מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בחילות בלתי פוסקותיעלי16/10/2011
שלום לכם,
אני בת 34, אם לילדה בת שנה וקצת (נולדה בקיסרי אם זה משנה) ובריאה לחלוטין (לא מעשנת, אוכלת בריא, עושה ספורט וכד).
לפני כחצי שנה התחילו אצלי בחילות, מאוד דומות לבחילות הריון, המלוות ברגישות לריחות וכד... הן באות והולכות (לאורך כל שעות היום, בניגוד להריון אלה לא רק בחילות בוקר)), מאוד מתישות.
כמובן שבדיקות הריון (בדיקת דם) זה הדבר הראשון שעשיתי- שליליות, וכל שאר בדיקות הדם המקיפות שנתנה לי הרופאה- תקינות. אין לי רגישות למזון כזה או אחר (אף פעם לא היתה) ולא שיניתי שום דבר בהרגלי התזונה שלי... בחודש האחרון הן התגברו מאוד ומרתקות אותי למיטה (כי אפילו לעמוד על הרגליים מעיק מבחינת בחילות). תרופות לצרבת לא עוזרות (וגם אין צרבת אבל לקחתי אולי זה יקל), גם בדיקת הליקובטר יצאה שלילית ותור לרופא גסטרו בקופת חולים כמו בקופת חולים- רק עוד כמה חודשים...
אשמח לדעת המומחים לנסות ולעזור בנושא... אני יודעת שנדרשת בדיקת רופא מומחה אבל עד שאגיע אליו- המניתן לעשות או ניתן לשער שזה?
הרבה תודה,
יעלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילות בלתי פוסקות - תגובה
פרופ' דורון זמיר17/10/2011אם אין כאב ראש נלווים ו(יל"ד, גידולי מוח ואפילו מיגרנה)אני מניחשאין ואין תרופות להאשיםכמו גלולות או אחרות, קיימת אפשרותשל רקע נפשי כסיבה לבחילות-שכיחבנשים צעירות, מתח או חרדה וכיוב. במידה ואין רקע לכלהנ"ל ניתן לשקול גסטרוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובתך פרופ'
יעלי17/10/2011אתה צודק, וכשהעלית זאת התברר ששכחתי לציין זאת אבל כאבי הראש מאוד התגברו לאחרונה, פעם סבלתי מהם יותר בשנים האחרונות (מאז הלידה לפני כשנה וקצת) הרבה פחות אבל עם הבחילות התעצמו משמעותית כאבי הראש...
האם עדיין לפנות למומחה גסטרו או למומחה אחר? אני ממש סובלת וזה משבית אותי מפעילות...
הרבה תודה לך,
יעלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובתך פרופ' - תגובה
פרופ' דורון זמיר18/10/2011כדאית התרשמות נוירולוג תחילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות מוזרותלאה16/10/2011
ביום שלישי שעבר היה לי בוקר של כאב בטן ושלשולים, אז במשך מספר שעות לקחתי כ- 6 כדורי קל-בטן, והשלשול עבר.
מאותו יום לא הייתה לי יציאה ,והיום היו לי יציאות מוזרות -
מבחינת נפח בסדר, אבל כל הצואה הייתה מוקפת בג'ל צהוב כמו נזלת. זה היה פעמיים היום.
האם יש פה טפיל או סרטן, או משהו אחר לדאוג ממנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות מוזרות - תגובה
פרופ' דורון זמיר17/10/2011איני רואה כל סיבה לדאגה קלבטן עצמו צובע את הצואה אםכי בד"כ בשחור-ביסמוט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיער בלייזרהילה16/10/2011
שלום וברכה.
אני בת 28, ברמיסיה כ- 8 שנים ממחלת קרוהן עם עבר של הסרת פיסטולה בפי הטבעת. נוטלת מידי יום 50 מ"ג פורי-נטול וחשה נפלא.
האם ישנה מניעה לכך שאכנס לטיפול להסרת שיער בלייזר ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שיער בלייזר - תגובה
פרופ' דורון זמיר16/10/2011ככל הידוע לי אין בעיית פוטוסנסיטיביטי בשל פורינטול כך שלדעתי אין מניעה כדאי לוודא גם אם רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירוזיסבוריס16/10/2011
שלום אני חולה ב hcv 1b ידוע מ2006 בערך אני בן 30 ואני היתי במעקב של רופאה משפחה ורופאה גסטרו . לאחרונה האינזימים של הכבד עלו בגלל הופאת מיימת וזיהום שנוצר עקב מיימת. התשפזתי בבית חולים וקיבלתי אנטיביוטיקה בנוסף עברתי פונקציה. בדיקות דם ו ct שבצעתי מצדיעים על התחלה של שכמת. לאחר שיחרור מבית חולים חל שיפור באינזימים של כבד.
