מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות בעיכול ופרוביוטיקהטינה24/08/2015
שלום.
בת 83.סובלת מרפלוקס,לאחרונה יש החמרה במצב-תחושה של הבטן מלאה לאחר האוכל,אפילו אחרי כמות קטנה של האוכל.יש ריבוי גזים.סימני דיספפסיה.
רופא משפחה המליץ (בנוסף לנקסיום 20 פעמיים ביום ) לקחת פרוביוטיקה.
קבעתי תור לרופא גסטרו-לעוד חודשיים וחצי.
בנתיים חשבתי לקחת פרוביוטיקה כפי שרופא משפחה המליץ.
בבתי מרקחת יש מגוון רחב ואני ממש לא יודעת מה לקנות.
בעצם אני מתלבטת בין -תערובת אינזימי עיכול פרוביוטיקה לבין אצידופילוס 40 +.
האם לדעתך יש הבדל בין סוגי הפרוביוטיקה והאם תערובת של אינזימי עיכול ביחד עם הפרוביוטיקה עשוים לעקל יותר ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בעיכול ופרוביוטיקה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק25/08/2015אני לא חושב שיש הבדל בין החיידקים אבל לדעתי התלונה מחייבת בדיקת גסטרו ביותר דחיפות משהתור שנקבע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהATKV24/08/2015
אירוע גסטרואנטריטיס חמור ביותר יכול לגרום להופעת צרבת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק25/08/2015אם יש הקאות רבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
ATKV25/08/2015תודה רבה על התשובה המהירה
בקשר לשאלה,כן אכן היו הרבה מאוד הקאות בכמויות גדולות עד שהתפתח רפלוקס
כל זה יכול לנבוע מגסטרואנטריטיס חריף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת סעיפים במעי הגסרות24/08/2015
שלום.מזה שנים ידוע לי על מחלה זו לאחרונה בחלק של הסיגמה נוצרה עצירות וכאב במקום רופאת משפחה נתנה לי אנטיביוטיקה ואמרה לי יום ימיים רק לשתות מים ונתנה לי 2 סוגי אנטיביוטיקה ולא לאכול סלט ירקות דבר שאני בדרך כלל נוהגת לאכול הרבה.על מנת שתהייה לי יציאה אני לקחתי בני פייבר 2 כפות רופאת משפחה אומרת שזה בסדר אבל זה גם סיבים למה כן אפשר לקחת וסלט ירקות .לא? זו השאלה שלי. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת סעיפים במעי הגס - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק25/08/2015לא נשמע הגיוני לקחת סיביןם ולא לקחת סלט.
מציע לדון על זה עם הרופא.
בדרך כלל בהתקף יש לקחת כלכלה דלת סיבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר סטיבן מלניק-בהמשך לתשובתךנינה23/08/2015
על שאלתי על הדלקת בוושט והפרעות בליעה מתאריך 18.8.15 :
שלום.
בתשובתך ציינתה שיש לבצע בדיקת גסטרוסקופיה בהקדם.
השאלה-מכיוון שהתור לגסטרוסקופיה נקבע לעוד כחודשיים (היום התבשרתי על דחיית התור בשל העדרות הרופא ),האם לדעתך יש צורך לבקש מרופא משפחה הפניה לביצוע בדיקה באשפוז (כדי לזרז את הפרוצדורה ) או שהסימפטומים אינם מחייבים סיכוי גבוה למחלה קשה שדורשת אבחון מיידי ואפשר להמתין ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר סטיבן מלניק-בהמשך לתשובתך - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק25/08/2015יש לדון על האפשרויות לטיפול עם הרופא המטפל.
בדרך כלל לא צריך להתאשפז על מנת לקדם תור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקס+ שבר סרעפתידינה23/08/2015
שלום
מה ההבדל בין אומופרדקס לבין נקסיום לבין קונטרולוק. למי יש יותר תופעות לואי, ואיזה תרופה פעילה יותר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס+ שבר סרעפתי - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק25/08/2015נקסיום יותר חזק- למעט כך אין הרבה הבדלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוקטיטיסטליה23/08/2015
האם אפשרי לקחת קצף קורטיפואם פעמיים ביום בבוקר ובערב?
