מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות ascaשרון21/06/2015
שלום,
אני בן 21.
רציתי לדעת מה משמעות התוצאות המצ"ב.
: חשד שלא אושש בבדיקות לדלקת מפרקים ספחתית.
ASCA (IGG) 24.30 UNITS ( 0.00- 20.00) (.........)* Borderline
ASCA (IGA) 9.59 UNITS ( 0.00- 20.00) (...*.....) Negative
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות asca - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק28/06/2015אין משמעות של הבדיקה- צריך להתייחס גם כן לקליניקה של המטופל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צורת צואה מוזרהאיציק--21/06/2015
היי בן 37 נוטל לוסטרל להיפוכונדריה
סובל לדעת הגסטרו שלי במעי רגיש..
יש לי חצי שנה צואה פחות עבה מבעבר .. כאילו הצואה קצת מעוכה
בנוסף לפעמים ריר לבן .. בוצע לפני 5 קולונסקפיה ולא נמצא כלום מלבד טחורים?
ממה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צורת צואה מוזרה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק28/06/2015אי אפשר להשיג הרבה מסקנות מצורת הצואה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור ואוכלסהר21/06/2015
שלום
למי שלוקח כדור קראון 3 פעמים ביום כל פעם במהלך הארוחה מה עושים כאשר רוצים לאכול יותר מ3 פעמיים ביום האם צריך לקחת יותר כדורים או שה3 מכסים על כל הארוחות של כל היום ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור ואוכל - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק28/06/2015תלוי למה לוקחים.
אפשר לקחת עוד אחד לפני ארוחה נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ב lansoprazole לא עזר?רונן20/06/2015
שלום
בן 35. סובל מריפלוקס. אובחנתי בבדיקת גסטרוסקופיה שיש לי דלקת קלה בקיבה. הרופא רשם לי lansoprazole 30mg
פעמיים ביום למשך 3 חודשים.
במשך שלושת החודשים בהם לקחתי את הכדורים הריפלוקס אכן עבר. אך ביום כשסיימתי עם הכדורים הריפלוקס חזר...
האם הטיפול לא הצליח? מה כדאי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ב lansoprazole לא עזר? - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק28/06/2015הטיפולך הצליח אך יתכן שיש צורך לטיפול כרוני.
מציע יעוץ גסטרו חוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונסקופיה וירטואליתאסתר19/06/2015
מדוע דילגתם על שאלתי מהיום
בתודה
אסתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונסקופיה וירטואלית - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק29/06/2015לא מוצא את השאלה
תשלחי שנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונסקופיה וירטואליתאסתר19/06/2015
בת 71 רוצה לעבור בדיקה זו כמניעה
ברצוני לדעת האם בדיקה זו בצורה וירטואלית אמינה כמו בדיקה רגילה בהרדמה
שידוע לי
ההבדלים בפרטים הטכניים
בכבוד רב ובתודה
אסתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונסקופיה וירטואלית - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק28/06/2015הבדיקה המומלצת כבדית סקר היר קולונוסקופיה אמיתית שמאפשרת גם כריתת פוליפים.
הוירטואלית בעיקר לאנשים שלא הצליחו לעבור קולונוסקופיה אמיתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטר, גסטריטיס, בקע סרעפתי..אסתר (אתי)18/06/2015
שלום,
