מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המעי הרגיזדנה24/12/2011
שלום,
אני סובלת מהמעי הרגיז כבר כ-8 שנים. עד לפני חמישה חודשים סבלתי מעוויתות בפרקי זמן לא סדירים ויציאות מרובות אך רגילות. בחמישה חודשים האחרונים אני סובלת מעוויתות 24 שעות כולל כאבי גב תחתון. איני יודעת מה הסיבה ניסיתי הכל אך לצערי שום דבר לא עוזר. כיצד הכאבים נהיו קבועים? האם יכול להיות שיש גורם אחר לבעיה?
אשמח להצעה.
תודה
רעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המעי הרגיז - תגובה
פרופ' דורון זמיר24/12/2011יתכן שיש סיבה נוספת לכך אם כי החמרות "מחלת מעי רגיז " שכיחות ממליץ על בדיקות דם והתרשמות גסטרואנטרולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהמיכל22/12/2011
אין לי מושג אם זה שייך לפה אם לא למי אני פונה הבטן שלי מאוד מאוד נפוחה הרופאה שלחה אותי לאולטרסאונד בטן עליונה ויצאה לי מיימת רציתי לדעת מה זה אומר שחמת ? מחלה? הרופאה בנתיים שלחה אותי לעוד בדיקת דם אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה - תגובה
פרופ' דורון זמיר23/12/2011מיימת נגרמת מסיבות רבות-זוהי הצטברות נוזל בחלל הפריטוניאלי. באם SAA>1/.1 רמת חלבון נמוכה הסיבות המובילות הן יל"ד פורטלי בראש ובראשונה (צירוזיס=שחמת בעיקר) ופחות אי ספיקת לב ואם <1,1 (רמת חלבון נמוכה -ממאירות בראש ובראשונה ופחות שכיח בהרבה תסמונת נפרוטית-רמת חלבון נמוכה אך<1.1 ופריטוניטיס).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משתנים וקולונוסקופיהבת דוד22/12/2011
אני בת 68. אני מקבלת כל יום רבע פמיד (0.625 מ"ג), ואלדוספירין (אלדקטון) 12.5 מ"ג. זאת בנוסף לנורבקס נורמיטן וטמבוקור. כמו כן אני מוגבלת ל 7 כוסות נוזלים ביום.
מאחר והכנות לקולונוסקפיה כוללות דיאטת נוזלים והתרוקנות מליאה יחד עם שתיה מרובה, אני מבקשת לדעת כיצד עלי לנהוג עם תרופות אלה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משתנים וקולונוסקופיה - תגובה
פרופ' דורון זמיר23/12/2011לנהוג כרגיל, לשתות היטב ואני ממליץ גם על בדיקת אלקטרוליטים ואוריאה מספר ימים קודם לבדיקה ואפשר גם אחריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורמלקס בשעת הכנות לקולונוסקופיהבת דוד22/12/2011
שלום רב,
אני מקבלת כל יום שמונה גר' נורמלקס. האם בימים שלפני קולונוסקופיה מותר לי להמשיך ולקחת את הנורמלקס, ועד איזה שלב.
מצאתי לנכון לציין שבין השאר אני סובלת גם ממעי רגיז.
תודה מקרב לב וחנוכה שמח,
בת שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמלקס בשעת הכנות לקולונוסקופיה - תגובה
פרופ' דורון זמיר23/12/2011את יכולה להמשיך לקחת אם כי את מקבלת משלשל חזק יותר ביום לפני ואולי גם בבוקר הבדיקה ואז זה מיותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה מעומק הלב
בת דוד23/12/2011תודה רבה מעומק הלב על התשובות המהירות, הברורות והמפורטות.
חנוכה שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרויקט גמר בנושא אבנים בכיס מרהנטלי פינקל22/12/2011
שלום,
אני עושה פרוקיט גמר על אבנים בכיס המרה,ובמסגרת הפרויקט אני צריכה לשאול רופא מומחה מס' שאלות לגבי המחלה .
אשמח אם תענה לי על מס' שאלות
-האם התחדש משהו בשנים האחרונות בטיפול לאבנים בכיס מרה ? ואם כן אז מה ? והאם הטיפול החדשני נגיש לכל האוכלוסייה.
-מהו הטיפול התומך הניתן לחולה במקרה שלא ניתן לנתח
-מהו הטיפול לקשיש?
