מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבחנה של קרוהןחייל11/10/2011
שלום , אני סובל משלשולים כבר כמה שנים, אני כרגע בצבא ועברתי כבר די הרבה בדיקות, האחרונות קולונוסקופיה +גסטרו עם ביוספיה שיצאו תקינות ופסא'ג מעי דק שהתשובה שנכתבה הייתה "התעבות קלה ואי סדירות קלה של הרירית במעי הדק הסופי, עם אבחנה מבדלת של מחלת CROHNS - מומלצת קורלציה קלינית"
עכשיו השאלה שלי, הרופא אמר לי שזו הבדיקה האחרונה שהוא צריך לבצע לפני שהוא יכול לשלול כל מחלה אחרת ולאבחן אותי עם "מעי רגיז" אבל עכשיו יצאה התוצאה הזאתי, והרופא בבסיס אמר שרוב הסיכויים שבכזה מצב הוא יאבחן אותי כבעל מחלת קרוהן בלי לשלוח לבדיקות נוספות, ואינני יודע עד כמה זה וודאי והאם יש איזה סיכוי שהוא ישלח אותי לבדיקות נוספות או יאבחן אותי כבעל קרוהן על סמך הבדיקה הזאת בלבד, רציתי לדעת עד כמה היא מדוייקת בהנחה וקולונסקופיה יצאה תקינה כי אני מודאג ומאסתי בלחכות חודש בין תור לתור בזמן שאני סובל משלשולים כל הזמן ולא יודע מה עוד האופציות שלי בכלל..
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה של קרוהן - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/10/2011זה תלוי אם הצליחו לבדוק מעי הדק הסופי בקולונוסקופיה . אם נבדק והכל תקין אז לא תומך בקרוהן.
הממצא בצילום קל.
אם יש ספק יתכן ויש מקום לבדיקה של mr enterography.
זאות בדיקת mri.
צריך להתייעץ עם הרופא גסטרו שמראה את כל הניתונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום עוז עוזשש11/10/2011
שלום
תשובת בדיקה
פוליפים זעירים מרובים רירית היפראמית באנטרום
תריסריון-רירית היפראמית עם ארוזיות מרובות חלקו השני תקין
moltiple gastric polyps gastritis
duodenitis -bulbar'severe'duodenal erosion/s
הבדיקה בעקבות סבל, קיבלה אתמול אומפרדקס.
שאלה- מה התשובה אומרת
ומה מידת החומרה
האם צריך להוציא את כול הפוליפים בקיבה,או רק ביופסיות.
מה ניתן לעשות בנוסף לאומפרדקס.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עוז עוז - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/10/2011בדרך כלל לוקחים ביופסיה ואם הפוליפ שפיר (וכך נשמע) אין צורך לכריתה. יש ברוב המקרים קשר לחיידק הליקובקטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםיצחק11/10/2011
bilirubin conjugated תוצאה 0.2
lymphocytes תוצאה 42.1%
MCHC-M.CELL HB CONT. תוצאה g/dl 34.7
אילו תוצאות בדיקת דם רציתי לדעת אם זה חריג ואפשר לקבל חוות דעת על זה אני ישמח תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/10/2011נראהלי בדיקות בגד הנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק בקיבהמעיין11/10/2011
שלום רב.
יש לי חיידק בקיבה כבר מספר שנים.
אני מגישה טופס רפואי לצורך עבודה וברצוני לדעת -
מופיע סעיף מחלות האם קיים כיב קיבה או התרסריון, האם מדובר כאן באותו הדבר?
אם לא - האם יש לכך שם נוסף ע"מ שאוכל לאתרו בטופס ולציין זאת.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק בקיבה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק11/10/2011ל50% של במדינה יש חיידק בקיבה כך שאין צורך לדעתי לציין זאות בטופס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטרו או נשים עזרה בפענוחגלית11/10/2011
בת 38 הגעתי למיון בחשד לדלקת בתוספתן בעקבות אולטרא סאונד שעברתי הופנתי לבדיקת ct ואלו התוצאות של שתי הבדיקות
ממצאים
מעבר חזה בטן - בסיסי הראות ללא תסנין , תפליט או תהליך מוקדי.
