מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לדר זמירדנה3514/11/2011
קיבלתי אבחנה שייש לי SIBO
ורציתי לדעת, מה זה בדיוק? האם זה מסוכן? ממה צריך להמנע?
חייב לצין שמעולם לא סבלתי משום בעייה בבטן, אך בחודשים האחרונים התחילו לי כאבי בטן ומלא גזים,ויציאות שונות.. עשיתי בדיקות, ובדיקת נשיפה ואובחן אצלי הדבר הזה
קיבלתי אנטבוטיקה, אני מרגיש טוב, קצת נשארו לי עוד גזים, אבל הרבה יותר טוב מבעבר... אשמח לפירוט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדר זמיר - תגובה
פרופ' דורון זמיר14/11/2011מדובר בהתרבות חידקים במעי הדק בשל הפרעותתנוע על רקע מחלות שונות כמו סקלרודרמהה, דיברטיקולי, לאחר ניתוח כמו בילרוט 2 וכד. זה יכוללגרוםלהפרעות ספיגה שונות B12 וכדומה. לגזים וכיטוב. טיפול אנטיביוטי עוזר בד"כ אם כי תתכן השנות אם הבעיה אנטומית קבועה כמו בדוגמאות שנתתי וכד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר זמיר
שוב..15/11/2011לא הכי הבנתי את התשובה שלך, לא היה לי מעולם שום מחלה או ניתוח, לגבי B12 בבדיקת דם זה הופיע לי 600
לפני חודשיים זה היה נמוך אבל קיבלתי זריקות
האם זה מסוכן.? יש משהו שיכול לעזור לי שזה לא יחזור? יש משהו שעליי לא לאכול?
סליחה על ההטרדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר זמיר - תגובה
פרופ' דורון זמיר15/11/2011חסר B12 יכול לגרום לאנמיה הפיכה ולפגיעה נוירולוגית לעיתיםלא הפיכה. הוא קיים בכבד טחול אברים פנימיים ובשר אדום 200-800 מק"ג זו רמה תקינה. המנעי מטבעונות אם כי הסיבה המרכזית לחסר היא דלקת ניוונית של רירית הקיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטות בכבד ולא מעטדותן14/11/2011
זה תוצאות הבדיקה שקיבלתי אחרי CT.
מספר ציסטות פשוטות בכבד בסגמנט , 7 בסגמנט 1 ובסגמנטי' .6 ו5
הציסטות בקוטר עד 3.1 ס" . מ כולן בעלות דופן עדין וסדיר ותוכן נוזלי מיימי מלבד ציסטה אחת בסגמנט 5 ובה
התוכ של הציסטה בצפיפות כ 30 HU ולא משתנה לאחר הזרקת החומר הנגודי – מתאי' לתכולה חלבונית .
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטות בכבד ולא מעט - תגובה
פרופ' דורון זמיר14/11/2011כדאי לקחתסרולוגיה לאכינוקוק, לבדוק אם המרקרים תקינים ולבדוק אם יש בדיקות הדמיה קודמות. כדאי להשתמש כגםבCT אם האבחנה רק בUS ולהפך ולעשות ביקורת הדמייתית אם הצמבצע אינו נראה חשוד ואם כן לשקול ניקור ממצא בולט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה אחרי CT כפי שרשמתי תוצאות CT.
דותן14/11/2011מזה תוכן חלבוני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטות בכבד ולא מעט - תגובה
פרופ' דורון זמיר16/11/2011כמו שאמרתי US יכול לתת עוד פרספקטיבה וביחוד קיום בדיקות קודמות סרולוגיה ומרקרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן עזים - דחוףליאת14/11/2011
שלום רב.
אני בת 28 , אם ל2 ילדים קטנים( ניתוחים קיסריים).
אני סובלת מכאבים עזים בבטן העליונה + תחתונה+ בחילות . שמקרינים לשלפוחית השתן ולגב התחתון במשך כ5 חודשים.
בדיקות דם, שתן, תפקודי כליות וסיטי בטן ואגן יצאו תקינים לחלוטין.
ממה יכולים לנבוע אותם כאבים עזים?
אודה למענה בקרוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן עזים - דחוף - תגובה
פרופ' דורון זמיר14/11/2011גם בטןתחתונה וגם עליונה כדאית התרשמותאישית ושקילתגסטרוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הפירוש של "טחולון בשער הטחול"?פרופ' דורון זמיר14/11/2011
עשיתי בדיקת אולטרסאונד :
טחול בגודל ומרקם תקינים טחולון בשער הטחול
מה זה אומר? ומה הטיפול? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' דורון זמיר14/11/2011נטול משמעות מעשיתלפעמים נוצרמטראומה , יש לכך אפליקציה מעשית רק במקרה של כריתת טחול בשללימפומה או תמס דם GMNUBH או ITP
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק הליקובקטורשולה13/11/2011
שלום, לפני כמה שנים היה לי חיידק הליקובקטור וטופלתי באנטיביוטיקה. האם יכול להיות שהחידק חזר? איך בודקים זאת, האם נדרשת הפניה מיוחדת או אפשר בבדיקת דם? מה שם הבדיקה המדויקת בבדיקת דם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק הליקובקטור - תגובה
פרופ' דורון זמיר13/11/2011עדיף לעשות תבמין נשיפה כי בדיקת הדם יכולה להיות חיובית שנים. יתכן בהחלט שהחידק לא הושמד והתאושש מהטיפול , ההצלחה בקורסים השונים 75-85%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונסקופיהיעל13/11/2011
לרופאים שלום.