-האם הטיפול משתנה בין חולה לחולה ? בין גבר לאישה? וכיצד?
-מהו הטריגר להתקפים? שמעתי על חולה שאכל סטייק והתחיל לו התקף הרי לוקח זמן לכולסטרול שבסטייק להגיע לכבד ולמרה.ואילו תסמינים הכי שכיחים ברוב האוכלוסיה?
תודה רבה על תשומת הלב נטלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה זה נורא חשוב לי
נטלי24/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרויקט גמר בנושא אבנים בכיס מרה - תגובה
פרופ' דורון זמיר24/12/2011בשביל זה יש אינטרנט ולא פורומים רפואיים
קיימים נסיונות המסה עם CDA UDCA וסטטינים ובנוסף פרוצדורות חצי ניתוחיות (טיפול דרךביםךקבטדאםדאםצ וERCP )
רוב הטיפולים נגישים לכולם, אך הטיפול היעיל לאבניחם הוא עדיין LAPAROSCOPIC CHOLECYSTECTOMY
בקשישים במצב פיסי ירוד (סיעודיים)ו בסיכון, עושים כולציסטוסטומיה במקרי דלקת-הכנסת צינור ע"י רנטגנאי מבחוץ לכיס לניקוז
התקף ביליאריע יכול להיות בצוםללא טריגר אך קלסית ממזון שומני (סטייק או ביצה) התקף גורם לכאב חד הנמשך חצי שעה עד 3 שעות . התקף הנמשך למעלה מזה ומלווה בד"כ בחום חשוד כדלקת בכיס. במקרי דלקת הטיפול בד"כ אנטיביוטי וניתוחבהמשך בשל סיכון באירועים חוזרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומנירון22/12/2011
בUS נמצא שיש לי כבד מעט שומני עשיתי בדיקות כולסטרול תפקודי כבד סכרת התוצאות היו טובות לחץ דם טוב רזה אני בן 50.
מה עוד אפשר לבדוק על מנת לבדוק מה הסיבה לכבד השומני?
האם צריך להיות במעקב אצל רופא מומחה לכבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני - תגובה
פרופ' דורון זמיר23/12/2011מעקב חצי שנתי יספיק בהחלט גם סכרת היפרטריגליצרידמיה ואלכוהול כמובן הן סיבה לכבד שומני ואם מדובר בדרגה 1 באולטרא סאונד ואין הפרעה בתפקודי כבד-הבעיה בד"כ לא רצינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבד שומני
רון27/12/2011ציינת שאלכוהול וסכרת היפרטריגליצרידמיה יכולים לגרום לכבד שומני, גם אם שותים אחת לשבוע שבועיים בירה כמות של שליש יכולה לגרום לכבד שומנים.
ומה הכוונה לסוכרת היפ' הרי עשיתי בדיקות דם לסכרת ואין!
תודה רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבד שומני - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק27/12/2011הכמות הזו של אלכוהול לא ישפיע.
טוב שאין סוכרת אך בהחלט אפשר לפתח כבד שומני ללא סוכרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים וקולונוסקופיהמ22/12/2011
שלום רב, אני בן 27 וסובל מזה כשנה מריבוי גזים וגרעפסים.
רופא הגסטרו רשם לי מספר כדורים על מנת להקל על התחושה אך שום דבר אינו עוזר, ולכן הוא המליץ לי לעבור בדיקת קולונוסקופיה על מנת לשלול מחלות אחרות.
השאלה היא האם יש טעם לעבור בדיקה כזו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים וקולונוסקופיה - תגובה
פרופ' דורון זמיר23/12/2011ריבוי גזים בגיל 27 לבדו אינו אינדיקציה לקולונוסקופיה אלא אם כן חש אינדיקציה נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לצליאקשואלת22/12/2011
שלום,
ביתי בת ה12 הופנתה לבדיקות דם לאחר ע"י רופא ילדים בגלל שהמשקל שלה קצת ירוד.
בין שאר הבדיקות היתה בדיקה לצליאק וCELIAC SCREEN התוצאה היא: 24 גבולי.