הכבד תקין בגודל ובמרקם לא הודגם תהליך מוקדי .
לא הודגמה הרחבת דרכי מרה תוך או חוץ כבדיות .
כיס מרה ללא ממצא פותלוגי .
טחול תקין בגודל ובמרקם .
אדרנלים - ללא ממצא פתולוגי .
לבלב תקין במרקמו ובמבנהו לא הודגמה הרחבת צינור הלבלב
כליות תקינות בגודל ובמיקום ,מרכזות סימטרית ,ללא הידרונופוזיס
שופכנים תקינים.
רטופריטונאום ללא הגדלת קשריות לימפה
אאורטה בטנית אינה מורחבת ,פתולי המעי ללא ממצא חריג התוספתן אינו מתמלא בחומר ניגוד אך בעל מבנה תקין
לא הודגמו נוזל או אוויר חופשי בבטן או באגן
שלפוחית השתן ריקה כמעט לגמרי,לא הוגדם גוש אגני.
בשחלה הימנית תהליך ציסטי בגודל 17*26 מ"מ בעל דופן דקה העוברת האדרה-לקולרציה גינקולוגית . מוקד ציסטי נוסף בשחלה בקוטר 12 מ"מ יתכן זקיק.
תהליך עגול בעל צפיפות הטרוגנית בקוטר 6.5 ס"מ בדופן הרחם מימין ,יתכן מיומה ,
לקורלציה גניקולוגית תוכן היפודנסי בחלל הרחם
לסיכום
התוספתן בגדר התקין ,מוקד ציסטי בשחלה הימנית ותהליך בדופן הרחם
לקורלציה גניקולוגית .
בדיקת אולטרסאונד
--------------------
הכבד כיס מרה לבלב וטחול תקינים
אגן קטן -שלפוחית השתן תקינה
הודגם עיבוי דופן של פיתולי מעי דק בבטן ימנית תחתונה ופריסטליטיקה ערה.
האפנדיקס לא זוהה בבירור .רגישות ניכרת באזור בטן התחתונה .נוזל חופשי בכמות מיזערית .
אין לשלול אפנדיקס בבדיקת ct קודמת הוא במנח רטוצקאלי ועל כן מומלץ המשך בירור בct
ממצא לוואי מיומה גדולה ברחם משמאל
יום לאחר שיחרורי מהמיון הופיע דמם רקטלי רב
שאלותיי האם העיבוי במעי דק שהודגם באולטרא סאונד קשור ? ואיך לא הופיע ב ct מה מדייק יותר כי הרופא באולטרא סאונד אמר לי שהוא מזהה דלקת
השאלה השנייה בנוגע לממצאים הגינקולגים מה זה האדרה? והאם יש סיכוי שזה סרטני
לציין אובחן לאחרונה אצל כירוג גוש בשד ימין
מדוע לא כתוב דבר על המעי גס ?
מבחינה גנטית אימי חלתה בסרטן שד ואבי במעי
מחכה לתשובה
תודה ובכבוד רב
גלי גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטרו או נשים עזרה בפענוח - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק11/10/2011כל בדיקה עם היתרונות וחיסרונות שלו.
אני מציע להפנות לרופא גסטרו יבדוק אותך ואמצעי ההדמיה לגבי ההתעבות של דופן המעי. בדרך כלל ct בדיקה יותר טובה למעי דק.
כמובן יש מקום ליעוץ רופא נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בבית החזה המקרין ליד ימיןדורית10/10/2011
מזה חודשיים אני סובלת מכאב בין שתי השדיים, עמוק בבית החזה, הוא מופיעה בעיקר בשכיבה ורק שתיית מי סודה ושיהוקים משחררים את הכאב. זה מתיש אותי, כי אני קמה לישיבה ושותה יושבת כמה דקות נושפת עד שהשיהוק מגיעה. כנ"ל בהליכה או התכופפות. לא כל הזמן אך מטריד ומתיש. האם יכול להיות בקע בסרעפת? עשיתי צילום רנטגן, מיפוי עצמות, אקו לב וu/s בטן עליונה. כולם תקינים????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בבית החזה המקרין ליד ימין - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק11/10/2011יתכן בהחלט קשור לרפלוקס של תוכן הקיבה עם חומצה לושט.
