מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יציאותיוסי03/06/2015
שלום אני בן 24 סובל בכמה ימים אחרונים מהתקררות ושלשולים לאחרונה היה לי כמה פעמים גזים ומתי ששחרתי אותם יצא לי איתם קצת שלשול על התחתון וכשניגבתי את הישבן זה היה מלוכלך כאילו התפניתי ולאחרונה זה קרה לי כמה פעמים הבריחת שלשול בעת שחרור גזים האם זה נורמלי ואם לא איזה בדיקה צריך לעשות ולאיזה רופא לפנות דרך אגב אני סובל מפיסורה וטחורים ומעי רגיז תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק05/06/2015אני מציע להמתין עד שהשלשול חולף.
אם לאחר מכן עדיין יש תלונה כזו אז להפנות לפרוקטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבילאקיעל02/06/2015
בת 64. צורכת אבילאק שנים רבות בהמלצת גסטרואנטרולוג, עקב חסימות מעיים לאחר ניתו בטן.
לאחרונה סובלת מכאבי בטן, שלא נמצא להם גורם בכל הבדיקות האפשריות.
האם הסיבה יכולה להיות כתוצאה משימוש באבילאק? האם יש תחליף, כמו נורמלקס?
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבילאק - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק03/06/2015אנני חושב שאבילק יגרום לכאבי בטן ומנגנון הםעולה דומה לזו של נורמולקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנינה01/06/2015
שלום.אני מקווה שפניתי לפורום נכון.
בת 83. שנים מטופלת בפלביקס .לפני כ-3 חודשים התגלה פרפור פרזדורים שגילו אינו ידוע. בנוסף לפלביקס מטופלת בקרדילוק,קונטרולוק,נוקטורנו,ויטמין בי 12.אומגה 3.
באקו לב הודגמה הרחבה ורידי כבד.ווריד נבוב תחתון עם תמט נשימתי לא משמעותי.
לאחרונה הופיעו כאבים באיזור הכבד.
בנוסף הופיעו סימנים כחולים על הלשון-כמו נקודות כחולות ברצף בשני צדדי הלשון באיזור קרוב לשיניים.כמו שיתפי דם כאלה.
שאלה:
האם הסימנים הכחולים על הלשון הם סימנים של בעיה בכבד.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק02/06/2015נראה לי שרוב התלונות קשורת לאי ספיקת לב ימנית ומציע בדיקה אתל קרדיולוג ופנימי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת: calprotectinדוד01/06/2015
הרופא שלי שלח אותי לבצע בדיקת calprotectin. על מנת לוודא שאין לי איזו שהיא דלקת במערכת העיכול.
השאלה שלי: האם יש צורך בדיאטה מסוימת לפני ביצוע הבדיקה? האם ישנם מזונות שעשויים לעוות או לשנות את תוצאות הבדיקה?.
האם קופות החולים משתתפות בעלות הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת: calprotectin - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק02/06/2015לא צריך דיאטה.
לדעתי לא בסל ולכן הקוםה לא משלמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיה כבדאליעזר31/05/2015
עברתי
מה משמעות לתוצאות:
mild portal hepatitis and early stage sinusoidal fibrosis, NOS
mild focal degenerative changes in small bile ducts* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה כבד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק01/06/2015יתכן מחלה של דרכי המרה הקטנים
יש להפנות שוב לרופא גסטרו ולנסות להכניס את כל הניתונים הקיימים על מנת להגיע לאבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ibsאבי30/05/2015
שלום אני בחור בן 23 סובל ממעי רגיז ופיסורה וטחורים הרופא ביא לי כדור בשם NORTYLIN או NORTRIPTYLINE קראתי על הכדור והבנתי שהוא בכלל משמש לתרופה נגד דיכאון האם זה יעיל למעי רגיז וכאבי בטן הלווים אליו תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ibs - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק01/06/2015יכול לגם לעזור למעי רגיז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקהרוית29/05/2015
שלום רב,
אני בת 42 חולת קרוהן מזה 4 שנים. (ללא טיפול כרגע) עשיתי לפני 3 שבועות בדיקת צואה
CALPROTECTIN* > 300 UG/G (0.0-50.0)
מקווה שתעזרו לי לפענח את התוצאה (לא קיבלתי תגובה לפני). האם המחלה פעילה ?
אני מנסה להרות. האם יש קשר לתוצאת הבדיקה ?