שאר הבדיקות נראות תקינות, מלבד ויטמין די מעט מתחת הממוצע ו-
ALK. PHOSPHATASE גבוה (328)
אין לה שום סימפטומים המאפיינים צליאק. מה הסיכויים שיש לה צליאק?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לצליאק - תגובה
פרופ' דורון זמיר22/12/2011הסיכוי נמוך, חשובה ספיציפית ANTI TTG ANTI ENDOMYSIAL
ואם יש חשד האבחנה בגסטרוסקופיה וביופסית תריסריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאמיר21/12/2011
GOT (AST) 47
GPT (ALT) 58
שלום וברכה אלו תוצאות הכבד
האם עלי לחשוש
סיימתי ביום שישי האחרון מטרוזי'ל וציפרודקס 500 מ"ל פעמיים ביום האם יש לזה קשר?
האם מדובר בנזק בלתי הפיך לכבד?
האם זה מראה על מחלה?
מאז לקיחת הכדורים לטובת פיסטולה עצירויות
יש לציין כי מעולם לא סבלתי מהכבד
אשמח לתשובתך
אני מפוחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' דורון זמיר22/12/2011יש לך הפרעה קלה מאד בתפקודי כבד . חשוב משכה, בם היא כרונית מספר חדשים או חריפה. האם יש עודף משקל (כבד שומני-US) כדאי לקחת סרולוגיה זיהומית ואוטואימונית כמקובל, ביחוד אם היא ממושכת . האם לקחת תרופה/אלכוהול שיכול לגרום לכך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאמיר21/12/2011
GOT (AST) 47
GPT (ALT) 58
שלום וברכה אלו תוצאות הכבד
האם עלי לחשוש
סיימתי ביום שישי האחרון מטרוזי'ל וציפרודקס 500 מ"ל פעמיים ביום האם יש לזה קשר?
האם מדובר בנזק בלתי הפיך לכבד?
האם זה מראה על מחלה?
מאז לקיחת הכדורים לטובת פיסטולה עצירויות
יש לציין כי מעולם לא סבלתי מהכבד
אשמח לתשובתך
אני מפוחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' דורון זמיר22/12/2011עניתי כבר -גם התרופות הנ"ל יכולות לגרום להפרעה קלה ובד"כ חולפת בתפקודי כבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיהגל21/12/2011
שלום ד"ר.
בהמשך לשאלתי הקודמת עברתי לפני שנתיים בדיקת קולנוסקופיה בה הוציאו פוליפ היפרפלסטי שפירה בגודל 5 מ"מ בעומק 40 ס"מ .
האם מומלץ לפי ממצאי הפוליפ לבצע בדיקה חוזרת לאחר שנתיים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה - תגובה
פרופ' דורון זמיר22/12/2011לא זהו פוליפ שאינו ניאופלסטי ואינו מחייב בדיקת מעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החמרה ברמות ת פקודי כבד ...לאן ?דר21/12/2011
49
סובל מזה שני (למעלה מ 15 ) ומאובחן :
1. מעי IBS
2. CFS !
3. TG ברמת 300
4. אבני מרה מזה 8 שנים ! (נאמר אסימפומטי ע"י רוב הכירורגים !
5.טראנסמינזות גבוהות עד גבוליות
כעת החרפה
ALT 400 ! לא היה אף פעם מעל 150 ..
AST 150 לעיתים גם היה ברמת הנורמה
GGT 395 ממצא לא חריג היה כבר גבוה יותר בעבר
בחודש האחרון כאבים סביב הטבור !!! כבר היה לפני מס' שנים.....
עמילז/ ליפז תקינים
בשאלת : ?
1. אבחנתיור רלוונטיות ביצוע US
2. דחיפות ביצוע MRI כבד /לבלב (שאושר כבר או להחלים פ ב C.T ?!
אודה מאד דעתכם !
(נא לא כזו המכוונת להיוועץ עם הרופא ...הרי אין כזה זמין בינתיים...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החמרה ברמות ת פקודי כבד ...לאן ? - תגובה
פרופ' דורון זמיר22/12/2011יש לך הפרעה הנראית הפטוצלולארית (על סמך בדיקות חלקיות שראיתי) כדאי לבדוק סרולוגיה להפטיטיס B C בהנחה שהממצא כרוני , לראות אם יש כבד שומני בUS -אני מאמין שיהיה ולהשלים עם AMA ANA CERULOPLASMIN URINE COPPER FERRITIN IRON TRANSFERIN ASMA IMMUNOGLOBULINES אם כל זה בעשה ואין תרופה להאשים, עודף משקל או שתיית אלכוהול וUS תקין ללא הריבת דרכי מרה או עדות לשחמת המשך הבירור יכלול הדמייה נוספת או ניקור כבד באם ההפרעה ממושכת וללא סיבה חשודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת צואה לקלוסטרידיום דפיצילנאוה20/12/2011
אני סובלת מק. דפיציל עיקש, שחזר 8 פעמים, אחרי 8 טיפולים אנטיבוטיים. אני מיואשת לחלוטין.