אני נוטל כדורים משתנים וחל שיפור של מיימת באופן ניכר וכרגע היא נעלמה לדעתי לחלוטין.
השאלה שלי עם אני לדעתכם יכול להתחיל טיפול אנטיוירלי בשלב מסויים ואם כן אולי כדי לחכות עד לכניסה לשוק של תרופות חדשות שנותנים תוצאות של 80% הצלחה שצפוים לצאת בשנה הבאה?
האם אני יכול להשתמש בתכשיר טבעי של חברת "neta "liver up שמכיל תמצית של צמח גדילן מצוי milk thistle ,שינן,קלינדולה,ארישוק,כורכום,ליקוריץ,
זנגויל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירוזיס - תגובה
פרופ' דורון זמיר16/10/2011אמנם שחמת בלתי מאוזנת אינה אינדיקציה לטיפול בנגיף, אך לחולה שחמת התחלתית (למה בכ"ז היתה מיימת?) כשלך הייתי ממליץ על טלפרוויר (או בוצפוויר) בשילוב עם התרופות הרגילות ואכן תקבלן מהחברות בחינם כשאת רוב התשלום על הפגאינטרפרון וריבווירין מכסה ממילא הקופה.איני מאמין כרוב הגסטרואנטרולוגים בתכשירי פלא צמחיים שלא נוסו במחקרים רציניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצירוזיס
בוריס16/10/2011פרפ' תודה רבה על תגובת.
סיבת הופאת המעיית אצלי כפי שהוסבר לי מרופא מטפל היא כחלק מהיתקדמות
ה hcv.
העם טיפול ב ,(Bocepravir) ו ,(Telaprevir) כבר זמין ? אני במעקב של הדסה עין כרם כרגע.
העם ניתן לקבל את הטיפול דרך מרפאת הכבד של הדסה לדעתך?
כי קראתי באתר של בית חולים סורוקה שהתרופה יקרה מאוד כיום והיא עדיין לא נכנסה לסל הבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצירוזיס - תגובה
פרופ' דורון זמיר17/10/2011ניתןלקבלן וכמו שאמרתי אם אתהמתאים (כן) החברה ממנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה דם בצואה וRafassal עזרה!אנונימי16/10/2011
שלום רב אני בן 17 ומאז תחילת חודש יולי יש לי דם בצואה.
הלכתי לכרורג והוא בדק עם צינור מצלמה את הרקטום של החלק התחתון והוא כיביכול
מצא שיש לי פרוקטיטס והמליץ על קולונסקופיה והמליץ לגשת לייעוץ אצל גסטרו
הלכתי לגסטרו והוא נתן לי כדורים בשם Rafassal 1G
והמליץ כמובן לעשות קולונסקופיה ואמר שניתן לעשות אצלו את הקולונסקופיה.
בנתיים הלכתי לרופא משפחה להפנייה לתרופה הנ"ל
ולקחתי עד היום רק פעמיים את הRafassal 1G
לאחר מכן נגשתי לרופא המשפחה האישי שלי ואמרתי לו שלקחתי Rafassal 1G
ושהגסטרו המליץ לקחת והרופא משפחה אמר שאני אפסיק את הטיפול עם הRafassal מפני שרק לאחר דגימה או קולונסקופיה יהיה ניתן לדעת בוודעות שיש צורך לקחת את זה. כי הRafassal זה טיפול לכל השנים ולוקחים את זה רק מתי יש מחלה קרון או קוליטיס.
אז בנתיים אני יושב על הגדר (ורק בעוד שבוע/שבועים אני עושה קולונוסקופיה).
אז לקחת את הRafassal או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה דם בצואה וRafassal עזרה! - תגובה
פרופ' דורון זמיר16/10/2011רפסל הינוטיפול שאין בו כמעט סיכון וחלקנו נותנים אותו בחשד רציני לדלקת כיבית של הרקטום אפילו לפני אבחנה היסטולוגית. עם זאת אם אין לך סבל אתה יכול לחכות להיסטולוגיה בניחותא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אתה אומר לקחת את הRafassal?
אנונימי16/10/2011מקווה לתשובה מהירה ותודה על עזרתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חששות לפני תחילת טיפולאבי16/10/2011
שלום רב,
אני בן 37, בדרך כלל בריא. לפני שבועיים, בעת בדיקה שגרתית, התברר כי מחלת הצהבת B,שאותה אני נושא מזה הרבה שנים, התפרצה אצלי. ה- HBV DNA היה ברמה של 33K ותפקודי הכבד החלו לעלות ( GPT-ALT ברמה של -74 ו-GOT-AST ברמה של 45).