סובלת כמה שנים מדימומים מטחורים פנימיים, דרגה 3. עברתי מספר קשירות, אחרונה לפנ חודשיים אך יש עדיין דמומים.קולונסקופיה לפני 4 שנים, פוליפ שפיר של 3-4 מ"מ , שנמצא בגובה 40 ס"מ.נאמר לי לחזור על קולונסקופיה עוד 5 שנים, כלומר -שנה מהיום.
לפני יומיים דימום משמעותי יותר עם קרישי דם. 1.האם ניתן לשייך לטחורים או משהו אחר? 2.האם יתכן שהתפתחה מחלת סעיפים במעי עליה קראתי או שהיו רואים משהו בקולונסקופה לפני 4 שנים?3. האם להקדים קולונסקופיה? סליחה על כל השאלות ותודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונסקופיה - תגובה
פרופ' דורון זמיר13/11/2011יתכן דימום מטחורים או מדיברטיקולים שלא תמיד נראים או מוזכרים בדו"ח ושכיחותם עולה עם הגיל. סביר להניח שהקולונוסקופיה תהיה תקינה אך הייתי מקדימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות מעיים לא תקינהירון12/11/2011
בשנים האחרונות שמתי לב כי משהו השתבש אצלי בפעילות המעיים. בכל בוקר יש לי יציאות ב- 3 שלבים- בפעם הראשונה "רגילה" ובפעם האחרונה מעין שלשול, שמנקה לגמרי את המעיים. קישרתי את זה לחוקנים שהייתי עושה בעבר בתדירות גבוהה.
הבעיה שזה לוקח זמן- בערך שעתיים מהפעם הראשונה לאחרונה, מה שמצריך ממני הרבה זמן בבוקר. אם במקרה אני יוצא מהבית לפני הפעם השלישית- זה נהפך לסתימה, ואז לוקח ימים עד היציאה הבאה. מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות מעיים לא תקינה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/11/2011זה נשמע כמו סוג של מעי רגיז. אני מציע להפנות לרופא המטפל לבירור.
מציע גם נסיון עם סיבים- יש תמיסה בשפ konsyl למשל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםעמיר11/11/2011
בבדיקות האחרונות התלו לי ערכים חריגים לדעתי !
cholesterol 239.9
cholesterol -ldl calc 168
non-h d l _cholesterok 185
got(ast 94
g p t alt 124
ck-creat.kinase(cpk 1229
מה עושים ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת דם - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק11/11/2011יש להפנות לרופא כבד לבירור. כעת ניתן לומר רק שיש הפרעה באנזימי הכבד ולא יותר מזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש באורסוליטשייקה11/11/2011
שלום רב.
מזה 4 חודשים אני נוטל אורסוליט פעמים ביום בעקבות אנזימי כבד גבוהים (GPT.GOT)
מסיבה לא ברורה , אני רוצה לציין כי ה - GGT תקין. מאז שהתחלתי ליטול את האורסוליט אנזימי הכבד ניכנסו לטווח הנורמה, אך האלקליין פוספטאט החל לעלות באופן מתמיד, כרגע עומד על 150. שכן לפני תחילת נטילת התרופה היו בגדר הנורמה. כמו כן עברתי אולטרסאונד שתוצאותיו תקינות פרט לטחול מוגדל מעט כ- 15.5 ס"מ ( גבהי 190)
ובדיקת פיברוסקן שהיתה תקינה.
האם ישנה סיבה לעליה המתמדת באלקליין פוספטאט? האם זו סיבה להפסיק עם האורסוליט? האם יתכן שהבעיה אינה בכבד ?
אודה על כל התיחסות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש באורסוליט - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק11/11/2011אורסוליט הוכח כיעל למחלה pbc.
אין הוכחה ליעילות במחלות אחרות.
מציע להתייעץ עם הרופא שנתן לך את זה ולשאול.