קראתי על השתלת צואה. הייתי רוצה, אך אני מפחדת מהסיכון הביולוגי של העברת מחוללי מחלה פתוגניים אחרים.
אין לי "תורמ/ת" צואה, כיון שהמעט משפחה שיש לי והמכרים, גם הם או חולים בכל מיני מחלות לא פשוטות, או גם סובלים מבעיות במערכת העיכול (שלשולים מסיבות אחרות, מעיים דלקתיים וכו').
שאלותיי אלייך:
1. האם יש רופא בארץ שיכול לעשות לי את הפרודצורה הזו?
2. איך למצוא תורמ/ת בריאים, שלא משלשלים, שלא לקחו אנטיוביקה בשנה האחרונה וכו'?
3. באם יימצא מתנדב/ת בריא, עדיין, כיון שהוא יהיה זר לי, איזה בדיקות דם , שתן וצואה, כדאי שהם יעברו כדי לוודא שלא ידביקו אותי במשהו אחר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת צואה לקלוסטרידיום דפיציל - תגובה
פרופ' דורון זמיר21/12/2011האם ניסית קורס של פלגיל וקורס של וונקומיצין? אגב אם את אסימפטומטית אין צורך לטפל גם אם יש טוקסין
סמידה וניסית את 2 הראשונים ואת סימפטומטית, מה עם ריפמיקסין בשילוב כם ונקומיצין יש גם אופציה של פרוביוטיקה רזינים ואנטיביוטיקות אחרות, פידקסומיצין
אמנם צואה זרה היא אופציה אך רק אחת ברשימה ארוכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלוסטירידיום דפיציל
נאוה21/12/2011לפרופ' זמיר,
הרבה תודה על תשובתך.
ניסיתי - 3 קורסים של פלגיל, 2 קורסים של nitazoxanide,
2 קורסים של ונקומיצין, שאחד מהם ארוך מאד , במשך חודשיים ובסוף טאפר-דאון. וגם ריפמיקסין כצ'ייסר.
גם ניסיתי פרוביוטיקה.
פידקסומיצין עוד לא ניסיתי, כי מאד יקר (סביב 20,000 שקל ומעלה)
אני כן סימפטומטית, וגם הטוקסין חיובי בכל הבדיקות.
אני מאד רוצה את התהליך של צואה זרה.
אבל הבעיה שמאד מפחדת להידבק במשהו אחר.
כי גם אם אין לי תורם שאני מכירה היטב ויודעת שהוא בריא, וגם בדיקות שיעשו לו יכולות להיות false negative.
ובכל זאת הייתי רוצה להתקדם עם זה.
אשמח לשמוע לגבי השאלות ששאלתי, ולאן לפנות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלוסטירידיום דפיציל - תגובה
פרופ' דורון זמיר22/12/2011לצערי איני יודע מיעוסק בכך, בררי במכון הגסטרו באיכילוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי פידקסומיצין
נאוה21/12/20111. מה דעתך עליה, האם יש לה יעילות לעומת כל השאר?
2. אם כן, האם יש דרך להשיגה, כך שהקופ"ח או ביטוח רפואי פרטי (כלל) ישתתפו לפחות חלקית בעלות?
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי פידקסומיצין - תגובה
פרופ' דורון זמיר22/12/2011תרופה יחסית חדשה מסתמכת על מספר עבודות בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי.20/12/2011
שלום דוקטור
אם צילום mri יכול לתת את אותה תוצאה ברורה , כמו סיטי
שמדובר
ב-בטן,חזה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי - תגובה
פרופ' דורון זמיר21/12/2011תלוי בטיב הממצא, לעיתיפ יהיה לו יתרון ולעיתים חסרון על MRI
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום.20/12/2011
שלום
אם mri יכול להיות תחליף טוב , לצילום ה-סיטי שכולל יוד
שלא מתאים לחולה כליות.
אם סונר עם תוצאה טובה' יכולה להרגיע לפני mri* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
פרופ' דורון זמיר21/12/2011הייתי מסתפק בUS אין אינדיקציה אמיתית לMRI (אם מדובר בסיפור הקודם)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)