הרופא המטפל (והמעולה) המליץ על התחלת טיפול מהיר בברקלוד, אך מכיוון שחיכו לו עשרות חולים מחוץ לחדר לא היה זמן לשאול אותו שאלות ועולים בי חששות:
האם באמת יש צורך בה למרות שתפקודי הכבד החלו להתייצב (ה- ALT נסוג לרמה של 52 וה-AST ל-40)? אם התרופה לא מביאה להכחדת הנגיף, האם אין זה אומר שצריך טיפול לכל החיים?
מה קורה כאשר מפסיקים את התרופה? האם המחלה לא יכולה להתפרץ ברמה מסוכנת יותר?
האם זה יכול לפגוע בפוריות שלי (הבקשה שנשלחה להקפאת זרע נדחתה על ידי הקופה ועברתי לא מעט צילומי רנטגן ובדיקות CT בטיפולים אחרים).
תודה על זמנך, ויום טוב שיהיה,
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חששות לפני תחילת טיפול - תגובה
פרופ' דורון זמיר16/10/2011הטיפול הוא בניגני ונטול תופעות לוואי ומוריד ברוב המקרים את פעילות הנגיף לכל הפחות. הוא עלול להמשך שנים, אין כמעט סיכון בטיפול ולא בעיית פוריות ואין לחשוש לקחתו גםמספר שנים. אגב רצוי לעשות ביופסית כבד לפני תחילתטיפול או לפחות להעריך פיברוזיס באמצעות נוסחה -פיברוטסט או בפיברוסקן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך!
אבי17/10/2011אני הולך לעשות פיברוסקן בקרוב :)
החששות עדיין שם, לפחות בנוגע לאורך הטיפול והשלכותיו, אבל תשובתך הבהירה יותר את התמונה, ועל כך תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה נגד גזיםמיכל16/10/2011
לרופא שלום רב
יש לי תור לגסטרו רק בעוד חודש, בינתיים התחלתי לסבול מהמון גזים. לפני כחצי שנה עקב התקפים גילו באולטרה סאונד שיש אבנים בכיס מרה. הפסקתי לחלוטין מוצרי חלב, קטניות ועוד מוצרים שגרמו לי לגזים, ובכל זאת בזמן האחרון זה מאוד החמיר. לוקחת פרוביוטיקה.איזה תכשיר/תרופה נגד גזים אפשר לקנות בלי מרשם בבית מרקחת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה נגד גזים - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק16/10/2011אין כל כך תרופה נגד גזים. יש נסיונות להשתמש בפחם אך לא כל כך מוצלח.
אם כלכלה ללא חלב לא עזר מציע לעקב אחרי חומרת הגזים עם יומן של האוכל שאוכלים וגם לראות דיאטנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הילקובטר חידק לאחר קולנסקופיהרונן15/10/2011
שלום לקחתי טיפול משולש לאחר בדיקת קולונסקפיה והימצאות חידק פלורי הבדיקה יצאה תקינה . בין השאר עשיתי עוד בדיקות ונמצא נוגדנים לדלקת הכיבים תוצאה 30 המקיסמום זה 20 . קרוואן יצא תקין 10 האם זה אומר שיש לי דלקת כיבים?
יציאה בדרך כלל פעם אחת ביום בבוקר מדדי הדם עלו מאז לקיחת ברזל והעלמות החיידק האם יכולה להיות רגישות למזון מסוים?
או תסמונת המעי הגס ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הילקובטר חידק לאחר קולנסקופיה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק15/10/2011אנני מכיר את כל הביטוים וממליץ לתת לי המונחים המקוריים באנגלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם שלישית + תשובת אולטראסאונדבוריס15/10/2011
שלום, כתבתי לפני כשבועיים והנה הגיעו תוצאות של בדיקת דם שלישית+אולטראסאונד.
בדיקת אולטראסאונד בבטן העליונה:
תוצאות:
הכבד בממדים ואקוגניות תקינים.
דרכי המרה הודגמו ללא סטיות.
כיס המרה ללא אבנים.
הלבלב הודגם על כל מרכיביו בממדים ואקוגניות תקינים.
כליות בממדים ומנח תקינים. היחס בין הקליפה והסינוס נשמר.
ללא הידרונפרוזיס.
כליה ימנית בקוטר אורכי 11.4 ס"מ.