ולשלב בצהריים נר רפאסל 1 גרם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוקטיטיס - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק25/08/2015כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטרוסקופיה - דלקת כרונית קלה עד בינונית והליקובקטר חיוביפרופ' דורון זמיר22/08/2015
בבדיקת גסטרוסקופיה שעשיתי לפני חודשיים בשל ירידה במשקל נמצאה דלקת כרונית קלה עד בינונית והליקובקטר חיובי.
רופא המשפחה ממליץ לא להתעלם גם כי זו דלקת פתולוגית וגם כי הרופאה המליצה על טיפול, אבל לא לקחת בינתיים טיפול תרופתי כי אין סימפטומים מציקים בכלל וגילי צעיר מאוד (לכן אין סיכון כרגע להתפתחויות פתולוגיות קשות בקיבה, רק בגיל מבוגר הרבה יותר).
לדעתו עדיף כרגע לא לתת טיפול ורק עוד חצי שנה לחזור על בדיקת גסטרואנטרולוג ואולי גם גסטרוסקופיה לראות אם עדיין יש דלקת ורק אם כן-אז לטפל.
דרך הטיפול שלו נשמעת הגיונית? גם אני מעדיפה לא לקחת כרגע טיפול תרופתי אם אין ממש צורך ואין סימפטומים מציקים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתגובה אודה
מור23/08/2015כי לא ברור לי שאם לא ניתן טיפול הרי ברור מאליו שהדלקת תישאר אז לשם מה גסטרוסקופיה חוזרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה?
מור28/08/2015?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנזימי כבד גבוהים שבוע 34מיקי20/08/2015
שלום רב, הגעתי היום למיון נשים, לאחר שרופא הנשים שלי ביקש לעשות בדיקת דם חוזרת לאנזימי כבד שוחררתי ללא בירור סיבתי לתופעה אלא רק בטענה שאין מה לעשות סופש ולחזור למיון יום ראשון TRANSFERRIN-555.8 GOT (AST)-56 GPT-80 GGT-40 ALK PHOSPHATase 161 שחררו אותי בטענה שאין סכנה לעובר רק לשים לב לתנועות ולחזור יום ראשון- האם יש כאן הגיון ? חשדו על רגע כיס מרה אך מאחר וראו שגם הריון קודם היום לי תוצאות כאלה שחררו... האם לא מסוכן שאני יושבת בבית עם תוצאות כאלה? אשמח לתשובה, תודה ושבת שלום:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנזימי כבד גבוהים שבוע 34 - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק22/08/2015נראה לי סביר להחזור לביקורת ביום א- פחות מסוכן משלהיות בבית חולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומני מוגדלאורלי20/08/2015
אולטרסאונד בטן עליונה
ממצאים.
כבד שומני מוגדל עם מרקם אקוגני.
כיס מרה יש אבן. בגודל 3 ס"מ
כולסטרול 280
עייפות נוראית
ברזל 12
אין כאבים אבל יש אי נוחות מעל לבטן.
סובלת מתת פעילות בלוטת התריס.
דואגת בעיקר שאולי האולטרסאונד פיספס דברים אחרים .
מפחדת מסרטן.
שחמת הכבד. גם.
לפני שנתיים חליתי במחלת הנשיקה אז האינזימים של הכבד היו גבוהים. הבראתי.
בעבר חליתי בהפטטיס B והחיידק יצא. הבראתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני מוגדל - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק22/08/2015זה מאוד שכיח ולא מסוכן
דרוש מעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקס כרוני anaאורית20/08/2015
האם רפלוקס כרוני יכול לגרום למחלה אוטואימונית ? רמת לימפוציטים גבוהה מהנורמה? פעילות מוגברת של מערכת החיסון?
נמצא אצלי אנא חיובי בפרמטר אחד. (anti dna ערך גבוה של 70) בנוסף מעט כאבי שרירים בעיקר בגפיים, בידיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס כרוני ana - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק22/08/2015לא נראה שיש קשר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טבאניק לטיפול בהליקובקטורשיר19/08/2015
הטיפול הראשון לחיסול החיידק לא עזר. ועל כן התחלתי טיפול של טאבניק אומפרדקס ומוקסיפן למשך 10 ימים.