מציע נסיון טיפולי עם כדור שמפסיק הפרשת החומצה כגון אומפרדקס ולהתייעץ עם רופא גסטרו .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגנרציהמלי10/10/2011
מהי המשמעות של רגנרציה של הכבד אחרי כריתת אונה?האם אונת הכבד שנכרתה גודלת שוב או שרק התפקוד של הכבד עתיד לחזור לתקינותו ותשאר תמיד אונה אחת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגנרציה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/10/2011הכבד חוזר לגודלו ותיפקודו הקודם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגנרציה
מלי10/10/2011תודה על התשובה,אבל תמיד תשאר לי אונה אחת או שהאונה חוזרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגנרציה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק11/10/2011האונה חוזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ריחאלי10/10/2011
שלום
יש לי שאלה די מביכה
אני בן 21, בריא אך לאחר כבד שומני (us אחרון תקין)
בשבוע האחרון הנאדים שלי ממש מסריחים. זה ממש מוזר. אין עוד סימפטומים נלווים
מה שכן, כבר כמה חודשים שאני לוקח מולטיויטמין פעם בשבוע ככה ליתר בטחון, ולפני כשבועיים העליתי את המינון ל 4-5 כדורים בשבוע. יכול להיות שזאת הסיבה? ואם כן - האם זה הסוג הספציפי שלי או שכל מולטיויטמין יגרום לריח כזה עקב תכולתו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי ריח - תגובה
פרופ' דורון זמיר10/10/2011לא ידוע לי ספיציפית על מולטי ויטמין כגורם לריבוי נאדים מסריחים, כל שינוי בתזונה יכול לגרום לכך-מדובר בעליה יחסית בH2S במעי בשל חידקים שיוצרים אותו. שינוי בתזונה, אנצפלמד ופרוביוטיקה יעזרו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאות וצרבתתהל10/10/2011
אח שלי בן 35
סובל מהקאות וצרבת לאחרונה
מה זה יכול להיות ?
ואיזה בדיקות צריך לעשות
בחור בריא לחלוטין בדרך כלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות וצרבת - תגובה
פרופ' דורון זמיר10/10/2011כפי הנראה יש לו רפלוקס, כדאי לבדוק קיום הליקובקטר-מבחן נשיפה שאמנם אינו גורם לרפלוקס בד"כ אלא רק כסימפטום נלווה, להוריד סיגריות, קפה אלכוהול ומזון שומני וניתן להתחיל אומפרדקס 20 מ"ג פעם ביום לאחר שאין שיפור עם כל הנ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת חומציות בקיבה- יש כזה דבר?snir2910/10/2011
יצא לי לקרוא על זה קצת, שבעצם בהרבה מקרים שחושבים שיש חומציות גבוהה ונותנים אומפרדקס\לנטון ושלל תרופות נגד חומציות בקיבה, בעצם הסיבה לתופעות הלוואי היא בעצם תת חומציות בקיבה, ושהתרופות הללו רק מזיקות וגורמות לעיכול לא נכון של המזון ולחוסרים בויטמינים+ קרקע להתפתחות חיידקים ופרזיטים בעקבות חוסר החומציות, ובעצם השימוש בהם רק מזיק לגוף.
מה שכן, רוב המידע בנושא הוא בעיקר ממאמרים של רפואה משלימה\ נתורופתיה- ברפואה הקונבנציונלית לא ראיתי ממש התייחסות לזה, ולכן אני אשמח לשמוע את האמת לפי הרפואה הקונבנציונלית בקשר ל'תת חומציות בקיבה' (בהנחה שיש כזה דבר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת חומציות בקיבה- יש כזה דבר? - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/10/2011ככל כל תרופאה נותנים לסיבה.
צרבת כרונית מוכרת כגורם לסרטן הושת וגם לסיבוכים אחרים לכן הבעיה היא רצינית.
רפלוקס גורם להרבה סבל.
יש שכיחת יתר של דלקת ריאות וסוג של שלשול באנשים במצב קשה בבית חולים עם לוקחים תרופות אלו.
מצד שני הטיפול במצבים של דימום מכיב למשל יכול להציל חיים מידי.
יש מיליני אנשים בעולם שנוטלים התרופות עשות שנים ללא סיבוכים.
