מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אי סבילות ללקטוז ופרוקטוזבחורה2815/07/2015
שלום,
יש לי הסטוריה משפחתית של סרטן המעי הגס (אצל אמי בגיל 60. אני בת 28)
בגלל תלונות על כאב בטן עשיתי קולונוסקופיה והכל תקין. אובחנתי כסובלת ממעי רגיז
לאחר בדיקות אובחנתי גם כסובלת מאי סבילות ללקטוז ופרוקטוז
השאלה שלי היא-אם לא אטפל באי הסבילות ללקטוז והפרוקטוז מבחינה תזונתית, האם ההשלכות לכך הן אך ורק אי נוחות או שיש השלכות בריאותיות חמורות יותר, ביחס להסטוריה המשפחתית שלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי סבילות ללקטוז ופרוקטוז - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק16/07/2015אין קשר בין זה לסרטן מעי הגס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטרנירה15/07/2015
בת 55 ,בריאה בדרך כלל .יש לי השימוטו .מטופלת ביוטירוקס ומאוזנת .יש לציין שאלרגית לפניצילין .לפני חודשים חשתי כאבי בטן ובחילות. התוצאה במבחן נשיפה היתה הליקובקטר חיובי. קבלתי טיפול משך עשרה ימים של לנטון, פלג'יל ,אריטרומצין,קלבטן כיום אין לי כאבי בטן ובחילות ,אך בבדיקה חוזרת שוב יצא הליקובקטר חיובי .מה עושים? בהתחשב בזה שאלרגית לפניצילין ( אגב האלרגולוג בעבר ציין, שרק במקרה חרום ניתן לתת לי פניצילין, כיוון שהיתה לי פריחה בזמן נטילת פניצילין, אך בבדיקת דם לאלרגיה הבדיקה יצאה שלילית).המון תודה על העזרה!!בת 55 ,בריאה בדרך כלל .יש לי השימוטו .מטופלת ביוטירוקס ומאוזנת .יש לציין שאלרגית לפניצילין .לפני חודשים חשתי כאבי בטן ובחילות. התוצאה במבחן נשיפה היתה הליקובקטר חיובי. קבלתי טיפול משך עשרה ימים של לנטון, פלג'יל , טטרציקלינים,קלבטן כיום אין לי כאבי בטן ובחילות ,אך בבדיקה חוזרת שוב יצא הליקובקטר חיובי .מה עושים? בהתחשב בזה שאלרגית לפניצילין ( אגב האלרגולוג בעבר ציין, שרק במקרה חרום ניתן לתת לי פניצילין, כיוון שהיתה לי פריחה בזמן נטילת פניצילין, אך בבדיקת דם לאלרגיה הבדיקה יצאה שלילית).המון תודה על העזרה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק16/07/2015זאות אומרת שאין קשר בין התלונה לבין הליקובקטר.
חצי מהעולם נושאים את החיידק ולא חייבים לתת טיפול נגדו בכל מקרה.
אבל אם יש תלונות חדשות בבטם בגילך יש מקום לעשות גסטרוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבת בלילהשלומי15/07/2015
שלום אני סובל מצרבת הרבה זמן בעיקר בלילה היה תקופה שלא לקחתי את הכדורים אמפרודקס כי הרגשתי לפעמים טוב אבל בזמן האחרון חזר לי והכדור לא עוזר בכלל הייתי אצל רופא נתן לי כדור נוסף וגם הוא ללא ממש עוזר אני קם בלילה לפחות פעם אחת הוא אמר לבוא עוד חודש אבל אני בלחץ למה הכדור לא עוזר מה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבת בלילה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק16/07/2015קודם כל יכול לקחת עד חודשיים עד שיש תגובה.
שנית- אם יש עליה במשקל, עישון ונטילת תרופות אחרות יש אפשרות של החמרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסקבתיה14/07/2015
לכבוד ד"ר
האם שימוש ממושך בלוסק יכול לגרום
לנזק לעיתים בלתי הפיך?
אומרים שקיים תרופה פמוטידין למטרה
דומה שגורמת פחות נזק לתווח הארוך.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסק - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק15/07/2015פמוטידין הרבה יותר חלש.
כמו כל תרופה יכולים להיות סיבוכים נדירים של שימוש ממושך אך גם לרפלוקס כרוני יש סיבוכים.