כליה שמאלית בקוטר אורכי 11.5 ס"מ.
הטחול הומוגני, בגודל 10.3 ס"מ.
בסיכום: לא הודגם ממצא פותולוגי.
בדיקות דם:
כימיה בדם
| Cholesterol | 147 | mg/dL
| |
| Triglycerides | 106 | mg/dl
10 (--------------*-------) 150
|
| HDL-Cholesterol | 47.6 | mg/dl
| |
| Non-HDL Cholesterol | 100 | mg/dl
| LDL-Cholesterol | 78.3 | mg/dl
0 (----------*-----------) 160
| Protein Total (B) | 7.8 | g/dl
6.6 (--------------*-------) 8.3
|
| Bilirubin Total | 1.9 | mg/dl
0.3 (----------------------)* 1.2
|
| Bilirubin Conjugated | 0.4 | mg/dl
0 (----------------------)* 0.2
|
| Bilirubin Unconjugated | 1.6 | mg/dl
0 (----------------------)* 1.1
|
| תבשוחמ האצותה |
| ALKP-Alkaline Phosphatase | 72.5 | u/l
30 (---------*------------) 120
|
| ALT (GPT) | 97 | U/l
0 (----------------------)* 37
|
| AST (GOT) | 54 | U/l
10 (----------------------)* 37
וירולוגיה
| CMV IgG | 227.2 | AU/ml
| POSITIVE |
| CMV IgM | שלילי |
| EBV Ab.
| EBNA IgG (POS) |
| EBV Past infection |
| Hepatitis B Surface Ab
| Undetectable |
|Undetectable
מחוסן
שאלתי היא- מה עלי לעשות כעת?
מה הגורם לעליה ב AST ו ALT ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם שלישית + תשובת אולטראסאונד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק15/10/2011אין הסבר להפרעה באנזימי הכבד מהניתונים כאן .
יש להפנות לרןפא כבד להמשך הבירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התייחסותך
בוריס15/10/2011אך לאיזה רופא עלי לפנות?
לגסטרואנטרולוגיה?
נראה שאף רופא לא יודע מה הבעיה אצלי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התייחסותך - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק16/10/2011לרופא כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ב"מודאל" לבחילות על רקע קרוהןדניאל15/10/2011
שלום וברכה, אני בן 23, חולה קרוהן כ-10 שנים. מטופל בהצלחה ביומירה+פורינטול.
הבעיה היחידה שמפריעה לי היא בחילות מרובות, חוזרות ונשנות (לא ברור ממה נגרמות. בדיקת גסטרוסקופיה יצאה תקינה).
רופא הגסטרו נתן לי "מודאל" 100 מ"ג ליום. מזה כ-4 חודשים אני משתמש במודאל ועם הטבה משמעותית, אולם רציתי לשאול - האם זהו פיתרון נורמלי ? האם המינון לא גבוה ? והמודאל עלול לגרום נזק כלשהו בשימוש מתמשך ?
וכמו כן, בבוא העת הרי אצטרך להפסיק את השימוש במודאל, האם סביר להניח שאשוב לסבול מהבחילות ?
בתודה רבה מקרב לב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ב"מודאל" לבחילות על רקע קרוהן - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק15/10/2011יתכן והתלונות משניות לטיפול עם פורינטול.
מציע לדון על זה עם רופא הגסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילותנדב14/10/2011
שלום אני חייל בן 20 כחודשיים אני סובל ממצב שבא בגלים אבל כול הזמן מציק של בחילות אחרי האוכל כאילו משהו עומד לי בגרון ולפעמים זה נגמר בהקאה קטנה היציאות שלי תקינות ואין לי כאבי בטן חדים הילקובטור פילורי יצא שלילי אולטרסאונד של בטן עליונה יצא תקין ובדיקות דם כלליות יצאו תקינות חוץ מAST מוגבר 105 אני משחק כדורגל ויש לומר שאני מגיע לדופק גבוה אז גם יש לי מצב של בחילה ויש לי הרבה מאוד גרפסים במהלך היום ואני שומע את הבטן עובדת לפעמים (רופא משפחה אמר כבד שמוני)
רופאת גסטרו התייחסה אלי בזזלזול שולחה לסרולוגיה של הכבד-צליאק ותבחין נשיפה לקטאז אבל זה לא נראה לי קשור למצבי מה אתה חושב דוקטור?המצב מאוד מציק אני מוכן לתת עוד פרטים אני רק רוצה לדעת מה יש לי ומה אתה ממליץ על המשך טיפול איזה בדיקות לבצע(כי הבנתי שיש חומציות וקשי עיכול והרבה דברים)אבל למה המצב שלי דומה?
