מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסבר על תוצאות בדיקהרוני11/08/2015
שלום לפני כשבוע אבי עבר בדיקה בדרכי המרה ולהלן תוצאות הבדיקה :תריסריון:באיזור של הפפילה גוש בקוטר 2.5 ממ.חודרכל הדופן של התרסריון -ביופסיה.פפילה. מגושמת עם סטנת בתוכה Cob:מורחב עד 10 מ״מ עם סטנת .מסקנות:חשד לגידול בפפילה. נקבע לנו תור לקבלת הסבר על תוצאות הבדיקה רק עוד 3 שבועות . אשמח לקבל הסבר על תוצאות הבדיקה ובהנחה שהגידול ממאיר מה המשמעות ? מה תוחלת החיים ? אלו תופעות מלוות את המחלה ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר על תוצאות בדיקה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/08/2015זה יכול להיטל גידול ממאיר אך במיקום שלו מגלים אותו בשלב מוקדם ויש סיכוי טוב לאחר התערבות ניתוחית.
כמובן צריך לחכות לתשובה של הביופסיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרפסים ותחושה כאילו הושט מתקשהבן 2910/08/2015
אני לא יכול לתפקד רציף במהלך היום, אני חווה סבל רב במערכת העיכול העליונה, אין לי צרבות אבל לאורך כל היום יש אויר שמפריע ומטריד שעולה מהקיבה כגרפסים ולפעמים צורך לתמרן כדי שהגרפסים יצאו... בזמן אכילה, בנוסף לאויר הכלוא שעושה חוסר מנוח וגרפסים, מתחיל הרגשה כאילו הושט ניהיה נוקשה ושהאוכל יכול להיתקע בדרך, הרבה פעמים אני מתקרב כמעט להשתנק... מידי פעם עם הגרפסים או במקום עולה שאריות של אוכל או חומצה... חוץ מזה יש הרבה פעמים עוד כל מיני הרגשות מעיקות בגרון ומערכת העיכול העליונה ובנוסף גם כל מיני כאבים נקודתיים בחזה או שכמות, כאבי ראש והרגשה כללית רעה... עברתי לפני שנה וחצי גסטרוקופיה שנמצא בקע סרעפתי קטן בלבד, טיפול באומפרדקס לא עזר שזה הגיוני כי אין לי צרבות וזה גם הוסיף לי עצירות.... אני כבר שנה וחצי במצב המעיק הזה שגורם חוסר תפקוד... איזה אבחנה יכולה להתאים למצב שלי? האם יש לזה פיתרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרפסים ותחושה כאילו הושט מתקשה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק11/08/2015זה נקראה aerophagia - בליעת אוויר.
צריך הערכה של רופא גסטרו ויתכן מדידית לחצים בסגר התחתון של הושט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
בן 2912/08/2015האם יכול להיות קשר בין בעיית ה aerogphia לבעייה השתנה ממקור של רצפת האגן שהתחילה אצלי ממש מיד אחרי הבעייה בדרך העיכול העליונה(לא בעייה של בריחת שתן אלא להיפך בעייה של חסימה, קושי במתן שתן, היסוס, זרם חלש, הרגשה מעיקה של גודש), עברתי בדיקות חודרניות של אורולוגיה(ציסטוגרפיה וציסטוקופיה) ולא נמצא משהו פתולוגי המסביר את התופעות והאבחנה היא כנראה בעייה פונקציונלית ברצפת האגן, האם יתכן קשר בין שתי התופעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי לעשות גרעפסיםיעל10/08/2015
שלום,
שמתי לב לאחרונה שאני מתקשה להוציא אוויר כשיש לי צורך לעשות זאת (גרעפס),
מלווה בכובד באזור בית החזה וגם קושי לפעמים לקחת נשימה עמוקה.
חוץ מזה אין כאבי בטן, עצירויות או שילשולים.
האם זו תופעה שקשורה לגסטרו ואם כן מה זה יכול להיות.