בתודה מראש,
רוית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק01/06/2015זה כנראה מראה על פעילות של הקרוהן.
יש לדון על זה עם רופא גסטרו מאחר שחושב להכנס להריון שהקרוהן שקט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI CT או אנדוסקופיה+ ביופסיהיהודית29/05/2015
שלום רב,
נשלחתי לבדיקת CT עקבות ממצא באולטראסאונד "הכבד תקין בגדלו, מרקם תקין למעט מוקד סולידי היפואקוגני במימדים של 1.5*2 סמ. הכל ממוקם באספקט האחורי של סגמנט 4 ולוחץ על הקיבה. נראה יותר כמוקד כבדי אולם אין לשלול GIST.
ברקע CA of BREAST"
שאלתי היא מהי הבדיקה המהירה והנכונה להמשך בירור.
תודה
ושבת שלום יהודית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI CT או אנדוסקופיה+ ביופסיה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק01/06/2015אני חושב שct היא הבדיקה הנכונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקס וצילום וק"תאלון28/05/2015
יש לי מעל שנה תסמינים של ריפלוקס, לפעמים ריפלוקס של שאריות מזון/מיצי קיבה אבל בעיקר ריפלוקס של אויר/גז(מעל 200 גרפסים ביום), יש לאורך היום הרבה אי נוחות של האויר שעולה מהקיבה ונשאר תקוע, יש הרבה אי נוחות בגרון של עצם זר, יש שיעול ומידי פעם יש דלקות בגרון, אין לי צרבות וטיפול בppi לא הצליח, המצב הקשה מוביל גם לכאבי צוואר וראש וחוסר יכולת לתפקד... עשיתי בהתחלה גסטרוקופיה ונמצא הכל תקין בושט ובקיבה פרט לבקע סרעפתי קטן... האם יש סיבה אחרת חוץ ממחלת ריפלוקס שיכולה להסביר את התסמינים שלי? הלכתי לכירורג כדי לבקש ניתוח אך בינתיים הוא לא הסכים, רצה עדות לריפלוקס ושלח לעשות צילום וק״ת, אני חושש מקרינה מיותרת, האם צילום וק״ת יכול לתרום להערכה ואבחון של ריפלוקס? האם הצילום יכול לגלות משהו נוסף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריפלוקס וצילום וק"ת - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק01/06/2015לא בטוח שצריך צילום.
רוב הסיכוי שיש בליעת אוויר על ידך ללא ידיעתך.
לא פשות לטפל בזה.
יש גרפסים בלילה תוך כדי שינה?
מציע לחפש רופא גסטרו שמומחה בתחום הושט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין גרפסים תוך כדי שינה
בן 2903/06/2015אבל אני מתעורר בהרגשה כללית רעה ומגעילה ומיד אחרי שמתעורר מתחיל צורך להתרומם ולשחרר גרפסים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין גרפסים תוך כדי שינה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק05/06/2015ניתן לנסות טיפול ב gaviscon לפני השינה- נוזל שמקטין רפלוקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגביקסון משפיע באופן שולי אם בכלל...
בן 2906/06/2015כי הריפלוקס שלי קשה ו 24 שעות ביממה, אני לא מבין איך הבקע גורם לכל מה שיש לי, גרפסים, עלית של תוכן מזון או חומצה, אי נוחות בגרון כל הזמן, יש לי המון כאבי ראש, כאבים בחזה, עצם הבריח, בצלעות, בשכמות, בידיים, יש גם הרגשות כלליות לא טובות וקשיי שינה... יש לי גם בעייה בתפקוד שלפוחית השתן, אי נוחות, זרם חלש וקושי בהשתנה, בבדיקות לא מצאו היצרות בשופכה ואמרו בעיה תפקודית, בעיה שהתחילה לפני שנה וחצי בערך באותו זמן שהתחיל הבעיה של הריפלוקס... אני איבדתי כבר שנה וחצי מהחיים שלי כי אני סובל הרבה ולא יכול ממש לתפקד, אני פשוט לא יכול לחיות ככה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה בנוגע לבליטה מטרידהיניב28/05/2015
שלום,יש לי באזור הבטן בצל שמאל,בין החזה לבטן בליטה,כלומר,הצלע השמאלית בולטת חזק.
אני הייתי אצל אורטופד ועשיתי צילום הוא אמר שיצא בסדר ואין לו מה לעשות עם זה.
