידה במשקל. הרבה אנשים מעירים לי על הירידה במשקל וזה ניכר היטב עליי. האם ישנן בדיקות נוספות שאני אמור לעבור,האם אני אמור להתייעץ שוב עם גסטרואונטרלוג?אני מאוד מודאג מהמצב והירידה המתמדת והלא נפסקת במשקל. אשמח לקבל את תשובתכם ומקווה שעשיתי סקירה מקיפה כדי שתוכלו לקבל תמונה ברורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה לא מוסברת במשקל - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק26/10/2011לא ניתן לקבוע אבחנה בפורום.
יתכן מעי רגיז אבל צריך לשוחח על זה עם הרופא גסטרו המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש ליד פי הטבעתמיכל26/10/2011
שלום. אני בת 35. מזה כשלושה שבועות יש לי איזה גוש פנימי קצת מעל פי הטבעת (לכיוון הנרתיק). זה מורגש יותר כשאני עומדת. זה תחושה כזה של בליטה שכנראה מתמשכת לתוך חלל הגוף.
כמו כן יש לי פריחה חזקה סביב פי הטבעת יחד עם גירוד. יש גם דימום ואני מניחה שזה בגלל נייר הטואלט. בשנים האחרונות גם היו לי הרבה שלשולים שהופיעו סתם כך.
להערכתי בשנה האחרונה היה לי שלשול כ - 30 פעמים.
הייתי אצל פרקטולוג מייד אחרי שהגוש צץ. הוא בדק והסתכל, ואמר שאין לי כלום. חוץ מהפריחה שאותה רואים כמובן.
לפני כשבוע לקחתי דוקסילין, והשבוע אני עם ציפרודקס. אני חושבת שהציפרודקס הפחית קצת את גודל הגוש.
למה העניין הזה קשור ? לאיזה רופא אני צריכה ללכת ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש ליד פי הטבעת - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק26/10/2011קשה ךתת איבחון במיוחד אם הפרוקטולוג שבדק לא התרשם.
יתכן כפל עור לאחר טחור חיצוני.
מציע כן להפנות לרופא גסטור כדי לבחון האפשרות של מחלה במעי שיכול להיות קשור לשלשול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק בקיבהאורחת25/10/2011
בהתחלה נורא סבלתי כל מה שאלתי כאבים הקאות צרבות בחילות נוראיות (שזה התחלי לפני כשנתיים וחצי) אין במשפחה סיפור קריטי ברוך ה' עם זה גם אימא שלי היה לה בעבר ועבר לה
עכשיו ממש פחות בהרבה לפעמים צרבות כאבים בחילות אבל לא בתדירות גבוהה וברמה גבוהה כמו בעבר ואני קניתי את האנטיביוטיקות מלא כסף ועשיו לא יודעת מה לעשות ........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק בקיבה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק25/10/2011מציע להתייעץ עם רופא הגסטרו.
אני לא בטוח שהתלונות קשורות לחיידק אך מקובל שאם מוצאים החיידק מטפלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה בפענוח בדיקת דםעדי25/10/2011
שלום רב ד"ר יקר,
אני בחורה בת 24, בריאה בדר"כ, גילו לאבי צהבת B ולכן נשלחתי לעשות בדיקות דם. (אמא שלי איננה נשאית של צהבת, אך ורק אבא שלי)
אשמח לקבל מענה לכמה משאלותיי- ואנא ממך התייחס לכל שאלה ספציפית, מאחר ואני בחרדה נוראית!
התשובות המלאות הן:
HEPATITIS Bs Ab 0.0
HEPATITIS Be Ag NEGATIVE
HEPATITIS Bc IgM NEGATIVE
HEPATITIS Bc Ab TOT. 0.120 NEGATIVE
HEPATITIS Bs Ag 0.010 NEGATIVE
HEPATITIS A IgG NEGATIVE
שאלותיי הן:
1- יש ערך בבדיקה שעומד על 0.120, HEPATITIS Bc Ab TOT, שלפי הבנתי מדובר בנוגדנים כנגד הוירוס עצמו (כלומר חשיפה למחלה). אך מצד שני, התשובה היא שלילית. האם הערך הנמוך הזה מעיד על חשיפה לצהבת B? אם שמדובר "ברעש רקע" במעבדה? סטיית תקן? חשוב לי מאוד לדעת..