יש לציין שאני סובלת כרגע מדלקת בדופן בית החזה (תסמונת טיצה - קוסטוקונדריטיס) מטופלת באיבופן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי לעשות גרעפסים - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק11/08/2015יתכן קשור לדלקת בקיבה משני ל איבופן וממליץ נסיון טיפולי עם כדור כמו אןמפרדקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GGTמיכל10/08/2015
בבדיקות דם שגרתיות - GGT - 83 .שאר הבדיקות תקינות עם ערכים בטווח הנורמה מלבד ברזל שמעט נמוך - 48. TG - 136 , כולסטרול - 193, LDL- 120,
HDL - 45, GOT-37,GPT-39
באוקטובר 2014 GGT היה 56.
אני בת 40 לא שותה לא מעשנת לא נוטלת תרופות וללא עודף משקל.
מה יכולה להיות הסיבה?
והאם צריך להמשיך בברור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עלי...
מיכל11/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגורגיטציה ? עזרה..ליאת10/08/2015
שלום לכם, הלוואי ותוכלו לעזור..
בשעה טובה מצאתי את מה שמתאר במדוייק את התופעה ממנה אני סובלת !
לאחר 2 בדיקות קולונסקופיה בעברי הרחוק שיצאו תקינות לחלוטין, ואין ספור ניסיונות להסדיר את מערכת העיכול בצמחי מרפא, מצאתי שההגדרה המדוייקת למה שיש לי הוא לא ריפלוקס/ צרבת אלא - רגורגיטציה!
תסמונת הרומינציה מתאפיין ברגורגיטציה (עליה של מזון או נוזלים מהקיבה לוושט) חוזרת, חסרת כאבים, של מזון מעוכל חלקית לחלל הפה סמוך לארוחה, מזון זה נלעס מחדש ושוב נבלע או מוצא החוצה בצורה של פליטה או הקאה.
הבעיה היא שכמעט ואין באינטרנט מידע על התופעה במבוגרים ודרכי הטיפול בה.
מה ניתן לעשות עם התופעה הזאת?
אני בת 24 והתופעה הזאת מוציאה אותי מדעתי ומופיעה כל הזמן ובכמויות גדולות. אני נבוכה מאוד להשתמש בביטוי שאני בעצם מעלה גרה..בעיקר מכוון שאני רואה שאין חומר על העניין נבוכה להעלות את זה מול הגסטרולוג במידה ולא יכיר את התופעה.
זקוקה למקורות מידע בעניין ולחוות דעת מקצועית שלכם.
ממתינה בציפייה לתגובה, תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגורגיטציה ? עזרה.. - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/08/2015לא קל לטפל
קודם כל צריך הוכחה על ידי בדיקות כמו ניטור חומצה וגם כן בדיקה של חוזק הסגרים בושט.
לעתים הטיפול הוא כירוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוליטיסטליה09/08/2015
אני חולת קוליטיס 10 שנים בת 30 מטופלת בנרות ראפסל הדלק היא 10 ס"מ מהחלחולת
אני עוברת טיפולי פוריות ולפני טיפול הרופא אמר לי להכניס נר וולטרן לטוסיק (לא דרך הפה כי אני צריכה להיות בצום)
האם זה יכול להשפיע ישירות על הדלקת כי זה נר לטוסיק ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתם אותי?
טליה10/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקוליטיס - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק11/08/2015לא מומלץ לאנשים עם דלקת בחלחלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות קשה אחרי היסטרקטומי ביטנישיר07/08/2015
שלום, אני בת 46.
לפני 3 שבועות הגעתי למיון בשל עצירות וכאבים קשים בבטן ימנית תחתונה ובסי טי נמצא שיש לי אבני צואה ובהמשך התגלה זיהום חיידקי בשתן בקלבסיאלה ואי קולי- טופלתי באנטיביוטיקה והרופא במיון שלף אבני צואה. היתה גם תוצאה של לויקוציטי גבוהם וגם תוצאות חריגות של LDH ואנזימי כבד התקבלו באותו יום - ולאחר מספר ימים אחרי שעברתי ניתוח היסטרקטומי בטני- התוצאות של בדיקות הדם השתפרו.