ניתן לטפל בסיבוכים כמו חוסר ויטאמין b12.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנזימי כבד גבוהיםאנדרו13/07/2015
שלום רב,
בשנה האחרונה סובל מאנזימי כבד(ALT) חריגים מעט שנעים בטווח בין 80-110(הנורמה היא 0-37). נעשתה בדיקת אולטראסאונד ללא ממצאים מיוחדים, נעשתה בדיקת סי טי גם היא ללא ממצאים. נעשו כמעט כל בדיקות הדם האפשריות(צהבות למיניהן, הרפס, נשיקה, וילסון ועוד שלל מחלות "אקזוטיות")- כולן נשללו. אציין כי בבדיקות הדם שביצעתי עד השנה האחרונה מעולם לא נראתה בעיה באנזימי הכבד. אני בן 29, שומר על אורח חיים בריא יחסית, לא נוטל תרופות באופן קבוע ושותה רק באירועים וחגים. האם תיתכן הפרעה כרונית באנזימי הכבד שלא פוגעת בשום דבר ופשוט להשלים עם זה שלכבד שלי נורמה משלו לספירה? מה אתה מציע?
אודה לך על התייחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנזימי כבד גבוהים - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק14/07/2015יש מצבים כאלו ולפי הספרות לרוב אין ממצאים חשובים גם בביופסיה.
בכל זאות בגיל צעיר כמו אצלך אני מעדיף לבצע ביופסיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת פוץ ייגרמארין13/07/2015
היי,
הפנו אותי ממרפאות חוץ לרופא משפחה, לקבל הפנייה לבדיקת גסטרו בחשד לתסמונת פוץ ייגר.
שאלתי היא: כשפונה למכון לקבוע תור- האם יש סוגים לבדיקת גסטרו או שזה ״סטנדרט״, ורק בהפניה צריך להיות רשום החשד שבגינו הופניתי?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת פוץ ייגר - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק14/07/2015עדיף כמו בכל הפניה לתת מירב המידע ולחדד את השאלה ששואלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבותרחמים12/07/2015
בן 40 אחרי שלוש טיפולים של אנטיביוטיקה עקב הליקובקטור פילורי. סובל מצרבות 3 שנים בהפוגות נעשה היום צילום בריום ושט קיבה תרסריון אובחן ריפלוקס קיבתי ושטי. בבירור,עשיתי גם בדיקת צואה לאנטיגן חיידק הליקובקטור התשובה שלילית,אך אני סובל מצרבות בהפוגות יש ימים ,שאין לי כלום יש ימים ,שיש לי כל היום ואוכל עולה לי לגרון ,רציתי לשאול האם יש מצב ,שאולי הבדיקה של המצאות חיידק בקיבה היא לא אמינה ויש לערוך עוד בדיקה חוזרת או אחרת כמו נשיפה להליקובקטור פילורי? יש לציין שאני לוקח לנטון אבל לא בקביעות אלא רק בתקופה של צרבות,כמו כן,רציתי לשאול,האם מספיק צילום בריום ,ששם אובחן בבירור במקום ריפלוקס קיבתי ושטי או אולי יש מקום לעשות גסטרוסקופיה ? בתודה רחמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק13/07/2015צריך לזכור שהחיידק יכול לגרום להגנה מפני צרבת ולכן לאחר מחיקה יכול להחמיר צרבת.
אני מציע שתפנה לרופא גסטרו- יתן שיש מקום לבצע גסטרוסקופיה ואולי טיפול קבוע צלמספר חודשים עם לנטון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן בעיות עיכול התקן מירנהאורית12/07/2015
שלום האם יש קשר בין כאבי בטן לא בבטן התחתונה אלה בשאר אזורי הבטן,ובעיות עיכול ויציאות(יותר עצירויות עם יציאות רכות) להתקן מירנה??