רוב הדווחים מהרופאה המשלימה אינם חזקים מבחינה מדעית ( עם פלצבו וניתוח סטיסטי טוב) ולכן קשה לדון על זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיספפסיה- נידונתי כל חיי לסבול?snir2910/10/2011
אני בן 21, לפני 9 חודשים שתיתי כוסית וודקה מקולקלת ביציאה עם חברים, הקאתי את נשמתי וחשבתי שיעבור. לאחר מכן היו לי שבועיים מסויטים של כאבי בטן בלתי פוסקים ובחילות+גרעפסים ותחושת מחנק.
נתנו לי אומפרדקס כדי להקל, וזה באמת עזר לי קצת לתקופה ולפחות יכלתי לחזור לעבוד, אבל עדיין הבעיה ממש לא נפתרה אלא רק היתה הקלה זמנית.
עשיתי בדיקת נשיפה, גילו הליקובקטר ועשיתי טיפול משולש. אחרי הטיפול המשולש התחיל גם גרד בפי הטבעת שמתחזק במיוחד אחרי ארוחות. לאחר מכן באנדוסקופיה שנעשתה לי לקחו ביופסיה וגילו שהחיידק הושמד, אבל לא גילו שום ממצא משמעותי אחר חוץ מ"גסטריטיס קלה" שהבנתי מרופא מומחה שלא אמורה לגרום לתסמינים האלה והיא ממצא נפוץ באנדוסקופיה.
לאחר מכן עשיתי אולטרסאונד בטן שיצא תקין.
הכאבים המשיכו, הפסקתי עם האומפרדקס בגלל תופעות לוואי (הוא בעצמו עשה בחילות), ופשוט הייתי רוב הזמן על בטן ריקה עם ארוחות קטנות באמצע שלא גירו את הקיבה יתר על המידה (אך מדי פעם גם היו התקפים נוראיים של בחילות וגרעפסים אפילו בגלל תפוח עץ מסכן וכו').
עכשיו אני כבר במצב שגם על בטן ריקה אני מרגיש שהקיבה רגישה, ומרגיש סוג של מחנק\בחילה איך שאני קם מהשינה וזה כבר מתחיל להפחיד אותי..
בעצם אין לי שום בעיה "נראית לעין" לפי הבדיקות, אבל הזמן היחיד שהקיבה שלי שקטה יחסית זה כשהיא ריקה, כל דבר שאני מכניס לפה אני מרגיש שהוא פשוט גורם לי לכבדות נוראית, לבחילות, גרעפסים ולתחושת מחנק קטנה.
מבחינתי אני סבור ובטוח שהבעיה היא מאותה כוס וודקה מקולקלת, שעשתה איזשהו נזק למערכת העיכול ואם מישהו יוכל לעלות על מה בדיוק הנזק שנגרם יהיה אפשר לתקן את הבעיה, אולי אפילו בקלות.
כרגע אני מרגיש שהרופאים פשוט לא עוזרים, מגדירים את זה בתור "דיספפסיה" אפילו שאני בטוח שיש לזה סיבה ממשית וזה לא סתם כאבים שהתחילו להם סתם ככה פתאום.
חקרתי המון את הנושא, התרופות PPI לא מרפאות את הבעיה אלא רק מעכבות את הפרשת החומצה ויכולות גם לגרום למחסור בסידן ו-B12, ככה שלהמשיך לקחת אותן לאורך שנים זו לא אופציה מבחינתי.
מבחינתי אני בטוח שיש לזה פיתרון, ואני אשמח לעצות והמלצות בנושא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיספפסיה- נידונתי כל חיי לסבול? - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/10/2011קודם כל דרוש אבחנה והדבר הסביר ביותר הוא מעי רגיז.
זאות הסיבה שהבדיקות תקינות.
יש אופציה להחליף מאומפרדקס לתרופה אחרת באותה קבוצה.
יש מיליוני אנשים שמשתמשים בppi באופן קבוע ומחסני הגוף של ויטאמין b12 מספיקים ל5 שנים כך שמחסור כעת לא בעיה.
מציע להפנות שוב לרופא גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PBC + פריצת דיסקעינב09/10/2011
שלום רב,
אמא שלי סובלת מ PBC ובנוסף יש לה פריצת דיסק.