כאמור- לפני שבועיים עברתי היסטרקטומי בשל שרירן גדול בהרדמה ספינאלית, - ומאז אני מתקשה מאוד במתן צואה. משתמשת לעיתים בשמן פרפין או בנרות או בחוקן או בחלב מגנזיום ויש התרוקנות קטנה וחלקית ולעיתים תחושה של אבנים קשות ביציאה.
. בימים האחרונים נאלצתי להשתמש באצבע כדי להוציא צואה ואז הרגשתי במשהו קשה מאוד ומאורך. הא יכול להיות שיושבת שם אבן מוארכת שכבר 3 שבועות גורמת לי עצירות ויסורים? מה הטיפול לכך? האם יש דרך לתפוס ולהוציא את הדבר הזה?
האם יש משהו שיכול להמיס את זה?
היום התחלתי גם טיפול בנורמלקס- האם יכול לסייע?
כמו כן יש מעין כיס שאליו בורחת הצואה הממוקם בחלק העליון כלומר ליד הואגינה. הגניקולוג אמר שיש לי צניחת נרתיק קלה. האם זו יכולה להיות סיבת העצירות?
אני חוששת שיגרם נזק לאזור או לתפרים בגלל הלחצים האיומים בעת מתן צואה וג שהעצירות לא תיפתר . אולי הצואה הרכה יוצאת מהצד של האבן הזאת אבל האבן נשארת שם ומשיכה לייצר סתימות ובעיות?
הסבל הוא בל יתואר אני מבלה שעות בשירותים תוך הזעה וכאבים
תודה ליעוץ מהיר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה תקינה במאי האחרון
שיר07/08/2015.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תשובה די מיואשתנויה07/08/2015
שלום רב
הנני בת.40 נשואה עם שני ילדים נורא סובלת מהצכווציות ועיוותים בבטן בכל חלל הבטן בצדדים למעלה בטבור מעל הטבור בבטן תחתונה המצב זה קורה בביוץ ובוסת כאשר זה מתחיל כמה ימים לפני הביוץ עובר ואחכ מתחיל שוב כשבוע לפני הוסת זה מתבטא בגזים גם וזה חוזר ככה כל הזמן המצב הזה הוא כבר שנתיים מבחינת רופא נשים הכל תקין לא רואה שיש לי אנדומטריוסיס הלכתי לעוד רופא נשים טוען שיש לי אדמויזיס והפתרון זה רק גלולות הייתי אצל גסטרו ביצע אולטרסאונד בטן וגם טבורי הכל תקין בדיקות דם מקיפות תקינות חוץ מהבדיקות הפולשניות שאני נורט פוחדת עשיתי הכל יש לציין שגם סובלת מריפלוקס ומפסוריאזיס ומפריצת דיסק אני נורא מיאשת הגסטרו טוען למעי רגיז בבקשה אודה לתשובה אין לי איכות חיים ואין לי מצב רוח אני גם עם חרדות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תשובה די מיואשת - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק09/08/2015לא ניתן לאבן דרך פורום.
הקשר לוסת מעלה חשד לאנדומאריוסיס ואם אני מביו נכון רופא נשים אחד חשב שזו האבחנה.
מציע לנסות את הטיפול שהוא ממליץ.
לחילופין ניתן לנסות כלכלה דלת fodmap כנסיון טיפולי למעי רגיז.
רופא הגסטרו יכול להסביר לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי נוחות כללית לאחר עצירות קשהאלי07/08/2015
בתחילת השבוע הייתה לי עצירות קשה יחסית שכתוצאה ממנה הייתי ממש צריך להתאמץ כדי להתרוקן.
בימים שלאחר מכן כאבו לי השרירים באזור הבטן והסערפת.