אני מרגישה שמאז ההתקנה יש לי מדי פעם כאבים ובעיות עיכול, הלכתי לאולטרסאונד בטן היה תקין, אולטרסונד רחם הכל תקין והלכתי לרופא גסטרו נתן לי כדורים למעי הרגיז אנציפלמד וקולוטל....ואמר להימנע מחלב שבועיים לראות אם יש רגישות....כל חיי לא היתה לי בעיה עם אוכל האם יכול להיות פתאום!? לא כדאי לעשות בדיקות דם לרגישות גלוטן וחלב? אני חוששת שאולי כל זה מהמירנה...אשמח לתשובתך בנושא תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן בעיות עיכול התקן מירנה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/07/2015אני לאחושב שיש קשר למרינהאך ניתן להפסיק ולראות איך ההרגשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל וקוצר נשימהליאור10/07/2015
שלום,
לפני כארבע שנים אובחנתי עם הפרעת דיכאון וחרדה קלינית.
אחד הסימפטומים הבולטים שמלווים אותי עד היום הוא שלאחר האוכל קנה הנשימה מתכווץ עוד יותר, מרגיש סוג של חנק ומשהו מונע ממני מהבטן לקחת אוויר עד הסוף.
ובנוסף, שאר התחושות מתעצמות גם כן כתוצאה מחוסר החמצן שמסופק לגוף כמו: נימולים, זרמים, התכווצות שרירים מאמצע הגב ומעלה וכולי. (לפחות זו ההשערה שלי).
מאז ועד היום מלווה אותי המחשבה שאולי אכן ישנה בעיה פיזית שקשורה למערכת העיכול למשל.
התייעצתי בעבר עם גסטרולוג והוא טען שאין קשר בין הדברים.
האם אתם חושבים אחרת? מה דעתכם?
תודה רבה, ליאור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל וקוצר נשימה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/07/2015קשה להגיד משהו רק לפי תיאור בפורום.
רוב הסיכוי שלא קשור למערכת העיכול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ליאור12/07/2015תודה רבה על תגובתל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרייבס ותפקודי כבדמאיה08/07/2015
ני בת 44, יש לי כבד שומני.
עד לפני חצי שנה ALT 53, ALKP 160- זה הערך הגבוה ביותר שהיה.
לאחר דיאטה ALT ירד ל28 וALKP נשאר אותו הדבר.
לקחתי צמח שנקרא גדילן מצוי והערך של הALT ירד ל23 ,ALKP 143.
רופאת גסטרו אמרה לי להפסיק נטילת הצמח כדי שהכבד יתאזן לבד, ואז חלה שוב עליה בתפקודים אלה , שניהם היו מעט מעל הנורמה.
התחלתי לסבול מפעילות יתר של בלוטת התריס עם גויטר, יש חשד לגרייבס .קיבלתי מרקפטיזול שבועיים לאחר התחלת הטיפול ALKP 174 וALT 53.
הרופא בחופש , מה לעשות?
האם אפשר לקחת את צמח המרפא שוב ?האם זו עליה משמעותית?
GGT תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרייבס ותפקודי כבד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק13/07/2015אין צורך לעשות כלום כעת.
יתכן שינוים משני לבלוטת התריס ותן לטיפול התרופתי זמן לעבוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמילאז דיאסטאז בדםדפנה07/07/2015
שלום דר נכבד,
עשיתי היום בדיקת דם ויצא לי עמילאז - דיאסטאז (בדם ויצא לי 123. עשיתי בדיקת דם בפברואר השנה ויצא לי על אותה בדיקת דם 113. זה מסוכן? מה עלי לעשות? אני רואה שזה עולה ועולה. האם זה סרטן? יתר כל בדיקות הדם שלי בסדר גמור. רק הבדיקה הזאת גבוהה? ידוע לי שאם יש בעיה בלבל אפשר למות ואני די מפוחדת. תודה רבה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמילאז דיאסטאז בדם - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק13/07/2015אני לא חושב שיש חשיבות לעליה קלה כזו.
דלקת בלבלב גורם לעמילייז מעל 500.