רציתי לדעת אילו כדורים או זריקות היא יכולה לקבל על מנת להקל על הכאבים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PBC + פריצת דיסק - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/10/2011אנני חושב שהpbc צריך להשפיע על טיפולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה- נמצאת כרגע בתאילנדרעות09/10/2011
שלום,
אשמח לעזרתכם והצעתכם.
אני סובלת ממעי הרגיז בחיי היומיום שלי. כרגע אני נמצאת בתאילנד כשבועיים. ביום שהגענו לכאן, היה לי התקף עוויתות אופייני לתסמונת המעי הרגיז. למחרת התפתח אצלי כאב אשר נמצא ברום הבטן ואינו עוזב אותי עד היום (12 ימים). הכאב החמיר ביומיים האחרונים והתווספו אליו גם הקאות, בחילות נוראיות ומעט שלשולים. במהלך שהותי כאן פניתי לרופא אשר לא בדק אותי מחשש שלי. אותו רופא נתן לי על פי התסמינים שתיארתי בפניו, כדור בשם Gasthomin 5mg. בהתחלה חששתי לקחת אותו, אך ברגע שחלה ההחמרה בכאבים החלטתי לקחת אותו ואכן חלה הקלה מעוטה בכאבים ובבחילות. הכאבים מחמירים בלילות ומעירים אותי משנתי, בנוסף ביומיים האחרונים הכאב מגיע גם לחלק האחורי של החזה בגב. חשוב לי לציין שלפני כחצי שנה עשיתי בדיקת הליקובקטור והחיידק לא נמצא אצלי.
אשמח לעזרתכם והצעתכם,
רעות (בת 27)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה- נמצאת כרגע בתאילנד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/10/2011קשה לתת אבחנה רק לפי תיאור מילולי.
אנני מכיר התרופה gasthomin וגם לאחר חיפוש בגוגל.
יתכן שיש מחלה זיהומית של שלושל של המטייל.
מציע להפנות שוב לרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטור פילוריטובה ברקת09/10/2011
לפבני כשנתיים נבדקתי באנדוסקופיה ומצאו לי את החיידק. טופלתי באנטקביוטיקה 3 סוגים והחיידק חזר. השתמשתי לסרוגין ב"אומפרקס" בעת הצורך וזה עזר. לאחרונה קיבלתי נקסיום במשך שבועיים ונראה לי כי הכל עבר. אין לי בחילות, צרבות מלכתחילה לא היו לי.
האם אפשרי להמשיך לקחת את התרופה לסרוגין בעת הצורך, או שחייבחים לקחת כל יום?
מה הנזק אם לא אקח באופן קבוע.
תודה רבה שנה טובה וגמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטור פילורי - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/10/2011יתכן מאוד שאין קשר לחיידק.
התלונות נשמעות כמו רפלוקס.
תלוי בגילך והתלונות אך כעיקרון אין בעיה לקחת כדור כמו נקסיום לתקופות שיש סימפטומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסתיו09/10/2011
אני מנסה להבין מדיי פעם (ולא מצליח) את השאלה הפשוטה:,האם יש הבדל בין דקירה מסיכת ביטחון עם דם מזוהם בנגיף האיידס(שזה הרגע זוהם),או מכל כלי חד אחר שיש עליו דם טרי מאוד ומזוהם באיידס ואז מישהו נדקר ממנו (או גם שריטה עמוקה כאשר לשורט דם טרי ומזוהם בדיוק על הציפורן בה הוא שורט) לעומת דקירה ממחט רפואית שלקחה דם ומזוהמת באיידס. השאלה פשוטה -אם על שניהם דם מאוד טרי ומזוהם האם יש הבדל בהסתברות ההדבקה.(ואולי גם עד כמה יש חשיבות לסכנת ההדבקה אצל מי שעלול להידבק לגבי עומק הדקירה אצלו )
האם תוכל בבקשה להשיב לי רק על זאת כדי שאוכל סוף סוף להניח לזאת ?
המון המון תודה להתייחסותך
ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' דורון זמיר09/10/2011אם 2 המחטים מזוהמות בדם נראה-אין הבדל, ככל שהדקירה עמוקה יותר הסיכון גדל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)