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה בפענוח בדיקת דם - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק25/10/2011התשובה חד-משמעית שאין לך ולא היה לך דלקת בכבד מסוג hbv וגם של hav.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיהעמי25/10/2011
בבדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה שביצעתי היום 25-10-2011
התקבלה התשובה (מצורף הקובץ) ונאמר לי שהפוליפים נשלחו לבדיקה וזה לוקח בערך חודש אני בלחץ מכיוון שכתוב שהתגלו 3 פוליפים ורציתי לדעת האם אפשר לדעת מכך שזה ממאיר וכמו כן לא הבנתי את המשמעות שרשום פוליפ על גבעול מה הכוונה בכך?
וכמו כן איזה אחוז מהפוליפים על גבעול הם סרטניים?
הבדיקה נעשתה עקב כך שיש היסטוריה משפחתית אני בן 48 ובבדיקה הקודמת שביצעתי בערך לפני 4 שנים לא התגלה שום מימצא
מה עליי לעשות עכשיו וכל כמה זמן אני צריך לחזור על הבדיקה?
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק25/10/2011זה נשמע כמו פוליפים שפירים. יש חלק בגבעול ויכול להיות חלק שתוח.
אם הפוליפים אכן שפירים, בדיקה חוזרת בעוד 5 שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק בקיבה והרבה אנטיביוטיקה ....מאי25/10/2011
לד"ר שלום רב.......
לפני כשנתיים וחצי התחיל לי חיידק הליקובקטר בקיבה אז הרמה הייתה גבוהה מעל הנורמה 38 הנורמה היא 0 ---3 לקחתי מספר פעמים טיפול משולש ואף אחד מהם לא עזר לי.
עשיתי שוב בדיקת נשיפה לפני כ3 ,4 חודשים ואני עדיין עם החיידק בקיבה למרות שפחות כואב לי הרמה הייתה 7.999 רופא גסטרולוג רשם לי מרשם מיוחד עם המון אנטיביוטיקות שונות מכיוון שלא עובר לי עם הטיפול המשולש שניתן לי מספר פעמים וישנו עדיין חיידק בקיבה השאלה לי היא האם גם שהחיידק ברמה נמוכה יחסית מבהתחלה וגם שכואב לי הרבה פחות אני צריכה לקחת רמות כאלה של אנטיביוטיקות אני אפרט את הכדורים שנתן לי הרופא לקחת
GAP TETRACYCLINE TEAV 250 29 250mg
2 כמוסות X4 פעמים ביום
METRONIDAZOLE 250 mg
2 כמוסות X3 פעמים ביום
TETRACTCLINE HYDROCHLORIDE CAPSOLES USP 250mg
2 כמוסות X4 פעמים ביום
OMPEPRADEX CPLETS 20mg
1 X2 פעמים ביום
אני גם עובדת מלא ואני לא יודעת איך אני יצליח לקחת את כל האנטיביוטיקה ולעבוד
מה היא המלצתך ????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק בקיבה והרבה אנטיביוטיקה .... - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק25/10/2011יש שאלה אם החיידק גורם לתלונות.
אם לא ואין סיפור משפחתי של גידולים בקיבה אז לא בהכרח צריך לתת טיפול.
לדעתי אם פעמיים לא הצליח אז יש לשקול להפסיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה מוזרהר24/10/2011
מזה חודשיים אני סובלת מהרגשה של גוש תקוע בגרון, מרגישה את זה כל הזמן.
חשבתי על אפשרות שיש לי ריפלוקס, אך אין לי את כל התופעות שיש לחולי ריפלוקס, כמו,צרבות,בחילות וכו", רק הרגשה לא נעימה של משהו שתקוע. מה זה יכול להיות? למי לפנות לטיפול? תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשה מוזרה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק25/10/2011צריך להבדק אצל אף אוזן גרון ולאחר מכן אצל גסטרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבד גבוהיםקרן24/10/2011
שלום לכם
ערכתי בדיקות דם ותפקודי הכבד יצאו לי גבוהים
GTT יצא 74
ALT יצא47
AST יצא 39
מה זה אומר? ומה אני צריכה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי כבד גבוהים - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק25/10/2011הבדיקות של הכבד אינם תקינים- יש להתייעץ עם הרופא המטפל.
חתכן הרבה מאוד סיבות כולל סתפ שפעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת 'לוסק'עודד24/10/2011
אבקש לדעת האם ניתן ליטול את תרופת ה'לוסק' לטוח ארוך, דהיינו חודשים/שנים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת 'לוסק' - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק25/10/2011כן אין שום בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)