הבעיה היא שאני עדיין מודאג ולא יודע מה לעשות כי הייתי אצל הרופא,מבחינת אסטיקה או כאבים לא מפריע לי , אך מטריד אותי שזה מורגש ורגיש מאוד למגע,אם חלילה אקבל מכה יכול לכאוב לי ולפעמים אני מרגיש ערבול באזור הזה.השאלה שלי אם הכל בסדר למה זה רגיש למגע?למה כשאני נוגע זה מפריע?אם אגע חזק זה יכול לכאוב לי..
אני אציין שבנוסף יש לי עקמת בחזה בצד ימין(אולי זה יכול להיות קשור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה בנוגע לבליטה מטרידה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק01/06/2015קשה לי לתת הסבר בפורום
לא כל דבר שכואב הוא סימן של מחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריוםבן 2928/05/2015
אני עתיד לעבור בעוד כמה ימים צילום בריום של מערכת העיכול העליונה, האם יש סכנה מחומר הבריום למערכת העיכול? אני בעל מעי עצל, נטייה מסויימת לעצירות, יציאה פעם ביומיים שלושה ולוקח כעשרים דקות לסיים יציאה, האם עלי לקחת חומר משלשל אחרי הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריום - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק01/06/2015יתכן- אך מציע לחכות ולראות.
אם יש עצירות יש לקחת טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה צהובה מלווה ברירפרופ' דורון זמיר28/05/2015
בן 20 לפני שנה עשיתי בדיקת דם ונמצא בילירובין גבוה. הרופאה שלחה אותי לעשות אולטראסאונד ונמצא כיס מרה מכווץ וחוץ מזה הכל תקין, לכן הרופאה הניחה שיש לי תסמונת גילברט. מלפני כמה חודשים ועד עכשיו הצואה שלי צהובה עם מין ריר רטיבות כזה. רציתי לשאול אם יש קשר בין הצואה להממצאים בבדיקת הדם והאולטרסאונד? אני גם סובל מטחורים לפעמים ויש לי דימום קל כשאני עושה צרכים אז יכול להיות שהריר בצואה נובע מזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה צהובה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק01/06/2015לגבי גילברט בהחלט יכול להיות זה שכיח.
אין קשר לus ואין חשיבות לכיס מרה מכווץ.
מציע להבדק אצל רופא גסטרו עקב הריר ודימום רקטלי על מנת להגיע לאבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת צואהרוית27/05/2015
שלום רב,
אני בת 42 חולת קרוהן מזה 4 שנים. עשיתי לפני 3 שבועות בדיקת צואה :
CALPROTECTIN* > 300 UG/G (0.0-50.0)
אנא עזרו לי לפענח את התוצאות ? האם לפי התוצאות המחלה פעילה ?
אני מנסה להרות. האם יש קשר לתוצאת הבדיקה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת צואה - מחכה לתשובה ....
רוית28/05/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים126/05/2015
שלום אני בחור בן 23 סובל מטחורים פיסורה ומעי רגיז לוקח לבולק 15 MG לפני השינה וצורך ללחוץ כדי להוציא גזים היום לחצתי קצת כדי לשחרר פליץ ויצא לי פליץ עם קצת שלשול פעם האחרונה שזה קרה לי זה היה לפחות לפני כמה חודשים טובים האם זה נורמלי או שיש צורך ללכת לבדיקה ואם כן לאיזה תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים - תגובה
פרופ' דורון זמיר27/05/2015איןבזה חריג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרזיטים שחזרודורון26/05/2015
שלום, אני סובל מפרזיטים שחזרו. (נמצאו שוב בבדיקה Blastocystis spׂ
לפני כ 4 חודשים נמצאו, טופלתי בפלג'יל 7 ימים והייתה הטבה.
הפרזיטים גורמים לי לכאבי בטן עליונה מעין לחץ והרגשת חום בנוסף לשלשול קל. שיניתי תזונה, אוכל שום חי, שותה הרבה מים ולוקח פרוביוטיקה ללא הטבה.
האם יש תרופה אחרת מפלג'יל? האם מסוכן לקחת שוב בטווח כזה?
אשמח לשמוע המלצתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרזיטים שחזרו - תגובה
פרופ' דורון זמיר27/05/2015הבלסטוציסט אינו בד"כ מזיק אלא אתה פשוט נשא שלו, כמו אמבות בדיוק
אני מציע להמנע מטיפולים מיותרים נוספים בטפיל השכיח בהורי ילדים קטנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)