אתמול (כ-4 ימים אחרי העצירות) שוב היו לי כאבי בטן קלים ובחילות.
אני מתעורר כשאני מרגיש טוב ובהמשך היום (אולי אחרי שאני אוכל ארוחות?) מפתחות לי התופעות האלה.
לא מדובר בכאב חד אלא בהרגשת כללית לא טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף
אלי07/08/2015תחושת לחץ \ אי נוחות באזור התבור, אחרי ארוחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בכבדאורית06/08/2015
שלום רב,
אני מתלוננת כבר כמה זמן על איזור נפוח ומאד מפריע לי ויוצר הרגשת לחץ.
עד עכשיו אמרו לי שהכל בסדר וכנראה שזה בא מהשריר עקב תנועה לא נכונה או משהו כזה...עשיתי US חודש שעבר ולא ראו שום דבר ואתמול עשיתי שוב US ואלה התוצאות והייתי מעוניינת ביעוץ, האם זה מצריך ניתוחת או טיפול תרופתי ובדיקה מעמיקה יותר?
בדופן הבטן העליונה מימין ללא ממצאים פתולוגיים, בעלי ביטוי על שמעי.
ממצא נמוש נובע נגע ציסטי בממדים 75*75*60 מ"מ בסגמנט 2 של האונה השמאלית של הכבד, אשר מכיל מחיצה ותוכן לא צלול.
הממצא הנ"ל גדל לעומת בדיקה קודמת מה - 19.10.11 והשתנה במרקמו.
בצמוד אליו נגע ציסטי קטן נוסף.
אודה לך על העזרה, אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בכבד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק09/08/2015זה יכול להיות מספר דברים כולל סיצטה של echinococcus.
חייב לברר את זה ואני מציע לבצע ct של הבטן ולהמשיך מעקב אצל רופא גסטרו/כבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד רצפת האגן.06/08/2015
להבנתי בדיקת אולטרסאונד דינמי של רצפת האגן ( אולטרסאונד פרינאלי) נעשה על ידי אותו מכשיר שאיתו עושים את בדיקת אולטרסאונד טרנסרקטלי . פשוט בבדיקה הפרינאלית שמים את המתמר באזור הפרינאום בעוד שבטרנסרקטלי שמים אותו בתוך הרקטום.
אם כך הדבר מדוע יש בתי חולים (לדוגמה בצפון) אשר מבצעים אולטרסאונד רקטלי איך אינם מבצעים בדיקה אולטרסאונד פרינאלי?
אשמח להסבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד רצפת האגן - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק09/08/2015זה קשור לנסיון והכשרה של הצוות- הבדיקה הדינמית היא חדשה יחסית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תחושת רעבגליה05/08/2015
שלום לדוקטור,
בחודשים האחרונים אני נתקלת בבעיה שאני לא מרגישה את תחושת הרעב גם כשני לא אוכלת מספר שעות, וכשכבר אני אוכלת אני מרגישה את תחושת השובע שמגיעה לאחר אכילה, אני מבינה שזה לא מצב תקין, ושזה לא אמור להיות כך, אם כך איפה הבעיה, אני רוצה לציין שזה מצב מאוד מתסכל גם מבחינה נפשית, אני בת 62 בריאה בדרך כלל, השאלה אם יש סיבה ספציפית שיכולה להצביע על התופעה, או בדיקות מסוימות שצריך לעבור.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר תחושת רעב - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק09/08/2015כדי לעבור הערכה אצל רופא גסטרו.
לא תלונה תקינה אך לא יתן לאבחן בפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקסעדין מפסיק להשפיעבסטיאן05/08/2015
לקחתי שני כדורי לקסעדין פעמיים בשבוע במשך זמן-מה עד שהפסיקו להשפיע,
לכן עליתי לשלושה כדורים.
הם השפיעו לזמן-מה, ועכשיו גם הם הפסיקו להשפיע.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקסעדין מפסיק להשפיע - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק09/08/2015חייב לעבור הערכה אצל רופא גסטרו.