הרוקח הסביר לי לקחת 2 כדורים בבוקר ו2 בערב מהמוקסיפן ומהטבאניק וכדור בבוקר ובערב מהאומפרדקס.לאחר 5 ימים שמתי לב שנגמרו לי כדורי הטאבניק. חזרתי שוב להוראות הרופא וראיתי שהוא ציין כדור טבאניק בבוקר וכדור בערב.
המשמעות היא ששתיתי כמות כפולה במחצית ממשך הטיפול.האם הטיפול איבד מהאפקטיביות שלו? מה כדאי לעשות כעת? לבקש מהרופא כדורים נוספים? להמשיך את הטיפול ללא הטבאניק?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טבאניק לטיפול בהליקובקטור - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק22/08/2015במרחק זמן זה נותר רק לבצע בדיקה חוזרת להליקובקטר ולראות אם הצליח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת אאוזינופילית בוושט ובדיקת דםאינה19/08/2015
שלום האם בדלקת אאוזינופילית בוושט יכולה להיות כמות נמוכה של קדוריות הדם הלבנות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת אאוזינופילית בוושט ובדיקת דם - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק22/08/2015לא צריך להיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותמירב18/08/2015
שלום רב, אני בת 36, בריאה ללא מחלות רקע. לפני כארבעה ימים התחלתי לסבול משלשול שהפך ביום יומיים האחרונים ליציאה רכה, בעלת ריח חריף, מתפוררת וצפה. בנוסף אני חשה תחושה של חולשה בשרירים. היום הייתי אצל הרופאה ששלחה אותי לבדיקות דם שתן וצואה (יש לציין כי בדיקות דם ושתן כלליות מלפני 5 חודשים היו תקינות). כעת, מקריאה באינטרנט, ובטרם בצעתי את הבדיקות, אני חוששת כי מדובר בצואה שומנית וכי מקור הבעיה הינו בלבלב. אני די מבוהלת - האם מדובר במצב מסוכן וחמור? האם מדובר במצב הפיך/בלתי הפיך? מהן הבדיקות שיש לבצע על מנת לאבחן את הבעיה? ומהן דרכי הטיפול. אודה לתשובתכם בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך למספר שאלות
מירב19/08/2015בהמשך לשאלותי הנ"ל האם חוסר ספיגה של שומן יכול לגרום לנזק נוירולוגי או אחר לאיברים? ומה ניתן לעשות בינתיים עד האבחנה....מלבד לדאוג....תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת החלק האחרון במעי הדק.עמרם18/08/2015
בגלל תאונת דרכים קשה עברתי לפני חצי שנה, קטיעה של 40 ס"מ בחיבור בין המעי הדק לגס (בחלק של המעי הדק) . הבנתי שמדובר במעי העקום (איליום). המנתחים, לאחר הניתוח, אמרו כי לא תהיה כל הפרעה תפקודית אך אני מתמודד עם יציאות רכות רבות וטורדניות (אומנם משתפר אך עדיין קיים). רופא הגסטרו הסביר לי כי מדובר בבעיה של ספיגת מלחי מרה הקיימת באזור שנקטע. האם אפשר לקבל הסבר על הקשר בין המעי הדק, מלחי המרה והיציאות התכופות? ומהי הפרוגנוזה לעתיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת החלק האחרון במעי הדק. - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק22/08/2015מלחי המרה נספגים במעי דק סופי ולאחר כריתה הם לא נספגים וצגיעים למעי דק. שם יש להם השפעה של עידוד הפרשות וזה גורם לשלשול.
ניתן לטפל בחומר בשם cholestyramine שקושר אותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רנטגןציפי18/08/2015
זהו צילום רנטגן שנעשה אתמול לביתי בת ה-15. היא במצב של כאבי בטן גשים כבר 3 שנים. עשינו כבר גסטרו וקולונוסקופיה שיצאו שליליים לממצאים. רגישות לגלוטן ולקטוז ולמזונות נוספים מוכחת. כל בדיקות הדם כולל ברזל וB12 יוצאות טובות.
נאושים כבר ורוצים לדעת איך להמשיך
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצילום
ציפי18/08/2015
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמנם הגיל צעיר קצת אבל
מור22/08/2015שללתם אנדומטריוזיס? אם לא, כדאי לגשת לרופא נשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)