בת 34 סובלת (כנראה) מאז ומתמיד מאנמיה - בשנים האחרונות (3) הוחמרה - רמת ההמוגלובין צנחה ל 6.7 מאז לוקחת כדורי ברזל אך עדיין ברזל נמוך וכל הערכים נמוכים.. בנוסף לכך לפני כ 8 חודשים חשדתי שיש לי את החיידק הליקובקטר פילורי (לפי כל התסמינים שקראתי) וביקשתי לעבור בדיקת נשיפה יצא חיובי ועמד על 27.3 קיבלתי טיפול משולש מהרופא ולאחר חודש חודשיים עברתי שוב בדיקת נשיפה והחיידק עלה לרמה של 40.7 ביקשתי מהרופא טיפול מרובע והוא הפנה אותי לרופאת גסטרו להמשך טיפול - עשיתי בדיקת גסטרוסקופיה עם ביופסיות - ע"פ הממצאים הרופאה קבעה שיש לי גסטריטיס ובקע בסרעפת וכמובן אישרה את זה שיש לי חיידק הליקובקטר מזן עמיד.. כמו כן קיבלתי ממנה טיפול של 3 שלבים (מוקסיוויט 500 מ"ג, אומפרדקס 40 מ"ג, קארין 500 מ"ג, פרוטוציד 500 מ"ג וקונטרולוק 20 מ"ג) כרגע אני בתחילת לקיחת הכדורים.. כמובן קניתי גם פרוביוטיקה VSL3 ׁשהמחוז לצערי לא אישר לסבסד (?) וכמובן הופניתי בהמשך לבדיקת קולונסקופיה ורופאת נשים (במקרה של האנמיה) והמוטולוג בנוסף... דבר ראשון יש לי שאלה לגבי הסותרי חומצה לפי מה שקראתי הם מורידים מערכי המגנזיום ויש לזה השלכות רבות וקצת מפחידות... אז מה לגבי תוסף מגנזיום - האם לקחת? איך ומתי ? ומה לגבי אופן לקיחת הפרוביוטיקה שרשמתי למעלה כמה ומתי ?? (לפני אוכל אחרי אוכל, לפני האנטיביוטיקה או אחרי..?) ובמידה והטיפול לא יעזור מה זה אומר בהמשך מבחינת טיפול ?? והאם ההמוגלובין הנמוך קשור איכשהו לבעיות שרשמתי ? סליחה על ההרחבה.. מקווה שתענו לכל שאלותיי בהקדם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר, גסטריטיס, בקע סרעפתי.. - תגובה
פרופ' דורון זמיר19/06/2015האנמיה שלך סביר שגניקולוגיתוכדאי שגניקולוג יבדקךויעה US גניקולוגי. יש לשלול צליאק.את מטופלת מצויין בהליקובקטר
נטילת הVSL 3 לפי הוראות הרוקח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליקובקטר גסטריטיס ובקע סרעפתי
אסתר (אתי)19/06/2015תודה לך ד"ר !
נשלחתי דרך רופא המשפחה לגניקולוג - מחכה לתור שלי.. לבינתיים הספקתי להיות אצל המוטולוג שנתן לי הפנייה ל 10 עירויי דם דרך הווריד.. בנוגע לחיידק מקווה שהפעם יעבור.. ה vsl 3 כמובן ביקשתי מרופאת הגסטרו שלי בהמלצתי כי ידוע לי שהיא מואד חזקה - רק כמה עליי לקחת כל יום ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצליאק
אסתר (אתי)19/06/2015עשיתי כבר פעמיים בדיקות דם לצליאק שיצא שלילי.. ובינתיים משתדלת להימנע מכל מוצרי החיטה והקטניות (מזון לחיידק) עם קושי רב גם משתדלת להימנע ממתוקים וכמובן שנמנעת מחמוץ וחריף...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליקובקטר, גסטריטיס, בקע סרעפתי.. - תגובה
פרופ' דורון זמיר19/06/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה בתפקודי כבדנתי18/06/2015
שלום רב,
ערכתי בדיקות דם ובבדיקה ישנן מספר תוצאות החורגות מהנורמה, GOT ו-GPT גבוהים. מה יכולות להיות הסיבות לכך?
להלן תוצאות הבדיקה במלואן:
GLUCOSE mg/dl 91
UREA mg/dl 17
CREATININE mg/dl 0.73
URIC ACID mg/dl 5.4
CALCIUM mg/dl 9.49
CHOLESTEROL mg/dl 115.7
TRIGLYCER HDL mg/dl 34
CHOLESTEROL-LDL calc mg/dl 68.3
NON-HDL_CHOLESTEROL mg/dl 82
IRON µg/dl 101
BILIRUB (AST) U/L 48
GPT (ALT) U/L 65
ALK. PHOSPHATASE U/L 80
WBC K/ul 5.8
RBC M/ul 4.66
HB g/dl 13.5
HCT % 4 % % 3.2
BASO % % 0.7
NEUT.abs K/ul 3.5
LYMP.abs K/ul 1.6
MONO.abs K/ul 0.4
EOS. abs K/ul 0
MACRO% 0.7
MICRO % 0.4
HYPER% 0.2
HYPO % 11
MICRO%/HYPO% 0
PLT K/ul 206
MPV fL 9.3
VITAMIN B12 pmol/L 401
FOLIC ACID nmol/L 18.9
FERRITIN ng/ml 127
תודה רבה,
נתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה בתפקודי כבד - תגובה
פרופ' דורון זמיר19/06/2015יש לך הפרעה קלה בתפקודי כבד, הפטוצלולרית המצריה בירור.יש לראות אם היתה בעבר ולחזור על הבדיקה בעוד מספר חדשים. יש לקחתסרולוגיות נגיפיות ואחרות ולעשות אולטרא סאונד שלהכבד לפי רמת השומנים הנמוכה יתכן ואתה לוקח סטטין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן השפעה של נורטילין?גדעון17/06/2015
הרופא הגסטרו רשם לי נורטילין 25 מ''ג לטיפול במעי רגיז ויציאות מרובות.