שימוש ממושך של לקסדין פוגע ברירית המעיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעם מר בגרוןפרל04/08/2015
שלום, מלפני כשבוע וחצי שיעול יבש עם קושי בנשימה. הרופאה נתנה לי רוליד 150 פעמיים ביום. התחלתי להרגיש לחץ בקיבה העליונה ומחנק. תחושה שאני צריכה כל הזמן לנשום עמוק. והנשימה תקועה. הפסקתי את הרוליד. כרגע אני עם טעם ממש מר בגרון
כאילו מרחו לי קרם מר מאוד. ועדיין מרגישה מחנק וצורך למשוך נשימות. הרופא נתן לי לקחת פעמיים ביום OMEPRADE X. לדבריו יש לי חומציות וזה מה שגורם לטעם המר ולהרגשת המחנק, כאילו אין לי אוויר. האם יש קשר ותוך כמה זמן התרופה אמורה להשפיע. לוקחת אותה כבר יומיים ועדיין כלום. האם יש בירור נוסף שממומלץ לעשות ? תודה. מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
פרל04/08/2015לפני שנה וחצי ביצעתי בדיקת קולונסקופיה שיצאה תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעם מר בגרון - תגובה
פרופ' דורון זמיר05/08/2015טעם מר יכול להגרם מתרופה (כמו פלגיל) ולהשאר מספר ימים לאחר הפסקתה, גם רפלקס מרה יכול לגרום לכך
אין צורך בבירור לאחר כמה ימי טעם מר ויש להמתיןעוד שבוע לפחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך טעם מר וקושי בנשימה
פרל05/08/2015תודה על התשובה, האם יש קשר לחוסר נשימה שאני מרגישה, יש תעוקה באזור הקיבה העיליונה וקושי בנשימות עמוקות. תחושה שהאויר חסום. ואם זה קשור, האם אמור לעבור לבד או יש צורףך בטיפול. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקס חמוריעל04/08/2015
שלום,
אני בת 35. נולדתי עם בקע בסרעפת שהים הוא בגודל קטן.
מאז גיל 20 התחיל רפלוקס ועם השנים הפך לקשה, כך עם נמצא בבדיקת המונומטריה ל 24 שעות.
מגיל 20 אני לוקחת נקסיום או בעבר קונטרולוק במינון מירבי, אבל כמובן שזה לא ממש עוזר
לתסמינים הקשים של הרפלוקס,רק מפחית את החומצה.
הפנו אותי כבר לפני 6 שנים לניתוח משלוב לתיקון רפלוקס ובקע כשהייתי 1.65 ו 79 קילו כאשר ההשמנה אצלי היתה השמנה ביטנית גדולה.
הרופא לא דיבר על ירידה במשקל בכלל, אבל לאחר קריאה ברשת החלטתי לדחות את הניתוח ולנסות קודם לרדת במשקל.
היום, 6 שנים אחרי אני 1.65 ושוקלת 63 קילו. כביכול במשקל תקין אבל
בגלל המבנה הגופני הגנטי אצלנו במשפחה של השמנה ביטנית עדיין היקף הבטן שלי
לא קטן..
העניין הוא שלא חל שום שיפור ברפלוקס לאחר הירידה במשקל...
רציתי בבקשה לברר: האם יש סיכוי שאם ארד למשקל ממש נמוך ואהיה בטווח הנמוך
של הסקאלה שכבר קרוב לתת משקל רק אז יוכל להיות שיפור משמעותי?
או שאולי במקרה שלי ניתוח כנראה הוא הכרחי בכל מצב, בגלל הבקע בסרעפת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס חמור - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק09/08/2015קשה לענות.
הרפלוקס כן משתפר עם ירידה במקל אך למשל אם הלחץ של הסוגר התחתון מאוד נמוך אנני חושב שירידה במשקל ישפיע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)