צריך להתייחס לבדיקות דם כמו גובה- גם ערך מעט מוגבר תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק הליקובקטורשרון07/07/2015
שלום,
רציתי לדעת אם המצאות חיידק ההליקובקטור,
עשויה להעלות את מדדי הדלקת בבדיקות דם ? (ESR/CRP )
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק הליקובקטור - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק13/07/2015לדעתי לא- חצי מהמדינה עם החיידק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות אחרי ניתוח בסיס גולגולת.arielg06/07/2015
שמי אריאל אני בן 21, לפני קצת יותר משנה עברתי ניתוח בבסיס הגולגולת בגלל גידול מסוג כונדרוסרקומה (דרגה 1) במהלכו נאלצו לחתוך לי את מספר עצבים אני לא יידע להגיד במדויק איזה אבל הפגיעות הן צרידות שהופיעה עוד טרם הניתוח,קושי בבליעה , חיך קורס , וטרפז משותק. (אם אני לא טועה 9 עד 12)
אחרי הניתוח שוחררתי מהצבא והתחלתי לחיות את חיי במרץ וניסיתי כמה שפחות להתעסק בשיקום..
קשה לי לציין בדיוק מתי, בערך לאחר חודש מהניתוח החלו להופיע בחילות, בעיקר בבקרים, בערך דקה אחרי שאני קם מהמיטה.. הבחילות לרוב עוברות אחרי כמה זמו במהלך הבוקר אבל כל ההתארגנות שלי בבוקר ואפילו הקימה מהמיטה הן פשוט סיוט אין לי איך לתאר את זה אחרת .. חשבתי שעם הזמן זה יפסק ולכן התעלמתי מזה והרופאים לא ייחסו לזה חשיבות גבוהה.. ביצעתי בדיקת גסטרו שיצאה נקייה לגמרי.
בזמן האחרון הבחילות נהיו מטרד ענק, לעיתים מלוות אותי לכל היום ואיכות החיים שלי נפגעה משמעותית..
כמו כן תופעות נוספות שאני מאמין שהן קשורות - אין לי תאבון כמעט אף פעם , תחושת רעב היא לרוב כאב בטן מציק שהופך אפילו לקצת בחילה , כשאני קם בבוקר האף שלי סתום מנזלת שהיא יותר ליחה מנזלת ושאני מוציא אותה אני מרגיש קצת שחרור בבחילה ובאוזניים אבל לא עוברת הבחילה..
אשמח לייעוץ/הסבר/ אפילו לדעת אם נוירולוג הוא מי שאמור לתת לי תשובה.. כי עד עכשיו ראו אותי רופאי אף אוזן גרון..
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילות אחרי ניתוח בסיס גולגולת. - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק13/07/2015אנני חושב שהתלונות ממקור של מערכת העיכול.
בהתחלה באמת נראה לי להתייעץ עם ניורולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי רגיז ורגישות ללקטוז?דוד06/07/2015
שלום, אני סובל ממעי רגיז שמתבטא בכך שיש לי הרבה יציאות במהלך היום, ללא כאבי בטן. רופא הגסטרו רשם לי נורטילין 25 מ''ג, שלה יש השפעה שיכולה להאט קצת את המעי.
בעלון לצרכן של התרופה רשום שהתרופה מכילה בין היתר לקטוז. והבעיה היא שיש לי גם רגשיות ללקטוז. ושהוא גם גורם לי להרבה יציאות ושלשולים.
האם יכול להיות שהלקטוז בתרופה דווקא יחמיר את הבעיה? ובמקום להאט את המעי התרופה דווקא תגביר את הקצב? או שמדובר כמות מינורית של לקטוז?
האם תוכלו להמליץ לי על תרופה אחרת שאינה מכילה לקטוז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי רגיז ורגישות ללקטוז? - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק14/07/2015לדעתי כמות הלקטוז בכדור לא ישפיע לרע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עיכולסמדר05/07/2015
שלום
בת 20, לפני שנתיים עברה ניתוח להסרת כיס המרה עקב כאבים עזים. מאז בעיות עיכול, הרבה ימיאות ביום,גזים, נפיחות בבטן וכאבי בטן. רגישות ללקטוז.
האם כדאי לקחת כדורי פרוביוטיקה ג'ארו דופילוס וכדורי זים קל של אלטמן?
האם זה יכול להקל על המצב, או שלא כדאי.
אגב, בתוצאות בדיקת הנשיפה לאיתור רגישות ללקטוז היה כתוב חשד לשגשושג חיידקי.
האם יכול להיות אפילו נזק עקב נטילת כדורים אלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות עיכול - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/07/2015אם יש חשד לBACTERIAL OVER GROWTH כדאי לשקול קורס של 7-10 ימים של פלגיל או ריפקסימין עם או ללא פרוביוטיקה אחריו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)