יש לזכור שאנחנו לא מטפלים במסםרים אלה במחלות.
alk phosp יכול להיות ממקורות אחרים כגון עצמות למשל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמילזהשרון10/11/2011
שלום רב
לפני 3 חודשים יצאה בדיקת עמילזה בדם לאמי בת ה-65 כ-150
לאחר חודש 157
ולפני שבוע 245
היא עשתה אולטרסאונד של הלבלב והבטן ויצא תקין
מה המשמעות לרמות כאלו? אין לה כאבים בבטן או בכל מקום אחר באזור
הכאבים שלה הם באחת הרגליים שלא כ"כ נראה שקשורים לכך אלא לפי האורטופד
לבית בחוליות בעמוד השידרה
בבקשה עזור לנו להבין מה הכיוון שרצוי לבדוק
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמילזה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/11/2011בהעדר תלונות אין הרבה משמעות. לעתין אי ספיקת כליות יכולה לגרום לעליה ברמה של אמילייז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן העליונהאנונימית10/11/2011
שלום ,
אני בת 16 ולפני כחודשיים התחלתי לחוש בכאבים בבטן העליונה אחת לשבוע בערך , הלכתי לרופאה שרשמה לי Omepradex אחרי חודש של נטיל תהכדורים הכאבים חלפו לזמן מה וחזר ושוב , היא שוב רשמה לי אותה תרופה , לא התחלתי לקח תאותה ישר , ויומיים אחרי שהתחלתי לקחת אותה ( 2 כדורים ביומיים ) , הלכתי אליה שוב והיא חשדה שיש לי מיקרוב בבטן והפנתה אותי לבדיקות דם , שתן ובדיקה למציאת מיקרוב בבטן .. אך היא אמרה שעליי לחכות שבועיים עד הבדיקה לבטן בגלל נטילת התרופה שכתוצאה ממנה הבדיקות יהי ו שגויות.. עברו מאז כמה ימים ויש לי גם מעט כאבי גב ..
אני יכולה בכל זאת לעשות את הבדיקה בזמן הקרוב ומקסימום לעשו תאותה שוב בעוד שבועיים לעימות התוצאות ?
ומה זה יכול להיות ?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה להוסיף
אנונימית10/11/2011רוצה להוסיף שבעת רעב ישנה הרגשת אי נוחיות והכאבי םבבט ןהעליונה מתחזקים מעט , ואחרי ארוחה המצב נרגע ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםשימי10/11/2011
אני עשיתי בדיקות כלליות יש כמה בדיקות שהם מיחוץ לתחום אני רוצה לדעת אים התוצאות מסוכנות ואים יש טיפול לכך.
GOT AST 41
GPT ALT 67
POTASSIUM 5.3
VITAMIN D 25-HO 28.4
HB 17.6
MPV 11.2
PLT 148.0
שאר הבדיקות תקינות אני יודה לכם על התשובה
בתודה שימי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/11/2011יש הפרעה באנזימי הכבד.
לא מסוכן אך דורש בירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות פתאומית לשוקולדתמר10/11/2011
שלום, אני בת 36 ומאז ומתמיד אכלתי הרבה שוקולד. בשבוע שעבר, לאחר שבוע של שלשולים בלתי פוסקים שהבנתי שאינם נובעים ממחלה, החלטתי להוריד את השוקולד מהתפריט ואכן הכל עבר. אחרי כשבוע נוסף של התנזרות - והיעדר בעיות - אכלתי חטיף שוקולד קטן ושוב הכל חזר. חשוב לציין שלא מדובר רק בשלשול חד פעמי ומיידי לאחר האכילה אלא כזה שנמשך כמעו יממה לאחר מכן. האם יכול להיות שפיתחתי אלרגיה / רגישות פתאומית לשוקולד? האם זה הפיך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה
תמר10/11/2011שכחתי לציין שבשבוע בו נמנעתי משוקולד אכלתי לחם עם ממרח חרובים, ועוגיות מצופות בשוקולד חרובים, ושניהם לא עשו לי בעיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת קטנה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/11/2011אנני מכיר רגישות לשוקולד. יתכן יש רגישות לחלב. רגישות למזון לרוב לא מתבתא בשלשול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת גסטרוחסוי10/11/2011
שלום, רציתי לדעת האם בדיקת גסטרוסקופיה שמבוצעת מס' ימים לאחר הביוץ יכולה להזיק להשתרשרות ולהריון רצוי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת גסטרו - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/11/2011לדעתי לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא ב-US כבדגיגי09/11/2011
אודה על קבלת הסבר לממצא שנכתב בתוצאות אולטראסאונד בטן לאשה בשנות ה-40 לגבי הכבד:
"באונה ימנית הודגם ממצא רקמתי תת קפסולרי בקוטר עד כ-9.7 ס"מ בעל גבולות די ברורים". "לסיכום: ממצא פוקאלי בכבד".
יתר הבדיקה - הכל נרשם כתקין.
אנא - תשובתכם הדחופה שכן הדאגה גדולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא ב-US כבד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק09/11/2011יש ממצא בכבד שיכול להיות גידול - כנראה שפיר.
על מנת להיות בטוח יהיה צורך לבצע ct של הבטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)