שאלתי: בתוך כמה זמן התרופה מתחילה להשפיע וניתן להרגיש הקלה?
לטיפול בדיכאון יש לחכות חודש עד האפקט הרצוי אבל מה בנוגע לאפקט הרצוי במקרה של טיפול בתסמונת המעי הרגיז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן השפעה של נורטילין? - תגובה
פרופ' דורון זמיר18/06/2015גם כאן לוקח זמן והאפקט לא מיידי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם ביציאותאסי16/06/2015
שלום...
אני בן 31 ולאחרונה רואה די הרבה דם בניגוב לאחר יציאה. יש לציין כי בתקופת הצבא בגיל 20 הייתה לי אותה בעייה וקולונוסקופיה שעשו לי באותה תקופה יצאה תקינה. בנוסף עברתי גם קולונוסקופיה עקב יציאות מרובות ב-2010 שגם יצאה תקינה.
השאלה שלי: האם יש צורך בבירור רפואי דחוף או שמא אין מה לדאוג היות והסיפור כבר קרה בעבר? האם כדאי לקבוע תור לרופא גסטרו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה...
אסי16/06/2015האם יש צורך בקולונוסקופיה חוזרת? האם יש סיכוי שזה סרטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה... - תגובה
פרופ' דורון זמיר18/06/2015הסיכוי נמוך בגילך, סביר יותר שמדובר בטחורים אך כדאי לבדוק את פי הטבעת ולשקול קולונוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבדאור16/06/2015
שלום בן 41 בריא לא מעשן נוטל קרסטור 10 למניעה עקב תורשה
בבדיקת דם שיגרתית עלייה של GOT60 GPT45 בנוסףCPK228 שהנורמה 190
האם יש צורך בבדיקות כל שהם או רק מעקב ?
לפני שנה ביצעתי US של הבטן כבד תקין
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
אור16/06/2015אלבומין תקין ובילירובין תקין כולל דיירקט בילירובין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגתם עליי
אור18/06/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תולעיםגלית15/06/2015
אני בגיל 50,מספר חודשים סובלת מסימנים לבנים כמו שומשום בצואה. האם התיאור אכן דומה לתולעים?
רופאת המשפחה נתנה לי וורמוקס לשלושה ימים בהפרשים של שבועיים. ביצעתי את הטיפול הראשון ואין שיפור. האם ניתן לצפות לשיפור בטיפול השני?
אשמח לכל עצה, הכוונה. בתודה מראש על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תולעים - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק16/06/2015יש אפשרויות אחרות לסימנים לבנים- אולי הפרשות.
מציע בדיקה של רופא גסטרו ורופא עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות וצואה קשהקרנית12/06/2015
שלום וברכה,
אני בת 29. בחודשים האחרונים אני סובלת מעצירות קשה שדורשת התערבות. הצואה קשה מאוד ואני נאלצת להוציא אותה באמצעות התערבות והכנסת אצבע לפי הטבעת.
אשמח לדעתך ממה זה נובע והאם מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות וצואה קשה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק14/06/2015יתכן הרבה גורמים.
מציע להפנות לרופא גסטרו להתחיל את הבירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטרוסקופיה וקולונוסקופיהמור12/06/2015
האם מותר/כדאי לבצע גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה אחד מיד אחרי השני? או שמומלץ להפריד בין הבדיקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק14/06/2015מותר ובעיני עדיף למטופל- רק יום אחד חופש וגסטרוסקופיה יא בדיקה קצרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים כמו לוסק או אומפרדקסיוסי11/06/2015
1. האם הם קיימים גם בכדורים שאפשר ללעוס או בסירופ למי שלא מסוגל לבלוע כדורים? 2. תוך כמה זמן אמורים להרגיש השפעה? ביום בו לוקחים אותם או אחרי חודש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים כמו לוסק או אומפרדקס - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק14/06/2015בדרך כלל פועל מהיר.
קיים בחול סירוף - לא יודע אם יש בארץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדורים כמו לוסק או אומפרדקס - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק15/06/2015גם ניתןמלפתוח את הקפסולות של לוזק ולשים את הגרגרים בכוס ולשתות- עדיף עם לימון ומשהו חומצי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)