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק15/10/2011קשה לעשות אבחנה דרך הפורום.
יתכן מעי רגיז אך זה לא מסביר הast.
יתכן ויש מקום לבצע גסטרוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחה לפני השינהמני14/10/2011
שלום, השאלה שלי היא האם זה בריא ללכת לישון אחרי הארוחה? מצד אחד אומרים שבערב זה לא טוב לאכול ארוחה גדולה ומצד שני תמיד בצהריים אחרי הארוחה אין כמו איזה נמנום צהריים. גם האוכל צורך דם למערכת העיכול, אז הגיוני שנצטרך לנוח אחרי ארוחה. אז למה יש שאומרים שזה לא בריא?
תודה רבה, מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחה לפני השינה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק15/10/2011לאנשים שסובלים מרפלוקס לא טוב לאכול ארוחה גדולה ולשכב לאחר מכן.
אבל אם זה לא מפריע לך אז אין בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהיית אפילו ממליץ על שינה אחר כך אם
מני16/10/2011אין רפלקוס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטר -תופעות לוואי של הטיפולשירה14/10/2011
אני בת 56. בבדיקת גסטרוסקופיה שנערכה בעקבות מקרי סרטן במשפחתי, אובחנה דלקת ברירית הקיבה ונמצא החיידק הליקובקטר.לפני הבדיקה לא הרגשתי שמשהו לא בסדר פרט להרגשת נפיחות/ מלאות אחרי ארוחה.
אתמול התחלתי טיפול משולש של 1000מ"ג קארין 1000 מ"ג מוקסיוויט ו60 מ"ג לנסופרזול כשכל הכמות המכובדת הזו מחולקת לפעמיים ביום.
בלילה התקשתי להרדם עקב צריבה בגרון, קשיי נשימה קלים , תחושה של בטן קשה ובכלל הרגשה כללית רעה.
הבוקר ניסיתי ליצור קשר עם רופאת הגסטרו אך היא תחזור מחופשה רק ביום שני.
שכן שלי שהוא רופא משפחה בפנסיה יעץ לי לא להפסיק את האנטיביוטיקה אבל להפחית את המינון בחצי עד שאוכל להתיעץ שוב עם רופא מומחה.
מה עלי לעשות?
תודה מראש על תשובתכם.
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר -תופעות לוואי של הטיפול - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק14/10/2011זה נשמע כמו תופעות לואי של האנטיביטיה קלארין.
אם לא תוכלי לסבול הטיפול תפסיקי ויתנו לך טיפול אחר.
אבל לעתים הכאב נעשה יותר קל בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינזימי כבד-PSCיעקב13/10/2011
האם יתכן PSC כשאינזימי הכבד (ללא כל טיפול) תקינים לחלוטין מזה שנתיים?
(לאחר עליה חד פעמית של GOT ו GPT לפני שנתיים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינזימי כבד-PSC - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק13/10/2011לא נשמע טיפוסי של לֹpsc.
בכל מקרה עדיף לדבר עם הרופא גסטרו ולעבור על כל הממצאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירב12/10/2011
לפני כשנה נשלחתי לבדיקת דם ואולטרסאונד בטן עליונה ותחתונה בגלל שהיו לי כאבים בצד ימין של הבטן וגם כי סבלתי ממעי רגיש/רגיז. הכול היה תקין.
חודש שעבר הלכתי לעשות שוב אולטרסאונד בטן עליונה ותחתונה בגלל שהכאבים לא נעלמו לחלוטין ושוב הכול היה תקין. רופא המשפחה טוען שזה מעי רגיז.
אני באמת סובלת כנראה ממעי רגיז כי יש ימים שאני אלך לשירותים ויהיה עצירות ואז יומיים לא אלך בכלל ופתאום אני אחרי כמה ימים הולכת לשירותים לפחות 3 פעמים ביום והצואה יוצאת רכה. אחרי "מתקפה" של לפחות 3 או 4 פעמים של ריצה לשירותים הכאבים נעלמים לכמה ימים ואחרי זה חוזרים. יש לציין שיש לי גם הרבה גיהוקים ואני גם קצת עצבנית בזמן האחרון. אבל בסך הכול הכללי אני מרגישה טוב ויש לי תיאבון. מה האבחנה שלך? גם בדיקת רופא של מישוש הבטן יצאה תקינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק13/10/2011לא עושים אבחנות דרך פורום אך נראה לי שמעי רגיז נשמע הכי סביר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)